-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
J97
tag
válasz I3EI\ICE #98456 üzenetére
Sajnos a garit nem tudom, nem írta egyértelműen az oldal ahol árulják de 40k-t sokallok érte még ha garis is. Végülis mégis csak egy 10+ éves monitor. Egy másik cégnél ahonnan a 214T-k valók ott vállaltak rá egy évet. Árban is jók, 12k-ért mérték darabját a 214T-nek. Elvileg felújítottak, ez nem tudom mit jelent, feltételezem leginkább a tápját érintheti a monitornak. Próbáltam utána járni az üzemidőnek. Találtam service manualt hozzá, sikerült előhívni a szerviz menüt de sokkal okosabb nem lettem. Feltételezem a számlálókat nullázhatták. Amit az albiban használok abban konkrétan 6 óra üzemidő szerepelt. Kb. ennyit is használtam mióta megvan. Egyébként 2006.09. havi példány. Otthonit még nem néztem, ha haza keveredem meglesem de szerintem hasonló infókat fogok látni.
Én is csak [ennyit] találtam róluk. Eszerint a 214T a kistesó és nagyon hasonló tulajdonságúak. Mindenesetre nekem nagyon tetszik! Elsőnek csak a szülői háznál levő 17"-est akartam vele váltani de annyira megtetszett, hogy az albiba visszaérve a TN elé leváltottam ezt is ha már tervben volt a kisebbre csere. Csak az a fránya 1600x1200 kicsit kevés, bár lehet, hogy hozzá fogok tudni szokni. Van pozitív hozadéka is, pl. a Cities Skyline-ban tolhattam felfele a grafikán a kisebb felbontás miatt. (RX550) Szerencsére mostanában ilyesmikkel játszom ha játszom és ott nem számít a panel lassúsága annyira.
Azt a konkrét LG-t azért vettem számításba, mert egyrészt állítható állványú, másrészt mint üzleti modell elvileg sima IPS-e van nem valamelyik butított változata. Nekem még csak LG féle AH-IPS-hez volt szerencsém, egy valamilyen IPS Dell-hez (ehhez elég régen, legalább 5 éve), típust nem tudok de emlékeim szerint a 214T felülmúlja őket. Arra viszont emlékszem, hogy a Dellnél jelentős volt az IPS glow, rosszabb az LG-nél. Kb. a fekete szürke, mint itt pár hsz-el feljebb egy linkelt képen. Engem sajnos zavar, nem hiszem, hogy könnyen meg tudnám szokni, még a TN-em feketéje sem ennyire gázos. Legfőképpen az IPS-ben ez nem tetszik leginkább. Bár olvasni olyan típusokról ahol ez nem jelentős.
Van vele kapcsolatban olyan élményed, hogy élénkebb, teltebb, "élőbb" színei vannak, mint a legtöbb monitornak, amit látsz?
Pont ilyen élményem van és a feketéjét imádom!
Köszi, rálesek az említett típusokra.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
OgreImre
senior tag
válasz I3EI\ICE #98147 üzenetére
Szia!
Én is széles színtér hívő vagyok.
Nekem az etalon a Dell 2709 (S-PVA). Széles színtér CCFL-es. Van egy Dell 2413 (IPS) is ez is széles színtér LED-es.
Van egy BenQ 32" 4K EW3270U (VA), ez szélesebb színtér de nincs meg az AdobeRGB és nem éri el a 2413 színeit szerintem. A 2413 színei lemásznak a monitorról konkrétan annyira üt. Minimális visszalépés a színekben, viszont nagy méret és felbontás és jobb kontraszt, ami filmeknél jól jön. (például a Trónok harca 3. részét jobban lehet élvezni rajta és nem fekete/szürke massza az egész, persze ez a forrástól is függ)
Azon a Philipsen én is rágódom már egy ideje, élőben kellene megnéznem valahol egyet."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
félisten
válasz I3EI\ICE #63280 üzenetére
Az a baj, hogy az " elég jól leszabályozható" az eléggé relatív. Másnak lehet, hogy az már megfelel, de nekem problémás lehet. A ZR2440w-ről olvastam, hogy ott már figyeltek a fényerő szélesebb skálázhatóságára, de az egy pár évvel későbbi modell, nem egyidős az LP2475W-vel.
Pedig piszkálja a fantáziámat: a mostani 27"-os fölöslegesen nagynak érzem, egy 23-24"-os kellene nekem, natív 1600*900-as felbontással - olyan viszont nem nagyon létezik.
(#63282) rookie8906
27"-est használok, 1080p-n, és nem érzem kevésnek, bár nem vagyok guru.
Az a DELL biztos durván jó, de az ára is szép. Csomó olcsóbb, de még mindig jó alternatíva létezik: Asus, BenQ, LG, stb.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
S4LK3R
csendes tag
válasz I3EI\ICE #61153 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat!
Esetlegesen tudtok segíteni monitor vásárlásban?
A kritériumok a következők lennének:
-24"
-144MHz
-Lehető legkisebb válaszidő: 1ms
-FullHD
-Keret összeg max 100 ezer HUFEgy DELL UltraSharp U2412M monitort váltana.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
hati
addikt
válasz I3EI\ICE #58776 üzenetére
Hálószobába kerülne és nem szeretnék külső hangszóróval bajlódni, amit kézzel kell ki-be kapcsolni és elhelyezni sem tudnám normálisan. 99%-ban úgyis az ágyhoz elvezetett fülhallgatóval lenne használva. Ha mégis eltekintek a hangszóró kérdéstől, akkor melyik lenne az ajánlott. A filmnézés miatt lényeges a 24p és az 50 vagy 75Hz támogatása. Játék soha nem menne róla.
-
d@minator
addikt
válasz I3EI\ICE #48109 üzenetére
2méter vagy nagyobb távolságból? Ott már bármire használhatatlan lesz az a monitor.
Az Apple szerint egy 27"-os fHD monitor 107cm távolságból "retina" azaz az emberi szem nem képes a pixeleket megkülönböztetni. De ugyanerre jutok ha magam számolom ki. Az emberi szem felbontóképessége adott. Ebből könnyen kiszámítható.
Sőt életkor függő is. Aki nem fiatal már az 70 cm-ről sem fog látni pixeleket. -
Rasiel
senior tag
válasz I3EI\ICE #48082 üzenetére
Szívesen.
Egyébként a kettő közül én is az U2410-et választanám. Jómagam is inkább a nagy színterű monitorok felé húzok. Ahogy írtam a linkelt helyen, megfelelően kalibrálva tényleg komoly monitor. Pár napig még nálam volt kalibrálás után, ez lett addig az elsődleges monitorom. Ez idő alatt főképp játékra, filmnézésre, böngészésre használtam - tehát teljesen hétköznapi, általános területeken - és tényleg egy élmény volt, attól függetlenül persze, hogy a nagy színtérnek meg vannak a maga hátrányai. Ami gyorsan feltűnt a jelenlegi széles színterű monitoromhoz képest, hogy az U2410-en jól észlelhetően élénkebbek voltak a színek, főképp a piros/vörös. Ha jól emlékszem Isual írta még itt nemrég a fórumon, hogy az NEC-knek valamivel kellemesebb, lágyabb képük van. Ezt a véleményt én is osztom, elfogadom, hisz mindkettő monitoromnál ezt tapasztaltam, és nem, nem elfogultságból írom ezt. Ha emlékeim nem csalnak dezz is megjegyezte egy logout-os tesztjében. Természetesen úgy hasonlítottam össze mindkettőt, hogy amit tudtam kihoztam a monitorokból kalibrálás során (persze valamivel kisebb deltaE értékeket még el lehetett volna érni, de azok már tényleg nüansznyi eltérések lettek volna). Amit még talán érdemes megemlítenem, hogy a nálam járt U2410-nek nem teljesen voltam megelégedve a homogenitásával. Elképzelhető egyébként, hogy ez, ebből a szempontból egy kevésbé jól sikerült darab volt. Mindezektől függetlenül összességében nekem nagyon jó emlékeim vannak az U2410-ről.
Úgy gondolom akármelyiket választja az U2410 és az U2412M közül, jól fog járni. Amit leírtál a neki címzett hozzászólásodban azzal egyetértek.(#48084) winotto: Megfelelő játékra, de természetesen nem hardcore szinten. Game Preset Mode-ban az input lag-ja kisebb. Nem LED, hanem CCFL háttérvilágítással rendelkezik. U2410f-ként szokott még szerepelni itt-ott, a H jelzés biztos, hogy nem helyes. Érdemes lenne rákérdezned az általad linkelt helyen, hogy tényleg az U2410-ről van-e szó, mert több fals információ is szerepel a leírásánál.
Én inkább innen rendelném valamelyik monitort: U2410, U2412M. Már csak azért is, mert U2412M-ből valószínűleg itt az új rev.-esből fogsz kapni. Ha mégis az U2410 mellett döntenél, akkor ennél a típusnál kötelező a kalibráció![ Szerkesztve ]
-
HeZzZ
senior tag
válasz I3EI\ICE #48081 üzenetére
érdekes, hogy egy matt kijelzős szebb volt színekre mint egy üveges. elgondolkodtatsz...
meg egyébként írtam, hogy szinte észre sem vettem az IPS jobb színeit a többi TN+LED monitor melett. Ez nagyon nagy csalódást okozott, többre számítottam az IPS technológiától. nem is akarom nagyon elhinni de amit láttam azt láttam, hogy lehetett ez
[ Szerkesztve ]
powered by Tiger Lake & GA10x
-
Ghard
őstag
válasz I3EI\ICE #47876 üzenetére
Abban igazad van, hogy vadászni kell az input lagot, és nem is biztos, hogy helyes amit talál az ember.
Annyival kiegészíteném a leírást, hogy nem 18ms az input lag, hanem 6 és 7ms közötti. Itt van 2 teszt 27MP75HM és 24MP55HQ ami nem pont ugyan ez a típus, de csak kinézetben és méretben térnek el, egyénként ugyan azok. A mérések pedig 6.5 és 6.8 voltak.
Ahol 18ms-et említenek, ott az overdrive-ot a super resolution+ opcióval azonosítják, ami szintén hülyeség, mert ez nem overdrive. A válaszidő gyorsításnak a response time a neve a menüben.
Az előző samsungom 12ms-es laggal bírt így utólag kinyomozva, kíváncsi leszek, hogy megérzem-e a felezést, de ha a crt monitorom után nem vettem észre a +12ms-et akkor ezt sem.(#47877) ZizouUSA
Teljesen jó.
A régi monitoromat is rákötöttem sokszor a ps3-ra, viszont csak dvi volt rajta, így a hangot kissé macerás volt megoldani. Valaki írta itt, hogy "gyanús ha nincs is egy monitoron normális bemenet, csak hdmi". Ez szerintem jó nagy marhaság, de inkább nem szóltam bele, hátha jó oka volt ezt írni. Amit veszel monitort, azon van hdmi és 3,5 jack kimenet, ami konzolozás szempontjából tökéletes, hdmi-n átmegy a hang és csak rá kell kötni egy fejhallgatót, vagy egy hangrendszert. És ha utóbbin nincs aux vagy vagy digitális bemenet, akkor jól tud jönni a hdmi+jack a monitoron.[ Szerkesztve ]
-
Ghard
őstag
válasz I3EI\ICE #47871 üzenetére
Szerintem akit ténylegesen zavar ekkora input lag, azt zavarja az 1ms-nél nagyobb válaszidő is. Szóval vagy teljesen kiesik itt az összes hasonló paneles monitor, vagy nem 50 ezer forint környékén néz monitort.
(#47872) BMS
Össze, a kártyádon is van hdmi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Isual
veterán
válasz I3EI\ICE #47631 üzenetére
Íme a pontos színtere:
(Fekete: sRGB, Fehér: AdobeRGB, Sárga: Monitor natív színtere Programmable 3 módban)
(#47627) Brekk: Ez így van, csak kevesen látják ezt és még kevesebben látják ezt be. Túlzóan nagy az EiZO márkanév vonzereje még ma is, pedig 200k felett az NEC rendre felveszi vele a versenyt, sőt. Ahogy a PA271w vs CG276 kalibrációs eredményei is szinte identikusak, az árukkal ellentétben. (Igaz a 276-nak van beépített kalibrátora.)
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Khelben
nagyúr
válasz I3EI\ICE #47597 üzenetére
4600 üzemóra van a monitorban. Engem a 27-es LG-ben zavar a bevilágítás, elég brutális a sarkokban. Úgyhogy ha ez beválik minden téren és még játékra is alkalmas, akkor szerintem marad és megy az LG... A 6 évet amúgy csak hasraütésnek írtam, akkoriban tesztelték a monitort az egyik újságban, ebből gondolom, hogy max 6 éves lehet. De az is lehet, hogy csak 3.
-
Ghard
őstag
válasz I3EI\ICE #47548 üzenetére
Az új játékok mindegyikében van szinte blur opció (BF4).
A legfontosabb ami miatt az LG megtetszett, az a flicker safe dolog, a válaszidő csak másodlagos.
Ha ez az ips 5ms-el képes hozni egy 5ms-es tn sebességét, akkor nekem már bőven jó. Csak azt nem találtam sehol leírásokban, hogy az 5ms az LG esetében már overdriveolt érték vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
válasz I3EI\ICE #47547 üzenetére
Köszi!
Input lagg-al szerintem megbarátkoznék, a 2713-asal sem lennék sokkal előrébb mert csak 5 ms-el gyorsabb.Viszont ez a cross hatching aggaszt kicsit, nem tudom, hogy csak a korai 2713-as modelleken volt-e ez a jelenség és mostanra már javították, mert akkor lehet inkább a Dellt választanám.
De ha ugyan úgy jelen van akkor maradna az Acer.
Sajnos élőben nem tudom összehasonlítani, nincs a környéken sehol alkalmas bolt.Esetleg ha valaki a monitorgurutól vagy oázistól írna pár szót, hogy észlelik-e ezt a jelenséget és milyen mértékben azt megköszönném.
-
Whitealert
tag
válasz I3EI\ICE #47525 üzenetére
A kontraszt beállítással játszottam egy kicsit, és sajnos nem segített sokat. A gamma érték az OSD-ben fokozatot jelent, a tesztek alapján ez kb. 2.2 lenne. A monitoron sajnos nem tudom feljebb venni (esetleg windowsban vagy videókártya driverben). De valószínűleg akkor a kalibrálás lesz a megoldás a dologra.
Köszi a segítséget. -
titán
válasz I3EI\ICE #47483 üzenetére
Az a baj, hogy nem találom. Valamelyik komolyabb oldalon alaposan mérték a valódi képfrissítést több 120Hz-esnek véleményezett IPS monitoron, és ott jött ki, hogy a panel és az elektronika egyáltalán nincs szinkronban 60Hz fölött. Azt sem tudom, hogy pontosan milyen típusokat ellenőriztek. De még keresem, keresem bőszen.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
general
addikt
válasz I3EI\ICE #47054 üzenetére
nem volt pontos a megfogalmazásom, bocsánat. szóval úgy nem működik, hogy szerintem áramot sem ad. ezt egy egyszerű laptop led lámpával próbáltam, ami ha bedugok egy usb-be, világít. ez a másik monitoron simán működik. usb kábel nélkül is. csak fura, hogy ezen a monitoron nem...
igen, vettem volna én guruéknál is, de nincs raktáron nekik a weblap szerint.... kiürült raktárkészlet, vagy hasonló...
de ha ilyen vacakolások vannak, vissza fogom vinni, adtak rá 3 hónap garit. visszavétellel. nagyon gondolkodom, csak ebben az árban nem látok ilyen kategóriájú panelt sajnos. 130-150 ezrem nincs rá, és szeretnék egy rendes monitort, jó színtérrel munkára. ez van. -
fenergie84
addikt
válasz I3EI\ICE #47031 üzenetére
Nem tudom, h pontosan milyen kábelekkel próbálta, de még rákérdezek.
Egyébként ez a megsülős probléma gyakori ezeknél? Lehet ellene tenni valamit?
Mennyit érhet a monitor, ha mondjuk Dual Link DVI-al sikerülne rendesen működésre bírni?
(Most 30e-re tartja)mód: a felbontás beállításakor felkínálja a nagyobb felbontást a rendszer, de mikor kiválasztja, akkor jön a monitor demója és elkezdi a színeket váltogatni (ezt írta).
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz I3EI\ICE #46514 üzenetére
Pár éve egy női hölgy babafotós kolleginának kalibráltam a frissen vett S-PVA paneles Eizóját. Amikor először meglátta, nagyra nyíltak a szemei, hogy milyen színei vannak, majd legnagyobb meglepetésemre közölte, hogy nem fogja használni, mert megszokta a laptopja monitorát és a már bejáratott látványvilágához (utómunkájához) azon tudja mit hova kell húzni Lightroomban, az új monitorral meg nagyon elvadult képeket csinálna...Mondtam neki azért próbálja ki és használja pár napig: annyi kell, hogy legalább próbálja meg megszokni. Pár héttel később találkoztunk egy külföldi fotós kolléga által tartott workshopon, ahova mindenki vitte magával a saját laptopját utómunkázni: ő is hozta a sajátját, meg a csomagtartóban az Eizót. De még mindig nem szerette, mert túl élénkek voltak a színei...Javasoltam neki ha már úgyis ott van ~10 profi fotós kolléga (akik szintén mindig kalibrált rendszeren dolgoznak), hogy csináljunk velük egy közös vaktesztet: kérdezzük meg tőlük, hogy a laptop vagy a monitor képe tetszik-e jobban nekik, melyik a természetesebb? Mondanom sem kell, hogy kivétel nélkül mindenki a kalibrált Eizóra szavazott. Pár hónappal később újra beszéltünk: akkor megtudtam, hogy azóta sem használja a monitort... Kivétel erősíti a szabályt.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Brekk
addikt
válasz I3EI\ICE #46510 üzenetére
WCG monitorok jó kézben jól használva igenis jók, de nyilván aki nem használja ki a nagyobb színteret, annak felesleges. Ellenben a monitort vagy a natív színterére kalibrálod, vagy a presetekre, ami egyrészt a szoftveres színmenedzsment miatt teljesen fölösleges, másrészt kérdéses, hogy az adott gyártó mennyire találta el a színteret az emulációban.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Insolent
aktív tag
válasz I3EI\ICE #46503 üzenetére
Értelek, most már azt hiszem leteszem a voksom egy Dell P2414H mellett, csak még nem tudom hol vegyem meg.. Valaki tud ajánlani egy megbízható boltot? Ja és kell rá vegyek pluszban kalibrálást, gondolom pixel garancia az sem árt.
Köszi Uraim a segítséget!
[ Szerkesztve ]
" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Insolent
aktív tag
-
Brekk
addikt
válasz I3EI\ICE #46441 üzenetére
Az U2713H egy remek monitor, és ne aggódj egyáltalán nem gondolkodsz rosszul, én is így gondolnám a homogenitáskiegyenlítés működését. Ettől függetlenül a 2713H nál és a 2413nál ez nem igazán működik, habár a semminél azért többet csinál, a kissé rózsaszínes panelárnyalatot eltünteti.
Ettől függetlenül ahol van ilyen funkció, ott is csak megnyomod és kész. Sajnos cserébe kontrasztvesztés mindig fellép, így érdemes minél kevésbé használni. Persze az más kérdés, hogy épp mire van szükség. Bizonyos felhasználásoknál direkt a kis kontraszt a jobb.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
válasz I3EI\ICE #46436 üzenetére
A 2413-nak tényleg kicsit job ba bevonata, mindezek mellett, a kontrasztja méréseim alapján pont ugyannyi, a 2410 sztem bemelegedés után szép homogén, és remek bevilágításmentek feketével rendelkezik. Ez pl a 2413nak nem mindig sikerül sajnos. A PWM ahogy írtad itt egyáltalán nem érdekes. A panelhomogenitás funkció megvan, csak épp nem csinál semmit.
A LED háttérvilágítás viszont még mindig egy csomó grafikus szemének nem tetszik teljesen más jellegű mint a fénycső fénye. Érdemes lenne két bekalibráltat egymás mellé tenni sztem elég érdekes lenne sztem.
Dejó, hogy megemlítettük a HW-es kalibrálást, ami még mindig igen érdekesen működik a 2413on, és a legutóbbi pár szervíz menüből bekalbibrált 2410 után elmondhatom, hogy rendre jobb eredményeket tudok kihozni belőlük. Itt egy kis elmélkedés a 2413, és 2713H HW kalibrálásáról. Nemrég a legújabb dell szoftverrel újra nekimentem, de helyzet nem javult.[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
deja vu
addikt
válasz I3EI\ICE #46436 üzenetére
A hardveres kalibrációt én többször olvastam kritikának.
Meg Nyugdíjas elég sok rosszat írt a 2413-ról nem egy alkalommal, szóval nem biztos, hogy olyan egyszerű a képlet, őt kéne megkérdezni, hogy megéri-e a váltás.
"Személy szerint kicsit sem kedvelem az új felsőbb kategóriás Ultrasharp monitorokat (U2413, U2713H), nem érik meg az árukat. Ha tudsz még venni a régebbiből (U2410), akkor viszont az legyen a befutó."Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
mufi
senior tag
válasz I3EI\ICE #46261 üzenetére
Ezen nem gondolkodtam még el. Mondjuk eizo monitort nem veszek, elvből, mivel nincs szükségem rá, sem munka, sem presztizs miatt...
Nagyon tetszenek az AOC monitorjai, meg az LG-nek is van pár az AOC-hez hasonló, vékony keretű monitorja - ez az ami a külcsínyt illeti, de nem vagyok márkaelkötelezett. Volt egy 24"-es fullHD asus lcd monitorom, aztán most egy 15" notiról pötyögtetek (a gép meg pihen...).Ezt nézegettem. Kaptam egy ismerősömtől egy ajánlatot, ő pár napja vette, de nagyobbra cseréli...viszont az övé U2412Mb jelzésű, rev A02 - nem tudom ez mit takar.
Nagyon tetszenek az apple cinema display-ek is, bár olyan felbontású, 27"-es monitort találni olcsóbban is, akár az aprón akár a boltban.
A kérdés az, hogy ha most veszek 24"-es, 1920*1200-as felbontású monitort, mennyire fogom bánni, és mennyire fogom akarni a nagyobbat majd...//bár ezen később is ráérek morfondírozni.https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
mufi
senior tag
válasz I3EI\ICE #46201 üzenetére
Köszönöm az építő jellegű hozzászólást, sokat segítettél és tanultam is valamit, de akkor meg kell kérdeznem, te milyen monitort ajánlanál? Nem vagyok gamer bolond, bár ezt sose lehet tudni.
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
raggg
senior tag
válasz I3EI\ICE #46246 üzenetére
Köszi a választ, segítséget!
Nagyon jó lenne megnézni, csak sajnos Debrecenben nem nagyon van rá lehetőségem. Azért megnézem ahol tudom, hátha ki vannak téve. Kicsit nyugisabban szerettem volna monitort venni, de elkezdte az utolsókat rúgni a jelenlegi Samsungom...
Igazából az u2413 és az u2412 között vacilláltam. Utóbbihoz volt szerencsém, ismerősnél, előbbihez sajnos még nem. Bár nem fotózok/tervezek, azért lehet, hogy bevállalnám a felárat, ha "jobb" a képe, csak ugye itt ez relatív.
ragklaatPS
-
-
BRIKLY
veterán
válasz I3EI\ICE #46132 üzenetére
Azért van oldalról a kép, mert mobillal fotózva így lett elég látható,De élőben szemből is majdnem ilyen.
Azért is nem akarok sokat költeni rá, hogy ne csalódjak nagyot..
Marad egy olcsóbb VA, aztán ha nem lesz elég látványosan jobb a jelenleginél, akkor vissza küldöm, és gyűjtök egy 60k-s jobbra.Akkor ajánljatok egyet ami kapható boltban, és ámen.
-
BRIKLY
veterán
válasz I3EI\ICE #46040 üzenetére
Na jó,azért a hozzászólásaimban azt is vegyétek figyelembe,hogy jelenleg egy 7 éves TN paneles monitorom van,én ehhez viszonyítva írom amit írok.Ennek a feketéje nagyon szürke,a fehér is inkább néha szürke,néha sárga..A többi színről ne is beszéljünk.És poén,hogy mikor a monitor mellé tettem a laptopom,annak a képétől majd elhánytam magam.
És bár a mobil gondolom más téma,de az SP-m mellett egy Xperia U-nak fényévekkel szebbek a színei,na egy olyasmi kép a monitoromon (ami ugye a színeket illeti) már nagyon jó lenne,mondjuk nem tudom ez mennyire lehetséges,mert ugye a mobilnak a monitorhoz képest hatalmas a pixelsűrűsége.Nagyon meggyőzően írtok az IPS-ről,de kicsit sokallok annyit adni érte,bár megmondom őszintén egyre inkább gondolkodom rajta.
Át fogalmaznám röviden,tömören az elvárásom.Nem vagyok grafikus,csak egy átlag user,netezek,filmet nézek,és néha játszok.TN paneles monitort cserélném valami olyanra,amire már azt mondanám,hogy na,ennek szép képe van,megérte költeni rá.
És teszem hozzá nem igazán láttam még komoly monitort,ami miatt azt tudom mondani hogy láttam már szebbet is.Mobilból is az Xperia U aminek a legszebb képét láttam,és az még csak a régi TFT, nem IPS,amoled,vagy tudom is én miféle csúcs találmány.Talán az lenne a legjobb,ha meg tudnák nézni élőben egy VA és egy IPS monitort,de erre nem igazán találok lehetőséget.
-
Xero
nagyúr
válasz I3EI\ICE #46042 üzenetére
2005 óta használok VA paneleket és 2007 óta IPS-t is. A fekete minimálisan feketébb VA panelen, de az marhaság, hogy torzulna a szín bármilyen betekintés mellett.
A VA-t egyszerűen a piac nem preferálja, és a jellemzően kevésbé jó színtere miatt nem is kérdés, hogy miért.
Az amoled a természetellenes színei miatt kapásból kiesik még. Sokat kell fejlődnie.
Ha valakinek valódi fekete kell és jó színek, akkor plazmát kell venni.
-
-
Madn!ght
addikt
válasz I3EI\ICE #45959 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Sajnos a pénzügyi keret (70k) kompromisszumokra kényszerít. A tükrös felület nem fog szerintem zavarni, mivel a redőnnyel gyakorlatilag kedvemre sötétíthetem a szobát.
Tekintettel arra, hogy nem 1-2 napra veszem, lényeges, hogy garanciális, illetve megbízható darab legyen.
Tudom, hogy a Dell megbízható, viszont ha neadjisten' mégis meghibásodik, akkor mehetek a sóhivatalba.
-
Th1sN04ll
senior tag
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz I3EI\ICE #45935 üzenetére
Ezen dolgok tudatában megkérdőjelezendő a vásárlás.Nincs kedvem Visinen élni Igazából ugye jó magyar mentalitáshoz híven, lehetőség szerint olcsón akartam megúszni azt amin nem szabad spórolni De az álltalad linkelt Dell szimpatikusnak néz ki, körbenézek, lehet a holnapi nap folyamán linkelek még pár típust, aztán csak sikerül a legjobbat összehozni Köszönöm a segítséget
-
Rasiel
senior tag
válasz I3EI\ICE #45791 üzenetére
Csak kíváncsi voltam rá, mert U2410 esetében is hallottam egy minimális alapzajt, de bőven nem volt zavaró, tényleg alig lehetett hallani, ha meg ment a gép mellette, akkor meg egyáltalán nem. NEC-nél már más a helyzet, ott erőteljesebb a zaj (kisebb "cicergés, búgás"), de PC mellett nem is hallom (pedig abszolút nem mondható hangosnak a gépem), csak, ha közel hajolok a monitorhoz. Ezért is érdeklődtem, hogy az LP2475W-nél nincs-e ilyen.
"Egy nagy szerelem tört most meg."
Ejaj, bocsi, nem akartam belekavarni.
Egyébként én olyan vagyok, ha valami kis tényleg minimális negatívumot észreveszek (ez lehet akár zaj is pl.), akkor onnantól kezdve mindig arra figyelek és elkezd zavarni a dolog, pedig lehet, hogy addig fel sem tűnt.
Többször olvasgattam már az írásaidat és az jött le, hogy eddig még nem igazán volt olyan monitorod, amellyel maradéktalanul elégedett lettél volna. Ezt a kijelentésemet félre ne értsd, ne vedd negatívnak. Persze nem rossz az, ha valaki magasra teszi a mércét.[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz I3EI\ICE #45760 üzenetére
Nyáron, a nagy melegben én is rá szoktam állítani egy asztali ventit a NEC-emre (inkább bal oldalon lehetett érezni a tápegység kapcsoló felén, hogy melegebb a kelleténél), biztos, ami biztos alapon, mert az is eléggé fel szokott forrósodni, a kisebbiknél nem tapasztaltam ilyet. Nálunk az én szobámban szokott a legmelegebb lenni, klíma sajnos nincs, úgyhogy inkább úgy döntöttem, hogy meglépem ezt a ventis dolgot.
Régebben nekem is írtad, hogy az LP2475W sajnos ilyen. Működési zaj terén milyen a monitor?[ Szerkesztve ]
-
Taposo
aktív tag
válasz I3EI\ICE #45731 üzenetére
Na ez tettszett köszönöm a bő felvilágositást Az amit linkeltél a Yamakasi túl szép hogy igaz legyen, tutti hogy ott valami nem úgy fog működni ahogyan leirták. Igen évek óta javarészt én is az fps játékokon élvezkedtem főleg HL meg FEAR multi, de kb. mióta megvan a monitorom aktivan a Battlefield szériát játszom 9 éve, de manapság már leáldozóban van ez a műfaj, a BF-et meg szó szerint megölik
Amúgy jó elgondolás amit ajánlsz a több monitoros megoldás, de az én utam a nappaliba fog vezetni a TV elé.
Mindig is volt valamilyen konzolom és most is tervezem hogy őszre a Destiny-hez beszerzem az új Xbox-ot(azért Xbox mert Halo fan vagyok ) és a később megjelenő The Division végett is. És érdekes módon bezzeg TV készülékekből van választék, és ott ahogy látom egy másfél év múlva már akár OLED paneles tv-hez hozzájuthatok megfizethető áron, de a CRT marad !!!!!!
ÉS csak hogy rád kontrázzak én a 700-1000 eurós GTX 780/Titan topikban sokszor olvastam a 30 képkocka/másodpercnél nem látunk többet jelmondatot[ Szerkesztve ]
-
Taposo
aktív tag
válasz I3EI\ICE #45719 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tanácsaid Keresgéltem még itt a PH-n, a monitorral kapcsolatban és Isual kolléga méréseire is ráakadtam, meg ő is megerősitette amit te mondtál a kontraszt + szin esete az IPS panelhoz képest, hát ennyi pénzért tényleg nem nagy szám, ha ilyen fakó a monitor akkor a külföldi tesztek mihez hasonlitották ha a szinhűséget ennyire dicsérték, egy 30 €-s Acer LCD-hez ? Nos ez igy egyenlőre felejtős, visszalépést nem akarok 600€-ért, marad a CRT mig ki nem pukkad, addigra meg remélem lesz valami előrelépés ez ügyben, még egyszer kösz
-
-
namyang
tag
válasz I3EI\ICE #45635 üzenetére
nem, TFT volt. És azért ennyire nem rossz a helyzet a DSUB-al, melóban két most vásárolt hasonló kategóriájú (IPS ~50k Philips és LG) monitort is teszteltem DSUB-al, (az egyik most is azzal működik) és semmi ilyesmi problémája nincsen. Konkrétan nem veszem észre a különbséget a DSUB és valamelyik digitális bemenet közt. De megpróbálok szerezni mindjárt egy gépet HDMI-vel, és kipróbálom, hátha ennek a monitornak viszont gyengéje az a bemenet, akkor viszont mondjuk szomorú leszek (tekintve, hogy nincs másom)
-
deja vu
addikt
válasz I3EI\ICE #45498 üzenetére
Köszi a kimerítő választ! Igen tudom, azt is tudom kitől vetted, mondjuk gondolkodnom kéne a nevén. Föltűnt egy faszi aki 2413-at meg 2713H-t árult féláron, azt azóta se láttam aprón. Azt a két monitort nem ismerem amit említesz.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz I3EI\ICE #45479 üzenetére
Szia!
Neked volt u2713H is, azzal mi volt a baj? Ha már leírtad akkor linkelhetsz is hozzászólást.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
elodman
aktív tag
válasz I3EI\ICE #45459 üzenetére
thanx I3EI\ICE
de az U2713H- jó drága!! A többi PWM mentes GB Led vajh nem jó?
------
(#45457) gog
szóval kissé szkeptikus kend eme moncsival kapcs.ban?
---------
isual: milyen abszurd kérdéseket?
------
na csak sikerült felforrósítani a hangulatot, és pár tisztáznivaló is előcsalatott, thanx az infokért, Yoda. -
yodamastah
őstag
válasz I3EI\ICE #45472 üzenetére
Hát kb hasonló árban volt A natív gamut módjában szerintem használhatatlan, annyira színes a kép, hogy kiolvasztja az ember szemét. Viszont manuál (CMS) módban lehet kézzel olyat kalibrálni, ami a 75% szaturácós pontokkig kb sRGB, majd a 75% felett színesebb, kimegy az sRGB gamut mögé. Így nem csesződnek el a bőrszínek, de megmaradnak a széles gamut ütősebb teli színei.
Én nem mondom hogy vedd meg mert vannak hibái. (volt már ilyened nem?) Én is csak azért vettem meg mert tetszett az ATW és a HW kalibráció kombó. Egyébként az eredeti árának a felét se adtam volna érte ezekkel a hibákkal. Pl a homogenitás állítási lehetőséget kár hogy kispórolták belőle...
-
BonFire
veterán
válasz I3EI\ICE #45460 üzenetére
Köszi, megtaláltam. Az az igazság, hogy az 50 is úgy lett megállapítva, hogy az már kitolt összeghatár. Ez már számomra bevállalhatatlan. Szerintem mindenképp valami olcsóbb megoldás felé fogok kanyarodni.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
*Ropi*
félisten
válasz I3EI\ICE #45388 üzenetére
Összemostad a hozzászólásokat: azt az "epic fail"-t arra írtam, hogy a barátod DVI kanóc hibája miatt eladta a monitorát. Ez viszont így egy újabb epic fail.
A teljesítménymérésed hitelességét nem vitatom csak az érdekel, hogy ezek kalibrálatlan vagy kalibrált értékek?
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Zola007
veterán
válasz I3EI\ICE #45373 üzenetére
korábbi benq-ról nincs valami fotód?
50%-ra 80wattot ír, kalibrálva rendszerint 30-35% körül szoktak lenni ahogy láttam, akkor teljesen reális a 60-70W
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz I3EI\ICE #45274 üzenetére
Jó, a dolgon nem változtat, egységnyi területre eső pixel gyakorlatilag ugyanannyi.
(#45275) I3EI\ICE: nekem pont az IPS-re mondták hogy nehéz szemre belőni. Annyi könnyebbség, hogy gyárilag a jobb típusok már (közel) kalibrálva jönnek és ezért is hiheti az az átlag júzer, hogy ő milyen frankón belőtte otthon műszer nélkül.
Azonban ha valaki teljesen elállítaná, kevesen lennének itt a fórumról akik képesek lennének kb. jóra is belőni pusztán szemre.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest