Hirdetés
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
Ch4r0n #106797 üzenetére
úgy néztem elég erős security oldalról
CPU: Kétmagos, 1.00GHz, Cortex A53
Szerinted, ha az összes felsorolt security okosságot bekapcsolod, mi marad annak a vérszegény CPU-nak az erejéből?
Ha biztonságot ÉS teljesítményt is akarsz egyszerre, nem úszod meg egy ilyen játékszerrel. De ha nem kell egyszerre a kettő, akár jó is lehet (talán).persze lehet csak kamu
Ezek valóban kamu szagúak:
SPI tűzfal átviteli teljesítmény LAN és WAN között (Mbps) 900
Áteresztőképesség bekapcsolt fenyegetéskezeléssel (Mbps) 900 -
Ch4r0n
tag
Sziasztok!
Építettem egy nas-t TrueNAS SCALE alapon. Szépen fut minden szolgáltatás házon belül, de oda jutottam viszont, hogy kitenném bizonyos szolgáltatásait a netre port forwarding-al.
Jelenleg ex Digis vagyok gigabit nettel és a szolgáltatói Huawei OptiXstar EG8147X6-10 wifi routerét használom. Arra gondoltam ezen beállítanám a port forwardot a NAS felé. A wifi-t letiltanám rajta és betennék mögé egy másik wifi routert, amin nincs port forward védve a LAN hálózatomat és arra csatlakoznának a wifi eszközök a háztartásban.
Ilyen két tűzfalas DMZ szerűséget szeretnék kialakítani, amivel a NAS elérhető, de ha feltörik a net felől, akkor sincsenek még a belső hálózatomban.
Nehezíti a helyzetet, hogy pl a Plex szervert ugye célszerű lenne belülről is elérni pl a TV-nek, így mivel ez két alhálózat lenne kell valóban a forgalomirányítás.
Az a kérdés, hogy ez esetben a belső hálózat látná-e a NAS-t, ha beteszem ezt a második routert alap csak minden kifele engedő NAT tűzfal szabállyal?
Illetve mit lenne érdemes betenni második wi-fi routernek, ami a gigabit netet wifi-n tudja szórni. Esetleg ha valóban kell tud ilyen szintű forgalomirányítást alhálózatok kötött és security szempontból kielégítő. Úgy hallottam ezek a NAT portforward megoldások nem is igazi tűzfalak és bár védenek lehet jobb lenne valami kifinomultabb megoldás. Főleg, hogy a szolgáltatói routert nem tudom firmware frissíteni sem...
Jó lenne valami outofbox megoldás erre, nem szeretnék pfsense, opnsense építeni.
Zyxel AXE5400
Valami ilyesmi jó lenne? Ez úgy néztem elég erős security oldalról, persze lehet csak kamu marketing...Esetleg Asus, Tp-link oldalról van erre valami jó megoldás vagy Mitrotik (bár állítólag azok elég bonyolultak, de sokat tudnak...)
Mit gondoltok, hogyan/mivel lehetne megoldani a fenti kérdéskört biztonságosan? Köszi! -
nrbi001
senior tag
Sziasztok,
Bejövő internet : optikai szálon jön , 1 gigabites
Adott egy 2 szintes családi ház ami téglából van, a bejövő optika
egy
MikroTik RB750Gr3 routerbe csatlakozik: Amiből lan kábel segítségével átjáró módban hozzá lett kapcsolva 1 darab tenda MW12-es mesh - és a földszinten szintén két darab mw12-es dolgozik de azok már csak wifin kapcsolódnak a kábeles tendához.Problémám a következő : néha leszakadnak az eszközök ilyenkor csak tenda újraindítás oldja meg.. számos apple homekites izzó, shelly relé, philips hue cucc van fent kb 40 eszköz megosztva elsősorban az alsó szinten ( nappali,konyha,garázs) A jel erősséggel nincs gondom viszont a stabilitással igen. Jelenleg 3at üzemeltetek,de van még kettő eszköz pluszban..
Maradnék a mesh systemeknél néztem már többfajtát ha már váltanék wifi6-osra váltanék ( igaz csak a telefonom támogatja a wifi 6ot) néztem
netgear orbi ax5400
Ubiquiti AmpliFi hd
Asus ZenWiFi XT8
Eero 6De sajnos a sok infó és a hozzá nem értésem miatt kérdezném tőletek , hogy ti mit ajánlanátok?
Tiltó listán a szoftveres baromságok miatt tp link és asus.
-
Tompika777
senior tag
válasz
alphamooncam #106787 üzenetére
Kompatibilis lesz egymással...
Nekem az AX55-ön két range extender van meshben, egy RE300 és egy RE315.
A 300 OneMeshben , a 315 EasyMeshben működik.
Annyi, hogy mivel range extenderekről van szó, így rajtuk a sebesség feleződik, de nekem ott vannak elhelyezve, ahol a sebesség nem lényeges, csak legyen kapcsolat.
-
Tompika777
senior tag
válasz
dragon1993 #106790 üzenetére
A router tudja mind a kettőt, a TP-Link AX55 is tudja a OneMesh-t és az EasyMesh-t is.
-
memorix
senior tag
válasz
dragon1993 #106790 üzenetére
Lehet, hogy ő tudja mit árult. Csak te nem tudod mit vettél.
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106789 üzenetére
Teljesen ellentmondó a TP Link oldala.
A router adatlapján EasyMesh támogatás van, de a one mesh supported devices oldalon meg fel van sorolva.
Én nem bízok olyan gyártóban, aki maganse tudja mit árul. -
alphamooncam
őstag
válasz
dragon1993 #106788 üzenetére
A TP-Link OneMesh technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen Wi-Fi hálózatot hozzanak létre, amely zökkenőmentesen terjeszti a jelet az otthonukban.
A OneMesh rendszerhez tartozó routerek és eszközök közül az alábbiakat emelhetjük ki:
1. Archer BE Sorozat:
Archer BE550
Archer BE800
Archer BE230
Archer BE900
Archer BE36002.
Archer AX Sorozat (Wi-Fi 6)
Archer AXE5400Archer
AXE95Archer
AXE300Archer
AXE75Archer
AX55Archer
AX11000
Archer AX6000
Archer AX1800
Archer AX3200
Archer AX1500
Archer AX103.
Archer GX Sorozat
Archer GX90
Archer GX100004.
Archer C Sorozat
Archer C80
Archer C6 V2
Archer C7 V55.
Egyéb Modellek
Archer A8Archer A6 V4
Archer Air R5A fenti routerek mindegyike támogatja a TP-Link OneMesh technológiát, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy egyszerűen bővítsék Wi-Fi hálózatukat anélkül, hogy különböző SSID-ket kellene kezelniük.
Összefoglalva, a TP-Link OneMesh technológiáját használó routerek közé tartozik az Archer BE sorozat, az Archer AX sorozat (Wi-Fi 6), az Archer GX sorozat és az Archer C sorozat modellek, valamint néhány egyéb modell is.
A válasz valószínűsége: 95%Answer Provided by www.iAsk.ai – Ask AI.
Ha nem lesznek kompatibilisek akkor megy vissza és veszek egy ASUS-t
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106787 üzenetére
Csak nem kompatibilis egymással, talán FW frissítésssel tudja AC1200 az EasyMesh-t, kérdés hányas verziós van neked.
-
alphamooncam
őstag
válasz
dragon1993 #106786 üzenetére
Ha egy routerrel megoldható a lakás lefedése akkor az az extenderrel csak bajt csinál.
Nagyon régen volt TP Link eszközöm, személy szerint mindig bajom volt velük. Az ASUS sokkal megbízhatóbb és akkoriban sokkal jobb szoftverrel rendelkeztek. Nem találtam egyértelmű választ, hogy a TP-Linkben van-e torrent.Eddig sorrendben egy ASUS és két TP-Link routerem volt/van.
Az Asus, és az első TP-Link (TL-WR741N) 3-4 év után mentek tönkre, jelenlegit ( TL-WR1043ND V2) meg 2015 után vettem, és semmi bajom nem volt vele azon kívül, hogy eljárt felette az idő.
Az extender nem tud egy mesh hálózatot csinálni TPLink routerrel, mert más termék család így ott mindegy a márka, és a switchnél is hasonlóan mindegy, de azokban nem vagyok otthon.
Elvileg ennek mégis tudnia kellene Mesh-t, ha BE230 is tudja akkor elvileg lehet Mesh...Persze csak akkor, ha az OneMesh ( extender ) és EasyMesh ( router ) kompatibilis egymással!
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106785 üzenetére
Nem vagyok TP-Link Fan, csak úgy alakult, hogy ilyeneket hordott össze a szél, de mi a helyzet Nálad és az Asus-nál?
Ha egy routerrel megoldható a lakás lefedése akkor az az extenderrel csak bajt csinál.
Nagyon régen volt TP Link eszközöm, személy szerint mindig bajom volt velük. Az ASUS sokkal megbízhatóbb és akkoriban sokkal jobb szoftverrel rendelkeztek. Nem találtam egyértelmű választ, hogy a TP-Linkben van-e torrent.
Nekem a TP-Link termékeim vannak itthon pl. extender is, gondolom kompatibilitási okból maradni lenne célszerű ennél a gyártónál.
Az extender nem tud egy mesh hálózatot csinálni TPLink routerrel, mert más termék család így ott mindegy a márka, és a switchnél is hasonlóan mindegy, de azokban nem vagyok otthon.Nincs WIFI7 kliensem. Gondot okozhat-e jövőbe a 6GHz-es sáv hiánya, egy vasbeton panelház 9-ik emeletén? Egyedül élek, alkalmanként a gyerek meglátogat.
Én inkább arra utaltam, hogy a WIFI7 előnye (szerintem) inkább az, hogy van egy új 6Ghz sáv amit még nem használnak a szomszédok. Persze más előny is, de ha nincs WIFI 7 eszközöd és a közeljövőben nem is lesz, akkor kérdés, hogy megéri-e ilyenre pluszban fizetni.Személy szerint rendelnék netről egy TUF Gaming AX4200-t (USB miatt) aztán kiderül, ha rossz visszaküldeném, de lelkes amatőr mintsem hozzáértő vagyok a témában.
-
alphamooncam
őstag
válasz
dragon1993 #106779 üzenetére
Elvileg van Samba/DLNA/Torrent kliens.
A 256MB ram meg ki tudja mire lesz elég.
OK! Megkérdeztem több AI-t is, de azt a választ kaptam, hogy a TP-Link nem közölt SOC és memória adatot.Egy helyen láttam BCM6764-et megadni hozzá, de a Broadcom oldalán ilyen chipet nem találtam, csak 6765-öt.
Pont ezért lett volna tudni a pontos spec.-t, hogy használható sebességű, rugalmasságú-e a vas...
Én vennék egy ASUS RT-AX57-t netről ahova könnyen vissza lehet küldeni.
A TP-Link AC1200 range extender nélkül megnézném megfelel-e otthonra.
Ennek mi lenne az értelme ? Kidobjam ? Mit csináljak vele ?Nem vagyok TP-Link Fan, csak úgy alakult, hogy ilyeneket hordott össze a szél, de mi a helyzet Nálad és az Asus-nál?
===========================
1./ Nekem a TP-Link termékeim vannak itthon pl. extender is, gondolom kompatibilitási okból maradni lenne célszerű ennél a gyártónál.
Nincs WIFI7 kliensem. Gondot okozhat-e jövőbe a 6GHz-es sáv hiánya, egy vasbeton panelház 9-ik emeletén? Egyedül élek, alkalmanként a gyerek meglátogat.
2./ Van itt valakinek konkrét tapasztalata TP-Link Archer BE230-al?3./ Specifikációkra vadásztam kb. egész nap de nem találtam semmit. Ha vki többet tud róla, szívesen venném ha megosztaná!
Köszi
-
kutga
félisten
válasz
Dr.NX #106783 üzenetére
Ha csak torrent, akkor szerintem is oké egy ilyen kis doboz. Mondjuk otthon én is összeraktam egy kis média szervert, pécé alapon, arról fut a router, meg mindenféle automatizálás, azt inkább valami erősebbre akartam bízni, ami jobban terhelhető, skálázható, bővíthető, stb.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
dragon1993 #106779 üzenetére
Pont egy USB nélkülit ajánlasz neki?
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106777 üzenetére
Elvileg van Samba/DLNA/Torrent kliens.
A 256MB ram meg ki tudja mire lesz elég.Én vennék egy ASUS RT-AX57-t netről ahova könnyen vissza lehet küldeni.
A TPLink AC1200 range extender nélkül megnézném megfelel-e otthonra. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #106769 üzenetére
Boldogság van, ping fix 1ms
Valszeg anyáék töltötték valamit. -
alphamooncam
őstag
válasz
Dr.NX #106773 üzenetére
Az Asusokban van torrent, ha az fontos.
Csak akkor fontos, ha használható a média szerver/samba szerver része is, mert ha nem akkor kb. mindegy, mert akkor valószínűleg új NAS-t is kell majd vennem.Kérdés mennyire használható, kiváltható-e.
NAS-t sohasem használtam ki a klasszikus értelemben, csak filmeket osztottam meg helyi hálózaton, a lakásomban, és ezt sem szükséges meghaladnia az új eszköznek, legyen az router, vagy később egy NAS, ha másképp nem megy, de most a fő cél hogy a vezetékes hálózat mellett a vezeték nélküli is használható, nem csúcstechnika, de korszerű legyen.
-
tibbike01
őstag
válasz
szaboi6512 #106774 üzenetére
Ez ilyenkor úgy működik, hogy usb-n rá van dugva folyton egy HDD vagy SSD a routerre? Media szerver is megy pl Plexhez? Kezd érdekelni a dolog.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
alphamooncam #106772 üzenetére
Az Asusokban van torrent, ha az fontos.
-
alphamooncam
őstag
válasz
dragon1993 #106771 üzenetére
Köszi !
Tudom, hogy nincs 6Ghz a kinézett routeren, a cél kimaxolni a vezetékes (CAT5E) kábeles rendszert - nem akarom felszámolni az új router installálásával, ha már annyit dolgoztam, hogy minden szobába kiépítettem a vezetékezést- , és megszüntetni a szakadozást a meglévő gigabit képes vezeték nélküli hálózati kliensekkel, esetlegesen egyben nyugdíjjaznám a NAS-t is, ha lenne torrent, és médiaszerver lehetőség.
Arányosság alatt azt értettem, hogy nem szeretnék olyan routert venni, amit az életben nem tudnék kihasználni a meglévő eszközeimmel.
A WR1043-at 5-8 éve nyugdíjazni kellett volna.
Az N-es routerem tudom hogy régóta csereérett, de mindig volt fontosabb...
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106770 üzenetére
6Ghz nélkül szerintem sok értelme nincs a Wifi 7-nek, pláne hogy eszközöd sincs hozzá láthatólag.
Az ASUS RT-AX57 nálam magában lefedte az 89nm új építésű lakást.A többek adnak majd rendes választ, valószínű TPlink routerrel a mesh miatt jobban járnál, de ahhoz nem értek.
A WR1043-at 5-8 éve nyugdíjazni kellett volna.
-
alphamooncam
őstag
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Panel, 54nm,
Router központi helyen a plafonon, kb. egyenlő távolságban lenne a legmesszebb lévő falaktól, ami max 10m és két, egy helyen három vasbeton fal.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
max 50.000.-
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használnál?
Hálózati topológiám:
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?Gyerek panaszkodik, hogy a telefonja folyton szakadozik, töltöget, illetve a laptop és nettop is így tesz.
NAS 10+ éves, még a SAMBA 1-et támogatja.
Örülnék, ha zenéimet ( esetleg a filmjeimet is) egy USB-s SSD-vel meg tudnám az új router hátuljába dugva osztani a hálózaton --> médiaszerver, de ha ez túl nagy kérés, akkor később kénytelen leszek a NAS-t is lecserélni.
Nem vagyok IT-s, segítséget kell majd hívnom az új router beállításához.
Van egy jelöltem, de nem tudom arányos-e a teljesítménye a meglévő hálózatommal.
TP-LINK Archer BE230. [link] Médiaszerver részéről nem találtam tesztet, arról, hogy ez nem csak egy "dísz" a leírásban...
Köszönöm előre is a meglátásaitokat.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #106768 üzenetére
Lehuzok este minden egyéb cuccot, és újra tesztelem.
Simán lehet h valaki meg használta a netet valamire.
Kedvencem, amikor valami frissít egy izmosat. net.. Amúgy wifin a speedtest elég jó volt, 780at mertem. -
Noxy
veterán
Február végén az egyik Cudy 3000-ban lehalt a Mesh kapcsolat. (Alza gariban cserélte).
Helyére bekerült az addigi főrouter.
Ennek a helyére főrouternek, meg egy Cudy 3000S. [kép]
1 hónapja gond nélkül üzemelnek. -
Kobe
veterán
válasz
bajnokpityu #106764 üzenetére
wifin használtam mindkettőt, kábelesen a homeserverem van rákötve csak
nagyjából így néztek ki az eredmények
AX4200: vezetékes - 800mbps a gigabitből , max 400 de inkább 280-300 a lakás távolabbik felén levő PC-n
Cudy WR3000S - 940-950 mbps a gigabitből, 550-690 mbps wifin a PC-n mérve -
Multibit
nagyúr
válasz
bajnokpityu #106760 üzenetére
De 2.5os lanon hullámzik a ping
Konkrétan mit pingelsz? Megpróbálom én is. Igaz, nem Asusom van. -
Kobe
veterán
válasz
bajnokpityu #106762 üzenetére
En csereltem a routert egy cudyra, azota nem tapasztaltam
-
Kobe
veterán
válasz
bajnokpityu #106760 üzenetére
szerintem nem a QoS, a 4200-asnál nálam COD alatt volt állandóan latency variation és packet burst üzenet, ki és bekapcsolt QoS mellett is csinálta
-
bajnokpityu
félisten
Vettem egy tuf ax6000et. Wifi átvitéli sebesség elkepeszto.
De 2.5os lanon hullámzik a ping. Nem 1 1 pillanatra, hanem folyamatosan 8 és 60 között.. 3 cs szervert próbáltam, mind csinálta. Előtte sose, bár nem is volt sose 8as ping.Qos? Vagy mi szarakszik velem?
-
Kobe
veterán
nah, megérkezett a Cudy AX3000 (WR3000S)
marad véglegesen ez
Az én felhasználási feltételeimnek sokkal jobban megfelel a butácskább processzor de erősebb wifi jel
Amikkel hasonlítottam:
- AX4200 Asus TUF
- AX58U Asus, v1-es verzióNagyjából 20-30%-al magasabb letöltési sebességet és stabillabb 5G jelet produkál ugyanarról a helyről, mint az AX4200
AX4200 5g wifi - nagyon max 400 mbps, 1 vasbeton és 2 téglafal sarkot átlőve
Cudy, ugyanott:kábelen a gigabitből serveren keresztül 960 mbpst tudott, ez kb az AX58U teljesítményével azonos, de wifiben erősebb
a felülete kicsit fapados, de célnak megfelel
-
válasz
Gubek-Einste #106756 üzenetére
Nagyon köszi !
-
-
válasz
Patice #106754 üzenetére
Köszi, köszi átmegyek és bedobom hogy eddig mit raktunk össze !
Az utóbbi egy hónapban amennyire lehet felgyúrtam magam a témában, így már vettünk egy syno 923+-t, ezt lett a fő nas, ( raid6+btrfs) két volumével, ahol a másodikra megy a napi növekményes mentés, a régi 415+-ban pedig megcsináltam a forrasztós hacket a c2000 hiba ellen, és ez lett beállítva backupnak amire két naponta átmentődik a full 923+ tartama, jövő héten meg veszünk C2 felhő accountot és oda is felmegy hetente a cucc, így meglesz a 3-2-1 backup szabály
S mivel a rendszergazda nem hajlandó hétvégente megcsinálni, vagy legalábbis alig halad, ezért most én bújom a fórumokat és rakom össze helyette. Ja meg persze vettünk szünetmenteset is mert természetesen az sem volt.
-
Patice
nagyúr
válasz
nubu015 #106753 üzenetére
Synology NAS ügyben a Syno topikban tudunk segíteni, átgondolni a mentési stratégiát.
-
válasz
Gubek-Einste #106744 üzenetére
Huu nagyon köszi, ez tényleg jónak tűnik !
( A mikrotik nem ajánlott egyébként? )
@Multibit : Neked is köszönöm, a típus pontosítást !!
@Patice : Ez is egy tök jó megoldás ! Felveszem a listára
( Egyébként azért próbáljuk egy eszközzel megoldani mert a rendszergazdánk khmm nem igazán tartja karban a dolgokat, ezért próbáljuk minél egyszerűbbé és gondozásmentesebbé tenni. Egy hónapja volt adatvesztésünk mert a fő fájlszerverünk egy raid 0-ban üzemelő nas-ról ment, amihez egy külső usb hdd volt kötve mint napi mentés. Persze a napi mentés valamikor a múltban elszállt, arról jelentés nem ment, így amikor a tömbből kihullott egy vinyó ( 2 cmr+1 smr vinyó volt egybe !!! ) akkor eltűntek adataink. Most próbáljuk újragondolni az egész rendszert, és mindent új alapokra helyezni. A rendszergazda meg nem igazán partner ebben.
Köszi mindenkinek a helpet, és ha van még ötlet akkor jöhet nyugodtan ! -
Patice
nagyúr
válasz
nubu015 #106736 üzenetére
1x TP-Link ER7212PC router, poe switch és Omada vezérlő.
2x vagy 3x TP-Link EAP610 wifi szóráshoz.2 AP-pal bruttóban is benne van a 200-ban.
3-mal nettóban…2-vel indulnék, aztán ha mégis kell, kiegészíthető egy harmadikkal.
4G/5G-hez külön modem kell, viszont a fenti router asszem tudja az auto failovert és a load balancingot is.
-
dragon1993
őstag
válasz
_stick_ #106747 üzenetére
One topic összefoglaló.
Nekem új építésű végpontnál nem engedték a bridge módot és a dhcp se állítható.Wifi kikapcs, összes eszköz ráköt, újraindít, majd mögé kötöttem az asus routert az megkapta a one router dhcp tartomány első ip címét majd dmzben beadtam az asus router ip-jét. Így kb ugyan az mint a bridge mód.
-
Noxy
veterán
válasz
Cudy3000S WiFi Schedule.
Gépenként csak a szülői felügyelettel lehet korlátozni a netet, vagy a weboldalakat, wifi-t nem. (Ez nincs az emulátorban, de a routerben igen.) -
memorix
senior tag
válasz
andrisms #106746 üzenetére
Vagy azt csinálod, hogy bemész egy boltba és megveszed ami esetleg készleten van. Nem minden bolt tart készletet. Jellemzően nagykerből hozzák el.
Vagy lemondod az időpontot, rendelsz egy routert , megjön és egyeztetsz egy új időpontot.A döntés a tiéd.
Az újabb típusú routereknél a jelformálás picit erősebb. Az AX 52 -s régebbi model.
-
memorix
senior tag
válasz
Az ASUS routereknél a szülői felügyelet ingyenes szolgáltatás. Azzal lehet korlátozni az internet elérést, portálonként, gépenként vagy az egész router esetében meg lehet adni a korlátozásokat. Mobil appról vezérelhető a szülői felügyelet vagy Wifi beállítás.
TP-Linknél fizetős a szolgáltatás.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Mostanra elégeltem meg, hogy anno a digi-től kapott ONT router kevés alapfunkciói közül amiket használnék azok sem működnek. Pl. blacklist és időzített wifi leállítás.
Kicsit utánajártam mire lenne szükségem. A digi ONT routerét bridge módba állítás után rákötni egy második routerre. (ha jól értelmezem)
Első kérdés, hogy van erre valamilyen szamárvezető-útmutató?
Másik kérdés, hogy tudtok e olyan router ajánlani (Digi ONT mellé), aminek a wifi korlátozásra vonatkozóan sok beállítás van (pl. időzített kikapcs, akár eszközökre vonatkozóan külön-külön; gyors blacklist kezelhetőség; weboldal-alkalmazás elérhetőségen korlátozása/szabályozhatósága, mindezek alkalmazással történő gyors-egyszerű kezelhetősége...)
Köszi előre is! -
andrisms
aktív tag
válasz
memorix #106742 üzenetére
Úgy volt, hogy a nyaralóba csak április közepén jönnek bekötni a netet, amihez nyilván kell a router is. Azonban előbb kaptam időpontot, ezért vált sürgőssé, kedden jönnek.
Nem olyan nagy az alapterület, csak a födém és egy pár valaszfal van, ha jelerősség kb ugyanaz, akkor a 100-as nethez első körben mindegy a router, ha jól gondolom, jó az olcsóbb AX52 is.
(Később sem lesz 500as net felett)
-
-
válasz
Multibit #106739 üzenetére
Köszi a hozzászólást ! Én csak laikus vagyok így nem tudtam jól megfogalmazni de egy minden egybe eszköz kellene ami alapvetően router, elbír 20 vpn-es embert, de
emellé még wifit is tud szolgáltatni, és egy 4g/5g modem is van benne. Ha jól nézem
egy ilyen : Chateau 5G ax MikroTik tudja ezeket. Egy tapasztalt embernek szeretném a segítségét kérni hogy ez jó lenne-e ide, biztonságosan tudná ezeket a funkciókat, vagy valami mást ajánlana. -
memorix
senior tag
válasz
andrisms #106740 üzenetére
Miért ilyen sürgős ez a vásálás?
Cudy 3600 Wifi 7 router 26300 FT 3600Gbps router, a saját oldala szerint raktáron van.
Minden router ellensége a beton födém. Igy ezt csak kiprobálva tudod eldönteni melyik lesz a jó. Előfordulhat, hogy egyik sem.
A TP Link nem erősebb jel erőségben mint a AX52 csak több adatot tud átvinni. Az EU ban van egy szabvány a jel erőségre amit be kell tartani.
A Cudy AX3000, Cudy AX3000s , Cudy 3600 picit jel formálásban tudnak fokuszáltan a cliens felé adni jelet. Azonban ezek se tudják megoldani ha a körülmények nagyon zavaróak a falazat és födém miatt. Vegyél 1 -t és probáld ki.
-
Tompika777
senior tag
válasz
andrisms #106740 üzenetére
Az a baj, hogy azt senki sem tudja neked biztosra mondani, hogy nálad ez vagy az lesz a tuti jó...
Többen próbálták a Cudy-t, és állítólag "erősebbnek" tűnt más routereknél, de lehet ez a tapasztalat pont nálad dől meg.
Ezért az a javaslat, hogy online vétel, 14napos elállás, és próba. -
andrisms
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106733 üzenetére
Köszönöm
Amit nem mondtam, hogy hétfőn kellene, így kicsit változik a helyzetem.
Ha jól értem, ár/érték aranyban a Cudy lehet a megfelelő választás, viszont 25e Ft alatt nincs sehol raktáron(hétfőre).
Árukeresőn megnéztem az árakat, véleményeket, ezeket gyűjtöttem ki:-TP-Link Archer AX53: 25.000Ft, jó vélemények, 3000Mbit
-AX52: 18.000Ft, 1800Mbit, jó vélemények
-Cudy WR3000: jó vélemények, 3000Mbit, normális áron (25e Ft alatt) nincs raktáron
-ASUS RT-AX53U: 22e Ft, 1800Mbit, van pár rossz vélemény (hibás, újraindul, eldepobálja a wifit)
-ASUS RT-AX1800U: 20e Ft, 1-2 rosszabb vélemény (hibás, gyenge proci és jel, net)Kérdés: megéri a 7000Ft pluszt a TP-Link Ax53 az Asus AX52-höz képest?
Lényegében nekem nem a net a szűk keresztmetszet, mert az jelenleg nem lesz acélos, hanem inkább a födém, falak, bár nem nagy az alapterület. -
válasz
Gubek-Einste #106737 üzenetére
Húú köszi a gyors reagálást! Már eljöttem az irodából, így nem tudom megnézni a switch-et. Az ár meg nettó 200K körül is mehet, mert már nagyon elege van mindenkinek.
-
-
Sziasztok! Kellene egy kis help( összefoglalót olvastam, és pár oldalt is itt vissza):
Kis cég (15-18 ember) belvárosi iroda (több kisebb szoba, vastag falak) kábelnetes modem (néha szakadozik, szolgáltató többször cserélte) egy 24-es switch és Synology NAS fájlszerver. Ide kéne valami bikább router aminél a legfontosabb szempontok:
- vas ami bírja a vpn-t ( akár 15 user egyszerre home office-ból)
- 4g/5g ? modem ( szakadás/kábelmodemes net hiba esetén)
- mesh lehetőség ( kb. három router tudja lefedni az egész irodát)
- vendég wifi ( opcionális!)
- openwrt lehetőség ( vagy hasonló ha a gyári firmware gagyi lenne)Előre is köszi mindenkinek a segítséget !!
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #106734 üzenetére
Mondjuk nem irányított antennás, de lehet megérné megnézni. link
-
-
-
zetecR
addikt
válasz
Gubek-Einste #106728 üzenetére
Ha nem akarok ágyúval verébre lőni, akkor melyik kültéri modemet ajánlanád?
-
bgaborj
csendes tag
válasz
Essejó #106727 üzenetére
Igen, tudom, hogy a koax sokat fel tud zabálni a jelből, de itt úgy saccolom, hogy kb. 4 méter elég lenne. Azért is tettem fel a kérdést, hogy hátha valakinek volt már tapasztalata hasonló kiépítéssel. Azt hiszem, hogy mégis meg fogom próbálni, és ha nem jön be, akkor az antennát visszaküldöm, és jön a Mikrotik.
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok
Nyaralóba kellene egy router, mondjuk 22e Ft-ig bezárólag.
Olvastam az összefoglalót, vannak benne ajánlott routerek, de a lehető legjobbat szeretném ennyiért, nincsenek egyéb extra igenyek.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? Kb 35m2 alapterület, Fsz+emelet■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? jelen pillanatban 100 Mbit, de ez a jövőben sem fog 500 fölé menni
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! Maximum 22-23e
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Pár eszköz, leginkább telefon, laptop, ritkán 1 TV, ezek sem kimondottan egyszerre. Kábelen max a TV lenne, ha azon gyorsabb
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? - -
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
Budapest, IV. kerülteben lenne szükségem stabil netre, azonban úgy néz ki, hogy nincs vezetékes internet szolgáltatás a Telekom 30/5-asát leszámítva.
Belső hálózaton 2 PC-t + 2 ipari nyomtatót kellene kiszolgálnia + mobilnet.Ez megoldható egy egyszerű konzumer 4G-s routerrel (pl TP-LINK MR500), vagy kültéri modem+router lenne a megoldás?
-
-
kpityu2
őstag
válasz
nederlanden #106723 üzenetére
Cudy WR3000S-t többen dicsérték ilyen szempontból. Egyébként kültéri AP.
-
nederlanden
senior tag
Sziasztok. Keresem a legjobb lefedettségű routert. Kertben kellene kb. 50-60méter távolságot tudjon stabilan ha egyáltalán van ilyen. A mostani tp c1200-as is tudja, de sajnos csak tisztább időben. Erősítőre nincs lehetőség, ugyanis a router és az eszköz közötti távolságban nincs sem áram sem hely ahova tehetném. Köszi a segítséget.
-
bgaborj
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106721 üzenetére
Csak azért kérdeztem, hogy nem eleve elvetendő-e az ötlet? Árban lényegesen jobban nézne ki a dolog, mert most a Telekomnál a Huawei B535-232a 20ezer alatt kapható, és antennából nagy választékot találtam az "LTE antenna" kifejezésre rákeresve 15 ezer forint körül. A Mikrotik meg eleve 50 ezer körül van. ( A ház előtt állva egyébként rá lehet látni az adótoronyra, de a sebesség nem túl combos, max. 10-15 Mbit/s telefonnal mérve.)
-
-
bgaborj
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106649 üzenetére
Látom, hogy a Mikrotik SXT/LHG-t ajánlod mobilnet vételére kültéri egységként.
Nekem hasonló a problémám. Vertfalú présház egy domboldalon a semmi szélén, 60 centis falakkal. Csak a mobilnet jön szóba, és nyilván a házon belül pocsék a térerő. Azon gondolkodtam, hogy nem lenne elég, ha a háztetőre csak egy antennát tennék, és kb. 3-4 méter kábellel lehoznám a jelet egy 4G routerbe (pl Huawei)? Muszáj kitenni egy komplett modemet a tetőre? Mennyivel lenne pocsékabb az eredmény az antennás módszerrel? -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
partytime25 #106718 üzenetére
Ez a milyen routert vegyek topik.
A Speedtesttel a mérőszerver sebességét méred le. -
partytime25
tag
Sziasztok.
Adott egy Digi gigabites optikai net. Eternettel 950mbps ad a speedtest. Kerdésem asus wifi6 router ami elméleti maximuma 4800mbps 5ghz n.
Speedtesttel router közelében mérek 600-650mbps-t amivel én megvagyok elégedve de érdekelne ez wifin ennyit tud örüljek neki, jonak számít vagy érdemes wifi beállításoknál bíbelődni kéne tudja gigabit közeli értéket? Esetleg ha van valami hasznos állítás légyszíves irjátok meg ha van 5 let... Köszi -
válasz
dragon1993 #106715 üzenetére
Hátőőőőőő, Unifi meg high end.... Elismerem, nem rosszak, meg mindegyik tud mindent is, azért messze van a high endtől. Maradjunk annyiban, hogy a SOHO kategóriában, vagy picivel felette egy viszonylag jó ár/értéket képvisel. Régebben meg még jobbat.
-
kutga
félisten
válasz
dragon1993 #106715 üzenetére
Ubiquiti, de szerintem itt az a gond, hogy olcsóbban szeretné megoldani.
-
BB9000
senior tag
válasz
woodworm #106708 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést! Az ASUS GT-AX6000 v2 valóban újabb, mint a V1. Más chipset is van benne és már nem 10 GB-es WAN portja, amit amúgy se tudunk kihasználni itthon, mivel 10GB sebességű netet egyik hazai szolgáltató se ad ma még a lakosságnak. Szóval ezzel kell összevetni a TUF-AX6000-ret.
Árban a TUF jobb, de a GT is megfontolandó. -
tibbike01
őstag
válasz
Alex91 #106711 üzenetére
Köszi, ha 120ezerért vennék routert biztosan nem ezt venném.
Akkor már inkább ez a TP link 85ezerért (pont volt róla szó nemrég).Onnan indultunk, hogy 45ezerért van most aprón GT-AX6000, erre te ajánlasz 120ezerért egy nem túl közismert routert. Szerintem inkább hagyjuk. Köszi a helpet.
-
woodworm
veterán
-
nimmrody
tag
Sziasztok!
A lakás ahol élünk a wifi jele sajnos nem ér el a garázsig. Negyediken vagyunk, a garázs nincs messze ugyan kb 35-40 méter (sajnos ugyanabban az oldalban van a garázs is .. srégen alattam lent..) hogyan tudnám megoldani, hogy a garázsban is legyen wifi? IP kamera miatt. Szeretnék egyet tenni oda. Próbáltam 2 Xiaomi AX routerrel mesh ben de nem látja sajnos.. gondolom a rengeteg vas és a magasság miatt.. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Gear S3 - második kör
- Milyen routert?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Disney+
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s