- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SONY LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
Routert szeretnék, pár kérdésem lenne.- Az egyik router egy 20megás T-s nethez lenne, ez valószínű a jövőben sem módosulna erősebbre. Itt 2-3 gépet kellene kiszolgálnia wifin, torrent nagyon ritkán, minimális lenne.
Ide mit ajánlanátok 15e Ft-ig? Jöhet olcsóbb megoldás is, ha nincs számottevő különbség.- Másik kérdésem: Jelenleg van egy TP-Link 941ND routerem a 80megás Digis netemre.
Wifin használom, a gép 1-1,5 méterre van a routertől, szóval térerő az tökéletes.
Itt aránylag sok torrent/letöltés van. Ezen a routeren 2 gép megy összesen.Nyernék valamit ha 15e Ft-ig bezárólag lecserélném valami másra? Ha igen, mennyit?
Nem vagyok túl jártas a témában, érdemes rá másik firmware-t tenni, az befolyásolná pozitív irányban?És végül még egy bónusz kérdés, ez kicsit talán off is:
Van egy ilyenem: [AirPort Extreme Base Station]Kétszintes a ház. Az emeletre jön be a DIGI kábele, ott van az ő vevőegysége. Onnan megy LAN kábelen a TP-Linkre a net, ami azt megosztja( ez még mindig az emelet).
A ház másik felében, a földszinten a TP-Link már nem látszódik, sok a fal és a födém is jó vastag. Ezzel az ősrégi Apple routerrel nem lehetne valahogy megosztani a digis netet? Szóval hogy 2 router menjen a házban? Egy LAN kábel le van vezetve a földszintre, amire mikor rákötöttem az Apple routert, akkor nem történt az égvilágon semmi, nem tudtam megfelelően beállítani. A gépek látják, rá tudnak csatlakozni, viszont nincs adatforgalom. Valakinek nincs erre egy jó ötlete véletlen?
Válaszotokat előre is köszi, remélem nagyjából érthető voltam.
-
andrisms
aktív tag
válasz proradeon #29490 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A 20megás T-netre nem kell jobb a TP-Linknél? Egy jobb routerrel nem nyerek többet a 20megás neten? (Úgy értem semmiben nem korlátoz engem az a wr841n?)Másik: ha a 941nd-vel tényleg csak pár Mbitet nyerek, akkor nem költök rá feleslegesen. Azért annyit nem ér.
Apple-nél: igazság szerint a Digis egységből jön ki mindkettő UTP, csak más-más irányba( van 4 lan portja, abból 2). Nekem olyan elképzelésem volt hogy mindkettő UTP kábelt a WAN portokba dugom, és nem alhálózatot csinálok, hanem két különállót. Vagy ez teljesen rossz ötlet, hülyeséggel próbálkoztam? Van ilyen lehetőség?
Ennek ellenére amít mondtál azt is kipróbált, de nem ment, legalábbis úgy emlékszem, de holnap megnézem mégegyszer.
-
andrisms
aktív tag
válasz Gubek-Einste #29495 üzenetére
Köszi szépen nektek, így már könnyebb a döntés!
-
andrisms
aktív tag
válasz Gubek-Einste #29495 üzenetére
Még egy kérdés. A WDR4300 megéri azt a plusz párezer Ft-ot a WDR3600-al szemben? Ennyi még beleférne. Vagy 18e Ft-ig bezárólag mi a legjobb ajánlat?
-
andrisms
aktív tag
válasz Gubek-Einste #29499 üzenetére
Egy Asus K55VD és egy Lenovo T61 laptoppal+egy Samsung Galaxy Note2 telefonnal lenne használva, fogalmam sincs hogy támogatja-e valamelyik :S
Mondjuk szerintem nem árt ha kicsit jobb, azt néztem hogy 2e Ft különbség van köztük, szerintem ha már veszek, és nem egy évre veszem, akkor talán jobban járnék a másikkal, nem?
A 2 antenna vs 3 sokat számít? -
andrisms
aktív tag
Elvileg ez lehet benne: [QUALCOMM AR9485]
Végigfutva nem írja, de tuti nem hiperszuper, szóval max 2 antennás lehet...Nettó árat nézek, mert az érdekel, ott 1800Ft a különbség. Annyit megér a nagyobbik változat, nem? Lehet nem lesz kihasználva, de ha újítok akármilyen eszközt, a későbbiekben jól jöhet talán.
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
Beszámolnék a TP-Link TL-WDR4300-amról, hátha segít kicsit a döntésben valakinek.
Kb. egy hete használom, így kialakultak az első benyomások. Általános felhasználó vagyok, semmi módosítás, összeszereltem, telepítettem és mehet a menet. 2 laptoppal és egy telefonnal használom.Előtte egy TP-Link 941ND volt, azt váltotta. Jelerősség ugyanaz, kicsit talán a 4300 gyengébb is. Azt hittem kicsit erősebb lesz, 1m kellett volna a boldogsághoz(a nappaliban a ház másik felén már pont nincs net), de véleményem szerint térerőben nagyon kicsivel még a 941 alatt van...
5Ghz szinte csak egy légtérben használható, szóval emiatt nem érdemes új routert venni, bár ez általános tapasztalat minden 5GHZ-esnél..
Kábelen erősebb, de ott sem számottevően, max 1-2 megát nyersz vele. 80as Digi netem van, emiatt egy 941-et nem érdemes lecserélni, ha kábelen használnád, max a router kímélése végett.
80mega felett viszont nagyon is érdemes, szóval elsősorban azoknak ajánlanám, akik 80mega felett élnek .
Azoknak persze ár-értékben egész jó döntés, bár lehet a 3600 még jobb..Na ezek az első tapasztalatok, szerintem semmi extra, de gondoltam megosztom Veletek, hátha ér valamit.
Ja igen, beszéltünk már erről: Ha a routerből viszek UTP kábelen egy másik routerbe jelet,, alhálózatot létrehozva, úgy Digis nettel fog menni 2 routerrel? Mert azt mondtátok hogy 2 routerrel, digis modemre kötve nem megy, viszont alhálózattal működhet? Vesztek valamit a sebességből, lesz valami hátrányom belőle?
[ Szerkesztve ]
-
andrisms
aktív tag
válasz proradeon #29741 üzenetére
Sajnos kivitelezhetetlen középre tenni, bár tényleg az lenne a legjobb megoldás.
Szerk: 941hez képest viszonyítottam, ott ha gyenge is volt, de volt jel(#29740) Misua: Kétszintes családi ház, kb 12*12m-es alapterülettel, baromi vastag födémmel, a falakból sem spórolták ki az anyagot, mindenhol 38-as főfal, válaszfal semmi.. A router a ház emeletén az egyik végében van, a nappali pedig a földszinten a másik sarokban... A 941-nél még épp hogy volt jel, a 4300-nál pedig már nincs. Ez kicsit fura volt elsőre, azt hittem a 4300 picivel erősebb lesz, de így jártam .
(#29739) Multibit: Jó, ez tényleg általánosítás volt, bocsánat. Akkor Nálam ilyen a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok.
Lehetőség lenne egy D-LINK DIR-842 vásárlására 5e Ft-ért. Jelenleg egy TP-link WR542G van, ennél gondolom azért jobb. 20megás netem van vidéken, ahhoz kellene egy router.Amikre szükség lenne:
-kicsit jobb jelerősség
-vendég wifi
-vendég wifinél van lehetőség gyári firmwaren lekorlátozni a net sebességét és hogy torrent kliensek ne futhassanak?Ezeket tudja a D-link? látom elég megosztó router,, magam sem vennék drágábban, de 5e Ft-ért hozzájuthatnék, annyiért elgondolkoztam. Ha tudja a 3 felsoroltat, akkor megvenném.
Köszönöm a válaszokat!
-
andrisms
aktív tag
válasz Gubek-Einste #58460 üzenetére
Köszi a választ! Gondolhattam volna hogy ennek is van külön topikja.
(#58458) kentucky : az hát, különben meg sem fordult volna a fejemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5 Pro teszt
- SONY LCD és LED TV-k
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest