Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaied
addikt
válasz
SunMount3r #80599 üzenetére
Elvileg G403 másolat. Nem rossz egér különben.
[link] -
SunMount3r
nagyúr
A DreamMachines DM4 Evo mennyire ajánlott? G400s után nagyon kicsi lenne? De azt látom, hogy kb. a G403 Hero forma és nagyság. Tehát ha a Hero jó lenne, akkor az Evo is?
-
nuke7
veterán
redragon m686 vélemény esetleg tapasztalat..?
(Asszem itthon az m720 kapható)
https://www.gadgetexplained.com/2020/04/redragon-m686-vampire-elite-review.html
-
TBMC
addikt
köszi! igen szintén listás de inkább csak fejben az ára miatt
viszont, oly kérdésem lenne, van valami közismert hibája a Basilisk Ultimate egérnek? ajánlott ezt használtan venni esetleg?
- lenne használtan egy jónak tűnő vétel, újszerű, garis, minden tartozékkal.a gondom csak annyi, hogy mall.hu-s vásárlás
- soha nem vásároltam még onnan, de nem olvastam jókat sajnos egyáltalán garis tapasztalatokkal...
-
-
ADAM1337
nagyúr
-
-
Zaied
addikt
-
copass
veterán
ebben a nagy melegben elkezdtem ráizzadni nap végére a Rival 310-re, keresni kellett valami szellőset. csak egy nagyobb egér maradt amit nem próbáltam ki még: Xtrfy M4.
valószínüleg azért mert picinek tűnt, pedig 121 mm.
ezért nem néztem a formáját, meglepődve láttam hogy tesztekben Rival 310-hez hasonlították.
kényelmes a fogása 19,5/10 cm kezemez képest is. kisujj is ok.
bal/jobb klikk nagyon könnyű lenyomni, rival310 kicsit keményebb.
oldalsó gombok hosszú úton járnak ~ 2mm, be lehet nyomni a burkolatba. de könnyebben kapcsol, mint a rival310.
görgő taktilisabb és keményebb mint a rival 310 és nagyon halk, ennyire halk görgővel még nem is találkoztam szerintem.
a honeycomb megoldás miatt nagyon jó a fogása, nem izzad rá a tenyerem és oldalt se.
abszolút meglepetés számomra. -
TBMC
addikt
igen, köszönöm! ez a fő problémám vele
egyelőre csak az g502 lightspeed maradt, a 903 volt a kiszemelt, de így kiesett.
Demoman89: tt iris rgb +1 - csak ajánlani tudom
ő volt az első egerem amiért nem adtam ki komolyabb összeget -mivel csak játékra van windows-, és iszonyúan szeretem (fpsre használom csak), meg is tartom wirelessre cserekor is.
-
GPW-n van dpi gomb. Az alján. Bár ez nekem még sose hiányzott egy egéren sem
Amúgy G502-m is volt régen, mielőtt még divat lett, az is jó egér. Jó a görgője is, de szerintem oldalirányú mozgásnál nem elég stabil, billenős. Meg hát ugye nehéz. De a GPW-nél minden nehezebb kb.
-
Demoman89
csendes tag
Sziasztok!
Mivel a jelenlegi egerem (Cooler Master Storm Octane) sajnos dupla kattintást érzékel és állítólag nem érdemes megjavíttatni (Főleg, hogy már 5 éve használom és nincs rajta garancia sem), ezért szeretnék egy másik egeret venni.
Bár már megszoktam, hogy milyen jól néz ki ez, de sajnos ez a dupla kattintás mindent megnehezít!Következőek az igényeim:
1. Mennyi a keret? - 10k max
2. Használtpiac játszik? - nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? - nem
4. Mire használnád az egeret? - Játék (Fps, stratégiai), hétköznapi dolgok
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? - Palm
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. - Nem nagy! A mostani egeremen kényelmesen elfér
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? - 2000-3500 dpi
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) - Nem tudom esetleg van-e olyan gamer egér, amin nincs plusz gombMivel összesen két játékkal játszom jelenleg, ezért ennyiért nem igazán várok megfelelő gamer egeret, de a típustól nem igazán szeretnék eltérni!
-
gaben22
senior tag
Ha valakit esetleg érdekel, Glorious kijött a Model O és O minusra való kerámia talpakkal. Anno vettem pár set Lexipet, de azóta nem volt kedvem foglalkozni vele. Jelenleg én is Model O- egeret használok, úgyhogy erre már nem is fog Lexip menni
, rendeltem G-Floatsból 1 adagot, meglátjuk milyen. Lexip + Model O early adapterek közül páran panaszkodtak LOD problémára (én meg ugye lusta voltam kipróbálni...), feltételezem a Glorious talpakkal ez már nem lehet gond.
-
TBMC
addikt
válasz
supperduck #80565 üzenetére
hasonló keresésben vagyok jómagam is. nekem a g pro nem túl kényelmes, basilik és 903 között agyalok jelenleg
de egyelőre a 903 felé dőlök.
basilik ultimate x
g903
g502
g proHa akku fontos, hogy sokat bírjon akkor g903. 140óra rgbvel, 180nélküle. Szemben a többi max 60órás idejével.
-
supperduck
csendes tag
válasz
supperduck #80564 üzenetére
Most így kicsit utána néztem, és inkább ilyen palm-claw keverékben fogom az egeret
-
supperduck
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek megtalálni számomra a megfelelő egeret!
Egy kis előinfó: Jelenlegi egerem egy razer naga trinity, amivel egyébként teljesen meg vagyok elégedve formailag, nagyon kényelmes számomra, de... a jobb gombot néha nem érzékeli, és mivel FPS játékkal is játszok, így ez elég idegesítő. Vettem egy logitech g pro hero-t (vezetékes) ami tök jó élmény FPS-hez, csak sajnos nagyon kényelmetlen számomra, így 1 nap használat után lemondok róla. (túl kicsinek érzem)1. Mennyi a keret? 50k max
2. Használtpiac játszik? nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? nem
4. Mire használnád az egeret? nagyrészt FPS, néha mmorpg
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? palm
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. nem mértem, a naga kényelmes
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 400 dpi
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) -Egyébként a G pro wireless-t is néztem, azért az nagyobbnak tűnik jóval, mint a vezetékes válrozata.
Ha nem találok jobbat, veszek egy ugyanilyen naga trinity--t, de azért szeretnék kipróbálni valami mást is. (főleg, hogy ismerősi körömben is volt már razerrel ugyanilyen probléma, nem is 1....)
Mivel úgy is szükségem van egy 2. egérre is, így esetleg a trinity javításáról nem tud valaki valamit ? mikrokapcsoló cserére van lehetőség / megéri ?Köszönöm a helpet előre is
-
Amerigo57
őstag
Akit érdekel.
Új lyukacsos ultrakönnyű egér érkezik októberben
PixArt új PMW3370 szenzorral , a német gyártású
Mountain Makalu 67 egér.
Link: -
-
nuke7
veterán
bloody T70-ről esetleg vannak vélemények / tapasztalatok?
Jónak tűnt a formája, de nem tudtam kézbe venni...Esetleg itt is csak fix dpi-re lehet váltani a dpi váltóval..?
-
TBMC
addikt
válasz
Amerigo57 #80553 üzenetére
köszi!
a G pro-nak a fogása ami picit elrettent, egész magasan van a tenyér közepét tartó rész, mintha kicsit claw gripre kényszerítené az embert. Illetve a dpi gomb hiányavagy esetleg más alternatíva ebben az ár szegmensben?
- eddig az 502 lightspeed felé hajlok a legjobban, de ott is vannak negatívumok számomra. -
TBMC
addikt
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni, bújom a teszteket, de még mindig nem sikerült döntést hozni
TT iris rgb wired egeremet cserélném wirelessle. fogásra, mindenre, nagyon bejön, kicsit csúszós, de ilyen ár mellett elhanyagolható volt szvszvisszatérve, az alábbiakat néztem:
- logitech g502 lightspeed
- logitech g pro
- logitech g 903 lightspeed
- corsair dark core prode bármi más is szóba jöhet
1. Mennyi a keret? plafon ~40k környéke.
2. Használtpiac játszik? - nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? - nem
4. Mire használnád az egeret? - csak játék, fps.
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? palm grip
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 19cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 3000-3200
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) dpi állíthatóság középre jól jön, egér bal oldalán legalább 1 thumbbal könnyen elérhető gomb. -
Zaied
addikt
A dpi-t 2000 alatt szoktuk általában tartani, a sense-el meg ezen "lassíthatsz"/"gyorsíthatsz". Nem a windowsba mert az pontatlanságot okoz, de a legtöbb játékba/programba állítható külön. Én pl mindig egérpad méretéhez igazítom a senset, dpi meg az egér legpontosabb pontján áll.
-
Amerigo57
őstag
nuke7
" És igen, a naos 3200 kapható, de annak meg nem állítható a dpi-je
és én 2200-2800 között használnám, és olyan beállítás nincs rajta. "Ha te 2200-2800 DPI-vel használod az egered , akkor nyugodtan mehetnek
a legjobb Nemzetközi CS:GO csapatok versenyzői hozzád tanulni,
REKKLES (Carl Martin Erik Larsson) , vagy
Fnatic Breez ( Pontus Sjögren ) vezetésével.
nuke7
veterán
pedig azt hittem, hogy jókat veszek - amúgy a mionix naos 5000 jó lett volna, csak sajnos nem működött amit vettem
És igen, a naos 3200 kapható, de annak meg nem állítható a dpi-je és én 2200-2800 között használnám, és olyan beállítás nincs rajta(#80538) Amerigo57: jó, de csak a jobbkezes, ergonomikusok játszanak, szóval ezt a számot szerintem nyugodtan lehet minimum harmadolni...
Ezen felül ugye van az anyagi oldala is a dolognak - amit lassan feladok és kúszik felfele a keret- szóval mondjuk azt még szerintem lehet tizedelni...
Mert ahogy nézem a Razer naga trinity is jó lenne, csakhát nem tudok annyit költeni rá egyelőre... -
daehun
tag
Köszi a válaszokat, végül egy Viper Mini lett a választás.
-
copass
veterán
válasz
daehun #80531 üzenetére
egész más a két egér. rival 310 az én 19,5 cm kezemhez pont jó, palmra.
-
copass
veterán
válasz
gyáliSanyi #80523 üzenetére
a méret nem minden. nem mindegy milyen magas és hol.
ha hátul elég magas, akkor hátul fogsz és elöl nem kell annyira sok hely a kisujjnak.
pl. rival 310.
de ha középen magas és elöl is, akkor kényelmetlen lesz mert előrébb fogsz fogni.pl.:razer da v2, mspro,model,stb. ezeknél mindnek középen van a legmagasabb pont.
a szélesség se mindegy, elég széles-e. ha kicsi akkor egy idő után a fogás kényelmetlen lesz, begörcsöl.
razer DA v2 30k környékén van, essentialt nézted.
Logitech MX518-nak hasonló a formája, csak ugye a többi része érdekesebb.
pl. g402 görgője nagyon el van tolva az elejétőől, ezért kényelmetlen használni. ezért csalóka ez a hossz. -
Amerigo57
őstag
válasz
gyáliSanyi #80526 üzenetére
-
Amerigo57
őstag
válasz
gyáliSanyi #80523 üzenetére
gyáliSanyi
Fnatic Gear Clutch 2
131mm x 66.2mm x 43mm
Fnatic Gear Flick 2
131mm x 70.2mm x 40mmSzenzor: Pixart 3360
Felbontás: 12000 CPI
gyáliSanyi
őstag
válasz
copass #80520 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat!
20,5 kézre a 129mm-ert is kicsit keveselik, úgyhogy érdekes lesz a választás! Mondjuk elég lenne egy 2 cm-ve hosszabb, akkor már kicsit tartaná a csuklómat.A G300 115mm, de ebből lejön, hogy a végén 5mm-re van egy perem a gombok előtt, így már csak 110mm- számolható.
steelseries rival 310 127mm, nincs perem a gombok végén az már +17mm!
razer deathadder v2 127mm most 12k az eMagon.
ms pro intellimouse 132mm, itt sincs perem +22mm!
glorious model d 128mm
G-Wolves Skoll SK-L 125 mm.Pár egyéb:
Logitech G502 132mm
G602 139mm!Kicsit eltérve a kerettől a G602 lenne nekem a legideálisabb, csak kár, hogy elemes.
-
daehun
tag
Sziasztok!
Nézelódök új egér iránt, elvárások:
- ~15k keret max, használtat ne, de indokolt esetben kitolható az összeg
- ebay szóba jöhet ha best buy, de inkább hazai bolt legyen
- claw és fingertip közötti fogás, kéz kb. 17 cm
- általában 1200 vagy 1600 dpi, medium sensitivity
- legalább 6 gomb, lehet több is
- felhasználás kompetitív FPS játékok, könnyebb egér előny lehetEgy Logitech G102 egeret váltanék, mely mostmár mindkét gombjával duplán vagy egyáltalán nem klikkel időnként (kapcsolókat cserélgetni nem szeretnék, mert macerás számomra + talpa is már kopott).
Alapvetően nem rossz egér (főleg az áráért), de nekem a formája annyira nem jött be. A háta számomra túl laposnak érződik és az egér egy kicsit túl hosszúnak. Előtte egy G302 volt, mely fogásra nagyon bejött, de kicsit túlárazott volt a tudásához képest és azóta nemnagyon láttam hasonlót értelmes árban.
Van egér mely körülbelül illik ezekre, vagy vegyek egyszerűen egy új G102-t ~9k-ért? Alapvetően korrekt és olcsó egér volt, egyedül a fogása nem illeszkedett hozzám annyira. Valamint van lényegi különbség a lightsync és sima verzió között RGB-n kívül?
Köszi.
-
copass
veterán
válasz
gyáliSanyi #80514 üzenetére
online érdemes venni,14 nap elállás miatt, ezeket próbáld meg:
razer deathadder essential - 127 x 61.7 x 42.7 mm ~ 12k
Microsoft Classic Intellimouse - 132 x 69 x 43 mm - szenzora nem annyira jó, olcsóbb kivitel, a pro jobb szenzor,minőségben is - ~ 12k ( ms pro intellimouse ~20k)
nekem csak 19,5, de nem volt egyszerű móka találnom kényelmes egeret (steelseries rival 310 ~20k)
ha 20k felé mennél több a lehetőség (amiket én próbáltam):
ms pro intellimouse, razer deathadder v2 , glorious model d, steelseries rival 310, G-Wolves Skoll SK-L -
Zizi123
senior tag
A gyerekemnek akarok masik egeret venni az eddigi CoolerMaster MM530 helyett.
En megorokolnem az ovet, es kapna 1 jobbat.17.5cm a keze jelen pillanatban (13 eves, tehat valoszinuleg meg noni fog a keze)
Eleg sajatosan fogja az egeret (nem hosszaban, hanem feloldalasan kicsavarodva a csukloja, de az ujjait vegulis fingertip stilusban tarja az egeren)
Arban 25eFt-ig.
Jatekok: CSGO, LOL, GTA, stb...
Magyarorszagi uj eger legyen, hogy legyen rola AFA-s szamla.
Plusz gombok nem kellenek.
Kabeles legyen.En ezeken az ultralight egereken gondolkoztam:
Glorious O (19cm-es kezu emberek is irtak, hogy fingertip-el is nagy nekik)
Glorious O- (Ez mar nem tul kicsi???)
G-Wolves Hati
Endgame Gear XM1
Esetleg valakinek barmi mas ajanlasa?Mintha olvastam volna valahol, hogy van olyan lyukacsos eger, ami szetszedheto, moshato a burkolata, garancia vesztes nelkul.
(Sajnos itt Szeged kornyeken nem ugy mukodik, hogy elmegyek 1 olyan boltba ahol van mindegyikbol, es kiprobalom, ezert pedig Budapestre felmenni nem rentabilis.)
-
Az normális, hogy 2 új G903-nál is a görgő click olyan, hogy baromi kemény, és nincs is kattanása?
Ilyen rosszat még sose tapasztaltam. (céges vétel, akciós volt..)Van itt GPW, G900, G602, és mindnek rendesen kattan a görgője. A G903 meg olyan, mintha nem is switch lenne alatta, hanem a franc se tudja mi..
-
copass
veterán
helyesbítek, rosszul emlékeztem. a pro nekem rendben volt, kivéve a fogást ugye...
"sensor. Classic sensor is the worst I've ever used, Pro has arguably the best
color scheme, rubber sides on the classic are much lower quality and start to peel rather quickly. Pro is RGB
Other than that, they feel identical. The clicks, wheel, side buttons, build quality/construction, they're all the same between Pro and the Classic.
Classic doesn't use Omron switches and the switches used are "only" 10M compared to 20M omrons in the pro. Advantage or not, classic got a rubber cable whereas pro's cable is braded.
Summing up, sensor, cable, buttons, color, very likely build quality. Two different mice except the same shape." -
-
copass
veterán
válasz
gyáliSanyi #80504 üzenetére
Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami nagyméretű (fél)Gamer egeret?
Használtan is jó lenne 1000Hz. 5-10k környéke. 1-2 makro gomb lehetne rajta és vezetékes.
Elég nagy a tenyerem. Karomfogással használok egy Logitech G-300-at, de érzem, hogy elfárad az alkarom, ha 1 órán át megfeszített csuklóval használom. Plusz ha az egérpadon pihentetem a csuklóm, akkor csuklóból megy csak a jobbra balra mozgás, így még fárasztóbb.
Egy nagyobb tenyér fogású egeret szívesen kipróbálnék helyette. Ehhez kb. 1,5x hosszabb egér is kéne, mint a mostan G300-as.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest