- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
OgreImre
senior tag
BenQ EW3270U
32" 4K VA 10bit Freesync 24-60Hz "HDR" 150-160k Ft.
Elég jónak tűnik ebben a kategóriában."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
t-joco
tag
Sziasztok!
Valakinek van személyes tapasztalata Samsung C24F390FHU monitorról? milyen képet ad,a színek mennyire szépek,fekete mennyire fekete? dönthető a monitor? netezésre,és filmnézésre használnám. érdemes megvenni? -
OgreImre
senior tag
válasz Wellin9 #88696 üzenetére
4K-ra inkább 32", de 100-150cm-ről akár lehetne nagyobb is ha elfér (40-43")
AOC U3277PWQU
vagy
AOC U3277FWQ (ha nem kell az állvány állíthatóság és nem hiányzik az USB hub)
vagy
LG 32UD59-B[ Szerkesztve ]
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Wellin9
tag
Sziasztok !
Egy jó kis Dell P2414h-s harcostársat cserélnék le.
Elég laikus vagyok a témában,így hozzátok fordulok segítségért. PS4 Pro-oz keresek 4k-s monitort,persze emellet rá lenne kötve a gépre is film,netezés satöbbi,de ez gondolom nem oszt nem szoroz. Viszonylag közel ülök a monitorhoz (100-150 cm körül),nem tudom,hogy ehhez a távolsághoz, milyen nagyságú illik,elég lehet-e a 27 col vagy kellene a nagyobb. Az árat valahol 150k körül húznám meg.
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
fabri07
aktív tag
Sziasztok egy nagyon spontán jött akciót láttam meg..
Most van egy Samsung S24F350FHU Monitorom 1 éve használom, de beszeretnék szerezni egy 144hz-est csgo végett, meg minden végett mert sokkal jobban folyik a gép.
VGA: AMD Sapphire rx 470
CPU: i3 6100
Alaplap: msi b150mortar
táp: fsp hexa+ 400W
Ram: 8GB talán 2133mhz Kingston hyperX
Házitfenix NeosMajd procit is újítok, szóval egy akció https://www.konzolvilag.hu/pc/asus-vg248qe-monitor-bontott
ez a monitor megérné ezért a pénzért? esport versenyen használták azért drága...
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Tapasztaltak tanácsát szeretném kérni elsősorban!
Irodai szövegszerkesztős, böngészős munkákra a betűkészletek megjelenítése miatt, melyik csatlakozási formátumot ajánlanátok, ami élesebb képet ad, a dvi vagy hdmi, vagy egyáltalán van-e itt ilyen téren különbség?
Csak azért, mert a cucc hdmi-vel menne (59-60Hz-en), de érdekel, hogy tudja e ugyan azt, mint a jó minőségű dvi-vel biztos.
Kérlek, hogy a találgatásokat inkább ne, hanem a tapasztalat érdekel.
(nem tudom kipróbálni, mivel még nincs meg, utána meg már késő, ha már megvan).
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Zlcsi
senior tag
esetleg egy ilyen szörnyeteg
Philips BDM4350UC Monitor -
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
Valami ilyesmi méretű és tudású monitort keresek:
LG 32UD59-B
Van esetleg valakinek tapasztalata, mert tesztet nem találtam neten.
Első sorban filmre és munkára keresek, játék már annyira nem érdekes (jaj kezdek felnőni)VA panelről mit kell tudni? Érdemes olyat venni? Azt tudom, hogy tv-nél jobb, de monitornál is?
-
matilicious
kezdő
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani lehetőleg 27, de 24" is megfelelő, monitort?
A leglényegesebb, hogy 144hz, 1ms.Szóba jöhet: Acer, BenQ, ASUS
Keret: 120k
Köszönöm
U.i: Ha 27", akkor képes legyen 1440p reis!
[ Szerkesztve ]
i7 8700k -- 16GB DDR4 -- STRIX 1080 Ti
-
Anonymus23
veterán
válasz viktor00701 #88687 üzenetére
Ha jó a TN, akkor szerintem ez a legjobb vétel most 100k körül:
AOC G2460PG - GAMING LINE
G-Sync, a VGA-d is megfelelő ehhez a felbontáshoz, ideális méret stb. Egyedül az, hogy TN.Hangszórót inkább felejtsd el, még egy negyed millás monitorban is a vicc kategória a hangszóró. Egy 10k-s Genius hangfalpár is nagyságrendekkel szebben szól mint egy ilyen beépített csipogó.
;) - The Power of the Light Side
-
kicsako
őstag
Sziasztok,
Milyen monitort ajánlanátok PS4-hez és egy középkategóriás PC-hez?
"Igényeim":
Full HD, 21-24", 2 HDMI csatlakozó, max 60ezer Ft.Köszi a segítséget előre is!
-
viktor00701
csendes tag
Sziasztok monitort szeretnék venni kb 100k forintot szeretnék szánni rá leginkább játékra használnám ( pubg lol illetve többi fps) . 1060 6gb vga-m van hozzá. Nem tudok döteni hogy 144-240 hz közül mivel járnék jobban. Az lenne a legjobb ha lenne benne hangszóró is .
Előre is köszönöm -
dellforeva
csendes tag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy melyik monitor a jobb, mert árban ugyanannyiba kerülnek?
LG 34UM69G-B
LG 34WK650-W
LG 34UM59-P Ez elég olcsó a többihez képest, mennyivel tud kevesebbet?
Nem játékra kel,l hanem munkához, esetleg filmezéshez.Köszi szépen!
-
punkkid0092
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni Tőletek, egy lehetőleg jó ár/érték arányú monitor vásárlása előtt.
- legfontosabb igény, hogy 2 monitoron tudjak dolgozni/tanulni (itt leginkább MS Office alkalmazásokra, irodai használatra gondolok + némi programozás, PS nagyon ritkán) - jelenleg már van egy LG-IPS234V monitorom (ezt nevezném ki másodlagos monitornak)
- a 23"-t már kevésnek tartom, min. 27" körül gondolkodom (de ha jól gondolom, ekkora méret, vagy efelett nem ajánlatos a FHD felbontás)
- a közeljövőben veszek egy min. nvidia gtx 1060 vagy e feletti kártyát, így ezt a monitort használnám elsődlegesnek játékokhoz (fifa 17,18, GTA V, PUBG, +megjelenő címek)Kérdésem így, hogy milyen monitort ajánlanátok? Keret: nagyjából max. 80 eFt és nem lenne hátrány ha min. 75Hz képfrissítést tudna, és inkább az IPS panelt preferálnám.
Ha egy 23"-os 16:9-es FHD monitor mellé bekerülne egy másik, esetleg nagyobb felbontású, más képernyőátlóval és képaránnyal rendelkező monitor az mennyire lehet zavaró ergonómiai szempontból?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
törölt tag
Kipróbáltam most egy 27"-es monitort játékra a 23"-as DELL helyett és azt kell h mondjam, karnyújtásnyi távolságra (nem tudnám hátrébb tenni)... túl nagy! , Nem látom be az egész képet, 23-ason jobb játszani (nekem).
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
Elsődlegesen játékra, de filmnézésre is keresek monitort.
4K-ra inkább nem váltanék de valamilyen WQHD jó lenne.A standard 27-es IPS G-sync monitorok közül (Asus, AOC, Acer), az AOC AG271QG mennyire ajánlott a többihez képest? Ez a három közül a legolcsóbb. Olcsó húsnak híg a leve téma vagy nem lenne vele gond?
Mi ennél a monitornál a minimum g-sync tartomány? Próbáltam nézni a honlapjukon,de nem találtam erről infót. A másik két monitor g-sync tartománya jobb?
Alternatívának néztem még a AOC AGON AG352UCG-t is.
35-ös méretben mennyire jó még ez a 3440x1440 felbontás? Vagy ide már mindenképpen 4K kellene, hogy szép legyen a grafika?
Régebben úgy tudom sok probléma volt a 21:9 aránnyal, játékoknál, ez a helyzet ma már javult?
Ebben VA panel van nem IPS, azt olvastam azoknál a lag kicsit jobb, mint az IPS-nél de a színek rosszabbak.Ti szerintetek melyik lenne a jobb választás?
Köszi!
-
tibaimp
nagyúr
Csak azért írok ide, hátha valakinek segítek ezzel.
Szóval, most vettem egy új monitort, ezt cseréltem le: [link]
erre: [link]
Annyit mondanék, hogy a kép megjelenítés közötti különbség szinte leírhatatlan. Én nem vagyok nyomdász, nem tudom mi a különbség a magenta meg a piros között (na jó tudom), de szemre, simán a színek "lejönnek" az íróasztalomra, félelmetes. Annó a régi monitort is ~60.000Ft körül vettem, meg ez is ott körül van.
Szóval aki régi TN monitort használ, és van rá pénze, simán cserélje egy mai, új monitorra, azt javaslom.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
félisten
válasz lócitrom #88675 üzenetére
Még 25 hsz-t sem kellene visszaolvasnod, hogy elolvasd: a legolcsóbb Gsync monitor, az AOC G2460Pg is teljesen vállalható 100k HUF körül. Döntsd el, mennyire fontos neked.
(#88676) Mamuska
Én kevésbé...(#88677) Andrew.f79
Asus VC239H, VP239H, VX239H
AOC I2490VXQ/BT, AOC I2490PXQU/BT, AOC I2481FXH
Dell U2414H.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mamuska
őstag
válasz Andrew.f79 #88677 üzenetére
Dell u2414H megfelelő lesz.
-
Andrew.f79
csendes tag
Sziasztok !
Dell vagy ASUS 24" full HD IPS monitort keresnék kb 50-60.000- Ft árkategórában normál otthoni felhasznállásra, jó lenne ha matt lenne a kijelző felülete, és mivel hölgynek lesz valami design-osabb
keskeny kávájú modell lenne. -
lócitrom
őstag
válasz AxBattler #88674 üzenetére
persze, mert hátránynak nem hátrány, ha van. azt viszont nem tudom, hogy hogy árazzák ezeket a monitorokat. egy ROG monitort találtam véletlen valamelyik keresővel, ami úgy 300E forintos áron van. azt hittem biztos rossz kritériumokat adtam meg és nem a G-Sync miatt drága. de akkor ez már mellékes tényező, ha tényleg ennyire lehetetlen ára van.
(#88673) Anonymus23
nem egészen. egyszerűen arról van szó, hogy könnyebben döntök egy kipróbált márka mellett, ha nem találok valami részletes okfejtést a többi mellett. az is zavaró, hogy most itt keresgélve azt látom, hogy ezek szinte majdnem kivétel nélkül nem mai szériák. az Acer esetében pl. már találtam olyan leírást, hogy 2014-es széria és ha jól értem az utolsó betűk jelölik az évjáratot(?) vagy egyebeket. de ezeket nem egy fórum nem jelöli. így ahány leírás, annyi adat. egyelőre nem tiszta emiatt, hogy milyen képességeik, szembeötlő hibái vannak ezeknek a monitoroknak.
[ Szerkesztve ]
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
félisten
válasz lócitrom #88672 üzenetére
- FreeSync, DAS (assetudommi) jól jöhet szintén, bármi, ami a gépemből kiszugerálja, hogy ne legyen fostos a kép
Te emlegetted a Freesync-et, a 70k-s keretből meg nem is gondolhatnék Gsync-esre, mivel a legolcsóbb is 100k HUF-nál kezdődik."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Anonymus23
veterán
válasz lócitrom #88672 üzenetére
Nekem úgy tűnik, te már eldöntötted, LG akarsz, neked inkább megerősítés kellene semmint javaslat...
Az se rossz, de kaptál AxBlattertől több alternatívát is Freesynces verzióra, de ha csak 100+Hz kell, akkor arra ott az Acer is, de ha nem győz meg az 5 év gar, akkor maradj nyugodtan az LG-nél, legalább az első választást veszed, és nyugodt marad a szíved.;) - The Power of the Light Side
-
lócitrom
őstag
válasz AxBattler #88671 üzenetére
nem tűnt mérvadónak. a G-Sync-ből gondoltam kikövetkeztethető, hogy azért nem egy őskori AMD konfiguráció a VGA egy nVidia GTX 1050Ti Mobile, az alaplap Kaby Lake-H, a CPU pedig egy Intel Core i7-7700HQ. bár utóbbi kettő annyira nem lényeg ezután.
[ Szerkesztve ]
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
lócitrom
őstag
válasz AxBattler #88664 üzenetére
a Lenovo a másik, amivel szemezek. az AOC nekem teljesen ismeretlen. valamint hát árkategóriában mintha láttam volna hasonló modellt, de ez már nekem drága lenne. a 80E forint az a leglegleg árban. és akkor ezért még nem kap semmi extrát az ember, csak FreeSync van ahogy látom ebben is. van valami olcsóbb, ami megérheti? közben azt már megtudtam, hogy a gépen a kimenet az HDMI 2.0b. szóval tényleg indokolt egy 100Hz feletti monitor. leginkább az zavar, hogy nem látom az említettek közt a különbségeket igazán. egyelőre az LG tűnik ideálisnak, rossz tapasztalatom sincs a márkával. okosan akarom leváltani a mostani öreg 2 ms-os öreg LG-m, hogy az új már a legtöbbet kihozza a vasból.
(#88663) Anonymus23
a megfogalmazásomban is eleve benne van, hogy erre nincs sok esély. de mivel egy ideje messziről követem csak a piacot, így simán lemaradhattam valamiről. ezen annyira nem kellett volna elidőznöd. felső határnak céloztam be magamnak. de kösz a tippet. pont olvastam a cikket a nagy testvéréről, de szúrja pár dolog a szemem sajnos. az a baj, hogy eddig sem nagyon láttam jó Acer monitort, nem tudom az elmúlt években mennyit javult a minőség. specifikációkat összehasonlítanám alaposan, mert egyelőre ennek inkább csak az ára kedvező. kár, hogy erre nincs valami oldal.
-
Watto1991
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek átlag felhasználásra, játékra, kevés lightroom-ra jó lehet az alábbi monitor?Köszi.
-
félisten
AOC-ről is elég jókat olvasni, nincs vele baj, ha tudod mit veszel. Ha fontos az ár, és elég a G2460Pg tudása, akkor rendeld be nyugodtan.
Az Acer lehet, hogy nem ad neked annyival többet.Analóg port mellett csak 1db DP portja van, ezt számold bele!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz lócitrom #88661 üzenetére
Jó választás, AOC G2590PX-t mondanám még, ill. a Lenovo Legion Y25F-10 sem olvastam még rosszakat.
(#88654) SSJPeter
Minden jó, ha a vége jó.(#88662) BaLee
Dobj rá 30k HUF-ot, és ott az 5 év garis Acer Predator XB241Hbmipr... egyébként én nem tudok más alternatívát."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Anonymus23
veterán
válasz lócitrom #88661 üzenetére
- jó volna nyilván IPS vagy bármi, ami jobb mint a TN, de ez lehetetlen már a 100Hz+ miatt
Ez a rá szánt összeg miatt lehetetlen, van már 144Hz-es IPS régóta.
De amit linkeltél se 70 eFt, sokkal inkább 80-hoz közelít...De akkor már inkább ez az Acer, nem utolsó sorban az 5 év gar miatt, olcsóbb is:
-
BaLee
addikt
Van valami alternatíva / bestbuy G-sync monitor 24" méretben az AOC G2460PG mellett? Gaming minitor kellene, FullHD felbontás igazából elég lenne. Lényeg, hogy hasonló ársávban legyen.
[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
valamiféle elfogadható monitort keresek főleg játékhoz. ebben kérnék segítséget. főbb kritériumok, amik alapján keresek:
- nagyjából ~70E forint tőke, de leginkább alatta
- 100Hz feletti képfrissítés
- jó volna nyilván IPS vagy bármi, ami jobb mint a TN, de ez lehetetlen már a 100Hz+ miatt
- a gépen HDMI adott, bár a pontos verziót jelenleg nem tudom ellenőrizni
- előbbiből adódóan minimum rendelkezzen megfelelő HDMI csatlakozóval
- 24-25 col untig elég nekem
- felbontás szintén bőven jó, ha "csak" full HD
- DVI-D és/vagy DisplayPort szintén jól jöhet
- jó volna G-Sync, de hát az nVidia jól megnehezítette az életet e téren, így árkategóriába biztos nem fér bele
- FreeSync, DAS (assetudommi) jól jöhet szintén, bármi, ami a gépemből kiszugerálja, hogy ne legyen fostos a képnagyjából ennyi jut eszembe. ennek tükrében én ezt néztem ki. viszont sejtem, hogy nem ez az egyetlen megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
SSJPeter
őstag
Köszönöm szépen, ez az AOC-nak is jó reklám akkor.
Let’s go Brandon!
-
férfiállat
tag
Nagyon zavaró lenne ívelt monitor mellett olyat használni 2. monitornak ami nem ívelt??
-
SSJPeter
őstag
válasz Anonymus23 #88649 üzenetére
Valóban hibás volt a DP-kábel. A sajátjával teljesen jól működik, mindenkinek köszönöm, aki a tippet adta, így nem kellett visszavinnem a boltba és megspóroltam egy utat.
Még egyszer köszönöm.Let’s go Brandon!
-
Plague666
tag
Ugyan nem u2415-öm van, hanem régebbim, de írok pár sort.
Az 1200p kicsivel jobban terheli a kártyát, de minimálisan, és 1060-nal nem fogod észrevenni. Nagyon szép a dell ips-ek képe, jó az anyagminőség, stabilan áll, stb.
DE: bizony komoly kompromisszumot kell kötni. Ezek a monitorok nem tudnak 16:9 képarányt, sem 1:1 arányú megjelenítést. Tehát az 1080p fullhd tartalmat fekete szélekkel sem jeleníti meg neked, csak nyújtást tud teljes képernyőre, ergo torzul kicsit.
Ezt a gondot lehet orvosolni az nvidia driver beállításaiban, át lehet pakolni arra, hogy a skálázást a gpu végezze, ne a monitor, így bármilyen felbontás torzulás nélkül, oldalarány-tartással, vagy akár 1:1-ben megjeleníthető.
Node ez csak a pc-n megy, vagy a laptopon. Bármi mást rákötsz (konzol pl) marad a 16:10-re nyújtás ( esetleg 5:4 vagy 4:3 van még a monitor beállításaiban, előbbre nem vagy velük. Szóval ha van tervben konzol az erre nem lesz jó, széthúzza a képét . Pc-t, laptopot kiszolgál prímán. Garancia is álom, bő családban sok dell ultrasharp van, egyszer az egyiket visszaküldtük mert cicergett, a futárral küldtek egy másikat, a telefonban a nőt nem is érdekelte mi a baj, csak hogy hova küldheti a cserét.
Remélem tudtam segíteni. Kérj kalibrálást is, ekkora összegnél már megéri szerintem, és legalább át is nézik egyúttal. -
yorka
tag
Sziasztok!
1060 6GB mellé szeretnék 16:10 képarányú monitort. Dell U2415 a kiszemelt.
Bár a felhasználás többnyire játék (Fortnite, PUBG, Mass Effect sorozat, AC Origins és még ki tudja mi a jövőben), nem szívesen mondanék le erről a képarányról, mert nekem is vanank igényeim, nemcsak a gyereknek
Milyen kompromisszumokat kell kötnöm ezzel a képaránnyal? Olyat is olvastam (TFT Central), hogy egyes külső multimédia eszközöknek is problémája lehet ezzel a képaránnyal. Ami fontos lenne, hogy időnként a céges vagy saját laptopokat is rá tudjam kötni kompromisszum mentesen. -
Anonymus23
veterán
válasz coldfirexx #88650 üzenetére
Van pl ILYEN IS, de azt ti tudjátok, hogy milyen tartókart vesztek és a miniPC-nek milyen felfogatási lehetőségei vannak.
-
tag
válasz Anonymus23 #88647 üzenetére
Szia!
Nem is lenne gond van minden hozzá, de van olyan ár aminél már nem éri meg nekünk foglalkozni vele.
Persze ha nem lehet értelmes áron kapni ilyet akkor magunk megcsináljuk. -
SSJPeter
őstag
válasz AxBattler #88644 üzenetére
Ne haragudj, én ugyan annyira nem értek hozzá, de a színprofil és a felbontás között nincs semmilyen összefüggés szerintem, alap dolog, hogy egy monitor először a natív felbontásába vált át, és utána ha ez megvan akkor majd szórakozok a színprofillal, de olyan helyzetbe nem kerültem még, hogy a monitor nem viszi a felbontását.
A szalonban is ki lett próbálva a monitor egy random gépen, ott sem volt beállítva a színprofilja, de beállt natív felbontásba, ez nem lehet az oka.
Adtak egyébként fájt, emailen küldték el, de annak a beállítása csupán opcionális.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
Anonymus23
veterán
válasz coldfirexx #88645 üzenetére
Egy általad leírt üzemben nehogy már gondot jelentsen egy konzol legyártása amivel mondjuk akár a vesa csavarokkal lehet rögzíteni
Súlyban nudli az egész, így simán tudnia kell a tartónak viselnie.[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Anonymus23 #88642 üzenetére
Igen mi is errre az elhatározásra jutottunk hogy inkább vegyünk 10db nettó 30000 ba kerülő monitort mint iparit darabját 150.000 ért. Ha valamelyik elromlik nem fáj annyira, de ha nincs baj évekre megoldja a feladatát.
Szerintem az Acer marad mert ott házhoz jönnek ha valami gond van a monitorokkal.Más: Van valakinek tapasztalata mini pc felfogatással a monitorra ugy hogy a tartó is a vesába megy bele?
valahogy így? Ha találok is ilyen terméket horror áron van.
-
félisten
válasz SSJPeter #88643 üzenetére
Ugye nem a gyári profilt telepítetted, hanem amit kalibrálás után adtak boltban?
Monitor színprofilok használata(#88646) SSJPeter
Nem küldtek / adtak neked semmilyen fájlt a kalibrálás után?
Hol csináltattad a beállítást?[ Szerkesztve ]
-
SSJPeter
őstag
válasz Anonymus23 #88637 üzenetére
Hmm, rendben, adok neki még egy esélyt, újra kiszedem a dobozból és kipróbálom a saját DP kábelével, amit hozzá adtak, ez lesz az utolsó esélye, aztán visszaviszem.
(#88638) AxBattler:
Konkrétan ez volt az, még be is kalibrálták, azzal nem leszek kisegítve, ha náluk megy, de nálam nem, mert akkor sem megyek vele semmire, wint én emiatt újra nem húzok. Ha hibás a kábel, az más, de ennek kicsi az esélye, lévén, hogy a másik monitorral kifogástalanul működik.
Estére okosabb leszek, és megírom mi volt.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
Anonymus23
veterán
válasz coldfirexx #88641 üzenetére
Mondjuk az ipari monitorok nem ebben az árketagóriában mozognak, adott esetben sokkal olcsóbb ezekből az office jellegűekből újra venni sérülés/törés/"kopás" esetén, semmint ilyen valóban ipari környezetbe szánt, mindenféle védelemmel (IP, edzett üveg képernyő stb) bíró monitorokat.
-
tag
válasz Anonymus23 #88640 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget akkor utánaolvasok ezeknek.
-
Anonymus23
veterán
válasz coldfirexx #88639 üzenetére
Nekünk a CNC gépekhez ipari monitorok vannak, ezek (amit te linkeltél, avagy akár én) elsősorban irodai/otthoni felhasználásra vannak kitalálva. Ahol én dolgozok (autóipari cég, szerszámüzemmel, fémmegmunkálással) hasonló olajos/koszos környezet, ugyancsak használnak normál monitorokat, de a legtöbb üveges szekrényben van, így is totál dzsuvások/porosak, meg gondolom az olajpára is csak lecsapódik, akárhogy is szűröd.
Mivel nem ipari jellegű felhasználásra szánt monitorok a vásárlás szándéka, ezért én ezeket az olcsóbb de ugyanakkor masszívabbnak tűnő cuccokat javasolnám, itt már a szimpátia is dönthet, szerintem, mivel a tudása hasonló mindkettőnek. De még egyszer mondom, ezek nem ilyen környezetre vannak kitalálva, persze ettől még lehet sok-sok éven keresztül fognak működni a garanciaidőn túl is.
Én magam ilyen kategóriájú LG-t nem raknék ipari körülmények közzé, nálunk a legtöbb az BENQ, de az Acer is eléggé masszívnak tűnik, nem utolsó sorban jobb áron. (pl most vittek le innen tőlünk egy Acer monitort a szerszámüzembe , itt kiszolgálta a maga 5 évét, ott még megy tovább ameddig bírja )Én az általam linkelt boltban érdeklődnék (vagy itt Brekknél), biztos tudnak neked ilyen mennyiségnél megfelelő támogatást nyújtani, hogy mit lenne érdemes ilyen körülmények közzé vásárolni.
-
tag
válasz Anonymus23 #88635 üzenetére
Szia!
Szerszámgyártással foglalkozunk. Esztergálás, marás köszörülés. A Monitorok közvetlenül a gépek mellé mennek, tartókarral lesznek rögzítve, munkarajzok olvasására, és termelésirányítási rendszer használatára lesznek telepítve. Ügyelünk a tisztaságra, levegőtisztitás is van , meg olajköd leválasztás, napi takarítás.
Ennek fényében is ezeket javasolod?
A kettő között csupán szimpátia alapján dönthetek?Köszi
Pisti -
félisten
válasz SSJPeter #88628 üzenetére
Akkor nem lettek összekeverve...
Elsőre én is rossz/hibás DP kábelt mondanék, de az a tuti, ha üzletben csekkolják.Konkrétan ezt a darabot vizsgáltad be előzőleg az üzletben, vagy csak egy kiállított, ugyanilyen modellt?
-
Anonymus23
veterán
válasz SSJPeter #88636 üzenetére
Banális, de nekem akkor volt ilyen, amikor nem volt koppanásig bedugva a DP kábel, mert nehezen fértem hozzá, és nem akart pl a 144Hz-es monitor csak 60Hz-en működni.
Már éppen kezdett kiverni a víz, hogy mit fogok én a cserével kínlódni, de előtte kábelt akartam cserélni és vettem észre, hogy mintha nem lenne annyira fix, 0,5-1mm ment még beljebb kisebb kattanás kíséretében és láss csodát azóta is tökéletesen működik.;) - The Power of the Light Side
-
SSJPeter
őstag
válasz Franklin #88633 üzenetére
Érdekes jelenség, biztos, hogy nem driver hiba?
Ez a kérdés majd ki fog derülni a boltban, mert ma vissza viszem és ott majd megnézzük, de szerintem ez 99%, hogy nem driver hiba, de meglátjuk.
Én azért még megpróbálnék egy win reinstallt.
Na ez az ami sajnos nekem már nem fér bele, ennyit nem ér egy monitor nekem, de szerintem nem is hozna megoldást, de meglátjuk.
Let’s go Brandon!
-
Anonymus23
veterán
válasz coldfirexx #88634 üzenetére
Bár a konkrét üzemi körülmény nem derült ki (por, hő és egyéb szennyezettség fennáll-e stb.), de sokkal inkább ilyenben gondolkodnék:
-
tag
Hello. Még egyszer megpróbálkozom a kérdéssel hátha van valakinél hasznos info:
Szeretnék új monitorokat vásárolni, kb 13db-ot üzemi környezetben lesznek használva MINIX NEO Z83-4 PRO Minipc-vel összekötve.
Amit keresek:
-Lehetőleg I. vagy II. kategóriában
-23-24 col (ha 22 col az ajánlott de sokkal jobb mint a nagyobb társai az is érdekelhet még)
-Full hd felbontás
-Nem tükröződő felület (sok ablak miatt, egy fényes kijelző olvashatatlan lenne)
-Nem feltétel a vékony káva
-Jó lenne a gagyi műanyagot elkerülni
-HDMI ajzat kell a mini pc kapcsolódásához
-VESA-75 vagy VESA 100 felfogatási lehetőségAmit kinéztem LG Electronics 24MB56HQ ez most bruttó 46 290 Ft a Laptopszalonnál.
Köszönöm ha tudtok másik típust ajánlani, vagy a kinézettet megcáfolni/megerősíteni.
Köszönöm,
Pisti -
SSJPeter
őstag
Így néz ki egyébként a helyzet. videó
Let’s go Brandon!
-
-
BullKoxa
őstag
Tudom nem ide tartozik, de itt is jó helyen van! aki gondolkozna az Nvidia G-Sync-n, nekem a távolabbi adja jobban. Nekem ez adja át a legjobban mit is jelent ez a dolog, állítólag a Freesync nem ilyen jó, egy PH taggal írta nekem PÜ-ben. Mert most ugyan olyan moncsink van, neki előtt Freesync volt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz SSJPeter #88626 üzenetére
I2790PQU/BT - 1080p
Q2790PQU/BT - 1440pNeked most melyik is lett végül?
-
SSJPeter
őstag
válasz SSJPeter #88593 üzenetére
Hali!
Képzeljétek el megszívtam az AOC-al.
Valószínűleg hibás, annak ellenére, hogy a szalonban működött, amikor az Nvidia drivert is ledúrtam, vissza installkor próbálta natívba rakni, de lila-zöld képernyő lett belőle, aztán visszarakta Full HD-ra.[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
OgreImre
senior tag
-
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az Lg 22 MP55 monitoromat. Ha ugyan azt tudja az már nekem megfelel csak nagyobbat szeretnék. 27" körüli érdekelne.
Van esetleg ajánlott típus az olcsóbb szegmensben?KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Whysperer
addikt
válasz AxBattler #88618 üzenetére
Gond nicnsen csak ezt nem akartam nagoyn grafikara hasznalni es 350-400 font a AOC meg 178 az a Benq meg volt ebazen 220-ert. csak ezert kerdeztem.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Gawamatsu
senior tag
Hali,
elkezdett villogni időnként a ViewSonic VX2025vm-em, régi, IPS-es 1680*1050/60Hz-es monitor.
Amire kellett tökéletes, de világosabb tartalomnál már zavaró a haldoklása.Utódot keresek neki.
Amit ki kellene szolgálnia az jelenleg egy i7-3770 (nem K), 16Gb RAM, GTX1070.
Szinte csak játékra van használva, de az széles skálán (GTA5, Civ, SimCity, D3, MS Manager és tudomisénmi), kis böngészde és sok filmek.Eddig kb arra jutottam, hogy vagy 4k/60Hz vagy 1080p/1440p nem tudom mennyi Hz, talán 144 G-Sync.
Az AOC-nak apadozik az ára, de a G-Sync-es monitorok mind 150k fölöttiek, AMD-re meg nem megyek vissza egy ideig. A 1070 GTA-banÉs itt a dilemma, hogy 4k/60Hz vagy 1440 (1080p és 1440p között az ár 50k körül van, kérdés mennyivel lassul 1440p-n a kártya 1080-hoz vagy 1050p-hez képest, jelen proci környezetben).
Ahogy olvasom a 4k sok lehet a 1070-nek és ha jönnek új játékok még jobban megterhelő lesz, de a 144/165 Hz/fps szintén olyan határ,amit a jelen konfig nem biztos, hogy ki tud csiholni magából (GTA-ban biztos nem).
IPS-t megszerettem, így TN nem kell ingyé se és íveltre sincs igényem.
Árban elméleti határ nincs, csak funkcionális.
-
-
félisten
válasz Whysperer #88615 üzenetére
Teszt alapján a színeket állítgatni kell az elején, és fényes a felülete, szóval ez inkább egy multimédiás modell, de ettől még működhet nálad.
-
Whysperer
addikt
válasz AxBattler #88610 üzenetére
De a szinek miatt? Mert amugy Benq+EiZO+Nec-t hasznalok munkara ezen csupan jatszanek meg modelleznek csak szoval nema szinhuseg a fontos.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
Kategóriájában, van előnyösebb ( nem az árcédulára gondolok, hanem inkább minőség/tudás/panel/coating ) választás a HP Omen X35 nél?
Már jó ideje várok, 35" körüli G-Synces monitorra ami ilyen felbontás mellett 144hz körül, HDR el jön, de a kiszivárgott árak nem túl megnyerőek =)
-
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok.
Nem kaptam semmilyen választ (pontosabban ajánlott monitort) az előző kérdésemre, így megpróbálom megint, hátha.
Munkára keresek monitort:
-24" - 27 "-ig keresek
-Minimum 1 USB (de kettő jobb lenne)
-Legyen megbízható, éles képpel.
-Árban 65-ig szánok rá.Továbbá lenne pár kérdésem a témával kapcsolatban:
Wifi-s adapteren keresztül akarom megoldani azt hogy a gép és a monitor(ok), ne egy helységben legyenek.
Erre elvileg van is már adapter, de:
-Ebből kettőt össze lehet hangolni hogy a kiterjesztett asztalt két monitoron lehessen használni?
-Kétirányú hangot hogy tudom megoldani? Ha olyan monitor lesz amin van USB / Jack (itt csak 4 pólusú jó, ha jól tudom, ilyen van a monitorokon?) akkor azon keresztül megoldható, vagy erre vezeték nélküli füles kell?
-Ilyen adapterek "laggolásával" van valakinek tapasztalata? Zavaró lesz?
-Milyen adaptert ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Whysperer #88608 üzenetére
AOC-t nyugodtan veheted, és a kinézett modell is okés, pont lejjebb dicsérték.
Viszont komolyabb munkára inkább valami profibb monitort néznék, kalibrálással:
AOC Q3277PQU
ASUS PB328Q
BenQ PD3200Q
Philips BDM3270QP"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
katras
tag
Sziasztok!
Otthoni használatra és játékra keresek egy 144hz-es, full hd (a nagyobbhoz nincs meg a gpu ). 27"-es monitort. Szeretem a hajlított design, mi a véleményetek róla?
100k alatt gondoltam, de ha van valami kimagasló darab lehet drágább.
-
Whysperer
addikt
Sziasztok.
Sima World of Warcraft-ra es Dota 2-re most hasznalok egz FHD 24 colos Benq-t es csodaltos mai napig imadom. Viszont szeretnek munkara es jatekra egy 32-es monitort. lattam olcson egyet es ez nem draga. Csak jokat olvastam rola szoval azert rakerdezek itt is. [link] mi a velemenyetek rola? Jo bartaomnak ilyen van csak BenQ-ba es ez a meret meg felbontas angyon jo nekem dolgozni simulaciok stb maya/houdini/zbrushban. nagyon megtetsz a felbontas meg a meret. Ove mondjuk ketser ennyi volt. Csak etz a AOC markat nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Kedves Fórumtársak.
Szeretnék új monitorokat vásárolni, kb 13db-ot üzemi környezetben lesznek használva MINIX NEO Z83-4 PRO Minipc-vel összekötve.
Amit keresek:
-Lehetőleg I. vagy II. kategóriában
-23-24 col (ha 22 col az ajánlott de sokkal jobb mint a nagyobb társai az is érdekelhet még)
-Full hd felbontás
-Nem tükröződő felület (sok ablak miatt, egy fényes kijelző olvashatatlan lenne)
-Nem feltétel a vékony káva
-Jó lenne a gagyi műanyagot elkerülni
-HDMI ajzat kell a mini pc kapcsolódásához
-VESA-75 vagy VESA 100 felfogatási lehetőségAmit kinéztem LG Electronics 24MB56HQ ez most bruttó 46 290 Ft a Laptopszalonnál.
Köszönöm ha tudtok másik típust ajánlani, vagy a kinézettet megcáfolni/megerősíteni.
Köszönöm,
Pisti -
Exodius
őstag
válasz férfiállat #88605 üzenetére
Ott egy rakás visszajelzés a honlapon.
-
férfiállat
tag
[link]
Hali vennék egy ilyen monitort az lenne a kérdésem, aki régóta használja mik a tapasztalatok hosszú távon?? -
Anonymus23
veterán
válasz BullKoxa #88603 üzenetére
Az igen, akkor én nem szóltam, mert nálam olyan 40-50 körülire állítva látszik a bevilágítás (meg persze az IPS glow), de ha leveszem 30 környékére, akkor éppen csak a sarkokban van egy kevés, igaz ez sík, nem hajlított kijelző.
Mondjuk az is igaz, hogy a fénykép is lehet csalóka, mivel záridővel játszva sokkal durvábbnak tűnik mint amilyen valójában lehet, főleg a második kép furcsa, ahol nem sötétben fotóztad, de ugyanolyan durván látszik a bevilágítás, ezért gyanús nekem a fényképezőgép beállítás is.;) - The Power of the Light Side
-
BullKoxa
őstag
válasz Anonymus23 #88599 üzenetére
15-n van. Ez is 250K körül-i monitor. Szerencsére a Vizes boltban akcióban elcsíptem jó áron!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Anonymus23 #88601 üzenetére
Annó a PG279Q-m 2 szemközti sarkában is látszott, 8-as fényerőn volt használva.
Most az LG is annyin megy, így szerintem 80cd körül lehet, de lehet több, ha eljutunk a kalibrációig, kiderül.
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik