- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz D1Rect #97193 üzenetére
Egy próbát megér, de csodát sajnos nem tesz. Én is próbáltam állítgatni, de sejtettem, hogy nem fog változni. Egyszerűen olyan, mintha túl nagy térköz lenne a pixelek között, ráadásul nem teljesen négyzet alakúak, hanem mintha lekerekednének bizonyos színárnyalatoknál.
Nálam akkor telt be a pohár, amikor egy nap ültem a munkahelyi budget, full alap, TN paneles monitor előtt és megnéztem egy weboldalt, amit otthonról is szoktam. Na az otthon full pixeles kék háttér ezen a monitoron hibátlan volt. Kíváncsiságból megnéztem a specifikációit a munkahelyi monitornak. Ugyanúgy 36 pixel/cm és 0,275 mm pixeltávolság volt a két kijelző adata. Na ekkor döntöttem el, hogy köszi Acer, de nem kell a belépő kategóriád, hazaérve meg is hirdettem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Iponon is 1 év garanciával adjak meg a legtöbb helyen ezért gondolkoztam el rajta. De akkor ez nem éri ezt az arat?
Mit tudnátok ajánlani 32” kellene minimum és 144 Hz aztán legalább Freesync támogatás és max 150 a keret. Létezik egyáltalán ilyen opció?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
Nincs is benne sajnos, szóval akkor lehet leteszek róla.
Viszont sok helyen azt is olvastam, hogy 32" esetén már inkább a 4K @ 60 Hz az ajánlott a 1440p @ 144 Hz helyett.
Ezzel hogy vagytok?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
L4mie
veterán
Adott monitor típusra rá tudsz keresni, most nem túrom elő, de többször lett itt linkelve g-freesync tesztelt monitorokról egy komoly táblázat, ha benne van az általad kívánt típus és jónak minősítették akkor nagy eséllyel nálad is jó lesz. Ha meg nem váltja be az igényeid, akkor van a 14 napos határidő, de jobban jársz ha utánajársz, szerintem kevesen lelnek örömet az azzal járó hercehurcában
Én amúgy semmilyen syncet nem látok az általad linkeltben. /de már fáradt vagyok /
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
-
L4mie
veterán
Én is WQHD-t szeretnék 1080Ti mellé.
Ha téged nem zavar az ívelt kijelző, és a VA panel állítólagos lassúsága akkor nem lehet rossz vétel, szerintem pár embernek van már ilyenje itt.
Tud ez Freesyncet? Azért én sync nélkül nem vennék még 1080 Ti mellé se, de ez az én nézőpontom.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz D1Rect #97175 üzenetére
Én találkoztam. Acer VG240Y monitoron. Ugyanaz a panel, mint az LG 24MP59G-ben.
Van aki ezt észre sem veszi, van aki igen. Engem zavart. El is adtam a 2 hónapos monitort a francba... Ezt leszámítva nem rossz azért az árért, de én ezt a pixelességet végül nem tudtam megszokni.
[ Szerkesztve ]
-
Tuhajohn
tag
Sziasztok! Acer XV273K alternatíva? Van valami hasonló teljesítményű kicsit olcsóbb monitor? Vagy megéri megvenni ezt ár-érték arányban?
-
shouryuken
senior tag
válasz nünüke1975 #97177 üzenetére
Az bizony a káva lesz, csak az lcd képernyő síkjába ültetve. Azért gondolom ezt, mert arányosan mindenhol ugyanolyan széles, így nem valami eltérő képarányból adódó fekete sáv.
Ami furcsa, hogy a külső káva sem kicsi, így nem látom annyira indokoltnak, ez tényleg érdekes.. -
nünüke1975
aktív tag
LG 24MP59G-P
Most beszéltem az LG-vel és ők nem is tudnak arról hogy fekete sáv lenne a káva mentén körbe a monitoron.
De jó lenne ha valaki végre leírná hogy mit tapasztalt.Addig nem merem megvenni amíg nem tiszta.Mert valószínű hogy nem lehet kipróbálni a boltban.[ Szerkesztve ]
-
tm5
tag
válasz CriticalHit #97174 üzenetére
Hát ha nem akad jobb, akkor nekem is ez lesz. Nagyon nincs még választék USB-C-s monitorokból...
Nam meg persze a hub, az ami nekem nagyon kell... -
nünüke1975
aktív tag
válasz shouryuken #97164 üzenetére
Nem a káva!
Azért nem vagyok annyira sík.A képernyőből elvesz pluszba kb.4-5mm-t körbe.Videó
0,43-tól mutatja és később mondja is. -
Veron
addikt
Tudja esetleg valaki, miért kell megnyomni egy gombot a Dell P2419-en, hogy alvó kikapcsolt állapotból felébredjen Winben? 10 perc után az OS kikapcsolja a monitort, de nem elég megpöccinteni az egeret, hanem meg kell nyomni egy gombot. Hogyan lehet ezt a módot kikapcsolni? Kösz!
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
félisten
Egyik ismerősöm vett egy LG 24MP59G monitort és mocsok szar a képe. Mintha pixeles lenne, még a feliratok is rosszul olvashatóak.
Találkozott már valaki ilyennel?1050Ti hajtja:
1920x1080p @75Hz"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
mm00
aktív tag
válasz shouryuken #97172 üzenetére
És ez feature vagy bug? Én úgy gondoltam, hogy ez egy hiba az adott monitornál, ha be van nyomva nvidia kártyánál a freesync.
-
tm5
tag
Sziasztok,
2018-as Macbook Pro mellé keresnék 27"-os WQHD nem TN paneles monitort. USB-C kábellel lenne összekötve a notebookkal, illetve jó lenne, ha USB 3 hub-ot is tartalmazna a monitor.
Esetleg 32"-os 4K-s monitor jó lehet, ha USB-C-n keresztül meg lehet hajtani, illetve tartalmaz USB Hub-ot.Az anyagi keret az mondjuk 170k.
Néztem, hogy a Lenovo P27h az megfelelő lenne nekem, árban is nagyon OK, de a külföldi oldalakon rengetegen panaszkodnak arra, hogy zúg, ha USB-C-s kábelen kapja a jelet.
Köszi előre is.
-
plgr
tag
Sziasztok,
Kizárólag irodai/programozói munkára keresek WQHD vagy 4K monitort, 27" környékén, 100e alatt. Mi a legjobb választás ebben a kategóriában?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
dvd24
senior tag
Sziasztok!
Lassan 1 hete nyüstölök egy Gaba GL-2701FHD - IPS(?), 144Hz, Freesync, 27' - monitort (kb. 60k körül mozog az ára), és gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha másnak is megakadt a szeme rajta. Nagy szaktudásom nincs a monitorokkal kapcsolatban, szóval csak olyan átlag felhasználóként tudok nyilatkozni.
A képe szép, ugye 27'-es és én talán kicsivel több mint egy méterről szoktam nézni de pixelesnek egyáltalán nem mondanám. A színek teljesen rendben vannak, sokan mondják hogy igazából nem IPS a panel, de a betekintési szöge alapján én nem hiszem, hogy más lenne. A 144Hz működik, a Freesync is bekapcsolható, az anyaghasználattal sincs bajom, bár némely illesztésnél azért látszik az olcsóság (főleg a képernyő sarkainál). Kicsit olyan érzés mint a Pocophone a telefonoknál.
A Gabaról mint márkáról vásárlás előtt nem sokat tudtam kideríteni, de a bolt ahol vettem 3 év garanciával árulta, úgyhogy nem aggódom, ha hosszabb távon esetleg lesz valami baja. Összességében bátran ajánlom bárkinek, ha máshogy nem, akkor neten rendelje, hogy éljen a 14 napos elállási lehetőség.
-
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Dell 43 4k p43317q monitorával
Nagyon tetszik, videó vágásra szeretném használni és irodai munkára.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
mm00
aktív tag
válasz shouryuken #97161 üzenetére
Strobing a táblázatban azt jelenti, hogy villódzik a monitor?
Pont az Acer VG27*-on gondolkodom Nvidia kártyához.
-
user112
senior tag
Segítenétek, hogy Xbox S-hez milyen típusú monitort vegyek?
Vagy 144Hz+FreeSync de ebbe már nem fér bele az IPS. Főleg TN van, elvétve VA.
Vagy 60Hz+IPS.
Melyik lenne jobb?
Keretem 70e körüli.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
shouryuken
senior tag
válasz nünüke1975 #97162 üzenetére
"Nem tüntethető el az valahogy szoftveresen?"
A káva? De, photoshoppal! -
nünüke1975
aktív tag
válasz nünüke1975 #97162 üzenetére
És itt a másik versenyző.Lg 24MK600-B
Ugyanígy kérek tapasztalatokat.Köszönöm. -
nünüke1975
aktív tag
Úgy tűnik ez lesz a nyerő:LG 24MP59G-P
Tapasztalatokat megosztaná aki ilyet használ?
Az a fekete sáv körbe elég zavarónak tűnik.Nem tüntethető el az valahogy szoftveresen? -
BMS
őstag
Sziasztok!
100-120.000 Ft-om lenne egy monitorra ami minimum 27 inches,1ms,144Hz,csak újonnan,csak játékra kell.
Egy Asus Scar 2-es laptopra lenne rákapcsolva(gl704gv). A laptopon van mini display port 1.4,hdmi 2.0b csatlakozó,csak mert azt olvastam,hogy a hdmi nem támogatja minden esetben a 144hz-et.Ebben kérném a segítségeteket,hogy milyen csatlakozóval tudnám átvinni a 144hz-et és akkor az is egy kritérium a monitorvásárláshoz.
Válaszotokat előre is köszönöm
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
arnikusz
veterán
Szép napot mindenkinek.
Iránymutatást kérnék. 100.000.Ft. a keretem Monitor 23-24 col Játékra és internetezésre, figyelemmel, hogy még nincs szemüvegem és napi 6 órát minimum az irodában monitor előtt töltök.
Mit ajánlanátok. Most egy 23 col led samsung van kb. 10 éves. A gép épített I7, SSD, 1060 Nvidia gtx rog strix.
Köszönöm.
Soha ne azonosulj a legyőzöttekkel
-
addikt
válasz jarvitom #97155 üzenetére
Hát ha azon szeretnél játszani ami az adatlapodon van, akkor nincs értelme a 144Hz-nek, persze hogy erősebb gép kell hozzá, nem 60 képkockát fog megjeleníteni másodpercenként, hanem 144-et, tehát több mint 2x annyi kakaó kell oda, mint 60Hz-re. Mondjuk attól függ hogy mivel játszol, csgo-ra lehet hogy elég az a gép is a 144Hz-hez.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
imi123
őstag
válasz M@rdel #97153 üzenetére
Szia!
Köszi. Olvastam de szerettem volna fórumtársak tapasztalatait is látni.
ABU szerint az ASUS és ACER kiemelt partner NV-nél. Jókat írnak róla mindenütt.27" 1080P-vel már elég határeset, de 24" TN-t váltana.1440P-re karcsúnak látom a 2070-et.Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
RWD
tag
Üdv!
Van egy 24MB56HQ-B LG monitorom (Latitude 5590 fut "mögötte",DELL WD15 dokkolóval). Egyre inkább nyújtózom a két monitoros megoldás felé. Sok az excel, program futtatás egyszerre. Könyvelünk, nincs semmi extra megjelenítési igényünk.
Csak plusz felület kell, megbízható minőségben, IPS. Illetve alapkövetelmény számomra, hogy elforgatható legyen a monitor (számlaképek, u know..). Gondolom 23-24" méretben érdemes nézelődnöm, lévén a mostani LG is ekkora.DELL "P" vagy "U" széria felé kecsingatok. A "P" főleg szimpi, mert állítólag a hátlapja be tud fogadni dokkoló rögzítő keretet. Ilyet:
https://www.dell.com/en-us/work/shop/dell-docking-station-mounting-kit/apd/575-bbiv/pc-accessories
Bár a link szerint "mos of" P monitorral kompatible, szóval ez izgalmas játszma.Mit gondoltok? Max olyan 60-80 bruttót szánnék rá szívem szerint, kérdés megéri a "P" az "U"-val szembeni felárat. A dokkoló keret miatt izgi csak nekem a "P", extra igényeim nincsnek. Meg persze lehet más márka is.
Köszi előre is
szerk.:
Ahogy nézem sokkal olcsóbban is ki tudok jönni, ha nem ragaszkodom a DELL-hez (és a dokkoló rögzítőhöz). Kérdés hogy ASUS/LG/BENQ/bármi vonalon érdemes-e elindulni.[ Szerkesztve ]
-
jarvitom
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék venni egy Samsung C27JG50QQU monitort, szerintetek ajánlott vétel? Illetve lenne egy nagyon laikus kérdésem, ha 144hzen játszom akkor erősebb gépre is szükség van vagy a kettőnek nincs köze egymáshoz?
köszi a választ -
sodokan
tag
A Dell S2719DGF Monitorról kérdeznék.
- Az árukeresőn jelenleg 3 hely listázza. Viszonylag új típus, hogyhogy nincsenek teleszórva a boltok? Kb. 2-3 hete relatív sok hely listázta.
- Kb. 3 hete az oázisnál 123e volt, kb. 2 hete pedig 117e volt. Felhívtam őket, hogy meddig tart az akció, mondta, hogy ez nem akció, hanem a beszállítói ár változott. Namármost pár napja/egy hete 125e az oázisnál, megint felhívtam, megint azt mondta, hogy a beszállítói ár változott. Ha nem vetítenek, akkor mi lehet az alapja, hogy a DELL hónapon belül kétszer változtat listaárat? Ugyanis az árfolyamot az utóbbi 2-3 hétben 1-2%-nál nem változtak többet napi csúcsok tekintetében sem. -
sanya53
aktív tag
Sokat segíthet azoknak akik monitor vásárlás előtt állnak.
[link] -
imi123
őstag
Sziasztok!
ASUS VG279Q monitort tervezek vásárolni egy 2070 mellé.
Valaki esetleg próbálta ezen a típuson a G-syncet?Jöhetnek általános pozitív és negatív tapasztalatok is.
Előre is köszi!
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
félisten
Új Philips monitorok a láthatáron!
Philips 329P9H - igazi munkamonitor, rejtett webcam-mel, hangszórókkal, pivot-os állvánnyal, USB 3.1 type-C dokkolóval, RJ-45 Ethernet csatlakozóval, 1300:1 kontrasztot tudó 32" 4K IPS kijelzővel.
Philips 326M6VJRMB - ez gyak. a Philips 436M6VBPAB kisebb változata, Ambiglow-al, Adaptive Sync-el, DisplayHDR 600 minősítéssel, hangszórókkal, 3x HDMI 2.0 1x DP 1.4 csatlakozókkal, 3000:1 kontrasztot tudó 32" 4K MVA kijelzővel.
Mindkettő ígéretes a maga nemében, de utóbbi engem kilóra megvett, a 43"-os tesója mindig tetszett, de asztalra élhetetlenül nagynak tartom... kár, hogy 200k HUF körül várható, már nem tervezek ennyit áldozni asztali megoldásokra.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PyCos
tag
Sziasztok.
Hosszas utánajárás után nehezen tudok dönteni, ezért fordulok hozzátok, hogy "billentsetek ki" a dillemámból ...Van egy LG 24" 24EA53 monitorom, IPS, de pár cm körüli folt jelent meg a széleken, ami idegesít így kukáznom kell.
De mi legyen helyette?
Amire kell: Web, néha CAD , gyakrabban amatőr fotószerkezstés és néha kis unaloműzés : WoT vagy WoW, esetleg Transport Fever és társaik.Eldöntöttem, a 24" vs 27" kérdést, ugyanis nem éri meg nekem a 27" WQHD rendes felbontás a min. dupla árat.
A keretet ~50e Ft körül húztam meg, vennék többért is, de családi kassza egy kis lurkó mellett...
Van állványom, ami merev és beállítható, kis helyet foglal, azt használnám. Hangszóró is 2.1 Logitech X, szóval nem kell semmi a monitorra, de valamiért a keskeny káva dizájn tetszetős, ettől nem szabadulok.
Jelenleg Nvidia 660Ti ami talán 1050Ti-re fejlődik, vagy RX570-re.Versenyzők:
1.
Lenovo S24e Aqua 39e Ft
+vékony keret, VA panel 3000:1 kontraszttal
- semmi review, semmit nem tudni róla, és félő a ghosting 6ms-al
-Google nem is ismeri hogy Lenovos24e review2. Acer VG 24OY Oázis 44eFt
+jókat írtok róla, 100% sRGB, játékra termett
+5 év gari
-nem tudom a testvérétől a RG240O -t mi különbözteti meg, csak a lába?
-valósak-e a színadatok és fotókhoz jó-e?3. AOC i2490VXQ 42e Ft
+szintén ajánlott a fórumon visszakövetve
-semmit nem tudok róla, kevés review,
-AOC márka nekem semmit nem mond, régi vágású vagyok4.Dell P2417H ~50eFt
+ Dell márka, PH ajánlás
+ USB hub és 98% sRGB, remek színek
-6ms valós? , kicsit vastag a káva, a többivel összehasonlítva5. iijama X2483HSU 47e Ft
-iijama nekem nem túl ismerős
+AMVA panel megfelelő lenne az alap játékokra?
+ 75 Hz, USB hubÉs még sorolhatnám a Benq GW2480 , LG 24MK600M, ASUS VZ249HE ... amiket találtam.
Hogyan lehet dönteni a nagy választékból és dömpingből ?
Sajna megtekinteni nem lehet őket, alig találni kiállított példányt, a Youtube pedig sokszor röhejes ... az unboxing és review videók garmadája 2MP remegős telefonnal felvéve.
Minden ajánlatot és tanácsot szívesen fogadok, ami előre visz.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
A térerő legyen Veletek ... és a vizeskulacs!
-
Alcsi69
senior tag
Srácok KG251QDbmiipx g-sync kompatibilis vagy nem? Vagy nem próbálta még senki?
-
sb
veterán
válasz Cyberbeni #97143 üzenetére
Filmet TV-n nézek, ott jobb a méret.
És általában 16:9-re nagyítva mert semmi érdekes nincs a 2.35:1 szélein.Minden másra, munkára én jobban szeretem a nagyobb területet amit általában nagyobb magassággal adnak.
A 32" magasnak tűnik, utána megnéztem egy 29"-es 21:9-est, ami ugye kb. 24" 16:9 magasságú. Nem volt rossz, de munkára nem tűnt érdemi előrelépésnek ilyen magassággal. 34"-ban még talán jó, ill. adott esetben optimálisabb lehet, mint a 32" 16:9.A 32:9 értelmes magassággal már megint brutálisan széles, de egy idő után függőlegesen már nem lehet növelni a méretet érdemben, ezt aláírom. Bár szerintem ilyen méretben már nagyon oldalra sem érdemes. 2x24"-t sem mindig használok munkában mert bizonyos esetekben kényelmesebb kisebb méreten maradni.
Összefoglalva: Amíg lehet magasságban sem árt növekedni. Egy idő után meg marad a szélesítés, de szvsz azt sem hatékony a végtelenségig tolni, max speciális munkáknál.
-
Zyelor
aktív tag
válasz Amerigo57 #97098 üzenetére
Köszi! Ezt jó tudni Most is egy Asust nyúzok, csak PG248Q-t. Nem rossz monitor, de költözök, és hagyni akarok itthon is egyet. Mondjuk a TN panel kicsit zavaró a betekintési szögei miatt, ezért is akarok valami IPS/VA-t.
#97100 Qtya123: Köszi, utánaolvasok, illetve megkérdezek olyat, akinek van ilyen monitorja.
-
Mono_G
tag
Ma kaptam egy újabb választ a Philipstől a korábbi *E9QJAB szériánál vegyesen feltüntetett frissítési frekvenciákról. Közben itt is idéztek külföldi fórumokról hogy megy a 75Hz, igaz jelez a készülék, hogy nem optimális. Mivel nem volt egyértelmű a leírás ezért tovább kérdezősködtem a gyártónál, most azt a választ kaptam hogy: ...A frissítési rátát nem a monitortól lehet beállítani, hanem a videokártyától....
Vagy azt akarta mondani hogy a monitor menüjében nincs ilyen opció, de ha az eszközkezelőben átállítom akkor nem lesz gond, vagy a Philipsnél is Samsung monitor előtt ülnek és fogalmuk sincs hogy mit tud a saját eszközük. Mindegy, megköszöntem nekik a segítséget.
Ettől függetlenül szimpatikusak a tulajdonságok és megjelenésük. Általános célra jók lehetnek, de lehet hogy BenQ lesz inkább.[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Nemo1001
aktív tag
sziasztok azt szeretném kérdezni jó fajta e ez a monitor játékra használnám bf1-bf5,wow,
A cimben azt irja 5 ms de a részletek menü pontnál válaszidő 1 ms nos akkor melyik a jó?
és hány hz-es ez a monitor? -
Cyberbeni
addikt
Mozifilmek 21:9 képarányban jönnek, fölösleges azért magasabb monitor, hogy ott legyen a fekete sáv. Mobilszoftver fejlesztéshez pont kényelmes, hogy a szerkesztő mellé még kifér a szimulátor ablaka is és nem külön monitorra kell rakni. FPS játékoknál főleg vízszintes irányban érhető el extra információ, fölösleges a több ég és több föld.
-
veterán
Sziasztok! Monitor cserén gondolkozom. Jelnleg egy Samsung J6300 32"-t használok.
Erősen elgondolkoztatott a 4K-s vagy a 144 Hz-s monitor váltás.
Nem tudom van-e értelme és belefér-e egyáltalán a büdzsébe.
Szóval főként netezés és játék lenne az amire használnám (PUBG, LOL és talán az új FPS játékok néha) filmet nem igazán néznék rajta.Márka végül is nem elsődleges szempont.
Méret: Minimum 32" annál lejebb nem igazán mennék, hiszen nem akarok kisebbre váltani és ez a méret amúgy is tökéletes számomra.
Felbontás: 1440p 144Hz vagy 4K 60 Hz
G-SYNC ? vagy freesync ? Azt olvastam hogy az nvidia elkezdte támogatni a freesync-es monitorokat szoftveresen.
Ár: 100-150eFt közt jó lenne megállni.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
BK87
senior tag
Erre valaki? [link]
-
Zoltn
senior tag
Én pár napja váltottam MG279Q-ra. 1070-el párosítva csodálatosan működik a freesync. Igaz csak 144hz ig megy, de jóval olcsóbb. Nekem eddig nagyon bevállt. Egy Acer XB321 et vettem először, de azt visszavittem, 32-re kicsi a wqhd.
"Music is your only friend. Until the end!"
-
Rezso
csendes tag
Sziasztok!
Főleg játékra keresnék 27" vagy nagyobb monitort, és eközött a kettő között vacilálok:
ASUS PG279Q
LG 32GK850G
Mi vélemény, melyik éri meg jobban az árát?
Esetleg valami más hasonló tudású, amit esetleg érdemes lenne még megnézni?
Mindenképpen G-Sync-es monitort keresnék, ezt támogatja a jelenlegi videokártyám.Köszi!
-
user112
senior tag
Sziasztok,
Xbox-hoz milyen monitor ajánlott 60eFt környékén?
Most éppen Fortnite a sláger.
Amennyire én tudom 140Hz és freesync fontos és valahol TN-t javasoltak. -
|AP|
veterán
erre nem sok reakció érkezett, felteszem máshogy a kérdést:
Szól bármi a DELL U2415 ellen, ha a fő felhasználás az a képszerkesztés lenne az általános használat mellett? A keret nagyjából ennyi (nettó 60-70k), ebben a kategóriában keresek jó, színhelyes monitort.
és még egy kérdés: érdemes egy olyan monitort még kalibráltatni (ráadásul prémium kalibrálást), ami már gyárilag is elég jó a tesztek szerint? Mennyivel érhető el jobb eredmény így?
[ Szerkesztve ]
-
Mono_G
tag
válasz nünüke1975 #97125 üzenetére
Szerintem Philips monitorokat nem fogsz találni üzletekben. MM-ben annyit tudsz csinálni, hogy megnézed a 27" vs 24" élőben, és ha megbeszéled az eladóval, akkor lehet hogy mást is hajlandó rákötni mint a megkérdőjelezhető minőségű demo anyagukat. Esetleg viszel magaddal laptopot meg kábelt és mehet a teszt. Nekem is tetszetősek a Philips monitorok, de én sem tudom megnézni őket élőben.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz kleinguru #97106 üzenetére
Én soha nem láttam értelmét a 21:9 és még szélesebb társainak, de mióta 32"-ra váltottam már kicsit másképp látom.
Igaz, viszonylag magas asztallal használom de k* magas a 32" is, a nyakfájás garantált, ha nem tudod hozzá emelni az ülőpozíciót... vagy leengedni a monitort az asztal szintjére. (Ami szintén nem túl optimális, mert ha túl alacsony akkor még alá pakolni sem lehet).
De legalább ablakot sötétíteni nem kell mögötte mert kitakarja.Én most állványt/állítható talpat keresek emiatt. Bár lehet, hogy ez egy normál magasságú asztalnál nem gond gyári, kicsit magasabb fix talpakkal sem.
Viszont a 43"-t azt nem nagyon tudom elképzelni monitorként.
42"-est használtam anno régen másodlagos monitorként, de inkább csak játékra, arra jó volt. Ott épp hozzáad szvsz az, hogy a perifériás látást is fedi, nem kell szemmel/nyakkal mindenre ráfókuszálni. De a munka azért más. -
PubliCat
tag
Sziasztok
Elsősorban munkára (3d tervezés,adobe illustrator - srgb nem fontos, csak egyszerű grafika), filmezésre, és nagyon minimál játékra(csgo, cs.6, stb) keresek monitort.
Elsősorban a 29-30" a preferencia, 16:9 vagy 21:9 arányokkal. A mostani kiszemeltem egy 29WK600. A fórumban olvasva, illetve a neten olvasgatva, az jött le, hogy nem rossz, alsóközépkatos monitor.
Nektek mi a véleményetek róla? Milyen alternatívákat javasolnátok?
A keret 80e ft, Free/G-sync nem fontos.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "
-
OgreImre
senior tag
válasz OgreImre #97122 üzenetére
Ouch..ez nem SAmsung hanem Philips, elnézést mindenkitől.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Zoltn
senior tag
válasz nünüke1975 #97110 üzenetére
Elég sok helyen ki lehet próbálni...
-
OgreImre
senior tag
válasz kleinguru #97106 üzenetére
Nekem most 32" 4K van CAD-re, 125-150% skálázással, de sok program nem skálázódik jól, 100%-on meg kifolyik a szemem még 60cm-ről is.
Én ezt a Samsungot néztem ki 43" 4K-ba.
A 43"-on valószínű már tényleg nem kell skálázni, viszont egy jó képernyő manager program hasznos lehet ami felosztja a teret. Pl. Display Fusion Pro[ Szerkesztve ]
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Asus PB278QR monitort, alapvetően képszerkesztési célra.
Tegnap viszont kipróbáltam játékra (Dirt 2.0 autóverseny) és azt tapasztaltam, hogy a gyors mozgásoknál "húz" a kép, elmosódottan, homályosan mozognak a dolgok.
Nagyon zavaró.
Ez a monitor sajátossága, vagy valami mást kellene állítanom (bár laikusként nem tudom, hogy mit...).De mivel képszerkesztésre vettem, ezt csak érdekességből kérdeztem.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
nünüke1975
aktív tag
Philips 276E9QSB
Philips 273V7QSB
LG 24MK600M-B
Még ez is de nem tudom kell-e nekem a 21:9 LG 29UM58-PMint már fentebb írtam gondban vagyok de ezekkel szemezgetek
[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
Sziasztok!
Valakinek van infója vagy tapasztalata, esetleg valami érdemi teszt az alábbi monitorokról?
Asus BE24AQLBH
Eizo EV2430
Összehasonlítás
Amire használva lenne: programozás, játék, film. -
nünüke1975
aktív tag
Még mindig dilemmába vagyok a monitor méretet illetően 24 col vs. 27 col.Az a baj hogy nem lehet kipróbálni sehol.Milyen lenne a 27 col full hd-ban?
Elsősorban böngészésre aztán film ,játék programok -
huby80
senior tag
sziasztok
Esetleg valakinek tapasztalat ACER XF270HU -val működik a freesync Nvidia 2080 videokártyaval?[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Kolléga kérdését dobom be: ezek a 21:9 es etc. Nagyon széles monitorok, tudnak fogadni egyszerre egy Vga-rol több jelet? Magyarán képes képosztassal két monitorként viselkedni?
-
Zoltn
senior tag
válasz kleinguru #97103 üzenetére
A timeline hisszu tud lenni. En itton nagyon sokaig34" uwqhd-n vagtam, nekem sokkal kenyelmesebb volt mint a meloban 2*24" fhd. Nyilvan egy 32 uhd meg nagyobb feluletet biztosit, de azt vedd figyelembe, hogy nem minden program skalazodik rendesen. Probaltam itthon 32 uhdt de annyira kicsi volt benne a Media Composer, h vagy nagyon kozel kelett ulni, vagy nem lattam kb semmit a betukbol. Ha nem ismernem a programot kivulrol, nem is tudtam volna hasznalni sztem.
-
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Szeretnék venni magamnak egy új monitort videó vágáshoz illetve irodai munkához (word, excel, visual studio stb). Játék nem érdekel. Filmeket nem, vagy nagyon ritkán néznék rajta.
Jelenleg egy dell u 2311 és egy dell u2711 monitorjaim vannak. 23-as ajándékba ment tesómnak. 27-es maradna második monitornak. Jó lenne, ha az új legalább 31,5" (nagyobb lehet) lenne minimum UHD felbontás.
Max keret összegem bruttó 250K (+pixelgarancia + kalibrálás).Nézegettem már típusokat, de szándékosan nem írom le, nehogy befolyásoljak vele bárkit is
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest