- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- ASUS notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
olivera88 #52065 üzenetére
Nem írtad, mire kell?
Ha csak nyiszálás / darabolás a feladat, ffmpeg parancssoros gyakorlatilag mindent tud, ami ingyenesen elvárható. A baj vele az, hogy részletesen össze kell szedni műveleti sorrendet, paraméter halmazra fordítani, aztán batch file-t csinálni belőle végrehajtáshoz. Szöszölős, de nagyon. Van, aki nem bírja.
Ha effektek kellenek, arra ffmpeg már nem jó.
-
válasz
olivera88 #52065 üzenetére
Ha nincs videóvágós gyakorlatod, akkor kezdésnek szerintem mindegy melyik ingyenessel indítasz. Ha meg kinövöd, akkor a videóvágásra, a CAD-hoz hasonlóan duplán igaz, hogy itt bizony a fizetőssel lehet csak minőségi és szép munkát csinálni.
Ha pl. rendes' Nvidia kártyád van, akkor a ShotCut-al kezdeném, mert azt korábban kiváncsiságból próbálgattam és gond nélkül ment az Nvenc-es kódolás, amit a valahol a settingsben be lehetett állítani rajta. Ez is lehet egy szempont. Az egyes ingyenes programok között nincs nagy különbség GUI-ban... a kezelőfelület mindenhol hasonló és bár fapados tudással, de a nagyokat próbálják utánozni.
Vegas-t használok, előtte... régen Pinnacle Studio volt.... mindezeket jogtisztán. Ma már csak évi néhány alkalommal, de 13 évig szinte napi használatban voltak ezek.
-
Kempetlen
tag
válasz
olivera88 #47029 üzenetére
Ez a jó program, mert tiszta és működik: LockHunter
-
-
pc360
addikt
válasz
olivera88 #42925 üzenetére
Szerintem is 4K Video Downloader, és még Youtube-DLG (itt van egy kis leírás hozzá screenshotokkal és letöltéssel). Utóbbi lekezel lejátszási listákat, és sok egyéb oldalt is (Facebook, SoundCloud stb.). A 4K felhasználóbarátabb, de jóval kevesebb opciód van, és csak a fizetős verzió kezel listákat.
-
-
pc360
addikt
válasz
olivera88 #40341 üzenetére
Erre én 2 külön programot modnanék:
• Performance Monitor - Vannak widgetjei is, de én azokat ki szoktam kapcsolni (show this panel > off). Ezeket tudja animált system tray ikonon jelezni: CPU-használat, RAM, net, drive. Egyszerű cucc, ezt én minden gépre fel szoktam rakni, mert ennyi visszajelzés kell általában az embernek az aktuális terheltségekről. Nálam annyi a különbség, hogy a net-mérést a Net Meter végzi, mert az részletesebben beállítható, és statisztikát is vezet.
• Core Temp - Ezzel pedig ki tudsz rakni egy hőmérsékletet jelző ikont a tray-be. Beállítható, hogy ne a főképernyővel induljon automatikusan, hanem minimalizálva, így csak a system tray ikon jelenik meg a kívánt adattal. Kár, hogy a Performance Monitor az ikonra irányított kurzornál a hőmérsékletet pont nem írja, de így, két program használatával is minimális forrásból megoldható, amit szeretnél.
Win 7 és 10 alatt is jól mennek az említett programok.
-
C. s.
addikt
válasz
olivera88 #39007 üzenetére
Szia!
Én a JDownloader2-t használom már évek óta. Alapból AAC-ben menti a hangot a Youtube-ról, és ha van, a föliratot is letölti hozzá (ha akarod). Csak a fejlesztő oldaláról szabad letölteni, mert a többiben bármi lehet, kevés a megbízható oldal, bár akad.
JDownloader 2 Adware-free Setup (kicsi fájl)
Innen egy nagyobb fájl tölthető le. Nem tudom, mi a különbség a gyakorlatban. (Nekem még egy régi van meg, ami frissítette magát.) Talán a kicsiből hiányoznak a pluginok.Képes külön csak a hangot letölteni. Alapértelmezésben és egyenként is beállíthatod a letöltendő anyag minőségét.
Ha akarod, figyeli a vágólapot, elég egy CTRL+c az URL-en. -
Rimuru
veterán
válasz
youtube-dl
konvertalashoz: post-processing -
pc360
addikt
válasz
TEncoder Video Converter vagy Youtube-DLG
A Freemake progik felejtősek, főleg mióta alapfunkciók is fizetősekké váltak bennük. Azért linkeltem a neszét, mert ott már leírtam azt, amit ide biggyesztenék.
-
válasz
olivera88 #33742 üzenetére
A CUDA 100%, hogy minőségromlással jár... kérlek nézz utána, legyen meg a felfedezés öröme...
Egyébként az INTEL-es Quick Sync is azzal jár, bár kevésbé észrevehető, mint a CUDA.
----
Abban igazad lehet, hogy a CUDA-t egyre jobban váltja fel az OPEN CL, ezt írtam is az előző hsz-ben.
A kedvedéért most utána néztem és megdöbbentem, hogy ez már mennyire előrehaladott.A Sony Vegas, vagy az egyszerű, de nagyszerű powerdirector is az open cl-t viszi, ahogyan a handbrake is.
Ennek ellenére a nagyfiúsabb adobe premier CS6 még támogatja a CUDA-t, a nagyfiús quadro kártykákkal.Otthon nekem Vegas 11 Pro van, az tuti, hogy támogatja a CUDA-t. A régebi stanalone enkóderekben is csak "Cuda enabled kapcsoló van"... De a Vegas 13-ban már csak az Open CL-ről írnak. A powerdirector 9 tuti CUDA-t támogatta, de a Powerdirector 13 már szintén csak OPEN CL-ről ír.
Az Open CL nem olyan erős még, mint amit a CUDA elért. De cserébe nem gyártóspecifikus; és az otthoni, félprofi igényekhez teljesen jó kiegészíti a CPU-t. -
válasz
olivera88 #33736 üzenetére
Nem egy elismert eljárás. A CUDA magokat számos videovágó és konvertáló program munkára tudja bírni... az nvenc egy elég fapados megoldás, köztes megoldás erre.... de Adobe Premier alá be lehet préselni, ha gondolod.
----
Majd minden szerkesztő és konvertáló használja már a CUDA magokat HD, FHD H264-es progressiv tartalomba való kódolás esetén. (néhány hete írtam róla) Elvileg 720 alatti felbontásban is bevethető, de nem eredményez szép minőséget, ezért ez a legtöbb programban le van tiltva. A CUDA gyorsította kódolás egy kicsit mindig ront a minőségen is... a procis kódoláshoz képest. A legtöbb programban párhuzamosan fut a két megoldás a kódolás alatt. De számos teszt kimutatta, hogy a csak CUDA-s kódolás veszteséggel jár. Ez végül is tény. A kérdés az, hogy ezt észre veszed-e. Valóban nagyítóval nézed-e a kimerevített kockákat.Az Nvidia kártyák is támogatják az OpenCL-t, ami szintén gyorsítja a kódolást. Ezt még több kódoló támogatja.
A Handbrake az általános OpenCL-t míg a
a MediaCoder a CUDA-t is. Erről is írtam néhány napja. -
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88 #31559 üzenetére
Én meg
Splash Pro-t.
A legsimább képe ennek van. :]
Az egzotikumokra VLC persze. -
Kernel
nagyúr
válasz
olivera88 #31520 üzenetére
Az USB átviteli csatorna szokott ilyet produkálni, nem bírja a sebességet például, felzabálja a memóriát is esetleg. Ami kiderül abból is, ha ugyanazt a HDD-t USB helyett SATA-poron használom, megszűnik a probléma. Pendrive-nál persze ilyen opció nincs, azt kénytelen vagy USB-n használni. Átviteli sebességet kellene talán csökkenteni.
Vagy egy másik példa: van egy PATA-USB átalakítóm:
DVD-meghajtóval hibátlanul tudom használni. Ha viszont HDD-t kötök rá, a nagyobb sebességtől már kifekszik, hibásan másol, vagy egy idő után le is rohad a kapcsolat.
Míg ugyanaz a HDD egy PATA-SATA átalakítóval jól működik.
-
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88 #31513 üzenetére
A 2.3-as verzió december óta létezik, arra érdemes rápróbálni, ha még nem tetted. A 2.27-nél látványosabban normálisabb ilyen szempontból. Azért remélem, lesz még 1-2 ilyen random verziófrissítés (a skac nagyon úgy tűnik, hogy az Androidra ment rá inkább a Win-es programok fejlesztése helyett).
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88 #31510 üzenetére
Bár pont tegnap a TeraCopy-ra kerestek alternatívát, de szerintem még mindig az a nyerő. Itt írtam róla. A 2.3-assal nekem nincsen problémám, kb. egyszer, ha befagyott, pedig folyamatosan használom. Nem feltétlen gyorsabb, viszont nagyon hasznos a sorbaállítás illetve gépleállítás funkciója a másolás végeztével.
-
-
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88 #28994 üzenetére
Én ezt használom: Virtual CloneDrive
Telepíted, bepipálod az image típusokat és ennyi. A Daemon Tools meg forogjon a sírjában a kémprogramjával, a bundle ajánlataival és az önreklámjával együtt...
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88 #26478 üzenetére
A download managerekből egyetlen normálisat ismerek: Free Download Manager
Ehhez nem elég egyetlen link, az oldalra kell navigálnod ahhoz, hogy kiválaszd, miket akarsz letölteni. Annyi segítség van, hogy az IE-be beépülhet egy olyan gomb, hogy "letöltés mind". Ha jól emlékszem...
De ha egy website-ról - tegyük fel - minden PNG-t le akarsz húzni, akkor inkább Teleport Pro. Elég borsos az ára, de talán ez mindegy... :]
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88 #26101 üzenetére
Nem, sőt, az általam napi szinten 64-bites Win 7 alatt használt 9.30 alpha már alapból az LZMA2-t használja a 7z készítéshez (a sima LZMA helyett).
A ZIP-nél viszont nem annyira érdemes pl. a Deflate64-et alkalmazni, mert bár picit kisebb archívumot gyúr (nem a 7z formátumnál, hanem a sima ZIP/Deflate eljárásnál), a 32-bites rendszerek (legalábbis az XP) nem ismerik alapból. Viszont nincs gond, ha 7-zippel vagy WinRARral kezeled ezeket. Ennyi kb. az össz infó, nyugodtan told a 9.30-asat is, nincs vele gond alfa létére - bár már nagyon jól jönnének a beígért update-ek.
Az nagy kár egyébként, hogy a WinRARon kívül nem találtam másik normális tömörítőprogramot, ami kezelné a jobbklikkes drag & drop menüt. Ez úgy néz ki, hogy jobb klikkel kapod el az archívumot és dobod át máshova - ekkor felajánlja a célhelyre való kitömörítést. Nagy előnye, hogy ideiglenes tároló nélkül közvetlenül a célhelyre pakol. Aki több partíciót használ, annak alapvető funkció. Ezért használom a 7-zipet és a WinRARt együttesen: az egyikkel nyomorászok, a másikkal kicsomagolok.
-
tigerscorpio
aktív tag
-
localhost
Közösségépítő
válasz
olivera88 #26071 üzenetére
Nem jó a http://systemexplorer.net/ ???????????????
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88 #26057 üzenetére
A Core Temp-ben be lehet állítani CPU load-ot, de a hőmérsékletet nem tünteti el. Viszont nagyon gyorsan indul, és már átlátszó az ikonja - nem hányok a sarokba. Közelítünk, közelítünk..
Már csak kioffolható hőmérő és blokk-szerű (nem szöveges-számos) kijelzés kéne a CPU load-ra. :]
Ahogy nézem, aktív dev. alatt van, így lesz belőle végleges 1.0 is egyszercsak. Követni fogom, kösz a tippet! Persze jöhet még.. :]
-
-
-
olivera88
veterán
válasz
olivera88 #26022 üzenetére
Na azt hiszem sikerült találni egy megfelelőt. Iconcool editor a neve
djnyakesz
Véletlen ráakadtam egy olyan progira ami neked kell.Program Protector
-
dokee78
félisten
válasz
olivera88 #26009 üzenetére
Ne verd a fejed a téglába.
Fenn volt eddig is a Freemake terméke,viszont feliratotozott videót nem felirattal tölti le.
Max ha bele van égetve a videóba.Viszont találtam megoldást ha valaki keresné.
Letölti a videót bármelyik Downloaderrel,mad külön a feliratot .srt ként.
Itt a cikk! -
Vasinger!
nagyúr
válasz
olivera88 #25953 üzenetére
Orbit-ot is próbáltam.
Több videót is kéne leszedni, így képlopó alkalmazás kiesik. Tanulmányi oldalról kéne leszedni, gondolom direkt azért védték le, hogy más egyetem ne használhassa fel, de nekem offline kéne.
Valamiféle beágyazott videó lehet. Nem silverlight és nem is flash.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged