- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
csige791
tag
Jelenleg ez a befutó, van esetleg egyéb ötlet, vagy valami amiért ez kerülendő?
[link]
https://www.overclockers.co.uk/asus-tuf-gaming-vg35vq-35-3440x1440-va-100hz-1ms-adaptive-sync-curved-widescreen-led-gaming-monitor-mo-0ag-as.html -
leho123
csendes tag
Sziasztok!
Irodai munkára (ms office illetve túlnyomó részt parancssor) keresek monitort. 4k felbontású 43” méretű kategóriában gondolkodom. Véleményetek szerint mi lenne a legjobb ár-érték arányú választás 350 ezer forint alatt? Eddig az LG 43UN700-B és a Dell U4320Q kelltette fel az érdeklődésemet, de kiváncsi vagyok a lehetséges alternatívákra is.
-
Egon
nagyúr
Félig OFF.
Régebben próbáltam nV kártyát HDMI-n keresztül használni, egy Dell U210-es monitorral (nem volt a kártyán DP). Valahogy lassú és érdekesen töredezett volt a kép időnként.
Szeretném megkérdezni, hogy vannak-e akik HDMI-n hajtják a monitort, nV véga-val: problémamentes ez manapság? -
Killerlaca
senior tag
válasz
Killerlaca #112780 üzenetére
-
Lionela
csendes tag
Idős édesapámnak keresnék új monitort.
Egész nap a gép előtt ül, netezik, mindenféle elektromos "tervrajzokat" nézeget, stb.
Szóval kellene egy jó minőségű, szemkímélő 22-24 colos monitor, de tippem sincs merre induljak.
Gondolom az IPS, és 75 Hz a minimum.
-
Beri
addikt
60 és 75, de főleg 60 és 144Hz között bárki megmondja a különbséget, hezitálás nélkül. A színmélységbeli különbséget magyarázhatnád egy darabig az egyszeri júzernek, akkor se lenne neki egyértelmű két egymás mellé letett panel közül, melyik melyik, ha ugyanoda vannak tekerve.
-
Egon
nagyúr
A gyerek az esetek 101%-ában Minecraftot tol. Szerintem tök ugyanaz az élmény. Nem mondom, 60 vs 120 vagy 60 vs 144Hz-nek már látnám értelmét, de a 60 vs 75-nek különösebben nem.
Inkább rámegyek a valós 8 bites panelra (olvasgattam kicsit közben): az hasznosabbnak tűnik. -
Egon
nagyúr
Üdv!
Gyereknek vennék új monitort, zömében játékra. 23-24 col, 60 Hz, IPS vagy VA panel (pontosabban mindegy csak ne TN legyen), elfogadható képminőség. Árban olyan 40-50K-ra gondoltam (indokolt esetben mehet feljebb is).
Mit ajánlotok? -
sebald
csendes tag
Sziasztok!
Mostanra sikerült eldöntenem mely monitor lenne a számomra a legmegfelelőbb, 27" és a 34" 21:9 et is kilőttem, most is 32" használok, ebben a 32" méretben remélhetőleg elfogadható lesz az 1440p.
Ezt a két aránylag új monitort találtam ami 32" IPS, 1440p, "1ms",144+hz stb.. egyik az Acer XB323U és az elméletileg ugyan azt a panellel szerelt Asus PG329Q -t. Asus papíron valamivel jobbnak tűnik, mivel 10bites(8+frc), FreeSync Premium PRO, de csak DP1.2
kérdés, hogy a 10bites panelhez mindenképp kell(ene) a DP 1.4 -es csatlakozás? Vagy "csak" az sRGB emulációhoz?Egyelőre egyik monitorről sincs teszt, nektek így elsőre mi a véleményetek a fent említett két monitorról?
[Acer&Asus Spec] -
csige791
tag
Ez az 1ms igaz lehet VA-nál, vagy van valami trükk?
[link] ASUS TUF GAMING VG35VQ 35" 3440X1440 VA 100HZ 1MS ADAPTIVE-SYNC
-
kalmarzoli
csendes tag
Sziasztok. 200-220 körül milyen monitort tudnátok ajánlani 34" min 100hz... Néztem használtat Predator x34p-t az árba még simán benne van még egy Acer Nitro XV340CK. Nagyrészt játékra kellene amik 90-100 fps el mennek mert szeretek full graffon játszani. Köszönöm szépen a segítséget.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Ezt érdemes meg venni? Mi a vélemény róla?
Általános felhasználásra, multitasking miatt lenne jó ekkora. A 2 monitoros megoldás nem tetszik.
Napi 1-2 óra Battle Royal is lenne rajta.
[link]Köszönöm
-
pHantom x
tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani egy monitor 200-250 Euro körül 144Hz, 1ms, talán IPS Panel, Freesync - GSynccel?
Elöre is köszi. -
Bálint85
senior tag
Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy szerintetek milyen a képminősége ennek a monitornak?
vagy tudtok hasonlót ajánlani?
Samsung C49G95TSS
A VA panel miatt kérdezem, mivel az IPS panelnek elvileg szebbek a színei.
Tetszik benne, hogy széles ,de más márka nem csinált még ilyen széles monitort ekkora kép frissítéssel. (az LG-nek van hasonló).Filmnézésre, néha játékra lenne és a legtöbbet olvasgatni,böngészni.
Köszi előre is! -
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy monitort (használtan vagy új is szóba jöhet) a jelenlegi 3 helyett. Ezek mindegyike különböző gyártmány, az egyiknek még a mérete is más, viszont mindhárom monitort aktívan használom, az idő túlnyomó részében kifejezetten szükségem van a 3 FHD kijelzőre. A probléma, hogy rengeteg helyet foglalnak egymás mellett, és bizonyos tekintetben elég igénytelen megoldás.
Olyan monitort keresek tehát, amire minimum 3 teljes kijelzőnyi tartalom kifér (24"-hoz vagyok szokva, sokkal kisebb ne legyen), és elsősorban irodai munkára (semmi nagyon spéci, nem szerkesztek képeket pl.) való. Időnként játszok is, de az másodlagos a napi ~10 óra monitor előtti munkával szemben.
Elfér az asztalon ultrawide monitor is, és valszeg 16:9-es, 42-48" környéki tégla is. Keretben nem szeretnék 300k fölé menni.Mit gondoltok, ultrawide-dal járok jobban, vagy egy nagyobb 16:9 vagy hasonló képarányú is jól tud működni ilyesmire? Konkrét ajánlásokat nagyon szívesen vennék!
Példaként, hogy miket nézegettem:
Köszönöm előre is!
-
Ödike
tag
Sziasztok!
Új monitort keresek, de akkora a választék, hogy nem megy.
Ami kell 27" és sík kijelző
Márka : teljesen mindegy csak megbízható legyen
Felbontás : 1440p
Hz: min 90hz (nem kell a 144, de ha lehet 75 fölött legyen)
Panel : ips 10 bit (de ha 8, akkor sem esem kétségbe)
Felhasználás : sok acad munka , kevés gaming
Ár keret : 120.000 (max 130.000)Előre is köszi!
-
TiberiusX
tag
Sziasztok,
A jelenlegi LG 34UC79G-B (2560x1080, IPS, 144Hz, 34") monitoromat szeretném lecserélni.
Néztem IPS és VA paneles monitorokat is, az alábbiak közül melyik lenne jó választás?1. [link] VA
2. [link] VA
3. [link] IPSLegfőképp játékra és böngészésre kellene.
Egyáltalán megéri váltanom?
VGA-m jelenleg egy gtx 1080, de most szeretném majd egy 6800XT-re cserélni.Üdv.
-
csige791
tag
válasz
Komplikato #112765 üzenetére
Dell u3419w [link] esetleg ez, de ez már majd 2x annyi.
https://www.scan.co.uk/products/34-dell-ultrasharp-u3419w-ultrawide-219-curved-monitor-ips-3440x1440-5ms-10001-300cd-m-vesa-hdmi-dp
-
csige791
tag
válasz
Komplikato #112765 üzenetére
Mindenképp hajlítottat szeretnék.
-
-
csige791
tag
Sziasztok!
Ezt az Iiyama G-Master GB3466WQSU-B1 Monitort néztem ki magamnak. Nvidia kártáyhoz lesz (jelenleg 2080, de egy éven belül lesz fejlesztés, tehát bírni fogja).
Hasonló esetleg kicsivel drágábban van ennél jobb választás? Van-e valami hiba ezzel amivel számolni kell? (Nem G-sync ami zavar)
90%-ban játékra lesz használva. Szimulátorok, RTS, Warzone.
https://www.very.co.uk/iiyama-g-master-gb3466wqsu-b1-34-219-ultra-wide-va-144hz-3840x1440-1ms-hdr400-hdmi-display-port-usb-hub-height-adjustable-freesync-premium-pro-curved-1500r/1600533122.prd -
CabalX
aktív tag
válasz
Highend55 #112753 üzenetére
A Dell S3220DGF-ről több helyen lehet olvasni hogy hajlamos a villódzásra (brightness flicker) sync esetén.
Viewsonic VX3211-4K-mhd - 4k - 60hz - neked kell tudnod hogy elég-e - 60hz maradna csak a felbontás/monitorméret és a PPI ugrana nagyot.
A Dell S2721DGF egy jó 27"-es 1440p monitor bármilyen célra. PPI/felbontás ugrás lenne amit a következő kártyád is elbírna. -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Monitor vásárlása előtt álláok és érdekelne a személyes tapasztalatok ,illetve egyéb tudásotok a következő monitorokról:
acer ed323qurabidpx
lg 32gk650f-bGépem:
3600x ryzen
5700xt nitroFelhasználás:
Hagyományos+heti 4 óra játék kb(leginkább fps)
Szellemképesedés mennyire van jelen ezeknél(már,ha van)?Üdv
-
yusukee
aktív tag
Erről a monitorról van valami tapasztalat? [link] DELL S2421H
Játékra kellene. Most S2316h van -
RIC5I
tag
sziasztok karácsonyra szeretnék egy új monitort venni ami mindenre jó lenne valamennyire
Márka : teljesen mindegy csak megbízható legyen
Felbontás : 1440p
Hz: min 144hz
Panel : a 10bithez ragaszkodom ips (olykor kell munkához valamint páromnak 10bites monitorja van és a filmek sokkal sokkal szebbek amibe bele szerettem ) lg panelt preferálom de ha van meg bizgató és jó nincs kifogásom
Felhasználás : munka , rengeteg sorozat , gaming
Ár keret : max 150.000-220.000
én a ASUS TUF Gaming VG27AQ1A vagy a LG 27GL850-B et néztem elméletben ezek 1440p 144hz és tényleges 10bit de lehet rosszul néztem valamit ha van ennél jobb és tudtok segíteni nagyon szépen köszönöm a segítséget -
Meizubee
tag
Sziasztok,
Akinek 144hz monitora van, tőlük kérdezném... A gyakorlatban pihentetőbb a szemnek a 144hz a 60hz-el szemben vagy nem érezni különbséget?
Nem játékra venném de nagyon sokat ülök a gép előtt és dolgozom. Nvidia 1070 6gb kártyám van 2 monitorra lenne szükségem. Tudnátok ajánlani 144hz full HD monitort 50-70k környékén, IPS panellel?
Köszönöm előre is. 🙂
-
Highend55
tag
Udv,
Van egy Viewsonic VX2770-es monitorom ami full hd-t tud csak es 60hz-es, szeretnem nyugdijazni.
Nem igazan tudok dulore jutni,hogy melyiket vegyem ezekkel szemezgetem :
1. 31,5" Dell S3220DGF
2. 31.5" Viewsonic VX3211-4K-mhd
3. 27" Dell Gaming S2721DGF
Inkabb jatekra es atlagos felhasznalasra vennem.
(Vga-bol az uj Radeon egyike lesz 6800 vagy XT.) -
Highend55
tag
2x
-
boorit
csendes tag
Szia!
Bocs, hogy ennyire nem adtam támpontot, de nagyon régóta nem követem a monitorok fejlődését, és fogalmam sincs merre induljak. 8 éve vettem a mostani U2412M-et, ezzel nagyon meg vagyok elégedve, de szeretnék UW-re váltani, hogy egyszerre két ablak férjen el egymás mellett normális méretben.
Ahogy írtad, az UW a lényeg, nem használtam még ívelt monitort, azt se tudom, hogy jó-e, ez egyáltalán nem szempont.
A nekem ideális monitor uw, 30"+, felbontása 3440 x 1440, nem kell, hogy ívelt legyen. Azért nem írtam keretet, mert mondjuk azt mondom 100K, erre kapok néhány ajánlatot (vagy pont azt, hogy ennyiért nincs ilyen), de közben ez csak a nagyon belépőszint, és 150ért sokkal jobb minőséget kapni.
Esetleg azt tudom mondani, hogy 200K a max, de nem feltétlen kell kihasználni, ha már 150ért van olyan, ami kielégíti az igényeimet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Villanyszerelés
- EA Sports WRC '23
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest