- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaja2
senior tag
Helló! Olyan programra lenne szükségem,amivel az online nézett szélesvásznú filmeket tudom "széthúzni".
17 collos monitorom van jelenleg,és ezen filmezek is,de amikor ágyból nézem,nagyon sok mindent nem látni a filmekből,mert a kép kb csak 1/3-án van csak a film. -
pc360
addikt
válasz
#53667584 #44598 üzenetére
Csak a poén kedvéért: ez is Chromium alapú. Úgy nézem, valami Simplenote származék. Így hát ez se egy ultragyors valami, cserébe encryptelt és... működik. Vagyis működne, ha Androidon be tudna lépni az asztalin generált belépővel. Ezért mondom, hogy a Keep ehhez képest (ha a titkosítást nem vesszük alapul) nem rosszabb megoldás.
-
törölt tag
válasz
Predator2 #44597 üzenetére
Standard Notes - mindenre is van kliens
-
Geresics
addikt
válasz
tordaitibi #44595 üzenetére
Nem értem.
A VLC lényege az volna, hogy nem kell hozzá semmi, nem? Felteszek egy Windowst, meg egy VLC-t, aztán már megy is minden. Legalábbis régen így volt! Most is ez történt! Feltettem a legújabb Win10-et, az alaplap cuccait, a legújabb nVidia szoftvert, a legújabb VLC-t, és ennyi.
Azt mondjuk nem tudom, hogy az új Win10 mit nem tartalmazhat, amit a régi tartalmaz, ugyanis a Microsoft eléggé kiherélte (pl. nincsenek benne nyomtató-driverek sem feleslegesen), de még a hálózati meghajtót is mókolni kellett, hogy megtalálja...
-
válasz
Geresics #44582 üzenetére
Ha ELŐTTE jó volt, akkor nem a VLC a hibás, kodek, driver, videorenderer kimeneti probléma.
Ha minden a helyén, majdnem mindegy milyen lejátszót használsz, mármint a kimenet szempontból.
Én egy linux disztrón 1 órát tökörésztem mire megfelelő kernel-driver-kodek-kimenet összeállítást taéálta, az SmPlayerre. Szaggatott a kép, de nem minden formáumon, vagy irreálisan nagy, 40-70% volt a procihasználat. -
Predator2
addikt
Helló
Olyan jegyzetelő/emlékeztető programot keresek ami kompatibilis Androiddal és Win10-zel.
A lényeg az lenne, hogy amit feljegyzek emlékeztetőben "azt" amikor bekapcsolom a gépet (bármilyen más program nélkül->ne kelljen hozzá böngésző) megjelenjen ugyan az win10x64-ben is, és természetesen ez fordítva is működjön.
Használom és szeretem a Win10 gyári jegyzetelő programját a Sticky Note programot, de sajnos az ott leírtakat nem tudom automatán átvinni Androidra is.
Örülnék ha tudna magyarul, mert szégyen gyalázat az angolom.
THX
-
AtHoS
nagyúr
Tényleg frissítik [link], most 23-án jött ki az 1.8.4
Github-ról a readme-ből kiemelve
"Development Status
The player is mature, stable, reliable, and already provides a huge amount of features.Due to a lack of active developers, the player is currently in maintenance mode. This means that there no plans for adding any new features. Development is limited to small bug fixes. The internal codecs are developed in an external project (LAV Filters). That project is still actively maintained, and MPC-HC will be updated periodically with the latest codecs. Same applies to code/files from other external projects that are used by MPC-HC, such as MediaInfo."
-
pc360
addikt
Érdekes módon a K-Lite Codec Pack részeként még mindig lépdesi az MPC-HC a verziószámokat, most épp az 1.8.3.8-nál jár. Azt, hogy ki és miért gondozza, vagy hogy a hivatalos oldalra miért nem kerül fel, azt nem tudom.
-
Cs1csó
titán
válasz
Geresics #44585 üzenetére
Passz, nem lehet tudni, hogy épp melyik lesz az a lejátszó ami a te hardvereden a legjobb, legstabilabb lejátszási minőséget hozza, egy tipp: nézelődj a neten teszteket stb. akik hasonló megoldással vesznek fel és játszanak le tartalmat, hogy ők mire esküsznek, gondolom ismersz olyan szakmai topikokat ahol az ilyen problémákat mélyebben feszegetik. Amiket mi írtunk ezek népszerű Windows-os média lejátszók nem professzionális célszoftverek.
-
Geresics
addikt
-
Cs1csó
titán
válasz
- Potplayer azért ajánlott mert a fejlesztője az EREDETI KMPlayer készítője tehát piszok nagy rutinja van és mivel jó pénzért adta el a KMPlayer-t ezért ez már csak hobbi neki értsd: nem akar újabb bőrt lehúzni arról aki használja
- MPV ezt nem próbáltam de jókat írtak róla és az alternativeTO oldal szerint is kedvelt
- MPC-BE ez az előző kommentben is említett fork
- SMPlayer ezt sem ismerem nagyon de még mindig aktívan fejlesztik és a népszerűségi listára még felfért, talán a kipróbálási sorrendet is érdemes ez szerint tenni.Ezek a vállalható VLC alternatívák, a többet jelentéktelenségük alacsony fejlesztési stb. szintjük miatt nem ajánlok.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Én csak azt tudom ajánlani, amit használok. MPC-HC-t használtam éveken keresztül, de azt már nem fejlesztik, de van egy Black Edition "fork"-ja ami folyamatosan kapja a frissítéseket [link] ezt használom jó ideje és nem volt vele problémám. Nem kell telepítened sem, van portable verziója szóval könnyen tehetsz vele próbát. Hardveres gyorsítást természetesen tud
-
Geresics
addikt
Kukucs!
VLC helyére keresnék valami frankó média-lejátszót!
A helyzet az, hogy már sok gépen szívtam vele, és most a saját gépemen is észrevettem, hogy mióta újraraktam a Win10-et, szaggatnak a videók, amik előtte hibátlanul mentek! 1080p60 akciókamerás felvételeket vágok, és renderelek. Először azt hittem rosszul rendereltem, de aztán megnéztem a forrásfájlt, és az is szaggat, pedig Win-install előtt semmi baja nem volt...
Szóval itt az idő, hogy átszokjak valami másra, de nincs túl sok kedvem végigpróbálni 10 programot, hát inkább kérdezek először! -
sfdrakex
nagyúr
válasz
tordaitibi #44580 üzenetére
Csak amikor már van 4-500-1000 kontaktod, akkor ez mondjuk nem működik, és akkor sem, ha a kontaktokhoz nem csak telószámok vannak mentve. Okostelefont használ az emberek nagy része, közben úgy használják, mint a 2000 körüli telefonokat. Egyébként lehet olyat is, hogy szinkronizálod felhőbe, pcre lemented a listát, és azt fel tudod tenni butatelóüra is a megfelelő szoftverrel. Egyébként pedig már olyan régóta vannak okos telók, hogy általában akad kéznél baj esetén egy régebbi, amivel szintén le lehet szinkronizálni felhőből.
-
-
pc360
addikt
válasz
tordaitibi #44574 üzenetére
Na, akkor még egy váltás, ez a régi accountommal jól megszokott darab. Kb. ez, és a keselyű ér valamit grafikailag, amúgy elképzelni nem tudom, honnan kukázták ezeket a gyomorforgató avatarokat, gyűlölöm mind. A staffnak meg 10 év alatt sem esik le, hogy egy hányadék, és kéne vele kezdeni valamit.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
tordaitibi #44577 üzenetére
Akkor is lehet szinkronizálni, hotmailbe, telenor contactba, meg ezer más ilyen app van. Egyszerűbb mint másolgatni vcfbe.
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
tordaitibi #44575 üzenetére
Nem ő kérdezte
Egyébként nem egyszerűbb felhőbe menteni? Nem kell szórakozni fájlokkal, megadod a telónak honnan szedje elő a kontaktokat, szinkronizál, pár mp alatt kész minden.
-
Ha nincs szükséged az extrákra (kép, mailcím stb. csak a telszám-névre), exportálod .vcf fájlba, valahogyan átjuttatod az új telóra és importálod. Ezt a formátumot minden kezeli visszamenóleg is, remélhetőleg a jövőbe is így lesz. Én ebbe a primitív formátumba backupolok évek óta, párszor már jól jött.
-
-
mezis
félisten
Esetleg próbálkozz egy (nagyon) okos hangszóróval....
-
spe88
senior tag
Létezik olyan program, beépülő, webes akármi, ami különböző kritériumok alapján egy adott Google Drive-mappába menti az e-mail mellékletét, ne adj' isten magát az e-mailt is? -- valamilyen formátumba.
Pl.: adott e-mail-címtől érkező, adott szó szerepel az e-mailben, adott hónapban jön, akkor azt mentse le egy adott GD-mappába.
Nem túl bonyolult, de alighanem ez is csak bennem fogalmazódott meg, hogy kéne, mert túl kényelmes vagyok.
köszi
-
pc360
addikt
válasz
KisApám #44569 üzenetére
Milyen telefonok, milyen rendszerekkel? Feltételezem, hogy mindkettő Android.
A névjegykezelőben mentsd át a számokat a Google accountod alá, így a további teló váltásokkal nem lesz baj! Onnantól fogva ha egy új készüléken megadod az accountod, azzal együtt érkeznek a telefonszámok is. Ezen a felületen tudod őket szerkeszteni, ami innentől fogva szinkronban lenne a telefonoddal. Itt képeket is könnyen bevághatsz a fontos kontaktokhoz.
Ha offline szeretnéd megoldani, akkor Super Backup-al elvileg át tudod zúzni a telefonszámokat. De ha csak nem szándékos a Google-kerülés, sokkal kényelmesebb a fenti módszer, még ha elsőre szét is zilálja a névjegyeket, és foglalkozni kell velük a webes felületen. Amennyiben a progi nem jön be, akkor az összefoglaló első mondatát ajánlom figyelmedbe.
-
KisApám
addikt
MOBIL TELEFON
Új telefont vettem, szeretném a régiről a telefonszámokat átpakolni az újra, melyik programmal lehet?
-
csferke
senior tag
Esetleg próbálkozz ezzel streamWriter
-
milu
aktív tag
Olyan programot (lehetőleg free) keresek, amivel a számítógépen lejátszott (pl.: akár rádióműsort, de más hangot is) hangot lehet jó minőségben felvenni. (Az Audacity programmal készített hang nem igazából tetszik...)
-
Jazz
veterán
Adobe DC-nél automatikusan mindig megjelenik jobb oldalt a megjegyzés oszlop (1/4 képernyőt elfoglal).
Kilehet valahogy kapcsolni ezt az "automatát"?Köszi!
-
GreenIT
tag
Konyvet pdf-be szkenneltek, de valamiert a szoveget nem lehet szovegkent kimenteni.
Sot nyomtatasnal is ures oldalakat nyomtat.
Ismertek olyan konvertalasi lehetoseget, hogy a vegen ki lehessen a szoveget nyerni belole, hogy vegre forditoprogram lefordithassa magyarra? -
dqdb
nagyúr
Csak tippelek: valamelyik DXF/DWG/STEP viewer nem támogatja ezt? Vagy nem tudod a PDF-et valamivel átkonvertálni DXF/DWG/STEP formátumra?
A Fusion 360 lett volna a titkos tippem, ami igaz, hogy egy monstrum, és messze nem csak egy viewer, de magánfelhasználásra ingyenes, azonban nem támogat PDF importot sajnos.
-
tomp
félisten
Sziasztok!
Van olyan program ami a hálózati meghajtót "pingeli" folyamatosan, hogy az ne álljon le? Olyan mint a HDSentinel meghajtó leállásának megakadályozása opció csak hálózati meghajtón?
-
Jazz
veterán
3D-s pdf-hez tud valaki ajánlani valami jó programot, ami képes rendesen kezelni az összetett objektumot és meghajtani az izom kártyán? (adobe dc, és soda pdf sajnos kuka ilyen szempontból, 2fps egy workstation-on).
Köszi!
-
pc360
addikt
Ja de, a hivatalos oldalon is ott van a letöltések közt – nem véletlen.
-
C. s.
addikt
válasz
Wolfskin #44551 üzenetére
A Sandboxie ingyenes, és nem kell regisztrálni egyszer sem.
"a sandboxiban lehet telepíteni, utána mindne onnan fut?"
Pontosan! Csak arra ügyelj, hogy az automatikus ürítés ki legyen kapcsolva.
Egyébként az alapértelmezett beállításaival használom, illetve 1-2 egyszerű dolgot átállítottam (pl. hogy legyen sárga keret a benne futó programok ablaka körül, ha az ablak fölső szélére húzom a kurzort), de azért nem árt átbogarászni az általános beállításait, és az egyes homokozókét sem (a homokozó nevén jobb gombbal hívható elő).
Az asztalt és a többi saját könyvtárat én is átirányítottam egy másik meghajtóra, a programok legtöbbjét a SB-ba telepítem, a többit sem a C: -re, így kisebb macera újból belakni a gépet. Aztán, amikor belaktam, jöhet egy komplett biztonsági mentés, és később elég azt visszaállítani (és frissíteni), ha leli valami. Pár perc alatt lesz egy új, de belakott rendszerem.
"jelezze, hogy van frissítés. és majd ha akarom, letöltöm. vagy megengedem neki. nem tehetek róla, de az ilyesmit nem szeretem."
Meg tudlak érteni, nekem sem tetszik, ha valami ennyire önállóskodik. Annyit tehetsz, hogy a homokozóját letiltod a netről, amíg telepíted, elindítod, konfigurálod, ismerkedsz vele, és csak aztán engeded ki a netre. Akkor persze frissíteni fog. Megbízható programnak ismerem. A frissítések gyakorisága nagyon változó, van, hogy pár naponta jön újabb, és olyan is szokott lenni, hogy pár hónapig semmi. Ezt a frissítős hülyeségét leszámítva teljesen megfelel, szinte bármit le tud tölteni.
-
Wolfskin
őstag
hááát... előbb induljon el. aztán jelezze, hogy van frissítés. és majd ha akarom, letöltöm. vagy megengedem neki. nem tehetek róla, de az ilyesmit nem szeretem.
régen használtam sandboxit, de nagyon nyűgös volt, az állandó regisztrációs problémáival. aztán átszoktam a comodo ingyenes homokozójára.
igazából arra használom, hogy kis programokat telepítek fel, amik az esetek 99%-ban futnak utána máshonnan is. vagy hogy csekkoljam, egy program hova írogat és menteget dolgokat.a zűrös tartalmak megnyitására egy xp-t használtam virtual boxban, ami zárható úgy, hogy nem menti a módosításokat. (windows virtual machine) akármilyen vírusos pach lefuttatható benne.
a sandboxiban lehet telepíteni, utána mindne onnan fut?
mondjuk a programjaim 98%-a portable. részben hordozom is, megvan minden egy kis külső hdd-n, de inkább azért, mert újratelepítésénél mindig a Z meghajtón vannak, a start menüben (start menü classic, win 98 style, nem szeretem a változást
) meg az összes link szépen beszortírozva a z-meghatóra mutat. tehát copy paste és több száz progi onnan folytatja, ahol abbahagytam, nem kell mindent újra konfigurálgatni
-
C. s.
addikt
válasz
Wolfskin #44549 üzenetére
De miért baj, hogy frissíti magát? Lehet, hogy csak a bővítményeket (vagy mi a neve) frissítette. Azt olyankor szokta, amikor egy oldalon variálnak, és nem tudna letölteni róla. A YT is folyton ezt csinálja. Trükközik.
Szoktad is hordozni vagy csak azért kell, hogy ne gányolja össze a rendszert? Mert ha csak azért, akkor még mindig ott a Sandboxie.
Ha másért, akkor nem szóltam.
-
Wolfskin
őstag
ezt letöltöttem, a portableappson fenn volt paf-ban, csak amikor kicsomagoltam és először futtattam, ahelyett, hogy elindult volna elkezdett letölteni egy frissítést. mivan??? már töröltem is.
de jókat olvastam róla.
(#44547) pc360
és épp a free download manager volt a másik, amit letöltöttem. de bemásoltam egy linket, amire egy html fájlt akart letölteni, ami eléggé elszomorított. hagytam is. úgy döntöttem, majd letöltöm otthon asztali gépen. lehet egy felsőbb erőhatalom így akarja tudtomra adni, hogy ha a szüleimnél vagyok ne netezgessek.azt hiszem a FRD-t semmi sem pótolhatja, és még egy csodát is megéltem általa. talán majd ha áthúzom vissza win 10-re a laptopom, talán ha megbánom bűneimet, szóval azért még a hitem megvan, hogy egyszer a laptopon is elindul az a program, ami mindig is ment.
de köszönöm a segítséget. (sajnos, amikor misztikus csodákba futok bele, és a windows gazdag tárháza az ilyesminek, mindig elvesztem a hitem és a türelmem is egy időre)
-
pc360
addikt
válasz
Wolfskin #44545 üzenetére
Én meg a jDownloader-t nem ismerem, viszont én ezt tudom javasolni:
Free Download Manager Lite 3.9.7
A top10-ekben biztos, hogy nincs benne, mert ez egy régi változat, ami még ismeri a többszálú letöltést (az újat eléggé eltolták). A kategóriájában emiatt a legjobb, és Java se kell hozzá. Telepítéskor a böngésző-kiegészítőt és társait nem kell berakni, első indítás után pedig a bedobókája letiltható. Az, hogy nem portable, semmit se jelent, nincs benne adware, nyugodtan alkalmazható.
Jól beállítható, kezes jószág, egy időben én is a clipboard tartalmát töltögettem vele. Több fájlt is be lehet vele dobni egyszerre, vagy ugyanahhoz a fájlhoz több mirror-t. Azt hiszem, a kényelem kedvéért még a letöltés elkezdésénél felbukkanó folyamat-ablakot tiltottam le, az fölösleges volt, amúgy a system tray-ben ücsörög.
Ha nem kell a többszálúsítás, esetleg az újat is kipróbálhatod, hátha fejlődött valamit. Ősszel frissítették utoljára, de én az 5-ös szériát évek óta nem követem.
-
C. s.
addikt
válasz
Wolfskin #44545 üzenetére
Szia!
Ezzel nem leszek itt népszerű, de már nem bírom nézni, ahogy szenvedsz!
Hordozható jDownloader. Én csak a telepíthető változatát ismerem és használom, az minden leírt kritériumodnak megfelel, remélem, ez is. A biztonság kedvéért az ilyesmit mindig a Sandboxie-ba telepítem. Kb. 1 hete emlegettem itt, egy kicsit bővebben is írtam az előnyeiről, ha érdekel. Telepítés előtt ellenőrizd az esetleges inkompatibilitást! -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #44544 üzenetére
komolyan, őrület, ilyen misztikumot még nem éltem meg az elmúlt 20 évben... kb 15 éve használom a FRD-t, és mostantól egyszerűen nem megy ki a netre. vagyis a laptopról az újratelepítése óta. pc-ről bármikor. laptopról nem. csak most kéne. és nem hajlandó. öntudatra ébredt?
már win xp alatt is működött. de win 10 alatt is. és win 7 alatt is korábban. és a laptopról is működött régebben. sőt a laptopról win 7 alatt. mindig. de most már nem. az ilyesmitől lesz az ember vallásos.
pár órája már feladtam. még nem vertem szét a laptopot, küzdök, de nincs olyan program ami tudná, amit az FRD.
-portable
-linkeket elkap vágólapról
-csoportosan is felismeri a linkeket
-letölti őketkipróbáltam pár "top10 downloader" programot, de nem
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
olyan programot keresek, ami kiváltja a Free Rapid Downloadert.
az asztali gépen megy rendesen (win 10 pro), de a laptopon (win 7 pro) nem hajlandó kimenni a netre. minden letöltésre azt írja, hogy "HIBA - File name not found".
legújabb verzió, minden beállítást átnéztem, a tűzfalat, mindent letiltottam (CIS), már arra is gondoltam, földhöz vágom a laptopot, hátha... de kifogytam, nincs több ötletem, győzött a misztikum. ha nem hát nem, keresek egy másik programot helyette, olyat, ami lehetőleg jóban van az istenekkel, hátha kiengedik a netre...tud valaki ilyet?
köszi!
-
dik
őstag
Olyan kérdésem lenne létezik olyan program ingyenes ami a pdf-ből a szöveget felismeri és .doc menti? Lehetőleg olyan ami egy 6,4mb file is képes konvertálni!
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
valami jó 3D pdf viewert keresek a hulladék adobe acrobat reader DC helyett.
Iszonyat lassú, szaggat, fps a béka segge alatt egy összetettebb modellnél, mindezt úgy hogy meg se hajtja a procit, a gpu-t-meg totál nullán tekeri, néha egy picit megmozdítja, miközben 1fps van, és összeesik, szétesik, meghal, szenved.....egy tákolmány program az egész.
Köszi
-
pc360
addikt
Jaa, notebook, vagy valami brand gép? Win 10 menjen rá mindenképp, frissítések nélkül nem szabad hagyni egy netes gépet. A win 7-ről 1 éven belül amúgyis lejár a support.
A RAM kapcsán meg fel kell szorozni 2-vel azt az értéket, ezidáig kétszer írtuk le neked! Kijön a 667, nem számít, hogy nem pontosan. Olvass utána a DDR-nek (Double Data Rate)! Tehát nem véletlen az a duplázás, és nem írt hülyeséget a program sem. 66x-en futnak a moduljaid.
dqdb: Az szép.
-
drup
junior tag
Win7 SP1 van csak fent, a frissiteseket hianyolta, eloszor csak dll-eket irt, utana mar a KB-ket is, mire le tudtam loni.
Kozben kiderult, hogy csat kell szedni teljesen, hog a ram-hoz hozzaferjunk, ugyhogy marad a szerviz, kosznonm mindenkinek, ennyi volt, ezzel is feleslegesen ment az idom.
-
pc360
addikt
Mezis linkelte az oldalam, ott van letöltés is az AIDA64-hez. Valóban trial-ról van szó, hiszen a program fizetős, de ez nem azt jelenti, hogy nem használható.
A HWiNFO-ból milyen DLL-t hiányolt, és honnan töltötted a portable verziót, ami kék halát okozott? Mindkettő furcsa, az utóbbi pedig teljesen indokolatlan egy rendben lévő operációs rendszeren.
A számítógép oldallapjának leszedése, és a memóriamodulok kipattintása amúgy nem egy bonyolult feladat, az még a szétszedést is alig fedi. Aztán jöhet a rendszer újratelepítés.
-
sfdrakex
nagyúr
Nem marhaság a 332,5- az 665, miért ne lehetne annyi a valós óra jele a 667es ramnak? Minimális eltérés. Teljesen reális. Aida64 írja az 1333-as ramomra: Memóriabusz 666.2 MHz Ami 1332,4 duplázva, és folyamatosan figyelve változik is, ahogy a gép lejjebb viszi a cpu teljesítményét, kisebb terhelésen, úgy megy lentebb a ram is.
-
drup
junior tag
Koszonom, az Aida-t nem lattam a listaban, webes keresessel csak trial-ok voltak, igy kilottem.
A hwinfo a telepiteshez sok dll-t hianyolt, a portable kek halallt okozott.
A cpu-z szerint T5500, majd lejjebb T5450-t irt, tovabbra se biztos, a kettobol melyik a jo.
A ram-ra 332,5MHz-t irt, ami marhasag, ha ketszereset veszem, akkor se jon ki 667 MHz, ami egy lehetoseg lenne.
Marad a szetszedes. -
Cs1csó
titán
Az MSI AB-ből melyiket használjátok? A RIVA tuner Statistic Server-ből melyik van fent? A programok és szolgáltatások között nézzétek meg a verzióját és a legfrissebb legyen fent:
Riva Tuner Statistics Server 7.2.0 innen: [link]
MSI Afterburner 4.6.0.9 Beta innen: [link]Ha mindkettőből a legfrissebb van és így is CRASH-el akkor:
ASUS GPU Tweak persze jobb az MIS AB tehát figyeljétek amint jön egy újabb build.
-
fauv
őstag
Tiszteletem !
Urak kellene egy pici help. Eddig a wow-t MSI AB-vel monitoroztam, de most kijött az új patch, DX11-ről DX12 váltottunk a játékban, viszont ha bekapcsolom az MSI AB-t, abban a pillanatban wow errort kapok.
DX 11 alatt jó, DX 12 vel wow error.
Esetleg tudnátok erre megoldást, vagy másik hasonló monitorozó programot ajánlani?
Köszi előre is
-
pc360
addikt
A RAM infók megállapítására a linkelt darabok közül az AIDA, CPU-Z, HWiNFO triót tudod alkalmazni. Ami biztos az az, ha kiveszed és elolvasod, hogy mi van a modulok címkéjére írva – már ha van olyan. A pontos típust és az adott modullal elérhető maximális órajelent nem biztos ám, hogy programból meg fogod tudni, mivel a gyorsabbik a gyengébb által lekorlátozva fut.
A 300 MHz-et valószínűleg meg kell szorozni 2-vel DDR2 esetén, szóval nem biztos, hogy teljesen hülyeséget írt (max én
). Mindenesetre a Speccy nem a legnaprakészebb program, azt csak amiatt hagytam meg, mert a linkgyártó képessége sokszor elég jól jön a kezdő usereknél. A copy-paste többnyire megy nekik.
-
mezis
félisten
-
drup
junior tag
Tudna valaki segiteni egy megbizhato hw listat iro programmal?
Haromfele adatot kaptam negyfele alkalmazassal a processzorra, jo lenne tudni, melyik az igazi.
A speccy hulyeseget irt a RAM-ra, hogy 300 MHz-es, abban nem bizok.
Ami biztos: core2 proc, kb. 1,6-1,7 GHz-es, es 2 db 1 GB-s DDR2-es RAM van mellette, 600-800 MHz-es lehet.
Ezek pontos tipusat kellene vegre megtudni. -
Faterkam
addikt
válasz
King Unique #44513 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
Faterkam #44512 üzenetére
Ránézésre inkább a linuxos Disks (lemezek) alkalmazás sebességtesztje lehet, ami egy másik screenshoton szemléltetve van.
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Ez valami almás pendrive tesztelő program lehet?
-
Ronyman
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #44510 üzenetére
Biztosan állíthatom, hogy van ilyen. Nem dombornyomott érmet akarok csinálni, hanem csak belegravirozzák a képet. Mikor még iskolában dolgoztam a tanműhelyben volt ilyen faipari cnc. Magának a pcs programnak egy plugin része volt ami ezt meg tudta oldani. De az ugye faipari cnc volt, itt nem tudom mi a program neve, de rákérdezek neked.
-
válasz
Ronyman #44507 üzenetére
"Ha jól tudom van egy olyan programjuk, ami a képet cnc kódokká alakítja..."
Légy szíves kérdezd majd meg, hogy milyen néven illetik ezt a progit, mert érdekelne.UI: Tisztelettel, de Én nehezen tudom ezt elképzelni... Egy 2D-s alakzatból, hogy a retekbe lehetne CNC kódot gyártani...
(Elnézést, ha valamit félreértettem)
-
Ronyman
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok photoshop guru ezért valami okos egyszerű programot keresnék!
Mire kell:
Érmét szeretnék tervezni és ezt cnc géppel megcsináltatni. Ahhoz, hogy megcsinálják kérnek tőlem egy képet, hogy mi az elképzelésem. Ha jól tudom van egy olyan programjuk, ami a képet cnc kódokká alakítja és ez alapján gyártanák le!Lényeg:
Olyan egyszerű grafikai programot keresnék amivel néhány kattintással kör feliratot tudok készíteni, majd az érme közepére fel tudok rakni egy képet és ugyanezt a másik oldalra is! Az érme kb. 200Ft-os nagyságú lenne!Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Ronyman
-
GreenIT
tag
Legyen tema is:
Ezt most talaltam, hatha erdekes, akinek muszaki szamologepre van szuksege:
SpeedCrunch is a high-precision scientific calculator featuring a fast, keyboard-driven user interface. It is free and open-source software, licensed under the GPL.
SpeedCrunch is available for Windows, MacOS, and Linux, and comes in a number of languages.Van portable valtozata is win-re.
-
dqdb
nagyúr
A legtöbb nyelvben a kezdőbetűk eloszlása nem egyenletes a szavak között, a szavak előfordulási gyakorisága sem, ezért ebből következően egyes rövidítéseket túlhasználnak, míg más permutációkat alig használnak, ez ennek a velejárója.
És hiába tűnik soknak három betű, már több, mint 18,5 évvel ezelőtt elfogyott az összes három betűs .com domain. Egy része persze spekulációból, de a többi azért, mert használja valaki.
GreenIT: fájlkiterjesztésben sok ezret, informatika környékén sok száz célterületen 3-4 betűs kifejezésből sok tízezret. Csak kiterjesztések és csak azok, amelyeket felvittek ebbe a listába.
A kiterjesztés olyan terület, ahol a kutyát nem érdekli az egyes elemek ütközése, az általánosan elterjedt vagy a célterületen elterjedt kiterjesztésekkel a saját érdekében nem ütközik egy fejlesztő, a maradék pedig nem érdekli.
Ott, ahol számít az ütközés az azonosítókban (content type, OID-ok, egyéb azonosítók), mert szabványok épülnek rá, arra mindig létezik központi nyilvántartás, a legtöbb ilyen nyilvántartás az IANA-nál van, elég megnézni csak, hogy ők hány területen kezelik az egyedi azonosítókat.
-
GreenIT
tag
26 a kobon = 17576.
Egyezik?
Akkor raadas:
26 a negyediken = 456976.Amugy hanyfele gyakran hasznalt kiterjesztest hasznalnak?
Nem hiszem, hogy a lista 200-at elerne.:-(
(ok, ha a programnyelvek altal hasznalt speci 1 es 2 betuseket is belevesszuk, talan ezer is lehet, de azzal, hogy temp, tmp, stb. mindenhol szerepel.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest