Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• garibaldi123

csendes tag

Alienware AW2724DM IPS amatőr összefoglaló. Sajnos innen semmilyen segítséget nem kaptam a kérdésemre, de ha valakit érdekelne, írnék pár sort a fenti monitorról. Szerintem a legjobb ár-érték arányú monitort vettem 117 EFt ért, benne van az is, hogy szeretem az Alienware cuccokat, egy kicsit mindig felsőbb polcos volt számomra, mint a többi számítástechnikai cég, benne van egy kis Apple like érzés. Mindent tud, ami kapcsolódás szintjén kell, pl a HDMI 2.1, ami ritka.Az audio jack hiányzik, de 20 cm re van tőle a pc. A talpa egy kicsit nyikorog forgatáskor, cserébe atom stabil, én nem szoktam forgatni, de az előző jobban egyben volt. Szeretem a Dell színképet,kb. ugyanazt hozza, mint a régi 23-as Dellem, sima videó, Youtube nézése közben nincs nagy előrelépés, a feketét leszámítva. Egyszerűen jó. Az Ips fekete javult, 10 év alatt annyit fejlődött a technika, hogy hozza a 3 éves, 200 ezres Samsung TV VA panel fekete szintjét, ami szerintem nagyon jó.Egymás mellett van a kettő, nincs különbség, persze a VA is biztosan javult azóta, de nekem pont elég ez az IPS fejlődés. A nagy előrelépés a játékokban van, olyan részletek jelentek meg, amelyek nem voltak ott a régin, ez lenyűgöző.Hogy van bevilágítás, biztosan, én az ilyeneket nem nézegetem, mivel a tartalmat nézem, ott egyáltalán nem látom, a fehér pedig olyan fehéres, de hozzáteszem, én ezt is így szeretem.Ja és gyors, friss a panel, legalábbis nekem bőven jó a OC 180 /165 Hz, 1 ms GTG. Ez pont a fele volt árban egy OLED panelnek, de tényleg brilliáns képpel, nálam 5/5, persze az OLED biztosan más kategória, de én még ezt is sokalltam.Freesync Premium Pro és G-sync is van, nálam ez alap volt, de alig találtam ilyet, pedig simán lehet olyan ember, mint én, hogy cserél 2 év múlva más gyártó kártyájára. HDR azt mondják nem jó az ilyen monitorokon, igazából nem is látok semmi extrát.Lg-t akartam venni, de annak olyan zöldes képe szokott lenni, amit nem szeretek, ezt véletlenül találtam, mert abszolút túlárazott szokott lenni, de ennyiért jöhet.Ja egy barátom most vett egy MSI pro mp275 öt, ha nem játszol, az is nagyon klassz képet ad, 65 ezerért, nekem az is bejött, az enyémnek alig érezhetően szebb a képe, több a részlet, de nem jobb kétszer az Alienware/szigorúan játékmentesen/.Meg kell várni az Oled árcsökkenést és akkor beruházni arra, ha bedöglik, nem mindegy, hogy 100-150 ezer megy a kukába, vagy 250.Akinek nem számít csak azt vegye.A végére még majdnem kihagytam 2 negatívumot, a külső keret 1 mm, de van egy belső keret, amely 0,5 cm, de ezzel együtt lehet élni.A másik: a keret, láb műanyaga jobb volt 10 éve, az nem volt ujjlenyomat mágnes, ez az. 26 W a fogyasztás, az szódával elmegy.Végül a piros pont: Van dedikált be/kikapcsoló gomb, nekem ez kell, nem akarok a monitor háta mögött nyúlkálni.

Új hozzászólás Aktív témák