- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- Régebbi játékok profilját frissíti az új GeForce driver
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tomi0703
addikt
válasz
Intruder2k5 #80196 üzenetére
Mondjuk pont a minél jobb WiFi képesség lenne az elsődleges.
Írtam nekik, hogy kérném a cserét. Egyébként majdnem 26k-ra drágult náluk a v1-es.A v2 maradt 17k... Én 15,5k-ért rendeltem a v1-et.
-
h1mpi
félisten
Szerintetek ha elengedem a TP-Link-et és mondjuk mesh képes ASUS routert veszek (azt látom, hogy itt jobban ajánljátok és azért Nekem is néha újra kell indítani az Archer C5-öt..)
akkor fogja tudni kezelni az RE305-ös range extender az ASUS mesh technológiáját vagy a TP-Link csak a saját márkájával képes együtt működni? Azt olvastam ilyen ASUS router leírásánál, hogy csak AiMesh eszközökkel működik együtt. -
-
Tomi0703
addikt
válasz
Intruder2k5 #80194 üzenetére
Persze, direkt v1-et akartam. V1-es linkrol rendeltem.
Sokkal rosszabb ez a v2 amugy? Miben jobb a v1? -
-
Tomi0703
addikt
válasz
Intruder2k5 #80141 üzenetére
Megjott. Aquatol rendeltem megis. V1-et. Dobozt meg nem bontottam fel, de kint ez van: [kép]
Ez nem v1, ha jol latom. -
-
winben
aktív tag
Heyyo srácok!
Először a Digis szálba kezdtem el gépelni, de végiggondolva rájöttem, hogy ez inkább ide való talán.
Szóval.
Mióta ez a jelenlegi itthonmaradós helyzet tart nem nagyon hallom, hogy szignifikánsan rosszabb lenne mindenkinél a digi optikai nete, így most gondolkozóba estem, hogy talán a nem is olyan régen vett TPLink routerem nem az igazi.
Egy Archer C7-em van, erre rá van akasztva egy szerver és hát...12 eszköz, ebből legalább 8 vezeték nélküli hálózaton. A szerveren virtuális gépek, közöttük webszervertől kezdve jónéhány olyan dolog ami folyamatosan forgalmat bonyolít a hálózaton és különböző irányba a C7-nek folyamatosan natolnia kell.A helyzet annyira akut, hogy esténként a Netflix homályosodik, meg-meg áll a hálózat és egy weboldal betöltésénél is várakoztat. Egy szó, mint száz - ilyenkor az segít ha újraindítom a routert, utána kb 12 órán keresztül minden szép és vidám, majd kezdődik elölről a lassulás és egy komolyabb akadozás.
Mivel csinál időnként olyan baromságokat is a router, hogy úgy dönt 2.4GHz-en elkezd nem broadcast-olni emiatt muszáj vagyok egy régi csak 2.4-et tudó routert is fenntartani az smarthome cuccoknak így azt mondom, hogy inkább ezt odaadom anyáméknak én meg vennék egyet a felső kategóriából.ASUS RT-AX58U irányába nézelődtem. Érdemes ax képes routert venni, vagy túlságosan korai még? Egy ideig még nem lesz ax képes eszközöm, így nemtudom nem jobb-e ebben az árkategóriában direkt csak ac-t nézni számítva arra, hogy az ár-érték arányban jelenleg jobban megfelelne nekem?
Ötlet, vélemény? -
treo80
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #80184 üzenetére
Ertem, bar ezt probalnam elkerulni
-
h1mpi
félisten
válasz
Gubek-Einste #80185 üzenetére
Köszi a választ, kibírom ameddig meg nem jön a nextgen, csak így most a tetőtérben mindig hálózatot kell váltanom, ha gyenge a lenti wifi jele...
-
válasz
szabonagyur #80183 üzenetére
Akkor néz rá az ajánlott Mifi-t.
-
-
-
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Vettem egy TP-Link RE305-ös hatótávnövelőt és nagyon meg vagyok vel elégedve. Tudja a Mesh technológiát, amit viszont az Archer C5 nem. Elég drága és szegényes még a Mesh Technológiáva lellátott routerek kínálata. Sok routert láttam ahol a coming soon felirtat van a TP-Link honlapján. Érdemes ezzel még várni vagy vegyek egy Archer A7-et?
-
blakey
titán
válasz
treo80 #80179 üzenetére
A nagy távolság miatt szerintem olyan router kéne aminek kiváló 2,4 GHz-en a szórása, az 5 GHz rövidebb távon hatékony és a kertet nem biztos, hogy kiszolgálja. AC65P-nek jó a 2,4GHz-es sávja de ahhoz érdemes lenne OpenWrt-t használni, ráadásul tudja az 5GHz-et is. Ha nincs szükséged az AC Wifire akkor nem kell annyit áldozni egy routerért.
-
treo80
csendes tag
sziasztok,
az alabbiakban szeretnem segitsegeteket kerni. adott egy 120m2 koruli csaladi haz hosszukas telekkel, aminek a tavolabbi reszeiben mar nincs ertekelheto internet kapcsolat. invitel a szolgaltato, a kabelmodem ZTE H168N. Maga a modem a haz kozepen levo spajzban lett elhelyezve a szolgaltato altal. A hazban elegendo lefedettseget general, de azt gondoltam egy masodik router ami a kinti garazsban lenne elhelyezve, vezetek nelkuli osszekottetessel a ZTE-vel, jo megoldas lehetne. Tud ez igy mukodni, es ha igen milyen funckiokat tartsak szem elott a valasztasnal. Latom az AC65P best buy vetel most de nem tudom nekem ebben az esetben szukseges e ennyit aldozni ra.Elore is koszonom, udv!
-
válasz
ATM_automata #80177 üzenetére
Az AC65P sokkal erősebb hardverben és CFW kompatibilis is.
-
ATM_automata
őstag
Még egy kérdésem lenne hozzátok:
RT-AC65P (28+Áfa) és a RT-AC57U V2(12+Áfa) között mi a gyakorlatban a különbség, ami érezhető és kézzelfogható a napi használat során? Árban a különbség elég nagy ahogy nézem, de az ASUS technikai leírása természetesen rossz, így nem igen tudom összehasonlítani a kettőt proci és egyéb paraméterek alapján.
Illetve úgy általában a P és U végű routerek közötti eltérés mi?
-
ATM_automata
őstag
válasz
adika4444 #80175 üzenetére
Köszönöm az infókat! Igazából pont ebben a triumvirátusban telt az elmúlt pár évem. Volt egy Asus routereim voltak évekig, de kb 1-1,5 év után mind meghalt. ASUS AC1200-as routerem volt a legutolsó, amikor abból is meghalt a második is úgy döntöttem, hogy legyen Mikrotik. Annak a konfigolása egy rémálom volt, egy sima forwardot se lehet beállítani normálisan...biztos van olyan, akinek rááll az agya, de nekem nem sikerült. Eladtam és most kb egy éve Unifi USG + CloudKey + UniFi AP-AC-LR kombóm van. Na most az 1 év alatt eddig legalább 3 alkalommal omlott össze az egész, jellemzően amikor az UCK-ra firmware vagy controller szoftver frissítés érkezik. Általában ilyenkor elmegy rá egy nap, amire kiderül mi a gond és az esetek 99%-ban csak az segít, ha mindent resetel az ember és vissza tölti a konfigot mentésből...most lett belőle elegem.
Úgyhogy sanszos, hogy vissza térek az egyszerűbb megoldáshoz, mert szemmel láthatóan se nem gyorsabb se nem stabilabb a "profibb" megoldások egyike sem.
-
adika4444
addikt
válasz
ATM_automata #80173 üzenetére
Ha cél az egyszerűbb beállítás, akkor ASUS RT-AC65P. Ebben nem tudom van-e VPN szerver lehetőség.
Viszont ha nem riaszt el a mélyvíz és szeretsz buherálni, akkor vagy MikroTik hAP ac^2 vagy Ubiquiti EdgeRouter-X. Előbbiben van Wi-Fi, utóbbihoz viszont kell egy AP, vagy annak befogható router. Mindketten tudják a VPN szervert (kismillió más feature mellett), a szoftveres támogatás is jó.
-
adika4444
addikt
válasz
szabonagyur #80172 üzenetére
Hali!
Windows 10-ben lehet osztani a gép kapcsolatát. Ha ritkán kell, ez is jó lehet.
Amúgy vannak asztali routerek beépített modemmel, ill. mifi-k, amikben - jellemzően cserélhető - aksi van.
Mifi-ből a Huawei E5785-öt tudom ajánlani. Több ismerősömnek is van - kiváltandó a nem létező vezetékes netet -, az egyikük HC 24/7 felhasználással is több mint fél év alatt nyírta ki az aksit, szóval bőven bírják a kiképzést.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok,
Az alábbi paraméterek alapján tudnátok nekem routert ajánlani?
- Gigabites Digis net
- 2.4 és 5Ghz-es wifis kliensek (nyomtató, laptop, telefonok, IP kamerák, okos tévék, netflix és hbogo stream, cs:go)
- asztali gép és nas vezetéken csatlakozik (cat6)
- 55nm-es lakás, nincs nagy terület amit be kell szórni jellel
- ha vpn-t tud, amihez iPhone tud csatlakozni az előny ( l2tp mondjuk. A pptp-t már nem támogatja az ios)
- ddns ha lehet
- biztonságos firmware
- árban max 25-30kHa lehet ne Tp-link legyen!
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok,
SIM fogadására képes mobil routert (MIFI?) keresnék (néztem összefoglalót, de ott inkább olyat találtam ami router de tud 3G/4G-t, de nekem mobilisabb verzió kellene)
TP-LINK-nél találtam a MR3020-at, egész jó áron hozzá lehet kapni használtan is.
Milyen olcsó alternatíva létezik még? Olyat keresek ami tud SIM-et kezelni, tehát nem kell külön stick hozzá.
Mivel ritkán lenne használva így tényleg olcsó alternatíva kellene alap net megosztásra.
Jelenleg ami van adat SIM egy Dell laptopban van, de ha több eszköznek akarom megosztani akkor jobb lenne kivenni és berakni egy ilyesmi eszközbe.
-
woodworm
veterán
Van szülői felügyelet az ac65p-ben, de a device id átírásával tartósan feltehető rá az RT-ACRH26 fw, abban van aiprotection.
-
achim
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #80117 üzenetére
Szia!
Asus AC65p-n lehet időszakosan wifiről kitiltani eszközöket mac address alapján?
ha nem, akkor min lehet ami ugyanezt tudja?
köszi!
-
fer
őstag
Van egy tenda repeaterem, de amikor kiiktattam még akkor is jelen volt a kapcsolat, mindjárt ellenőrzöm a mac címet.
Az tenda az, csak azt nem értem amikor áramtalanítottam miért volt még mindig aktív a kapcsolat, na mindegy a lényeg, hogy meg van, át is neveztem, kösz mindenkinek!
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
Tegla80 #80152 üzenetére
legjobb lenne ha csak AUTO erősséget engedne minden router és akkor nem lenne az hogy a szomszéd Marika néni akinek a gépe mellett van a router 5házzal odébb is zavarja a másik wifit...
Ugye ha a szomszéd wifije erősebb akkor az enyémnek is erősebben kell kiabálnia meg akkor minden más szomszédnak de akkor megint erősebbnek kell lenni az enyémnek és így tovább... Ezért van hogy panel telepen 2,4GHz-et lehetetlen szinte használni mert mind a 13 csatornára jut csatornánként 30SSID, abból 25 közepes 5 meg veri a plafont sőt néha van hogy 2 lakással odébb szomszédnak ugyanolyan erős a wifije mint az enyémHa minden AUTO-n mehetne akkor csak annyira lenne erős a wifi mint amennyire a lakás megkívánja és nem toljuk át az 50méterre lévő szembe tömbbe is mindenkinek
Az 5GHz pont ezért jó max az alsó meg felső szomszédom wifijét látom utána elveszik a falak között és nem zavarjuk egymást
-
-
dosa.trik
csendes tag
Digi Gigabites net továbbosztásához keresek valami ténylegesen jól használható routert.
Már igyekeztem több fórumot végignézni, de keretben nem szeretném azt az összeget rászánni mint amit főként a külföldi fórumokon ajánlanak (akár pl egy Synology RT2600c vagy Google Nest).
A környezet: 90 nm-es panel lakás. A legkellemetlenebb pont ahol szükséges lenne a stabil erős kapcsolat az kb 15-20 m-re található a routertől és 2 panel falon keresztül megy át.
Az elvárt sebesség: a közvetlen közelében természetesen a gigabites, azonban a 2 panelen keresztüli szobákban szeretném ennek 1/3 részét tapasztalni (ha van erre megoldás).
Az eszközök száma: a router helyén található szobában 4 eszköz. A közelebbi 2 panellel elválasztott szobában 1 eszköz aktívan, 1 alkalmalként, míg a távolabbi ilyen szobában 2 aktív eszköz. Ezek közül az eszközök közül: Xiaomi Home, 2 telefon, 3 laptop, Google Home, Nintendo Switch.
Nincs kimondott elvárás a routerrel szemben, mindössze az, hogy megfelelően működjön. Ha található rajta USB az előny, azonban nem elvárt.
Az ára pedig lehetőség szerint természetesen alacsony, de ha beleférne 20.000 Ft-os keretbe, az tökéletes lenne.
Első körben érdeklődésként szeretném a véleményeket kérni a tapasztalatok alapján. Eddig saját tapasztalatok alapján legutoljára használt routerek: Archer C1200 és Archer C7. Egyik se volt megfelelő már egy panel után sem sajnos.
Köszönöm a segítségeteket! -
Gabesz87
veterán
válasz
Tegla80 #80152 üzenetére
Én is ezt érzem. Vicc hogy az ember vesz több 10k-ert routert, és a wifi-je nem túl kielégítő. Nekem pl otthon az Asus N18U után a Xiaomi 3G megváltás volt! SOKKAL jobb a wifi-je. Igazából most anyosekhoz is azon agyaltam, hogy keresek egy Xiaomi 3G/4-et. Lehet jobban jártam volna. Na mindegy.
-
Tegla80
addikt
válasz
qnadam #80150 üzenetére
szabvanyok amik egyre xarabba teszik a tererot...
regen 2.4 es g szabvany olyan eros volt,h a szembeszomszednal(haver) az utca masik oldalan is volt sajat netem.Jottek az uj roterek az uj szabvanyok es freki es most ott tartunk,h a mai hiperszuper routerek egy lakast nem tudnak lefedni.
En igy tapasztalom ezt a fejlodest.....tobbet tudunk,de a lefedettseg egy kalap kaka a regihez kepest. -
A javasolt AP módba való bekötést azt gondolom, hogy értem. Ezzel a megoldással is két külön hálózat lesz?
IgenA vezérelt hálózat kiépítésére alkalmas eszköz drága vagy szakértelem kell a telepítéséhez, esetleg mindkettő?
Inkább drága, telepítése a használt eszközöktől függ. -
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #79940 üzenetére
Vettem egy Asus AC57U v2-t a 841ND helyett, AP célra, de a wifi teljesítménye (pontosabban lefedettsége, hatotavja) ugyanazon körülmények közt nem mondanám hogy sokkal jobb..ha egyáltalán jobb. Azt nem értem, hogy vidéken, zavaró körülmények nélkül (azaz nincs más wifi hálózat, max a szomszédé néha), nem tégla falakkal rendelkező házban (gipszkarton és vályog talán) hogy lehet ennyivel rosszabb, mint nálunk otthon Pesten a belvárosi lakásban, ahol a közelben legalább 100 hálózat van, tégla falak, de a Xiaomi 3G routerem így is sokkal jobban muzsikál ott.
Na mindegy, jó-jó ez az Asus, de picit többet vártam wifi terén. -
sőt az asus oldalán v3 is van
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #80143 üzenetére
mondjuk igaz ilyenkor a gyártó a hibás mert miért kell két totál más belső hardverrel ugyanolyan néven kiadni cuccot apró A és B megkülönböztető jelzéssel
Simán lehetett volna AC57U-B-től Z-ig megkülönböztetni vagy éppen bővítsék a 2számjegyet háromra és AC571 meg AC572 legyen
-
Tomi0703
addikt
válasz
Rufusznál van mindkettő. Megrendelem onnan, mert AQUA garijával nincsenek jó tapasztalataim.
-
válasz
TeeJay #80142 üzenetére
Igen, ha mondjuk csak néhány darab nekik belőle, akkor elképzelhető, hogy azokat néhány ilyen linkelés, ajánlás hatására gyorsabban felvásárolják, de azt azért nem gondolom, hogy az össz vásárlást tekintve emiatt nagy lenne az elállások száma. Egy ilyen IT fórumon mint a PH is, nyilván "válogatós társaság" van összeverődve, akik általában utánanéznek mit vesznek, de nyilván mi csak a vevők egy kis részét tesszük ki.
-
TeeJay
félisten
válasz
és mivel most már tudják többen, pár nap alatt el fog fogyni aztán kitudja lesz-e még
imádom mikor egy IT termék bizonyos verzióiért vadászni meg harcolni kell mert a nagyker/kisker tojik rá úgysem tudják mit tud az eszköz.
Persze ha mindenhol szépen kiírnák akkor kevesebb 14napon belüli elállás lenne -
válasz
Tomi0703 #80139 üzenetére
Azért ügyelj rá, az árukereső sajnos félrevezető lehet, mert rengeteg bolt nem jelzi külön, hogy v2-t árul, de ettől a nagyobb része még az. Az AQUA-nál viszont külön van listázva a két verzió, és úgy három héttel ezelőtt meg is erősítették, hogy ott van v1 is.
-
tb83
tag
válasz
Gubek-Einste #80134 üzenetére
Köszönöm a választ!
A javasolt AP módba való bekötést azt gondolom, hogy értem. Ezzel a megoldással is két külön hálózat lesz?
A vezérelt hálózat kiépítésére alkalmas eszköz drága vagy szakértelem kell a telepítéséhez, esetleg mindkettő?
-
Tomi0703
addikt
válasz
Intruder2k5 #80133 üzenetére
És tényleg.
Figyelmetlen voltam. Nem néztem utána, azt hittem már csak a v2 kapható. Elég sok helyen kapni még v1-et ahogy nézem.
Akkor ilyen lesz, köszi mindenkinek. -
válasz
helltp #80135 üzenetére
Nézz be az OpenWRT topikba stabilitás ügyben.
Esetleg szóba jöhet még az Asus AC57Uv1/AC1200GU (ugyan az a két eszköz) mint lehetőség.
-
helltp
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #80132 üzenetére
Köszi a tippet, arról esetleg van info hogy mennyire stabil rajta az openwrt? Nincsenek furcsaságok? Pl a mostani tp-lnik 1-2 hetente fogta magát és mindenestől disablete mind a két rádiót a 2.4GHz-eset és az 5GHz-eset is, nagyon ritkán elfelejtette hogy valamelyik eszköznek static lease-e van és másik ipt adott stb..
Szerk.: ha csak simán stabil openwrt kell meg gigás portok akkor van jelentősen olcsóbb megoldás?
-
Inkább vegyél egy új router-t a jelenlegi helyére és a mostani eszközt pedig kösd be AP módba.
Ugyanazt a hálózatot fogja mutatni és nem kell esetleg váltogatni közte?
Nem mivel nem lesz egységes hálózat kezelés így két külön wifi hálózat lesz.Persze tehetnék még egy routert, de nem szeretném azt, hogy két hálózat legyen egyszerre, mert akkor mindig az lesz, hogy a távolabbin még rajta van és állandóan manuálisan kell átlépnem az erősebb jelre.
Sajnos ehhez olyan eszközök kellene amelyek vezérelt hálózat kialakítására képesek. -
válasz
Tomi0703 #80128 üzenetére
Annyiért van új is, 3 év garival, ami elvileg még v1-es.
ASUS RT-AC57U vezeték nélküli router
Ugyanott a v2 külön elérhető.
ASUS RT-AC57U V2 vezeték nélküli router -
-
-
Tomi0703
addikt
válasz
Gubek-Einste #80123 üzenetére
Apron van egy v1, 15,5k-ert. Meg oktoberig garis. Erdemesebb lenne inkabb azt venni?
Ennyivel jobb a v1 a 2-estol? -
tb83
tag
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy a lakásunk egyik szobájában meglehetősen gyenge a wifi jel és ezt szeretném megoldani egy jelerősítő szerűséggel. A lakás egy panel lakás és a routerünk [TP-LINK TL-WR841N] , pont a lakás másik részében van. Néhány éve, amikor beköltöztünk felújítottunk, így minden szobában van fali csatlakozóval kiállás, ami össze van kábelezve a routerrel. Jelenleg a home office miatt abba szobába rendezkedtem be, ahol ez a wifi probléma áll fenn és a laptopom dokkolója használja ezt a csatlakozót.
A tervem a következő:
Veszek egy egyszerű switch-et pl.: [TP LINK TL-SG1005D] és beledugom a gépet és ezt az eszközt [TP-LINK L-WA855RE] kábelesen. Azért kábelesen, mert ha gyenge a jel, akkor gondolom, ha ugyanoda teszem, ahol gyenge a jel, akkor az nem ér semmit, máshová viszont nem tudom a lakáson belül érdemben elhelyezni (folyosóra nem tudom, a konyhába nem akarom, illetve ott se olyan jó már a jel).A kérdésem az lenne, hogy ez így működhet, ha ezt a lefedettségnövelőt egy switchen keresztül összekötöm a routerrel? Ugyanazt a hálózatot fogja mutatni és nem kell esetleg váltogatni közte?
Persze tehetnék még egy routert, de nem szeretném azt, hogy két hálózat legyen egyszerre, mert akkor mindig az lesz, hogy a távolabbin még rajta van és állandóan manuálisan kell átlépnem az erősebb jelre.
Nem ragaszkodom ezekhez az eszközökhöz, ha minden kötél szakad másik routerre is beruházok, ha az lenne a gyenge keresztmetszet.
Digi netünk van egyébként a max. sávszélesség olyan 85-100MB/s körüli, sajnos még nem tudtam rávenni őket, hogy bővítsék, mindig a hálózat leterheltségére hivatkoznak.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
helltp
aktív tag
Sziasztok,
Egy igencsak öreg openwrts TP-Link TL-WDR3600 húzza nálam az igát, ami megadta most magát, e helyett keresek valamit egy 40nm-es tégla lakásba gigás portokkal.
Használok ezt-azt az openwrt adta lehetőségekből, rakás static lease hostname feloldással, külön vlan a külső net felé nyitott cuccoknak, tűzfal stb. Létezik 20-25k körül ami alapból tudja ezeket, vagy vegyek valamit amin stabilan fut az openwrt? Az előbbinek jobban örülnék mert a mostani routeren elég sokat kellett szenvedni az openwrtvel, elég instabil volt, nem hiányozna. -
zetecR
addikt
válasz
Gubek-Einste #80122 üzenetére
Családi ház, tégla falakkal. Szomszédok nincsenek (belátható távolságon belül
)
Max 2 két falon keresztül, a hálóban (kb 6m-re), több olyan pont van, ahol konkrétan nincs wifi jel.
UPC 500-as net, a szolgáltatói box csak AP.
Kábelen van a routerre dugva egy asztali PC, egy S905 box és az emeleti WR-1043nd router.
Wifin kapcsolódik az Asushoz 2 telefon és 1 laptop, az emeleti TP-LINK-hez 2 mobil, 2 laptop.Most perpillanat egy 256-os SSD van az ASUS-ra rádugva Sambán megosztva, de ezt az S905 box is meg tudja oldani, emiatt nem kellene power router.
Csak erős és stabil wifi.
-
-
-
Tomi0703
addikt
Üdv!
Új routert keresnék ami leváltja a mostani, lassan 7 éves TP-Link WR841N-t.
100 m2-es a ház. Tégla falak. 1 főfalon (40-50 centi körüli) és egy kisebb 15 centisen kellene áthatolnia, hogy a legtávolabbi szobába is elérjen. Szomszéd nincs.2 gép menne kábelen róla + Xbox. Azon kívül 6 telefon, 1 gép, néha 1 laptop, ezek vezeték nélkül. 100/10-es a net. Nagyon nincs tervbe a bővítés.
Legolcsóbb megoldás kerestetik.Hirtelen visszaolvasva picit az ASUS RT-AC57U-t láttam ajánlva. Ez jó lenne? Vagy van esetleg ettől olcsóbb megoldás, ami jó lenne?
Köszi.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
20-50e Ft között milyen routert ajánlanátok, aminek STABIL és ERŐS WiFije van?
Használt is megfelel, nem kell semmi extrát tudnia, csak erős vezeték nélküli netet.Most egy Asus RT-AC87U-t használok, de nem vagyok vele megelégedve.
-
dgabor80
tag
Sziasztok, így utólag nézem már, egyik webaruhazban bedobtam a kedvencek közé.
Van róla valami vélemény vagy teszt?
Jó cucc ez is?
D-Link DIR-882 Wave 2 AC2600 -
-
umfrider
senior tag
Sziasztok!
egy Huawei B525 router használunk itthon, telenor mobilnetet dobunk szét. Láttam, hogy lehet kapni hozzá erősítő antennákat. Kérdés, hogy ennek van-e értelme, jelentőssége. Egyáltalán ezek a fogott jelet erősítik, vagy a kimenőt?Köszönöm (:
-
achim
csendes tag
Sziasztok,
Milyen routert vegyek, ha
Családi ház+udvarra,
1000 mbps Digi nethez
Nas mediaszerver, 10-15 wifis eszközt kellene kiszolgálnia
20-40 eft a keret.Köszi!
-
Terapeuta
őstag
válasz
dgabor80 #80109 üzenetére
AC65P tulajként: nálunk a 100 Mbites netet (T-Com, kábelen kb 120 Mbit) 5Ghz-en födémen 60 Mbittel áttolja, hogy a router pont alatta van annak a helynek, ahonnan használni szoktam (mindhárom antenna egyenesen előre néz, kifordítva sincs). Ha azonban átmegyek
a rötyireegy másik helyiségbe az emeleten, ami csempézett és nem a legkisebb keresztmetszeten "megy át", már inkább 30 alatt. A kertre 2 válaszfal és főfal, határozottan 20 Mbit alatt (tablettel, https://www.speedtest.net/ mérés), és nincs a környéken 5Ghz-en senki. -
dgabor80
tag
Köszi szépen a tanácsokat. Jónak tűnik az AC65P.
Kertes házban vagyunk, tégla falakkal...sajnos nem kocka a ház, hanem L alakú..és a 38-as külső falakat nem szereti nagyon...
Az antennák száma és a jelerősség között nincs összefüggés?
Köszönöm! -
válasz
dgabor80 #80106 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Illetve ha van valami jobb ebben az ársávban (25-35 e) kérlek írjátok meg.
Jelenleg az Asus AC65P a best buy típus.Illetve tudja valaki milyen a hatótávja, sajnos a ház egyik sarkába kerülne, így 10m-t le kellene tudnia fedni.
Előre nem lehet megmondani mivel minden környezet más és más, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora lesz a lefedettség/sebesség. -
dgabor80
tag
Sziasztok,
szeretnék egy jobb routert, ami gond nélkül ellátja az itthoni nagy családi hálózatot, (2 teló, 2 tablet, 2 notebook-(home office), két okostévét és a PC-t)
Egyenlőre a RT-AC59U - AC1500 Mbps Dual-band gigabit WIFI router - ra gondoltam.
Van vele valami gond, vagy amire figyelni kellene? Illetve tudja valaki milyen a hatótávja, sajnos a ház egyik sarkába kerülne, így 10m-t le kellene tudnia fedni.
Illetve ha van valami jobb ebben az ársávban (25-35 e) kérlek írjátok meg.
Köszi!
-
válasz
MaCS_70 #80094 üzenetére
a tesztek alapján kis terhelésre ennyi pénzért akár oké is lehet. valaki tényleg próbálja már ki
ráadásul ha hihetünk az internetek kevésbé megbízható felének, a mercusys ac12g, a tp-link wdr6300 és a mercury mac1200r valójában ugyanaz, és utóbbira van openwrt. persze hogy ne legyen olyan egyszerű, utóbbiból is van legalább két verzió, egyikben atheros, a másikban mediatek béléssel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Nők, nőügyek (18+)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Yettel topik
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- Apple MagSafe töltő
- Dell UltraSharp U2412m monitor -több db - 1920x1200 full HD+ IPS panel PIVOT is!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- ASUS ROG Gaming PC 14900K // RTX 5070 Ti // 32GB RAM
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest