- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan program kéne Win-re,mint Mac-re ez. Tehát egy task manager-időmérő alkalmazás,amivel mérni tudom,hogy mivel mennyi időt töltöttem.Valakinek valami tipp?
-
kispx
addikt
válasz
mclaren777 #24396 üzenetére
Böngészőt és a profilmappáját ha áthelyeznéd ramdiskbe akkor javulhat a helyzet.
-
zone
őstag
válasz
mclaren777 #24396 üzenetére
Egy elmeszakértő talán javítana a helyzeten.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
A jelenlegi böngésző kínálatból melyik az, amelyik olyan extrémnek számító használatot is stabilan bír a jelenlegi gépemen W7 x64 esetén, hogy akár 200+(!) weboldal is meg van nyitva és a RAM használat 2GB+ fölött jár?
Úgy érzem hogy ennek nálam sw-es akadálya van, mivel CPU terhelés és RAM foglalás ilyenkor még nem maximális, de a jelenleg használt böngészőm így is rendre belassul, elszáll.Vajon egy HDD->SSD csere tudna javítani a helyzeten?
-
almafa42
aktív tag
ok thx, idom is oda.
-
vilmaboy
őstag
válasz
almafa42 #24392 üzenetére
androidos tablet topik. Ha nem android, akkor ők tuti útba tudnak igazítani.
-
almafa42
aktív tag
Sziasztok,
Lehet itt tablagepes programokkal kapcsolatban is kerdezni, vagy csak PC? Illetve ha csak pc, valami otlet hol tehetem fel a tablas kerdesemet?
thx elore
-
-
vilmaboy
őstag
-
lorcsi
veterán
Olayan programot, alkalmazást vagy bármiylen ezközt keresek, ami abban segítene, hogy van egy fő könyvtáram és abban 4-5 mappa és ezekben doc és jpg-k
ugyaniylen szerkezetben szeretném továbbítani
hogyan lehetséges ez ?eddig a toldacuccot.hu jutott csak eszembe, van esetleg más lehetősg is ?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Taktoj #24383 üzenetére
ha a comodo sandboxban futtatok, vagy telepítek, akkor ott létrehozza az összes olyan könyvtárat (alkönyvtárakkal együtt), ahova bármit ír. ez mind a c:\VritualRoot nevű rejtett mappa alatt lesz megtalálható. ezért gondoltam, hogy a játék is, ha bárhol ideiglenes mappát hoz létre. persze a registrybe attól még beleír...
a windirstat-al meg azt nézed, ha megtelik a vinyó a játéktól, akkor valszeg egy nagy, vagy sok kicsi egyforma kiterjesztésű 8színű) fájlt hoz létre. ezeket ki lehet szúrni azért...
-
-
válasz
olivera88 #24379 üzenetére
A teljes képet (progressive), két félképből rakják össze úgy, hogy felváltva a páros ill. páratlan sorokat jelenítik meg. Mivel a PC képe progressive, ezért a PAL vidójel jellegzetes csíkokat húz gyors mozgáskor:
Erre jó a deinterlace, megszünteti a váltottsoros megjelenítést.
Amúgy a kérdéező tegyen egy próbát az avidemux-al. Rengeteg videofiltert is tartalmaz.
-
Wolfskin
őstag
válasz
olivera88 #24379 üzenetére
a tv adás váltottsoros, így csak fél képernyőt ad tulajdonképpen (soronként váltakozik). ezért felvételnél helyet lehet megtakarítani, ha csak 1/2 képernyőt veszel fel. viszont a kép így lejesen lapított lesz és becsíkoz a mozgásoknál.
azzal próbáltam, de fenn meg lenn kiegészített feketével, a kép ugyanolyan lapos marad. közben sikerült beüzemelnem a régi tmpgenc xpresst, nem akart menni win7 alatt), az a tuti. meg azt ismerem is. azért köszi!
-
-
direkt-x
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy olyan programot keresek, ami képes a képeket több darabra darabolni.
Arról lenne szó, hogy adott egy 80x36 cm-es kép, és ezt kellene A4-es lapokra darabolni.
Faltetoválást szeretnék készíteni, és a sablont kellene kinyomtatni.
Az lenne a lényeg, hogy a nyomtatás után a méret ne változzon. -
polonic
félisten
Üdv!
Van egy lemezen két partícióm. Az egyikből le akarok csípni és hozzácsapni a másikhoz.
Ezt milyen, lehetőleg ingyenes programmal lehet kivitelezni? -
Wolfskin
őstag
válasz
Bjørgersson #24361 üzenetére
innen tudod letölteni az xrecode-ot.
xrecode
2.61 a legfissebb (utolsó) verzió. az utódja, az xrecode II már fizetős...
tulajdonképpen ugyanazt tudja, a lame kodeket (meg a többit is) pedig frissítheted manuálisan:innen tudod letölteni a lame codeket:
Lamea lame_enc.dll -t másold be a progi főkönyvtárába
egy kis segítség a beállításokhoz:
List of recommended settings
Switch ...............Preset .........................Targt ......Bitrate range...........Quality....Size-b 320..............--preset insane.........320 320 CBR ................92%.....88%
-V 0 --vbr-new ..--preset fast extreme..245 220...260 ...............91%......64%
-V 0 .................--preset extreme......245 220...260-V 1 --vbr-new ...................................225 200...250 ..............89%.....58%
-V 1....................................................225 200...250-V 2 --vbr-new ...--preset fast standard..190 170...210 ..........87%.....50%
-V 2 ..................--preset standard......190 170...210-V 3 --vbr-new ...................................... 175 155...195...........85%.....43%
-V 3 ...................................................175 155...195-V 4 --vbr-new ....--preset fast medium 165 145...185 ...........80%.....39%
-V 4 ...................--preset medium .......165 145...185-V 5 --vbr-new ......................................130 110...150 ...........70%.....30%
-------------------------
Best Quality : 'archiving'
--------------------------
-b 320.
This is the strongest setting for MP3, with the lowest risk of artifacts. With the exception of a few situations, quality is rarely better than the highest VBR profiles described below. However, 'archiving' music using a lossy format like MP3 is never recommended – no matter how transparent the resulting files might be. Alternative: Lossless formats like WavPack, FLAC etc. allow true archiving bit for bit like on original CD.
-------------------------------------------------------
High Quality : HiFi, home or quiet listening
-V3 --vbr-new (~175 kbps),
-V2 --vbr-new (~190 kbps),
-V1 --vbr-new (~210 kbps) or
-V0 --vbr-new (~230 kbps)are recommended. These settings will produce transparent encoding (transparent = most people cannot distinguish the mp3 from the original in an ABX blind test). Audible differences between these presets exist, but are extremely marginal.
-----------------------------------------------------------
Portable : background noise and low bitrate requirement, small sizes
-V6 --vbr-new (~115 kbps),
-V5 --vbr-new (~130 kbps) or
-V4 --vbr-new (~160 kbps)
are recommended for this use. -V6 --vbr-new produces an acceptable quality, while
-V4--vbr-new
should be close to perceptual transparency.
------------------------------------------------------------
Very low bitrate, small sizes: eg. for voice, radio, mono encoding etc.
For very low bitrates, up to 100kbps, ABR is most often the best solution. -
Taktoj
aktív tag
Sziasztok.
Olyan programot keresnék, ami egy telepített programnak a "cashe?" mappáját képes megtalálni, vagy megmutatja minden olyan helyet s fajlt a gépen amit a telepített program rakott fel s ahol tárolja az információkat a játékról.
Egy "segéd" programot telepítettem az egyik online játékhoz, ami több napos használat után már nagyon belassul, tehát egy név jelszó párost inditva az elindulása kb 1 perc
, ennek keresném az ellenszerét.
Bármilyen tippet is szívesen vennék, mert szerintem eléggé triviális a program utáni igényem.
-
olivera88
veterán
válasz
Bjørgersson #24352 üzenetére
Ez is elég jó. Freemake audio converter
-
Wolfskin
őstag
válasz
Bjørgersson #24352 üzenetére
a konvertálás a kodektől főgg. pl. hogy ha mp3-ba akarsz, akkor a lame valamelyik verziója, persze inkább a beállításoktól függ a minőség. (Audiograbber, Xrecode, Jetaudio stb.m, mind tud konvertálni, és mindegyiknél lehet paraméterezni a kodeket)
ha cd-t akarsz begrabbelni, akkor Exact Audio Copy
ha szerkeszteni is akarod, akkor Adobe Audition
-
Wolfskin
őstag
a szkennelt képeknél azért nem tudod automatizálni, mert nem pontosan ugyanott kell a vágás mindegyiken ahhoz a programnak értelmeznie kellene a képet.
talán az adobe lightroom tud ilyet, de nem biztos. fotósok, akik nagy mennyiségben végeznek (kötegelt) képjavítást (pl. egy esküvői fotós) azt használják, de az más, mert a fényképek mérete és helyzete megegyezik
egyébként talán a szkennelésnél kellett volna beállítani a pontos képkivágást.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Kassadin #24336 üzenetére
a szkennelt papír egy fehér téglalap (ha A4). mit akarsz rajta módosítani?
a kérdés nem költői, attól függ, mi van a lapon és milyen formátumban ment a szkenner. ha kép, akkor photoshop, az nem kérdés (persze vannak egyszerűbb megoldások is), ha szöveg, akkor (mivel a szkenner nem értelmezi, hanem képként menti, ált. bmp, pdf, jpg formátumban) akkor rekognizálni kell, azaz fel kell ismertetni a karaktereket.
erre tényleg a finereader a (z egyik) legjobb, de vannak online megoldások is:
http://www.free-ocr.com/
http://www.onlineocr.net/például
-
Bjørgersson
félisten
Keresem a legjobb audiokonvertáló programot. Fizetős is lehet.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Segítség kellene:
Vob kiterjesztésű fájlból, a lehető legjobb minőségű avi-t vagy valami hasonló kiterjesztésű, netre tölthető fájlt szeretnék kapni. Mivel lehetne? Nem tömörítse egyáltalán ha lehet, az eredetit.
-
Visormail
addikt
Ha már ennyi pdf-ről van szó hátha érdekel valakit Debenu PDF Tools Pro promóció. A like gombra kell klikkelni (facebook bejelentkezést kér) aztán már jön a letöltés nem kell külön regisztráció. Hát ahogy elnézem olyan hű de sokat nem tud, képeket pdf-be, pdf-et képbe konvertál, stb.
-
-
Telda
addikt
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Ajánljatok légy szíves valami jó ScreenCapture programot.
Tudjon BMP-ben és JPG-be is menteni. Kétmonitoros Windows 7 asztalhoz kell. Lehessen választani, hogy melyik monitorról (1-es, 2-es vagy mindkettő) készítsen képet.
-
zone
őstag
Ezt csak akkor lehetne automatizálni, ha mindegyiken kb. azonos méretű a keret. Szerintem.
A mi Canon scannerünknek olyan a programja, ha beállítod "színes fénykép"-re, több képet is tehetsz a tálcára és a program scanneléskor automatikusan felismeri és szétvágja. Azt hittem ezt a többi is tudja.
-
Kassadin
addikt
Haló! Szeretném megérdeklődni, hogy szkennelt papírt lehet módosítani bármilyen program segítségével?
Köszi előre is. -
Sziasztok! Tudnátok olyan programot linkelni, ami 100%-os minőségben konvertál PDF-ből JPT-t és ingyenes? Köszi.
-
Panthera
őstag
Én most a photoshopban találtam ilyet, hogy:
File - Automatizálás - Fotók körülvágása és dőlésmentesítése...Mod: Lehet hogy nem lesz jó, mert ezt automatikusan végzi, úgy látom - nincs párbeszédablak.
Viszont lehet kötegelt feldolgozást végezni a ps-ben, de erre szerintem a saját topicjában érdemes kérdezni, hogy ezzel megoldható-e. -
-
vilmaboy
őstag
válasz
maxika2004 #24324 üzenetére
haa megtaláltad a progit akkor légyszi küld el priviben a nevét. Érdekelne!!
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Régebben használtam egy progit, de sajna nem tudom mi lehetett a neve,
A képekbe lehetett szöveget irni ! de nam csok ugy simán szövegként, hanem volt benn jópár kép,
és csak a szöveget kellett megirni, és pl a tengerparton a kavicsból kiirta, vagy pl a hóba...
nem photosop jlleggel hanem előregyártott képekbe aszt hiszem,
mert valami kicsike egyszerü progi volt !
remélem valamennyire érthető voltam....és valakinek rémlik mi is lehet ez ..? -
Telda
addikt
Hali!
Egy olyan programot keresnék amivel a már beszkennelt .jpg formátumú képekről le tudom vágni a fekete keretet, amik ugye ezért lettek rajta, mert nem volt lehajtva a szkenner fedele. Ezekről szeretném leszedni ezt a fekete keretet csoportosan, mert közel 160 oldalról (kép) lenne szó és egyesével nem szeretnék nekiállni levágni róla
. ha valaki tudna ilyet azt megköszönném.
Köszi!üdv
-
-
-
-
bb.bocs
őstag
sziasztok.létezik olyan program windows 7 alá, amivel 1 laptopnak a led tölttöttségjelző meg bekapcsoltságjelző meg egyéb villogó kis ledeket kitudom kapcsolni? ( vagy ez csak akoor lehetséges ha szétszedem és kihuzogatnám öket? )
még egy kérdésem lenne:
dsm videó fájlt ( homesys által készített) mivel tudom akár aviba akár mkv ba konvertálni minőségromlás nélkül? általában ez 720p de lehet 1080 p is amit felveszek. a super nevű program errorral visszadobja. neten nem találtam semmit -
hfrankee
senior tag
válasz
Csakénvagyok #24308 üzenetére
kösz a segítséget,de ez sem ismeri fel.
-
-
hfrankee
senior tag
válasz
sfdrakex #24306 üzenetére
Le kellett menteni egy darabot a fakabátoknak.
A kamera szoftvere egy teljesen különálló komplett gépre van telepítve,14 kamerát kezel,ott megnézhető meg menedzselhető,csak a lementett részt kellene vmivel lejátszani.
De nem megy és csak .rms formátumban lehet menteni. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
hfrankee #24303 üzenetére
Real playerrel próbáld.
-
hfrankee
senior tag
Hali!
.RMS fájlt szeretnék lejátszani,de nem megy.Próbáltam MPC-HC, VLC Real player,
Kérlek segítsetek egy biztonsági kamera felvételét kellene lejátszani.
kösz és üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest