- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
errorcode06
őstag
válasz kotibor #113215 üzenetére
Nem pixelhiba, de a homogenitással nekem is gondom volt.
LG 34WN750-B, és a jobb oldalon akadtak gondok. Sötétben volt észrevehető, (a fekete inkább szürke volt) úgyhogy ment is vissza. Ufósbolt[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
CabalX
aktív tag
válasz kotibor #111942 üzenetére
Szép, drága, nagy, van benne anyag, a gyártó legnagyobb "örömömre" egy darabban - összeszerelve dobozolja, élénk színei vannak - kalibrálással kb felére vissza is lett tekerve minden.
Többet egyenlőre nem tudok írni pénteken csak elhozni tudtam a boltból, hétvégén nem voltam itthon hogy nyüstöljen - majd a jövő hét vége fele írok róla részletesebben ha érdekli a fórumtársakat.
-
jozsi252
veterán
válasz kotibor #111949 üzenetére
Jelenleg 2 monitorral szemezek, egyik amit te is kinéztél másik pedig a Acer Predator XB273UGSbmiiprzx.
A mostani 27"-os de ennél nagyobbat szeretnék. Viszont kicsit elbizonytalanodtam hogy a 32" nem-e lesz esetleg túl nagy?
Ami fontos lenne nekem az az hogy IPS - G-Sync - 144Hz min. Nem akarom elsietni a dolgot, mindenképp fogok keresni egy helyet ahol le tudok ülni egy 32"-os monitor elé.
Viszont legalább most már eljutottam oda hogy a 21:9-et kizártam, maradok a 16:9-es vonalon.iPhone 16 Pro Max
-
chewycl
tag
válasz kotibor #111942 üzenetére
Én a 27-es változattal szemezek, egy dolgot találtam redditen ami nagyobb negativum:
Az overdrive-ot nem lehet kikapcsolni vrr módban, igy 60 Hz körül elég nagy overshoot van. Nem tudom, hogy azóta van-e már erre official fix, hogy ki lehessen kapcsolni. Itt találsz képeket egyébként a problémáról.[ Szerkesztve ]
-
hajraolaj1
tag
válasz kotibor #111370 üzenetére
Amennyire nézegettem a teszteket meg olvastam hozzászólásokat, az LG27GL850-el nem nagyon lehet mellélőni, a Dell S2719DGF még ugye meg sem jelent a magyar piacon. Tekintve, hogy a panel gyakorlatilag ugyanaz, szerintem nem nagyon tud jobb lenni a Dell monitor mint az LG, leszámítva a 165Hz-144Hz különbséget. Ha meg ez a local dimming dolog nem kikapcsolható (direkt megnéztem a manualt, OSD-ben nincs erre vonatkozó funkció) és a monitor tényleg fényorgonaként viselkedik SDR módban is (amit egyébként kétlek, HDR-ben jobban elhiszem, hogy ilyen), akkor a választás egyértelműen LG. Találtam egy ilyen bejegyzést, nem az S2721DGF-re vonatkozik, de valami ilyesmit képzelek el annál a monitornál is, hogy HDR-funkciót ha nem használod, akkor tök jó kis monitor. Ugye LG-nél sem érdemes használni a HDR-funkciót azt olvastam, innentől kezdve tényleg annyi a kérdés, hogy a local dimming SDR-módban is állandóan aktív-e.
-
-
Hegyirabló
veterán
válasz kotibor #111370 üzenetére
Csak vicc volt ám! De az a baj, hogy most már végképp nem tudom, hogy melyik a jobb. Aztán az is lehet, amit írtak többen is, hogy tökéletes monitort ebben az árban, de talán még jóval magasabban sem lehet találni.
(#111368) arcitec Egyik nap nekem is megfogalmazódott ez a gondolat a fejemben, hogy "- Tulajdonképpen mi is a baj a FHD kijelzőkkel?". De azonnal jött is rá a válasz a kisördögtől, hogy eljárt felettük az idő, de legalább is fogyóban van. Nem voltam benne biztos magam sem, hogy kell a 2K, de most már meggyőződésem.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Qtya123
őstag
válasz kotibor #111341 üzenetére
Ha az adott képet nézzük, akkor íme:
A komplett összehasonlítás pedig: [link]
Én azt mondanám nagyjából fej-fej mellett van a két monitor. Ha most kellene vennem megjelenítési teljesítmény alapján nem tudnék egyértelmű döntést hozni, mert szerintem annyira minimális különbségek vannak. Nyilván, ha valakinek van egy olyan speciális igénye, hogy kell neki mondjuk az RGB, akkor a Dell.
Jelenleg nálam az döntene, hogy mennyi gari és mennyibe kerül. Gari ugyanannyi, LG 15ezerrel olcsóbb.
(Amúgy LG-nél van lehetőség otthon firmware-t frissíteni. A Dell-nél nem tudom van-e ilyen lehetőség, anno az Acer-t csak a szervizek frissítették. Ha az LG össze van kötve USB-n a géppel és fent van az OnScreen Control progi, az automatikusan szokta jelezni, hogy van-e új firmware a monitorhoz. Eddig nálam a kb 9 hónap alatt két alkalommal már jött ki hozzá új Firmware, amelyekre frissítettem is. Mondjuk azt sehol meg nem találtam, hogy miket javítottak az új firmware-ek.)
-
Qtya123
őstag
válasz kotibor #111333 üzenetére
Azért van értelme átgondolni, hogy melyik panelt választja az ember ugyanolyan ms mellett, mert hasonló pixel válaszidő mellett is tud különbség lenni a mozgásmegjelenítésben panel és panel között.
Erről korábban írtam, illetve szúrtam is be egymás alá RTINGS képeket. Kvázi ugyanolyan ms mellett is látható, hogy nem ugyanazt a képet nyújtja minden panel.
Itt meg tudod nézni: [link]
-
-
arcitec
addikt
válasz kotibor #111210 üzenetére
Mondjuk arra nem jó mint ahogy Hegyirabló kolléga járt, a pixel garancia azt is jelenti, hogy nem viszel haza pixelhibásat. Már akinek ez fontos. De kinek mi. Adottak az opciók, miért kell azt magyarázni. Már bocsi.
Hegyirabló : És van , vagy lesz helyette új? Mi van tervben? Nem tudom de az Asus is hasonlóan jó állítólag : ASUS TUF VG27AQ
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hegyirabló
veterán
válasz kotibor #111200 üzenetére
Öt perc használat után láttam. Vörös beragadt pixel. Csak fehér előtt látszott, feketénél nem, más színeknél meg nem tudtam tesztelni, mert azonnal visszacsomagoltam.
+ (#111203) arcitec Gondoltam rá, hogy lefotózom, de végül nem vacakoltam vele. Simán látszott. Ne hari!
Sajnos újra üzembe helyezni sem tudom, mert egy barátom, mikor megtudta, hogy megint szívok, eljött értem kocsival, és vissza is vittük még ma.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
[Prolixus]
addikt
válasz kotibor #111167 üzenetére
Nem, de a 1ms G2G amugyis egy vicc az osszes monitornal ami jelenleg kaphato. Olyan overdrive-ot kapsz a nyakada cserebe (meg ha el is eri a monitort egyaltalan), hogy hasznalhatatlan lesz az overshoot miatt. Plusz nem is tudja minden kepfrissitesnel.
Ezekre nem szabad alapozni. Attol hogy rairjak hogy 1ms G2G egyaltalan nem biztos hogy osszessegebn rosszabb mint a 4ms-os. De meg utabbi is inkabb csak marketing.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
CabalX
aktív tag
válasz kotibor #111167 üzenetére
Nekem anno a 24"-es monitorom (a mostani 27"-es előtt) MVA volt, szerettem nagyon. A mostani IPS-t is szeretem, de egyre többet vacakol.
Böngészve a netet azt láttam hogy az úgy nevezett "flickering" issue sync esetén inkább a VA paneleket súlytja, legalábbi LG IPS panelnél nagyon nem láttam emiatt siránkozást. Illetve a "ghostingot" írják még a VA negatívumaként.
32" nekem már nagyobb mint az asztalom, kényelmesebb a 27"-es arról nem is beszélve hogy PPI-ben hatalmas ugrás lesz a 27" FHD-ről az 1440p. -
Hegyirabló
veterán
válasz kotibor #111062 üzenetére
Természetesen. De ahogy írtam is korábban, ez még ki is tolható, ha a tizennegyedik napon jelzed nekik írásban az elállást, akkor van további tizennégy napod, hogy visszajuttasd nekik a terméket.
-
CabalX
aktív tag
válasz kotibor #111008 üzenetére
Azt jelenti hogy mivel csak G-sync kompatibilis a monitor így lehetnek vele gondok pl. nagy framerate ugrásoknál. Pl. a Odyssey 27" és 32"-es Samsung csúcsmonitorok is ezzel küzdenek.
Ha G-sync-es (hardveres) model kell akkor lg 32gk850g-b - maga a hardveres G-sync kikopóban van, bár most van/lesz egy újabb próbálkozás a G-sync ultimate monitorokkal...
Illetve még a Gigabyte G32QC típust megnézhetnéd, ez is csak G-sync compatible de újabb mint a Dell - pár hibás modelről olvasni, de általánosságban jók a vélemények.
Én is picit hasonló cipőben járok mint te - az egyre jobban vacakoló 27"-es monitoromat le kellene cserélnem. Maradhatnék a 27"es méretnél és az 1440p/144hz-es modellekkel (pl. Dell S2721DGF a kiszemelt most) egy nagy lépést tennék előre a (kép)minőség terén. Ugyanakkor 32"-es méret is jó lenne mivel a munkámat már jó ideje itthonról végzem és nagyobb kijelzőn kellemesebben "elférnék", áttekinthetőbb lenne és a 32" 1440p ppi érték tekintetében egyenlő a 24" fullHD-val.
Csak igen, 32"-es méretben nincs olyan monitor mint a S2721DGF illetve amikről írtam azok még jó pár hétre/hónapra vannak a forgalmazástól az áruk pedig 240e felett lesz. Amire azt mondom hogy mivel napi 8-10 órában azt bámulom legyen. De se teszt se hardver nincs még hogy komolyabban fontolóra vegyem - egy álmot meg nem szeretnék hajkurászni...
Ahogy többen, többször is írák már itt, tökéletes monitor kb nincs, a kérdés hogy az ember miben enged, miben köt kompromisszumot. -
-
CabalX
aktív tag
válasz kotibor #110998 üzenetére
32" - 144hz - IPS még nem kapható - én legalábbis nem láttam még sehol pedig keresgéltem.
Hamarosan kapható lesz a fentieknek megfelelő Acer Predator XB323UGPBMIIPHZX lesz az Oázis 270e-ért listázza. Illetve amit én nézegettem korábban ASUS PG329Q is ilyesmi lenne.
32"-en a VA-k vannak elterjedve azok jó része is ívelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest