Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• boorit

csendes tag

Hello!

Új gép mellé szeretnék monitort venni. Jelenleg egy Dell U2412M-t használok, ezt szeretném lecserélni egy 32"-os QHD felbontásúra. Kb 50%ban játék/munkára használnám.

A keret 150K, ha kicsit fölötte van egy sokkal jobb vétel, az még belefér.

Köszi

szerk: az még lemaradt, hogy jó lenne, ha VESA kompatibilis lenne, de elsősorban a minőség számít, csak azután a VESA

• boorit

csendes tag

Sziaszok!

Ultrawide monitor szeretnék venni 34"-os méretben. Egy mostani 24"-os Dell U2412M-t fogok lecserélni.

Az egyik kérdésem az lenne, hogy érdemes 3440x1440-es felbontásúakat nézni, vagy elég lehet a 2560x1080? Azért kérdezem, mert a mostani is ugyanolyan magas, és nem tűnik kevésnek az 1200 pixel (ez 16:10es).

Főleg munkára használnám, néha lehetne egy kis játék is (főleg stratégiai játékokat játszok, FPS-t egyáltalán nem, ha ez számít).

2560-asok közül eddig ezt találtam ami szimpatikus:
    LG 34GL750-B 150K
    LG 34BN670-B 130K
    LG 34UM69G-B 100-110K

3440-es:
    LG 34WN700-B (IPS) 150K
    LG 34WN750-B (IPS) 180K
    IIYAMA XUB3493WQSU-B1 (IPS) 155K
    LENOVO G34W-10 (VA) 180K

Ezek közül valami támpontot tudnátok adni? Esetleg valami best/buy, vagy más amit érdemes lenne megnéznem?

• boorit

csendes tag

válasz Beri #112750 üzenetére

Szia!

Bocs, hogy ennyire nem adtam támpontot, de nagyon régóta nem követem a monitorok fejlődését, és fogalmam sincs merre induljak. 8 éve vettem a mostani U2412M-et, ezzel nagyon meg vagyok elégedve, de szeretnék UW-re váltani, hogy egyszerre két ablak férjen el egymás mellett normális méretben.

Ahogy írtad, az UW a lényeg, nem használtam még ívelt monitort, azt se tudom, hogy jó-e, ez egyáltalán nem szempont.

A nekem ideális monitor uw, 30"+, felbontása 3440 x 1440, nem kell, hogy ívelt legyen. Azért nem írtam keretet, mert mondjuk azt mondom 100K, erre kapok néhány ajánlatot (vagy pont azt, hogy ennyiért nincs ilyen), de közben ez csak a nagyon belépőszint, és 150ért sokkal jobb minőséget kapni.

Esetleg azt tudom mondani, hogy 200K a max, de nem feltétlen kell kihasználni, ha már 150ért van olyan, ami kielégíti az igényeimet.

• boorit

csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy ultra-wide monitort. Főleg irodai alkalmazásokat használok, néha 1-1 játék (nagyon hobbi szinten, nem érdekelnek a g-sync, 144hz és társaik), filmet egyáltalán nem néznék rajta, és semmi grafikai munka. Most egy Dell U2412M-t használok, ezt szeretném lecseréni. Ha jól látom, méretben kb a 32-es wide-ok olyan magasak, mint a mostani 24es, úgyhogy kb ezt a méretet szeretném (kb 30-34 között).

Viszont fogalmam sincs a monitorok árairól, így keretet nem is nagyon mondanék, inkább iránymutatást, hogy mekkora keretből tudnék egy megfelelő monitort venni (pl ilyen felhasználásra 150K körül nézni). Ami fontos, hogy minél jobb betekintési szögekkel rendelkezzen (munkahelyemen egy 23-as monitor halálra idegesített, ha 5 centivel odébb mozdultam, már más színeket láttam).

Előre is köszi!

szerk: az még lemaradt, hogy felbontásnál jó lenne 3440 x 1440, de ha nagyon nagy a felára, jó lesz a 2560 X 1080 is (pl kisebb felbontású van 120ért, nagyobb viszont 200nál kezdődik)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés