Hirdetés
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaied
addikt
válasz
sanswithme #82199 üzenetére
Egyértelmű mivel a Razer DeathAdder Essential nem éppen jól sikerült darab, kifejezetten kerülendő. A Deathaddder V2 jobb lenne, ha már a G403-ért adnál 20ezret a 22 nem sokkal több. Esetleg Xtrfy M4 lukas kivitelbe, ha az bejön.
Szerintem a G403 ért a 20 ezer is pénzkidobás.... -
-
Sirandrish
legenda
Skacok. Merre lehet jó minőségü teflon tappancsot venni? Cestus 510-re..
-
-
válasz
4nick8 #82189 üzenetére
Na. Az első olyan Xtrfy egér, amire azt mondom, hogy megférne itt. A moduláris tenyértámasz egyáltalán nem parasztvakítás és a hardveres polling rate kapcsoló is üdvözlendő.
Egyedül a talpkonfigurációval nem vagyok 100 százalékosan kibékülve, de szerencsére azért nem estek át vele a ló másik oldalára.
-
4nick8
őstag
Xtrfy M42 brutál lett.
Badseed tech teszt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Krisszer #82186 üzenetére
Nekem is elég nagy kezem van és ezek szerint, ha nekem megfelel az MX518 forma, akkor a G402 is elég lesz.
-
Atilla001
senior tag
Üdv! SS rival 310 szoftverét ha feltelepítem, beállítom és nem engedem hogy háttérben fusson, az megoldás lehet? 1x ha beállítok rajta valamit, de nem kell hogy fusson. Vagy mehet nyugodtan nincs erőforrás igénye? thx
-
Wolverine
félisten
Izzadás ide vagy oda, végül a Zowie EC1-A lett a nyertes, tegnap át is tudtam venni végre, és egyelőre remeknek tűnik
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Synthwave #82180 üzenetére
Egyelőre megnézem ezt a hármat, a Rival 3 amúgyis olyan forma, mint a Hati és nálam már a 15e Ft is abszolút felső határ egy egérre.
Egyébként tudja vki hol lehet kapni egértalpakat külön? Deathadder 3.5G-re lehet vennék, meg majd talán az új egérre is, majd meglátom. Köszi.
-
"szóval nem a karommal tolom fel/húzom le az egeret célzás/stb közben, nem érintkezik az egér és a tenyerem"
Sokszor nekem sem, ezért nehéz körbeírni, hogy miképp használom; tulajdonképpen ha minden szituációt figyelembe veszünk, a háromféle fogás össze-vissza keveredik, bár clawból van a legkevesebb az egyenletben, pure palm meg szinte semmi.
A Hati engem meglepett; csak próba erejéig volt itt, aztán végül nálam maradt és main puff-puff patkány lett belőle. : > Amúgy van belőle kisebb verzió is. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Synthwave #82175 üzenetére
Én totál ftipes vagyok, csuklóból játszok, kalkulátorok szerint 13-14 cm/360-as sensivel játszok már amikor próbálok normálisan ftippel játszani ezen a batár DA-en.
Nekem a csukló/ujjhegyem között 20 cm, széltől szélig ahogy a RJN mutatta pedig 10 cm a kezem. Sztem ugyanúgy mértem mint te. Én vertikálisan behúzom az egeret a tenyerem alá játék közben, szóval nem a karommal tolom fel/húzom le az egeret célzás/stb közben, nem érintkezik az egér és a tenyerem, legalábbis ez lenne a cél, de a DA 12,5 cm hosszú így már bele-bele ütközik ha nagyon behúzom.
Rendeltem 3 egeret:
- Gigabyte Aorus M2 ami elvileg olyasmi, mint az MX300 (illetve a mostani G102/203, csak a szélei elvileg nem "szappan" hatásúak, hanem egyenes).
- HyperX Pulsefire Core ami rövidebb, keskenyebb, alacsonyabb, könnyebb mint a DA, ambi és a segge nem szélesedik ki
- Rival 3, aminek kiszélesedik a segge mint a te Hatidnak, nagyon hasonló az egeredhez
[link] , de a Hati már majdnem olyan hosszú, mint a DA
Eléggé különböző formák szal mivel életemben volt összesen két komolyabb egerem, ezért most kénytelen vagyok kipróbálni mi jön be. A CM710 sztem túl keskeny lenne.
Egyébként melóhelyen az összes gépnél ilyen egér van: [link]
11 cm x 6,2 cm x 3,2 cm, az én fogásomnál ~59 mm, mindkét oldalában van egy kb. 1 mm-es konkáv mélyedés ami tökéletes, az egész egér tökéletes lenne nekem fingertiphez, de játékra valszeg nem jó (nemtom kipróbálni, de kb. 3-4e Ft szal sejthető). -
Doom
aktív tag
Köszönöm az ajánlásokat. Kis tapasztalati beszámoló, elnézést a hosszáért.
Sikerült 1-2 napig kipróbálni a CM 710-est és a Viper minit. Utóbbi sajnos túl keskenynek bizonyult, a CM 710-esen pedig valahogy olyan idegesítőek a lyukak, hogy zavarja az ujjaimat (mert a lyukacsos részen fogom). Pedig a formája nem lenne rossz. Más lyukas egereknél nem éreztem ezt érdekes módon, valszeg a lyukak kialakítása nem jó nekem.
Elmentem a Pixelbe, ott is végigfogdostam jópár egeret. A Hati-S, Sköll-S, Deathadder mini és a Model O- túl kicsinek bizonyultak. Keskenyek, és az ujjaim túlzottan előre nyúlnak a gombokon. Xtrfy M4 nem volt rossz, de kifordul a kezemből. Xtrfy M42 már egész jó volt, a Model D- is szó-szó. A normál Viper és a normál Hati volt még talán a legjobb, de az utóbbi az Endgame után kevésbé minőséginek hat, a Viper meg nem tűnt annyival kényelmesebbnek, hogy megérje lecserélni. Lehet persze, hogy ezt is próbálnom kellene egy-két napig.
Arra kellett rájönnöm, hogy nincs olyan közép-felsőkategóriás egér, amely belesimulna a kezembe, valószínűleg úgy fogom az egeret, ahogy egyik gyártó sem gondol rá, vagy nem tudom. Ha jól értem, kb. úgy, mint SynthWave, ahogy előttem írta, csak kicsit kisebb a kezem. Mivel viszonylag hátul fogom az egeret, a legtöbb esetben nem oda esik a hüvelykujjam, ahová a gyártó tervezte (a keskeny részre), hanem kicsit hátrébb, az oldalsó ívre, ami kényelmetlenné teszi a fogást. Ezért volt jó a Diamondback és a G203, mert azoknak nem íves az oldala, és ezért viszonylag jó a Hati M, aminek kicsi az íve az oldalában.
Ezért arra juttottam, hogy át kell szoknom valami olyan fogásra, ami kompatibilis a mai egerekkel. Addig kísérletezem tovább az Endgame-mel, mert amúgy a formáján kívül nagyon jó egér. Mivel nem játszom kompetitíven, ezért nem életbevágó a dolog.
Illetve, ha tudtok olyan egeret, aminek oldalt nincs, vagy kicsi az íve, akkor azt még szívesen venném.
Köszi még egyszer. -
CM MM710: ~54 mm a legkeskenyebb pontján (középen), ~62 mm a legszélesebb pontján (far).
Most mértem le.
Amúgy alapvetően claw/fingertip hibrid (bár sokszor talán a meglehetősen laza, jobbra döntött palm/fingertip keverék egy fokkal jobban leírja), minimális alkari támogatással csuklóból játszom, a finomkorrekciókat ujjbegyekkel végzem. A tenyerem 9 cm széles, a csuklóm és a középső ujjam hegye közt 20,2 cm-es távolság van, a kedvenc formáim pedig a Logitech MX300/G1/G100(s)/Ninox Aurora, de a MS WMO 1.1a-t/SteelSeries Kinzu v1-et is eléggé csipáztam (és az MM710 se rossz, de kicsit kisebb, mint az MX300 és csapottabb a hátulja).
Ennek fényében baromi kényelmesnek tartom a G-Wolves Hati HT-M Classicot. Csak egy gondolat.
-
Hoffer
őstag
1. Mennyi a keret?
20-30k
2. Használtpiac játszik?
nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
nem
4. Mire használnád az egeret?
CS:GO
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
fingertip
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
19cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
nem tudom
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
szeretem ha világít, tehát RGB előnyEzeket néztem:
Steelseries Aerox 3
Rival 600
Sensei Ten Neon Rider Edition
Rival 3
Logitech G502 Hero -
copass
veterán
SteelSeries Rival 310 mod. tudom-tudom elgurult a gyógyszer, de annyira jó a formája ennek az egérnek hogy nem volt szívem eladni. Viszont a súlya zavart 88g. az eredeti gumírozás nehéz volt 10g, ezért mennie kellett, a dpi gomb fedél+tartó elemnek is, ahol tudtam megfúrtam. griptape oldalt tesa kétoldalas ragasztóval került rá a vastagság miatt, így szépen rásimul a formára. így most 80g lett, griptape nélkül ~74g.
-
-
fLeSs
nagyúr
Nem reklámcélból csak szólok, hogy jelenleg lehet kapni XM1-et az egyik hazai boltban 15e-ért (normál ára 23+). Black friday környékén (hó elején) még 10-re volt leárazva. Mondjuk nemtom, hogy ez az első verzió-e vagy a frissített, mindenesetre csak a fekete van leárazva.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
guftabi96 #82152 üzenetére
Ismerem a RJN videóit, csak az a bajom, hogy a Techpowerup-os arc aki szintén komolyan nyomja az egérteszteket illetve az rtings.com vagy éppen a gearsearch.gg sok egérnél más értékeket mért. Szóval gondoltam ha vkinek szószerint kéznél van az adott egér szánhatna rá 2 mp-et hogy lemérje és beírja ide az eredményt.
Ha már az MM710-et hoztad fel RJN 5,45 mm-t mért, a TPU viszont 6,06-ot, az rtings 6,1-et, a gearsearch pedig 5,7-et...igencsak nem mindegy. 5,45 az nagyon kicsi nekem, a 6 viszont már jó lenne.
Btw 20x10-es lapát kezem van cingár ujjakkal.Régen volt egy MX300-am (ami Synthwave-nél landolt
), visszanéztem régi Q3 demókat és olyan dolgokat nyomattam vele (flickek, 360-ak) amiknek a közelébe nem érek amióta a DA3.5G-m van, csak amikor ezt megvettem még fogalmam nem volt az egeres dolgokról. 7 éve szenvedek ezzel az egérrel, máig nem találtam egy értelmes fogást rajta az én kezemmel. Próbáltam erőltetni palm/claw hibridet, de a karommal nemtok célozni, mindig visszatértem fingertiphez, csak ahhoz ez nagy és nehéz is.
-
Krisszer
aktív tag
mivel az előző egerem (Bloody ML160) meg találta önmagát hülyülni, így új rágcsáló után keresgélek.
1.: a keretem hozzávetőlegesen 10-15k, efelé csak akkor megyek ha kávét is főz!
2.-3.: használtpiac és külföldi rendelés kizárva
4.: jobbára FPS gaming és böngészés
5.: palm grip
6.: a probléma itt kezdődik. 22 centi, és széltében nagyjából 12-13 centi.
7.: játék közben újabban 2k körül, böngészés közben általában 3 és 5k DPI közt
8.: előre-vissza gombokat nagyon megszoktam, ugyanitt játék közben is megszerettem, és még azon kívül pár nem lenne hátrány, de az se világvége, ha nincs. RGB se előny, se hátrány. ugyanitt, valami picit magasabb hasú egérke szimpatikusabb lenne, hogy a tenyerem háromnegyede ne az egérpadon legyen.
oh, tudom hogy sok bajom van, de ha egy kicsivel könnyebb lenne mint az ML160, az se lenne baj!köszi mindenkinek előre is,
L -
Sziasztok!
Model O egérhez szeretnék puhább (könnyebben benyomható) kapcsolókat a főgombok alá, mint a gyári. Milyen kapcsolók irányába lenne érdemes nézelődnöm, ami beférne a gyári helyére?
-
adrian14
tag
Nekem tökéletesen megfelelne a vezetékes is. Néztem a logi G502-es egerét, ami nagyon hasonló formára, viszont ott is olvastam egy két hibáról. A G402 hyperion fury-ról nem találtam kb semmi rosszat. Szerintem azt fogom megvenni így látatlanban. Mi a véleményed? Az a típus ajánlott, vagy van valami alternatíva?
-
Apophis
őstag
Sziasztok!
Új egeret kell néznem, eddig több MX518 és most vagy 10 éve G500 volt, ez utóbbi kezdett el haldoklani. Egy régi, de még mindig tökéletes Corepad teflon bevonatú üveg padon használnám.
1. Mennyi a keret? nincs, de szeretnék 20k alatt is kérni véleményt
2. Használtpiac játszik? nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? ha itthon meg lehet valahol nézni élőben
4. Mire használnád az egeret? játék + alap dolgok, de inkább masszív legyen, mint FPS-re kihegyezett
5. Hogyan fogod az egeret? fingertip, Churchill
6. Mekkora kezed van? 17-18 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? high/mid sense
8. Egyéb igények: back/forward gombok hüvelykujjnál mindenképp, érzékenység állító, normál méretű teflon talpakKöszönöm!
-
laci1117
tag
Sziasztok,
Elkezdtem átnyálazni az összefoglalót de ez nekem túl "profi", úgyhogy gyorsan elvesztem benne.
FPS játékhoz szeretnék valami normálisabb egeret 15k körül, ha lehet hüvelykujj tartóval és sniper gombbal. Trust ki van zárva.
Nem kell, hogy csili-vili legyen, sőt.. inkább letisztult.
Stílusban a Razer Basilisk V2 nagyon tetszik, de az ára nem túl barátságos.Előre is köszönöm ha tudtok segíteni és ajánlani valami használható egeret
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Nem teljesen egyértelmű a listából, de a G703 Lightspeed ajánlott egér? A listában mintha az lenne, hogy a G403 HERO inkább, de abból nem nagyon találok már vezetéknélkülit. Vagy mit lenne érdemes vennem, ha ebben a kategóriában gondolkodok? G402 hyperion fury-ről váltanék. A jelenlegi egeret is nagyon szeretem, de nemrég váltottam vezeték nélkül billentyűzetre, és úgy döntöttem megszabadulok még egy vezetéktől, ha tudok. Nem játék a cél, de ettől függetlenül szeretem a "profibb" perifériákat. Világítás stb nem kell egyáltalán nekem.
Köszönöm!
-
Xelo
addikt
válasz
DEJVID #82155 üzenetére
nekem van logitech g305, illetve azt egy steelseries rival 3 wireless-re cseréltem. én fingertipes vagyok és igazából mindkettővel elégedett voltam, de a kettő közül tuti hogy a steelseries-t venném, minőségibb az anyaghasználata. az hogy neki palmra mi jó, az függ a kezének a méretétől meg úgyamúgy a személyes preferenciájától.
-
DEJVID
őstag
válasz
DEJVID #82154 üzenetére
Áh, nem tudom tanácstalan vagyok. Apámnak lenne az egér, játékra nem használja, vezeték nem kell, de szeretnék egy minőségi egeret venni neki. Most egy G9-et használ, az én Deathadderemet nagynak találta.
Kaptam javaslatot a Tt eSPORTS Iris Optical RGB és a Cooler Master MM530/531 modellekre, de ezek nem igazán jönnek be.
Igazából nem tudom, hogy fogja az egeret, biztos van hogy pihenteti palm fogásban, de szerintem fingertip is megy néha.
Tudtok javasolni valamit? -
DEJVID
őstag
Sziasztok!
G305 palm fogásra mennyire vállalható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest