- Androidos fejegységek
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
válasz
Zanik #125147 üzenetére
Nekem is van haverom aki vett egy új házat kifizetett nem kevés pénzt érte , és mikor ott voltam náluk kb 1 órán keresztül sorolta h mi ment tönkre 1 hónap alatt(kémény bedőlt, zuhanytálca beszakadt, meg ilyenek) de a végén azzal zárta h de a mienk szeretjük.
Én biztos perre mentem volna .
Szal tényleg nem vagyunk egyformák, én feleslegesen nem szeretek kiadni pézt , pláne úgy hogy közbe még át is kúrn(hat)nak. Mert ha gyári a csomagolás, akkor tuti h nem mókoltak vele a boltban.fudi2002 :a lényeg lemaradt
-
Biga123
addikt
válasz
Zanik #125144 üzenetére
"egészen pontosan 20 nap" vs 14 nap
Ergo ha 20 nap után jön elő a pixelhiba akkor viszlát van .
De ahogy érzed .
Ha tényleg nem maradhatsz 1 napra se monitor nélkül akkor jó lehet mint szolgáltatás, de amúgy feleslegesnek, és rizikósank érzem,
mert volt itt a topicban ember aki konkrétan javított példányt kapott.
Nálam 1x lehet eljátszani a bizalmat. -
aginor
veterán
Használ valaki itt ACER PREDATOR XB323UGP monitort? Mik a vélemények róla?
-
Zanik
addikt
válasz
Biga123 #125137 üzenetére
Én szimpla kényelmi szolgáltatásként tekintek rá. Ne küldjenek pixelhibását, és ha utána eljön mégis egy, akkor cseréljék egyből. Hogy utána mit csinálnak vele az nem az én dolgom, de amúgy meg: [link]
"Természetesen eladjuk olcsóbban. Te is vehetsz. Sajnos a legtöbbször van pár darab félretéve a boltban. Ezekre mindig egyedileg határozunk meg egy csökkentett árat (ne fél árra gondolj, az sajnos még így sem fér bele). Ha ilyet vennél, érdeklődj." -
nagypasztor
tag
Sziasztok!
Fotószerkesztéshez és autocad használatához keresnék 27 collos monitort, sík képernyővel. A keretem 100 ezer forint körül van. Ha van ajánlottabb készülék, 130 is lehet.
Nem tudom, hogy szükséges-e QHD-nál nagyobb felbontás, mert még nem volt alkalmam ekkora monitoron a szerkesztést kipróbálni.
Ha a tapasztalat szerint elegendő FHD, akkor maradhatunk ennél a felbontásnál is. A lényeg talán az sRGB színhelyesség és a jó kalibrálhatóság lenne, mert nyomtatsára is készülnének fényképek, illetve a pixelgarancia kapcsán is úgy hallottam, hogy nem minden gyártó javallott.
A vidókártyám Gigabyte GTX 1660. Lehet, hogy a DP használata javasoltabb, mint a HDMI? Sajnos ebben sem vagyok nagyon otthon.
Mit tudnátok javasolni? Akár jó állapotú használt monitor is jöhet, ha tudtok ilyenről. Nagyon köszi! -
Alf25
tag
Sziasztok, keresek sík, min 27inch, 2560x1440px felbontasu IPS monitort, ami 144hz vagy jobb.. keretem rá 200k alatt... egyre bizonytalanabb vagyok, a sok forumozas es teszt olvasás utan... mit gondoltok?
-
assalkah
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy monitort az Oázis Computernél. Meg tudnátok mondani, hogy mit takar a normál/ prémium kalibrálás illetve, hogy pixelgaranciát is érdemes hozzá venni? Nagyon köszönöm a válaszokat!
-
bencze
senior tag
Nem sok 32 colos monitorról van szó a topicban. Én is ezeket nézem fél szemmel, nekem az M32U maradt meg mint elég egyértelmű klisé ez az ár környékén. Tudom ez kicsit drágább mint amiket néztél, de annyival jobbnak is tűnik.
https://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/m32u
Youtubeon a Hardware Unboxednek van sok monitor reviewja, még ilyen év végi tier lista is volt a tavaly, érdemes belelapozni.Igazából én 5k2k monitort szeretnék, kb 40 col méretben, de abból még nincs rendes
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
sirszevenap #125124 üzenetére
Predatorban egyel újabb panel van, viszont a talpa elég hosszú. Ha fontos a helytakarékosság akkor a Nitro-t vedd.
CsandiACER NITRO XV272UPBMIIPRZX
Innolux M270KCJ-K7BACER PREDATOR XB273UNVBMIIPRZX
Innolux M270KCJ-K7EViszont azt nem tudtam, hogy ez már gyárilag kalibrált. Ha tudom nem kérem oázisnál.
-
válasz
#84424704 #125128 üzenetére
Ez erősen egyénfüggő.
Én kapásból láttam a 120Hz-re váltásnál (xbox,pcnél 144Hz) a különbséget (látványosan) különösebben erős megfigyelés nélkül is.
Visszafelé persze méglátványosabb a váltás.
Halo Infinite-nál a ha visszarakom 60Hz-re olyan mintha minden szaggatna,kell vagy 30perc mire valamilyen szinten átáll az agyam.Far Cry 5-ről már nem is beszélve.120Hz->30Hz…
Na az ott egy tortúra az első 20-30perc. -
-
aginor
veterán
Sziasztok!
A HDR-nek szerintetek milyen fényerőtől van értelme? HDR400 vagy 600 a minimum, ami már jó élményt nyújt? -
-
Csandi
őstag
válasz
sirszevenap #125124 üzenetére
Tudtommal ugyanaz a panel csak a predator gyárilag kalibrált.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok,
Mennyire éri meg a felárat ehhez képest: Acer Nitro XV272UPbmiiprzx - OázisComputer.hu (oaziscomputer.hu)
A Predator: Acer Predator XB273UNVbmiiprzx - OázisComputer.hu (oaziscomputer.hu)
Design nem érdekel. Gyakorlatilag számomra praktikusabb is lenne a kerek talp.
-
bencze
senior tag
válasz
Tibiajax #125119 üzenetére
Én annó egy dell U-t váltottam az Aoc VA panelesre és a refresh is egyből tetszett (csak ha figyelem akkor látom a 60 és 144 hz közti különbséget, de látszik és jó folyamatosabb mozgás desktopon is), plusz eskü nekem nem csak kontraszt de színei is jobban tetszettek, de lehet csak a kontraszt miatt élesebbnek tűnt. Én mivel olyan 5 évente váltok monitort mindig látni szoktam az ugrást, egyetlen egyszer fájt amikor a Sun crt-ről váltottam egy Samsung 2243bw lcd-re (valamikor 2008 körül, ez egy olcsó és igen primitív monitor volt).
Nem tudom milyen ez a monitor de szerintem használod 1 hétig és visszarakod a régit látni fogod. De akár állítsd be mindkettőt, hasznos az ha van hely
játék közben tud menni youtube fél szemmel, vagy valami.
-
törölt tag
válasz
Tibiajax #125119 üzenetére
"de tény, abszolut igazad van" örülök, hogy nem értetted félre.
A 144hz-et meg úgy teszteld, hogy "krómozás" közben állítsd vissza 60-ra a hz-et, akkor egyből látni fogod a különbséget...A jót könnyű megszokni, főleg, hogy a 60 se kevés, a hőskorszakban a 30-nak is örültünk, de még talán 15-20 körül is elfogadtunk 1-1 játékot, csak menjen. Szóval a lényeg, hogy a 60-at is full folyamatosnak látjuk, és a 144-et is, csak ha hirtelen visszaveszed, akkor látod, hogy na, azér' előtte jobb vót...
Extra kábellel se lesz sok javulás már (már ha egyátalán...), szerintem arra ne is nagyon várjál, csalódás lesz, inkább miután megvan mostmár a monitor, élvezd ki, gamelj, én inkább hagynám is a 240-es teszteket, csak magadat szívatod vele. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
maxpayne #125102 üzenetére
köszi
én... nem szeretnék TN-t.. biztos vagyok benne, hogy van köztük jól, vagy nagyon jól sikerült darab de, inkább elengedném. IPs-em volt egyébként mindig, és most kb a VA-is voltam hajlandó lemenni. nyilván főleg a jó fekete miatt... csak amiatt#125109 Forextroll neked is köszi. ahogy olvastam a hsz-edet, mintha kést forgattak volna bennem, az biztos..
: ))) de tény, abszolut igazad van. lófasz pénzkeretből akarok venni valamit csézni, mit problémázok ennyit. egy gyors panel oszt jóvan.. kicsit lehet túllihegtem. de az tök jó mindettől függetlenül és örvendetes már eleve, hogy nem ugattatok le egyből, hogy jajj tee, ott egy ócsó tn a sarki kínainál aztán lépjünk.a sok lihegés után egyébkénk, végül tegnap este megvettem egy monitort, a közkedvelt lg 27GL650F-ből egy szép és jóárasított példányt.
azért ezt, mert egyrészt végül ide lyukadtam ki, másrészt úgy voltam vele, nagyon nem foghatok ezzel mellé, mert kb csak jókat, vagy okésakat írnak róla
és tényleg az is. viszont, bár tényleg jóféle ez a 144hz és látható a különbség, megmondom őszintén, én nem estem hanyatt, amikor bekapcsoltam és néztem - nyilván először csak a win10 desktopot, meg a böngészőn belül oldal-scrollozásokat. látható volt hogy jobb, de szóval.. olyan kicsit meeh érzésem volt. megnéztem mindent amit meg kellett: win-en belül 144hz pipa, monitor setupon belül 1ms active, fast response. ki is írja h 144, elvileg minden okés. kicsit még a kontrasztból meg a fényerőből is lejjebb vettem (főleg utóbbiból)
szóval nem rossz, de... én lehet, kicsit még többre számítottam. de az is lehet, hogy most csak a gyári hozzáadott display-kábelel toltam és azért. már úton van egy vesa hitelesített delock displayport kábel, azzal fogom mindenképp hajtani
de az is lehet aztán, hogy csak a sok hülye amazon, stb vélemény után, hogy úristen így megúgy mennyire megváltás, meg más dimenzió jött ez a pici 'csalódás'
a chrome-os scrollozás pl. annyira nem lett jobb.. kevesebb persze az utánhúzás, de azért még mindig nem egy halál megfogott valami a mozgás
aztán persze játszottam éjjel 3ig, aztán, most már jobb a lelkem nyilván. csak sokkal jobb osztani a fejeseket
de a kisördög nem tűnt el, és az a helyzet, hogy lehet, csak kipróbálok egy 240hz-eset, ugyanebből a tipusból. úgy néz ki, találtam egy helyet, ahol ki tudom majd próbálni, és egymás mellett a kettőt majd. elviszem szépen a mostanit, aztán mehet az összehasonlítás face to face.
kiváncsi leszek, látom-e majd jobbnak desktopon főleg, de játékban is a 240hz-et -
Ijk
nagyúr
Két modell között vacillálok, az egyik az PD2700U-m kistesója a PD2705Q, a másik a Proart PA278CV. Panelhomogenitásban egy kategória lehet a kettő? Asus javára szól a 75Hz, bár csak stratégia játékokkal játszom, leginkább hobbifotós szemszögből kellene.
-
Zanik
addikt
válasz
Geresics #125108 üzenetére
Na, ha lejjebb adom felbontásban, akkor van ilyen adaptive-sync-es Asus:
Asus PA278CV
az már jobb? -
törölt tag
válasz
syIex #125115 üzenetére
Én akkor részemről 1440p-t javaslok, de szerintem ez tényleg attól függ, mennyire éles a szemed, és mennyire akarod látni a különbséget. Én anno, amikor vettem a sajátomat néztem egymás mellett két egyforma átmérőjű qhd/4k kijelzőt, és nem láttam különbséget, így nyugodt szívvel vittem a 32"-os qhd-t azzal, hogy a 3080ti-m bőven kimaxolja jó sokáig, a 4000-es szériát részemről elengedem, persze nem tudom, hogy mit hoz a jövő.
-
törölt tag
válasz
syIex #125112 üzenetére
Szia!
Azt nem írtad, hogy mennyi az a "nagyobb méret". A 32" körülinél még 1440p a személyes preferenciám, ettől még nagyobb méretben esetleg van már értelme a 4k-nak is. Ez egyébként szerintem szubjektív megítélés alá esik, "mennyire látod" a különbséget, nekem a 1440p jó, ha UW, ha nem. Nyilván a 4090 jó lesz majd a 4k-ra is, de ettől függetlenül én mégis 1440p mellett döntenék a helyedben, így bőven lesz tartalék a VGA-ban évek múlva is. Persze, ha megteheted, hogy a 4090-et is "aktualizálod" amikor már nem tudja majd a 144 fps-t 4k-ban, akkor hajrá, mehet a 4k-s monitor! -
Sziasztok!
Jelenleg egy AW2721DW-t használok ami ugye 1440p@240Hz-es. Viszont egy jó ideje már nem igazán játszom kompetitiv játékokat csak a LoL ami talán annak nevezhető. Az új COD az tervben van, de nagy csodát azért nem várok.A lényeg, hogy a 27"-t kicsinek érzem már és váltanék nagyobb méretre. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek az UW1440p@144/175 Hz lenne a jobb választás vagy esetleg egy 4k@144 Hz?
A mostani VGA-m egy 3080 Ti viszont a féléves tervben benne van egy 4090 beszerzése.
-
assalkah
tag
Sziasztok!
[Ez a 27" Samsung Odyssey G5 - IPS - 165Hz] Szerintetek mennyire lenne jó PS5höz? Mennyire ajánljátok? Ha a nagyobb 32"eset választom akkor a méreten kívül van bármi változás? (Nagyon kicsi árban a differenciál) Vagy inkább a hajlított verziókat nézegessem? Köszönöm a segítséget! -
törölt tag
válasz
Tibiajax #125101 üzenetére
Bocsánat, ha nyers leszek, de szerintem egyáltalán nem "nehéz sztori ez". Az általad lefektetett feltételek (100k max, sok hz, 27") pontosan ledefiniálják azt a pár darab monitort, amiből választani lehet. Ezek közül kb. egy kávészünet alatt ki tudod (vagy legalábbis ki kell tudni) választani, hogy melyik kell. Nyilván más lenne a történet, ha egy milliós kijelzőt terveznél venni, mert mondjuk azon dolgozol 8-10 órákat naponta, akkor megérteném azt, hogy egy hétig agitálsz, utánaolvasol, kérdezel, de egy "1070-en csézés esténként (vagy délelőttönként, nem ismerem a beosztásod)" kijelzőhöz nem nagyon érdemes törnöd magad, szerintem ott pont jó a "veszek egyet oszt jóvan" hozzáállás.
-
Zanik
addikt
Keresem Dell U2414H monitorom utódját. Lépnék feljebb méretben és felbontásban is. A 32"-t túl nagynak érzem a nézési távolsághoz (kb. 60cm), szóval a 27" elég lenne, viszont akkor már lehet rámennék a 4K felbontásra.
Elsődleges felhasználás otthoni munka (CAD), mellette viszont lenne néha kis grafika meló és játék (nem kompetitív, szóval nem kell itt Hz vadászat, de azért egy 5ms gtg jó lenne).
IPS párti vagyok, nekem a színhűség fontosabb mint a kontraszt. Valamint legyen állítható magasságú, és ne legyen csirkelába! Árban kb. 250e-ig hajlandó vagyok elmenni.Amiket eddig néztem:
Dell S2721QS
Asus PA279CV
BenQ PD2700U
Dell P2723QE
(Néztem az Ultrasharp szériából az U2723QE-t, de bármennyi is csábító a 2000:1-es kontraszt, annyit már nem szánnék most monitorra)Szóval a tapasztaltabb rókákat kérdezném, hogy ezek közül melyik ajánlott, vagy ezeken túl mik jöhetnének még szóba.
Előre is köszi a segítséget. -
Szabacs
tag
Sziasztok!
Létezik olyan 27-es fullHD IPS paneles monitor, ami tud 60/72/75Hz-t? Egy tv boxot szeretnék rákötni (coreELEC/Kodi). Nézegettem, és nagyjából az összes 60Hz-t tud csak.
Monitoroknál ez valami ördögtől való lenne? Egy gyengébb képességű TV meg kb. ilyet tud:
1920 × 1080p 23,98 / 24 / 25 / 29,97 / 30 / 50 / 59,94 / 60 HzKöszi
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Már van itthonra egy LG 27UK650-W monitor, amit pár évvel ezelőtt vettem. Bejött a home office és azt kell mondjam, hogy a laptop monitor + 1 külső monitor számomra munkára nem feltétlenül elég.
A második monitort olyan 100-150K között szeretném beszerezni hamarosan, aminek nem kell az sRGB 99%-os legyen, a 27-es méret megfelelő számomra, ennél se nagyobb se kisebb nem is kell nekem. Az IPS-nél szívesen maradnék, de nem ragaszkodom hozzá.
Jelenleg a céges gép egy Dell Latitude 5300.
Az LG monitort hdmi kábellel csatlakoztatva használom, azonban nincs 2 hdmi helye a laptopnak, még egy usb type c csatlakozója van, így ha lenne type c az új monitoron, az mindenképp nagy előny lenne, vagy ha nincs, akkor veszek egy switchert. Gondolom olcsóbban jövök ki belőle, a type c eléggé feláras volt a 27uk650-től magasabb szinten már, amennyit akkor nem akartam kiadni érte.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Szerintetek ACER NITRO XV342CKP vagy HP X34? -
maxpayne
csendes tag
válasz
Tibiajax #125052 üzenetére
Szia!
Ha jót akarsz magadnak TN-t veszel, bár attól függ mire használod. De előtte nézd meg ha lehet, mert iszonyat nagy a TN panelek között a különbség. Nekem 2016 óta egy DELL S2716DG van, azóta feleségemnek is vettem még 1-et, szvsz az egyik legjobb monitor ár/érték arányban.
Volt már korábban: LG 27GP950-B, Samsung Odyssey G9, meg perpill van még egy DELL Alienware AW3418DW (ami még a régi "klasszikus" IPS, amivel igazából nincs bajom, főleg hogy játékra az ultrawide igencsak király és a mai IPS-ekhez képest olyan szinten minimális a BLB, hogy öröm nézni. Viszont jelenleg nincs sok időm játszani, így gondolkozom rajta, hogy eladom/elcserélem.)...
Egyébként a Samsungot 2 hónap használat után adtam el, mert olyan szinten fájt tőle a fejem meg a szemem, hogy már nem bírtam tovább. Az LG27GP950-B-t használtam egy ideig, igazából nem rossz monitor, de pár hónap használat után elkezdte a nano IPS panel bántani a szememet, ill. idegesített a monitor sarkaiban, sötét képnél (filmeknél folyamatosan...) megjelenő BLB. Végül az öcsémnél landolt a monitor aki XBOX-szal használja a hdmi 2.1-es portnak köszönhetően.
A DELL S2716DG-t (TN) jelenleg online oktatáshoz, programozáshoz, filmezéshez meg internetezéshez használom. Nagy ritkán ha van egy kis időm akkor játszani is szoktam rajta.
Az összes monitoromat én kalibráltam, mindegyik beállított színprofil mellett produkálta a leírt szimptómákat.
Remélem tudtam segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eladó Dell U3224KBA 6k
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 27% Számla! Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 0.03ms / 240Hz / G-Sync!
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest