- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mamuska #94517 üzenetére
Ha valaki fotófeldolgozáshoz keres monitort, akkor a Dell UP2716D nagyon ajánlott: 2 db-ot kalibráltam nemrég, mindkettőnek 0.05 (!) lett a DeltaE-je - ez már gyakorlatilag a mérési hiba kategória.
Visszamértem még egyszer, hogy biztosan csak annyi-e, de tényleg.
Fontos, hogy nem a saját hardveres kalibrálásával csináltam, hanem szoftveresen a DisplayCAL-al, egy kolorimétert és egy spektrofotométert keresztbe profilozva. A gyári kalibrálási papírjaikon hardveres kalibrálással DeltaE 1.89-et hoztak ki az egyikből és 1.94-et a másikból (ezért írtam korábban a monitorkalibrálós topikban, hogy a szoftveres kalibrálás bizonyos esetekben már túlmutat a hardveresen). Érdekesség még, hogy a gyári mérések alapján az egyik monitor szürke árnyalatainak értékei durván nagyságrendekkel nagyobbak voltak mint a másiké, nálam ez a szoftveres megoldással nem jelentkezett.
-
-
sb
veterán
válasz
Mamuska #95883 üzenetére
Laikus vagyok, de nem elsősorban ezt néztem. Reviewkból azt láttam, hogy ami többet tud általában adobe vagy dci-p3 alatt is jobb a lefedettsége. (Nyilván a korreláció nem 1, ami szélesebb adobe rgb-t tud az sem feltétlen szélesebb srgb alatt). Nem mintha feltétlen kéne nekem, de ha már lehet válogatni nyilván a jobbat venném.
Vagy akkor sok egyformából mit nézzek? Tök mindegy?
-
Caldera
senior tag
válasz
Mamuska #95800 üzenetére
Köszönöm a választ. Én is úgy gondolom, hogy egyelőre marad. Csak érdekelt, hogy van-e vmi előnye az újabb típusnak. Ha cserélem valószínűleg U2715 lesz az utód, ami már felbontásba is előrelépés volna. Nekem nagyon tetszik az U2410 16:10 képaránya, meg perszer az 1,07 billio/12 bit színt se sok monitor tudja.
-
-
kory24
őstag
válasz
Mamuska #95431 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor szerintem a Dell lesz.
Még annyit kérdeznék, hogy többször olvastam már ebbe a topikban, hogy cru-val húzható többek között ez a dell monitor is 75hz-re.
Ez a húzás nem jár semmilyen negatív hatással?
Nem csökkenti pl a monitor élettartamát?
Nicns benne semmi kockázat?Illetve előnye van valami?
Játszani nem játszok, csak mmorpg játékkal (lol)
Köszi
-
kory24
őstag
válasz
Mamuska #95424 üzenetére
Köszi!
Ezeket néztem ki náluk amik beleférnek a keretembe kalibrálással szállítással együtt
- ASUS VZ249HE
- LG 24MK600M-B
- LG 24MP59G-P
- DELL P2319H
- BENQ GW2780Legjobban az első asus érné meg, hisz akciós ingyenes kalibrálás + ingyenes szállítás.
De ha annyival jobb valamelyik, akkor hajlandó vagyok másikat megvenni.A benq tetszene pl, mert 27 col, csak azt olvastam gyengébb az srgb lefedettsége (92%)
nemtudom többinek mennyi lehet.Nemtudom ips esetén szem kímélés szempontjából van jelentősége, hogy 60 vagy 75Hz-es a monitor?
Melyiket lenne ezek közül legérdemesebb megvennem?
Köszi
-
-
brillians
tag
válasz
Mamuska #94980 üzenetére
Végre elhatároztam magam, hogy megrendelem őket, már tökre bele is éltem magam, erre jön egy ilyen hír. Ez annyira jellemző nálam. Bár ezzel én csak jól járhatok. Remélem egy hónap elég lesz itt és tudok utána már tényleg váltani.
(#94984) xEon1337:
Köszi, meg is győztél. -
aDaM909
tag
válasz
Mamuska #94964 üzenetére
Mi a probléma vele?
Egyébként inkább az jöhet szóba, ami az oldalon van
Vagy itt: http://www.pc-max.hu/webaruhaz/monitorok-15-17-coll.html
Esetleg a jofogas.hu-n
Ideiglenes monitor lesz, ami már éppen megfelel, az is jó
-
Vistaboy
veterán
válasz
Mamuska #94610 üzenetére
300K-ért OLED már valóban nem drága, meglátom, hátha összejön annyi. Mondom, egyelőre csak puhatolózok, személy szerint jobban tetszenek a Samsung QLED TV-k, a QE49Q6FN-t most 250K-ért tudnám elhozni, az elméletileg jó játszani is, csak előtte még megkérdem a véleményeket erről a Philips monitorról, mert a specifikációk alapján jónak tűnik és szintén QLED panel van benne.
-
-
csocs
tag
válasz
Mamuska #94541 üzenetére
Nekem AOC meg még 2 másik márka hasonló monitora is járt 1-2 éve a kezem között, Dell-nek az összeszerelési minősége is ragyogó. Az AOC pedig szerintem évekkel le van maradva. Lenovo monitort még életemben nem vettem és nem is próbáltam. Tudom, hogy van 14 napos elállásom, de mégiscsak macera...
-
válasz
Mamuska #94507 üzenetére
Értem. Kár, hogy nem segít rajta...
Szerintem a 10k HUF-al olcsóbb, VA paneles variáns volt az igazán jó ajánlat ebből a 32"-os AOC-ből, annyiért már igazán nem lehetett felróni szinte semmit.
Egyébként nem egy rossz koncepció ez az olcsó 32" WQHD panel: szűkös helyzetben lévőknek, diákoknak, tanulóknak, akiknek a felbontás+Freesync számít egy elfogadható képminőség mellett játékra (Xbox), általános felhasználásra, sorozatnézésre teljesen vállalható.
Persze kilóg a lóláb sok helyen, de kit érdekel, olcsó volt, megengedhettük magunknak, nézd mekkora!, stb. Nem csodálom, hogy van kereslet iránta. -
Troy.
addikt
válasz
Mamuska #94491 üzenetére
Ezt nem kifejezetten munkára használnám (itthoni használat).
35% (böngészés, youtube, word, tanulás stb.)
30% (Film, sorozat)
15% CAD
20% JátékAmi tetszik benne az a magasság állítás, döntés, vékony káva. Ezekből egyik sem teljesül a majd 10 éves monitoromnál. Mekkora előrelépés lenne az előbb említett Samsunghoz képest?
-
válasz
Mamuska #94468 üzenetére
Nincs rá szükségem... a ZR24w volt anno a legjobb cuccom.
Egyébként ha akkora hülyeséget írnak MonInfo-n, akkor miért közlik a cikkeiket Brekk-ék?
Plusz nem ártana leállnod a fantáziálással: senki nem állította, hogy az EIZO nem jobb ennél a BenQ-nál, csak annyit, hogy jelenleg az a 160k HUF-os aprós ajánlat nem rossz ezért a monitorért. Talán hobbifotósnak meg fogja tenni, ha már Prad-on is ajánlották.
-
válasz
Mamuska #94465 üzenetére
Ez a monitorinfó oldal is ír hülyeségeket, például az előbbi BenQ tesztből. Bár a prohardver teszteknél sokkal jobbak... Halvány lila fingod sincs a grafikus monitorokról, nem tudom milyen jogon ajánlasz, amikor a tudásod nulla a témában.
vö.
vegyél vissza az arcodbólÉrtem, nincs több kérdésem.
Kolléga meg majd naponta sasolja az aprót, hátha jön megint egy EIZO Coloredge 180k HUF-ért... ja, biztosan.Te nem a felfüggesztett deja vu vagy? Ő volt ilyen EIZO fetisiszta, bár Ő picit "kiegyensúlyozottabban" tolta.
-
choco01
addikt
válasz
Mamuska #94460 üzenetére
Igen most elkezdtem, bocsi csak sos.-ben kéne rendelni..
De egyenlőre elég lenne a 1050, nem? Mármint rosszabb nem lenne emiatt a helyzet minthogyha egy sima 60 hz monitort vennénk? Mert később várható fejlesztés VGA terén..
Nem tudom gyakorlatban mennyi dob egy ilyen monitor mondjuk egy Dell P2717H mellett ezzel a hardverrel a felbontástól eltekintve, mert nem tudom mennyire tudja kihajtani a 1050 ezen a felbontáson...
Meg látom hogy TN panellel nagyon sok olcsóbb is van csak nem tudom annak mennyire szép a képe..
-
válasz
Mamuska #94440 üzenetére
No, ha 180k HUF-ért talál az illető ilyen garis EIZO-t, akkor természetesen vegye inkább azt. De ha éppen nincs a kínálatban ennyiért, akkor nem sokra megy a "kapható volt anno aprón" kezdetű történetekkel...
Boltban meg van vagy' 100k HUF árkülönbség a két kategória között (BenQ és EIZO), talán nem véletlenül.
(#94442) ZozzM
Munkára az Asus-t. -
choco01
addikt
válasz
Mamuska #94455 üzenetére
Mármint ezt most az Acerekre írtad?
Jelenleg 1050 van benne, főleg CSGO, LOL és PUBG-vel játszik, 4K azért merült fel mert legalább akkor hosszabb távon jobb vétel lenne szerintem..Szerk.:
Néztem az Asusnak és a Dellnek is meg AOC-t de mind TN paneles, nem tudom milyenek lehetnek..
Pl. ez az AlienWare vagy Asus ROG
-
szasanyi
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged