- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanya53
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel a monitorral? [LG 27GN950-B ] -
kicsako
őstag
Sziasztok,
Jól látom, hogy jelenleg szinte nem kapható semmilyen monitor HDMI 2.1-el?
Ps5 miatt szeretném lecserélni a jelenlegi 24" FHD monitoromat. -
Tsudaro
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok és a segitségeteket kérném.
IPS
144 Hz
1 ms
1920x1080 (Full HD)Játékhoz lenne, azon belül is leginkább FPS-hez.
Keret maximum 80k.Ezekkel a kritériumokkal ti mit ajánlanátok? Előre is köszönöm.
-
Tonycs
csendes tag
Szép napot mindenkinek!
Két monitor közül választanék, ebben kérnék segítséget, melyik a "jobb"?
Technikailag papíron elég egyformák, nem tudom mennyi a valós különbség a kettő között.
Általános otthoni felhasználás, munka, tanulás, ezért is a 1920*1200 felbontás, némi játék(ARK, WoT, Minecraft), GTX1660Super hajtaná,DELL U2412M: vastag káva, usb2 hub, e-IPS,
DELL U2415: vékony káva, usb3 hub, AH-IPS,Gyakorlatban számít a két panel különbsége?
Vagy esetleg van ezeken kívül valami tuti vétel olyan 65-80e között, ami kb. ezeket hozza.
Személyes tapasztalatom az U2412M-mel van, ami pozitív, de kinézetre a talán az U2415 jobban tetszene.Üdv,
-
scope2007
addikt
-
frelife
aktív tag
válasz
scope2007 #113039 üzenetére
Legyen örömöd benne,garantom pár nap lesz mig elkezded a beállitásokat megszokni és kipróbáltál már majdmem mindet,utána fogod csak élvezni igazán. De addig is rá fogsz csodálkozni pl a játékok alatt a HDR funkcióra.
Az első bekapcsolás után nem árt egy quickgamma nevü progit feltenned és srgb-ben 2.2re állitani a gammát majd windows keresőbe beirni hogy "monitor kalibrálása" és azon végig menni. Legyen benne örömöd. Majd pár mondatban tudasd itt hogy hogyan érzed,éled a monitort.QuickGamma: [link]
-
moulder
csendes tag
Sziasztok!
Irodai munkához keresek monitort, 24" lenne az ideális méret és legyen dönthető. Ezeken a paramétereken kívül a többi nem releváns. Játékra nem lesz használva.
A keret rá ~50 ezer Ft +- 5-10 ezer Ft.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv. -
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Ismeri valaki ezt a monitort? GABA GL-2703QHD 27
Mennyire lehet rossz vagy jó általános felhasználásra?
-
frelife
aktív tag
válasz
tunkiih #113032 üzenetére
27" 1440p Ips kb 115ezertől indulnak. Ha szerencséd van Black friday akció alatt hátha beesik valami,de ott is szét kell nézni,mert pár ezer forint a különbség a 6bit és 8bites szinmélységű monitorok között pl ugyan abból a tipusból. Igazából rengeteget kell nézelődni. És összehasonlitani.
-
Beri
addikt
válasz
robroy7919 #113028 üzenetére
-
robroy7919
tag
Sziasztok, lenne egy hülye kérdésem. A fórum át olvasása után vettem egy lg 27gl850 es monitort. Ez ügye g-sync kompatibilis. Próbáltam bújni higy lehet beállitani, hogy működjön is. Tudnátok segíteni milyen beállítással menjek hol mit állítsak be? Egy 1070 ti OM van. És szeretnék mondjuk egy CD múltiba a legmagasabb fps h kihasznaljam a monitort. Köszönöm
-
tunkiih
őstag
Sziasztok!
Series X gép vásárláshoz keresnék monitort, ezen belül is online fps a fő!Egyértelműen a 120 hz-et szeretném meglovagolni, 24 colban. (Ehhez tudtommal a hdmi 2.0 is elég). Próbáltam utánajárni, így elsőkörben az ASUS VP249QGR tünik ideális választásnak. 27 colt már nem szeretnék FULLHD mellé, 1440p-hez pedig már kevés a HDMi 2.0.
Esetleg valaki tudna jobbat ajánlani, nem sürgős egyébként a dolog, de ez lenne a következő projekt... Köszönöm
-
almalé
tag
Legolcsóbb 1080p75 IPS ami nem fos?
-
Busterftw
nagyúr
Ugy nez ki le kell cserelnem az 1 eves AOC CQ32G1-em, mert a nemreg megjelent halott subpixel miatt az Amazon javitas helyett visszautalta a lovet
(kudos amazonnak, sok helyen 3-nel tobb halott pixel utan sem ervenyes a garancia)
Szoval erdekelne a velemenyetek a kovetkezokrol.
€384 kapok vissza, megint megveszem az AOC-ot ami most €350, szoval meg nyerek is rajta es lesz "uj" monitorom.Rting review alapjan hasonlo arban/felszereltsegben van ket jobb alternativa:
- Gigabyte G32QC
- ASUS TUF VG32VQAz Asus marginalisan jobb mint a Gigabyte, viszont a Gigabyte most
€399helyett €309.
Az Asus €450, szoval varok Black Friday-ig hatha lesz akcioban akkor azt vennem.
Valakinek van tapasztalata ezekkel a monitorokkal?Vannak meg hasonlo arban jobb monitorok?
-
AkosAkos
aktív tag
válasz
Komplikato #113020 üzenetére
Ha VA panelt tudtok az is jó, a "lehetőleg" után írott feltételek már csak habok lennének a tortán.
Persze minél több van meg belőle, annál jobb.
-
Komplikato
veterán
válasz
AkosAkos #113019 üzenetére
Hát a nem igazán profi Iiyama G-MASTER GB3461WQSU Monitor már majdnem kategória, de nem ívelt. Létezik, de elég ritka az ível IPS, mivel itt nem annyira játszik a szintorzulás a széleken, mint VA és TN paneleknél. Megadott árkategóriában csak 1080p-s görbe IPS-t találtam.
-
AkosAkos
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában sokszor írtam már ebbe a csoportba, hogy ez meg az a monitor jó lesz-e, de kérdésnek még nem írtam ki.
Szóval tudnátok olyan monitort ajánlani, ami 200 ezer alatt van (ezzel lesznek a problémák szerintem, szűkösnek érzem ezekkel a feltételekkel), 100+ Hz-es, 1440p-s, 21:9-es, valamint lehetőleg ívelt, lehetőleg G-synces és lehetőleg IPS paneles?
Köszönöm szépen!
-
Lac122
tag
Sziasztok!
Jelenleg szerintetek melyik a legjobb ár-érték arányú 27"-es monitor amit lehet kapni a piacon?
Feltételek:
-Javarészt játszanék vele
-Felbontás: 2K
Képfrissítés: 144 hz
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm! -
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
27"-os, 1440p freesync-es monitort keresek, de nagyon nehéz eligazodni közöttük. Hardware Unboxed tesztekkel már szemezgettem, de markáns eltérések vannak a különbözö tipusok között még hasonló árkategóriában is. Tudnátok sorolni nekem pár modellt, ami ajánlott így 2020 végén?
Keret olyan 300€ +-50€, de inkább az szab felsö határt, hogy már nincs idöm annyit elötte ülni, drága porfogóra meg nem akarok egy halom pénzt kiadni.Beszerzés Németországból. Felhasználás játék (-> ezért Freesync 75Hz vagy több) és videóvágás DaVinci-ben (-> ezért nagy színpontosság elöny). Ja, és ha lehet ne úgy nézzen ki mint egy tinédzser fiú nedves álma hatféle színnel meg nyolc ledcsíkkal, jobban hajlok az elegáns külsöre.
Köszi a tippeket elöre is!
-
Biga123
addikt
Az IPS monitorok edge vagy direct ledesek?
-
frelife
aktív tag
válasz
scope2007 #113003 üzenetére
Ez a monitor van nekem, nagyon jó monitor szépen dolgozik, nincs a sarkokban cunya bevilágítás.
a freesync DP kábelen megy, HDMI meg 144Hz, tehát igen megy, a lényeg hogy a monitoron is és magán az Nvidia vezérlőpulton belül is legyen beállítva hogy mit szeretnél, mert vagy freesync vagy sima 144Hz üzemmódot kell vállasztani, a kábel függvénye.A monitort csak ajánlani tudom! de tényleg, ár/értékben verhetetlen ezen a szinten.
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Általános felhasználásra(pici film,pici játék) keresek monitort nagyjából 100e ft.-ig.Ami kikötésem van az mindenképp az IPS panel,27" - 32".
Eddig amiket néztem:LG 29UM69G IPS, UltraWide, 21:9, UWHD, 2560 x 1080,
és a LG 27UD58-B LED IPS monitor, 27", Ultra HDEzek mennyire vállalhatóak vagy esetleg van más javaslat?
Még annyi.hogy eddig egy LG 4k IPS tv.-t használtam,ezért is a ragaszkodás.
Előre is köszönöm. -
Beri
addikt
válasz
zagers #113008 üzenetére
A felbontás megfelelő ebben a méretben?
Pontosan annyi képpont lesz, hogy kitöltse a felületét.Ívelt legyen inkább,vagy hagyományos?
Igen.közel lenneKB:70cm-re tőlem?
Másfél méternél közelebb ne gyere. Maszkot is vegyél.Amúgy szerintem LG 34UM69G-B, vagy AOC CU34G2X attól függően, mennyit akarsz költeni.
-
zagers
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,most veszek majd gépet,és a monitorban lenne kérdésem.
Főként multis játékra használnám gtx 1660-kártyával.
Mindenképpen wide monitort szeretnék,eddig is használtamLG-t 29-es méretben.
Most 34-ben gondolkodom,csak 1080p-ben,viszonylag közel lenneKB:70cm-re tőlem?
Ívelt legyen inkább,vagy hagyományos?A felbontás megfelelő ebben a méretben?
Kinéztem pár tipust,de minden ajánlatot szívesen veszek.Keret max:150ezer
LG 34GL750-B
LG 34UM69G-B
AOC CU34G2
LG 34WN650-W
LC-Power LC-M34-UWQHD-100-CElőre is köszönöm!
Üdv:Zagers -
Beri
addikt
válasz
doczi89 #113002 üzenetére
A reakcióidő tekintetében egyik sem lesz rosszabb mint a mostani monitorod, a betekintési szögeket meg már annyira kitolták, hogy olyan közel van a 180 fokhoz, hogy csak irtózatosan szőrszálhasogatva lehet különbséget tenni.
Inkább azon gondolkozz el, hogy a felbontás a fontosabb, vagy a gyors panel. Arra vannak mérőszámok, de nyilván a legjobb az lenne, ha valahol a saját szemeddel látnál ilyet. Nekem van itthon 165Hz-es VA panelem, de csak lassú IPS-ek vannak mellé, meg a méretük se ugyanakkora, így nem tudom neked szemléltetni -
CptAdamica
veterán
válasz
doczi89 #112999 üzenetére
Nekem VA paneles Asus PB328Q van, kalibrált. Aktívan használom játékra is, tökéletes. Ha nem vagy grafikus, akkor szerintem a VA színek is tökéletesek lehetnek és cserébe a feketéje nagyon jó, filmeket nagyon szeretek rajta nézni. Viszont 32"'-ra a 4K szerintem sok, a 2K 100%-on viszont nagyon jól mutat rajta.
#112879 Beri
Azt hiszem megtaláltam a tökéletes mindenes monitorom: LG OLED van belőle 48"-os változat, viszont a fél vesémet igényli. Cserébe minden létező dolog benne van, amiről csak álmodhatok. -
scope2007
addikt
Halihó
Jelenleg ezek a kiszemelt monitorok
AOC 27G2U FullHD IPS 144Hz. 73ezer forint újonnan
Vagy
27" AOC C27G2AE Gaming. 75ezerAkkor ezt elvileg lehet használni DP porton nvidia kártyával is 144hzen?
Nekem egy 2009-es samsung SyncMaster 2494HS 24" van, és ezt szeretném cserélni.
Ehhez a konfighoz menne, 1920:1080---16:9 elég nekemASUS SABERTOOTH Z170 S
Intel i7 6700K + Corsair Hydro Series™ H110
CORSAIR Vengeance LPX Black 2x8 GB
ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme 8GB -
BoC1ka
senior tag
válasz
Komplikato #112998 üzenetére
Köszi!
És mondjuk egy jó ár-érték arányú 1440p / 144Hz es monitor 27" méretben?
most LG27UL500 monitorom van, a TV-m elég jó 4k60-ra így a monitort inkább lecserélném a 120fps / 120Hz elérésére kompetitív MP játékokhoz konzolon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE AORUS FI32Q X 2560x1440p 270Hz IPS monitor RENGETEG GARIVAL eladó remek áron
- Eladó GARANCIÁLIS Samsung Odyssey G3(Elkelt)/ LG 24GM79G
- SAMSUNG (LS32BG750NUXEN ) 4K NEO-QLED GAMER , HAJLITOTT! AKCIÓ!
- Samsung 27" 4K UHD IPS HDR10 - LS27A700NWUXEN
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest