-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
gyenesmartin #117697 üzenetére
Mennyit szánsz monitor vásárlásra? Illetve mik az elvárásaid?
-
Piistii
tag
válasz
gyenesmartin #117697 üzenetére
én most váltottam le a xv272 up et egy dell gaming s2721dgfa - ra sokkal jobbak a színek a játékok is mintha folyamatosabbak lennének nagyon meg vagyok vele elégedve ráadásul az alzaban 146 most nem mertem otthagyni ennyiért
-
gyenesmartin
őstag
válasz
HELLAFLUSH #117696 üzenetére
Mi az a monitor ami viszont jó lenne?
Már eljutottam arra, hogy egy ilyet nézek.
Viszont jó lenne, ha kontrasztja is lenne. Bevilágítást pedig nem szeretem. Szerencsére a jelenlegi HP-nál eléggé egybefüggő a bevilágítás így nem annyira zavaró. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
gyenesmartin #117694 üzenetére
G7 alatt én pl nem vennék Odyssey-t mert a G5 is borzasztóan ghostingol...gyanítom, hogy a G3 is.
-
Gomez1984
aktív tag
Srácok egy két véleményt meghallgatnék.
Van a monitorokban ez a Dark / Black stabilizer dolog.
Mennyire érdemes ezt használni?
Dark stabilizer + kevesebb fényerő vagy Dark stabilizer OFF és több fényerő.
Valahol mintha olvastam volna hogy igazából az a gammával játszik és eltolhatja a színeket. -
gyenesmartin
őstag
Samsung Odyssey mennyire ajánlott vétel?
-
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen kérdezek-e, lenne lehetőségem venni egy
SAMSUNG C32JG51FDU monitort 60.000.- ftért. Nagyon keveset használt. Abban kérném a segítséget, hogy megér-e ennyit ez a monitor.A másik kérdés, hogy mennyiért lehetne eladni egy ASUS VX279N Monitort.
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
-
Exelsior
őstag
válasz
HELLAFLUSH #117690 üzenetére
Szia,
Mivel ez QLED alapon megy azért van de nem IPS szerintem. RTINGS-en van teszt.
Nekem amire kell elég. Fő platformom a PC de nem esik kétségbe ha új konzol van rákötve. Egyenlőre fél megoldás miatt választottam ezt a monitort. Nem zavaró szerintem. de nem tudok róla nyilatkozni mert már nincs meg PS. -
TubiOne
csendes tag
Sziasztok
Mostani monitorom cserélném eizo foris fs2333. Igazából szinte csak játékra használnám az új monitort csak nem tudom mi lenne a megfelelő egy. 1660 videó kártya AMD ryzen 5 2600x mellé. Ami a lényeg lenne 24 nél nagyobb méret, és ehhez a videó kártyához legyen megfelelő idővel váltok erősebb kártyára, maximum 150 ezer forint lenne a monitorra a keret. -
HELLAFLUSH
őstag
-
polo88
csendes tag
válasz
polo88 #117656 üzenetére
Miért olcsóbbak a TV-k a hasonló tudású monitorokhoz képest? Kérdezték Quorán is. A legnépszerűbb válasz szerint azért, mert TV-ből többet adnak el, és kapcsolódó bevételei is lehetnek a gyártónak. Másik válasz szerint az is fontos, hogy a TV nem olyan flexibilis bemeneti felbontások és formátumok tekintetében. Általában a képminőség is rosszabb, de azonos minőség mellett valóban lényegesen olcsóbbak lehetnek a TV-k.
-
Exelsior
őstag
válasz
HELLAFLUSH #117677 üzenetére
Szia.
Nyugodt szivvel tudom ajánlani a G7-et. PS5-el használom én is. 120FPS megy.
4K jelet leskálázza 1440P-re ügyesen a panel. Youtube videó is van fent. DE 120FPS mód 1080P-re vissza teszi. Ezzel számolj. DE neten keress rá. -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Ez a monitor megéri az árát? Van ettől jobb? 27-eset nem akarok venni, mert oda a Full HD nekem már nagyon pixeles. Illetve el sem fér. -
gyuromoj
veterán
válasz
HELLAFLUSH #117685 üzenetére
Igen, azt tudom. Ezért elég erre a felbontásra, 31.5"-on láttam nem rég 1080p-t és ott feltűnt.
-
gyuromoj
veterán
válasz
HELLAFLUSH #117682 üzenetére
Igen, asztalon.
Akkor legyen 1080p/144hz.
27" szerintem elég lenne, mert a jelenlegi 23,6"-os. (1080p/60hz)Beri
Köszi, de ennyire nem ismerem a gépet, hogy mit csinál. -
Beri
addikt
válasz
gyuromoj #117680 üzenetére
Persze hogy van olyan monitor, viszont a maxokat kell tudnia egyszerre (nincs olyan, hogy 4k panel, de csak 1080p-ben tud 120Hz-et), ami 200-ból nem fog kiférni, az kb egy százassal feljebb indul és azokon még nem lesz HDMI 2.1, hogy neked tényleg jó legyen...
Amúgy a PS5 rendesen felbontást és frissítést vált ilyenkor, vagy mindig 4k-ban van a monitor és csak interpolál 1080p-ből? -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
gyuromoj #117680 üzenetére
Konzolhoz elég venned egy 60hz-es 4K-s monitort mert szerintem nem sok új játék fogja tudni a 120hz-et sajnos..
Nyilván egy TV-nél nem érződik annyira a 4K és 1080P közti különbség mert azt ugye távolabbról nézi az ember, de egy 4K monitoron amit közelebbről nézünk, rögtön észre venni a felbontási különbségeket (már, hogy ha létezne olyan 4K-s monitor ami kisebb felbontáson tudja a 120hz-et).
A 27-32"-ból arra következtetek, hogy asztalnál játszanál.
Esetleg egy 1080P-s 144hz-es monitor nem lenne jobb választás? A legtöbb játék úgy sem fog menni natív 4K felbontáson, általában 1080P és kb 1800p közötti felbontáson futnak.
A legtöbb esetben ugye már kilehet választani, hogy Performance módban vagy Resolution módban szeretnél játszani az adott játékkal...na most ugye az előbbi kínál magasabb FPS számot alacsonyabb felbontáson, az utóbbi pedig magasabb felbontást kínál alacsonyabb FPS számmal.Mérlegelni kell:
1080P 144hz monitor: -ha a magasabb FPS szám a fontosabb.
4K 60hz monitor: -ha a felbontás a fontosabb -
gyuromoj
veterán
Hali!
Érdeklőnék hogy létezik olyan monitor ami képes 2160p/60hz(HDR) és 1080p/120hz üzemmódban is működni?
PS5 mellé szeretnék venni, single játékokban jobb lenne az első, míg multiban a második üzemmód.
Méretben 27"-32" között lenne az ideális, árban pedig 100-200k közötti ársávban.
Ha butaságot írtam/kérdeztem akkor elnézést.Üdv Gyuri
-
Csandi
őstag
válasz
SunMount3r #117678 üzenetére
Displayporttal kéne használni azt a monitor, arra van kitalálva.
Hupsz, összekevertelek Dency -vel, ugyanaz az avatarsztornó
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #117666 üzenetére
Úgy tűnik megvan az oka, legalábbis a forrása a vibrálásnak: HDMI->DVI-I átalakítóval próbáltam eddig (2-ővel is és a videókártya mindkét DVI-I port-jában is) és így mindig vibrált, viszont a notim-ra direkt HDMI-vel rákötve már nem. Ill. most sima VGA kábellel kötöttem be a gépre (szintén DVI-I átalakítóval és szintén a kártya DVI-I port-jára) és így sem vibrál.
Tehát vagy a kártyám DVI-I kimenetével van a gubanc, vagy a monitor nem szereti ezt az átalakítózott jelet. (Más HDMI-s monitor nincs kéznél, hogy kipróbáljam). A kérdés az, hogy ezt a problémát meg lehet e oldani valahogy?(Anélkül, hogy azt írnátok, hogy vegyek új videókártyát).
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
Mi most a best buy 27" 1440P monitor (min. 120hz) úgy kb 200e Ft-ig?
Játékra lenne és fontos, hogy 60hz-en is jó legyen az input lag.
(Xbox Series X-en és PC-n használnám)
Idáig Samsung Odyssey G7-et nézegettem meg az LG GN-880-B-t.
Viszont elég sötét szobában játszom, és a VA feketéje szerintem jobb választás lenne, csak a bevilágítások miatt még kérdéses a dolog, mert korábban volt egy AOC CQ27G2U monitorom, de azon nagyon nem tetszett a bevilágítás a sarkokban. -
Dency01
aktív tag
Nem valószínű hogy grafikai munkát fogok végezni.Inkább játék. Egyébként a Dell AW2721D-ről lenne szó, csak hát ezért az árért már az ember elvárná a "közel" tökéletességet.
Kritériumok:
27", 240hz, WQHD , IPS panel, nem hajlított. Keret 300k.Ami még lenne a kategóriában:
Acer Predator XB273U
Gigabyte AORUS FI27Q-X
ASUS PG279QM - erről még nem találtam semmi féle tesztet egy youtubeos videón kívül. Nem is látnám hogy árulnák valahol. -
Beri
addikt
válasz
SunMount3r #117670 üzenetére
Hacsak nincs valami hibaszűrési oka
Van neki. Azért mondtam, hogy tekerd csutkára. Ha úgy nem villog, akkor csak szabályozni nem tudja rendesen a fényerejét. Amúgy mért baj az, hogy kalibrálva van? Nem tudod megjegyezni, hányason volt? -
Dency01
aktív tag
Sziasztok. Monitor tesztnél néztem tftcentralon negatívumoknál "Missing an sRGB emulation mode" ez mit jelent pontosan? Nagy hátrány ez egy monitornál?
-
SunMount3r
nagyúr
60Hz. Fényerőt nem tekergetném, mert nem tudom azt minek? Kalibrálva kértem a monitor-t, nem hiszem, hogy a fényerő tekergetés jót fog tenni. Meg amúgy is, így jó a fényerő. Hacsak nincs valami hibaszűrési oka, hogy feltekerjem...?
De ha nem ír senki semmi mást se, mitől lehet, akkor holnap írok az Oazis-nak.
-
Beri
addikt
válasz
polo88 #117667 üzenetére
Egy olcsó tévének (pláne régebben) sokkal nagyobb az input lagja, nem annyira homogén a háttérvilágítása, nincs állítható talpa, nincs rajta diplayport, stb.
Miért fontos, hogy az európai disztribútor oldalán is fent legyen?
Mert akkor létezik a monitor abban a régióban, ahol használni szeretnéd. Van hivatalos szerviz, mintaboltok, stb. Nem tudom, mért döntött úgy az AOC hogy nem hozza erre azt a modellt, vagy hogy mi történik, ha lesz 2 pixelhiba a panelen, amikor átveszed. -
Beri
addikt
válasz
SunMount3r #117666 üzenetére
Jelentem, a hiba az ön készülékében van
Nézd meg, hogy milyen refresh rate-en megy, meg hogy változik-e ez a dolog, ha feltekered a fényerőt. -
polo88
csendes tag
És miért olcsóbbak fajlagosan a TV-nek szánt monitorok? Miért nem használhatóak tökéletesen asztali munkára? Mik azok a szempontok, amiket nem vesz figyelembe a gyártó, ha TV-nek és nem PC megjelenítőnek tervezi azokat? Mikről kell lemondjak? Ha nincs DSUB, az nem zavar, elég 1 HDMI, ha cserébe sokkal olcsóbb.
Az AOC oldalán fent van a monitor. Miért fontos, hogy az európai disztribútor oldalán is fent legyen? A garancia nem ennek a kérdése, ha erre célzol. Vagy arra célzol, hogy a Banggood egy kínai bolt, így nem vonatkoznak rá az EU-s fogyasztóvédelmi törvények, így garancia, elállás, stb esetén bajban lehetsz, max a kártytársaságod segítségét veheted igénybe?
-
SunMount3r
nagyúr
Megjött a DELL SE2416H az Oazis-tól, beállítottam ezek szerint a hozzákapott színprofilt (Win 10-hez). A monitor egy HDMI->DVI-I Dual Link adapterrel van a videókártyára kötve (azon nincs HDMI port). És minden rendben is látszott/látszik egy valami viszont nem: kíváncsiságból betöltöttem egy régebbi PowerPoint prezimet és furcsa köralakú "vibrálást" tapasztaltam a képen. Eddig ezt egyik más monitor esetén sem láttam. Mindenki tudná tesztelni akinek van PP-je, de feltöltöm az egyik alap séma dia képét aminél ez a vibrálás előjön. Szimplán a közepe környékén (ahol színátmenetek/színkörök látsznak) szerintem elég jól láthatóan vibrál. Ez egy kivágott kép és a fura, hogy ha le van az ablak kicsinyítve a képnézegetőben, akkor is bárhova mozgatom az ablakot ugyan úgy, ugyan azon része vibrál ennek a diának (képnek).
Íme a kép:
Még most így is vibrál a közepe, ahogy be van illesztve ide.
Ez meg mégis mi lehet? Más már tapasztalt ilyet? Ez egyértelmű monitor hiba, vagy mi a szösz lehet ez?Ha valaki tud valami érdemit mondani erre, akkor köszi!
-
Beri
addikt
válasz
polo88 #117664 üzenetére
400 euróért 55"-os 4k tévét vehetsz, szabadon választott gyártótól. Fajlagosan sokkal olcsóbbak, mint egy monitor (sokkal olcsóbb négyzetcentimétere). Persze, használhatod őket monitorként, de nyilván nem arra optimalizál a gyártó.
Az az AOC meg egy 500 dolláros monitor, amit az európai weboldaluk nem is ismer:
-
polo88
csendes tag
Ez így igaz, de ez hogy kapcsolódik a kérdéshez? Vagy a kérdést tettem fel rosszul? A TV-t technikailag lehet monitorként használni, a kérdés, hogy ebben az esetben van-e valami hátránya ennek? A Banggoodon egy monitor linkje van, vagy nálad nem az jön be? A kérdés pedig hogy miért ilyen olcsók sok másik 4K IPS-es monitorhoz képest. Köszi!
-
rgaspar
csendes tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék vásárolni. Munkára főleg, programozás, ici pici játék.
34' monitorokat nezegettem mert olyan megoldás kellene hogy egy monitorom lássam az asztali illetve a laptopom képernyőjét ha lehet egyszerre.
Ami még nagyon fontos lenne hogy ne "osszenyomott" legyen a képernyő.Ezt nezegettem LG UltraWide 34WN750 LED monitor, IPS, 34", QHD (3440 x 1440), FreeSync, HDMI
-
magellaner
tag
Sziasztok a Dell s2721dgfa szinte ugyanaz mint a lg gl850 csak 165 hz es? Mennyire szokott glow vagy bleeding lenni? Volt nálam egy lg 27gn850 de azom borzalmas glow volt.
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Egy Lg 24MP59G-hez milyen displayport kábelt ajánlotok ?
Vgara is display port kimenettel lenne használva
-
sanzi89
addikt
Két darab BenQ BL2423PT monitor mellé tervezek vásárolni egy harmadikat munka miatt. Az a baj, hogy ilyen monitort már nem lehet venni. Mennyire lenne zavaró harmadik monitornak egy BenQ BL2420PT?
-
polo88
csendes tag
Miért ilyen olcsóak ezek a 43" IPS monitorok?
- LG 43NANO793NE (137eFt)
- AOC U4308V (156eFt)
Irodai munkára keresek 4K-s monitort, és a munkámhoz egy 33-43" közötti 4K-s (vagy 30"-as QSXGA monitor volna jó, de ez kiment a divatból). Ha használtan keresek ilyen monitorokat, vagy újonnan, a többségük 200eFt felett van: Dell UP3017, Dell P4317Q, LG 43UN700. Ehhez képest az LG 43NANO793NE-ben van egy komplett számítógép is, mégsincs 150eFt. Miért olcsóbb a TV-s IPS-es TV, mint a sima monitor? (Ok, több a monitor bemenet, de ez olyan sokba kerülne?) Az AOC csak azért olcsó, mert nem fizeted meg a DELL/Eizo/IIyama márkanevet? -
Komolyan mondom, ezt nem hiszem el.
Gigabyte Aorus AD27QD 1440p monitorom van, amin valamiért csak HDMI 1.2 csatlakozó van, így hiába a HDR meg a 144Hz, vagy az egyik megy, vagy a másik, HDR On csak a 120Hz megy. Illetve ment eddig, mert ma véletlenül bedugtam a DP és a HDMI kábelt is, és láss csodát megy a 144Hz HDR On. Ezt komolyan nem hiszem el. Van ilyen, vagy káprázik a szemem? Egy huncut kurta szó nincs erről a kézikönyvben.Szerk: Lehet, hogy retardált vagyok. Úgy néz ki a HDR-t be lehet kapcsolni 8 bit módban is, és abban volt.
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Ez jó monitor, vehető? -
Csandi
őstag
válasz
SunMount3r #117644 üzenetére
Az ugyanaz, csak a háttérvilágítást mutatja. Nyilván LED-es a subpixelek mögötti megvilágítás és nyilván W-LED, mert fehér ledek világítanak (white-led)
-
Pano
addikt
Üdv!
Olyan személy/személyek segítségére lenne szükségem, aki benne van ebben a témában. Sajnos én abszolút nem követem a monitorokat, így teljesen összekavarodtam.
Keresgéltem neten és sokszor még a betű jelölések között sem tudok érdemi különbséget tenni.Jelenleg egy kalibrált Asus VA249 monitort használok. Nincs semmi gond vele, csak szeretnék feljebb lépni. Sokat filmezek és emiatt választottam anno VA-t (fekete), de nem ragaszkodom hozzá (ahhoz viszont igen, hogy az ajánlott típusnál ne legyen gyakori a röhejes mértékű bevilágítás vagy fekete "totális" hiánya).
Árkategória: 50-80.000 között. Elég széles skála, de nem feltétlen vennék drágábbat ha nincs rá szükségem.
Méret: 24-27"
Talp: Lehet sima, lehet pivot. Van fali konzolom (amit pivot esetén természetesen nem fogok használni)
Eszközök: Egy HP Elitebook 845 G7 [Ryzen 5, Vega IGP] és egy asztali gép [Geforce 1650S]
Felhasználás: Sok-sok film, tartalomfogyasztás, alkalmi játék és munka, ami sok olvasással jár (a meló nem grafikai, de néznem kell webdesign elemeket. Home office-ban dolgozom így elég sokat bámulon a monitort. Meló, majd utána kikapcsolódás céljából.
Csatlakozás: Noti HDMI, de van usb-c dokkoló azon van display port. PC: displayport és hdmi. Cél hogy mind a két eszközt rá tudjam egy időben kötni, ne kelljen váltásnál kábelt dugdosni.
Felbontás: Na, ez az amiben szintén tanácstalan vagyok. Munkához jól jönne a WQHD, de filmek képminőségének lehetne nem tenne jót, játék szintúgy.HP monitorok mennyire ajánlhatók? Oázisnál van 1-2 egész jó deal:
[HP 27f]
[HP ELITEDISPLAY E24I G4]
[HP ELITEDISPLAY E24Q G4]Pano
-
Erwinke
aktív tag
Szép napot!
AOC Q3279VWFD8-helyett van valami hasonló ár érték arányú monitor? Nálunk(Szlovákián) már sehol sem kapható. MO-n is csak Euronicsben de jóval drágábban mint korábban.
Köszönöm! Tisztelettel Ervin -
SunMount3r
nagyúr
Na jó, hagyjuk az előző kérdésemet, akkor talán erre tudna már valaki valami írni?:
A DELL SE2416H monitor hivatalos honlapján és az Oazis terméklapján is Led technológia: sima LED-esnek van jelezve, de a dsiplayspecifications-ön már W-LED-et írnak. Akkor melyik lehet az igaz? -
pdw_ph
tag
Valszeg hulye kerdes, de nem hiszem hogy egy boltban eltoltott 10 perc megadna ra a valaszt: azt hogyan lehetne eldonteni hogy a curved bejonne e valakinek? Tipikusan csak jatekra hasznalom es nagyon megtetszett ez a Samsung G7, foleg a 240hz es a VA panel feketeje miatt (foleg sotetben hasznalom), de eletemben nem lattam meg ilyesmit.
-
karl85
csendes tag
edigitál oldalon msi monitor akció van: [link]
MSI Optix MAG342CQRV: ez a monitor ajánlott egyáltalán és az ára jó 150.000Ft ért?
FŐ használat: film, youtube,játék: rts mmo, excel -
-
-
skt
tag
Sziasztok!
Xbox series s-hez keresek monitort. Itt aprón venném, keret 50 körül van.
144hz, 24"-27", 1080p, Freesync, és fontos hogy hdmi-n tudja a 144-et.
Tudnátok ajánlani valamit? -
SunMount3r
nagyúr
Hello, végül az Oazis-nál a DELL SE2416H monitort rendeltem Normál kalibrálással. A megrendelés alatt ki lehet választani, hogy milyen OP rendszerhez kérem a kalibrálást, ez nálam ugye a Windows-volt, de alatta egy szövegdobozban meg lehet adni további megjegyzéseket is a kalibráláshoz. Ide érdemes még valami beírni esetleg?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Lomha 8V #117629 üzenetére
Ha ebben a listaban benne van mint Compatible, akkor igazabol nincs miert felni.
Nvidia letesztete, mukodnie kell. -
Lomha 8V
addikt
-
Biga123
addikt
válasz
Lomha 8V #117626 üzenetére
[link]
jogos benéztem
G-SYNC Compatible Acer XB273GP
A Natív G-sync es monitorban HW egység felel a sync ért. Jellemzően ezért drágább.
De sokak szerint sokkal folyamatosabb képet produkál a freesync es monitorokhoz képest .
A G-sync kompatibilis pedig az a monitor ami freesync-es ugyan de lett tesztelve nvidiával.
Az alap felállás : freesync - AMD, G-sync -Nvidia de a 10xx es kártyáktól driverből támogatott a freesync (ergo be lehet kapcsoni a g-sync et ) -
Lomha 8V
addikt
válasz
Biga123 #117625 üzenetére
Na, pont ilyen segítségre gondoltam, köszi!
És mit jelent, hogy "kompatibilis"? Tudja, de valami még kell hozzá? Mint autórádióknál a bluetooth kihangosító modul?
Szerk: Várjunk, az Acer-nél is azt írja ott a "Rövid specifikáció" - ban, hogy Nvidia G-Sync kompatibilis.
-
Lomha 8V
addikt
Üdv mindenkinek!
Rengeteg keresgélés során három monitorra szűkítettem a listámat. A felhasználás kizárólag játék, FPS multiplayer, Warzone, Apex Legends stb.
Itt elfogyott a tudásom, én már csak a nyilvánvalót látom (pl., hogy a Samsung 240 Hz-es), kéne segítség hozzáértőtől. Ha van valami titkos tipp, ami nincs a listán és belefér 140k-be, természetesen jöhet.
Köszönöm, előre is!
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
HP ZR22W-t szeretném lecserélni. Ez még ugye fénycsöves és eléggé kezd már gyengülni a fénye is. Sok filmben, játékban sötétebb jelenetnél már semmit sem látok.
Árban 100 000 alatt szeretnék maradni (az sem baj, ha 30K)
Méretileg 27 col az ami legfeljebb elfér még, de akkora átmérőnél már 1440P-s kellene, ami lehet kicsit túllógna a kereten, ezért első körben 23-24-en gondolkodtam.
Tehát szép színek, jól olvasható szöveg (volt már olcsóbb Asus IPS monitorom, ahol elég furcsák voltak a betűk), fel-le mozgatható állvány, illetve hátul RGB világítás (már ha létezik ilyen, este jó, hogy megvan világítva a fal egy kicsit). -
jeni
félisten
Üdv
Melyik monitor tudja az Ultra HDMi Deep colour beállítást?
Sajnos UPC Sa900CPQ + Dell S2721DS ezzel ilyen összeállításban nem megy mert a monitor nem tartalmazza az adott Ultra HDMi Deep Colourt. -
november
tag
Sziasztok!
Szerintetek asztali pc-hez vagy ps4-hez jó ez a monitor?
- Acer KG241QSbiip - 55 990 Ft -
barabasb
tag
válasz
ForRedGlory #117613 üzenetére
Ha ez 600 usd akkor biztos, hogy itthon 1000 korul lesz.
-
jeni
félisten
válasz
Komplikato #117614 üzenetére
-
Perijon
tag
válasz
pajorgergo #117611 üzenetére
Köszönöm az ajánlását, ezek igazán biztató infók!
Egyre jobban hajlok a DELL felé.
-
Komplikato
veterán
válasz
ForRedGlory #117613 üzenetére
Most jelent meg, túl sok embernek nem lehet vele tapasztalata. Rtings tesztje nincs egy hetes még róla. Talp helyett VESA állvány van hozzá, ami szerintem nagyon jó dolog.
-
ForRedGlory
félisten
Erről van valakinek tapasztalata? LG ultragear 27GN880-B.
-
-
Lala6
őstag
Szisztok!
Szerintetek az alábbi két monitor közül a drágább megéri a +26k felárat?
ASUS VG279Q - 89990- Ft
ASUS VG279QM - 115990- FtA drágább 280Hz-et tud, de én nem nagyon játszom, úgyhogy ez annyira nem fontos. Engem inkább a HDR megléte vonz a nagyobb modellnél, és az , hogy újabb kiadás. Itt azt írják, hogy a drágább monitor sokkal jobb, de leginkább ezt csak a sok Hz-re értik.
-
jeni
félisten
-
Sziasztok!
23'-os FHD monitort cserélnék, és nagyjából az alábbi paramétereknek kellene megfelelnie az új jövevénynek:
- 27'-32' inch (nagy asztalom van)
- 1440p felbontás (nem tudom mennyire "illik" a 32-es mérethez)
- true 8bit (mivel nem grafika a cél lehet elég a 6bit+FRC, nem tudom)
- IPS panel
- 60 vagy 75Hz
- min. 3 év gar
- max 100k keret (nagyon max)Általános otthoni felhasználás lenne a cél de! nem hagyomás rendszereket használok, szóval ennek alapján kellene belőni az inch/ppi ratio-ot.
Ez a valóságban valahogy úgy néz ki, hogy 1-es workspace böngésző + 3-4 terminál ablak, 2-en Spotify+visualiser, 3-on Virtualbox etc. etc.
Szóval jó ha van hely, de első blikkre (látatlanban) azt mondanám, hogy elég a 1440-es felbontás.Előre is köszönöm az ajánlásokat!
Ja igen! gaming nem lesz
-
Striga
csendes tag
Monitor vásárlás elött állok!
Videokarim: Radeon RX 580
24"-25" 144hz Full HD monitor, IPS paneles lenne jó
AOC 27G2U (itt sunyiba panelt váltottak)
ASUS VG249Q
Acer Nitro VG240YSbmiipxMSI
Optix G241
BenQ Mobiuz EX2510 25"
Melyik lenne jó választás? -
pdw_ph
tag
válasz
wexford881 #117593 üzenetére
Ne engem kerdezz
Eletemben nem lattam meg se VA, se IPS, se curved monitort.
A mostani TN-em elott csak egy CRT-m volt ~20 eve (bar ahogy olvasom azok jobbak voltak).
-
Perijon
tag
Sziasztok!
Köszönöm a korábbi segítséget és infókat. Mostanra végleges lett minden igény és alakultak a körülmények is. Végül kettő monitor maradt versenyben: DELL S2421HS és ASUS VA24DQ.
Mind a kettő megfelel a legfontosabb szempontoknak, valamint egyformán sok és jó értékelések vannak róluk. A DELL-nél kicsivel jobb a válaszidő, az Asus-nál több a csatlakozó, illetve a különféle funkció és tanúsítvány. Igazából mind a kettő tetszik és a márkák is szimpatikusak. Összességében melyik számít jobb vételnek, ha egyébként mind a kettő megfelel a fő szempontoknak? Mit gondoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LC34G55TWWRXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27CG554EUXEN) 27" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest