-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sulaco55
kezdő
Üdv! Van-e a Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF klímához wi-fi modul, ami biztosan hozzá való? (https://klimainfo.hu/klima/mitsubishi-msz-muz-hr35vf-oldalfali-inverteres-split-klima-35-kw/)
-
hunaqua
addikt
Mérje meg valaki,hogy mekkora a Comfort X 3.5-ös kültérijének a felfogatási mérete! Luk középtől,luk középig. Bent van a szigetelésben a tartó ,és nem szeretném bántani. Illetve mekkora a kültéri pontos mérete.
Köszönöm!
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy klímát ami megfelel az alábbiaknak?:
- hűteni kívánt helyiség ~ 30m2 (Maga a lakás 56m2, gondolom megbírkózik vele egy kisebb teljesítményű is ha esetleg az egész lakást le akarjuk hűteni kicsit)
- csak hűteni szeretnénk és nem szükséges a párátlanító funkció sem (aktív szellőztető rendszerünk van a lakásban.)
- Lehet fapados is (nem kell Wifi és társai)
- Max. 200-220e Ft a max amit szánni szeretnénk rá...
Illetve hol a legolcsóbb?
Köszönöm előre is! -
idegen lény
addikt
válasz
adika4444 #38194 üzenetére
A leírásuk alapján szerintem ők sem szedték szét őket, csak befújtak, és végeztek vele tíz perc alatt. Bár érdekes ez "A nagyon elkoszolódott készülék teljes szétszerelése, tisztítása". De mi számít annak?
Lehet, hogy akkor inkább az Ózonos klímatisztítást választom. Fele ennyibe kerül, de szerintem többet ér.
-
adika4444
addikt
válasz
idegen lény #38193 üzenetére
A Klíma 17. Nagyon profik voltak a beszerelésnél, illetve a tavalyi tisztításnál is. Pedig nem egyszerű eset a ház, de megoldottak mindent, már két nyarat végigdolgozott a klíma minden gond nélkül.
-
IreN!CuS
őstag
-
windy
tag
válasz
IreN!CuS #38189 üzenetére
Most igazából nem értelek. Ha multi klímával történik meg a klimatizálás, az miért lenne kevésbé "fejfájós"?
Mitsubishi MSZ-HR25....az én első tippem a szobákba. Elég jól vissza tud szabályozni, kiváló minőség, és árban sem sokkal magasabb, mint egy kínai márka gyártmánya.
-
IreN!CuS
őstag
Köszönöm a részletes leírást és érveket. A multi megoldás tűnt az egyszerűbbnek, észerűbbnek mint laikus, de elfogadom, hogy a 2 mono jobb mint az 1 multi.
Viszont elszomorít is egyben a dolog mert 4 szoba és 1 nappalit végig klímázni egyesével fejfájós lesz.
Tudtok ajánlani mono klímát első körben a 2 14 nm2-es szobához? Semmi extra igény megkötés nincs. Ár fontos, de inkább minőségibb legyen mintsem 2-3 évnél megpukkanjon.
-
adika4444
addikt
Hali!
1. Van egy Gree Confort Plus 3.5 kW-os klímám, erről úgy általánosságban mi a vélemény? Hamarosan tisztíttatom, elégedett vagyok vele az elmúlt két évben, igaz, én csak hűtök vele. Viszont érdekelne más tapasztalat is
2. Wi-Fi-s klíma:
Van olyan Wi-Fi-s klíma, ami nem megy ki a cloud-ra? Nem egy Amazon-ban, Kínában vagy hasonló helyen futó szerveren akarom elérni a gépet, hanem közvetlenül, akár a helyi hálózaton akár port forwarddal kintről.
A Gree gépem épp ezért Wi-Fi nélküli, tudtommal az cloud-os...Illetve még egy: Nem tudom milyen Fujitsu klíma, 2010-ben lett feltéve, és talán 3.5 kW-os. Rokonnál van. Azzal mit lehet kezdeni, ha hallhatóan zörög benne a venti? Mint ha csapágyas lenne kissé. Tudom, hogy kevés az infó, de általánosságban hátha tudtok rá vlmit.
Előre is köszi!
-
Pietrosz
addikt
válasz
TeeJay #38175 üzenetére
Gree GWH12YC-K6DNA1A van.
Itt van a részletes működése mikor mit csinál pl hűtés közben.
The condition and process of cooling:
If Tamb.≥Tpreset cooling mode will act, the compressor and outdoor fan will run, and the indoor fan will run at the set speed.
If Tamb.≤Tpreset-2°C, the compressor will stop, the outdoor fan will delay 30 seconds to stop, and the indoor fan will run at the set speed.
If Tpreset-2°C<Tamb.<Tpreset , the unit will keep running in the previous mode. -
Pietrosz
addikt
válasz
tibibi #38182 üzenetére
Felőlem lehet 100 klímád is mert én meg annak hiszek amit látok. Két klímával volt két havi fűtés összesen 11ezer Ft nálam. Ez szerintem egyáltalán nem sok de tőled nem láttam ilyen számokat csak hogy a daikin fele annyit fogyaszt amit meg szimplán nem tudok elhinni.
Egyebként sokszor biztos, hogy elbeszélünk egymás mellett, mert nem csak a Gree meg a Daikin van hanem azon belül több évjárat meg típus, lehetnek különbségek sőt kell is hogy legyenek különben csak egyfélét gyártanának. A szerelőm véleménye pedig nem az enyém, de mi okom lenne nem hinni neki, 10 éve csinálja, teljesen profi volt a szerelés, karbantartás is. Mitől hitelesebb az a vélemény, amiket itt olvasok? Lehetetlen eldönteni. -
ovics
aktív tag
-
mpo
veterán
Ha lenne egy csöpp esze az "újságírónak", akkor azt írta volna, amit te.
A hülyeség terjesztését büntetni kellene.
Az index kezd lemenni a kőolajbányászbéka segge alá (6000 méter), dívány, femina, velvet a főoldalon, hányok tőle. Régen a pénzcentrum is jó volt, most egy nagy nulla, már semmit nem olvasok, ami oda mutat.
A várható átlagéletkor amivel mindig kiakasztanak, soha nem teszik hozzá, hogy a 2020-ban születettekre kalkulálnak és nem az 1957-ben születettekre, mert ott 65 év férfiaknál és nem ~75-80 év. Erre ott a KSH, ami nem hazudik ekkorát. -
Orlin
addikt
Igen én is hasonlóan gondolom.
El is robbant az agyam hirtelen amikor láttam fb-én a cikk címét,de amint megnyitottam rá is jöttem kb 0 értéke van a 3-4 mondatos cikk ,ebből is 80% más kutatásra hivatkozik.
Amúgy olvasgattam a kommenteket ott is szinte mindenki cáfolja.
Látszik azért jóval többen használnak már klímát mint pár éve és van gyakorlati tapasztalatuk is és a klímák is változtak fogyasztás terén. -
windy
tag
Igazi felületes hangulatkelő indexes cikk. Semmi konkrétum, csak az, hogy 42 %. Nos lehet, hogy sokkal több. Mondjuk ha eddig volt tízezer havonta a villanyszámla és felszereltetsz hat darab klímát , és azzal hűtesz-fűtesz, akkor biztos, hogy nem 42%-kal fog emelkedni a számla, hanem akár kétszáz százalékkal is. Ha viszont eddig volt húszezer és egy kis hálószobába kerül egy két KW-os klíma, amit egy évben másfél hónapot használsz, esténként alváshoz lehűteni a szobát, akkor a 42 százalék, lehet, hogy csak 0,4 százalék lesz. Most komolyan egyetemi publikáció kell ahhoz, hogy megtudjuk, hogy egy elektromos motor hajtotta szerkezetnek van áramfogyasztása?
Tőlem sokszor kérdezik meg ügyfeleim, hogy mennyit fog fogyasztani a klíma. Még csak megközelítőleg sem tudom nekik megmondani, mert annyira sokismeretlenes egyenlet ez. Pl, hogy mennyit kell használni. Itt van mindjárt ez az év. Szerintem a userek kilencven százaléka még idén nem kapcsolta be a klímáját, mert nem volt olyan meleg, hogy szükség legyen rá. Tehát a fogyasztás nagyjából nulla. Tavaly előtt már áprilistól jött a meleg, így sokan használták, tehát akkor magasabb volt a fogyasztás. Függ attól is, hogy valakinek még régi on-off-os berendezése van, ami mondjuk "E" vagy "G" energiaosztályosnak számít, vagy mai modern DC inverteres elektromos adagolású A++-os készüléke. Biztos, hogy az első az kb. kétszer annyit fog fogyasztani. Sok függ a benapozottságtól, az épület szigetelésétől, úgy eleve az adott hőterheléstől. A szellőztetési szokásoktól, meg úgy általában a klíma használati szokásaitól.
-
Orlin
addikt
-
TeeJay
félisten
válasz
Pietrosz #38171 üzenetére
de neked Daikin FTXF35 van?
gyárilag ha elérte a hőmérsékletet leáll a beltéri és a kompresszor is
FTXP távirányítóval lehet tuningolni rajta hogy ne álljon le hanem menjen tovább ventilátor módban. így nekem jobb mert megy folyamatosana kompresszor meg kapcsol ha újra hűteni kell
-
lacy027
tag
válasz
Pietrosz #38171 üzenetére
Azért fogyaszt kevesebbet folyamatosan működő kompresszorral, mert alacsony fogyasztással teszi mindezt. Van, amikor pár forinttal gazdaságosabb ki-bekapcsolgatni, de nem a 35 fokban, ki kell tapasztalni, ha valaki szeretné még tovább csökkenteni a hűtésnél egyébként sem magas fogyasztást.
Ha a forróságban valaki csak akkor hűt, amikor otthon van, lehet, hogy egy nap csak pár órát megy a kompresszor, de akkor viszont elég nagy teljesítményen, jéghideg levegőt fújva, hogy le tudja hűteni a lakást. Ha lehűtötte, utána viszont már kis teljesítményből, kevésbé hideg levegővel szinten tudja tartani a hőmérsékletet. Utóbbi esetben hiába megy többet a kompresszor, rendszerint kevesebbet fog fogyasztani és kényelmesebb a használat. -
Pietrosz
addikt
válasz
luciferk #38168 üzenetére
Hűtés módban a gyári AMD hűtő(2200G) hangosabb, mint a beltéri. Igaz csendes fokozaton használom csak ha a szobában vagyok. Feljebb véve nem is a hang zavar, hanem a huzathatás. Kültéri szintén csendes. Fűtésben azért megjön a hangja.
#38169 TeeJay
Nem áll le a venti se hűtés se dry módban. Kompresszor is csak hűtés módban. Azért az ingadozás amit lacy027 írt. Viszont azt nem értem miért mondják minden youtube videóban, hogy így kevesebbet fogyaszt, ha többet megy a kompresszor. -
TeeJay
félisten
windy és asha07lcc + klímás:
kint a rézcsövön lévő fehér csőszigetelés az UV álló?
a sima fehér MTK kábel az nem hiszem úgyhogy ahol éri a napsütés oda érdemes tekerni rá alu szalagot vagy valami UV álló szalagot? -
TeeJay
félisten
válasz
Pietrosz #38166 üzenetére
én feltuningoltam az FTXF-et így nálam hűtésben nem áll le a beltéri csak a kültériben a kompresszor. eredetileg ha elérte a hőmérsékletet akkor egyből leállt a beltéri is.
így most jobb de mivel 24fokra teszem így nem fúj ki nagyon hideget és totál leszabályozza magát. DRY módban egyből éreztem hogy alig fúj valamit de az viszont nagyon hideg volt egyből szóval ott tényleg adja a beltéri hőcserélőnek rendesenvan két digitális páratartalom mérőm is és DRY módban látszott milyen szépen másik le az érték. Na akkor eső utáni párás levegőt hatékonyabb lesz leszárítani mint hűteni
u.i.: DRY módban sem áll le csak néha érzem hogy nagyon hűvös jön aztán vár kicsit majd megint tolja. ezek szerint alap állapotban leáll a beltéri ott is?
-
lacy027
tag
válasz
Pietrosz #38166 üzenetére
Párátlanításkor nem kapcsol ki, vagy csak 18-20 fok körül, hűtésnél viszont ki-be kapcsol a kompresszor, mert a beállított hőfok alá hűtött. Kikapcsolás után pedig elkezd melegedni az elpárologtató és az arra lecsapódott nedvességet visszafújja a levegőbe, ezért hullámzik a páratartalom.
-
Pietrosz
addikt
válasz
TeeJay #38155 üzenetére
Elvileg így működik ahogy írtad. És kevesebbet is fogyaszt a cikkek szerint amiket olvastam. Bár ezt nem tudom mérni.
Amúgy meg ilyen grafikonokat csinál nálam. Felül a dry alul a cool mód.
Hűtés módban ingadozik össze vissza a páratartalom és felfelé megy.
Dry módban meg állandó szinten tartja. A hőérzetem is más így csak van ebbe valami. De nem tudom hogy csinálja. -
pjen
félisten
válasz
idegen lény #38164 üzenetére
7000Ft.
-
pjen
félisten
válasz
idegen lény #38162 üzenetére
Nálunk egy Karcher 40K s gőztisztítóval és a spricnivel takarítottak.Ahol kellett lefújták,letörölték.Nem fojt a víz sehol.Igaz én egész télen azzal fűtök+legalább havonta egyszer kifújom gőztisztítóval,lezuhanyozom a szűrőket.
-
idegen lény
addikt
Nagyon zsebbenyúlós. Nagyon sok egy óra munkáért. Sajnos még nem találtam olcsóbbat. Ti biztosan magatok tisztítjátok. De ahhoz kéne egy profi magasnyomású mosó, meg valahogy megoldani, hogy ne legyen a fal meg minden csurom víz. Köszönöm az eddigi és ez utáni segítséget!
-
Pietrosz
addikt
Csak hogy ne Daikin fan topik legyen itt lassan, leírom az én szerelőm véleményét is.
Szóval ma volt itt tisztítani és közbe kérdezgettem. Hogy jó ötlet volt-e a Gree Amber
GWH12YC. Azt mondta a Daikin is nagyon jó de semmi extra, sőt vannak negatívumok is. pl ha szereléskor kiderül, hogy szar a kompresszor, akkor a Gree simán ad új kültérit, Daikinék meg csak kompresszort. Aztán cserélgesse a szerelő. Tálca fűtés, wifi opciós, feláras. Tálca fűtés se úgy van elvileg ahogy itt olvastam, nem megy mindig csak óránként párszor kapcsol be a Gree-n. Nem mintha számítana, mert már úgyse cserélem másra, de érdekességnek itt hagyom. -
Tibord
senior tag
A héten már fel is került a falra Daikin FTXM35N / RXM35N9 Perfera
Úgy tűnik minden rendben van, minden funkció lepróbálva, már csak a kánikula hiányzik (na mondjuk annyira nem).
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Külön köszönet és elismerés windy -nek és csapatának a gyors és szép munkáért!
-
pjen
félisten
válasz
idegen lény #38149 üzenetére
Párszor évközben is ki kell azzal a gőz tisztítóval fújni.16 K az elég húzós,lehet találnál ólcsóbbat is.
-
TeeJay
félisten
Érdekes kérdésem lenne
Most hogy tegnap szakadt az eső és párás a levegő gondoltam végre megnézem mit tud a
DRY (párátlanítás) üzemmódjól értem hogy ilyenkor a beltéri hőcserélőt lehető legjobban lehűti és a ventilátort lassan tekeri? Szinte azonnal baromi hideget fújt miközben COOL (hűtés) módban csak mértékkel hűt. Tényleg ez a különbség a párátlanítás meg a hűtés között vagy van más is amiről tudni kell?
-
hunaqua
addikt
Mi a vélemény az új ( 2020) Gree Bora gépről?
-
törölt tag
válasz
idegen lény #38152 üzenetére
Nem arról van szó, hogy veszélyes, hanem csavarok fogják van ahol bepattintós, és ha nem vágod akkor lehet addig feszegeted, hogy eltörhet.
Szerintem ha 5 év letelt és még sosem volt szétszedve rendesen kitisztítva, akkor érdemesebb szerelővel csináltatni elsőre ha bizonytalan vagy.
Mikor majd látod, hogy csinálja akkor eldöntheted, hogy legközelebb bele vágsz e saját magad.
Itt a tutit nem lehet megmondani a fórumon, lehet valaki tök értelmesnek látszik videókat is nézett a témában, majd mikor belevág kijön, hogy egy szerencsétlen, balf..asz az egészhez. -
idegen lény
addikt
válasz
#20584850 #38150 üzenetére
Annyira veszélyes a szerelése? Könnyen törik vagy speciális szerszámok kellenek hozzá? Az öt év garancia már lejárt. Azt mondják, hogy szétszedés nélkül lehetetlen rendesen kitisztítani. Professzionális klímatisztítóról beszélek, aki egy óráig tisztít egy klímát, videó is van róla az oldalán. Félek, hogy én eláztatnám a falat, meg nincs is ilyen vízsugaras tisztítóm. A gőztisztítóm Bestron. A fújkálás állítólag nem tisztít rendesen, maximum fertőtlenít.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #38149 üzenetére
Mindent meg lehet oldani kérdés mennyire vagy kreatív, szét mered e szereli és majd össze is tudod e rakni.
16E kifizetsz valakinek attól az még nem garantált, hogy profi munkát végez.
Szórófejes flakonnal lefújod kezdésnek, hogy oldja a koszt, gombát majd mehet a gőztisztító persze csak ha az valamire való. -
idegen lény
addikt
Sziasztok! Ugye jól gondolom, hogy az évente aktuális tisztításra egy gőztisztító alkalmatlan? Oldalfali, split klímáról van szó. Szerintetek megér klímánként 16 ezer forintot egy alapos tisztítás szétszedéssel, vízsugárral? Vagy oldjam meg inkább házilag? Még sosem tisztítottam klímát.
-
hunaqua
addikt
Nézegettem most egy youtube videót, és a Daikin kompresszorra Gree volt írva.
Azután ezt találtam:
♦Zhuhai Gree Daikin Device Co., Ltd. 1) Name : Zhuhai Gree Daikin Device Co., Ltd. 2) Location : Zhuhai, Guangdong Province, PRC 3) Founded : Middle of March 2009 (planned) 4) Capital : US$ 74,832,800 (approximately 6.7 billion yen) 5) Investment ratio : Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai 51%, Daikin Industries 49% 6) Employees : 1,500 employees 7) Areas of business : Activities related to the development, production, sales, after-sales service and export of compressors, accessories, and PCBs
-
Bibby
addikt
Éppen portalanítom a klímát.
Így néz ki a beltéri "kereke": [kép]
Nem volt bekapcsolva hónapok óta. Nem valami bizalomgerjesztő...mi ez? -
windy
tag
válasz
hunaqua #38140 üzenetére
Kifutott széria, már nem rendelhetőek. Ha van valahol beragadva, akkor onnan még ennyi pénzért nagyon megéri, de szerintem már nem sok lehet. Az a baj, hogy hiába volt kifutó, a Daikin ugyanúgy megemelte az árát ezeknek is áprilisban, mint az összes többinek, így nem volt értelme raktárra bevásárolni párszáz darabot. Nem volt 15 ezer a beszerzési árak közötti különbség.
-
hunaqua
addikt
Ezek a Daikin FTXB-C FTXB35C / RXB35C klímák még elérhetőek 170-180e Huf.- áron. Nem esik szó róla mostanában. Ezek nem ajánlott gépek ?
-
brnd
újonc
Köszi ,ezt már legalább tudom jól működik hidegben, gondoltam a kettőre én is az megoldás lehetne, de a családi ház elejére nem szeretnék kültérit, oldalt meg ott van az inverter. A dual meg mint előbb írták sok vezetékkel ktg. jár, mint az mono klima. Hát melyik ujjamat harapjam meg. De első sorban most azokat a klímákat keresem amelyekkel mínuszokban is gond nélkül fűthetek, jó hatás fokkal. Aztán hogy két kicsi vagy egy nagy, ez már ár függő, meg az előbbiek. A Daitkin FTX35M láttam, és hallottam nagyon tetszett, mert csendes, de nem tudom mínuszokban meddig üzemel jól, illetve befütné e ez a nappalimat. ezért gondoltam az 5 kw-ra
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok!
GWH12AAD vs GWH12QB
Nem találok érdemleges infót a megnevezett két Gree klímákról, különbségekről. Nem wifi-re és hasonló extrákra gondolok, hanem főbb alkatrészekre és hogy melyik korszerűbb, újabb, csendesebb.
Előre is köszi a tapasztalatokat.
-
windy
tag
válasz
IreN!CuS #38127 üzenetére
A multi megoldásnak gyakorlatilag csak hátránya van a mono megoldásokkal szemben. Azaz nem, hiszen az esztétikum mindenképpen mellette szól. Sokkal elegánsabb megoldás, ha csak egy kültéri egység van, ez tény. Persze vannak ingatlanok, ahol mondjuk ez egyáltalán nem szempont, például egy kertes ház hátsó tűzfalán, ami nem látszik igazából sehonnan, szinte mindegy, hogy egy kültéri van fönn, vagy szépen sorban mondjuk négy. Van, ahol nem opció a multi megoldás, pl. egy már kész, lakott ingatlanban, ahol lehet, hogy 10-15 métereket kellene csövezni ahhoz, hogy a három-négy beltéri egységet egy közös kültérivel tudjuk meghajtani.
Szóval, ami a mono megoldás mellett szól ( a teljesség igénye nélkül) :
Lényegesen nagyobb választék ( gyártón belül is általában a multi kültérire rakható beltéri egységek tipusa korlátozott)
Ár. A nagymennyiségű gyártás-értékesítés miatt a X darab mono gép ára általában jóval alacsonyabb, mint a X számú beltéri egységes multié.
Meghibásodás. A multi rendszerek bonyolultabbak, és minden, ami bonyolultabb, meghibásodásra hajlamosabb is. Az elektronika, a hűtőköri vezérlések, alkatrészek több hibára való eshetőséget rejtenek egy multi esetében, mint egy mono-nál. Ehhez kapcsolódik a javítás kötsége is magasabb sokkal általában, meg kevesebben is értenek hozzá.
A telepítés költsége. Erről volt szó, hogy egy multi kültérihez oda kell csövezni egy helyre az összes beltérit, ezáltal alőfordulhat, hogy összességében lénygesen nagyobb csőhossz jön össze, mint ha mono gépeket rakunk, viszonylag közel egymáshoz a kültérit és a beltérit.
Energiafelhasználás. Egy multi esetében ugye egy kompresszor hajt meg hárm-négy-vagy akár öt beltérit is. Nagyon ritka az, hogy egy lakásban minden helyiségben megy a klíma. Ha mondjuk csak a nappalit hűtjük napközben és a három hálószobát nem, akkor a nagy 7-8 kW-os kompresszorra jut mondjukegy darab 3,5 kW-os beltéri egység. Ez gondolom, mindenki számára tiszta, hogy energiahatékonyságban semmi esetre sem előnyös megoldás. Sokkal többet fogyaszt, mintha egy kis 3,5 kW-os kültéri üzemelne csak.
-
windy
tag
válasz
imotrepus #38129 üzenetére
Ez azért nem teljesen így van. A két mono nem fogyaszt többet, mint egy dual, ennek semmilyen alapja nincs. Egy adott helyiség (esetünkben kettő) lehűtéséhez ugynannyi energia szükséges, akkor is, ha egy agregáttal oldod meg, akkor is, ha kettővel. Az, hogy a végén mennyi lesz a fogyasztás, az sokban múlik a használat módján, a hűtési igény nagyságán, stb. Általában azért a két mono kevesebbet fogyaszt, mint egy hasonló teljesítményű dual. Ez leginkább abból adódik, hogy ha csak az egyik szoba van hűtve, akkor a kis kültéri lényegesen kevesebb energiával meg tudja oldani a hűtést, mint a kétszer akkora, ami nem tud annyira visszaszabályozni.
-
windy
tag
válasz
petyus_ #38119 üzenetére
A Gree ComfortX egy jó gép, sok szolgáltatással és jó adatokkal. Sajnos a zajszint némileg magasabb, mint a japán gyártóké. Ha ebben az árkategóriában kicsit jobb minőséget, csendesebb gépet keresel, akkor Daikin, Mitsubishi, Fujitsu lehet a jó választás. Ezek általában kevesebb extrával vannak felszerelve, de a megbízhatóság, minőség, élettartam, zajszint tekintetében előnyösebb alternatívák. Ár-érték arányban jelenleg mindenképpen a Daikin Sensira és a Mitsubishi MSZ-HR sorozat a nyerő, ezek nálunk pont a Gree ComfortX árában vannak. 300 ezer magasságában még egyébként a Daikin Comfora is beleférhet, az meg már brutál jó gép.
-
Renesans
újonc
Sziasztok,
Egy panellakás 2 szobájába szeretnék venni 2 db oldalfali klímát, ha lehet, mindenképp japán gyártó modelljét. Amin vacillálok, hogy 2 solo kültéri egység, vagy 1 duál kültéri egység legyen. Egy viszonylag kis erkély van, ahol a két kültéri csak egymás alatt férne el. A Budaklímától kértem ajánlatot, de a japán duál klímák árai mind bruttó 600k Ft felettiek, amit kicsit sokallok, és ebben ráadásul még a szerelés sincs benne. A Daikin esetében, amit preferálnék, a duál kültérihez minimum Comfora modell szükséges, ami gondolom még jobban felhúzza az árat. Szerintetek megéri a duál Daikin 2 db Comfora beltérivel (650k Ft), vagy inkább legyen 2 db solo Sensira (500k Ft)? (az árak szerelés nélküli bruttó árak) Zajszintben, fogyasztásban van akkora különbség, hogy megérje a duál? Esetleg tud valaki ennél olcsóbb japán duál klíma ajánlatot? -
brnd
újonc
Sziasztok!
Most telepítettem egy napelemes rendszert, és a felesleges áramot klímás fűtésre szeretném majd felhasználni. Kb 45-48 m2 a fűtési területü a nappali, én is 5 Kw körüli klímára gondoltam, a Gree Comfort X, a Gree Amber, a Fisher Comfort Plusra először, mivel olcsóbbak és -22 C ig használható a katalógusok szerint, de hangosabbak. Aztán számításba vettem a Fujitsu ASY14LMCE (csak nem R32), a Panasonic KIT-TZ-TKE-1 illetve a Daitkin FTX F50 típust, ezek drágábbak, halkabbak, csak viszont -15 C ig írják a használatot. A fentieket típusokat láttam, hogy kb 450 eft érték alatt meg oldhatónak. Nekem a telken 2 éve szereltek fel egy Midea tipust, -15 C ig, de ha fagy van éjszaka nappal lehet + 5-10 C, akkor sem nem lehet bekapcsolni, persze nincs csepptálca fűtése. Az előzőekben írják a fenti lehetőséget, illetve leolvasztást, de azt szeretném ha volna rálátásom arra ,hogy ezen típusokat sorba rakni, hogy ha kint akár -10 C minden zokszó nélkül tudjam a nappalit reggel fűteni, ha lement benne a hőmérséklet a kinti hideg miatt Valamint egy megbízható szerelőt is ajánlhatok hozzá aki Kecskeméten nem túl drágán megoldja ezen gondomat az elkövetkező hónapokon belül. -
IreN!CuS
őstag
-
imotrepus
aktív tag
válasz
IreN!CuS #38123 üzenetére
Egy Dual klíma valóban lehet egy picit drágább, viszont szerintem megtérül és sokkal esztétikusabb, hogy csak egy ocsmány ronda kültérit kelll nézegetni 10 éven keresztül.
edk- javaslata érdekes és a legolcsóbban kivitelezhető, még nem láttam ilyet, de elméletileg működhet. Kérdés, hogy a két venti zaja mennyire zavaró!? -
edk-
őstag
válasz
IreN!CuS #38123 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/milyen_legkondit_a_lakasba/hsz_37897-37897.html
A két beltéris klíma csak kicsit drágább, mint két egy beltéris.
Esetleg beteszel a két szoba közötti falba két ilyen ventilátort:
Egyet alulra. Az abból a szobából, ahol a beltéri van, fúj a másikba. Egyet felülre, az az ellenkező irányba fúj. -
IreN!CuS
őstag
Sziasztok!
Adott 2 egymás mellett lévő ~14 nm2-es szoba. Lehetséges valahogy megoldani, hogy 1 klíma hűti a 2 szobát, 2 beltéri egységgel például, vagy valamilyen átvezetéssel?
-
petyus_
senior tag
-
Quqesz
nagyúr
Nekem van Fisher klímám, 9 éve megy hibátlanul, de amit linkeltél sztem is drága. Vannak ennyiért már jobbak is. A te be tudod szerezni mit jelent? Mert ha webáruházat, akkor a gari kérdéses lehet, ugyanis előfordulhat, hogy szürkeimportos. Nekem olasz import volt, szerencsére a szerelő vállalta a szervíz hátteret, de soha nem volt rá szükség(a webáruházat meg ismerősöm üzemeltette).
-
imotrepus
aktív tag
válasz
petyus_ #38112 üzenetére
A fizika elve alapján a pirossal jelölt helyiség "mögötti" lakrészekben szinte semmit nem fog a klimatizálás érvényesülni! A tapasztalatok szerint, ha nagyon sokat meg a berendezés,
előbb-utóbb áthűl az egész lakás, de ez olyan szabályozatlan történet!
Az alapszabály az, hogy az oldalfali, mennyezeti, parapet klímát abban a helyiségben kell elhelyezni amelyiket légkondícionálni szeretnénk!
Ha ide van előcsövezve és használható akkor egyet ide, a másikat pedig vagy csatornáztatni kell vagy szétvéseted a lakást. Kérj ingyenes felmérést és sok okos ötletet tudnak adni olyanok akik nap mint nap ezt csinálják! -
ovics
aktív tag
Sziasztok,
Klíma beszerzés előtt állok és a szakember Fisher Comfort Plus FSAI-CP-120 3,5 kw-os klímát ajánlott. Nem nagyon vagyok otthon a témában.
Kérdés, hogy ilyen specifikációkkal rendelkező klímát tudtok-e ajánlani másikat ilyen vagy ehhez hasonló áron, vagy ez tökéletesen megfelel (br.210-220 ± 10-15k, bár én olcsóbban be tudom szerezni, 200 alatt)?
A klíma panel lakásban lesz, 1 nagyszoba és onnan az ebédlő lesz vele hűtve (esetleg ha szükséges akkor kiegészítő fűtés). Nem akarom agyonhűteni a helyiségeket, viszont valamit szeretnék még most a felújítás miatt berakni. Ez kb 27 m2, 2,6m belmagassággal.Előre is köszi!
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Tavasszal terveztünk klímát beszereltetni a lakásba, a karantén miatt kicsit eltolódott a dolog. Egy 65m2-es újépítésű lakásról lenne szó, szigetelése elég jónak tűnik, télen alig kellett fűtenünk (mondjuk elég enyhe tél volt), meleggel kapcsolatban még nincs tapasztalatom, szeptember óta lakunk itt.Rakok fel egy alaprajzot, ti mit ajánlanátok? Az ablakok ~ÉK-re néznek, a pirossal jelölt helyen van kialakítva hely a beltéri egységnek. Esetleg megoldható egy beltéri egységgel, vagy mindenképp kellene kettő? Ha nem muszáj, nem vinném végig a kábeleket a falakon. Nem vagyunk nagyon nyűgösek a melegre, az előző 1,5 szobás, 35m2-es panellakásban egy 2,5KW-os klíma volt a nappaliban, azt 22 fokra állítva simán aludtunk a hálóban.
-
feco70
senior tag
Nekem is furcsa ez a fél óránként olvasztás, meg arra a pár percre érezni a helység, hülését? Az anyósomnál november óta megy folyamatosan, szereti a meleget, volt amikor esténként fől nyomta 26 fokra. Közel se volt sok víz, és nem olvasztott sűrűn. Nem panaszkodott egyszer se, hogy vissza hűlne a szoba. Amugy azt mondják a szakik, most nem volt hideg, de gyilkos idő volt a klímákra, 0 -5 a legroszabb, akkor jegesedik igazán.
-
erdey_a
addikt
-
R.Woodoo
tag
Sziasztok! Syen Bora Plus tulajdonosok tapasztalataira lennék kíváncsi, elégedettek vagytok a géppel? Vannak-e tipushibák illetve nem rendeltetésszerű jelenségek?
-
nem értek hozzá, csak leírtam a kapott infókat.
9 hónapig vacilláltam én is mire kisült a Comfora,de ha tehettem volna anyagilag akkor egy komolyabb mitsu vagy perfera lett volna a vége vagy egy Nordic Pana.
ha csak 1 vagy két gép kellett volna akkor biztos, hogy inkább a tuti minőségre mennék, és 450 ezer vagy az fölött nem vennék Greet hiába csúcs belőle.
Az 5 kW beltéri akkorát fújt még kis fokozatokon is,amikor elmentem megnézni a Fujitsut , hogy nem tudnám bevállalni, ha akarnám se, szerintem felső kategóriás termékben sem.Ezért lett 2 darab 3,5 inkább.
Aztán lehet hogy az u crown ebből szemszögből jobb, mint a Fuji Luca, de vannak kétségeim. Az Amber nekem vállalhatatlan volt még a 3,5 kW verzió is hangra. -
ha rákeresel a "crown" szóra itt a topikban találsz érdekes infókat és pár tapasztalatot is.
ha Klímás megengedi beemelnék ide az anno nekem írt privijéből pár sort :
"Nálam nappaliban megy egy 3,5-ös Sensira, de +2 fok alatt,
ilyen párás időben 30-35 perc fűtés után leáll 10-percre leolvasztani,
és érzékelhető a helység hűlése. ( 24 óra alatt 20liter vizet termel )
Szobába egy 2,5-ös Perfera, éjszaka talán 3-4 alkalommal olvasztott le,
de nem ébredek fel rá ,12 óra alatt jött le 3 liter víz.
Szobában a 20 dB hangnyomás már a hallható kategóriába esik,
de egyáltalán nem zavaró, és kényelmesen kifűti 24 fokra, 200-300 wattot eszik
óránként, ( 16 m2 ) és néha le is áll mert megvan a hőfok.
Míg a nappali ami 32 m2, 5 fok alatt nem használható a
leghalkabb fokozat, minimum 1-esen kell mennie, de néha 2-esen, és ritkán
fogyaszt ebben az időben 600 watt alatt, inkább 1kW-ot szereti.
A lényeg az egészben, hogy 16 m2 ebben a 0 fok környéki időben a Perferával
szinte hangtalanul 4 kW-ba kerül, míg 2szer ekkora terület a Sensirával, 1-es 2-es
fokozat ventilátorral, ami már 24-28 dB 14-16 kW/nap, ez mellett behallatszik
a kompresszor hangja is, mikor jobban feltolja a nyomást."lehet azért hogy ah tényleg fűtőgetsz azért meggondolnám egy felsőbb típus vásárlását .
-
PishT
tag
válasz
TeeJay #38099 üzenetére
na igen,emiatt (is) inkább biztosra mennék a egyel fentebbi kategóriában.
meg új ház (költözés),nem tudom milyen lesz annak a "klímája", és hogy mennyit fogom igazából használni télen. (elektromos kazánnal, vegyesen, de lehet csak alkalmanként)
Gree U-Crown Silver hol lehet? (ha lehet így rangsorolni..) FTXF50 és FTXP50M közt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest