- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiramokus
csendes tag
válasz
old_artist #50592 üzenetére
köszönöm a választ, remélem lesz a 3 egy helyen valahol
-
szikszaiadi
újonc
Sziasztok!
Gondolkozom monitorvásárláson. A kiszemelt ez lenne:LG_monitor
Mit gondoltok róla? Munkára kellene, meg néha filmnézésre, játszani nem játszom. Legnagyobb problémám vele, hogy nem tudom, hogy a laptopom támogatja-e ezt nagy felbontást(2560x1080). Laptopom típusa: acer timelineX 5830tg. Remélem tudtok segíteni. -
I3EI\ICE
aktív tag
+1 az érintős osd-re írt kritikára.
Anno az U2311H-n normál nyomógombok voltak teljesen optimális keménységgel, tökéletes érzékeléssel, szerettem a menüjét használni. Most egy komolyabbnak mondható U2713H-t nyúzok, szinte kizárólag a fényerő napszakhoz igazítása miatt használom az OSD-jét, de a mai napig eszembe jut néha a régebbi Dellek normál nyomógombos menüje, hogy az milyen jó volt. Rendben lenne az érintő, ha érzékenyebb lenne. Így viszont néha erősebben kell nyomkodni, mint a nyomógombot kellett, és ha nem pontosan bökök, néha még az az erősség sem elég. Igaz, az enyémen legalább elkezdenek világítani a gombok, ha közel ér a kezem (még érintés előtt) de az egész felhajtás nem ér annyit mint pl a 2311 gombsora...
-
old_artist
addikt
válasz
csiramokus #50589 üzenetére
Üdv!
"Felhasználás otthoni alap + HD filmnézés + játék (FPS / RTS)." - egyértelműen az LG vagy a BenQ, nem Samu.
"Érdemesebb a dell miatt méret-kompromisszumot kötni?" - mindkettőnél jobb a Dell, de ezt talán Neked kell eldöntened - érdemesebb lenne szemrevételezni mindhárom monitort élőben is. -
El Kebir
őstag
válasz
TomMusic #50576 üzenetére
"És pedig én már bizony találkoztam olyannal, hogy máshogy adta vissza a formát két külön monitor."
Ha mindkettő a natív képarányával megegyező képarányú felbontásra volt beállítva, akkor ilyen nincs! (vagy a választott felbontáshoz illő képaránybeállítással)
Erről szólt a hozzászólásom első része. Második része arról, hogy jobb monitorok meg többféle képarányt is tudnak jól kezelni. Mit nem értesz rajta?Persze lehet, hogy amit te láttal az is csak egyszerű beállítási hiba, arról meg nem a monitor tehet, hogy a kedves felhasználó 5:4 -es felbontású jelnél is a full-ra kinyújtás beállítási opciót választja a széles monitoránál. (mikor ott van a monitor osd-ben mellette az 5:4-es, vagy az képaránytartó mód)
Egy jófajta 16:10-es monitornak nem okoz gondot a 4:3, 5:4 vagy a 16:9-es képarány, mindben ugyanolyan jól, helyesen tudja megjeleníteni a formákat. (de lehet akár 16:9-es a monitor, az is tud bármit, ha jó a képméretezési funkciója)
-
csiramokus
csendes tag
sziasztok, monitorvásárlásra a keret 80k, sajnos utalványban úh ez behatárolja a vásárlás helyét (edigital, bestbyte, mediam...) - ahogy látom III. kategóriába tartozom.
Felhasználás otthoni alap + HD filmnézés + játék (FPS / RTS).Ezeket néztem:
LG 27MP65HQ-P
Samsung S27D390H (vagy Samsung S27D590P)VA-sból ugye van a Benq GW2760HS - vagy ha a méretet lejjebb adom DELL U2412M.
Érdemesebb a dell miatt méret-kompromisszumot kötni? TV-ben ragaszkodom a Samsunghoz, de vajon itt nem jobb-e az LG? Mit mondtok?
-
randras
veterán
Sziasztok,
Ezek közül mit ajánlotok?
FullHD IPS monitort szeretnék, nem Samsungot, illetve a jelenlegi laptopomban a dinamikus kontraszt eléggé zavar, tehát ez jó lenne ha nem lenne/kikapcsolható lenne. Ezek matt felületűek egyébként?
LG 22MP55HQ-P?
LG 24MP55HQ-P? +2.5"
LG 22MA53D-PZ? TV is, és a fényerő is jobb, mint az elsőnél, még is csak +5000?
LG 23MP65HQ-P? Nagyobb fényerő, a kontraszt nem dinamikusSegítsetek légyszi kiigazodni.
-
h1mpi
félisten
-
Anubris
őstag
Én pont ugyanezt akartam már leírni a napokban, nem is értem, sokkal olcsóbb több éves Samsung monitoromon is jobb volt az érintőképernyő mint itt. Továbbá azok a kis pöttyök amikor az ember a menüben matat igazán világíthatnának, esténként kényelmesebb lenne az állítgatás.
Én többet vártam a Dell-től, annyira ajánlgatták itt is. Most már arról meggyőződtem ha UEFI és esetleges fagyás utáni resetnél mindig össze vissza vannak a parancsikonok. -
h1mpi
félisten
Tapasztalat DELL U2414H monitorral kapcsolatosan. Minden nagyon tetszik gyönyörűek a színek és nagyon jó ez a vékony káva, viszont, aki kitalálta az érintőgombos megoldást a menühöz, annak levágnám a kezét.
Annyira érzéketlenek a gombok, hogy van, amikor háromszor kell rányomnom, hogy történjen valami. Akit ez idegesít vagy sokat barangol a menüben nem ajánlott, mert ki fog hullani a haja... Nekem is csak azért idegesítő, mert IGP miatt össze vissza kell kapcsolgatnom HDMI és miniDp között, hogy mindenhol legyen kép és elég fárasztó. -
Jasonpapa
csendes tag
Sziasztok! Monitort szeretnék venni, legfőképp FPS játékra. Eddig ezeket néztem ->
http://ipon.hu/webshop/product/benq_rl2455hm/422842 Ez elvileg RTS játékokra van, bár nem tudom miért, illetve Refresh ratet sem látok sehol (ha valaki megtudná mondani megköszönném) Ez az ára miatt jobb lenne, de hogyha tényleg valamiért, inkább RTS-re jobb mint FPS-re akkor hanyagoljuk.
Illetve még ezt néztem -> http://ipon.hu/webshop/product/benq_xl2411z/594529
Ez FPS játékokra van, szintén fogalmam sincs miért, illetve ennek sem látom a Refresh ratet (ezt is megköszönném).
Ha van a 2-nál olcsóbb de kb. ugyanennyire jó monitor FPS játékra, nyitott vagyok.
Maximum ráfordítás 120.000 Ft ennél többet nem szeretnék rákölteni.
Előre is köszönöm a válaszokat
Have a nice day! -
Catman
aktív tag
Sziasztok, vettem egy LG 22MP65HQ monitort. Először DSubbal kötöttem a laptopra, mert nem volt otthon szabad HDMI kábelem, minden rendben is volt vele. Tegnap vettem HDMI kábelt, és kicseréltem a DSubot HDMIre. A gondom az, hogy miután a windows (7) standbyba rakja a monitort, vagy a laptop sleepbe megy, és felébresztem, a monitor nem kapcsol vissza magától, meg kell nyomnom a bekapcsoló gombot. Nem egy nagy probléma, de ha megoldható, jó lenne, ha magától visszakapcsolna. Van ötletetek, hogy mit kellene álltani?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Anubris #50566 üzenetére
Abban az esetben, ha monitorról / billentyűzetről akarod éleszteni a gépet: mivel a monitorban lévő USB hubon keresztül csatlakoz(ná)nak a PC-hez, ami viszont nem kap áramot mert energiatakarékos módban van, ezért nekik sem ad áramot, anélkül meg nem tudják felébreszteni a gépet.
-
törölt tag
Hali.
1920x1080 felbontásban melyik a legkisebb monitor? Mármint amik elterjedtek és nem csak egy-egy kirívó eset. 19 col talán?
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Ajánlanátok 30-40 ezer ft között monitort hdmi csatlakozóval.
Ebben az árkategóriában van különbség tn és ips panelek között?
LG 22MP55HQ-P és a SAMSUNG S22D390H nézegettem... -
El Kebir
őstag
válasz
TomMusic #50564 üzenetére
"Ami miatt ragaszkodás van ehhez a régi monitorhoz, hogy tervezési folyamatok miatt az ábrákat, geometriai formákat ugyanúgy kellene visszaadni. Tehát ami kör volt, az maradjon is kör."
Minden monitor ilyen, a natív képarányával megegyező képarányú felbontásokkal használva. A normális képméretezési funkcióval felszerelt monitorok meg tartani tudják bármilyen felbontás képarányát. (vannak még azok a monitorok, amik többféle, de fixen előre beállított képarányokat tudnak)
Szóval érdekes ez az érved, valami buta monitorod lehetet eddig, ami csak fixen a natív képarányát tudja és ahhoz akarsz most ragaszkodni.
-
fireproof
őstag
Nekem ma sikerült beszereznem egy LG 24MP55HQ-P monitort. Gyönyörű képe van VGA-n is. A kérdésem csak annyi lenne hogy ti pl kontrasztot és brightness-t mennyire állítjátok? És a többi? Játékhoz kellene nagyjából belőni. valamint a Response time az mit jelent?
-
Powermetal
csendes tag
Sziasztok!
Egy jobb 24"-es monitort szeretnek venni,kb 40-45 de legfeljebb 50ezer ft keretbol. Jatszani, Fhd filmezesre es asszony fenykepes dolgaira lenne hasznalva!
Koszonom a segitseget! -
TomMusic
őstag
válasz
*Ropi* #50563 üzenetére
A válaszidő 2ms, ez az IPS monitoroknál több, legalább 5ms. Ez talán nem is lenne probléma.
No meg a fényerő is a réginél 300cd/m2, az újnál csak 250cd/m2. Talán még ez sem probléma.
Ami miatt ragaszkodás van ehhez a régi monitorhoz, hogy tervezési folyamatok miatt az ábrákat, geometriai formákat ugyanúgy kellene visszaadni. Tehát ami kör volt, az maradjon is kör. -
KAMELOT
titán
válasz
TomMusic #50559 üzenetére
Ennyi pénzért már IPS monitort veszel. DELL P2314H....53K
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Egy olyan monitorra lenne szükségem, ami az alábbi paraméterekkel rendelkezik, és max. 50ezer Ft:
Erről a monitorról lenne szó:
http://www.lg.com/uk/monitors/lg-L1954TQ-lcd-monitorAz a poén, hogy ma, 6 évvel később sem lehet nem hogy ennél jobb, de még ilyet se találni.
Esetleg ami megfelelne az ez:
LG-19MB35P-B, de ez is rosszabb. Ráadásul még a gyártói honlapon sincs egyértelműen feltüntetve, hogy 4:3 vagy 5:4, illetve minden oldalon mást írnak...Kérdésem lenne, hogy szerintetek ugyanaz a képarány?
Vagy esetleg van valahol olyan monitor, ami olyan, mint a fenti (első) ?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
h1mpi
félisten
válasz
*Ropi* #50556 üzenetére
Igazad lesz (nem találja a monitor és elmegy PS módba), mert win újraindítás után már beadja a képet DP-ra a biostól. Első "hideg" indításnál meg csak az asztalt hozza be, mint első kép. 1 hetet kell kibírnom, addig jó lesz így is
(ha meg kell a bios ott a HDMI is beledugva)
köszi a segítséget!
-
*Ropi*
félisten
Lehetséges, hogy nem jön létre a kapcsolat, mert a VGA túl lassan éled fel (Mi van elsődleges megjelenítőnek beállítva BIOS-ban?) és amire végigellenőrzi a csatlakozókat és rájön, hogy lóg rajta egy monitor majd kiküldi a jelet neki, addigra a monitor rég elment aludni.
(#50541) Anubris: Az egered nem attól van: az azért csinálja, mert az alaplapon be van kapcsolva a készenléti 5V az USB csatlakozókon (pl. telefon vagy más eszköz töltéséhez). Vagy az USB-s eszközökről való élesztés (pl. megnyomod az USB-s billentyűzet valamelyik gombját és indul a gép).
-
fireproof
őstag
És vajon az LG 27MP35HQ-B PWM mentes? Valakinek van tapasztalata vele? Megéri a pénzét?
-
Rounder
csendes tag
Igen, olyan is van, hogy DP-on nem jó a kép? Azt már hallottam, hogy hdmi-n nem mindig jó, főleg AMD VGA-val, mert az AMD alapból úgy veszi, hogy oda TV-t kötnek, nem monitort, de arról még nem hallottam, hogy a DP-al is lehet gond. A PH tudástárban azt írják, hogy a DP a DVI leváltására szolgál, hát akkor mondhatom jó ha nem mindig működik.
Amúgy én azért venném az U-t a P-vel szemben, mert valószínűleg TV helyett is használni fogom és a set top boxról hdmi jön, azt rákötném az alaplapom hdmi bementére és monitort a hdmi kimenetre kötném (vagy a DP kimenetre, még nem tudom hogy lehet-e). Ennek az Asrock lapnak ez egy jó tulajdonsága, így nem kell dugdosni a kábeleket ha váltani akarok a PC és a TV jel között. Ráadásul az U-s monitoron van hang kimenet is, azt rá tudom kötni hagszóróra.
-
Rounder
csendes tag
Köszi!
Így már nyugodt vagyok, hogy mindkét helyen PWM mentesek.
Egyébként vagy ezt vagy a P2414H-t venném, amiről kezdettől fogva mindenhol azt írták, hogy PWM mentes, viszont nekem szükségem van azokra a plusz csatikra, amik az Ultrasharpon vannak, ezért azt venném, de csak ha PWM mentes. Így már nyugodt vagyok, hogy az lesz.
-
Rounder
csendes tag
Sziasztok!
A Dell U2414H monitorok PWM mentesek? Még januárban Korbel78 fórumtárs a 43864-es hsz-ében azt írta, hogy a karácsony előtti darabok között voltak PWM-esek. Hivatkozott egy Monitorgurus levélre, amiben leírják, hogy nem mind PWM mentes. Azóta változott a helyzet? A mostani gyártmányok PWM mentesek?
-
Anubris
őstag
válasz
*Ropi* #50533 üzenetére
Közben elolvastam ezt az olvasnivalót amit a régi posztban linkeltél. Most komolyan lehet hogy az okozza a problémát hogy nálam például az egér nem a pc hátuljába hanem előre van bekötve mert mindig ha nem megy kihúzom a razer egerek marhasága miatt hogy világítanak kikapcsolt pc állapotban is.
Azt sem értem, hogy mikor bekapcsolom a gépet írja a monitor hogy powersave mode-ban van. Ezt nem tudom valahogy kiszedni, miért van alapból abban.
-
ricsi718
csendes tag
válasz
fireproof #50539 üzenetére
szia!
szerintem ez: [link] a legjobb választás mert én is ezt néztem ki magamnak amikor kerestem még monitort.
Most ott tartok a monitor keresésben hogy sehol mert olyat kell vegyek ami tv-vel is rendelkezik.
Szerintem vele nagyon jól fogsz járni. Ennek a legjobb az ár/érték aránya
Remélem tudtam segíteni
Hozzáteszem hogy én nem igazán értek hozzá de az elsődleges szempontok alapján ez a legjobb döntés szerintem.
-
fireproof
őstag
Mindenki alszik vagy mi?
Holnap vennék monitort szóval ha tudna segíteni valaki akkor azt megköszönném.
-
fireproof
őstag
válasz
fireproof #50537 üzenetére
Bocs a dupláért de felmerült mér 3 típus:
S24D590PL vagy LG 23MP65HQ vagy G 24MP55HQ-P??????
Bár a méret miatt még mindig húz a szívem a 27MP35HQ-B-fele... -
fireproof
őstag
Erről az LG-ről vélemények? Xboxhoz játékra, filmnézésre, és néha képek fotoshoppolásához kellene.
-
milszab
senior tag
Eizo FG2421-es monitora nincsen valakinek? Személyes tapasztalatokra kíváncsi lennék. Kontrasztban és feketében világbajnok az biztos. De szerintem színekben, meg játékélményben sem lehet rossz mivel hogy VA panelos. Legalább is egy tn-hez képest(amit váltana) tutira nem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Anubris #50531 üzenetére
Van a Dell monitoroknak egy firmware hibája, ez okozza mindkét jelenséget. A Windows nem talál monitort, emiatt alap képernyőfelbontással indul el: ettől másznak el az ikonok az eredeti helyükről.
A második problémádra megoldás, ha a Windows képernyővédőjét kikapcsolod, az energiagazdálkodási beállításoknál pedig a monitor kikapcsolását 10 percre állítod (A lényeg, hogy a Windows kapcsolja ki a monitort, ne pedig magától menjen el energiatakarékos módba!).
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
nemrég vettem egy Dell U2414H monitort. Már többször eljátszotta azt hogy mikor bekapcsolom az asztali parancsikonok szanaszét vannak nem úgy ahogy én rendeztem el őket. Ennek mi lehet az oka?
Illetve néha ha elalszik akkor nem tudom felébreszteni. Azt írja nincs kapcsolat, nyomjak le valami billentyűt de semmi akkor sem kapcsol vissza...
-
Radeon50
csendes tag
válasz
old_artist #50523 üzenetére
OK!
-
fireproof
őstag
Sziasztok. Monitort keresnék Xbox-hoz játékra. Kikötés csak annyi hogy 23"-os vagy (inkább) annál nagyobb legyen és legyen HDMI bemenete. Ja és FULL HD legyen. (Az se lenne baj ha kettő HDMI lenne). Max 50k-t szánnék rá.
Szóval innen ti melyiket választanátok?
Esetleg használtan innen prohardverről?
Csak IPS-paneleset érdemes venni? -
h1mpi
félisten
Van valami ötlet arra, hogy IGP-vel miért nem ad képet a monitor miniDP kábellel? DVGA-val működik, IGP-vel meg csak HDMI-n ad képet...
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
40ezer Ft-ig keresek monitort, netezésre, filmezésre, néha-néha játékra, de ez másodlagos.
Amit néztem az az Acer V226HQLAbd.
Esetleg valaki tudna ajánlani az árkategóriában valami jó választást?Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
old_artist #50523 üzenetére
Igen, mindkét Dell a tarsolyban van/volt.
u2312hm
Ez PWM mentes? -
old_artist
addikt
válasz
#32577792 #50522 üzenetére
Üdv!
Igen, az LG nem rossz választás, viszont elgondolkodnék a Dell P2314H vagy esetleg a Dell P2414H monitorokban is.
"... azonban játékra a 8ms-t lassúnak érezzük" - akkor olvad el kérlek az #1 hszben írtakat erről.
"... Teszten írták is, hogy van után húzása." - gondolod, hogy az LG-knek nincs? - egyébként is már nem olyan jellemző a monitorokra az utánhúzás, mint régebben volt az LCD/TFT monitorokkal kapcsolatban.
-
törölt tag
válasz
old_artist #50519 üzenetére
Mivel 50k környékén indulnak, az az alap összeg.
Felette ésszerűség határáig -
old_artist
addikt
Üdv!
Ezt sajnos Neked kell eldöntened - ha módodban áll, akkor nézd meg élőben mindkét arányt.
A 16:10-eset inkább fotósok, grafikusok, "képmanipulátorok" és CAD-esek szeretik jobban, a 16:9-es arányt meg a játékosok és filmet kedvelők!ungawa: mennyi az anyagi kereted a monitor vásárlásra ?
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
kérdésem lenne, hogy a 16.9 vagy 16:10-es monitor a jobb választás egy átlagos felhasználáshoz / persze egy kis játékhoz is /? -
törölt tag
Sziasztok
Monitort cserélnénk
Jelenleg egy Samu 2253lw van, mérettel nincs nagy gond, mert elég kicsi a nézési távolság. Max. 26"-ig keresek általános célra: munka, játék, filmnézés.
Tudnátok pár típust ajánlani? -
nofear2t
csendes tag
válasz
Snapshot #50514 üzenetére
Üdv!
Nekem most egy ilyen LG IPS277L-BN 27" LED IPS van, már 1 éve használom, Lg 22" Tn ről váltottam, illetve volt egy felső kategóriás 22" Fujitsu lcd... Hát azokhoz képest, valami eszméletlen, Ultra vékony káva,igaz a panel nem jelenít a leg széléig, én se értem miért, de így is korrektnek tartom, a design-t.. színhűség, teljesen rendben.. ahogy a tesztekben is olvastam vétel előtt.. felbontás 27" hoz, az 1080p-t pont elégnek érzem.. betekintési szög eszméletlen.. Alul érintő panel, nos szubjektív leszek, design os-nagyon meg minden, zenél is, ha ki be kapcsolod, de maga az érintő, eléggé nem pontos.. de használható, számomra ez az egyetlen negatívuma neki... Válaszidő 5 ms,, naponta több órát játszok, nem laggol call of duty black ops 2 multiban sem, pedig azt elég hardcore fps.. még annyi hogy függőleges irányban, nem lehet állíttani, a panel dőlésszögét, ami számomra érthetetlen, egy ilyen árú monitornál.de egy magyar ember megoldja ...
Ugye már ezt nem sok helyen lehet kapni, de még 85 ezer huf ért van pár helyen,, nem akarok hülyeséget mondani, de sztem ebben, ugyanez a panel van: LG 27MT75D-PZ remélem Lg téren tudtam, valami kis segítséget, nyújtani.. -
Snapshot
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő "probléma" megoldásában: egy újabb monitort szeretnék beállítani a meglévő másik mellé. A jelenlegi 2311-essel rettenetesen meg vagyok elégedve (anno ezt a tippet is tőletek kaptam, respect!), de manapság egyre többször felmerül, hogy nem elég. Nem teljesítményben, inkább szolgáltatásban. Eredetileg azért kezdtem nézelődni második monitor után, hogy az otthoni munkát megkönnyítsem (táblázatok stb. egymás mellett), de aztán találtam a szórakozásban gyökerező igazolást is. A lányaim ugyan tényleg kitúrtak a TV elől, de azt sem szeretném, hogy azt lássák, hogy az apjuk láncfűrésszel trancsírozza az ellent a Gears of Warban.
Első lépésben olyan kiegészítésben gondolkodtam, ahol rendelkezésre áll DVI és HDMI bemenet (lehetőleg headphone jackkel együtt), így 2. monitorként is tudom használni és közvetlenül rá tudom dugni az XBOX-ot is. Maradnék az IPS panel mellett, mert időként fotókkal is foglalkozom. Méretben maradtam volna a 23"-nál, de ahogy egyre mélyebbre ástam magam, elbizonytalanodtam. A monitorok, amik vonzók lettek, valamilyen paraméternél mindig megbuktak. Most ugyanott vagyok, ahol elkezdtem az egész kiválasztási folyamatot - sehol. Egymásnak ellentmondó információk, hiányos gyári adat. Segítség!
Eljutottam odáig, hogy ha már költök monitorra, akkor lehetőleg jobb legyen, mint ami most van. Ezért lehet nagyobb is a mérete. Kétségtelen, hogy a korábban említett U2713HM rendkívül vonzó, de tartok tőle, hogy az általa kínált felbontást nem tudnám kihasználni (BF4 jelenleg 40-60 FPS-em van teljes részletesség mellett), ezért sejtésem számomra nem érné meg. Ugyanígy vagyok a 120 Hz vagy afeletti monitorokkal is, bár ha jól tudom, akkor ilyenből csak TN panelesek vannak.
Összefoglalva a következő igényeim vannak:
- IPS panel
- DVI, HDMI csatlakozók
- relatív alacsony válaszidő
- relatív alacsony input lag
- 23", vagy annál nagyobb méret
- nagyjából 100k-ig vagyok hajlandó elmenni (de nagyon indokolt esetben meggyőzhető vagyok)
- USB 3.0 előny
- betekintési szög nem annyira mérvadó, inkább a színhűség fontosElőre is köszi a tanácsokat!
-
Shade45
senior tag
Üdv!
30 ezer a keret, ebbe az árkategóriában mi az amit tudnátok ajánlani? Nem várok csúcs kategóriát, tudom, hogy kevés a keret, de mi a legjobb amit ezért a pénzért kapni lehet?
Csak új monitor érdekel!Köszönöm a segítséget!
-
DNS_65
senior tag
válasz
marec1122 #50504 üzenetére
Szia,
Mi volt a baj az alap beállítással? Akkor is ilyen elszíneződésket produkált?
Milyen monitorról váltottál?
Gondolkodom én is a 120/144 Hz-re váltáson.
Nekem egy ips paneles LG-m van és kicsit tartok tőle, hogy hiába lenne gyorsabb a képminőség trágya lesz a mostanimhoz képest -
Mirman
őstag
Üdv , az itteniek ezt a két típust szokták ajánlani 29"-os méretben : Dell U2913WM LG 29EA93-P
Szerintem a 34" sem túl nagy játékra feltéve ha minimum olyan 110-120 centire ülsz tőle hogy belásd rendesen. Én 32"-on játszok 110 centiről , bár ez csak 16:9 és FHD , nem 21:9 QHD.
Valamint ha ekkora felbontásokon játszol akkor egy elég komoly VGA upgrade se árthat.
-
sg22
senior tag
Sziasztok!
Milyen 29" es monitort ajanlotok?
Filmhez (nyilvan) es jatekra kellene.34" es mar tul nagy jatekra szerintetek? pl ez
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni.
Egy ideje a gép bekapcsolásakor azt a hibaüzenetet kapom h msvcr71.dll fájl nem található ezért a CalibrationLoader.exe (ami ha jól sejtem a Eye-One Match programhoz tartozik) nem futtatható.
Alapvetően két kérdésem lenne:1) Mivel a monitorom már be van kalibrálva, ezért az Eye-One Match programot letörölhetem? A kalibrálás meg ilyesmi nem fog sérülni ha letörlöm a programot, ugye? Az csak a kalibrálás idejére kellett, nem?
2) Mitől tűnhetett el a msvcr71.dll fájl? Jelent valós problémát a hiánya?
Hálásan köszönöm ha valaki tud segíteni!
-
jayce
újonc
válasz
Rasiel #50503 üzenetére
Köszi a tippeket, tudsz adni valami hasznos cikket, ahol le van írva, hogy mi a különbség a pwm-es és a nem pwm-es monitor között? Most találtam egy cikket a pwm-es monitorokról amit el is olvastam. [link] Szóval az alsó az pwm-es, de mekkora frissítési frekvenciája, a cikk azt írja, ha magas, akkor az nem bántja a szemet. Vagy én értek valamit rosszul? Azt már tudom, hogy miért tud rossz lenni ha egy monitor pwm-es de milyen amikor analóg? Azaz a másik nem pwm-es akkor az hogyan működik, mi a különbség? (Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, totál kezdő vagyok a témában.)
-
marec1122
senior tag
válasz
Rasiel #50503 üzenetére
jelenleg ott tartok hogy a szemmel belövéssel még a saját értékrendem szerint is ocsmány. volt a benq lemezén egy profil de attól csak még rosszabb lett. az ég színe cs go ba össze vissza vált kék és szürke között ahol kéknek kéne lenni néha zöldalma szín. megőrülök. Ha bekapcsolom a motion blurt olyan sötét hogy csak na. Ismersz esetleg vkit aki vállal kalibrálás kiszállással nem Budapesten?
-
Rasiel
senior tag
válasz
BackStaBbR #50489 üzenetére
Ha elsődleges a filmnézés, akkor a BenQ GW2760HS-t ajánlanám. Ahogy lentebb El Kebir írta, megoldható ezen is, hogy TV-ként funkcionáljon.
(#50490) Danielssss: Használtam már GL2250-et, de nem volt lehetőségem megnézni, hogy tudja-e a magasabb képfrissítési frekvenciát. De nagy valószínűséggel mondom, hogy nem.
(#50494) Vasinger!: Mindkét Dell monitor - mondhatjuk - legendás, jól sikerült darab. Az U2412M méretben és képarányban nyújt többet, másban úgy gondolom nem. PWM CCFL-nél nem zavaró, bár lehetnek itt is kivételek. Betekintési szögekben abszolút nem nyújt többet az új modell. Homogenitás azonos típuson belül is lehet változó. Egy régebbi rev.-es U2412M-et használtam, ott különösebb probléma nem volt vele ezen a területen. U2311H TFTCentral teszt szerint nem igazán jeleskedik ebben, kérdés, hogy téged zavar-e. Gondolom, ha igen, akkor már rég lecserélted volna.
Én abban az esetben váltanám le a mostani Dell-t, ha olyan monitorhoz tudnék hozzájutni, ami érezhetően többet nyújt (méret, felbontás, egyéb extrák). Tény, hogy jól sikerült az új rev.-es U2412M, de az U2311H is a mai napig egy komoly monitor.
(#50495) marec1122: Pontosan milyen profilod van ahhoz a monitorhoz és honnan szerezted be azt? Egyébként, ha a legtöbbet ki akarod hozni a monitorodból, akkor műszeres kalibrálással érdemes próbálkoznod. A "szemre belövés" sosem fogsz olyan eredményt elérni.
(#50500) Radeon50: Dell P2314H. Szakszerű kalibrálást Oázisnál és MonitorGurunál végeznek.
(#50501) jayce: LG 27MP55HQ-P
Ha nem zavar a PWM-es háttérvilágítás szabályozás és az erősebb tükröződésgátló bevonat, akkor a 27EA33V-B is jó vétel. EA53-as széria a homogenitás problémái miatt sem ajánlott.
-
Catman
aktív tag
Sziasztok,
Le fogom cserélni a régi monitoromat, ami egy laptopra van kötve. Elég gyakran le szoktuk csatlakoztatni a monitort (D-SUB csatlakozó), miközben minden be van kapcsolva, és nem tudom, meg lehet-e ezt csinálni HDMI-vel is? Több helyen írják, hogy ez problémát okozhat... Nektek mi erről a véleményetek?
-
jayce
újonc
A korábbiak mellett még keresgéltem és találtam szimpatikusakat, csak nem tudom, hogy mennyire jók.
Így a teljes lista amiről érdeklődnék:
LG 27MP35HQ-B
LG 27MP55HQ-P
LG 27EA33V-B
LG 27EA53VQ-PNektek mi a véleményetek az utolsó kettő versenyzőről? Azokon van csak DVI, HDMI és D-Sub ezért ők előnyt élveznek a többiekkel szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűnyíró topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- MSI: Optix AG321COR. 2k
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest