- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Jelenleg egy AlienWare 34" 3420DW-t használok viszont kicsit feljebb szeretnék menni méretbe, de az UW kategóriát nem igazán engedném el.
A kérdésem az, hogy LG 38GL950G-B jó alternatíva lehet helyette vagy mit ajánlanátok? -
RobberBaron
tag
válasz
MrSealRD #116646 üzenetére
Nekem komoly kétségeim vannak most is, hetek óta hezitálok. 24 colos, 1080p-s max. 80 ezres igénnyel indultam pár hete, de gondoltam hosszú időre tervezek és előremutató technikát veszek, ezért kell egy 27 colos QHD monitor.
Nem találtam tökéletes megoldást, de a puding próbája az evés. Megrendelem, ha nem jó, legfeljebb elállok, bukom a pixelkalibrálást és a visszapostázást.
Fel vagyok készülve lelkileg, hogy ebből sok elállás lesz. -
-
padi68
senior tag
válasz
padi68 #116620 üzenetére
Sziasztok, a héten kellene rendelnem ezért kérném lehetőség szerint a gyors segítségeteket!
van egy pár éves LG 27MP68VQ-P monitorom ezt szeretném lecserélni
Melyik monitort ajánlanátok?
1. Samsung LU32J590UQU 32
2. LG 32QN600-B
3. LG 32UN500-W
4. LG 29WN600-W
5. AOC CQ32G1 WQHD
6...........azt sem tudtam eddig eldönteni, hogy az ultrawide monitornak ill. a íveltnek van-e értelme, vagy mennyire jó ezen netezni, esetleg mozizni?( játék 0)
Segítséget előre is köszönöm!
-
MrSealRD
veterán
válasz
RobberBaron #116636 üzenetére
Akkor én nagyon várom nálad hogy szerepel. Hetek óta nem tudok dönteni...ráadásul almát körtével próbálok hasonlítani mert több méret és képesség szerint is néztem alternatívàt.
-
arcitec
addikt
válasz
sanya53 #116642 üzenetére
Úgy tudom fordítottan nincs probléma : [link]
De akkor ez egy jó téma felvetés lehet mint, hogy az Nvidia közzéteszi a Freesync monitor listát. És akkor mi a helyzet a G-sync monitorokkal?
U.I :Igen jól tudtam, fordítva nincs probléma. Cáfolja aki másképp tudja...
De az Rtings szerint tudja a Dell a Freesync-et.. -
arcitec
addikt
válasz
sanya53 #116638 üzenetére
Ha van rá keret esetleg még ezt [ALIENWARE AW2721D] megnézheted , bár drágult 1 hónapja még 300eft alatt volt. pixel garival és tuti hibátlant kapsz.
Nem tudom de ha ennyit költenék, akkor már ha lúd ... -
t.imi
addikt
válasz
RobberBaron #116636 üzenetére
Nekem egy hét volt személyes átvétellel, pro kalibrálással.
Állítólag akkor sok munkájuk volt, 2-3 napot adtak hivatalosan. -
sanya53
aktív tag
válasz
magellaner #116637 üzenetére
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, belátom igazatok van és vissza fogom küldeni a monitort.
Még egyszer köszönök szépen minden. -
magellaner
tag
válasz
sanya53 #116635 üzenetére
Mindenképpen visszaküldeném ha zavar téged,énis küldtem vissza már az Alzanak egy monitort a postán inverz csomagként feladod többi megy magától. Nyilván ez 1-2 het mire ezt lebonyolítják. 14 napos elállást megigényled utanna veszel egy masikat remenykedve hogy nem lessz pixelhibas.
-
RobberBaron
tag
válasz
sanya53 #116633 üzenetére
Ilyen drága monitort gondolkodás nélkül visszaküldenék a legkisebb hibáért.
Közben megrendeltem a Dell S2721DGFA monitort a sivatagos boltból, kalibrálással, pixelgaranciával. Már izzítom a tesztprogramokat, ha bármi nem tetszik rajta, megy az elállás. Főleg a fekete uniformitás és gyenge kontraszt miatt vannak kétségeim. Majd jól összehasonlítom a 10 éves TN paneles Samsung Syncmaster S24A300BZ-vel, annál azért legyen szebb a képe.
Mennyi idő alatt jutnak el mostanában a kiszállításig, 1 hét? Telefonban 1-2 napot mondtak. -
sanya53
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, ezért elnézést kérek.
Tegnap megjött a GIGABYTE AORUS FI27Q-X monitorom.
Észrevettem egy pixel hibát rajta a képernyő legfelső részén a kávától 2 mm-re középtájon. Nem zavaró egyáltalán, csak sötét képernyőnél látszik mikor állítom le a gépet. De sajnos ott van. Szerintetek kicserélik a monitort? Vagy inkább álljak el a vásárlástól? Az asszony azt mondja ő nem küldené vissza ezért a tűszúrásnyi pontért a monitoron. Szerintetek mit tegyek. Különben a monitor nagyon remek.
Előre is köszönöm a válasz. -
Piistii
tag
Várható LG vagy a Dell től idén valami jó gamer monitor 170 körül vagy ezt még nem tudni ?
-
Amerigo57
őstag
válasz
RobberBaron #116626 üzenetére
Dell S2721DGFA vagy Dell S2721DGF monitor.
-
Almacska
csendes tag
Sziasztok!
PC vásárlás előtt állok meguntam a PS4-et és folyamatosan az asztali gépre vágyódom. Elkezdtem nézzegetni a különböző monitorokat és folyamatosan az AOC-nál lyukadtam ki.
Amire nekem kellene játék, filmezés, néha egy kicsi PS de ez már csak mellékes ja meg hosszabb levelek/beadandók irása de ez tényleg már csak töredékét teszi ki a felhasználási időnek. Amit most végül nézztem az az AOC 27G2U. De olvastam olyan véleményeket, hogy 1080p-t, kevésnek érezték ezzen a méreten ezért váltottak 24G2U-re. Amit nem nagyon tudok értelmezni, hogy mit jelent (nem vagyok nagy tech szakértő kezeljetek laikusként). Nézztem külföldi itthoni videókat is a monitorról és mindehol az egekig dicsérték a monitort, ezzek után bennem felmerült a kérdés, mennyire játszhat szerepet maga az AOC cég ebben, hogy ennyire pozitiv a fogadtattás, vajon valóban ilyen jó a termék? Vagy csak a promóció sikerült ilyen jól? Hálás lennék a véleményekért tapasztalatokért és tanácsokért. Szerintettek valóban jó termék és a 80.000 forintos ártá megéri? Hozzáteszem nekem pont ez az ár már a lélektani határom. -
padi68
senior tag
-
arcitec
addikt
válasz
RobberBaron #116626 üzenetére
Én a DELL-t választanám .. A kettőből nem is kérdés ...
-
RobberBaron
tag
válasz
AdamzHU #115757 üzenetére
Egyre inkább hajlok afelé, hogy feladom a 100k-s keretet, és hosszabb időre tervezve, inkább QHD monitort veszek (de nem a VA paneles AOC Q27G2U-t). A kiszemelt példány a Dell S2721DGFA, de azért előbb még kíváncsi lennék az LG 27GN800-B-re is.
Az LG 27GN800-B-ről viszont még nem találtam normális teszteket, csak egy kínai videót, de ezen kívül feltűnően nincs róla szinte semmi. Az előzetes hírek alapján LG nano IPS panellel kellett volna kijönnie, de aztán egy BOE MV270QHM-NF1 panel lett belőle. Ami nem tetszik benne kapásból, hogy zéró ergonómia, nem lehet a standon semmit sem állítani. Érdekelne, hogy tényleg javították-e az LG 850-es széria hibáit ezzel a panellel.
Valakinek van valami tapasztalata vele esetleg?
-
Kovgib
csendes tag
Sziasztok
Az után érdeklödök hogy a DELL P2214 IPS - és Dell P2214H között van-e légyeges különbség?
https://monitorcenter.hu/Dell-P2214-IPS én ezt nézegettem. Árban egészjónak tünik
tudtok monitort ajánlani?
Laptop t460S tinkpad mellé keresek montort amit jól tudnék használni irodai munkára+ bögészés film nézés.
Jó lenne ha jó magas lenne (187 cm vagyok), nem kéne egyáltalán görnyedni mint a laptoppal.
Köszi előre minden tippet segitséget!
-csatlakozás hdmi elönyben -
helgi
aktív tag
Kinéztem ezt a típust TUF GAMING VG27WQ és érdekelne a vélemény róla.
Az íveltsége számít ilyen kis méretben? És ha nem, esetleg ilyesmi csak egyenes kávával? -
pittbaba
aktív tag
válasz
arcitec #116612 üzenetére
Fel eletemet studiokban eltem le, szo szerint. Ez nem az a topik, ezert nem szeretnek jobban belemenni, de amit irtal az butasag.
Egy bluetooth hangszoronal altalaban a melynyomo nem szemben van veled, ezert mas a helyzet, mint a hangfalaknal. A hangfalak azert fa dobozban vannak, mert a faval tudod az akusztikat a legjobban befolyasolni. Nem azert teszik bele egy dobozba, hogy be legyen csomagolvaHa a dobozt rosszul meretezed a hangod rosszabb lesz nem jobb. Vettel ki valaha melynyomot a ladabol es hallgattad meg a kulonbseget? Probald ki.
Egy rideg cucc, kis szivacsdarabokkal kitomve kevesbe fog az akusztikaba belenyulni, mint egy rosszul meretezett fa kutyaol a hangszoronak. Nagyon hosszan tudnam irni az ervelesemet, miert marhasag amit irtal, de remelem ennyi eleg.
Kerlek, legkoezebb kevesbe lekezeloen, ha lehet.
-
padi68
senior tag
Sziasztok, van egy pár éves LG 27MP68VQ-P monitorom ezt szeretném lecserélni
Melyik monitort ajánlanátok?
1. LG 32QN600-B
2. LG 32UN500-W
3. LG 29WN600-W
4. AOC CQ32G1 WQHD
5...........azt sem tudtam eddig eldönteni, hogy az ultrawide monitornak ill. a íveltnek van-e értelme, vagy mennyire jó ezen netezni, esetleg mozizni?( játék 0)
Segítséget előre is köszönöm!
-
Biga123
addikt
AOC Q32P2 -ről esetleg vélemény?
-
RobberBaron
tag
válasz
RobberBaron #116569 üzenetére
A 100k-s keretembe egyetlen QHD-s monitor férne bele, egy AOC Q27G2U (a nem hajlított kijelzős kellene). A brutális ghosting-ja és a VA panel kicsit elriaszt, itt a fórumon több pozitív és negatív hsz-t találtam róla: [link] [link] [link] [link] [link]
A videókártyám Radeon RX 5600 XT, és néha szoktam játszani (nem kompetitív) FPS-eket. Most egy 10 éves TN paneles 60 Hz-es monitort nyúzok, és hozzá vagyok szokva hogy nem/alig ghostingol.
Valakinek van itt esetleg AOC Q27G2U-ja, le tudná írni a tapasztalatait úgy általában, és FPS játékokban is, hogy mennyire gáz a helyzet? -
Komplikato
veterán
https://www.displayninja.com/lg-24gn650-review/
Kezdtem örülni, hogy UltraGear sorozatban végre lesz NEM TN paneles gamer monitor LG részéről is végre 24 collban. Lett is. Persze véletlenűl se nano IPS, de nem is LG panel van benne, hanem ugyan az az ÚJ Panda, ami a friss AOC 24G2 sorozatban van. -
Biga123
addikt
válasz
balazska92 #116613 üzenetére
Igazából nem értem a problémádat.
De arra tudok gondolni , hogy bedőltél a kamu keretnéküli kialakításnak.
[link] -
balazska92
senior tag
válasz
balazska92 #116586 üzenetére
Mit gondolsz, gondoltok?
-
arcitec
addikt
válasz
pittbaba #116606 üzenetére
Megnyugtatlak oda hangszót PC-s tök mindegy. Ráadásul ha már hang, a fém még rosszabb.
Ha meg annyira számít a hang miért nem kívülre rakod,miért kell a monitor alá bezsúfolni.
Kívülre és csak akkor magasító amekkora széles szükséges, hozzá lehet méretezni stb ..
Pláne sztereót egymás mellé szorosan bezsúfolva.(És nem jó a fa
).
A hangdobozok szerinted melyik fémből vannak?
Pont azt akarod megvalósítani, hogy nem szabad. Adtak jó ötleteket, én abból választanék.
Biga123: Ott a pont +1. példul. -
barabasb
tag
válasz
Sirandrish #116607 üzenetére
Rosszul tudod, nem fabol :) amugy egy bt hangszoro azert nem olyan hifi cucc, hogy szamitson, mi alá rakják. Mehet a fa, nem lesz baja tőle.
-
gytaka11
csendes tag
32:9-es vagy 32:10-es megjelenítőből melyiket érdemes megvenni?
-
pittbaba
aktív tag
válasz
Sirandrish #116591 üzenetére
Tudom, hogy ez a Milyen monitort vegyek topik, azert megjegyeznem, azt senki sem vette figyelembe, hogy egy hangszoroval kapcsolatban kerdezett a kerdezo. Egy ilyen barkacsolt fa doboz ki tudja mit muvel a hanggal, valszeg egy oblos fajdalmas kozemely emelessel "halalna" meg a sporolast. Az a szelesebb, vekonyfalu, rideg fem-allvany kevesbe nyul bele a hangzasba tapasztalataim szerint. Neha meger egy femdarab 15e Ft-ot
kinek mik az igenyei. En meg abba is beleraknek par kis szivacsot.
-
Floyd80
addikt
válasz
MATEO6600 #116597 üzenetére
Esetleg még ilyen van, de hasonlót az Alza is árul, az a márka amit barabasb is linkelt.
Digitus Ergonomikus Univerzális LCD TV/Monitor emelő Fekete - BestMarkt
De olyat, ami alá 240 mm magas cucc befér, olyat nem fogsz találni olcsón.
-
Omateee
tag
Sziasztok!
Mivel a Home Office egyre hosszabb ideje része az életemnek, és úgy tűnik egy darabig az is marad, szeretnék itthonra egy második monitort magamnak, megkönnyítve a munkavégzést. Jelenleg egy Dell P2417H elégedett tulajdonosa vagyok, így maradnék ezen a vonalon. 24" FHD bőven elég, és az IPS kijelzőt is megszerettem.
A két kiszemeltem Dell P2419H és Dell P2421. Összehasonlítva a kettőt a képarány és felbontás, ami különbözik: 16:9, 1920x1080 vs 16:10, 1920x1200. Számít ez a különbség annyit, hogy az újabbik megérje a ~12e Ft-os felárat?
Ti melyiket ajánlanátok a kettő közül?
Illetve egy félig off topic kérdés. Milyen kétkaros monitor állványt ajánlanátok ezekhez a típusokhoz?
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- MSI: Optix AG321COR. 2k
- SAMSUNG (LS27DG502EUXEN) 27" G5 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest