- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZsolt
őstag
Milyen OCR programot ajánlotok ami könnyen kezelhető és ingyenes is? Még nem használtam soha ilyet.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Valami olyan program kéne, amivel tudnék egy avi fájlból animált gif-et készíteni. Tudtok segíteni?
-
cigam
titán
válasz
Bjørgersson #22989 üzenetére
Nekem a tsmuxer bevált.
Kezdő vagyok
Win alatt ezt használom, és a DivxPlusConverter-t, ill Mac-hez van egy ügyes kis USB kütyüm. -
andorra
őstag
válasz
Kezdő vagyok #22992 üzenetére
A konkrét feladattól függ, ez nem derült ki. (Formátumok.)
A 2. kérdésre, az asztali lenne gyorsabb, nem tudom pontosan mennyivel, de nem csak egyféleképpen lehet egy 2 órás filmet konvertálni, lehet egy menetben, jobb minőségben több menetben, ezért ez tőled is függ. Ha valós időben sikerülne például konvertálnod, az gyorsnak számítana.
-
Visormail
addikt
válasz
Kezdő vagyok #22992 üzenetére
handbrake egyedül a gpu gyorsítást nem tudja, én jópár fizetőset/ingyeneset végignéztem pár hete de végül ennél maradtam, mindegyiknél találtam valami nagy hiányosságot az olyan funkciók terén amit alapnak tartok (dts-hd hangsávnál lássa és választható legyen külön a core és a hd, legyen olyan hogy a kiválasztott hangsávot ne kódolja újra). A fejezetek átnevezését meg talán nem is láttam egyikben sem a handbrake-en kívül.
Azért amit még szerintem érdemes lehet kipróbálnod pl: Freemake video konverter, Pavtube ByteCopy, Aiseesoft Total Media Converter Platinum, dvdfab. Nem tudom milyenek az igényeid lehet neked más fog tetszeni.
A xilisoft programja pl ugyanaz mint az imtoo fel is vannak tüntetve egymás felületén. A többi amiket néztem odin, besthd, 4media, leawo, itoolsoft, holeesoft is feltűnően hasonlítanak egymásra vagy ugyanaz csinálja mindet vagy van valami konvertáló program író sablon
A winx-ek nagyon nem jöttek be általában egyikben sem lehet még hangsávot választani se. -
Kezdő vagyok
őstag
Köszi a válaszokat!
Új is lenne:
videó konvertáláshoz(fullHD-s),milyen program a jó?
Fizetős/ingyenes IS érdekelne.+1 kérdés:
ha összehasonlítunk egy drága(400-500 ezer forintos)asztali gépet egy 400-500 ezer forintos laptoppal,melyik mennyi idő alatt végez a konvertálással,ha kb.2 órás a videó,amit konvertálni kell?
Úgy értem,melyik mennyi idő alatt végez? -
andorra
őstag
válasz
Bjørgersson #22989 üzenetére
MKV Toolnix
-
zone
őstag
-
Bjørgersson
félisten
Tudnátok mondani olyan programot amivel videofájlokból (leginkább mkvból) ki lehet venni az egyik hangsávot?
-
5766
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen érdeklődöm-e.....
Ha nem bocsi....Szükségem lenne egy nagyon egyszerű kis programra, ami egy VPS szervert figyelne /ping/ vagy bármilyen más módon. A lényeg, hogy adott időnként ránézzen, hogy müködik-e. Ha nem egy e-mailt küldene autómatikusan, hogy tudjam be kell avatkozni.
Nézegettem a PRTG nevűt, de ilyen bonyolultságú nekem nem kell, valami pofon egyszerú kéne!
Minél kisebb erőforrás igénnyel, a háttérben fusson.Előre is köszi a válaszokat
-
vilmaboy
őstag
válasz
artiny #22899 üzenetére
Ha olyan egered van, aminek a szoftvere tudja, hogy pl a 4-es 5-ös gombhoz hozzárendeld a ctrl-c --- ctrl-v billentyűket, akkor máris nyertél. De ha csak weblapos szöveg fordítás miatt kell, akkor hamár google translate, akkor van a firefoxnak is pl add-on rá. sima jobb klikk és lefordítja a kijelölt részt, vagy ha kell az egész oldalt.
-
TRob1
veterán
válasz
BullZeye #22983 üzenetére
"MP HD Classic" --> MP Classic HC azaz Home Cinema
Egyébként Én pár évnyi VLC használat után váltottam erre olyan okból kifolyólag, hogy kb.2 éve egy laptopon (Athlon II P320 2.10GHz, 3GB DDR3, RadeOn HD5470) a VLC akadozva játszotta a fullHD filmeket. De utánaolvasva akkor kiderült hogy több mindenkinek ilyen gondja volt vele, és sokan ezt ajánlották. Azóta is jól teljesít.
-
BullZeye
veterán
válasz
Kezdő vagyok #22981 üzenetére
PotPlayer, Kmplayer, MP HD Classic
-
kispx
addikt
válasz
Kezdő vagyok #22981 üzenetére
Én SMPlayer-t használok/tudok ajánlani. Még nem találkoztam olyan filmmel/zenével amit nem játszott le. A VLC-hez hasonlóan nem kell kodekeket mellé telepíteni.
Szerk.:
A VLC-től jobb pedig ízlés kérdéseNekem jobban bevált.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Újabb kérdés,teljesen más:VLC Playert használok.
Van-e tőle sokkal jobb,ingyenes,minden fájlt "evő",minden fájllal elbíró program,ami jó? -
gyulank
addikt
Milyen programmal lehet egy Pendrive-ról induló BootDVD-ből lemezképet csinálni, amiből majd, ha kell, lehet majd újra Bootolható Pendrive-ot, vagy DVD-t csinálni?
-
olivera88
veterán
Az lenne kérdésem milyen programmal lehet KMZ fájlt létrehozni? A Google földre szeretnék radar réteget feltenni.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
csabiks #22962 üzenetére
Köszi, de időközben találtam ezt a progit: FLV extract
Egyszerű, mint a faék, és újratömörítés nélkül, -azaz nagyon gyorsan- kiszedi a hang és a kép streameket.
Ha videóra van szükségem, akkor a VirtualDubbal se'perc alatt egyesítem, ha csak a hangra, az meg azonnal rendelkezésemre áll. -
ro_bert17
őstag
válasz
Panthera #22967 üzenetére
Mármint az ocr funkciót? Ebben sehol, mert ezzel pl. a pdf-ből készíthetsz valamilyen fotó/kép/média fájl formátummal rendelkezőt.
Ocr szoftverre keress a neten. Én igyekszem picit kerülni őket, mert sokszor legalább annyi a munka velük. abbyy finerreader-el jó tapasztalásaim vannak, az ms office-ban lévővel kevésbé. Ingyenest meg hirtelen nem is tudok.
Talán lehet próbálkozni még olyannal is, amit nyomtatóhoz, scanner-hez mellékelnek. -
kispx
addikt
válasz
Earl_Muttley #22971 üzenetére
Netrádióra javaslom a vlc player vagy az smplayer nevű programot.De szinte bármelyik zenelejátszó képes a netrádióra.
-
Earl_Muttley
őstag
Sziasztok!
Olyan progi kéne, amivel lehet netrádiózni
Meg egy egyszerű dj prgram
Köszönöm segitségeteket.
Zoli
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Van egy Enigma2 oprendszert futtató HD-s beltérim. Nincs benne merevlemez.
Hálózatba van kötve a pc-vel.
Van egy webontroll nevű kezelőfelülete, ahonnan letöltve m3u filet (az aktuális cstornájét), és azt vlc-ben elindítva nézhető a tv.
Van olyan progi, ahova ezt a filet elindítva nem csak nézhető, de rögzíthető is a műsor? -
válasz
Panthera #22964 üzenetére
Megoldva, de nem lettem előrébb.
Az alapkérdés: Mivel lehet táblázatot kezelhetően doc-ba alakítani?
A document imaging is tud ilyet, de ennél a táblázatnál nem működik. Másik szoftverrel is csak szövegdobozok százaival csinálja meg, és úgy nem igazán kezelhető (legalábbis annak, aki használná). -
PDF-ből TIFF fájlt készít és freeware (csak olyat találtam ami korlátolt)?
-
csabiks
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #22961 üzenetére
SZTAKI szótár DVD kiadás
GIB - Scriptum - Angol-magyar hangosszótár -
csabiks
senior tag
válasz
mr_ricsi #22957 üzenetére
Próbáld ki ezt, ez ingyenes.
(ha youtubrol akarsz egy az egyben avikat leszedni, arra van firefox/chrome plugin) -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Milyen fordító programot tudnátok javasolni,pl.angolból fordít magyarra?
És ingyenes?
Az illetőnek nincs nete,csak gépe lesz. -
spyduck
nagyúr
Újra
Sziasztok,
Két fajta programot is keresek. A CPU és GPU hőmérsékletét szeretném folyamatosan mérni, majd a mért adatokból vonal diagramot készíteni. Ezért olyan program kéne ami excel táblázatba egymás alá loggolja a hőmérsékleti értékeket.
Létezik ilyen?
Az Aida64 és a HW info nem jó.
A lényeg, h csak a GPU és csak CPU hőmérséklete egymás alá rögzítsen. A FRAPS-al lehet így FPS-t figyelni és nagyon klassz vonaldiagramot lehet belőle csinálni. -
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Tudna valaki olyan free progit Windowsra, amelynek segítségével .flv fájlokból ki lehet szedni a videókat újrakódolás nélkül?
Az mindegy, hogy egyben szedi ki, vagy hang és video streamre bontva. -
danxki
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy létezik-e olyan program (egyszerűen kezelhető),ami vissza tudja követni,hogy mit csináltak a gépemen? Ez alatt nem csak azt értem,h amit leütnek billentyűt azt írja,hanem hogy milyen mappáimat nyitották meg + haasonlók!? Válaszokat privibe légyszi. Köszi
Üdv
-
Ismer valaki olyan weboldalt, ami figyeli egy adott oldalt, és ha változást talál rajta, akkor értesít e-mail-ben a változásról?
-
cigam
titán
válasz
dokee78 #22950 üzenetére
Miért baj, ha pontosítani akarjuk a 2 értelmű megfogalmazást,vagy kijavítani a butaságot?
Az avi nem formátum, hanem konténer, belül bármilyen kép/hang codec-el készült anyag lehet. Amúgy sem létezik se konténer (avi,mkv,mov), se codec (h.264,ac3,mpeg2) amit BDRIPnek hívnak.Ez pedig nem attól függ, hogy ki milyen oldalakra jár.
-
dokee78
félisten
válasz
Psychonaut #22949 üzenetére
A lenyegen nem változtat.
Ugyanis a fájlmegoszto oldalakon ezeket nevezik BDRIP-nek és. AVI a formátumuk.
Viszont ha ti is jártok fájlmegoszto oldalakra akkor tudjátok miről beszéltem.
Függetlenül attól hogy valójában nem ez az igazi BDRIP.De nem vitatkozni jöttem és nem arra voltam kíváncsi,hogy mit jelent a BDRIP.
Csak egy konvertáló program kellett amit meg is kaptam. -
Psychonaut
veterán
válasz
andorra #22944 üzenetére
Semmi ilyesmit nem jelent a BDRIP, hogy csokkentett felbontasu a film. Nezz utana.
Egyebkent szerintem reg tul lett beszelve a tortenet, kapott javaslatot a programra (en is hasznalom, valoban jo), innentol felesleges magyarazni, hogy a kerdese jol van felteve (mert nincs jol felteve, ertelmetlen abban a formaban, ahogy van).
-
andorra
őstag
válasz
Psychonaut #22943 üzenetére
Van itt egy kis fogalmi zavar.
Azokat a BR-ről készült anyagokat, amiket HD filmeknek is neveznek MKV konténerbe szokás tenni. Ezt nem BDRIP-nek hívják T. oldalakon. A BDRIP Blue-ray forrású, de csökkentett felbontású (nem HD) anyag, függetlenül attól, hogy milyen konténerbe teszik.
A kérdés tehát nem volt rosszul feltéve, csupán hozzá kellett érteni azt, hogy az MKV, itt értelemszerűen HD filmet jelent. -
Psychonaut
veterán
válasz
dokee78 #22942 üzenetére
A BDRIP nem avi, ezt honnan szedted? Ilyet nem lehet mondani. Ahogy zone is mondta, az egyik egy fajltipus, mig a masik siman csak azt jelenti, hogy Blu-Ray lemezrol rippelt anyag...
(ami lehet avi, mkv, mp4, stb.)Ha konkret esetben mkv-bol szeretnel avi-t csinalni, akkor azt kerdezd.
-
BullZeye
veterán
-
spyduck
nagyúr
válasz
DataTraveler #22938 üzenetére
Aida64
-
DataTraveler
tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek amivel tudok 100%-os terhelés tesztet csinálni egy AMD Athlon X2 6400+ processzoron!
-
TRob1
veterán
válasz
BullZeye #22934 üzenetére
Biztos van, de ezekkel tökéletesen elégedett vagyok, semmi gond velük.
Az ikonos is valszeg csak nálad hiba, mert itthon kapásból 2 gépen használom 0 hibával vagy 1 éve, de a család összes tagja használja a saját gépeiken, nem is beszélve a sok millió más felhasználóról világszerte.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Két fajta programot is keresek. A CPU és GPU hőmérsékletét szeretném folyamatosan mérni, majd a mért adatokból vonal diagramot készíteni. Ezért olyan program kéne ami excel táblázatba egymás alá loggolja a hőmérsékleti értékeket.
Létezik ilyen?
Az Aida64 és a HW info nem jó.A lényeg, h csak a GPU és csak CPU hőmérséklete egymás alá rögzítsen. A FRAPS-al lehet így FPS-t figyelni és nagyon klassz vonaldiagramot lehet belőle csinálni.
-
BullZeye
veterán
Dropbox-ot felraktam, 10ből 4-5 ikon a tálcán az óra mellől random eltűnt, program futott, de pl nem tudtam messenger-t előhozni. Úgyhogy az kiesett.
Valami kevésbé Microsoft nincs? Mert tök jó meg minden, de a cuccaik 99%ánál 0 beállítási lehetőség nincs.
Más alternatíva, lehet fizetős is, pár ezret megér a nyugalmam.
-
dokee78
félisten
Tudtok valami jó progit?
MKV-ból szeretnék BDRIP-et csinálni.Vagy esetleg van itt filmkonvertálós topik?
-
BullZeye
veterán
Üdv
Tud valaki ajánlani valami sokrétű és megbízható mappa szinkronizáló programot?
Google-ben kerestem már párat régebben, de valahogy volt baj mindegyikkel, vagy nem működött, kamu cucc volt, vagy nem törölte, ha egyik oldalról töröltem egy fájlt, vagy nagyon lassú volt.1) Pendriveon lévő mappát kéne gépen lévővel szinkronizálnia 2gép+pendrive, ha 3 közül egyiken változtatok valamit jelenjen meg mind3on, legjobb lenne, ha neten szinkronizálná őket.
2) Hálózaton keresztül kéne fényképeket szinkronizálni 2 gépen, azaz megbízható kell legyen, hisz ha töröl képet amit nem kéne, akkor elég sokat veszít az ember, van backup, de ha nem tudom mit töröl, az szívás. -
Tristis
őstag
Sziasztok!
Házikassza programot keresek a kiadásaim-bevételeim könyveléséhez, áttekintéséhez.
Lehetőleg ennél a megoldásnál legyen kicsit komolyabb: Családi Költségvetés Kalkulátor
(több kimutatás, több bontás, egyszerűbb kategóriakezelés stb.)
Nagyon szívesen külföldi programokra adott tanácsokat is (ha lehet tudjon angolul) Régen találtam ilyesmit már de elhagytam sajnos.... Hátha tudtok egy jó tippet!
Előre is köszi!
-
Cheesy
őstag
Erre tudna valaki tippet adni?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Psychonaut #22921 üzenetére
Azt hittem van valami all-in-one ami előbb a procit, aztán a vga-t (integrált általában) izzasztja meg -
válasz
Winchester95 #22918 üzenetére
-
válasz
Winchester95 #22915 üzenetére
speedfan
-
Mercutio_
félisten
válasz
Winchester95 #22915 üzenetére
Jobbra fent keresőbe "venti" beír majd ENTER volt már?
-
Winchester95
őstag
válasz
Winchester95 #22912 üzenetére
?
-
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
Keresnék egy videóvágó programot. Egy kész .avi fájt szeretnék megvágni, és utána exportálni.
Tudnátok ajánlani egy jó, használható programot?
-
Winchester95
őstag
Hi.Keresek egy olyan progit amivel a ventit lehet szabályozni!Nagyon fontos lenne.És egy leírást hogy mit hogyan kellene.
-
válasz
Vasinger! #22909 üzenetére
Nos, én egyben kezelem mindet, de kinek-hogy sikerül. Az összes számot kijelölve is tudsz borítót cserélni, eltávolítani, hozzáadni, stb. Amúgy adatbázisból is tud keresni. Ha van türelmed hozzá, ezt is kipróbálhatod, de előtte mentsd le a zenéidet, mert lehet, hogy nem jól csinálja, vagy nem úgy, ahogy Te szeretnéd.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Van olyan program ami leszedi minden számhoz a saját borítójának a képét? Persze nem külön jpg file-ba, hanem az ID3 tag-ba menti, hogy akár mobilon is lehessen látni csak az mp3 file felmásolásával.
-
Cheesy
őstag
Win2008 szerveremre keresek olyan appot, ami kicsit részletesebben tudja szemléltetni a nethasználatot, mint a task manager. Leginkább arra vágyok, hogy az egyes userekre lebontva, az általuk felhasznált le/fel sávszélt szemléltesse valahogy.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
vilmaboy #22862 üzenetére
vilmaboy és Atapi
Valószínű, hogy kodek probléma, mivel mpc-hc és vlc is sajátot használ, így az mpc-ben lévő problémás ezzel az mjpeg féle avi-val, amit a WebcamXP készít. Mivel VLC-vel rendben van a kép, így ezen túl is léphetünk.
Lejátszóban megnéztem a média információt és CSAK video folyamot lát. Audio folyamot egyik lejátszó sem jelez. talán VLC-ben írja az audio részre, hogy 0 byte, tehát nincs hang a felvételben.
Magában a WebcamXP programban, mikor kiválasztom a hangforrást van visszajelzés a beérkező jelszintről és szépen lehet is látni, mikor szándékosan hangosan beszélünk, hogy jelentősen ki is ugrik a sáv.
Én ebből úgy gondolom, hogy kezeli a mikrofont. Viszont a felvételben a video mellett nincs hang. Ezt nem tudjuk, hogy miért?
Mediainfo ennyit olvas ki a végeredményből:
Általános
Teljes név : G:\DVR_1_20120603_2141.mjpeg.avi
Formátum : AVI
Formátum/adatok : Audio Video Interleave
Fájlméret : 68,2 MiB
Időtartam : 1 perc
Teljes adatsebesség : 8 574 Kbps
Tárgy : wetMJPEG
Mesterpéldány kelte : V jún. 03 21:41:34 2012
Kódoló szoftver : C:\Program Files (x86)\webcamXP 5\wLite.exe wet.MJPEG .. v5.2.1.450 wet :)
Kódoló könyvtár : V 03-06-2012 21:41:34
Kép
Sáv száma : 0
Formátum : JPEG
Kódek azonosító : MJPG
Időtartam : 1 perc
Adatsebesség : 8 564 Kbps
Szélesség : 640 képpont
Magasság : 480 képpont
Képarány : 4:3
Képkockasebesség : 29,970 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Bit/(képpont*képkocka) : 0.930
Adatfolyam mérete : 68,2 MiB (100%)Ebből is úgy tűnik számomra, hogy nem kerül hang a felvételbe
-
Visormail
addikt
EaseUS Todo Backup Free Full Features:
File and Folder Backup
Make a copy of specified files and folders or by file types to secure your individual data, including documents, pictures, music, emails, applications, videos and financial files, etc.
Backup Schedule
Run backup automatically at a predefined time. By scheduling a backup task, your system and important data can be backed up now, daily, weekly.Azonban mindenképpen képfájlt csinál belőle. A mentett képfájljait meg lehet vele nyitni ugyan (Tools/Mount image/Mount) de csak a partíció/lemez mentéseket, a fájlmentést nem hajlandó. Neked szinkronizáló program kell továbbra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 128GB Ultramarine -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3097, 100% Akkumulátor
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest