- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
dawheeler
tag
válasz
BioNiCMaN #113246 üzenetére
igen, köszi, meg a rtings.comosat is. Tetszetős számomra a monitor, a nagyobb bajom hogy a Xiaomiról nem találtam egy részletes tesztet sem, amikben konkrét mérések, stb lett volna, viszont sokkal-sokkal olcsóbb és Samsung panel van benne.
Szóval igazából nem az a kérdés, hogy jó monitor-e a G7, hanem hogy a Xiaomi mennyivel lehet gyengébb minőségű vajon.
-
dawheeler
tag
válasz
Komplikato #113245 üzenetére
Köszi! Xiaomit 130-ért vesztegetik most, szerintem az nem rossz ár.
-
feketenorbi
csendes tag
Sziasztok! Meg tudnátok írni, hogy melyik oldalon tudok összehasonlítani monitorokat?
Igazából az érdekelne, hogy volt egy régebbi monitorom, most lett egy újabb, de ettől fáj a szemem... Mind a kettő IPS, de valami más benne az biztos és a képe sem ugyanaz, nem olyan szép az új.A régi mindenben jobb volt... :/
A régi: https://www.emag.hu/lg-24-ips-led-monitor-fekete-287961-24mb56hq-b/pd/DKVMR7BBM/
Az új: https://www.bestbyte.hu/LED-Wide/Asus-27-VL279HE-IPS-LED-HDMI-75Hz-FreeSync-vekony-kavaju-fekete-monitor-p227820.html -
Komplikato
veterán
válasz
dawheeler #113236 üzenetére
Tesztek alapján a G7 és G9 kb. egyetlen olyan gamer monitor, ami VA paneles és minimálisan jön elő a VA panel hátránya. A Xiamo meg elégg tök átlag a tesztek alapján, amivel nem is lenne baj, ha az eredeti bereklámozott áron lehetne kapni és nem sokkal sokkal drágábban.
-
-
törölt tag
válasz
El Gringo #113242 üzenetére
Pc és konzol mellé tökéletesen megfelelt a monitor jack kimenete, amire egy Genius SP-HF1250B hangfalpár volt kötve. Ha váltottam a források között, akkor a hangot is váltotta vele. Célnak tökéletesen megfelelt. Most vagy hdmi-s erősítőt vagy külön hdmi-ről "hangleválasztót" kellene venni, de ali-t elnézegetve vannak aggályaim a szabványokkal kapcsolatban (pl.: lesz hangom, de bukom a 120 Hz-et). A fejhallgatókat nem tudom elviselni sokáig, az összeset eladjándékoztam vagy eladtam.
-
törölt tag
válasz
El Gringo #113238 üzenetére
Támogatja a monitorod az 1440p 120Hz-et, a hdmi kompatibilitási módot ki kell kapcsolni hozzá a user manal szerint.
Elvileg settings-en belül a general almenüben találod.
Jelezz vissza, hogy mire jutottál, mert én is Series-X mellé vadászok monitort, a tied kb ideális lenne (jack + vesa rögzítés).
Nálam a jack kimeneten bukott a történet (Samsung S32R750QEU), mert máshogy nem tudok hangot csiholni az xbox-ból, vagyis a kontroller jack kimenetén gyalázatos minőségű hang jön ki... -
dawheeler
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, amiket eddig kinéztem:
Samsung G7 32
Xiaomi Curved 34- Megéri a plusz pénzt a Samsung? Sokkal jobb képminőséget kapok? 240 Hz és a csilivili ledek nem érdekelnek.
Természetesen más ajánlásokat is elfogadok. IPS nem érdekel, alapvetően félhomályban, sötétben dolgozom/játszom.
-
megint én
őstag
Szevasztok!
Adott három opció.
vagy 25UM85-P 35.000
vagy C24RG50 40.000
vagy valami bolti megoldás ebben az árban
Szempontok fontossági sorrendben:
-Szembarát (!)
-Dolgozni leginkább csak weboldalkészítés, táblázatok, szöszölés.
-Játék, néha egy kis mozizás emiatt gondolom a fent említett 144hz monitort, mert egész jó áron van, és hát a cs-hez jól jön. De a munkára kényelmesebb lenne a széles.
-Nem tudom, hogy mi a szakneve ennek, de van olyan monitor, ami ha oldalról, közelről belenézel, látni, hogy csillogós a felülete, na olyat ne, ami kicsit mattabb, azok a jók (Javítsatok ki ha tévedek mert ez szubjektív, lehet csak magamat áltatom)
(Tökre kiment a fejemből, hogy anno enyém volr az #ELSŐ×D. Meglepett, ahogy beléptem mifát keresek énnitten) -
válasz
pilóta #113122 üzenetére
Na meg is érkezett az LG 32GK650F-B monitorom az e24-ről.
Kicsit aggódtam, mert általában jókat írnak a cégről a weben, szinte az összes panasz a lassú szállítással kapcsolatos, de pénteken megrendeltem, ma már ezen nézem a fórumotEddig minden jó, nincs pixelhiba, foltosodás vagy bármi.
Elsőre b@szott nagy, de szerintem megszokom hamar.
Este még bekalibrálom, de alapból se rosszak a színek. -
Pumukli01
friss újonc
Sziasztok
Venni szeretnék valami nagyobb 30col feletti 4k-s hajlított monitort (gondolom ekkora méretben már előnyösebb), de lila gőzöm nincs milyet kellene. Nem játszani kell, irodai jellegű felhasználásra olyan 150-200 körül. Nem baj, ha alacsonyabb az energiafelhasználása, napi 8-10 órát is be lehet kapcsolva Tudtok valamit ajánlani? -
Noda10
tag
Sziasztok!
Kettős kérdéssel fordulnék hozzátok. Szemezek egy AOC CQ27G2U monitorral, és most látókörömbe került a Q27G2U is. Ahogy nézem a specifikációit, a két monitor csak a kijelző formájában különbözik. Emellett a csatlakozási lehetőségekben akad különbség. Több az USB csatlakozó a sík változaton, ami pozitív, viszont egyes források szerint (pl. displayspecifications vagy épp egy review oldal) csak HDMI 1.4 van rajta, míg más források (AOC hivatalos oldal, Alza.hu stb) HDMI 2.0-ról írnak. Nagyon nem mindegy. Létezik, hogy tényleg csak 1.4 van benne, miközben 1440p 144 Hz monitor elvileg?
Másik kérdésem, hogy ebben az árkategóriában érdemes-e valóban mérlegelnem másik monitort? A jövőben PS5 (tudom, egyelőre 1440p-t nem támogat, de sztem fog) és PC-hez egyaránt játékra használom elsősorban, de azért a színtartomány is fontos szempont (tehát ótvar semmiképp ne legyen) videók és fotók miatt. 4K monitor nem érdekel annyira, nem akarok ennél nagyobbat, ennél a méretnél meg kicsit overkill a 4K.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
LiteCross91
aktív tag
Csak szólok, hogy alzán leárazták az AOC 27G2U monitort 72.890.- Ft-ra.
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni monitor vásárláshoz.
Irodai használatra szeretnék venni 2 monitort.
A kiszemeltek:
Dell E2420H
Asus VZ249HE
Asus VZ249HEG1R
Asus VP249HE
Acer V247YBI -
bambano
titán
Üdv!
Ismerősnek keresek monitort az alábbiak szerint:
- 150k környékén bruttó
- 24 coll<= x <= 27
- jó lenne fhd-nál nagyobb
- hdmi kell
- könnyen hozzáférhető vesa rögzítés kell
- irodai, programozói munkára
- nem kell grafikusok számára megfelelő minőségű színhűség
- pivot módot nem erőltették
- eddig dellt néztünk,de ez nincs kiszögellve.
- játék nem sok lesz rajta, nem erős kritérium
- elsődleges és maximálisan kiemelt szempont, hogy minél jobban kímélje a szemet.
- ha a magasabb képfrissítési freki kíméli a szemet, akkor az kritérium
- nem értek hozzá, de ha háttérvilágításból is van szemkímélés szempontjából jobb, akkor az is sokat dob az értékelésen
- ha a szemkímélés miatt emelni kell a zsetonon, akkor emelünkelőre is kösz.
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék monitort venni és ezt a kettőt nézetem ki, nem tudok dönteni hogy melyik legyen ti mit ajánlanátok vagy más alternatíva.
Lg 32gk650f
Aoc c32g1 -
goboc78
tag
Sziasztok! I5-9600K és ASUS ROG-STRIX-GTX1660S-6G-GAMING GeForce GTX 1660 6GB GDDR6 kártya mellé melyik monitort vegyem a négy közül?
LG 27MP89HM-S
LG 27UL500-W
LG 27UL550-W
LG 27UL600-W
Válaszokat előre is köszönöm !
-
gusztafszon
csendes tag
Köszi, a fő kérdés úgyis az volt amit már megválasztoltál.
HDMI 1.4, USB-c (Dp 1.2-vel benne).Közben megjött a legjobb megoldás, egy usb-c dokkoló segítségével olyan árkategóriában, amiben én már nem nézelődtem, de a munkahelyem megrendeli, így annál jobbat úgysem fogok kitalálni
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Komplikato #113195 üzenetére
4K jelet valószínűleg a PS5 miatt fogad, nemrég volt róla hír, hogy valamelyik monitor gyártó így akarja megcsinálni, hogy a 2k monitoron ne az 1080p-t kelljen felskálázni.
-
kotibor
tag
Sziasztok, csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy mostanában hibás monitorok jönnek velem szemben? ...mag és ...lza között járok ide-oda és mindenhol hibásat viszek vissza.
LG 32GK850F-B foltos volt, inhomogén kép szürke színeknél, visszavisz...
LG 32GK650F-B pixelhiba, visszavisz...
LG 27GL83A-B pixelhiba, visszavisz...Ez mind egy héten belül....remélem a ti statisztikátok jobb ennél, ill. ez tuti nem Lg sajátosság, csak érdekességképp írom, ha valaki hasonló cipőben járna.
-
Beri
addikt
válasz
gusztafszon #113206 üzenetére
Nem tudom, milyen portok vannak a laptopodon. Ha tudnám, könnyebb lenne.
Lehet-e egy montiort USB-c -> DP kapcsolaton meghajtani, míg a másikat a HDMI-n keresztül
Igen -
zschni
csendes tag
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok, azért kérek segítséget, mert hatalmas a kínálat.
Egy Samsung E2220 21.5” monitort nyüstölök jó ideje, már lába sincs, a képernyő alján áll, igencsak megérett a csere.
Keret: A 64.000,-Ft összeget ne nagyon lépjük túl.
Preferált az IPS panel, de meg lehet győzni másról is.
Amire használnám: Főleg munkához kell (táblázatokban minél több oszlop), és szintén a munka miatt fontos a jó monitor válaszidő (meg a jobbféle egér is). Szeretem ha nem késik az egér és gyorsan oda tudok kattintani ahova kell. Ezt azért írom, mert korábban TV-vel próbálkoztam, később tudtam meg, hogy annak nagyon nagy a válaszideje a monitorhoz képest.
Nagyon alkalmi játékos is vagyok, vegyesen FPS, RTS, TBS, pl.: Painkiller, Red Alert 2, Heroes III, de amikor nekiülök (kb évente 1x pár napra) , akkor hardcore szimulátor (GTR2).
Méretben 24”-ra gondoltam, FullHD elég, de ha van jó 27”-es is ebben az árkategóriában, jó panellel, jó válaszidővel, ahol még elfogadható a ppi érték, és nem romlik a képminőség, akkor lehet 27” is.Van egy IPS paneles kiszemelt, a Dell P2419H, nem tudom kell-e aggódnom a 8ms válaszidő miatt. Tetszik, hogy a talpa meg az állvány része masszívnak tűnik, a mostani monitornak ugye írtam, hogy letört...
Azonban, ha van másik, amit javasoltok, mondjuk TN vagy VA paneles, és van rajta VGA/D-Sub, de azt mondjátok, hogy jó, akkor várom a javaslatokat.Köszönet!
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
van esetleg tapasztalat Oázis kiszállítással kapcsolatban?
20-án vásárolt monitorrról annyi hír a 2 munkanapon és ez még múlt hét pnteken, hogy a A megrendelésedben szereplő monitor(ok)at a kért szolgáltatás(ok)hoz előkészítettük.
Gondoltam ma átadják a futárnak, de semmi infó. -
YoSzabee
tag
Sziasztok!
Office programokhoz, (leginkább Word, Excel), alaprajzok/műszaki rajzok megjelenítésére, böngészéshez keresem a legjobb monitort 60e pénzig.
Igények: 23-26" között, inkább nagyobb, 16:9 képarány, VGA, HDMI, hangszóró
Prioritások: panelminőség, anyaghasználat, terméktámogatás
Alábbi típusokat néztem ki:
[LG 24MP59G]
[AOC 24E1Q]
[AOC 24G2U5]
[Dell SE2419HR]
[Dell S2419H]
Jó nyomon járok, vagy ezek felejtős típusok? Ha van ebben a kategóriában és felhasználáshoz BestBuy, azt mindenképpen meghallgatnám, illetve ha kompromisszumot kell kötnöm, hogy javasolni tudjatok monitort azt is meghallgatom.
Köszönöm, szép napot! -
gusztafszon
csendes tag
Sziasztok!
Ide is felteszem a kérdésemet, mert az egyik oldalróla monitorokat érinti:
Monitort tervezek venni, a kérdés, hogy a munkára használt Lenovo E580-asommal hogyan tudnak együttműködni (i7-8550U, RX 550).
Az egyik monitor egy 4k monitor lenne (Benq EW3270u), elsődleges monitornak (DP 1.4, 2 HDMI 2.0, 1 USB-C No charging!), a másik a meglévő fullHD LG IPS monitorom, HDMI bemenettel.
Mivel a laptopot Nem tudom a HDMI kimenetén használni a 4k monitorral (csak 4k30hz-et tud az 1.4-es HDMI, nekem viszont a 4k60hz kell), de egy-az-egyben sem tudom USB-c-vel rákötni, mert akkor nem tudom tölteni (Elvileg DP 1.2 megy az USB-c kimeneten), így terveim között szerepel egy adapter beszerzése, amelyen keresztül a DP portra kötném a laptopot, de tölteni is tudnám.
A másik laptopot pedig a meglévő HDMI 1.4-en a fullHD-ra kötném másodlagos monitornak.Kérdéseim:
- Benéztem-e valamit, működhet-e ez így?
- Lehet-e egy montiort USB-c -> DP kapcsolaton meghajtani, míg a másikat a HDMI-n keresztül, vagy egyszerre csak az egyik lehet aktív (ez esetben lehet ultrawide-ot néznék ami tud tölteni is usb-c-n, de akkor a szép 4k egyéb előnyeiről le kéne mondanom)
- Tud-e valaki jobb ötletet, ahol kevesebb macerával ellehet ugyanezt érni?
Előre is köszi! -
Diocles
aktív tag
válasz
pendre54 #113204 üzenetére
1./ Azt tök könnyen kipróbálhatod, hogy téged mennyire zavar a G-Sync hiánya, mert az nvidia control panelből kikapcsolható.
Én mióta először megláttam a saját szememmel, tudtam, hogy én ezt többé nem akarom nélkülözni, de van akit a mai napig nem érdekel. Szóval lehetetlen megmondani, hogy te melyik táborba tartozol.
-
Üdv!
Nagy tapasztalattal rendelkező monitor guruktól kérnék véleményt.
A jelenlegi felállás úgy néz ki, hogy van egy ilyen 3 éves Acer Predator [link] , csak G-Sync-et tudó monitorom, amivel egyébként tökéletesen elégedett vagyok. Hosszú évek óta már csak Nvidia kártyáim voltak, a jelenlegi egy RTX 2070. Most viszont szeretnék egy AMD-s RX68xx-at venni, ha majd elérhető lesz valamelyik.
Ebben a szituban két opció lehetséges.
1./ Marad a jelenlegi monitorom, de mivel ez nem tudja kezelni a FreeSync-et, ezért érdeklődnék, hogy az eddig szokottakhoz képest, nagyon észrevehető, és zavaró lesz majd a szinkronizálás hiánya? Olyan multis játékoknál, mint a BF 5, PUBG, COD Warzone, RDR2.
2./ Eladom a jelenlegi monitort, és veszek egy olyat, amelyik G-Sync, és FreeSync kompatibilis, és így hosszú távra letudva, hogy milyen VGA-t használ az ember éppen.
Ha ennél az opciónál maradnék, az itt olvasottak alapján, ebben a kategóriában a Dell S2721DGF [link] az első számú ajánlott?
Előre is köszi az infókat. -
El Gringo
senior tag
Hali!
Van valakinek LG 32gk650f?Ezt írja az inglis manuál: • When HDMI Compatibility Mode is on, 2560 x 1440 @ 120/144Hz resolution is not supported.
Most akkor HDMI-n tudja a 1440p/120hz-et VRR-ban, vagy nem?
Mi a tök az a HDMI Compatibility Mode?
Xboxhoz kéne. -
Amerigo57
őstag
válasz
Leon77 #113199 üzenetére
Leon77
Full HD 27 colos monitorokban ezeket ajánlottam volna.
AOC 27G2U
LG 27GL63T-B
ASUS VG279Q
Acer Predator XB273GP, de .....
27 colos monitor esetében jobb , a 2560 x 1440 (WQHD) felbontás.
A KAMELOT által említett BenQ PD2700Q Monitor , valóban egy nagyon
jól sikerült monitor , ebben az árkategóriában , érdemes azt venned.
Link:
Link:Ui: A BenQ PD2700Q Monitor , gyárilag kalibrált 10 bites monitor.
-
törölt tag
Sziasztok!
Vettem 100-ért akcióban egy samsung 32" 1440p 144 Hz-es monitort Series-X és pc mellé, és jó eséllyel 14 napos elállás vagy apró lesz belőle.
Nem lehet "leválasztani" a hangot (nincs jack), és Series X kontrolleréből gyalázatos hang jön ki, illetve elírták a kimeneteket a webshopban, és mini dp is problémás jelenleg.
Szóval keresnék egy 32" 1440p 144 Hz-es monitort pc és SX mellé, amin van jack kimenet, és erre várnék pár ajánlatot ártól függetlenül.
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Gamer laptopokat beszámítunk vagy felvásárolunk magas áron! bolti ár 80%-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest