Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Hobby elektronika
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adonimus
senior tag
Sziasztok.
Továbbra és keresnék szerelőt aki egy Logitech G500-ban microkapcsolót és teflontalpakat cserélne.
Köszi.
-
-
Amerigo57
őstag
válasz
jaffa 2843 #80783 üzenetére
A tesztet a TrueMove3 szenzorról , a Steelseries cég és a Pixart tervezői cég
közösen csinálták , az ö teszt grafikonjuk van a képen. -
válasz
Amerigo57 #80780 üzenetére
Ez kb annyit jelent, mint pl egy autóval lehet ablakot törölni 600 km/h-ás sebesség mellett. Plusz marketinganyagot érdemes egy egészséges szkepticizmussal is kezelni.
Marhaság ez a grafikon. Ha ránagyítasz két hangya pöcsére, akkor van az a nagyítás, ahol már látszik, hogy nem ugyanakkora a kettő. Rohadt károsak ezek a grafikonos illusztrációk.
-
Amerigo57
őstag
-
Amerigo57
őstag
Egy kis érdekesség a TrueMove3 szenzorról.
A TrueMove3 új mércét állít fel a múltban és a jövőben minden játékérzékelő számára. Ahelyett, hogy csak a CPI-re összpontosított volna, a TrueMove3-at igaz 1: 1 követésre tervezték. Egy adott távolság mozgatása az egérpadon azonos pontos távolságot eredményez a képernyőn. Nincs gyorsulás, nincs nyomkövetési hiba és nincs késés.
-
Alex18
tag
válasz
SunMount3r #80775 üzenetére
A kattintás pár napja nem ment a görgővel de utána pár erősebb lenyomás után megjavult ezért szét se szedtem. Ezeket leszamitva semmi baja pedig pár ezer intenzív fps óra van benne :) .
-
Alex18
tag
Sziasztok!
Egy logitech g402 hyperion fury egerem van de néha idegesít a vezeték ezért gondolkozok hogy lecserélem vezeték nélkülire kb 25000ft lenne a keret és csak logitech márka jöhet szóba. Esetleg mire lenne érdemes lecserelni?
Előre is köszi a válaszokat! -
SunMount3r
nagyúr
Nem fikáztam, csak elmondtam nekem miért nem jó. És azért is, mert mint kiolvasható volt és mára már nekem is egyértelmű, hogy hiába nagyon trendi manapság az ilyen jukacsos, kikönnyített egér és van is belőle egy dömpernyi különféle típus, egyik sem haladja meg a max 5 gombos kivitelt. Ha olvasok egy ilyen új, vagy általam még nem ismert gyártótól, egyből megyek a honlapjukra, de hiába...
-
Zaied
addikt
válasz
SunMount3r #80771 üzenetére
Nekem csak azzal volt bajom hogy fikázol egy olyan egeret ami alapvetőleg jó, csak neked nem
-
SunMount3r
nagyúr
No látjátok, nincs "két teljesen egyforma"... Akkor már hadd engedtessék meg a saját igényeim szerint... De amúgy meg alapból úgy vélem, hogy ebben a halmazban, amiben én vagyok, még sokan lennének.
Copy&Paste: fotelből, ölben gépelek, egy ennek megfelelő, könnyű és kicsi, bill-zettel, de sehol sem lenne a ahhoz képest, amikor az egér plusz gombjaival tudom csak úgy pikk-pakk ugyan ezt, hogy rá se nézek. Ha amúgy nincs bill.-zetet igényló tevékenység, akkor nyűg külön megint ölbe venni+bekapcsolni, csak a C&P kombóért, ami nálam így elég gyakran megesik.
Nekem az egér "fő funkciói" között már réges-rég ott van a min. 7 programozható gomb is.
-
Zaied
addikt
válasz
SunMount3r #80768 üzenetére
Én se gondolom magam egyiknek se(PS, CO, Indesign, Illustrator +hétvégi gamer), de ha nem állítgatod a dpi-t esélyt kapsz arra hogy reflexből használj egy egeret.
Copy&Paste szerintem billentyűzeten makrózva alap, miért csinálod egy olyan eszközzel ami mozog.
Igen mások az igényeink, de ehhez az egereknek semmi köze. Funkcióját ellátja(jó szenzor, van 2 gomb), a többi már csak extra. Én annak örülnék ha az egerekbe görgő helyett egy le föl gomb lenne, két hosszú főgomb egy szimetrikus formába, púpos hátsóval.
-
copass
veterán
válasz
SunMount3r #80768 üzenetére
én se, de sokszor mellé nyomtam ha nagyon eksön vót!
nekem bőven elég az alap 5 gombos egér. minél jobban megvariálom annál nehezebb lesz visszaszokni ha neadj isten bedöglik a sokgombos csodaegér!
ctrtlcv-nél gyorsabb nincs, talán ha kirakod billenty dedikált makrógombra vagy macropadra.
de akkor már fel kell emelni a kezed a billről.
volt anno g300-am, háát jónak tünt egy darabig de aztán csak a nyűg volt vele...
mx master 3-at visítva vittem vissza. az extragombok extra szarok voltak. pl. a bal hüvelykújjnál lévő gomb panra jó lett volna terv rajznál, csak éppen egy szutyok kapcsoló került bele...programban meg külön móka volt mindent beállítgatni rá.
namármost én minden évben újra beállítom az verzióváltásnál az egész kezelőfelületet a nulláról (cad progi újverzióknál ezt muszáj) nincs energiám baszkódni még egy egérrel hogy mit fog kezelni és mit nem az extra gombokra. -
SunMount3r
nagyúr
Oké, én nem vagyok Pro Multis FPS gamer (vagy aki annak gondolja magát), de még csak koca multis sem. Általános felhaszn.+Single Player (de amit lehet és érdemes azt is inkább Gamepad-el tolom), de mind 2-tőben fontos, hogy legyen legalább 7 programozható és kényelmesen elérhető gombom, ha az egérről van szó (a Copy&Paste páros, minél könnyebb és gyorsabb lefuttatása szerintem alap). Mások az igényeink...
-
copass
veterán
válasz
SunMount3r #80765 üzenetére
simán meglehet nyomni menetközben, ha felül van a dpi váltó gomb. én rohadt mód utálom.
Xtrfy m4 -et pont ezért szeretem, rival 310-nek is kikapcsoltam a francba szoftverben.
simán a terhelés/súly miatt van az hogy mi lesz könnyebb kapcsoló és mi nem. -
Zaied
addikt
válasz
SunMount3r #80765 üzenetére
Xtrfy minek számít nálad(mert annak is van)?
A DPI gombot te hova raknád, szerintem erre nem is kellene dedikált gomb, telejesen fölösleges. Vagy menet közbe kapcsolgatod, minek?
A weboldal irtó gáz, én se találtam egy rendes termékinfót rajta. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #80763 üzenetére
Jóvanmár, a freki váltó még oké, de a DPI mi a fenének van az alján? És ha már amúgy is van 2 plusz gomb, akkor miért nem "teljes értékűek"? Mert a a micro kapcsoló olyan sokat nyom és az ezekhez így nem kell? Mind1, leszálltam a G-Wolf-ról (meg a többi hozzá hasonló New Kid jukacsegér gyártóról is, majd ha Large-ba tolnak ilyet, rendes 7 gombosan, akkor visszatérhetünk rá...)
(#80764) 4nick8: Gúnyolódni azért nem kell... (A hivatalos gyártói oldaluknak meg így továbbra sincs semmi értelme).
-
4nick8
őstag
válasz
SunMount3r #80763 üzenetére
Hint hint nem ide szól a kupon kód.
-
SunMount3r
nagyúr
Hol van ezen "7 gomb"?
A hivatalos oldal meg egy kummát se ér, bármelyik egérre kattintok ugyan az oldal ugrik be újra. Se spec, se semmi? Hát így nem keltik valami komoly gyártó érzetét...
-
4nick8
őstag
Sokan várnak a model D minus-ra. Szerintem a Sköll mini jobb.
49gr vs 61 gr
3389 vs 3360Titkos kupon kód: skollminirulez
Tudjátok hol?!
Vita on!
-
Amur
addikt
segítsetek választani valami jót:
1. Mennyi a keret? 5-6 ezer
2. Használtpiac játszik? igen
3. eBay, külföldi rendelés játszik? jöhet, kivéve kína, az most hosszú
4. Mire használnád az egeret? játék(nem fps, lassab reakcióidő is jó), adatbevitel, szövegszerk.)
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? ezt nem tudom, az összes ujjam körbeöleli, egyik sem fekszik a padon mellette, a hüvelykujjam és a kisujjam is az egér oldalán. a három "középső" az egér tetején pihen
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 18
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? nem számít a pontosság
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) a silent előny de nem feltétel
hardveraprón ránéztem hogy az ajánlóban felsorolt egerek közül van-e valami.
Ott steelseries rival 100 ill. 110-et találtam. 6 ill. 8 ezerért. Ha újonnan is van az 5-6ezres keretben valami nekem való, akkor evidens hogy azt választanám. Köszönöm a segítséget!
(utóbbi kb. 10 évben telefont, monitort, fejhallgatót is PH tanácsok, javaslatok alapján vásároltam MINDIG, mindegyikkel maximálisan meg vagyok elégedve, ez már lassan hagyomány hogy innen kérek tanácsot!) -
niof
veterán
Én egyszer beállítottam az ellenállását a nekem megfelelőre, és azóta nem kellett hozzányúlni. A súllyal nincs gondom, nem döntő szempont. Az oldalra döntés néha jól jönne, vannak alkalmazások, ahol hasznát venném, de a fent említett stabilitás az, ami miatt kissé tartok tőle. Az optikai switch meg egyértelmű, hogy jobb lehet, mint a mechanikus. Csak nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez miatt megéri beruházni rá. Ha esetleg nem jó a billentés feature, akkor kidobott pénz lenne csak... Ezért kérdeztem erről, hogy mi a tapasztalat.
-
Zaied
addikt
Izlés kérdése a dolog, szerintem a fokozatálítósok mind rosszak. Az oldalra billenés hasznosságáról is hasonlókat tudok mondani. V2 őt még nem szedtem szét, de ránézésből ugyan úgy oldhatták meg.
Nekem nem jön be a Basilisk szóval a 3 napos próbanapnál egyikről se tudok többet mondani.
Szerintem csak a súly és a optikai kapcsoló megéri a váltást, akár milyen is a görgője, azért írtam az első hozzászólásom is. -
niof
veterán
Miért rossz? A V1-nek semmi baja a görgőnek. Meg úgy egyáltalán, nincs semmi baja. Teflont raktam az enyém aljára is, amivel sokkal jobb lett.
Inkább konkrétan az oldalra billentés és a görgő kattintás stabilitása érdekelne, hogy mennyire lehet miss-click-elni. Anno volt egy drót nélküli logi egerem, ott jól működött, de volt több olyan egérhez szerencsém, ahol ha nem pont úgy nyomtam le a görgőt, akkor nem azt csinálta, amit akartam. -
niof
veterán
Sziasztok!
Van már tapasztalat itt a Basilisk V2-vel kapcsolatban?
Azoktól érdeklődnék elsősorban, akinek volt vagy van V1 is. Nekem van V1, és kíváncsi lennék az utódra. Főleg a görgőt érintő változtatások érdekelnének, hogy az oldalra billentés jól megoldott, stabil e? De minden egyéb vélemény is érdekelne.
Előre is köszi a válaszokat! -
féldekás
aktív tag
Erre valaki?
-
Zaied
addikt
válasz
4nick8 #80736 üzenetére
Jaaa, a fehér matt kifejezetten bejön nekem, anyagra tényleg nem nagy szám. Elég átlagos szinei is vannak. Szerintem már ezt beszéltük hogy 20 ezret nem igazán ér meg, de most eléggé stagnál az ára mindenhol.
Én annak örülnék ha az Xtrfy-nek több ilyen könnyű egere lenne
-
Zaied
addikt
válasz
Zοltta #80734 üzenetére
Viszonyítás kérdése a dolog
Akkor egy Zowie EC1-et vennék, nagyon megbízható, de minden másban meg jobbnak tartom a felsorolt 3 egeret.A G-Wolves Skoll nagyon hasonló a Modle D-hez, én csak azért nem szeretem mert a talpa nem az igazi és drágább is. Ugyan azok a hibák előfordulnak itt is csak ritkábban.
Az Xtrfy M4-nél én egyenlőre még csak 1 ilyen esetről tudok, szóval talán az lenne a legjobb választás, de az a legkisebb is. -
Zaied
addikt
válasz
4nick8 #80732 üzenetére
Model O-nál nekem 8/1 volt rossz eddig(az az egy is magyar Alzás vásárlás volt).
A D-vel nekem is több bajom volt 6/2, főleg a először megjelent darabokkal.Biztos jobb statisztikád van, de a másik két márkáról is lehet mostanában hallani hogy ugyan azok a bajok jönnek elő.
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Eddig egy Genius Gila egeret használtam, de a bal egérgomb elég furcsa dolgokat produkál.
1. 5-6.000Ft-ra gondoltam.
2. Használtpiac is játszik.
3. Akár külföldi oldalról is megrendelem.
4. Böngészés, irodai felhasználás, kevés játék(FS 19, GTA 5), FPS, lövöldözős játékokkal nem játszok.
5. Palm
6. 19cm
7. A jelenlegi egeremet közepes érzékenységen(Genius Gila), és a Windows-ban is közepesre van állítva a csúszka.
8. A Gila-val teljesen meg vagyok elégedve, méretben, használhatóságban.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Zaied
addikt
válasz
Zοltta #80729 üzenetére
A Deatadder V2 könnyített egér, teflontalp, optikai kapcsoló, paracord. Nagyon messze van a Chroma minőségétől (a melegedés részén nem tudom van e javulás
).
A Model D egy igen jó egér, előfordulnak gyári hibás darabok azokat azonnal vissza kell küldeni! (ez amúgy az ilyen egereknél jellemző, nem egyedi eset)
-
Zοltta
senior tag
Logi előtt egy DA Chroma volt, de megpusztult az oldalsó gombja és a bal klikk... és tenyérnél szépen melegedett és kicsit nehézkes volt..
Karmost azért használom, mivel nagy a kezem és nem mindig a padon tolom hanem fel is emelem az egeret.
Glorious Model D Ez igen csak megtetszett
-
SunMount3r
nagyúr
A Hyper-X Pulsefire Raid nem ajánlott? És a Hama URage egerek közül sincs jó?
Rájöttem, hogy nekem lehetnek oldalt is plusz gombok valahol, a lényeg hogy minimum 7db legyen rajta összesen. Méretben és formában az MX518 az ideális továbbra is, de "beérem" egy G403 szerűvel is, de annál lejjebb méretben és formában nem adom.
-
Zοltta
senior tag
Hali , Jelenleg egy Logitech G403 asom van és elgondolkodtam ,hogy mi lehetne az utódja szinte hasonló paraméterekkel mint ő ?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
copass #80718 üzenetére
Akkor ezt valamiért rosszul tudtam? Sorry. Lehet a visszaküldéssel kevertem, meg a webshop-ok erre vonatkozó leírásai is elég zagyvák, hiányosak (lehet a "kiskapu hagyás" miatt). Meg a hazai törvényekből nem néztem volna ki, hogy ennyire fogyasztóbarátok. Garis vissza postánál meg egy angliai shop-nál volt már nekem is, hogy kérdéses sem volt, hogy azt is megtérítik.
-
copass
veterán
válasz
SunMount3r #80717 üzenetére
szállítási díjat(szolgáltatás) ha kiszámlázták neked, akkor vissza kell utalniuk.
minden esetben visszakaptam a termék+szállítási díjat.
visszaküldésnél, garinál te állod a számlát. jobb cégek ingyen küldik a futárt. -
SunMount3r
nagyúr
A törvény szerint arra nem kötelesek. Ha nagyon jófej a bolt, akkor persze lehet ilyen is és akkor írnák is biztos a weboldalukon, de ilyesmi Mo.-i webshop-okkal nem szokott előfordulni... A garanciális visszaküldéseknél viszont nem tudom pontosan hogy van, gondolnám, hogy akkor meg kellene nekik téríteni, de ezt sem nagyon hiszem.
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintem a Logitech is jönni fog nemsokára valami lukacsossal. Lehet a G403 Hero "Lukacs Edition" lesz az elő (tipp).
(Sajnos a lukacsos egereknél (nekem) még kevesebb az esély a legalább 7 gombra, mondván, hogy az az egy plusz gomb is "túl sokat nyomna"... Ja legalább 0.3 grammot, az meg milyen durva már... )
-
Amerigo57
őstag
Régi német erdőmérnök kollégámnak sikerült elintéznem ,egy menyét
szállítási papírjait Magyarországról , - Németországba.
Tudja , hogy gyűjtöm a számítógép egereket ,megkérdezte , hálából milyet egeret szeretnék.
Némi töprengés után , bár nálunk is kapható volt -valószínűleg akkor a fehér színe miatt nem érdekelt .
Így a választásom a QPAD OM-75 Pro egérre esett.Mai nap kibontva kipróbáltam . Fogásra , nagyságra , alakra hasonló a
Mionix Naos 3200, Mionix Naos 7000 , Mionix Naos QGegérre.
A felülete csúszósabb , mint a Mionixoké , Palm fogásra
19 cm nagyságú kezemhez kényelmes. ( 125x90x42 mm )
Igaz , hogy Avago 3060 szenzor van benne ,és a DPI állítások csak 400- 800 - 1600 DPI .
Eltettem az egér gyűjteményembe , a többi Mionix egér mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Bluetooth hangszórók
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- VoLTE/VoWiFi
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest