-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kero35
tag
Sziasztok!
10 megás vezetékes netem van kérdésem egyszerü lenne milyen routert vegyek egy 90 nm -es lakásba hogy egy pár darab telót kiszolgáljon + egy lapit is a választ előre is köszi4
Olcsó jó tipusok érdekelnek! -
blueberry21
csendes tag
-
Schizoka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23390 üzenetére
na voltam a boltban nemtudtak most nagykerböl hozni ezért ez lett megrendelve:
http://aruhaz.iszkft.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfs=linksys&bt=pdlist&pi=_68426&ck=0
ez is jó gondolom mint az asus?
(a belső antenna erősségéra gondolok)
üdv -
Treff
aktív tag
Hello Srácok!
Óriási segítségre lenne szükségem Tőletek
:
adott egy öntött vasbetonból készült emeletes ház x-edik emelete, ahol a szinten 3 lakás található, az egyszerűség kedvéért 1-es, 2-es és 3-as számúak. Az 1-es lakásban van egy 30 Mbites UPC kábelnet, asztali gép és kábelmodem. A feladat az volna, hogy a 3-as lakás lakója venne laptopot karácsonyra, amihez kellene egy wifi-s router az 1-es lakásba, hogy lehessen laptopról netezni a 3-as lakásban.
A jelnek legalább 4-5 vasbeton falon kellene keresztül mennie!!!A kérdés az volna: pontosan melyik/milyen routert vegyünk? (Fontos megjegyezni, hogy hót halál lövésem sincs a témáról, beleolvastam fórumokba, de a készülékek alapdolgain túl kínai nekem az egész történet.)
Nagyon fontos volna a jó wifis router, mert gyakorlatilag ettől függ a laptop megvásárlása!!!
Kérlek Titeket segítsetek, előre is köszönök minden hozzászólást!
-
törölt tag
válasz
vargalex #23393 üzenetére
Persze. Az egyik kliens meg netezni is szeretne a 80/60Mb neten. Erre gondoltam. De ez az eset ritkan fordul elo, gondolom valami utemezessel megoldhato a problema. Ami fontosabb lenne mert folyamatos a wifi kliensek relativ gyenge terereje. Probaltam mar csatornakat keresni, de nem javolt semmit. Stabil es magasabb jelszintet szeretnek. Ezert kell igazabol a valtas.
-
-
vargalex
félisten
válasz
#68216320 #23392 üzenetére
Hi!
Mivel a LAN forgalom nem megy át a CPU-n, így nem jelent neki terhelést. Azaz nem valószínű, hogy bármelyik másik soho routerrel változna a helyzet.
Ráadásul a router ugye 4 LAN porttal rendelkezik, te viszont 5 klienst írtál a példában. Tehát valami sántít. Vagy a példában szereplő kliensek közül (legalább) 2 azonos, vagy az egyik porton switch van. Így viszont akkor a két átviteli sebesség összegét kell összevetni a gigabit limittel! -
törölt tag
1. Ezt elfogadnám, de a probléma a CPU-ban rejtőzik. Sajnos nem elég gyors a router ennyi csomaghoz már. Leesik a kliensek között az átvitel. Tesztelve van. Amint egy kliens-kliens átvitel marad már kellemes 80MB/s átvitelt tud, de több kliens egyidejű másolásnál már a netezés is problémát jelent egy másik gépen.
(pl. kliens <- 80MB/s -> kliens, kliens <- 80MB/s -> kliens, kliens <-> internet)2. Nem lehetetlen. Üres csatornákon próbáltam. Ugyanazon jobb a WRT54G. Vagy gyenge az adó vagy kis nyereségű az antenna hozzá. De nem vacakolnék vele, valami erősebbet vennék.
-
Schizoka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23390 üzenetére
köszi
holnap megnézem a boltba -
-
Schizoka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23388 üzenetére
http://www.argep.hu/trend/ASUS/Asus-rt-n12-c1.html
azért kérdezem mert ahol én veszem nincs kép:
http://aruhaz.iszkft.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfs=Router&bt=pdlist&pi=_87343&ck=0 -
-
Beri
addikt
válasz
#68216320 #23384 üzenetére
1.Amikor tobb kliens is egyszerre masol a gigabites halon, akkor a pppoe netezes picit belassul.
Gigabitesnél gyorsabb hálókártyád nem lesz, annál gyorsabb portot használni nem fogsz. Csak dual-link routerekkel tudsz gyorsabb lenni, de ahhoz hálókártyát kell venned, meg a megadott keret triplájáért routert.2. A wifi terero kissebb, mint a regebbi Linksys wrt54g routeren.
Lehetetlen. Csatornaváltás tud segíteni, de azt észben kell tartanod, hogy adott jelszint nem ugyanazt jelenti g és n szabványú hálózaton. A MIMO miatt több streammel dolgozik, viszont csak egymás melletti csatornákat tud használni. Ez azt jelenti, hogy hiába látod egy g-s AP jelét erősnek az egyesen, ha a hármason ad-vesz valaki, az az első két sávon kommunikáló MIMO-s eszközök jelét már zavarni fogja. Ilyen esetben még mindig több mint a dupláját tudja egy tisztességes n-es kapcsolat a g szabványúnak. -
Schizoka
aktív tag
Asus RT-N12_C1 nél a fehér és a fekete között csak a szín a különbség?
vagy a hardver is más? -
törölt tag
Segitseget szeretnek kerni router vasarlashoz. Jelenleg egy TP-Link wr1043nd routerem van. Sajnos ket problemam adodott vele.
1.Amikor tobb kliens is egyszerre masol a gigabites halon, akkor a pppoe netezes picit belassul.2. A wifi terero kissebb, mint a regebbi Linksys wrt54g routeren.
Tehat egy olyan gigabites routert szeretnek venni, ami gyorsabb a mostaninal es fokent erosebb a wifi ado/vevo resze. 25-30k kouli osszegre gondoltam. Olyan eszkoz kellene, amire a jo mukodeshez nem kell mas firmware, tokeletes az eredeti. Garancia miatt nem szeretnek vele varialni. Tudtok ilyen kutyut ajanlani?
-
Egyébként igen, az OpenWrt egy Linux alapú alternatív firmware!
-
ESP
őstag
válasz
Intruder2k5 #23378 üzenetére
Veszteni valóm nincs.
Meglátjuk.
Openwrt valami másik szoftver? Gyárival nem menne?
-
válasz
Intruder2k5 #23376 üzenetére
Szinte egy árban vannak, a különbség 1k így nem számít külön.
-
monti0222w
addikt
válasz
Gubek-Einste #23346 üzenetére
Köszönőm a válaszodat aszerint fogok eljárni.
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
A TP-LINK WDR-4300 topikban egy fórumtárs a routerre kötött külső vinyóról hálón keresztül a media playeren játssza le az akár 40Gigás BDISO-kat is reccenés mentesen...
Nekem ugyanez a tervem, egy Popcorn HourA210-el!!
-
Elképzelhető, hogy fog működni, használják többen is ilyen célokra, de erre senki sem fog neked garanciát vállalni, mert aztán ha mégis akadozni fog, akkor meg az lesz, de azt mondtátok, hogy jó lesz... Egy 1043ND OpenWrt-vel állítólag 10MB/sec körül tud megosztani az USB-re kötött HDD-ről, persze ha egyéb terhelése nincs, ami azért már elegendő lehet HD filmek streamelésére is, de erre nincs garancia, és nem szabad elfelejteni, hogy ezek tizenezer forintos "vackok", és nem szervergépek, tehát az elvárások is ennek megfelelőek kell legyenek, velük szemben!
-
ESP
őstag
válasz
Gubek-Einste #23375 üzenetére
Értem.
akkor felejtsem el?
-
válasz
Gubek-Einste #23375 üzenetére
TL-WR1042ND
-
-
ESP
őstag
Melyik a legolcsóbb USB-s modem?
Amire kellene:
30Megás net
Lenne rá téve egy 1500GB-s USB-s HDD amiről jó lenne ha Blueray filmek tudnának menni a samsung TV-n. Valami csúcsmodell... UTP-vel lenne összekötve azaz hálózaton keresztül kéne mennie a filmeknek.Ez lehetséges, vagy akadni fog egy pl BD50 film?
Most közvetlen van a tv-re dugva a hdd de jó lenne ha hálózaton lenne.
Attól tartok hogy a router lesz a szűk keresztmetszet "nagy" film esetén.
1043ND-nél va olcsóbb usb-s?
-
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste #23372 üzenetére
Köszi a segítséget.
A TP linkel rosszak a tapasztalataim úgyhogy szerintem asus vagy linksys marad. -
-
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste #23370 üzenetére
max 35 ezer körül mi lenne a legjobb választás?
-
-
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste #23368 üzenetére
Samsung 55es8000
-
-
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste #23366 üzenetére
Valami Cloud technikájú wifi van a tvbe és ehez kellene valami router
de sehol nem találok leírást hogy ez mit jelent. -
-
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste #23363 üzenetére
Van valami Cloud rendszer ezekbe a tvkbe ezek a routerek azt tudják?
-
-
SRS
tag
Sziasztok
Samsung smart tvhez szeretnék valamilyen 5Ghz-es routert ami bírja a hd filmek megosztását.
A ház kb 150nm.
Mit ajánlotok? -
Jackal2
senior tag
Sziasztok, két routert keresek, két különböző helyszínre:
Helyszín 1
A net 20/X (UPC kábeles szolgáltatás, de nem emlékszem a feltöltésre, de nem is lesz hangsúlyos), 2 v. 3 eszköznél nem lesz rajta több, hatótáv nem érdekes (35NM az egész lakás), megbízható, olcsó legyen, a sávszélesség bővítését nem tervezzük. File server, nyomtató nem lesz rajta, tehát semmilyen egyéb csatlakozó nem kell az etherneteken kívül (elég oda is a 10/100 as). WPA2-t tudjon.
Helyszín 2
120 megás fibernet, 8-10 eszköz (server, notebookok, asztali gép, PDA-k, tabletek vegyesen), két lakást kell besugároznia (egy közös fal van, de az eddigi routerek is simán átvitték, mert mindig volt viszonylag jó jelerősség). Menjen rá NAS és nyomtató, illetve 1000-es ethernet, mert az asztali gépet és a servert be akarom rá kötni. Nem bánnám ha lenne benne valami normálisabb tűzfal. Tudjon DHCP relayt. Stabil legyen.
Ezekre mit ajánlanátok, elsősorban tapasztalat alapján?
Üdv
M
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Routerhez kötött külső vinyót szeretnék kötni, viszont még nincsen külső házam!
A lakásban az előszobában a szekrényben lenne elhelyezve, tehát nem a számítógépnél.Milyen házat érdemes venni? A Thermaltakenek van 2ventillátoros háza amit kinéztem, viszont az a gondom, ha nem használom a vinyót, akkor a számítógépen keresztül is ki tudom kapcsolni? Tehát, hogy se a ventillátor se a vinyó ne működjön és ne fogyassza az áramot...
Vannak passzív hűtéssel külső házak vegyek inkább olyat?
-
-
Faresz29
aktív tag
Milyen file rendszerűre érdemes a routerhez kötött külső HDD-t formázni?
-
Faresz29
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #23354 üzenetére
Szia!
A 4900-ben 800Mhz-es proci van, a 4300-ban nem tudom milyen...
Vajon ez számít valamit? -
válasz
Gubek-Einste #23352 üzenetére
Köszönöm
Intruder2k5: Nekem bevált, úgyhogy maradok ennél gyártónál.
-
-
válasz
FrozenThrone #23349 üzenetére
Én TP-LINK-et ajánlani? Soha...
De látom közben kaptál is választ!
-
válasz
Pszihonaranc #23348 üzenetére
és (#23349) FrozenThrone
EZEKBEN a hozzászólásban írtakat.
-
válasz
zsakaizoltan #23347 üzenetére
Tekint, hogy pont az egyik ajánlottat választottad ki így megfelelő lesz.
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Vajon érdemes várni a TP-Link WDR-4900-re, miben lesz jobb mint a 4300-as?
Mikor és mennyiért lesz kapható nálunk? -
válasz
Intruder2k5 #23343 üzenetére
Mit ajánlanál akkor az említett router helyére? Esetleg egy ilyen? TL-WR1043ND
-
Pszihonaranc
senior tag
Erre esetleg tudna valaki válaszolni?
-
zsakaizoltan
tag
válasz
Gubek-Einste #23345 üzenetére
Köszönöm!
Ezt néztem ki, ami árban is megfelelne nekem!
Amire használnám: LG LM620S típusú tv lenne rákötve , illetve wifin-n keresztül noti meg telefon kapcsolódna rá! UPC 50 megás netem van.
Ez megfelelne akkor az elvárásoknak? A beállítása mennyire lenne egyszerű? -
válasz
monti0222w #23344 üzenetére
Az EBBEN a hozzászólásban írtak rád is igazak és még ha többet is rá tudsz szánni akkor D-Link 825, Asus N66U, Netgear 3700/3800/4000/4500, Linksys E3000/E3200/E4200v1.
Azt, hogy egy adott router mekkora területet tud lefedni és mekkora sebességgel azt csak a konkrét helyszínen fog kiderülni, előre megmondani lehetetlenség. A beépített antennás router-ekről azt tartják, hogy sokkal rosszabbak ilyen szempontból de többeknek is (köztük nekem is) ezzel ellentétes tapasztalatom van. Ha fontos a nagy lefedettség és a sebesség akkor lehetőség szerint válasszál egy külső antennákkal szerelt típust. -
válasz
zsakaizoltan #23340 üzenetére
100-as portokkal rendelkezőekből: TP-Link 84x/94x, Asus N12, Linksys E900/E1x00.
Jövőre tervezés végett érdemes lenne egy gigabites portokkal felszerelt típus választani, ezekből: TP-Link 1043ND/2543ND/3600/4300, Netgear 3500L, Asus N15U/N16, Linksys E2000.
Természetesen választhatsz más gyártót/modellt is, érdemes a vétel előtt itt rákérdeznek, hogy mi a véleményünk. -
monti0222w
addikt
Sziasztok, kérdésem lenne a diginél van 40/20-as netem és olyan wifi routert szeretnék, ami az egész lakásban lehetne netezni, panelba lakok és emiatt jó lenne egy erősebb router. Pc-re lenne rákötve kábelesen arról menne 1notebook, 1 tablet, 2 telefon. Használat net, torrent film ,játék letöltése stb. köszönőm a válaszokat.
-
válasz
FrozenThrone #23341 üzenetére
Szia!
Mindenképpen! Az nem ilyen sebességre van tervezve!
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék van e olyan router amit ha elérek kivülről akkor a router feléleszti a gépet
Próbáltam a wake on lant de valamiért nem megy most egy tp-link 741nd van esetleg ebben nincs ilyen beállítás? -
Sziasztok!
Most kötöttek be új "Lan" -os (50/25) internetet. Olyan kérdésem lenne hogy a mostani routerem (TP-LINK TL-WR340GD) -t érdemes lenne -e lecserélni egy új, modernebb routerre? Segítséget előre is köszönöm.
Üdv Frozen
-
zsakaizoltan
tag
UPC 50MB nethez milyen routert tudtok ajánlani? Pénzem nincs túl sok rá, és szuper lenne, ha a beállítása egyszerű lenne, mert nem nagyon értek hozzá
Köszi előre is. -
vargalex
félisten
válasz
Integrator #23338 üzenetére
Egy OpenWrt egészen biztosan megszünteti.
A gyári firmware-t nem ismerem.
-
Integrator
aktív tag
Nemrég vettem egy DIR-825-ös routert, és míg az előző routernél nem jelentkezett (DIR-600), addig ennél az utóübbi időben egyre rendszeresebben csinálja azt, hogy teljesen véletlenszerű oldalaknál (facebook, gmail, google, stb), amiket próbálok megnyitni, a router kezdőoldalát hozza be, ami egyébként a 192.168.0.1 lenne.
Ez mi miatt van? Ki lehetne ezt valahogy kapcsolni? Vagy megszüntetni vagy valami?Köszi előre is.
-
vargalex
félisten
válasz
Sada987 #23336 üzenetére
Hi!
Torrentezéshez ezeken a routereken alternatív firmware telepítése szükséges. Az E3200 esetén Tomato, TL-WDR3600 esetén OpenWrt az ajánlott. Privátban természetesen keress nyugodtan, esetlegesen olvasgathatod a TP-Link TL-WR1043ND, TL-WDR3600, vagy TL-WDR4300 topic-okat.
-
Sada987
csendes tag
válasz
vargalex #23331 üzenetére
*vargalex - Köszönöm a segítséget, megfogadom a tanácsod.
Bár abszolút nem értem az alternatív fw-es dolgot, a lényeg gép nélkül tudjam a torrent klienst elérni. Letöltés-feltöltés. Ezzel kapcsolatban PM-ben zavarlak, ha nem baj.*Intruder2k5 - olvasás után nem frissítettem az oldalt, csak beírtam bánatom.
Így láttam a választ, de nekem még volt torentes kérdésem is. -
vargalex
félisten
válasz
zsiffin94 #23334 üzenetére
Hi!
Nem mondtam, hogy az általad említett firmware-ok közül bármelyik is támogatná. Ellenben az OpenWrt igen.
A torrent kliensről: alternatív firmware esetén lehetőséged van a torrent kliens futtatására a routeren, ami a routerre USB-n kötött HDD-re tud torrenteket letölteni, illetve seedelni PC használata nélkül. Természetesen az így letöltött tartalom elérhető akár samba-n, ftp-n, nfs-en, vagy DLNA-n is.
-
zsiffin94
csendes tag
válasz
vargalex #23333 üzenetére
Utánanéztem de a wdr3600-ast nem találtam támogatott routerek között se Tomaton se DD-Wrt-n de ha tévedek kérlek javíts mert tényleg kezdő vagyok ilyen ügyben
Az adatforgalom nagy része a PC-n menne keresztül és ezzel megint eljutottam egy újabb kérdéshez hogy alternatív fw-vel mit tudok csinálni a torrent klienssel?
az 5Ghz-t a ps3 használná meg a dvd lejátszó.
-
vargalex
félisten
válasz
zsiffin94 #23332 üzenetére
Hi!
A dupla RAM akkor jó, ha alternatív firmware telepítése után a router funkciókon kívül egyébre is használod az eszközt. Pl. torrent kliens, webszerver, samba szerver, stb. A 10 eszköz egy mai routernek nem igazán tétel. Persze attól is függ, hogy az egyes eszközök mennyi kapcsolatot generálnak. A kapcsolatszám felső korlátja is elég jól kitolható alternatív firmware használata esetén.
-
zsiffin94
csendes tag
válasz
vargalex #23331 üzenetére
A dupla ram miben "segít" a routernek és az alternative firmware mire jó? Szerinted ez (TL-WDR3600) a router elbír 10 eszközzel? (1 gép kábelesen és 4 telefon, 1 nyomtató, 1 laptop, 1 ps3, 1 dvd, plusz ha esetleg vendégek jönnének wifin)
és ezt úgyértem hogyha egyszerre van rajta az összes, de az nem baj ha lassabb lesz a kapcsolat csak ne szakadjon meg és ne keljen a routert újraindítani (csak azért kérdezem mert volt már erre példa de nem ezzel a típussal).
-
vargalex
félisten
válasz
Sada987 #23329 üzenetére
Én adok egy szavazatot a TL-WDR3600-nak.
1. Olcsóbb
2. Erősebb vas
3. Dupla RAM (128 MB)
4. 2 db USB port
5. 5 év garancia
6. Külső antennák
7. Alternatív firmware esetén is elérhető az 5 GHz WiFi (E3200-nál DD-Wrt-ről nem tudok nyilatkozni, de Tomato alatt csak 2,4 GHz WiFi van) -
-
Sada987
csendes tag
Sziasztok, gondban vagyok...
Linksys E3200 vagy TL-WDR3600?
Viszont szeretném azt a funkciót is, ha torrentről töltök, akkor a gép kikapcsolása után folytassa egy usb-s vinyóra. Mit ajánlatok? -
Pszihonaranc
senior tag
Helló, szeretnék wifis routert venni 30 megás t-homes netemhez elég masszív online gameléshez kéne. Továbbá fontos lenne hogy legalább négy adapterrel is működjön, mert egyszerre 4 asztalit kell hogy kiszolgáljon.
Mit ajánlotok?Köszi
-
-
zsiffin94
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég már írtam akkor nem kaptam választ még egy próbát teszek
Kinéztem két routert, tp-link wdr3600-at és a linksys E3200-ast. Szerintetek melyik lenne jobb egy lakásba ahol kb 10 eszközt kellene kiszolgálnia wifin és 1-et kábelesen? A netem 80/25 mbps. A tp-link-nek az ára elég jó de a linksyst meg többen dicsérik és nem tudom hogy csak a hype nagy körülötte vagy tényleg jó. Előre is köszönöm a segítséget. -
-
JohNNyL
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #23315 üzenetére
Most is bekapcsolt gép megy de ez így nem hatékony energiafelhasználás szempontjából és ezzel szemben is szaggat a film néha néha mikor nagy tartalmat kell kiszámolnia! Így ezekből gondoltam, hogy a szűk keresztmetszet a router lehet!
-
-
evans123
csendes tag
Hello, tudna valaki ajanlani egy jo 8 portos gigasbites switchet? Asusra gondoltam, de Newegg-en olvastam egy olyan velemenyt, hogy ha nem cat6+ kabelllel vannak osszekotve a dolgok akkor meg se probal gigabiten mukodni. Nalam cat5e van, tudtommal rovid tavon ez is tudja a gigabitet. Elore is koszonom a valaszt. udv
-
válasz
tucsok. #23312 üzenetére
RT-N53U router az ASUS weboldala szerint nem létezik! RT-N56U-t én személy szerint nem preferálom, bár állítólag az egyik leggyorsabb ma kapható router, de mégiscsak RaLink Chipset van benne!
-
iancurtis
csendes tag
válasz
Negative #23251 üzenetére
"BELKIN P-F9K1105 N450 DB Wi-Fi Dual-Band N+ Router
Elérhető lenne az egész lakásban ha pont a lakás sarkába rakom?
Van ez annyira erős, mint az antennás társai?
Ha nem ezt, akkor mit ajánlotok?
Köszönöm előre is"Szia! Nekem közvetlen tapasztalatom nincsen a Belkinnel kapcsolatban, azonban amit szakmai körökben hallok róla általában az közel sem a dícséret
Említetted, hogy 50 megás nethez lesz, ehhez már érdemesebb lenne egy valamivel komolyabb routerre beruházni. Én a Linksyst javaslom, Nekem alapból E3200 van, az kb ugyanaz a kategória, pénzben is ugyanaz, csak egy jóval megbízhatóbb és profibb cucc a linksys véleményem szerint.Esetleg ha mégkomolyabbat szeretnél, nézz rá az E4200 ,avval aztán biztosan nem lesz semmi lefedettségi, illetve egyéb gondod!
-
-
válasz
gameresboy #23303 üzenetére
-
-
tucsok.
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23311 üzenetére
néztem, de nem tudja az 5ghz-t
-
-
tucsok.
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23309 üzenetére
OK, OK csak az ára picit sok olyan 25ig gondoltam.... Esetleg ez: [link]
-
-
krealon
veterán
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Asus wl 500gp v2 routerem van, meg vagyok vele elégedve, de érkezik a családba egy Nas így a Nasról szeretnék filmet nézni. Jelenleg 25\10Mbites netem van Digis. Régebben ezen volt nyomtató is de most már nincs.
Milyen routert ajánlotok? Stabil gigabites routert szeretnék stabil gyári fw-vel, nem akarom mókolni.
Menne rá egy NAS, egy Ac ryan media player, kettő noti, kettő telefon egyelőre. -
JohNNyL
csendes tag
Adott a router: TP-Link router TL-WR2543ND 450Mbps Gigabit
Kérdés az, hogy alkalmas lehet e arra, hogy ha rákötök egy X GB-os HDD-ét és hálózaton keresztül erről szeretnék 3D-és filmeket nézni Lg 42LM620S-el, akkor szaggatás nélkül tudom e nézni a filmet?
-
Tom5
addikt
válasz
Gubek-Einste #23299 üzenetére
áh, nekem ez kínai. Nekem elég ha bedugom, belövöm a jelszót és múkodik...
-
jNk
senior tag
válasz
Gubek-Einste #23297 üzenetére
WDR3500
- Szimultán dual band
- 1 usb port
- wan/lan portok: 10/100mbit
- wifi be/ki gombWDR3600
- Szimultán dual band
- 2 usb port
- wan/lan portok: 10/100/1000mbit
- hw nat: "WAN to LAN throughput of over 800Mbps" -
arnyekxxx
veterán
válasz
monti0222w #23300 üzenetére
a gigabites router gigabites kábeles átvitelt tud, az eccerűben meg 100as van, ami egy elméleti max határ, egy 80-100megabites net 100as hálózaton korlátokba ütközik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- E-roller topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged