- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcmike
őstag
válasz Qtya123 #96493 üzenetére
Azért van ám ellenvélemény is ugyanúgy reddit-en. Szóval nem feltétlenül "temetném" elsőre az XV272U-t. A fórumos leírások alapján az XF270HUA AUO paneljéhez képest kicsit rosszabbnak tűnik a response time, viszont jobbak a színek. Nekem ez utóbbi pedig sokkal fontosabb, mint hogy egy kicsit lassabb (lehet észre sem venném).
A panel speckók alapján nekem mintha az jött volna le hogy az Innolux-nak jobbnak kellene lenni response time-ban is. Lehet hogy lesz később FW frissítés a monitor elektronikához ami javíthat majd rajta. Persze ez csak találgatás a részemről.
(#96488) YellowFlash: az összefoglalóban is le van írva, hogy tökéletes monitor nincs. Azt kell kiválasztani, ami a saját igényeinknek leginkább megfelel. Tök mindegy egyébként milyen monitorok jönnek ki az adott paramétereknek megfelelően, mindíg lesz egy-két dolog amit hiányosságnak könyvel majd el a fórumozó nép...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
pokers
senior tag
Az ASUS MG279Q árához képest nem egésszen korrekt. Freesync range 35-90Hz. CRU mókolással ki lehet terjeszteni 54-144Hz-re, de tesztekben nem valami meggyőzően működik a freesync.
Én is ezt néztem ki első körben, de a vélemények miatt ejtettem a típust.Mindenkinek, aki freesynces monitort szeretne használni nvidia kártyával, ajánlott tanulmányoznia ezt a doksit. Sok hasznos infó van benne.
-
Amerigo57
őstag
válasz YellowFlash #96488 üzenetére
(#96490) koxx + 1
(#96488) YellowFlash
Vagy 4k-ban kel gondolkodni ( Acer Nitro XV273KPbmiipphzx),
és ez a monitor 10 évig , még monitor lesz:
[ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
LCD monitor panelt, COF kábelt hol tudnék akár külföldről is vásárolni? Köszönöm a segítséget.
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Feck
tag
Szívemből szóltál!
Én most nagyon elkezdtem hajlani az ASUS MG279Q felé (nem fizetek a G-Sync miatt pluszt, ha nem muszáj). Új Acerekről eddig alkotott vélemények engem sem nyűgöztek le, pedig nagyon vártam... 200k alatt szeretnék maradni, most azt mondom.
Fölötte is nézelődtem ASUS PG279Q ROG SWIFT volt egy lehetséges versenyző, de a blb... ami ennyi pénzért borzalmas, hogy ilyen szinten van jelen. Riválisa az Acer Predator XB271HU, ami szimplán nem tetszett külsőre, nagyon hárdkórgémer már...[ Szerkesztve ]
-
scabi78
senior tag
válasz scabi78 #96479 üzenetére
Sziasztok!
Egy 2 éves ASUS VX279H Ips paneles 60 Hz-es monitort szeretnék lecserélni, egy fél éves, TN-es, 144-es Acer KG271C-re.
Az említett monitor FreeSync-es, de nekem gtx 970-em van és maradna is. PUBG mellett munkára is használom a kijelzőt és amikor 2 éve lecseréltem a 10 éves TN-es monitoromat, akkor nagyon megtetszett az IPS panel. Sokan dicsérték a 144 hz-re való váltást és kíváncsi vagyok, nekem is bejönne-e. Akár még a színek rovására is...A kérdésem az lenne, hogy a fenti információ mellett érdemes lenne-e számomra a csere? köszi a választ.
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Qtya123
őstag
válasz shouryuken #96492 üzenetére
Már én is nagyon gondolkozom, hogy végül mégis TN panel lesz. Sajnos az a kevés infó, ami van az Új IPS Acer monitorokról, az nem túl biztató. Várok még néhány tesztet és ha azok is ezt a tapasztalatot hozzák, akkor lehet TN lesz.
-
shouryuken
senior tag
Magas válaszidő, ghosting az ips/va technológia velejárója, miért nem veszel TN-t jó állvánnyal? Ha gamingra kell, úgyis szemből nézed, és ha nem nyomdai előkészítésre használod, a színek sem olyan rosszak már.
A vékonykávás monitoroknál még látványosabb lesz a blb, arra figyelj.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Ez valóban így van, pár hozzászólással feljebb pont ezen morogtam én is.
Persze az íveltekben azért akad... De olyan monitort nem akarok. Nálam az új Acer monitorok között lesz a befutó, csak várok róluk tesztet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hát igen, az élet kemény...
IPS
Acer Nitro VG270UPbmiipx, VG271UPbmiipx, XV272UPbmiiprzx
ASUS MG279QTN
Acer Nitro XF272UPbmiiprzx
ASUS MG278Q
Dell S2719DGF"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
YellowFlash
aktív tag
Elképesztő, hogy nincs normális 27" / 144Hz / 1440p / Freesynces monitor a piacon.
Mindegyiknél van valamelyen bug.
- borzasztó quality control (el sem kéne hagyni az adott monitornak a gyárat, be kéne zúzni a fenébe)
- rossz Freesync range
- black light bleed
- lassú válaszidő
- háttérvilágítás nem egyenletes
- rossz minőségű az állvány
- overshoot / ghostingEgészen elképesztő.
Én is felfigyeltem az új Acerre, de nincsenek jó véleménnyel róla, szóval bukó ez is.
Samsung s27h850qfu-t használ valaki errefelé?Max 180K-m lenne monitorra, így csak Freesynces lehet. (hála az égnek, hogy végre nvidia is támogatja)
Legolcsóbb gsync meg 230K körül van, plusz adót nem akarok fizetni.[ Szerkesztve ]
They don't know... PepeLaugh
-
Beholder1988
kezdő
Ha bekapcsolom a g-syncet a vezérlőpultban, akkor mért kell bekapcsolni a v-syncet is?
https://www.youtube.com/watch?v=vEhUc1ykkUo
Ez a srác mindkét bekapcsolását ajánlja de nem értem, hogy miért. -
sb
veterán
válasz AxBattler #96483 üzenetére
Gondolom 40-60 lehet, mint az LG-n.
Amúgy szvsz utóbbi jobb kicsit. Eltűnt 1 hónapja a polcokról de most az is megjelent 108k-ért.
Amivel többet tud az LG: 3 vs 2 év gar, állítható talp, hangszóró.Nem tudom panelben lehet-e különbség, gyanúsan kevés a 32" sík VA panel, gyanítom nem sok lehet az eltérés.
Nálam volt az LG, elég korrekt volt... csak ez a fránya skálázás jó lett volna annál az 1-2 munkaproginál...
-
szasanyi
félisten
LG 27UK650 kalibrált értékei itt láthatóak.
Kérdésem a hozzáértőkhöz: ezek a kalibrált értékek jónak mondhatóak, átlagosak esetleg átlag alattinak számítanak? Nem értek hozzá, csak néhány értékről tudom mi mit jelent bár azoknál sem biztosan, hogy az jó vagy csak megfelelő érték.[ Szerkesztve ]
-
nünüke1975
aktív tag
Off téma de sokat olvasom ezt a topikot is mást is Mobilarenán belül .Miért van az hogy gmail-ben nyitom meg a fórumokat és asztali nézetben jön elő ha rákattintok a mobil nézetre akkor a Mobilarena kezdőlapja jelenik meg és nem az amit mobil nézetben akartam nézni
-
Tomirallye
csendes tag
válasz KisApám #96474 üzenetére
Engedd el a G-syncet, es maris van opcio 200k alatt.
Mar megy nvidia kartyaval a freesync, azaz az adaptive sync, igy nem eri meg a g-sync a felarat.[Acer Nitro XV272] ez megfelel minden kriteriumodnak.
-
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Egy 2 éves ASUS VX279H Ips paneles 60 Hz-es monitort szeretnék lecserélni, egy fél éves, TN-es, 144-es Acer KG271C-re.
Az említett monitor FreeSync-es, de nekem gtx 970-em van és maradna is. PUBG mellett munkára is használom a kijelzőt és amikor 2 éve lecseréltem a 10 éves TN-es monitoromat, akkor nagyon megtetszett az IPS panel. Sokan dicsérték a 144 hz-re való váltást és kíváncsi vagyok, nekem is bejönne-e. Akár még a színek rovására is...A kérdésem az lenne, hogy a fenti információ mellett érdemes lenne-e számomra a csere? köszi a választ.
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Hasonló árban (~160 - 170k) Samsung C34F791 vagy C32HG70 közül melyik a jobb / időtállóbb választás? (garancia kb 0,7 - 1 év)
Köszönöm! -
*Ropi*
félisten
válasz ErAron #96473 üzenetére
Azért ezektől a gyári kalibrálásoktól nem szabad csodát várni, mert alapvetően csak arra a konfigra érvényesek, amivel kalibrálták a monitort.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
kasa85
őstag
válasz AxBattler #96471 üzenetére
Még az értékelését nem láttam,de jó lehet a leírások alapján mi az amit tud.
El is mentem TXT fájlba úgy is egy majdnem komplett gépet adok el itt PH án.
Intel Core I 7.
AMD Ryzen 7 jön a helyére,és gondoltam elkezdem a youtuberkedést ne mindig az imputlagra fogjam a bénaságomat
Köszi még egyszer skacok további kellemes napozást itt Debrecenben 7 ágra süt a napÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
KisApám
addikt
Full HD
27 col
144 Hz
1 ms késleltetés
G-sync
IPSJól látom, hogy az ilyen monitorok kb. 200 000 Ft körüliek?
Vagy engedjek a g-sync-ből, nem kell? (jó az a 144 Hz és 1 ms késleltetés bőven?)(1080Ti videokártyám van)
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
ErAron
csendes tag
Szia,
Ugyan ezekkel az igényekkel jöttem ide a fórumra és most már egy hete használom a Dell UltraSharp U2419H
monitoromat és iszonyat jó.
Amire én haszánlom(és eddig teszteltem) az photoshop/lightroom/illustrator, web, playstation, munka.
Tényleg tű éles, profi anyaghasználat, masszív cucc, de közben elegáns is a megjelenés és, ami a legfontosabb SZÍNHŰ, FullHD.
Én végül nem kértem kalibrálást, elvileg anélkül is 99% sRGB szóval gyárilag van egy plusz kalibrálás(vagyis talán jobban figyelnek rá) ééés nem hiszem, hogy sokat hazudtak, mert kis túlzással tökéletesek a színek(jó nem óriás plakát méretű képet fogok nyomtatni szekesztés után, hanem csak a fotóim utómunkáját csinálom főleg, de eddig hibátlanul pont ugyan azt látom minden eszközön, amit ezen a monitoron megszerkesztettem. Élénkek a színek, a fekete fekete nem világító szürke, a kontraszt is szupeer egyáltalán nem "világít", az egész képernyőnek van egy matt hatása.Nyugodt szívell tudom ajánlani, tényleg öröm használni. És szerintem pont ez a 75K az a határ amiért már van egy ilyen jó ár érték arányú monitor, ez alatt amiket én eddig láttam, nekem nem elég szép, főleg ma amikor már ilyeneket lehet használni. Egyetértek a témaöszefoglaló mottóval: "Life is too short to use shit monitors"
Keress rá a kérdésemre adott válaszra, ott látod h nekem még mit ajánlottak: #96291
-
Dantee_Mikoo
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás elött állok de nem tudok dönteni.
Kèt típust nèztem ki.
Az egyik a "Samsung C24F390FHU" míg a másik a "Philips 243V7QJABF" elèg hasonló kaliber, de külcsínre a Samsung szimpatikus mèghozzá az íveltsège miatt, viszont aggódom hogy ront az èlmènyen hogy a Philips-el ellentètben nem IPS hanem VA panel, amiről viszonylag rosszakat hallottam, de túl sok infóm mèg sincs a panelekről, csak az hogy a VA panel Ghosting-ra hajlamos ami aggódalomra ad okot. Vagy azóta javult a Technológia? Mert elèg règi cikkeket találtam csak a tèmában.
Válaszokat előre is köszönöm."Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb"
-
Pyroo89
tag
-
nünüke1975
aktív tag
válasz Amerigo57 #96464 üzenetére
Nem tudom a dell-t miért írtam bele de max 60000-ért vennék monitort átlagos felhasználásra a káva nélküli aoc tetszik de fontos a betekintési szög úgyhogy a Samsung nem játszik.Most egy Lg 22MP55HQ monitorom van,azt szeretném cserélni.Nagyobbat szeretnék.Úgy gondolom 22 colrol nem 24 colra érdemes váltani hanem inkább 27 colra.Csak azt nem tudom hogy nem e kevés a full hd a 27 colon.
-
kasa85
őstag
válasz AxBattler #96453 üzenetére
Elnézést vissza olvasva lenni nagyon gázos fogalmazás
Mást írtam oda,csak vissza töröltem amit nem olvastam el teljesen szóval elnézést !
Köszi a segítséget!
Amúgy ez a TN panel,milyen a 144Hz,vagy a 75
Különbség észre vehető?
Te melyiket vennéd,ha e közül kéne választani ?
Csak azért kérdem,mert nem az nincs önló döntésem.
Inkább csak kíváncsi vagyok arra,mert lehet az lenne számomra is a legjobb döntés.
Jelenleg egy 42LA LG SMART 3D TV Van.
Ezt akarom eladni majd,és venni egy gamer cuccot,monitort!
Ez amin most vagyok filmezésre,Konzolra tökéletes!
Viszont úgy érzem az Imputlag akkora,hogy a késése miatt az ellenfél 5x leszed a csatamezőn.
Ezt onnan vettem észre,mivel Youtuberkedek,és vissza nézem bakijaimat!
Ott látható nagyban ott áll a csávó gépkarabéllyal ezerrel tárazva engemet.
Én meg sokszor azt veszem észre,hogy már a földön vagyok
Ami fontos gyors válasz idő,szép színek,éles betekintése folyamatos nem szürkül el max min.
Meg ami még fontos maradok a 1920x1080p nél,mert nem az gyenge a GTX980Ti kártyám.
Hanem megy mellette Bandicam,OBS,Action progi.
Ezek eszik a vga erőforrását kicsit.
Youtuberkedéshez kell,de USB megvan osztva a képernyő ami azt jelenti tableten nézem a másodlagos kis
800x600 as monitorom felbontását Tabletten ami 1920x1080p 30FPS bír el,de az már enné a VGA erőforrását.
OBS azon monitorozom GPU-Z,vagy egyéb fagyós játékokat,mely asztalra ledob mint a Crysis 1 Win 10 en.
Hardveresen nem fagy inkább amolyan hiba Win 10 alatt,és asztali módban a lényeg kidob asztalról leállítom
MP4 nem veszik el hibás adatforrásként,hanem megvágom Bandicot al ha jól emlékszem a nevére,és rakom is fel a csatornámra.
Köszi ezt a regényt elolvastad,helyesírást ne nézd az tragédia,de egy diszlexiással beszélsz(írsz)szóval ez is haladás számomra,hogy sokat minimalizáltam az össze ömlesztett magyar mondatokat,helyesírási hibákat.
Ige kötőket stb.stb
Köszi.
T : KárolyÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Amerigo57
őstag
válasz nünüke1975 #96461 üzenetére
A legjobb teszteket az általad felsorolt monitorok közül ,
az alábbi kettő kapta:
Dell P2719HC
LG 27BK550Y-BDe ha kicsivel többet rászánsz , ez érkezőben.
Fényerő 400 cd/m2 , VESA DisplayHDR 400
Link:[ Szerkesztve ]
-
Sztenly
tag
válasz Scarletiel #96459 üzenetére
Előtte nekem is ilyen procim volt pont.
Erről váltottam fel. +16ra bővítettem a ramot. -
nünüke1975
aktív tag
Erre valaki?
-
_Roy_
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni monitorvásárlás ügyben:
-keret 75e huf
-méret 24" fullhd vagy 27" 4k - IPS panel
-felhasználás: photoshop, irodai munka, web böngészésHa lehet akkor mind a két méretben várnék ajánlatot.
Köszönettel,
Roy[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz Sztenly #96458 üzenetére
Hogy használtba milyen áron mennek azt nem tudom. A procid jónak számít szerintem, nekem i5-4590-el hozza a fenti értékeket, de lehetne jobb is. Konkrét ajánlatom nincs sajnos. :/
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Sztenly
tag
válasz Scarletiel #96446 üzenetére
Szia, nagyon köszi a választ!
24 colban valszeg meg is állnék, de persze +1 már nem oszt, nem szoroz.
Remek leírást adtál!Ezek után maradok akkor a fullHD-nál.
Használtban mennyi körül mennek ilyen moncsik?
Van konkrét ajánlatod?A provim: i7-4790 jónak számít?
-
Tomirallye
csendes tag
válasz Amerigo57 #96444 üzenetére
A [Nitro XV272Pbmiiprzx] lehetne opcio a 100ezer alatti 144hz IPS-re, bar kiszaladtunk a 100k-bol, de meg annyival, hogy akar bele is ferhetne.
Brekk azt irta, hogy a VG sorozatbol erkezik, de abbol csak a 4K-s [VG270Kbmiipx] es a [VG271UPbmiipx] -et latom, ami szinten jo lehetne, de arban mar 140ezernel jarunk.Az Acer B247Ybmiprzx sajnos csak 75Hz, igy nekem az kiesik a szorasbol, de koszonom.
Szamomra a legszimpatikusabb a [Nitro XF252QXB] lenne, kompetitiv lovoldehez jo lenne a TN, jo lenne a col is, csak nekem draga, gondolom a 240Hz miatt, ennek varnam a 144Hz-es kistestveret.
Elnezest ha kicsit osszeszedetlen lett, melo kozben idot lopva probaltam osszeollozni a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz SyneT87 #96452 üzenetére
Egy Acer KG251QF 144hz-es monitort használok kalibrálva. Teljesen meg vagyok elégedve vele.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
félisten
ViewSonic VX3211-4K im Test: Die UHD-Gaming-Alternative zum halben Preis
Jóárasított 4K gémer monitor: 32", VA, 40-60Hz Freesync, VESA, 130k HUFJónak tűnik, BenQ EW3270U-hoz hasonló, csak 30k HUF-al olcsóbban...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz kasa85 #96449 üzenetére
80k HUF-ért két választásod van a gémer kategóriában:
1, IPS panel, 75Hz-es képfrissítéssel, Freesync-el, vagy
2, TN panel, 144Hz-es képfrissítéssel, Freesync-el.A Te döntésed.
Ja, és magyarul próbálj meg írni, légy szíves.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
SyneT87
tag
válasz Scarletiel #96446 üzenetére
Szia,
es milyen az a bizonyos monitor amit hasznalsz, mert csak azt nem irtad le
Koszi
-
kasa85
őstag
válasz Amerigo57 #96433 üzenetére
Köszi
Utána nézek a termékeknek,és rendelem akkor valamelyiket ezer köszi(#96435) AxBattler
100+Hz es frissítés van ez a FreeSync vagy mi az sem árt,ha van.
Azt nem ismerem mit takar állítólag még folyamatosabb a kép
A lényeg lehető legjobb Ár/Érték arányúat szerezzem be.
IPS kijelző előnyben[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
nünüke1975
aktív tag
Sziasztok ezek a kiszemelt monitorok:
LG 27BK550Y-B
Aoc I2790VQ/BT
LG 27MK600M
AOC PDS271
Dell P2719H
Dell P2719HOCFélek attól hogy ezeknél a 27col full hd párosítással nem lesz szép a kép (pixelesedés látható)
Mert ugye ezeket nem lehet kipróbálni a boltban.Legalábbis itt nálunk. -
Qtya123
őstag
Ennél a két monitornál mi a lényegi különbség?
20e Ft az eltérés árban. A fényerőn (350 cd vs 400 cd) kívül nem látok mást.
A panel típusában van különbség?[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz Sztenly #96436 üzenetére
Szia,
Ugyan nem nekem címezted, de megpróbálok segíteni.
Nekem 1070-es videokártyám van és egy 25 colos 144hz-es monitort használok hozzá. Az alábbi tapasztalataim vannak vele.:- Az összes népszerű moba, online lövölde (CSGO, Fortnite, OverWatch stb.) megy ultra presettel 144 fps-el vagy akörül.
- A régebbi játékok (1-2-3 évesek) gond nélkül mennek 100+ fps-el.
- Forza Horizon 4, Witcher 3 és hasonló nagyobb gépigényű játékok ultrán mennek 70-100 fps körül.Én úgy gondolom, hogy észszerű értékrend mellett, ha nem vagy maximalista, ez így teljesen rendben van, mert ahol kompetitívnek kell lenni ott tudja a közel 144 fps-t állandóan tartani, ahol meg nem kell annak lenni, ott is bőven 60 felett van ez az érték.
Ha egyet tanácsolhatok, egy jó proci mellé nem árt. Nem a maximum fps miatt, inkább a minimum a fontosabb, hogy adott esetben ne 70 legyen a minimum, hanem mondjuk 80-85. Legalábbis teszt videók alatt ezt szűrtem le, de nálam okosabbak majd kijavítanak maximum ha hülyeséget mondok.
Az írt értékek 1080p-re vonatkoznak. Volt sok monitorom és ez ízlés kérdése, de még 34 col után is szerintem ez a sweet spot számomra.
-
Beholder1988
kezdő
Valakinek van véleménye az nvidias freesyncről?
Jobb/hasonló/ugyanolyan mint a valódi g-syncel rendelkező monitorok? Mi a különbség? -
Amerigo57
őstag
válasz Tomirallye #96443 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz shouryuken #96441 üzenetére
Szintúgy!
-
L4mie
veterán
Hohóóó sivatagi bolt már 1 munkanapos szállítási időre írja az új Acer monitorokat!!!
írjatok, ha van releváns teszt róla, vagy tapasztalat!!
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
monchichi20
aktív tag
válasz monchichi20 #96437 üzenetére
Viszont most megtaláltam a BenQ EX3203R is mely az AOC-al van egy árban ezen van usb-c (nem tudom most mire használni, de nem tudni mi lesz a jövőben)
Szóval most az AOC és BenQ között nem tudok választani.
-
-
Sztenly
tag
válasz AxBattler #96435 üzenetére
Sziasztok,
feljebb kérdeztem de hátha most
Egy gtx1070 es vga milyen monitort hajt meg normálisan?
Gondolok itt egy 144hz-re, ami min. fullhd vagy nagyobb. felbontású.
Fortnite-ra meg film/sorira + böngészésre van főként használva.Nem tudom a nagyobb felbontás akár játék akár filmek mellett mit ad hozzá az élvezethez?
Az biztos hogy jobban igénybe venné a konfigot.24colban és IPS ben gondolkodom. Valszeg használtban.
Köszi előre is!
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Gamer monitort szeretnék venni max 80 E FT legyen!
A lényeg szép szín,kevés válaszidő,1920x1080p.
Lehet ívelt,vagy nem.
Mindenféleképpen a legjobb választékra törekszem most egy LG SMART 3D TV Van amit nem használok ki,és játékra nem a legideálisabb.
Köszönöm hasznos válaszotokat.
T : Károly.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Tibro5
senior tag
válasz monchichi20 #96413 üzenetére
az LG-nél több elírás is van, a válaszidő 5ms csak 1ms-mal tudja csökkenteni. a 240hz meg 144hz igazából, ezt néztem én is hogy a LG hivatalos oldalán ilyen elírások vannak...
én egyébként nem rég vettem ilyet és meg vagyok elégedve vele, nálam szempont volt hogy ne legyen ívelt és ilyen csak ez az egy van -
-
félisten
-
Veron
addikt
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Piistii
tag
Valakinek van tapasztalata ezzel a monitorral Acer Predator XB241YU?
-
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz SwissAirplan #96414 üzenetére
Ja amit elfelejtettem... nem játékra kell...
Álltalános felhasználás... néha minimális programozás vagy CAD vagy GIMP -
Qlux
tag
válasz SwissAirplan #96414 üzenetére
Azért, mert az a samsung inkabb tv, mint monitor. 26 inch nem egy standard méret, 23.8,24, 24.5, 27
[ Szerkesztve ]
-
Qlux
tag
válasz monchichi20 #96413 üzenetére
Ezek VA paneles monitorok, nem lesznek olyan gyorsak, es 240hz is valami elíras lehet. Amúgy az LG jo kis monitor.
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Eddig nagyon hűseges voltam a Samsung márkához..
volt egy bx223q em de most hozzám került egy p2770hd, szerencsére megvétel előtt csak próbára!
Nem több mint 10 percet tudtam elötte ülni!
Már az első pillanattól kezdve "vakított" állíthattam én rajta mindent 5 perc után már szúrt a szemem 10 perc után meg már a fejem is lüktetett!
Vajon rossz a monitor? vagy csak nem nekem való?Mit javasoltok 26 coll környékén
Amúgy a kép nemnugy szurt hogy tű éles volt... hanem mint amikor lámpába nézel.... még hunyorogtam! ( pedig levettem már mindent... fényerő kontraszt... stb
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
Kinéztem 3 monitort de nem tudom eldönteni hogy melyik éri meg a legjobban.
AOC AG322QC4] 4ms, hdr 400, freesync 2, ívelt 130KLG 32GK850F 1ms , akár 240Hz(bár nem tudom melyik játéknál tudnám ezt használni ) freesync 2, hdr, lapos és pivot mod 150K
Acer XZ321Qbmijpphzx QUB verziót találtam, hdr, freesync 4ms (nem 5év garis) 120K
Legszimpatikusabb a AOC viszont csak 4ms-es az LG 1ms de drágább is pivotot nem hiszem hogy használnám.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz shouryuken #96411 üzenetére
HUA már csak két helyen van, jóval drágábban, mint az oázisban volt. Egyik helyen 181ezer, másik helyen 186ezer. Ennyit nem ér. Kis túlzással jó hogy nem már a gsynces Predator xb271hu árában akarják adni.
Játékon kívül filmezésre is használom a gépet. Ezért nem merem megvenni a tn panelt.
-
shouryuken
senior tag
válasz Qtya123 #96409 üzenetére
A TN szerintem jó, ha CSAK játékra és/vagy irodai munkára használod.
Ez a blue light filter.. szerintem nem kéne, hogy befolyásoló tényező legyen vásárlásnál.Ezek az acerek viszont nagyon kis rusnyák, dellek egyszerűsége jobban bejön, viszont ott nincs freesync ips wqhd monitor..
[ Szerkesztve ]
-
-
Qtya123
őstag
válasz shouryuken #96403 üzenetére
Ha akarnék sem tudnék venni 270up monitort. Mondom, 1 darab pixelhibás van jelenleg az oázisnál. Máshol semmi. Amúgy az oázisnál már a 270hua sem rendelhető. Na ennyit a választékról.
A 270hua monitorban egyébként nincs Blue Light Filter. Szemkárosítás szempontból ez nem tudom mennyire lényeges. Szerintetek?Pokers: szerintem innolux a panel, legalábbis az "inx" felirat erre enged következtetni.
Összegezve:
Várunk az XV272UP megjelenésre, ami viszont innolux.Vagy marad tm panel, abból van választék.
[ Szerkesztve ]
-
shouryuken
senior tag
válasz pokers #96404 üzenetére
Hát ez innolux. Én is csak olvastam róla itt, nincs személyes tapasztalatom!
Ugye előnye is van, elvileg 8bit+frc, a hátránynak azt írják, hogy lassabb panel, mint az auo, és jobban mosódik a kép gyorsabb akciónál.
Persze lehet ,hogy kicsit túl van hypolva ez a panel kérdés, és nem szemetszúró a különbség.[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
itt többszörösen gyengének titulált, szidott AUO panelnél gyengébb az említett innolux? O.o
jájjjjDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
pereces
tag
Ez az innolux panel ennyire rossz lenne?
Én is VG270up monitort akarok venni de ez a panel csere megnehezíti a döntést -
pokers
senior tag
-
Dadpool
aktív tag
Sziasztok egy rtx 2080 mellé kéne egy Full HD 144hz megjelenitő. Van egy BenQ ew3270u 4k monitorom de Full HD felbontáson borzalmas😁. Van valami best buy most, amin megy a gsync normálisan? Ár max 150 ezer de jobban örülnék valami low budget megoldásnak. Tn Ips VA bármi játszik. Válaszotokat előre is köszönöm.
https://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest