- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
kwisatz2017
kezdő
Sziasztok,
Új monitort vennék, elolvastam az alap leírást és a javasolt típusokat, de nem tudok dönteni több ok miatt is.
Ami nekem szempont:
- IPS panel
- árban 40-65e Ft között
- 24" vagy 27"-es méret
- gyártó bármi lehet, ha jó a készülék
- elsősorban játékra kell, de nincs hardcore igényem
-FULL HDMost egy 22"-es Samsung TN paneles monitorom van, ami kb. 12 éves, baja nincs, de váltanék jobbra.
Még egy fontos kérdésem van, az egyik haverom nemrég vett monitort és azt mondta, hogy kalibráltatni kellett, mert attól lesz szép képe. Én laikus vagyok, úgy tudom, hogy ez a "megveszem, bekapcsolom és működik" kategória, az előző monitoromnál sem kellett semmit sem kalibrálni. Ezzel most mi a helyzet, ennyit változott a világ 10 év alatt?Köszönöm előre is.
-
keszegh
csendes tag
ASUS VG248QE
vagy
LG 24MP68VQ
vagy
iiyama XUB2492HSU-B1kozul melyiket vennetek ha a jatek is szempont?
-
Chrys_
addikt
Igen, az, elírtam. Elég sokáig tart a szállítás, mire megjön, érkeznek az új HDR monitorok is
A Z35P-nél direkt csak 100Hz-t adtatok meg? -
Chrys_
addikt
Brekk, milyen lett az ACER Z34P? Jó lett az IPS panel? 120Hz-t itt is külön kell aktiválni, mint a Z35P-nél?
-
Sziasztok!
Samsung LC32HG70-hez hasonlót alternatívát tudnátok ajánlani, felbontás, 144 Hz (freesync) és 16:9 legyen ugyanaz, de nem kell, hogy ívelt legyen.
-
Anubis126
csendes tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni filmnézésre és játékra(lol,path of exile,..stb), de nem tudok dönteni kérlek segítsetek.
Nagyon sokat olvasgattam a témában és van kettő kiszemelt préda.
Az egyik Benq Gw2470 a másik iiyama ProLite X2474HS-B1.
Az iiyamában a matt felület vonz, a benq meg elterjedtebb.
Anyagilag ebbe az ár kategóriába vagyok zárva. Minden építő jellegű hozzászólást szívesen veszek akár más gyártó vagy paneltípussal kapcsolatban is. -
CaNNa3IS
senior tag
Sziasztok
Új monitor vásárlásával kapcsolatban szeretnék egy rövidet kérdezni.
Próbáltam olvasgatni az utolsó pár oldalt és egyértelműen az AOC Q2790PQU/BT tűnik jelenleg jó választásnak számomra.
Igények 27", IPS.. , hdmi,usb, és 1440p. Nem vagyok egy nagy játékos így inkább casual gamerként érdekelne, hogy ebben a 100k körüli kategóriában van e jobb vétel erre a felhasználásra. 95% játék amire a desktopot használnám.
Illetve mi lenne a következő lépcső árban ami tényleg annyival jobb, hogy megéri ?
Egy régi gépre kötném (gtx 760, i7 2600K, 8G) de tervben van egy komolyabb videókártya csere.Köszi
-
RudY
addikt
válasz
#00444928 #86773 üzenetére
Ennek a monitornak nincs HDR támogatása (dupla ennyibe kerülne kb.), ettől függetlenül jó, Xbox One X-hez használom és PC-hez (munkára). Nem igazán tudok rá rosszat mondani, de nyilván van ettől jobb is.
HDMI porton is van Freesync támogatás, nem tudom, hogy a PS kihasználja-e.
A 10 bites panel (itt konkrétan 8 bit+FRC) a HDR-tól független. Fordítva azonban lényeges, HDR megléte esetén elvárás a 10 bites panel.
LCD Displays and Bit Color Depth -
travix
aktív tag
válasz
Werkly #86774 üzenetére
Én tn-t biztos nem vennék. Ég és föld a különbség az ips meg a tn között. Nekem volt 144hzes tn monitorom lg-től, de visszavittem boltba mert volt hibája de még szerencse mert a következő 75hzes ultrawide monitorral sokkal elégedettebb voltam. Neked is ezt ajánlom. Játékra, munkára, filmekre is kiváló. Nekem az lg 29um59 van. Ha nem csgoval vagy valami fps-el keresed a kenyered nem fog hátráltatni az hogy nem 144hz-es. Én személy szerint nem lettem semmivel se jobb játékos r6 siege-ben hiába volt 144hzes.
-
salvation
aktív tag
Kettö közül melyiket ajánlanátok filmezés játék böngészés LG 32UD59-B vagy AOC U3277PWQU ?
-
maajsz
senior tag
-
Werkly
őstag
Játékra TN, IPS vagy VA ajánlottabb? Legtöbbek szerint a TN az igazi gamereknek? Vagy ez már megdőlt érv/tény? Kösz!
-
törölt tag
Sziasztok.
PS4 prohoz néztem ki az LG 32UD59-B monitort a 4K HDR miatt.
Ennél a 8+2bit színkezelés mit jelent pontosan? Most akkor ez jó 4k HDR monitor vagy sem? -
Olajka02
aktív tag
-
kolbi79
tag
GT 1030 2GB VGA lesz hozzá majdan
-
kolbi79
tag
köszi kisebb keresgélés után leszűkült a kör 3ra az általad leírtak alapján, mindegyik 75 hz TN panel, 1ms:
Ennél többet nem tudok monitorra fordítani jelenleg, ezek közül vajh melyik a nyerő?
Ár alapján nyilván az Asus a szimpi, megéri az 5-6 ezer ft plusz bármelyikre? -
Televan74
nagyúr
Van egy BenQ GW2765HE monitor ami nagyon tesztszik és az ára sem lenne vészes számomra. Megfelelő lenne egy GTX1080 kártyához? Gondolom pixel garanciát vegyek hozzá. Prémium vagy Normál kalibrálás is elég? Játékra,netezésre lesz.
-
Ringman
félisten
válasz
Olajka02 #86764 üzenetére
Nyilván vannak pézügyi határok, de én úgy vagyok vele, hogy éveken át fogom nézni napi 8 órábsn azt a monitort, hát legyen a lehetőségekhez mérten a legjobb.
Pláne munkára... pár hét, hónap alatt visszahozza azt a plusz ráfordított 30-40e huf-ot.ebben egyetértünk, ezért is írtam, hogy 10-20 (ha tényleg indokolt 30-35k) plusz nem jelent gondot, ha tényleg érezhetően jobb a monitor.
---
más - ha segít a megfelelő monitor kiválasztásában:
nagyrészt fehér képernyő előtt dolgozok -
Olajka02
aktív tag
válasz
Ringman #86763 üzenetére
Igen, bocsánat az árat azt benéztem.
Nekem fontos volt ahomogenitás, és színek megjelenítése. Az Asus ebben frofi cucc.
Elméletileg az AOC-ben is ugyan az a panel van, de tudomásom szerint a mögé rakott elektronika rengeteget számít.
Hogy melyik lenne a legjobb, abban Brekk biztosan tud segíteni, és szerintem még élőben is meg tudod nézni őket működés közben náluk.
Nyilván vannak pézügyi határok, de én úgy vagyok vele, hogy éveken át fogom nézni napi 8 órábsn azt a monitort, hát legyen a lehetőségekhez mérten a legjobb.
Pláne munkára... pár hét, hónap alatt visszahozza azt a plusz ráfordított 30-40e huf-ot. -
Ringman
félisten
válasz
Olajka02 #86762 üzenetére
köszi a választ.
sajnos ez nem kicsit drágább, hanem majdnem 2× ennyibe kerül.
ha körülnézek, még ezeket látom 120-ig (illetve philips ~130k)
Benq EW3270ZL
AOC Q3277PQU
Philips BDM3270QP/00azt mondom ok, ne 20-30k-n múljon a jobb minőség a munkaeszköznél, de 80k felárat nem tudom, hogy megér-e az asus monitor - játékra nem lesz használva.
egy meghibásodott samsung 305T plust fog váltani - addig egy asus pb248q van előttem fő monitorként.
-
Olajka02
aktív tag
-
Qlux
tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off, de hátha tudtok segíteni.
Beszereztem egy GTX 690-es kártyát, amin 3 dual DVI és egy mini dp csati van.
Mini dp -standard dp kábellel kötöttem össze a monitoral, mivel dvi nincs a monitoromon. Viszont képet nem ad.
DVI-hdmi átalakítóval is próbáltam, de ilyenkor csak 60hz-en üzemel 144 helyett.
Van esetleg tippetek mi lehet a baj?Köszönöm!
-
Ringman
félisten
sziasztok!
ez az iiyama ProLite XB3270QS jó lenne cad-re, ha a színhűség nem szempont, csak a jó betekintési szög és az hogy ne pwm-es legyen?
vsz konzollal használnám.
ha nem ajánlott, akkor mit javasoltok helyette?
-
Brekk
addikt
válasz
kolbi79 #86755 üzenetére
Ha komoly játékra kell akkor 144Hz-est vegyél, ott 100e alatt csak tn-es van, így a kérdés meg is oldódik. Ha nem kell a 144Hz akor van 75Hz-es ips LG ami szerintem nem rossz, és tn-es 75hezesek is vannak. VA-k lassabbak játékra szerintem csak a kifejezetten erre a célra gyártott gamerek jók, de azok bőven 100e fölött vannak.
-
törölt tag
válasz
alratar #86678 üzenetére
Szia.
Nekem LG 27MP68VQ-P van, nagyon elégedett vagyok vele. Bár most fogom lecserélni 32" UHD monitorra. Olvastam az előző hozzászólásodnál, hogy feltétel a 2 HDMI. Erről annyit tudok mondani, hogy amikor én vettem az edigitalnál azt gondoltam a leírások alapján, hogy van benne 2 hdmi és hangszóró. Megjött a monitor és akkor szembesültem, hogy csak 1 HDMI, D-SUB (VGA), 3,5 mm Jack, DVI-D van rajta. Megreklamáltam az edigitalnál majd ezután javították a leírást. Mint kiderült ezt a monitort kétféleképpen gyártják. [LG 1] [LG 2]
-
kolbi79
tag
Egyáltalán mire kell figyelnem játékhoz (fps) való vásárlásnál?
ms? ips? TN? sajnos analfabéla vagyok a témában -
kolbi79
tag
Ez megér 27 rugót használtan? Játékra kell leginkább, GT1030 vagy RX550 vga-val lesz, ha meglesz a gépem hozzá.
-
Brekk
addikt
Minden vékony kávásnál gyakoribb a jelenség, de mostanában már kifejezetten jók a tapasztalataim. Pl. itt van előttem egy u2414, semmi bevilágítása nincs, ezek 3 éve közel vállalhatatlanok voltak... Ahogy írtam, lesz bevilágítás, de normál fényerő mellett normál esetben már nem. Szerintem ez a lényeg, nem kell ettől tartani.
-
khron78
őstag
Van olyan alacsony válaszidővel rendelkező monitor, amiben a PIP funkció is elérhető?
-
Köszi Brekk, akkor szerintem végül emellett maradok! A linkelt P2717H-tól képminőségben, backlight bleedingben, bármiben elmarad? Azt látom, hogy kisebb a fényerő, de amúgy sem maximumon használom soha a monitorokat, szóval ezzel szerintem nem lesz baj. A bevilágítási egyenetlenségtől viszont tartok a vékony kávák miatt, jogosan?
-
Chrys_
addikt
AOC megpróbál felzárkózni az Acer mögé? AOC AGON 352UCG6, de csak májustól lesz kapható, szóval nem kicsit elkésett. Nem sokkal ezután meg már itt lesznek az új ACER és ASUS monitorok 200Hz IPS-sel, HDR-rel. Igaz, sokkal drágábban
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
kis segítséget kérnék, monitort szeretnék vásárolni, két kiszemelt van, de nem igazán tudok dönteni.
Dell U2417H illetve a P2418D. Utóbbi nem sokkal drágább, viszont WQHD, gondolom a panel valamivel rosszabb. Számítógépen főleg általános felhasználás, kisebb kódolás, néha játék, illetve egy xbox lenne még rákötve. Tudom, hogy egyik sem kifejezetten játékra van, U24-nek utána néztem jobban, elvileg alkalmas játékra is, input lag alacsony.
Ez a kékony kávás kialakítás nagyon tetszik. Nappaliba kerülne szóval jól is kell kinéznie.
Melyiket lenne érdemesebb megvenni? Az árkülönbség nincs 10k-sem. Vagy van esetleg más ajánlott típus ami jobb lenne nekem? Keret inkább az U árához van közelebb, 70-75k.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Tényleg nem akarok floodolni, de erről vagy erről tud valaki mondani valamit? Elsősorban a Dell-t néztem ki, de az AOC-val sincs ellenérzésem, tehát ha az a jobb monitor, azt venném meg, pláne, mert árban is számottevő az eltérés.
Éjszaka megálmodtam, hogy mindenképpen maradok a 3 * 27-es felállásnál, a munkám miatt ez így jobb, mint az egybefüggő nagy terület, még ha anyagilag rosszabbul is járok. Az fontos lenne, hogy flickerfree kialakítású legyen, de ha jól látom, mindkettő az. Az állvány picot módja számomra nem létszükséglet, sőt.
Köszönöm előre is!
-
atees
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ide tartozik a kérdésem, de hátha: Van egy 24es monitorom, szeretnék egy nagyobb megjelenítőt, és arra gondoltam, hogy egy 32colos full hd tvt tennék be monitornak. 1-2 tipp hogyha használ valaki tévét monitornak, hogy milyet használ megköszönném. Felhasználás: net, office, családi képek, vidóék szerkesztése, meg 1-2 film nézés. -
-
vaakuum
addikt
Játékra [EZT] a monitort meg szabad venni? Kifejezetten tetszik benne a 75 Hz lehetősége, tekintve, hogy amd kártyák viszonylag gyengébbek, tehát a freesínc annyira nem tűnik kihasználhatónak, a gsync meg hatalmas felárat képvisel. Szóval ha bírja a Vga, akkor a 75 hz többlet sync nélkül mennyit számít?
HDMI csatlakozóval jó lehet ez így?
-
Brekk és scott_free, köszönöm a válaszaitokat! Valahol meg kellene ezeket néznem vásárlás előtt, mert igazából a 43-as felé húz az eszem (így is vesztek képernyő területet a 3 darab 23-ashoz képest, a 40-es modellel meg pláne), de esztétikumra a 40-es tűnik jobbnak. Mivel nappaliba megy, nem mindegy ez sem, és a 43-as tényleg olyan snassz, TV szerű...
Dell-nél tényleg nincs olyan monitor ma a piacon, ami DisplayPortos, flickerfree, 27/24-es FHD felbontással, és nem kerül többe mondjuk 70 ezer forintnál? Mikor a tökömbe drágultak meg így a monitorok, 24-es U2412H-t ha jól emlékszem, nem egészen 60 ezerért vettünk 4 éve a céghez, az elmúlt évek pedig ha másra nem, hát arra jók lehettek volna, hogy a 27-esek is veszítsenek az árukból.
-
Brekk
addikt
válasz
scott_free #86724 üzenetére
Lágynak mondanáma bevonatot nem fényesnek. Alig fényesebb mint amiket mostanában mattként használnak. Egyáltalán nem zavaró szerintem.
-
Brekk
addikt
válasz
gezatata #86721 üzenetére
A P2418 WQHD-s, ez van akinek már nem jön be, inkább 27"-ra ajánlott. Mindkét monitornak nagyon jó az anyaghasználata, összeszerelési minősége. Minimális bevilágítások mindkettőn vannak, az normál fényerő melletti használatnál nem látszik. Ami ott is zavaró az már gris hiba lehet. Ha nem zavar a kis pixelmérat, és használsz felméretezést, nomeg csak olyan alkalmazásokat amik jól működnek felméretezve akkor 2418. Más esetben 2415.
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
két monitorral szemezgetek Dell P2418D és a Dell U2415
számomra a minőség nagyon fontos.
24" szeretnék, főként irodai munkához, kis filmezéshez és némi WoT-hoz.melyik lenne az ajánlottabb modell?
-
attiati
veterán
Van egy 10 éves TN paneles gagyi LG W2252V monitorom. 60hz-en járatom.
Korábban pár hétig volt egy Dell P2414H. De nagyon furcsának éreztem rajta mozgásokat és el is adtam.
Mi lehetett az, ami miatt zavaró volt?
IPS glow vagy a magasabb input lag?
Vagy valami tök más?Inkább nézek fakó színeket, csak a fejemet ne fájdítsa a villogás vagy rángató mozgás.
Akkor nekem kicsukva az összes IPS panel? -
coolpet
senior tag
Erre valaki valamit?
-
Köszönöm a részletes véleményt! Eby bajom van az ívelt típussal: fehér... Nincs ez feketében, esetleg? Nem találtam, de hátha. A 40 és a 43 között jelentős a méretbeli különbség? Nem igazán tudom elképzeli, hogyan néznek ezek ki mondjuk a 3 darab 23-ashoz viszonyítva, megomondom őszintén.
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Egy "kicsit" off kérdésem lenne itt, nem találtam jobb helyet rá...
Sikerült szert tennem egy ilyen csodára
Csak annyit kérdeznék, itthon ezt mire tudom, (tudom egyáltalán valamire) használni? -
Brekk
addikt
Még nem láttam hibásat belőle, egyetlen parája, hogy gyárilag 9000K körülre van állítva, tehát atomkék. Amúgy sztem rendeben van (bdm4350).
A 40" is jó az enyhén hajlított, talán vmivel jobb is min a 43"-os minőségre, de a hajlítás nem mindenkinek jön be. Én mivel ismerem mindkettőt inkább a 4037et választanám, gyárilag nagyjából jó a színhőmérséklet, így kalibrálás néljkül nem fogsz megvakulni. -
Urak, erről mi a véleményetek? A tesztek rendre dícsérik, de van olyan komment is, hogy megbízhatatlan, rossz selejt arányú cucc. Használ ilyet valaki? 3 darab U2311H kiváltására keresek valamit igazából, és mivel nem találok normális monitort (és Ti sem javasoltatok) a " 60 ezer max / ne TN / ne Samsung / DP port legyen / FlickerFree legyen / az se baj, ha ívelt" vonalon, elkdeztem 1 kijelzőben gondolkodni.
Amúgy a Samsunggal van ellenérzésem, nem is kevés, de ez nem tűnik rossznak, viszont 3 darab ilyenből már bőven kijön ez is, ami meg jobban tetszik, kérdés, hogy jobb-e, vagy sem.
Eredetileg ebből szerettem volna 3 darabot, de sok helyen kiemelik, hogy a széleken nagy a bevilágítás, így letettem róla, pedig minden igényemnek megfelelne.
Fáradnak a szemeim, néha görnyedek a 23-asok előtt, talán jobb lenne, ha nagyobb lenne a képátló. Mondjuk az fura lenne 1 darab esetén, hogy már megszoktam az elválasztott munkát 3 kijelzővel, ez jó is volt, és így csak FHD-t kell kihajtani játék során. 1080 van a gépemben, ami elvileg elég 4K-ra is (még), szóval igazából utóbbi csak elvi kérdés, pláne, hogy ritkán játszom, akkor is BF3-at, meg PCARS2-őt.
-
alratar
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert teljesen tudatlan vagyok monitorok tekintetében (is).
Viszonylag nagy 27"-tól felfelé keresek monitort, PS4pro-hoz, egy kis photoshophoz, esetleg online filmhez/Forma 1 közvetítést nézni.
Ezt nagyon jó árban találtam a MM-ban, de a specifikációk alapján passz, hogy jó lesz-e nekem:
SAMSUNG S32F351F100e. Ft környéke még elérhető lehet.
Köszi szépen!
-
Kolbi_30
őstag
Valaki tudna nekem nyilatkozni a kovetkező monitorrol? Használt e es mi a velemenye..stb. Samsung C27H711QEUXEN 27" Ívelt QLED Monitor
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg nagy megelégedettséggel használok egy LG IPS225V 21.5" monitort. A panele S-IPS.
Olyan gondjaim vannak mostanság vele, hogy Videokártyát cseréltem, és a DVI kábelt lecseréltem egy HDMI-re. Nincs a kértyán sima DVI csak DL-DVI-D, szóval azt nem tudom használni.
Win10 van a gépen, és addig nincs gond, amíg a monitort 10 perc után le nem teszi standby-ba.
Innentől fogva a monitor van hogy 5 másodperc, de van hogy 30 másodperc míg bekapcsol, és látom a windowst. Kábelt cseréltem. A monitor menüje standby alatt is pillanatok alatt bekapcsolható, szóval nem a tápja hibás.Valószínűleg csak olyan régi, hogy a standby üzemmódot nem jól támogatja.
Ha a gépet teszem standby-ba akkor pöttyözik, és azt írja hogy cable disconnected...Jelenleg képernyővédőt használok a monitor standby helyett.
Viszont nézegetek monitorok fele is, és itt jön képbe ez a topic.
Úgy hallottam, hogy a Dell-ek jók.
Amire vágyom, az a következő specifikációval rendelkezzen:
FHD 23-24"
IPS, VA vagy hasonló jó színhűségű panel. Játszom is, lehetőleg ne nagy laggal rendelkezzen.
A lehető legolcsóbb legyen ebben a kategóriában, de megbízható.
HDMI must have, VGA, DVI DP nem baj ha van
Árkategóriában nem nagyon szeretnék 50 fölé menni.RX480 8GB kártyám van, ha freesync kompatibilis nem lenne rossz.
Ezen kívül állítható magasság is jólenne.Mit tudtok ajánlani?
Köszi!
-
r92king
tag
Üdv!
Tudok ajánlani valami 34" ultrawide monitort. Munka és filmnézés kell, és lehetőleg pénztárca barát legyen
Ez az LG 34UM68-P mennyire rossz/jó?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest