- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nikon DSLR topik
- Egérpad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
iancurtis #24194 üzenetére
sok tapasztalatod van?
persze...
egy szakmait nem írtál még, specifikációs...stb kérdésekre nem tudsz válaszolni, ott vége az érvelésednek, hogy a linksys esetében csak jók a tapasztalataid, de aki több hozzászólásodat is olvasta már, az pontosan tudja, hogy csak reklámozni jársz ide, elvárható hozzáértés nélkül! -
-
-
válasz
iancurtis #24194 üzenetére
Jó persze, de azért a többieket sem kell hülyének nézni, lerí a hozzászólásaidról, a szavad járásáról, az idézgetésekről (amit nem sokan csinálnak), stb..., hogy ezen kívül mely regek mögött állsz szintén Te! Ráadásul mindegyik 0 naposan került ide, és kezdte lökni ezt a Linksys flood-ot! Szóval biztos van akit megetetsz ezzel, de engem nem! Meg aztán múltkor is amit bekopiztál ide állítólag személyes véleményed gyanánt, kicsit furcsa volt, hogy bármely szövegrészletére rákeresve 1326 google találat volt, és érdekes módon adott Linksys router reklámszövege volt! Haha, személyes tapasztalat...
-
iancurtis
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24193 üzenetére
Jaj Intruder úr ne személyeskedjünk már! Egyrészt nemcsak benézek, rendszeresen látogatom a forumokat, mivel ez a hobbim, és érdekel. Szeretek evvel a kérdéskörrel foglalkozni, és elég sok tapasztalatom is van evvel kapcsolatban. Az , hogy Linksys fanatikus vagyok tagadhatatlan, sosem probáltam titkolni, ez egyszerűen a tapasztalataimból eredezik, Nekem ez jött be, ha kérdezik elmondom. Van olyan márka amivel szinte csak rossz tapasztalat volt, azt is leirom, sőt olyan is van amit nem ismerek, akkor nem irok semmit. Egyébként minden feltett kérdésre rögtön 4-en ajánlanak tplinket, akkor ők a tplink kommandó tagjai? vannak routergyártoknak reklámemberei?Csak nehogy összefussak az edimax divizióval, mert azok biztosan nagyon erősek
szóval viccet félretéve ez a saját véleményem és vállalom.
-
válasz
snooze #24192 üzenetére
Ne is törődj vele, Ő az ügyeletes Linksys reklám ember ma! Van néhány klónja is, hetente egyszer-kétszer benéz, az összes routeres topikot teleírja a Linksys reklámokkal, és távozik! Bár a TP-LINK-el kapcsolatos nézeteink elég közel állnak vele egymáshoz, a módszereivel akkor sem igazán tudok egyetérteni!
-
Darbo
tag
Üdv Mindenkinek!
Router vásárlás előtt állok, mert úgy tünik a régi nem bírja a fokozott terhelést
Netünk 20/10 digi
Jelenleg
2 asztali gép kábelen
1 Nas kábelen
2-4 noti wifin. és
2-4 telefon wifin.
Az asztali gépeken letöltés, online játék,
a nasról filmnézés kábelen, wifin,valamint torrentezés.(nem egyszerre)
Notik, telefonok általános felhasználás,
TP link 741ND legújabb firmware
Most esténként jellemzően durva belassulás van, online játékok keményen laggolnak, illetve a notikon van hogy fél perc mire egy lap betölt, mindezt úgy hogy a nas nem tölt le, max 10-20 kB/s feltöltés
reboot után némi javulás.Mivel a Nas gigabites gondolom célszerü lenne ha a router is tudná. Torrent, usb, nyomtatószerver felesleges, ezeket kezeli a nas, viszont korrekt UPNP és portforward mindenképpen.
Erre kérnék ajánlatot, figyelembe véve hogy ezen a héten sem én nyertem a lottón.
Szerk: Elképzelhető hogy egy médiaplayer bejátszik az elkövetkezőkben hogy tv-n nézhessük a nasról a filmeket
-
-
válasz
InvitelGuide #24187 üzenetére
Bár a hiba nem nálam van (én jelenleg nem vagyok Invitel előfizető), ezt írtam is, hogy kolléganőmnél történt az eset, de Ő hívogatja bőszen az Invitelt emiatt, azt tudom!
-
InvitelGuide
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24123 üzenetére
Kedves Intruder2k5,
ha továbbra is fennáll a probléma, hívd az éjjel-nappali hibabejelentőt és segítenek. A számukat a honlapunkon találod.
Üdvözlettel,
Invitel -
fricc_
tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek kéne össze lőnöm egy Router + usb winyo párost
Amit szeretne:
-menjen a seed a számítógép bekapcsolása nélkül.
- a winyót Windowsból lehessen normálisan elérni (elég az ftp)
pár Wi-Fi eszköz kiszolgálása
esetleg a közeli jövőben -DLNA a TV-hezMeg a nem gyári szoftver felvarázslásához ne kelljen mérnöki diploma :-)
Egyszer kéne csak össze lőni, ő nem akarja buherálni, bár lehet hogy nem árt egy távmanagement, hogy ne kelljen minden apró hibáért odarohangálnom. :-)
Én a WDR4300vagy WDR3600-ra gondoltam. Azon a 4-6.000 ft-on már nem akarunk sportolni, hosszabb távra tervezünk, már ha lehet ilyet mondani a számítástechnikában :-)
Jelenleg nincs nagy Internetes sávszélessége, talán 25-ös NET-e van, de ez bármikor változhat (jócskán) felfelé.
Szerintetek ezeknek a kritériumoknak megfelel a fenti két eszköz?
-
gabe_
őstag
Úgy érzem, hamarosan lesz egy eladó WR741N routerem... (Hibátlan)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Gubek-Einste #24183 üzenetére
használtból kellene valami lowkodni, wifi csak a tablet+mobilhoz kellene néha.
-
válasz
Mr.Csizmás #24178 üzenetére
Nem szoktunk D-Link-et ajánlani.
Az utóbbi 2-3 hétben többen is jelezték, hogy próbalámájuk van a frissen beszerzett D-Link router-ükkel. -
-
válasz
Thunderzolee #24173 üzenetére
1; G-s (54) wifi-vel nem lehet csodát várni.
2; Nagy méretű Full HD filmek esetén gyakran előfordul szakadozás wifi-n történő lejátszáskor.Az ajánlatom a következő lenne:
- Vegyél egy gigabites router-t, TP-Link 3600 már 15-16k-ért van
- Ha megfelelően zavar ments a környezet elég lesz a 2,4 GHz-es adapter is de ajánlatosabb lenne 5 GHz-eset használni, természetesen ehhez új router kell.
- A HTPC gépet kábellel kösd össze a router-rel, ha ezt megteszed nem muszáj új router-t venned.
- Ha csak új adaptert veszel a mostani router-hez akkor olyat vegyél amin külső antenna van, pl TP-Link 722N vagy 7200ND -
-
Hofeher
aktív tag
1 635 d link lenne leváltva vele mert kell a g bites madzagos rész is
-
Mr.Csizmás
titán
d-link dir-600-ról mi a véleményetek? home-low felhasználásra
-
Hofeher
aktív tag
Az új tp link sorozattal van valakinek tapasztalata én a 3600-ost néztem ki magamnak.
-
Soma01
veterán
válasz
Thunderzolee #24173 üzenetére
Jól látod a dolgot és amit ajánlottak cuccok, azok nem olyan rosszak. Ha kb. 1 éve vetted ezeket, akkor sajnos nem adtak jó tanácsot (ha tudták mire kell). Most úgy néz ki, hogy cserélheted le a Wifi-s rendszeredet úgy ahogy van (Router, USB adapterek). Ha most veszel, akkor vegyél rendes cuccot, ha ilyen igényeid vannak. Pl. Dual rendszert, ami már 5GHz-et is tud már.
Mennyi pénzt szánsz routerre és a 2db adapterre?
Milyen neted van? -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Intruder2k5 #24172 üzenetére
-
Üdv!
Adott egy szgép a konyhában, amivel letöltünk wi-fivel.
Ott tároljuk a filmeket, ill. seed céljára is azt használom (4.5tera HDD).
A nappaliban a TV alatt van egy szgép szintén wi-fi stickkel.
Windows hálózatba vannak kötve a gépek (Win7).
Elindítok egy filmet a TV alatti géppel hálózaton keresztül a konyhai merevlemezekről, nézzük a TV-n:
1.5gigás avi nem akad
1.5gigás mkv nem akad
4-8gigás 720-as mkv nem akad
5-10gigás 1080-as mkv időnként meg-megakadhat
10gigás méret felett azonban nem viszi az 1080-as mkv-t, akadozik
12giga felett a 720-as is akadÁt szoktam másolni pendrivera, vagy külső merevlemezre, és rádugni a TV-s szgépre, így már okés, de hát jobb lenne, ha nem kellene másolgatni, hanem le tudnánk játszani.
Pláne 5-10giga felett már viszonylag sokáig tart átmásolgatni is. :/Ha a notit kötöm a TV-re, és azzal akarok ugyanígy hálózatból lejátszani, az is akad.
A gépek teljesítményével nem hiszem, h gond lenne, mindegyik erősebb, mint egy HTPC-nek, ill. letöltőkonfignak kellene lennie: (Pentium Dual Core E6500, 4GB DDR2, G41-es lap, ill. a TV alattiban van még egy HD4670-es VGA is.)
A lakás többi gépe is része a hálózatnak, nagyméretű mkv-k esetében azok is akadnak (értelem szerűen). Médialejátszónak MPC-HC-t, VLC-t használok.Jól tippelek, h az a baj, h wi-fi-n nem lehet átküldeni hálózatban ilyen nagy adatsűrűségű filmet, és ezért akad?
Router: Edimax BR-6224n (egy antennás, 150-es).
Mindegyik wi-fi stick 54-es TP-Link. (Akkoriban még csak ezeket lehetett kapni.)
A laptopban (ProBook 4330s) is 150-es wi-fi van. (Atheros AR9285)
Eleinte a laptoppal játszottam le mindent, és azt gondoltam, azért akad, mert abban csak egy HD3000 IGP van. De amikor a TV alá összeraktam egy PC-t, és az abban levő HD4760 is akadozva vitte csak a 25gigás blu-ray-eket, akkor már sejtettem, h eddig se az Intel VGA-ja volt a gyenge láncszem.
Volt aki azt mondta, a seedet állítsam le a filmnézés idejére, de persze akkor sem szűnt meg az akadás.Kérdésem az lenne, h elég ha veszek a konyhai, ill. a TV alatti géphez 150-es stickeket (pl ezt ajánlották), és ezzel le is tudom a problémát, vagy valami komolyabb tudású routerre is szükségem lesz, és stickekből is inkább 300-asokat keressek MIMO-val?
Nem nagyon követem/követtem a hálózati eszközök fejlődést, erről a MIMO-ról is csak most olvastam először, ha tudtam volna, h mi ez, akkor a routert amikor vettem (úgy egy éve), akkor már gigabites, 300-as, háromantennás routert kerestem volna inkább MIMO-val. :/
Első körben arra gondoltam még, h veszek holnap egy minimum 150-es sticket, és akkor elvileg már a laptopon lejátszva nem fog akadni?
Vagy nagy valószínűséggel az még akadni fog?Mindegy milyet veszek, vagy figyeljek valamire vásárláskor?
Esetleg inkább már egyből egy 300-as MIMO-sat keressek (gondolva a későbbiekre)?
Ajánlott/kerülendő típus/márka?Átnéztem az első hsz-t, de az mintha már elég régen lett volna frissítve, így gondoltam inkább rákérdezek konkrétan mit is csináljak.
Vezetékezni nem tudok a lakásban, úgyhogy mondjuk gigabites routerrel se lennék előbbre.
A ház tégla, de vannak vasbeton falai is.
A konyha és a nappali egymás mellett van, csak egy ajtó szokott becsukva lenni. -
válasz
Mr.Csizmás #24171 üzenetére
Ja, csak aztán ha meg folyton ledobál a gagyi cucc, akkor sok örömöd nem lesz benne!
Ha olcsó kell, akkor vegyél egyet az első hsz-es TP-k közül, de nem én mondtam!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Intruder2k5 #24170 üzenetére
tényleg lowkodós kellene, 10 megás netre (15 talán), alap netezés, semmi extra funkció....csak a wifi miatt kellene új router
-
válasz
Mr.Csizmás #24169 üzenetére
Biztos van, de azt én nem fogom ajánlani senkinek! Mondjuk én az első hsz-ben lévő TP-LINK-eket sem ajánlom nagyon!
Persze a Tenda-tól talán jobb az is...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Intruder2k5 #24168 üzenetére
köszi
kicsit olcsóbb jó nincs? vagy csak #1-ben szereplők?
-
válasz
Mr.Csizmás #24167 üzenetére
Szia!
ASUS RT-N10U (USB porttal)
ASUS RT-N12
Linksys E900 -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
otthoni belépőszintre kellene lan+wlan rout, 4-5 lan, 1-2 wlan eszközre. iponból mit tudtok javasolni az #1 hsz-en kívül még?
-
hekkerman
tag
Üdv!
Router vásárlás előtt állok, [TL-WR841ND]-re gondoltam több ok miatt:
ára
később antenna csere falak miatt(65cm/fal)Illetve olvastam, hogy dd-wrt-vel lehet openvpn-re csatlakozni, ez elég erős lenne rá?
Szerintetek jó választás lenne ezekre? Esetleg más alternatív hasonló árban?
-
Pecc
őstag
válasz
Soma01 #24161 üzenetére
Ez sem megfagyás, amit tapasztalok a routereknél, hanem azt, hogy egyszerüan fokozatosan lelassul, "szenved". Ezer év mire betölt egy oldalt stb. Ha újrainditom, rögtön villámgyors lesz, de csak egy ideig. Ezt csinálta több típus, több márkából, de mind az olcsóbbik 5-6ezer Ftos kategoria volt. A gigabit azért lenne jo, mert akkor gyorsabb lenne a másolás legalább a pc-k közt, de a legfőbb a stabilitás lenne. Kicsit unalmas, hogy nem megy semmi letöltés egyik gépen sem és ki kell menni rágyújtani amíg betölt egy 5perces 480p youtube videót félig...
Remélem érted mire gondolok a stabilitást illetően. -
Soma01
veterán
Ha gigabites csatik vannak egy routeren, akkor az már minimum 300-as a wifi. De mostanában inkább dual a wifi.
Nekem 3 éve van 1043-asom de soha nem fagyott még. Ha 15öt szánsz rá, akkor Tp 3600 vagy Netgear JNR3000 vagy JNR3210. Ha elmész 20-22-ig, ott már lesz Asus N16 vagy kb ugyan ennyiért LINKSYS EA2700 is.
-
Pecc
őstag
válasz
Soma01 #24157 üzenetére
Olcso laptopok, n-es wifivel max. Fogalmam sincs elég e a 150es. Gigabites lan jó lenne azért.
Azt lenne jó tudni, hogy 15ezerért ez atomstabil-e mondjuk 2-3év múlva is. Mert hiába az 5év garancia, úgysem fogják kicsélni ha azt mondom," ha ujrainditom gyors, ha nem, akkor lassú". -
kenyerr
tag
Hello!
Max 10k-ért szeretnék olyan routert, ami stabilan visz 3+ gépet meg 3+ mobilt wifin, és még 1 gép kábelen. a router földszinten lenne, és emeletre kellene főleg wifi jel. Esetleges opció d-link di-524 et fentre repeaternek, ha meg lehet valahogy mókolni. Eddig szerencsém sok TP-Link hez és mindegyikkel meg voltam elégedve, szóval az jöhet bármikor
A net egyébként 25/1,5; a vevők fele g,fele n.Előre is köszönöm!
Üdv -
Pecc
őstag
Üdv.
Milyen routert, ha az igény az, hogy stabilan működjön 0-24ben, kábelen és wifin egyaránt?
Jelenleg egy 741ND megy, hokuszpók nélkül, kb két éves és ezt is, ahogy az elödjeit, újra kell inditgatni 1-2 naponta, mert "elfárad". 4 PC kábelen és 2-3 laptop wifin. Legyen könnyen beállítható. Egyenlőre egy 10 de később 60megás netre. Mik a lehetőségek? 15k-ig mondjuk -
M4c1k4
csendes tag
válasz
andrás47 #24148 üzenetére
Az előbb dárembézer-nek írt hozzászólásomban említettem az Asus RT-N12C routerét, ami alapból gyári szoftverrel tudja a repeater funkciót. A youtube-on is van róla videó.
Ezt csak azért írom, ha nincs kedved dd-wrt-vel szórakozni.
Bár tudom a kérdésed nem erre irányult, hanem a TP-Link frissítésére.
Írd meg a verzió számát és elküldöm a 2013-as firmware pontos linkjét! -
M4c1k4
csendes tag
válasz
GeryPc #24141 üzenetére
Szia!
Az Asus mindenféleképp stabilabb megbízhatóbb, a TP-Link melegszik, főleg az a típus, de ettől eltekintve a TP-Link -eknek alapból 5dBi antennájuk van. Hamarosan én is szándékozok venni egy WRD4300-ast.
Valaki itt a fórumon említette, hogy manapság már nem érdemes olyan routert venni, amire nincs OpenWrt, vagy dd-wrt, vagy Tomato.. vagyis valamilyen alternatív firmware. Teljesen igaza van!
Az RT-N10 egyes típusaira van is támogatás pl: N10U, vagy N10+, de az N10E-re szerintem nincs, meg a leírás szerint sincs: [link]
Továbbá az általad említett Asus RT-N10E csak egy antennás G-s router. Azt ne vedd meg!! (Szerintem)
Sőt semmilyen E verziósat ne vegyél, egyenlőre..Inkább egy RT-N12C-t, már sok helyen 9090Ft és annak van elég jó firmware támogatottsága, továbbá N-es Dual-Band-es router. Ha jól emlékszem 2x 5dBi antennával. Van a hátulján egy switch, amivel a WLAN 3 működési módja között tudsz választani: repeater, WDS és AP módok.
A másik TP-Link TL-WR841 ND v3, v5, v7 sem rossz, sok helyen már 5000Ft-ért kapható, dd-wrt-t biztosan lehet rátenni, szerintem OpenWrt-t is pl. Gargoyle: [link]
Arra kell figyelni, hogy ne v8-as verziós legyen, mert az még nem támogatott.
-
M4c1k4
csendes tag
válasz
andrás47 #24148 üzenetére
Üdv,
A TL-WR841ND v3, v5 és v7 -re van DD-wrt. Azt nem írtad, hogy neked melyik verziós van, de
az alján gondolom megtalálod, vagy a router menüjében.Van egy adatbázis az oldalukon: [link]
Ott beírod a Router Database alá: "TP-link" és kilistázza a támogatott típusokat.
Kiválasztod a neked megfelelő verziót, majd letöltöd a factory-to-ddwrt.bin. fájlt.
Ezt tudod a gyári firmware-re rátölteni a router menüjében. De mielőtt bármit csinálsz olvass utána a DD-wrt fórum-ban, mert egy factory reset biztosan kell előtte, továbbá be kell állítani a routert 192.168.1.1 IP-re, a PC IP-jét meg ha jól emlékszem statikus 192.168.1.2-re.Amit a fenti adatbázisban találsz, az 2010-es firmware, a legfrissebbek az "other downloads" -ban vannak.
Ha leírod a routered verziószámát, akkor elküldöm a linket, ami a 2013-01-es fájlra mutat.Nekem nincs TP-link routerem, csak ASUS, így nem tudom a pontos menetét. De nem hiszem, hogy túl bonyolult lenne. A DD-wrt fórumban mindent leírnak.
Ami a lényeg a fenti firmware támogatja a repeater módot!
-
andrás47
senior tag
válasz
Gubek-Einste #24147 üzenetére
Szia !
Köszönöm.
Ezek a beállítások ere vonatkoznak ?: TL-WR841ND ?
És azt honnan lehet megtudni támogatott vagy sem ?
Ha ez mégsem nem jön be, a meglévő 841nd-vel ,akkor van-e más megoldás még?Köszönöm.
-
válasz
andrás47 #24146 üzenetére
Ha támogatott verziójú akkor mehet rá DD-WRT, ha nem támogatott akkor a HGW egyik LAN portjára rá kötve AP/switch módban használód.
-
xigris
őstag
válasz
andrás47 #24144 üzenetére
Szia,röviden az a lényege:"Az ismétlő a jelek újragenerálására használt hálózati készülék. Az ismétlő újragenerálja az átvitel közbeni csillapítás miatt eltorzult analóg v. digitális jeleket. Az ismétlő nem végez intelligens forgalomirányítást."
Így a meglévő wifijelet tovább erősíti -
andrás47
senior tag
Üdv !
Elnézést ha rossz helyen érdeklődöm véletlen akkor irányítsatok át.
Van egy T-homos router,(ezt lecserélni gondolom nem lehet mert modem is egyben és a felvétel lejátszáshoz
visszatekeréshez szükséges ha jól tudom) amit ők adtak még a TV-hez internethez,a hatótávolsága wifi,
viszont elég rövid,és most szükségem lenne a lakás egy távolabbi pontján , hogy legyen
fogható a wifi kb 15-18 méterre van légvonalban , a T-homos ruuterhez,és 3 fal,hogyan
lehetne ezt megoldani lehetőleg vezeték nélkül,fúrás-faragás nélkül,és ne túl költségesen
hogy legyen ezen a távolabbi helyen is kapcsolat,mit kellene venni hozzá,mi lenne a legegyszerűbb
megoldás ?
Köszönöm előre is javaslataitokat ! -
GeryPc
senior tag
TP LINK TL-WR841ND Router
ASUS RT-N10E vezeték nélküli router
Eközött a két router között kéne döntenem,nem is igazán a paraméterek a fontosak hanem megbízhatóság, stabilitás,ha ezt nézzük melyik lenne a jobb választás?
-
M4c1k4
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #24128 üzenetére
Üdv,
Valamennyi optikai rálátás azért van, olyan 20%, most télen jobb, mert nincs levél a fán.
Ezek szerint, ha a 3600-as jelerőssége jobb mint a 2543ND, akkor gondolom a WDR4300-as is jobb, bár nem néztem milyen hardver, chipset különbségek vannak köztük.Azt alapból tudtam, hogy nem fogom megúszni próba nélkül, mindenféleképp meg kell vennem két routert, mert az adott terepviszonyokkal biztos kísérleteznem kell.
Köszönöm az eddigi segítséged!!
Még biztosan lesz kérdésem, ha veszek routert, de még nem tudom melyiket.
Nagyon jó ez a fórum is, csak idő kéne átolvasni.Lehet, egy időre jegelem a router vásárlást, amíg kialakul az AC szabvány, ahogy írtad.
Köszi még egyszer mindenkinek aki segített!! -
McSzaby
őstag
válasz
Intruder2k5 #24138 üzenetére
Oks, elnézést!
-
-
McSzaby
őstag
válasz
Intruder2k5 #24136 üzenetére
Hardver verzóra Bx-t ír. Akkor arra felrakhatom a DD-WRT-t? Mert B5/2.10-s firmware és hardver verzióra azt írja ne rakjuk fel.Nekem Bx/2.10...
Mod.: Nem jó az én routeremre...
-
-
McSzaby
őstag
válasz
Intruder2k5 #24134 üzenetére
Egy szerelésért kaptam cserébe. Ez most ingyen volt és még talán mindig jobb mint a 7 éves TP-Link routerem, de nem vagyok benne biztos.. Az lenne a kérdés, hogy ti tudtok-e valahogy varázsolni rá no-ip-t, vagy valami custom firmware?
-
-
McSzaby
őstag
D-Link Dir-600 routert lehet egyáltalán valamire használni? Nem ismeri a NO-ip-t, rohadt hülyén néz ki a kezelő felülete és még semmi pluszt se tud. Valaki tud megoldást a fentiekre?
-
a cserélhető antenna és az ár leszűkíti a kört, de adott esetben talán egy tl-wr941nd lenne a legjobb választás, arra mehetnek nagyobb antennák is, és a 3t3r mimo képességgel mindenféle ellenoldalt kiszolgál, továbbá wan szinten sem okoz neki gondot a 80 megabit/sec sebességű net!
-
maxika2004
őstag
válasz
Gubek-Einste #24129 üzenetére
Köszi ! akkor ezen még matekolok hogy is legyen...
-
válasz
maxika2004 #24124 üzenetére
Az ember az ilyet nem egy szobán belül akarja használni és ekkor a másik szoba már másik fázison/biztosítékon van ami kizárja a használatot. Plusz még a távolsággal erősen csökken a sebesség is, a szomszéd szobára akár harmadára-negyedére is.
Az áram hálózatokat eredetileg nem adatátvitelhez lett kiépítve így ahol az áram még megy, ott nem biztos, hogy menni fog a net is. -
-
válasz
capafog23 #24120 üzenetére
Ehhez a nethez bármelyik ma kapható N-es típus jó lesz, TP-Link 74x/84x, Asus N10/N12, Linksys E900/E1x00.
Azt, hogy egy adott router mekkora területet tud lefedni és mekkora sebességgel azt csak a konkrét helyszínen fog kiderülni, előre megmondani lehetetlenség. Sok minden befolyásolja az elérhető sebességet és hatótávolságot: alapvetően a használt router és adapter elméleti link sebessége, a köztes távolságban lévő falazat vastagsága anyaga (esetleges vasalása) és egyéb útban lévő tárgy, más wifi (vagy rádiós zavar) hálózatok száma/sugárzási erőssége/használt csatornája. Az elhelyezés is sokat számíthat, akár néhány centis eltérés is alapvetően befolyásolhatja a működést.
A beépített antennás router-ekről azt tartják, hogy rosszabbak ilyen szempontból de többeknek (köztük nekem is) ezzel ellentétes tapasztalatom van. Ha fontos a nagy lefedettség és a sebesség akkor lehetőség szerint válasszál egy külső antennákkal szerelt típust, mind router-ből és mind adapterből. -
válasz
csucsu21 #24119 üzenetére
A 150-es router-ek típustól függően olyan 50-60 Mbps-es net tudnak lekezelni, wifi-n 40-50 érhető el megfelelő körülményekkel.
A 300-as router-eknél elég nagy a szórás, a 100-as LAN portokkal rendelkezőek kb 80-90 Mbps net kezeléssel rendelkeznek, wifi-n 60-90, gigabites LAN portokkal a net 120-től felelé, wifi-n 70-100-120. -
válasz
snooze #24118 üzenetére
3rd party firmware azt jelenti, hogy nem a router gyártó által készített firmware, ezt neked kell külön feltenni az eszközre de a legtöbb router esetében elég csak az admin felületen a upgrade menüpont alatt betallózni és rányomni a frissítés/telepítés gombra és kész is van.
-
maxika2004
őstag
válasz
Intruder2k5 #24123 üzenetére
Ez az azonos fáis mit jelent pontosan? mert én csak arra gondoltam hogy a konektorba hogy van bekötve,
jobb oldali csatiba, vagy baloldaliba... és gondoltam ezt meg is fordul ha forditva dugom be a kütyüt.. ??akkor ez nem ilyen egyszerü ?
-
válasz
maxika2004 #24122 üzenetére
Szia!
Kolléganőmnél szerelt be ilyeneket az Invitel, hogy az InviTV-s BOX-oknak ne kelljen kábelezni, mert a tulaj nem nagyon örült volna ennek! Mit mondjak, elég sok baj van vele! Naponta, két naponta kell újraindítani, mert nincs kapcsolat, illetőleg ez az egész csak akkor működik, ha a két konnektor azonos fázison van! Na már most, utóbbival sincs tisztában a többség, és ez csak akkor derülne ki, amikor hazaviszi, és nem működik!
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Véleményetekre lennék kiváncsi a következőkről:
Vannak ezek a hálózati adapterek :
[link]ezeket miért nem nagyon ajánlgatjátok ? pedig jónak tünik, és egyszerünek,
konektorba be a net - ház másik felén ki !.... vagy van ennek valami hátulütője amit nem tudok ?
Mindig az van inkább hogy ilyen rutert, olyan antennával stb.. ..... -
M4c1k4
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #24111 üzenetére
Köszi a választ!
A 2-300Mbps-t úgy értettem, hogy 150Mbps duplex-be, vagy legalább 100Mbps. a Fórumban olvasgatva kiderül, hogy az N-es szabványú Dual-Band routerek is olyan 60-80Mbps-t tudnak átlagban. Még az is megfelelne, de arra kicsi az esély, hogy 250 méteren ezt hozni fogja.
Most már csak az lenne a nagy kérdés, hogy az 5GHz-es routerek közül melyik tudna 250 métert áthidalni optikai rálátás nélkül. Persze az antennákat lecserélném nagyobbra.
A TP--Link WRD4300-ra max 50 métert írtak az 5dBi-s antennával.
A TP-Link WD2543ND-ről pozitívabban írtak, de hatótávolságot nem tudok.
Az Asus AC-66U-ra nincs pénzem, csak a magasabb ár és technológia miatt érdekelt volna mit tud,
gondolom az RT-N66U-is hasonló paraméterekkel rendelkezik.Utánanéztem és valóban benne van a 3db. Sige gyártmányú SE5003L-es antenna erősítő IC.
Hogy miben és mennyit számít fogalmam sincs.Az Atheros 9220-as chipset-ről is írnak 24-25dBi kimeneti teljesítményt, de ebből szoftveresen mennyit tudnak kihozni az rejtély.
Ha van tapasztalat, írjátok már le, kinek milyen távolságból látható a router legalább 30-40Mbps jelszinttel?
A 2,4GHz-is megfelel, nem fontos az 5Giga.Köszönöm..
-
capafog23
őstag
Új routert szeretnék venni a mostani (6 éves kb) helyett.
Az volna a fontos hogy erős legyen a wifije, mivel az egyik gép ami használja a hálózatot, a házban 1 szinttel lejjebb van és kb 1 szobával arrébb.
Nem valami nagy sebességű az internet amit szét kell szórnia kb 900-1000 kb/s a max.Ha tudnátok valami jót ajánlani megköszönném.
-
csucsu21
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #24093 üzenetére
okés köszönöm és még annyi lenne hogy egy 150 vagy 300 mbs-os router hogy meik mekkora nete tud kezelni gondolom nem 150 meg 300 mbs-osat de lehet tévedek
-
snooze
veterán
válasz
Gubek-Einste #24117 üzenetére
ezt a 3rd party firmware-t alapbol tudják,vagy rá kell telepiteni?olyan kellene ami tudja,ne kelljen mokuskálni vele..
-
válasz
snooze #24115 üzenetére
A 10-es net és a 4-5 wifi eszköz nem jelent gondot egy mai N-es router-nek, bármelyik jó lesz.
A szűrés már más tészta, a legtöbb router-ben van ilyen lehetőség de nem ennyire precíz, a precízhez már valamilyen 3rd party firmware kell.
Amik ajánlottak: TP-Link 74x/84x, Asus N10/N12, Linksys E900/E1x00 -
snooze
veterán
sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni,hogy milyen routert vegyek?
a szempontok:
-wifin kapcsolodna rá 4-5 eszköz,ezek laptop,pc,telefon..
-10megás a net
-mac adress szürés,és azon belül be lehessen állitani,hogy pl egy mac adress milyen idöpontokba kapcsolodhat a netre,a többit viszont ne korlátozza..milyen tipusu tp-link router felel meg ezeknek,amiben benne van a Parental Control,és tudja is ezt a fajta szürést?várom a javaslatokat!elöre is köszi!!
-
válasz
Gregman #24108 üzenetére
Gigabites router-ből a következőek ajánlottal amelyek gyárilag vagy 3rd party firmware-rel meg lehet oldani a manuális wifi ki-be kapcsolást: TP-Link 3600/4300, Asus N66U, Netgear 3500Lv2/3700/3800/4x00, Linksys E3200/E4200v1.
A négynél több LAN portot pedig legegyszerűbben egy gigabites switch-el lehet elérni.Az igényeidnek nagyjából megfelelő négynél több LAN portos router a WD My Net N900, ezen konkrétan 7 gigabites LAN port van de a megvételét nem ajánlanám.
-
-
-
válasz
M4c1k4 #24098 üzenetére
2-300 Mbps wifi soha az életbe nem fogsz elérni, talán ha végleges lesz az AC szabvány de addig biztosan nem, fizikai képtelenség. 300-as wifi-vel is megfelelően zavar mentes környezetben kb 100-120 Mbps a max kisebb távolságon de kültéren nagy távolságon biztos, hogy ez sem jön össze.
Amiket az ebay-en és hasonló oldalon írnak sokszor fizikai képtelenség, nem szabad hinni, a gyártói oldalak is sokszor túloznak de legalább reális körülmények közt maradnak.
-
krealon
veterán
válasz
Gregman #24108 üzenetére
Gigabites switch melle csak akkor erdemes gigabites routert vasarolni, ha az internet sebessege legalabb 80Mbit, esetleg belathato idon belul ennyi lesz.
SoHo (Small Office, Home Office; Hazi, kisirodai) hasznalatra szant eszkozokon nagyon rintkan van negynel tobb UTP LAN port. Konkretan egyrol hallottam: TL-R860
En a kovetkezo manualis WiFi kapcsolobombbal renendelkzo routereket ismerem:
TP-Link TL-WR842ND (100Mbit LAN)
TP-Link TL-WDR3600 (1000Mbit LAN)
TP-Link TL-WDR4300 (1000Mbit LAN)Ezen kivul az OpenWRT kompatibilis es WPS (QSS) gombbal rendelkezo routerek nyomogombjat at lehet programozni WiFi kapcsolova.
-
Gregman
tag
Sziasztok!
Kicsit jobban átgondoltam az igényeimet és a következőkre jutottam.
1. A mai trenddel ellentétben nem akarom a Wifi-t széles körben használni.
Azaz csak a telefon/tablet/és ritkán notebook használná.
Ahová csak kell UTP van kihúzva, még a notebook is inkább erről szokott menni.
2. Olyan megoldást keresek, hogy a router Wifi-je manuálisan kapcsolható legyen ki/be amikor éppen szükséges.
Másik lehetőség, hogy nem a router adná a Wifi-t, hanem egy másik eszköz (azt hiszem AP a neve), ami már ki/be kapcsolható hiszen csak Wifi-t nyújt, mást nem.
Ennél az esetnél az eszköz tápegységét "féltem" (napi többszöri ki/be kapcsolás), volt már elszállt ADSL modemem/routerem aminek így ment tönkre a tápja.
3. Lassan összegyűlt annyi eszköz, hogy a router 4 LAN portja nem elég, 8 portos switchet használok, de ezt most Gigabitesre szeretném cserélni (a 8 port a minimum).Összegezve, keresek:
- Gigabites routert
- AP-t (ha a routeren lenne fizikai kapcsoló a Wifi-hez akkor erre nincs szükség)
- minimum 8 portos Gigabites switchetElőre is köszönöm az ötleteket.
-
-
válasz
Intruder2k5 #24104 üzenetére
dual-band
-
válasz
megema #24102 üzenetére
az a baj, hogy nem nagyon mennek a gyártók 3 * 3 dBi külső antenna fölé, ezt inkább az antennák jobbra történő cserélésével tudod/érdemes megoldani; 5 és 8 dBi antennákat elég olcsón lehet venni!
mennyit szánnál a mutatványra?a000; te mekkora összeget szánsz a vásárlásra?
-
megema
őstag
Sziasztok!
Mit tudnátok ajánlani egy TP-Link WR-1043ND leváltására? Elvárás alapesetben a stabil, kifogástalan dual-band WiFi lenne, lehetőség szerint gyárilag komolyabb antennákkal, mint a 1043-éi. OpenWRT támogatás se ártana.
Ami még számítana: Dell 1704 WiFi chip (jelenleg ugrál a sávszél 5 és 65 Mbit között), illetve Apple termékek szeretete. Bár ezen szempontok szerint nem tudom mennyire tudtok javaslatot tenni...
A 1043 egy adott firmware-re (vargalex 1.1.5) váltás óta problémákat produkál, bármit is rakok fel. Nem tudom mi lelte. Előtte 1-2 héttel került be új eszköz is a hálózatba, de nem tapasztaltam problémát a váltásig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nintendo Switch OLED - Atmosphére - 256 GB - gyönyörű állapot - minden tartozék - ingyen játékok
- Új (bontatlan) 512 Gb OLED Steam Deck eladó
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ Gold teljesen moduláris tápegység garanciával
- RTX5070Ti/ Ryzen7 8700F/ Asus PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest