Meghozta a VESA Adaptive-Sync támogatását az új GeForce driver

A WHQL minősítésű, 417.71-es meghajtó a pár hibajavítással is készült.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 417.71-es meghajtót, amely a GeForce RTX 2060 kezelése mellett lényegében biztosítja a VESA Adaptive-Sync szabványának hivatalos támogatását. Ez az a csomag, amelyet a vállalat ígért, amikor bejelentették a variálható frissítési frekvenciára vonatkozó változásokat. A támogatás aktuális állapota egyetlen, DisplayPort interfésszel rendelkező monitorra korlátozódik, vagyis több kijelző alkalmazása mellett is csak egy megjelenítőn működhet az eljárás. Ez lényegében szoftveres hiányosság, technikailag nincs akadálya annak, hogy Surround konfiguráción is alkalmazható legyen, de ez úgy néz ki, hogy még nem került implementálásra.

Elméleti szinten egyébként minden AMD FreeSync logóval rendelkező monitor megfelel a célnak. Az NVIDIA 12 darab kijelző hitelesített az általuk tesztelt 400-ból. Ezeknél konkrétan garantálják, hogy a működés a specifikációkon belül feltüntetett paramétereknek megfelelő lesz, vagyis effektíve olyan élményben részesül majd a felhasználó, amit a monitorgyártó elgondolt a tervezés során. Az új G-Sync bekapcsolásához a kompatibilis kijelző mellett Pascal vagy Turing architektúrára épülő GeForce szükséges.


[+]

A friss meghajtó pár hibát is korrigál, többek között a korábbi HotFix eszközillesztőt összes hibajavítását biztosítja, illetve GeForce GTX 1080 mellett garantálja az idle GPU-órajel alkalmazását, három csatlakoztatott kijelzővel, továbbá a GeForce GTX 1060-nal szerelt notebookokon a Gu Jian Qi Tan 3 című alkalmazás stabil futtatását, valamint az egyes, TU104-es GPU-val szerelt VGA-k, legújabb Windows 10 frissítés melletti, többféle konfigurációban előforduló grafikai hibáját is sikerült megszüntetni, ami akkor fordulhatott elő, ha az alkalmazás bizonyos felbontásra váltott.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10 (hardverfüggően a Fall Creators frissítéstől), 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 2000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.18.0907-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés