- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Valdez #136652 üzenetére
Szia!
Rövid leszek, ha 42" belefér, hagyd a francba a "monitorokat", vegyél LG OLED EVO TV-t, féláron vannak sokszor egy monitorhoz képest, van VRR és már minimum 120-144Hz-esek. Itt a fórumon is sokan használnak pl C2 vagy C3-at.
4K pedig szinte alap már ekkora méretben, különben nem lenne ppi, azaz éles képe. -
4pache
csendes tag
válasz
Valdez #107333 üzenetére
Úgy néz ki, hogy mégis maradok a 32UD99-nél, mert valóban nem nagyon találni ebben a kategóriában jobbat.
Tudnál még írni róla pár szót esetleg? Játékokat szépen viszi?Elgondolkodtam még a BenQ EX3501R és az LG 34WK95C-W monitorokon is, de az Asus - PA34VC lenne a legtutibb, ha beleférne a keretbe
-
4pache
csendes tag
válasz
Valdez #107333 üzenetére
A 32UL950 jelenlegi bolti ára is durva, annyiért már biztosan nem vennék monitort. Mondjuk itt a Hardveraprón láttam 220-ért, ami viszont elég jó ár. Kérdés, hogy nekem egyáltalán szükségem lenne ilyenre, mert ugyan munkához is használnám, de nem videóvágásra vagy képszerkesztésre, amire ezeket a típusokat legjobban ajánlják. Az meg a másik, hogy egy ilyen komoly monitor mért nem tudnak pwm mentesre csinálni, nem is értem.
Elég nagy a választék, ráadásul nagyon sok kiváló monitor van, azonban mindegyiknek megvan a maga hiányossága, ami megnehezíti a döntést. Viszont hosszabb időre tervezek monitort venni, ezért is próbálom a lehető legjobb választást belőni. -
4pache
csendes tag
válasz
Valdez #107309 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatod. Kicsit elment most a kedvem ettől a monitortól, de nyilván kevés helyen olvastam utána, magyar tesztek meg ami van, azok meg áradoznak róla.
32UD99 helyett nem tudsz valami jó alternatívát, ami tényleg nem csak marketingre épít, hanem kihozza magából azt, amit ígérnek, és persze a 1070 Ti is elviszi játék alatt megfelelő beállítások mellett?
Ugyanakkor valamiért nagyon tetszenek a HDR képes kijelzők, ha nem is a legmagasabb szinten, de legalább képes legyen használni a monitor filmek és játékok esetén is.Néztem még a Samsung C32HG70-t is, de mikor megjelent, sokan jelezték, hogy a HDR-t nem kezeli szinte egyáltalán, holott úgy hirdetik, viszont valami firmware meg javítja állítólag a hibát.
Illetve még ezekkel szemeztem:
- LG 34WK95C vagy 38WK95C
- LG 38UC99
- Samsung C34H890Minél többet tököl vele az ember, annál nehezebb a választás
-
Komplikato
veterán
válasz
Valdez #101018 üzenetére
120 Hz felett még a színeket sem 1440p felbontástól felfelé, volt is szájhuzogatás mikor kiderűl pár atomdrága monitorról, hogy 144 Hz-en brutális rossz szintömorítést használnak, kb. mintha 24 bit helyett 18 bites lenne a kép. Mert 150-300.000 monitor árába nem fért bele 1.4-es DP.
-
HdRew
őstag
válasz
Valdez #100045 üzenetére
Nekem inkább az a furcsa, hogy 34-en FHD. Én nem olyan rég ruháztam be egy LG 27UK650-W-re a 21,5 után, és semmi pénzért nem váltanék már vissza sem méretben, sem pedig felbontásban.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Valdez #28802 üzenetére
Nálam sem volt gond az ATI-val. Monitorcserénél (meg vissza cserénél is
) automatikusan beállt a natív felbontás / frissítés értékekre persze keret nélkül. Ha tv-t érzékel akkor is pixelpontosra áll be.
stranger28: itt három gépen három féle ATI kártya van és mindig jó volt.
-
Departed
őstag
válasz
Valdez #28075 üzenetére
Sajnos nincs.
Én is vettem volna szívesen, de az egyetlen 24es IPS ami szóba jöhet, az a 70ezer forintos Dell, és akkor már inkább a 23-as LG-t vettem 40-ért.
Zaki1: tényleg nincs a 237-esen dvi...ez tök érdekes mert valóban problémásabb a hdmi-PC kapcsolat, bár elvileg be lehet állítani. Én inkább maradok a 234V-mmel a dvi-nál, az való igazán a PC-hez.
-
Isual
veterán
válasz
Valdez #26875 üzenetére
hülyeséget beszélsz
(#26881) jano_77: apology accepted!
"ha jól rémlek, olvass vissza, Nyugdíjas írt valamit ezzel kapcs nemrég..." szövegértésből viszont sajnos elégtelen...
-
Isual
veterán
válasz
Valdez #25704 üzenetére
Nincs. Ugyanakkor megéri pofánvágni őket a 2D-vel, mert jó sokan csak úgy beleszerettek a 3D-be és nem tudják, hogy az nekik mennyire rossz lesz ám, s jobban járnak a 2D-vel, aki meg nem áttéríthető az úgyis vesz egy összességében rosszabb monitort a 3D-ért cserébe és csakazért is aszondja, hogy nagyon jó. A kérdésem az, hogy miért is felesleges kiszúrni a szemüket 2D-vel? Nincs mit veszíteni, mindig, mindenki jól jár és nekem tiszta a lelkiismeretem?
Te hogy gondolod mindezekután?(#25712) Runner_fxr: Ha elég a standard színtér (sRGB), akkor Dell U2412M.
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
Valdez #25571 üzenetére
Persze, 3D-re én sem számítok, hisz az S-IPS panel pixelválaszideje is lehetetlenné teszi (nagy lenne az "áthallás" a két szemnek szánt képkockák közt). De nem is a 3D miatt izgalmas annyira a 120Hz számomra. Egyszerűen szeretem, ha a játékoknál igazán folyamatos minden. Annak idején ezért váltottam le nagyon nehezen a CRT-t amivel legalább 100Hz-en tudtam játszani. Szerintem a 60Hz pörgősebb játékokhoz nem kielégítő.
-
hamyka
senior tag
válasz
Valdez #25135 üzenetére
Értem
Nah de kérem:
Samsungot ne keverjük az Eizoval
Ez pont olyan mint ha a Dísznót akarnánk össze házasítani a dínnyével
Na de persze a Samsung márka sem olyan rossz, csak nem 1 csónakban evezik az Eizóval
És szerintem az Eizó olyan jó márka hogy a ,,büdös életbe nem lát szerelőt,,
Nah de ez csak az én véleményem
ui:
Na Való igaz, az Eizo Japán, de attól még alkalmazhatnak ott olcsó munkaerőt de az ottani előírások betartásával
Pl:
Tenergy is olcsó munkaerőt alkalmaznak az az kínaíakat de szígórúan betartva ami ottvan Amerikában
Nekem van Tenergy akksim, elektromos cigihez
gondolom sokan tudják melyik e-cigibe kell elem
elég nehéz volt beszerezzni
Ezzel csak azt akartam mondani hogy mindenhol az olcsó munkaerőt alkalmazzák.......
-
-
fatallerror
addikt
-
El Kebir
őstag
válasz
Valdez #24859 üzenetére
...kicsit keresgéltem, jó az CRU progi
, úgyhogy a számomra hihetetlen asus pr epic fail esete nagy esélyes lett, 83kHz-nél sokkal jobb elektronika lehet abban a monitorban...
(nálam a dellből csak a gyári 81kHz-t lehet kipréselni 1920*1200@65,5Hz, a margókkal együtt ezzel van 80,9kHz)
az a CRU tök kényelmes kis program, beállítod, újraindít és megy (vagy nem
), bárki beállíthat magának bármilyen frissítést... gyorsan, egyszerűen...
ja a monitorodra visszatérve, mennnyi vízszintes frissítést ír ki nálad a CRU 88-89kHz-et? nézted mennyi a max OC?
-
El Kebir
őstag
válasz
Valdez #24853 üzenetére
ott valami turpisság van...
egyszerű matek: sorszám x függőleges frekvencia = vízszintes frekvencia
vagy mégse tudja vagy jobb elektronika van abban a monitorban. ...és számomra hihetetlen az, hogy számottevően erősebb elektronikát tegyenek bele, mint amit a PR lapon feltüntetnek, az "epic fail" lenne pr szempontból)
nincs valakinek erre valalmi magyarázata?
-
Füleske
addikt
válasz
Valdez #24617 üzenetére
Kiherélt U szériának tűnik. Viszont nem hinném hogy sokkal olcsóbb lesz. Esetleg a 27 colos , ami viszont csak fullhd , szóval az U2713 - hoz nem hasonlítható , inkább az LG 277L - hez. Illetve az egész széria inkább az LG - Philips monitorok szintjén van .
Khelben : előnye - hátránya mindkét monitornak van .
-
raziel01
veterán
válasz
Valdez #24617 üzenetére
Na HDMI meg DVI miatt egy ilyen jó lett volna nekem
De aztán fene tudja mennyire lesz jó a képük a 2312-höz képest.
Egyébként a 72 Hz-es drivert ahogy láttam magyar csinálta, külföldiek tudnak róla, hogy van ilyen 72 Hz-es driver? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Valdez #24587 üzenetére
Ha azt nézem, a mostani monitorom is az, és nem mai bútordarab... Megvagyok vele, csak ugye nem fullHD-s még, és lényegében csak analóg, ezt szeretném leváltani. A mostaninál gondolom csak jobb, szebb lenne. Ez van most.
Jelenleg azok között az opciók között csemegézek, amikre lehetőségem lenne mostanság. Ez jelenleg egy olyan, ami esetlegesen játszhatna.
-
nuke7
veterán
válasz
Valdez #24452 üzenetére
De a va panel nem lassabb mint az ips?
(#24457) vond : hm, hogyan magyarázzam. Az sd videókat szoktam crop-olni, ott igazából alig van különbség, viszont nagyobb a kép. HD-nal a filmtol függ. A 16:9-t preferalom, próbálok olyat szerezni ha mar HD. De ha nem, ki kell próbálni. Van ahol rossz lesz, van ahol észre sem lehet venni, ez szerintem sokmindentol függ.
A 21:9filmet egyébként nem 1,7-re crop-olom, hanem 1,85re. Attól meg van egy kis fekete - nem olyan sok - és a Zoom sem zavaró. -
-
Füleske
addikt
válasz
Valdez #23413 üzenetére
Megjött a konkurencia a Dell (LG) - nek az Asus (Samsung) - tól. Bármibe fogadok hogy ez is úgy jár mint a kisebb Asus - ok. Jó lesz de drágább mint a Dell. Érdekes hogy az Asus mindkét oldalt árulni fogja , hiszen lesz VA/PA 278Q is... Ha a Dell rosszul sikerült volna még érdemes is lenne várni ezekre...
-
Isual
veterán
válasz
Valdez #22315 üzenetére
Mert nem gyárt ilyen paneleket?
"Talán nem annyira közismert dolog, de mindössze pár cég rendelkezik LCD panel gyártó kapacitással. A legnagyobbak a Samsung és az LG.Display (korábban a Philipsel közösen LG-Philips). Továbbiak még, lényegesen kisebb kapacitással az AU-Optronics, Sharp, és még egy pár még kisebb gyártó." (forrás)
(#22317) Valdez: Igen, TV-kbe, 32"-től... sokra megyünk vele
S-IPS, AS-IPS ... rég volt már -
vond
MODERÁTOR
válasz
Valdez #22222 üzenetére
Itt le is írtad a lényeget:
"Tehát gondolom az asus pa sorozatú monitorok is ajánlhatóak lennének ha hasonló árban lennének a dell-el."
Egyébként nem kell itt állandóan nyomni ezt a "nagy Dellezés" dumát... Az elmúlt napban szerintem sokkal több LG, AOC, meg mittoménmilyen monitor ment itt... Keress csak vissza...
Persze mellette, ha éppen olyan a keret és az igény, akkor megy valamelyik Dell UltraSharp is... De ezek sem véletlenül vannak ennyiszer ajánlva... A minőségükkel és az árukkal kivívták ezt...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- LG 27GL850-B monitor eladó!
- 22"-os Lenovo ThinkVision T2254pc, 1680x1050, HDMI-s monitor, garancia!
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged