-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nobbigstein
tag
Sziasztok!
24"-es FHD monitort szeretnék többnyire office-hoz, ha lehet 30-40e-es keretből. Mik az ajánlottak ebben a kategóriában? Ha semmi nincs, akkor a 40-50e-es kategória is érdekel.
Köszi!
-
Genji
őstag
válasz
bager13 #88498 üzenetére
HA Nvidia kártyád van én mindenképp Gsynceset vennék, olvass utána, de röviden folyamatosabb lesz tőle a kép, a töredezését akadályozza meg. Elég nagy a felára, de megéri. 100-hoz legközelebb: AOC G2460PG.
-
Köszi a beszámolót; már megijedtem, hogy GTX950-el használod!
A képminőségről viszont nem sikerült sok mindent leírnod...Freesync támogatás olyan, amilyen... a gyári driver már elég régi, januári kiadás. Helyedben gyalulnám DDU-val, és letöltenék innen egy frissebb meghajtót.
-
OgreImre
senior tag
válasz
policecars #88486 üzenetére
Ez egy fényes felületű: DELL S2319H (csak dönthető állvány)
Ez pedig matt: AOC I2475PXQU - STYLE LINE (állítható állvány és USB 3.0 hub)
vagy
DELL P2317H (állítható állvány és USB 3.0 hub), ehhez viszont kell Dell AC511 hanszóró külön ami jobban szól mint bármelyik beépített (az alsú káva alá lehet pattintani -
Devas
őstag
válasz
AxBattler #88490 üzenetére
Tapasztalataim az AOC G2590PX-el:
Kicsit mostohán indult a kapcsolatunk, majdnem visszaküldtem, kissé tapasztalatlan voltam az ilyen monitorokkal kapcsolatban, de most már nagy a szerelem.
A frissen telepített Win 10 szépen beállította a monitor driverét valami snassz képernyőnek, meg feltelepített valami béna Radeon Drivert az RX 570-hez is. Kép az volt, kezdjünk el játszani...
Az asztal egy idő után villogott, a játékok is néha villogtak, a szemem kifolyt, hányingerem lett, majd kikapcsolás után többé nem tudtam felébreszteni a képernyőt. Hátul van egy kis joystick, azt nyomvatartva lehet ki-be kapcsolni, de nem tudtam vele felébreszteni. Kézikönyvet nem találtam a dobozban.
Kihúztam a monitor tápkábelét, majd vissza és csodák csodájára bekapcsolt újra.
Feltelepítettem az AOC weboldaláról a monitor driverét (egy inf fájl volt benne, kicseréltem rá a monitor illesztőprogramját). Letöltöttem a Gigabyte oldaláról az Aorus RX 570 4GB driverét és feltelepítettem. Rákérdezett a Relive-re is, mondom neki csapasd azt is! Ellenőriztem hogy a monitor a Win10 szerint 144 Hz-en megy-e, igen.Ha jól emlékszem a Heroes of the Storm-nál volt gubanc ha bekapcsoltam a Radeon driverben a freesync-et, akkor jött a vibrálás. Monitor menüjében egyébként nem találtam freesync kapcsolót, folyamatosan ON-ban van. Azt hiszem akkor jött az áttörés, amikor a Heroes of the Storm-ban defaultra raktam a refresh rate-et 144 Hz helyett. Azóta csakis a HotS töltőképernyőjén van vibrálás, sehol máshol. Persze ha a driverben kikapcsolom a freesyncet megszűnik a vibrálás, na mindegy, a játékban már nem csinálja.
Következő teszt Civilization 6. Itt nem lehet default refresh rate-et beállítani, ezért 144 Hz-en ment. Amikor scrollozok a képernyőn, mindenképpen leesik picit az FPS, függetlenül attól, hogy 60/100/120/144 Hz van a játékban beállítva, és ilyenkor darabos a kurzor gombokkal a scrollozás, szerintem nincs freesyncben, vagy nem tudom.
Legpozitívabb élményeim: Farcry 5, NFS Payback, Resident Evil 7, patikán működik a freesync, csak úgy folyik az élmény!
Nyomattam egy kis World of Warcraft tesztet haver fiókjával. Az FPS-t az istennek nem engedi 100 fölé, valamiért lekorlátozza, de szép smooth az élmény egy 5 fős dungeonban. Csapattunk közben video felvételt HEVC kódolással 36 MBps bitrátával. A felvétel néhol röccen picit, lehet sok volt a bitráta.Egyébként a monitor betekintési szögei nem tökéletesek, ha felülről nézem kivilágosodik, oldalról kisárgul, de szemből gyönyörű. Kicsit talán túl világos.
Amikor no signal-t kap és feketén világít a kép, akkor látni halványan nagyobb világosabb foltokat itt-ott.A doboz tartalma nem VGA és HDMI kábel volt, ahogy a weboldal írja hanem: volt benne egy Displayport kábel, egy HDMI, meg valami kábel aminek az egyik vége USB3.0, a másik vége pedig belemegy a monitor hátuljába és valami SS felirat van rajta.
Hangszórókat nem próbáltam ki.
A káve marha vékony, kb 4 mm lehet.
60 cm-ről nézem, úgy kényelmes. Így látom a betűket, bár néha nem tiszta mi történik a sarkokban.Egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki.
-
bager13
aktív tag
Sziasztok! Tavaly tervben volt, hogy veszek egy 144 hz-es monitort, akkor ajánlottak is párat. Sajnos nem lett belőle semmi, de most aktuális újra. Látom, hogy kicsit nagyobb lett a választék , illetve vannak új panelek.
Mindenképpen 24"-ost akarok, csak játékra kéne(CS:GO). Nyilván emiatt alacsony válaszidő és minimális inputlag a fontos számomra nem, az hogy milyen szép a kép. Ti melyiket ajánlanátok?
Köszönöm! -
policecars
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, napok óta keresem az optimális monitort egy kisfiú számára, de nem találom.
A kívánságok:
1. Méret legyen 22-24 között
2. Legyen HDMI és DSub csatlakozó is
3. FullHD felbontás
4. Beépített hangszóró
5. Max. 50 ezer forintos ár
6. Lehetőleg IPS panel
7. Főleg XBox-on játszana, PC-ről Minecraft, böngészés, youtube menne.Ha valaki tudna ajánlani ezeknek körülbelül megfelelő típust, nagyon megköszönném.
Üdv:
PC
-
Genji
őstag
válasz
salieven #88484 üzenetére
Én egy picit hozzátennék és ACER XF270HU-t vennék a helyedben. IPS-nek szebb a képe, Acerra több a garancia és input lagban tud annyit mint a TN panelesek.
-
salieven
aktív tag
ez pl akkor jobb választás lenne? ASUS MG278Q
-
kispori
csendes tag
Sziasztok!
Szeptemberben vettem a bestbyteban egy LG 24MP48HQ IPS LED monitort(24"), ami április elején meghibásodott.(tudom hogy a bestbyte nem a legjobb üzlet, de akkoriban nem ismertem még az itcafé-t és nem nagyon néztem utána miket veszek, csak amit a boltban ajánlottak)
Április elején elromlott. Elvittem garanciális javításra, és ekkor volt utoljára monitorom, ugyanis 7 hét alatt képtelenek voltak elvégezni a garanciális cserét.(írhatnék erről többet, mert már kezdem nagyon felidegesíteni magam rajta, de nem akarok offolni)
Lényeg a lényeg, a márkaszervíz rájött egy hónap alatt hogy nem tudják megjavítani, szóval kapok egy újat új garanciával. Mivel ez a konkrét típus nincs már az árukészleten, választhatok újat ennek az áráért. Ebben szeretném kérni a segítségeteket, hogy a bestbyteban jelenleg 40-50 ezer között(egy 10-est még hajlandó vagyok pluszban ráfizetni egy jó monitorért) melyik monitort ajánlanátok?
Szeretnék maradni a 24" képátlónál, Full HD felbontás. Teljesen vegyesen használom gépet, játszok is elég sokat, Netflix, youtube videókat nézek.
Elméletileg a héten megjön a garanciapapír, és választhatok egyet. Heti akcióban van a Samsung 23,5" C24F390FHU VA paneles, ívelt monitor 52 ezer HUF. Gondolom ez lenne a legjobb választás, de nem tudom hogy akciós terméket is levásárolhatok-e.
Esetleg BENQ 23,8" GW2480 LED IPS , de van BenQ monitor AMVA+ és VA panellal is, mind 38-43 ezer közötti áron.
Belinkelhetnék 30 másik monitort is, de a csatlakozókon kívül sok mindenben az adatok alapján nem térnek el.
Tudnátok segíteni választani egyet? Én azt sem tudom, hogy IPS vagy VA panel lenne-e a jobb. -
Genji
őstag
válasz
salieven #88476 üzenetére
Ha az input lag számít (márpedig játéknál számít), akkor VA nem biztos, hogy a legjobb. Nézz teszteket input lagra is van már egy két gyors IPS panel ami felveszi a versenyt total display lagban a TN-ekkel (pl Asus ROG Swift PG279Q vagy Acer Predator XB271HU). Ha árérzékeny a projekt keresgélj hasonló modelleket Gsync nélkül vagy marad a TN, de ott inkább 1ms-es darabokat nézz. A másik, hogy 27en a FHD már picit pixeles, nézd meg élőben mindenképp.
-
salieven
aktív tag
Sziasztok.
Monitort szeretnék venni és a következőt néztem ki: ASUS VG278Q
Mennyire számít jónak ez a monitor? 144Hz mindenképp amit szeretnék és 24-nél nagyobb képátlót mivel a mostani is akkora, viszont nem hiszem hogy mennék 1080p fölé mivel csak játékra használom a vasat.
Esetleg jobb ebben a kategóriában ami 144Hz és 27 coll?
-
honlapos5
csendes tag
Szervusztok! Ideírnám a szempontokat és javaslatokat várnék, hogy milyen monitort lenne érdemes vásárolnom.
Egy Nvidia 1060 3GB rammal hajtaná meg a monitort.
Nem játszom, hanem inkább képeket vagy videókat szerkesztek,
tehát Photoshop és Adobe Premiere használatra vásárolnám.
Nem kell halálosan színhelyesnek lennie, tehát hiába említettem a Photoshop-ot, a feladataim nem igényelnek nagyon komoly színhelyességet, így tudok árban alacsony szinten maradni...IPS alapú megjelenítőre gondoltam, vagy ami jobb nála.
24-27" közti méretben érdekelne, itt is inkább a nagyobb érdekelne.
A felbontása legalább 2560 x 1440 legyen, de a nvidia 1060-as kártya tudja az UHD felbontást is, tehát inkább az utóbbit preferálnám.
Szeretném 100eFt környékén megúszni a történetet.
Előre is köszönöm a tippeket.
Előre is köszönöm, ha valaki ad tanácsot.
-
mojito75
csendes tag
Sziasztok!
Gamer laptophoz szeretnék monitort venni. Főbb paraméterek: 7700HQ + GTX 1070.
Amivel szemezgetek az vagy 21:9 -es képarányú 2560x1080 vagy 16:9-es FHD G-sync monitor.
Amivel általában játszom: PUBG, Division
Kérdés, hogy a rendszerem képes-e kiterjesztett FHD megfelelő kihajtására, vagy meg kell elégedjek a 16:9-es 1080p-s változattal (G-sync mellett)?
Akinek van hasonló konfigja vagy tapasztalata, az legyen olyan jó és ossza meg velem, köszönöm! -
aximcore
csendes tag
Sziasztok!
Dolgozni szeretnék monitort/monitorokat venni. Főként programozásra kell, viszont most becsúszott egy jó pár front-end meló. (Két 22" FHD samsung alap monitor helyet lenne... (otthon 29UM68 használok))
Elvárás lenne, hogy amennyire lehet színhű legyen, és lehetőleg normális talppal amivel állítható a magasság, ár nagyjából max 160 ezer.
Amiket eddig néztem:
https://ipon.hu/shop/termek/aoc-q3277pqu/1420090
https://ipon.hu/shop/termek/aoc-u3277pwqu/1536786
https://ipon.hu/shop/termek/lg-34wk650w/1635873
Vagy két 24" monitor lenne jobb ?
pl : https://ipon.hu/shop/termek/dell-p2417h/1444772Túl sok fajta monitort van már ebben a kategóriában, így elvesztem.
Köszönöm előre is a segítségeket. -
BullKoxa
őstag
válasz
Exodius #88466 üzenetére
Hát ez nagyon jó !!!! A színek ( később ) és a fekete állat lett a VA panelen ,ugyan az a videó és a játék is szebb szerintem, és a könyves polcos rész is szebb a VA-n így ! A szöszi nőcis képből is sokat többet lehet látni a kalibrálás után.
-
Exodius
őstag
Ki hinné, hogy ennyit számít a kalibrálás, ugye? Elég meglepő dolgokat hoztak abból a kis BenQ-ból.
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy szerintetek a két monitor közül melyiket érdemesebb megvenni?
Dell U2717D ~140k
Dell U2715H ~137kTalán a U2715H jobban tetszik képekről, viszont a 17D meg újabb (más panel + W-LED háttérvilágítás (nem tudom mit jelent)). Látom most van ingyenes pixelgarancia + kalibrálás, így szeretném ma megrendelni, de nem tudok dönteni
Köszi
Üdv -
wafelini11
újonc
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék monitor vásárlás előtt vagyok jelenleg egy régi Asus vh197et nyúzok, viszont új gép mellé illene egy kicsit jobb monitor is, legfőképpen játékra használnám ebből is pl World of Warcraft.
A keret max 100.000Ft lenne.Jelenlegi konfig (ha lényeges):
ASROCK A320M Pro4
AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4
HyperX 8GB Fury Black DDR4 3200MHz
ASUS DUAL-GTX1060-6GElőre is köszönöm szépen.
-
t-joco
tag
Sziasztok!
Valakinek van személyes tapasztalata Samsung C24F390FHU monitorról? milyen képet ad,a színek mennyire szépek,fekete mennyire fekete? dönthető a monitor? netezésre,és filmnézésre használnám. érdemes megvenni? -
Linus05
csendes tag
Sziasztok!
Laptop mellé szeretnék külső monitort venni.
HP ZBook 15 G1: Intel Core i7-4900MQ CPU, 8GB DDR3 1600MHz RAM, Intel HD Graphics 4600 és Quadro K2100M(2GB), Samsung SSD 850 EVO mSATA 250GB, Win 10 Pro 64-bit
Csatlakozók a gépen: DisplayPort (ezt használnám), D-SubFelhasználás: egyetemi dolgok, sok-sok programozás, később munkához is ezt használnám. Naponta több órát bámulnám. Fontos lenne, hogy a szememet kímélje (kék fény szűrés, PWM nélküli háttérvilágítás stb..).
~60k körül tervezem, de az is érdekelne, hogy mennyit érdemes/szükséges rákölteni?Specifikáció:
• 24”
• IPS-panel
• 16:9
• FHD
• matt (tükröződésmentes???) - szeretném ha matt lenne a kijelző, és nem folyna ki a szemem kódolás közben
• kék fény szűrés, PWM nélküli háttérvilágítás stb..
• magasság állítás, PIVOT módAz Oázistól rendelném, ahogy néztem most ingyenes pixelgarancia + kalibrálás is jár hozzá, amit amúgy is akartam
A pixelgaranciában az is benne van, hogy átvizsgálják/letesztelik van-e pixel hiba?A válaszokat előre is köszönöm! Az építő kritikát szívesen fogadom.
-
törölt tag
Megvettem tegnap egy MSI Optix MAG27C monitort. Eddig tetszik, nincs is nagy problémám vele, viszont egy dolog zavar...
Ugye 144Hz-et bír papíron, de a beállításokban csak 120 Hz van. Játékokban szintén. Visszavigyem vagy a probléma nálam lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest