- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quqesz
nagyúr
Szasztok
Érdekes hibával találkoztam. Adott egy split inverteres klíma, amit egyik este működés után lenyomtam, de emlékszem keményen tolta a hideget ekkor még. Lefeküdtem, de csöpögést hallottam és a klíma eresztette a vizet szemből a bal oldalon, a fedél aljától látható volt a gyöngyözés. Gondoltam pára lecsapódás a dobozon, vagy dugulás. Másnap csepicsövet a szabadban megnéztem, tiszta volt. Következő 3 este megint folyt a kondenzvíz és megnéztem a klíma hőcserélője felett a tetején volt egy V alaku elvezető, amiben állt a víz, a végén meg nyílás/kivezetés, viszont a víz inkább a szűrő mellett folyt le. Hívni akartam szerelőt, mondván dugulás van. Ma több nap pihi után ismét használtuk a klímát, és semmi, sehol sem folyik. Ki érti ezt? -
R.Woodoo
tag
Sziasztok,
tisztelettel érdeklődöm, hogy van-e itt a fórumon olyan klíma szerelő aki megbízható és Pécelen vállalna tetőtérben klíma beszerelést?
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
kukacmolnar #38585 üzenetére
Köszönöm,hogy foglalkoztál a dologgal...
-
nkAAA
aktív tag
Sziasztok! Költözés miatt szeretnék légkondit, amivel egy 21 négyzetméteres nappalit megfelelő hőmérsékletre tudok lehűteni, úgyhogy ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy Budapest 14. kerületbe kit tudnátok ajánlani? Mintha lett volna itt korábban a topicban ügyeletes klímaszerelő, de lehet, hogy tévedek
Köszi előre is!
-
Met
nagyúr
válasz
curbowka #38590 üzenetére
Nekem volt ilyen gondom, fordulatszámtól függetlenül, mintha egy műanyag dobozt ráznának amiben van egy kis műanyag darab.
Az oldotta meg hogy tavaly kierőszakoltam egy mókuskerék tisztítást, kiszedte, vissza rakta, azóta nem zörög.
Másoknál olvastam hogy kivették a mókuskereket és megzsírozták. -
Gömbike
senior tag
válasz
csemberlen #38582 üzenetére
Nem vagyok egy műszaki ember, teljesen hűlye vagyok az ilyesmi szereléshez.
Amit láttam, leírom:
- Akit megbíztam Démász partnert, annak dolgozói egy alkalommak kijöttek kosaras autóval. Teljesen kicserélték a vezetéket az oszlop és a villanyóra doboz között. A villanyszekrényben dolgoztak, a végeredmény egy teljesen külön kiépített hely, ahová a H mérőt szerelték később.
Persze visszatették a régi mérőt is, újraplombálták, a H mérőhóz megkérdezték mennyi készülék lesz rákötve, annyi megszakítót tettek fel.
A részleteket nem ismerem, nem kérdeztem, meg nem is értenék hozzá.
-
curbowka
csendes tag
Mitől lehet a klíma beltérinek olyan hangja, mintha egy kis stopperóra kattogna benne nagyon gyorsan? Hűtés és szárítás módban hallható, fűtés üzemmódban nem.
-
gekkoXT
senior tag
Sziasztok! Melyik gyártó wifis klímája kompatibilis a google home/Alexa/IFTTT rendszerekkel?
-
mouzrr
őstag
Daikin FTXF25A
Fujitsu ASYG09LLCE
Gree GWH09AEC-K6DNA1A ez elvileg újEzek közül melyik szerintetek a legmegbízhatóbb, melyik lehet a legjobb választás?Hálószobába lesz, csak hűtésre. Elvileg a Gree a "legextrásabb", annak van a legkisebb fogyasztása.
-
kukacmolnar
csendes tag
-
Gömbike
senior tag
válasz
tothmaxy182 #38579 üzenetére
Az esetemben az oszlopról külön áramszál jön be a szekrénybe a klímáknak. Ott külön megszakítók vannak a klímák számára.
A szekrény egy tűzálló lemezzel ketté van osztva, felül bal oldalon a lakás megszakítók, jobb oldalon a klímák megszakítói.
A lemez alatt bal oldalon a normál villanyóra, mellette teljesen külön a H tarifa mérő.
-
tothmaxy182
őstag
Sziasztok!
Nemrég felújított 85m2-es családi házunkba szeretnénk a fafűtés kiegészítésére felrakatni két fűtésre optimalizált klímát. Átmeneti időszakban használnánk őket, gyakorlatilag csak fűtésre (így a hűtési paraméterek nem fontosak).
Elöljáróban annyit, hogy a szüleim két éve használnak fűtésre két klímát a hasonló alapterületű házukban, szóval némi tapasztalatom már van.Árban darabonként 250-300ezres nagységrendűre gondoltam. Ezért az árért talán már teljesítményt és megbízhatóságot is lehet kapni. Az egyszerűség kedvéért két ugyanolyat vennék, mivel mindkettő kb ugyanakkora területet fűtene.
Eddig két lehetséges kiszemeltem van:
Gree Amber ROYAL GWH12YD
és
Fisher Nordic FSAIF-NORD-90DE3 (szüleimnél az egyik klíma ilyen).
A Gree jobb választásnak tűnik, persze drágább is.Esetleg tudnátok egyéb alternatívákat javasolni? Fontos, hogy igényelhető legyen hozzá H-tarifa.
Ha valaki ismeri a Gree típust, írhatna róla véleményt.Másik kérdésem pont a H-tarifához kapcsolódik. Tavaly újra lett vezetékelve az egész ház, új villanyórák, új lakáselosztó. Már akkor kértem egy üres villanyóradobozt pluszba a leendő H-tarifás órának.
Viszont ami nem teljesen tiszta az a lakáselosztó. A ház villanyszerelését már egy másik szakember fejezte be, mint aki elkezdte. Addigra gyakorlatilag minden kész volt, csak a megszakítókat kötötte be. Ő azt mondta, hogy a H-tarifához külön lakáselosztó doboz kell, az Eon nem engedélyezi, hogy a H-tarifára kötött klímák kismegszakítói ugyanabban a lakáselosztó dobozban legyenek, mint minden más. Én ezután felhívtam telefonon az Eon-t, ahol egy hölgy a kérdésemre rögtön rávágta, hogy ez nem igaz, simán beköthető egy lakáselosztóba minden. Most akkor mi az igazság?
Plusz egy lakáselosztó beépítése a meglévő mellé azért némi rombolással járna a nemrég kifestett házban. És főleg azért lennék mérges, mert az első villanyszerelő figyelmét direkt felhívtam rá, hogy úgy alakítson ki mindent, hogy a későbbi H-tarifa igénylésnél már ne legyen gond. Arról nem is beszélve, hogy akkor az Eon-os ügyfélszolgálatos is rosszul tudja?Bocs a hosszú szövegért, és előre is köszönöm a válaszokat!
-
Bence01
tag
Sziasztok,
2 szoba hallos panelba szeretnék klímát. A két szoba között van egy ajtó, így remélem a nagyobbik szobából majd átmegy a hideg a kicsibe, vagy valamennyire lehűti azt is.
Szereléssel együtt 280 - 300eFt-t szánnék rá (2. emelet)
A cseppvíz elvezetése nem teljesen tiszta, gondolom a legegyszerűbb, ha végig jön lefelé a cső kívül a falon, szomszédban így van, remélem még szabályos. Vagy ilyen magasságban már csak a csepptálcafűtő jöhet szóba?
Győrben lakom, ha esetleg van olyan hely amit ajánlotok el is mennék oda, mert neten megrendelni utána meg külön szerelőt keresni hozzá nem biztos, hogy jó ötlet. Persze a webes árakkal meg nehéz versenyezni.
Olvasgattam a fórumban, hogy mit ajánlotok a megbízhatóság és a halk üzem lenne fontos.
Panasonic vagy Daikin ami szimpatikus, típusok között még nem ismertem ki magam.Előre is köszi az útbaigazítást
-
Orlin
addikt
A ventilátor módnak amúgy mi a lényege?
Köszönöm. 😁 -
zedok
őstag
Sziasztok!
Gree klíma esetén, multi split klíma, E7es hibakoddal találkozott mar valaki?
Előre is köszönöm!
-
Orlin
addikt
Most hogy nézegettem a telefonos app-ot a Mitsubishihez meg ránéztem Play áruházban Daikin app-ra is amit használok elég kevés a komment.
Kíváncsi voltam a vélelményekre pár db van az is több hónapos.
Na mondom megnézem a Gree klíma app-nal mit írnak és mennyi van.Mondanom sem kell rengeteg komment.
Ebből is azért látszik mennyire sokan használják. 😁 -
TeeJay
félisten
Katona J - Hegedűs Gyula sarkán most épült egy, abban voltam
Ha ti csináltátok akkor már értem miért 70-80%-a Daikin
Persze volt pár Mitsu is meg pár gagyibb azt gondolom külön rakatta fel aki akarta13-ban ahol voltam lakást szerelni a Palóc és Szedegi út sarkán épült, ott is halom lakás és előre csövezve szóval lesz meló bőven a klímás cégnek aki csinálja
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
kukacmolnar #38563 üzenetére
Szia,
Köszönöm a tippet, be is állítottam a Nanoe-t. Az automata ventilátor üzemmódot szeretem használni, tehát a másik dolog félmegoldás. De a legnagyobb problémám a fűtéssel kapcsolatos és amire eddig senki sem tudott választ adni. Megnéznéd nekem, hogy fűtés üzemmódban mennyire szabályoz le (ha van rá mód), illetve mennyi fokozata van a ventilátornak, valamint szabályozza-e automatikusan a ventilátort? Köszönöm.
-
kukacmolnar
csendes tag
válasz
DUB Inc. #38284 üzenetére
Nekem is nem rég lett egy ilyen gépem. Én eddig nagyon elégedett vagyok.
Ha nem szeretnéd, hogy hűtésben kikapcsolja a ventillátort, rakd fix venti sebességre automata helyett, akkor elvileg nem fogja kikapcsolni.
(Illetve szerviz menüben is állítható ez a funkció)
App ban külön engedélyezni kell a nanoe-t. Menü -> Eszkozlista -> Módosítás -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #38547 üzenetére
valami olyasmi lesz
áprilisban egyik havernak 13. kerület rákosrendező mellett szereltem a lakásban 4napig mindent és mellette húztak fel két darab 8emeletes újépítésűt és mindegyik lakásnak az erkélyen már kint volt a klímának a csövek előkészítve pedig ezeknek a lakásoknak már olyan jó a hőszigetelése hogy lehet nem is kell klímázni soha. 3rétegű ablak + redőny + kívülről van vagy 20-25cm EPS és felraknak mindenhova 3,5kW klímákat az bitang azért
Főleg a mai lakások milyen bitang nagy területtel rendelkeznek, 1szobakonyha 25nm fürdővel oda még szerintem a 2,5kW-os is bőven sok -
Galahed
senior tag
elvileg a MITSUBISHI MAC-567IF-E WIFI MODUL jó hozzá. Legalábbis néhány klimás oldalon ezt irják hozzá.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Gubu0101 #38547 üzenetére
Százezres megyeszékhelyen lakom és majd egy éve figyelgetem hol mi van feltéve. A környékünkön (panel lakótelep) mindössze 6 Daikint láttam a mienkkel együtt. Gree, Midea, Rcool sőt LG is van egy csomó. Még Samsungból is látni sokat. Jobb márkából még néhány Panasoniccal találkoztam. A kínaiak durván fölényben vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest