Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetry
senior tag
válasz t_a_m_a_s #9986 üzenetére
nem létjogosultsága van, egyikünk se ezt mondta. Egyetértünk abban hogy jobb minőséget lehet elérni dslr-el, de a helyzet: jó/elfogadható minőségű emlékfotók készítése, nincs szükség mindenféle beállítási lehetőségre, nem akar kreatívkodni, mindezt max 100k-ból.
Erre a helyzetre nem feltétlenül a dslr a célravezető. -
k1csi
senior tag
válasz t_a_m_a_s #9978 üzenetére
Külső elforgatható, dönthető vaku nélkül se bridge, de DSLR katagóriával nem lesznek szép fotók kevés fénynél. A fotózáshoz fény kell. Mennyiségre és minőségre megfelelő fény.
Ezt sem az ISO korlát nélküli emelése (zaj, rossz színek), sem a fényerős obi (túl kicsi mélységélesség) nem fogja megoldani.Nem arcon kell villantani, hanem indirekt pl. plafonra vagy falra (szinezett fal kicsit problémás). Azaz olyan gép kell amin van vakusaru és kell hozzá megfelelő vaku.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Throme
veterán
válasz t_a_m_a_s #9978 üzenetére
Szerintem megoldható, csak rosszabb minőségben.
A bridge gépek f2.8-ról indulnak és a sokszoros zoom végén vannak úgy f5.6-on. Az iso-t meg a záridőt ezeken is tudod változtatni. Aztán belép a kemény zajszűrés és mosottab lesz a kép, de szerintem azokkal is lehet vaku nélkül gyerkőcöt fotózni.
Persze én is inkább a dslr-t választom..[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz t_a_m_a_s #9939 üzenetére
Igazából 45-50K-nél többet nem szeretnék rákölteni, és egy valamire való kezdő DSLR 70-nél kezdődik obival...
Ráadásul a bridge hordozhatósága és sokoldalúsága nekem jobban jön, mint a profi képminőség
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Szten Márs
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #8915 üzenetére
Mondjuk ez a "megszokják, hogy a keresőbe kell nézni" dolog igen érdekes, sőt, számomra érthetetlen. Azért még van egy kis időm a 30-ig, de úgy nőttem fel, hogy a fényképezőgép úgy működik, hogy a keresőbe kell nézni. Volt pár fényképezőgépünk (egyébként igen jók, bár nem tükrösek), ott volt rajta a kukucskalyuk, belenéztünk, komponáltunk, katt, máshogy nem lehetett. Ez egy egészen új, gyakorlatilag csak pár éves dolog, hogy van egy hátsó LCD a kompaktokon és azzal lehet komponálni, ilyen a fényképezés kb. 180 éves történetében soha nem volt. Tulajdonképpen annak kell az embereknek természetesnek lenni, hiszen ahhoz van szokva, hogy a kukucskalyukon keresztül komponálunk - feltéve, hogy nem tini korú vagy/és nem pár éve fogott először a kezébe fényképezőt.
A másik hsz-eddel egyetértek, nem is tudok mit hozzátenni. Nagyon rövidek a termékciklusok, futószalagon jönnek az újabb és újabb gépek és úgy érzem egyre inkább a fényképezőgépezés kerül középpontba a fényképezés helyett.
-
Balinov
titán
válasz t_a_m_a_s #8558 üzenetére
en karacsony ota szinte elo se vettem az enyemet. Talan ugy kb 30-40expo erejig max, mikor szulinapomra megkaptam az 55-200VR-et
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
iff
senior tag
válasz t_a_m_a_s #8539 üzenetére
Szia!Vakuban SB700-ra gondoltam,de amit írtál azon elgondolkodtam.Nekem D5000 18-105mm van.(nem régóta van meg)Vaku "helyett" inkább egy fényezős obit venni
pl:
Nikon 35mm f/1,8 AF-S DX G 51.900.- ezt favorizálják
Nikon 50mm f/1,8D AF 37.800.-Esetleg képet tudnál feltenni összehasonlításként 3,5 vs 1,8.
1,8-as obinál mennyire sötétben lehet vele jó képet csinálni pl: 18-105-höz képest.[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
Byk01
őstag
válasz t_a_m_a_s #8539 üzenetére
Egyelőre nem gondolkozom sb-600-ban, csak vmi kínai csodában. Aztán, ha bejön, és jobb vaku kellene, még mindig jó lesz másodiknak, ha meg nem, akkor nem buktam nagyot. 20 ezer alatt ebay-ről már lehet szerezni.
Azért az a 35/1,8 sem mindenható, van, amikor kell az a vaku. Nekem ennyit még megér."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
-
bnorci71
addikt
válasz t_a_m_a_s #8490 üzenetére
nem tudom ezek a képek jónak számítanak-e [link]
nekem mint amatőrnek nem tűnnek vészesnek főleg képjavítással, csodát ugye nem szabad várni.
A D3100 már túl van a fájdalomhatáron 145e körül 1 obival 2 obival 205e környéke
vagy 18-105-el 180e körül.tényleg egy csarnokba a kézilabda pálya az durván 50m ahhoz, hogy egész képet kitöltő emberalakot fényképezzen az ember mekkora zoom kell.
mondjuk egy ilyenhez
[link]
a kép tulajdonságait nézve
135mm"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Peethy
őstag
válasz t_a_m_a_s #8414 üzenetére
Amit mindenképpen szeretnék, az a gépváz+Sigma 28-80-am lecserélése egy jobb vázra és egy fix 50-esre. Ez némi befektetést igényel majd, csak felötlött bennem lehetőségképpen..
Nikon D70s-t néztem, szerintetek lenne akkora előrelépés, hogy megérje most megvenni, vagy várjak, ameddig többet tudok rászánni és egy még jobbat tudnék venni? (D80, D200)
csakb: épp a fix 1.8 miatt ötlött be, hogy az olcsóbb a Canonnál, de közben megnéztem és azt hiszem, maradok.. a vázat pedig azért cserélném le, mert már kicsivel több, mint 40ezer expo van benne, eddig hibátlan, de még a zárcsere előtt el akarom adni. Továbbá mst van egy kis keret, amit rá tudok szánni egy kis előrelépésre, és ahogy észrevettem, nem kell akkora befektetés mondjuk egy D70-hez, vagy D70s-hez a D50 eladása után.
[ Szerkesztve ]
-
efistvan
csendes tag
válasz t_a_m_a_s #8354 üzenetére
Volt pár értelmetlen kép mostanság. Próbálgattam mi hogy változik.
Vagyis nem értelmetlen, mert célja volt. De amúgy semmire se jók.
A komponálás az egy más fogalom. Azért remélem hamarosan rájövők mit hogy.más:
Tényleg, eszembe jutott valami. Nem gondolkoztatok még olyanon hogy mondjuk hétről hétre fel lenne adva egy téma, vagy pár tárgy. Amiről készíteni kellene képet. Egyedi ízlés szerint. És azokat feltölteni. Esetleg kikötve hogy mit hogy. És a szakértők az elkészült képeket megtekintve tanácsokkal látnák el a résztvevőket.
Nagyon gáz az ötlet? Mit gondoltok? -
efistvan
csendes tag
válasz t_a_m_a_s #8260 üzenetére
Beszéltem a D80-as taggal. Nem igen akarja olcsóbban adni a masinát.
Mondván neki ennyit ér még. Viszont ahogy írtad is annyiért lehet szinte újat kapni az említett típusokból. Megnéztem a K-m-et is. Csodálatosan szép.
Ha kint lenne kirakatban, azt mondanám rá hogy vadi új.
Az ára is vonzóbb.
Az expo is valósnak tűnik ahogy megnéztük az említett módon.
Ki is próbáltam.. és beleszerettem
Nagyon jól kézre áll.
Az üzletet nyélbe is ütöttük, és még egy kicsit engedett is. Úgy hogy mától van egy szuper gépem. Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Mercutio_
félisten
válasz t_a_m_a_s #7856 üzenetére
Sirius Black
fezsoo: A K-x tökéletes, garis, évekkel újabb konstrukció és jobb a szenzora, van benne videó, könnyebb, és van hozzá viszonylag olcsó obi is. (16-45/F4, 35/2.4, 50-200/4.5-5.6 valamint Tamron és Sigma APO 70-300-ak)
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Speed
addikt
válasz t_a_m_a_s #7697 üzenetére
Értem akkor ez szerinted kb. le is fedné az álltalam elvártakat ugye: Canon 1000D KIT
\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///
-
Kazimír
őstag
válasz t_a_m_a_s #7618 üzenetére
Jobbat mondok.
Beltérben - értsd: sötétben - rohangáló gyereke(ke)t nem fotózunk! Megvárjuk, míg valamivel lefoglalja magát, vagy valaki leköti a figyelmét arra a szükséges néhány másodpercre. (akinek gyereke van, annak türelme is - alapon ) Így már nem is kell annyira a sorozatfelvétel (egy rendszervaku azért akkor sem árt)"részemről a 35 (ami ugye kb ekv.50)"
Honnan tudod, hogy nem FF gépet szeretne?
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
fezsoo
aktív tag
válasz t_a_m_a_s #7604 üzenetére
Ebben is igazad van ezért is olvasgatok tovább.
Mivel a vázzal tényleg nincs bajom. Az én tudásomnak végül is egy jó darabig elég lenne.
Gondolkodom egy Nikon 55-200mm 4-5.6 VR ED AF-S DX ben.
Néha jól jönne a távolabbi témákhoz.Meg a VR miatt is ezzel szemezek
De ez még a jövőUlefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
fezsoo
aktív tag
válasz t_a_m_a_s #7595 üzenetére
Csak egyet tudok érteni t_a_m_a_s-al !
Minél több tesztet cikket olvas az ember, annál bizonytalanabb! Főleg ha most ismerkedik a fotózással. Olvasom egy jó ideje ezt a fórumot. Csak azt tudom javasolni hogy vedd meg azt, amit kinéztél és kezdj el fényképezni. Meglátod hogy többre jutsz majd, mint ha csak itt olvasgatsz.Majd fél évig olvasgattam én is de nem tudtam dönteni hogy milyen gépet vegyek.
Aztán úgy döntöttem hogy egy használt D40-et veszek
Szerintem ismerkedni a DSLR világával tökéletesen megfelel!!!
A képminőségről már nem is beszélek. Azóta nincs elcseszett kép (már nekem, mint laikusnak) Valamint mindenki dicséri hogy milyen szépek a készült képek.
Azóta már jobban értek pár fogalmat kifejezést, mióta én is használok ilyen masinát.
De persze a döntés a tied.Lenne két kérdésem
D40-el lehet fekete-fehér képet készíteni?
Illetve, milyen gépet ajánlotok a D40 után ?
Csak simán általános célokra, semmi extra nem kell.
Az én igényeimet ez is kielégíti, max a kit obi mellé jól jönne egy nagyobb.
Vagy ez lesz, vagy gép csere. még nem döntöttem. Végül is még nincs 4000 expo sem a gépben.[ Szerkesztve ]
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
Lon
csendes tag
válasz t_a_m_a_s #7599 üzenetére
Én is kezdtem tapasztalni, de tudod hogy van ez...
Mindegy már elszánt vagyok!
Meg tudom csinálni. Meg tudom csinálni.Meg tudom csinálni.Meg tudom csinálni.Meg tudom csinálni.Meg tudom csinálni!!Meg tudom csinálni!!!!!
Mindenesetre ha az alap működésről tudsz egy jó cikket, ne fogd vissza magad! -
Lon
csendes tag
válasz t_a_m_a_s #7595 üzenetére
No nem mintha könyvből akarnám a fotózást tanulni, mert az kb olyan mint a levelező úszásoktatás, csak magának a gépnek a működéséről akartam többet megtudni, mert ugye a belsejébe akkor sem látok bele, ha itt van a kezemben. -- Legalábbis jobb esetben
Másrészt úgy tervezem jövőhét első felében elmegyek a kicsikéért.[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
válasz t_a_m_a_s #7543 üzenetére
Oké, de nekem a fő kérdés az volna, hogy ti melyiket ajánljátok – nem? Vagy ezek között nincs annyi különbség, hogy ki lehessen emelni bármelyiket is?
Pl: a Bky01 által említett Zuiko 35mm macro ezek mindegyikéhez jó? Mert a szintén ajánlott E-620-nak itt megszűnt a forgalmazása, bár azzal úgyis túlléptük volna már a 200k-t.
Amúgy egy makróobi igazából mitől makró? (És miből derül ez ki róla, ha nincs odaírva?) Mert nézem itt, hogy a linkelt gépek mindegyikének a kitobija 18-55mm-es. A 18mm jól értem, hogy a lehető legközelebbi közelpont, ugye? De 18mm-ről fényképezni valamit az effektíve nem makrót jelent? Vagy azért ne akarjam összehasonlítani a kettőt, mi?
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Wyll
őstag
válasz t_a_m_a_s #7535 üzenetére
A dSLR belépőszintjével egyet értek. A duplakit olyan kitet jelent, amiben két obi van, amiből az egyik makró?! Mert ez így egészen jól hangzik. Ilyen(eke)t tudnátok ajánlani?
És létezik olyan, hogy egy kompakt jobb makrót csinál, mint egy maróobis dSRL?
(Nem lesz koszos-strapás meló)Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Milan24
aktív tag
válasz t_a_m_a_s #7420 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat. A tesztek olvasása alapján úgy gondolom egyenlőre tökéletesen megfelel nekem a D3000-es Nikon. Aztán ha kicsit komolyabbra fordulna a helyzet akkor persze komolyabb gép. Neten sok tesztfotót találtam ez a gép által készített képekkel, és hát szépek ezek a képek is, és szerintem is jobb mind bármelyik kompakt fényképezővel készített kép.
-
KeNTaGoN
tag
válasz t_a_m_a_s #7110 üzenetére
1000D-t fogtam mar, sztem tul konnyu.
a fogasa sztem turheto, bar egy magneziumos burkolat tutibb volna.
a tobbieket meg nem volt alkalmam megtapizni.
ha jol emlexem meg egy 550D volt kirakva mediaban, na azt szinte el sem akartam engedni.
gondolom a 300 - 400D eleg hasonlo ahhoz.
egyebkent fenykepezni akarok vele, a video rogzites nem izgat (ez esetben) viszont a liveview jol jonne.www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
Degeczi
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #6988 üzenetére
így van!
zöld módban (és a téma módokban) nagyon durva korlátozások vannak, amik használhatatlanná teszik azt (pedig különben akár hasznos is lehetne egyfajta gyorsan elérhető beállítás-bank-ként egy-egy téma mód) Nem lehet állítani a
- képjellemzőket (élesítés, kontraszt, színtelítettség)
- fehéregyensúlyt
- expókompenzációt
- rekesz/zársebesség viszonyát
- fénymérési módot
- vakukompenzációt
- vaku ki/bekapcsolásáta téma- és a zöld auto módok célja így sajnos az, h ha egy totál analfabéta eltekergetné a fönti beállításokat fogalma sincs mire (és azt sem tudja, h a menüben van visszaállítási lehetőség), akkor se készüljön technikailag teljesen rossz kép
a P mód mindezektől a korlátozásoktól mentes
-
sbazsi
veterán
-
Throme
veterán
válasz t_a_m_a_s #6203 üzenetére
Nem vettem csesztetésnek.
Nem is akarok senkit riogatni.
Csak megemlítettem, hogy gondolja át.Aki bridge-röl vált annak számolnia kell azzal, hogy az eddigi 1x - 2x zoom-ja.
el fog veszni egy darabig, vagy vállalja a cserélgetést.A srác elég bizonytalan még. Egyszer vázba épített stabilizátoros dslr-t akar, másszor inkább a 18x zoom-os FZ38, majd kap egy ihletet mástól és már a Nikonnál jár (nincs vázban stabi)....
Árban is megy egyre feljebb (dupla kittes linkjén már olyan 160k árcédula fityeg).
Számolnia kell azzal, hogy ha később kell neki a kb 18x zoomátfogás akkor van két lehetősége (dslr). Utazózoom (ez nem igazán van kit-ben az alsóbb árkategóriában pl 18 - 200) vagy min. 2 objektív. Ezek szintén költséges dolgok.Nem vagyok szakértő, így én nem is ajánlok neki gépet, meg objektívet, viszont nem rég jártam abban a cipőben amiben most ő van.
Én most tartok ott - de nem para - ahol te valamikor. Egyelőre egy "multifunkcionális" objektív az amire szükségem van. Tudom ennek vannak korlátai és nem annyira pöpec mint egy cél objektív.
Talán pont tőled kaptam linket a képeiddel, amik 18-105 obival készültek. Hát nekem azok nagyon tetszettek és már láttam, hogy addig nem nyugszom, míg nem lesz nekem is olyan lencsém
Szerintem sokan vannak dslr gép tulajok akik 1 obival használják azt, csak nem jönnek ide a fórumra. Hobbi szinten megálltak és úgy jó nekik.
Ti itt sokkal komolyabban űzitek ezt a fotós témát, nyilvánvaló, hogy van ezer objektívetek minden szituációra. De nem mindenki akar/tud eljutni erre a szintre.Voltam kicsit próbálgatni a gépet és bizony kihasználtam a teljes fókusztartományt.
Engem zavart volna, hogy 55mm után obi le és másik fel, vagy 2x végigjárom a terepet egyik majd másik obival .Bocs a hosszú litániáért, nem büntetni akartalak vele
-
-
Throme
veterán
válasz t_a_m_a_s #5776 üzenetére
Szeretem én is személyesen intézni ezeket a dolgokat.
Nem mindenki tesz úgy mint te, hogy kipróbálja és meg is veszi, hanem "kösz mégsem" majd visszacsomagolják a terméket. A következő már egy "használt" terméket kap.
Ezt kis boltra értem. Nekik nem biztos, hogy telik mintadarab kiállítására.Hétköznap sajnos nem tudok eljutni üzletbe, így marad a szombat. Az ajánlott bolt pedig nincs nyitva 7végén, de azért köszi! Másik vesszőparipám meg a kártyás vásárlás lehetősége. Igaz manapság egyre kevesebb az a bolt ahol személyesen csak a kp jöhet szóba.
1-2 ezresért én se kocsikázom át a várost. Idő, üzemanyag többe kerül .Megtervezem a portyámat, aminek uccsó állomása az Edigital lesz, ha már minden kötél szakad.
Kösz mindenkinek még1x, hogy foglalkoztatok a témával!
-
rosta11
tag
válasz t_a_m_a_s #5673 üzenetére
Azt hittem, hogy a kezdőkről szól ez a topic és nem azokról, akik nyakig benne vannak a témában. Most adtam el az a300-as gépemet egy üzlettulajnak, akinek fontos kikötése volt, hogy adjak a géphez magyar nyelvű használati utasítást és direkt nem írok manualt. Az rendben van, hogy mi amatőrnek nevezhetők naponta bújjuk a különféle angol nyelvű teszteket, van olyan eset, amikor még japán oldalra is eljutunk, de a topic nem a mifajta állatfajtáról szól, hanem a kezdő fotósról.
Valami ütős érv kellene, hogy meg tudj győzni arról, hogy egy kompaktról áttérő, angolt rosszul tudó emberkének rosszul jönne a magyar menű, sőt a funkciók manuálszerű részletes ismertetése a képernyőn.
-
Degeczi
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #5376 üzenetére
a 35 ellenpélda: a régi, drága motor nélküli változathoz képest az új AF-S 35/1.8 kb. a felébe kerül...
az 50 nem túl szerencsés látószög DX vázon, inkább a 85/1.8-at hoznám példának, annak nincsen motoros párja (bár itt az új makró változat, ami szintén nagyon jónak ígérkezik, csak a fényereje gyengébb)
-
-
nesa
veterán
válasz t_a_m_a_s #5187 üzenetére
Enis nezegettem oket azt hogy nincs fokuszmotor benne meg hogy 6Mp eztmeg lenyeltem volna dehogy nemtud exposorozatot az nekem mar sok volt + szenzor koszolodas meg ugyremlik a pixinfos teszten is lattam koszt rajta..... ,es ezert vettem inkabb Oly E510 et aminek a kepe is jobb es a szenzor is tiszta.
Amugy mikor neztem 60k korul lett volna kittobival ,utanna alkudtam 1 Pentax k100d-re az 50k lett volna kittobival de elvittek elolem alku ellenere par oraval mikor hivtam hogy mennek erte utanna becsuszott az oly E-510
Amugy szerintem erdemes elgondolkodni Sony A 200 on is ujonan vettem volna akkor A200 vagy E520 kozott dontottem volna
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz t_a_m_a_s #4964 üzenetére
szerintem meg ezek a "18-X" 3,5-5,6 objektívek lazán hívhatóak kitobinak mert az olcsóbb vázakat ezekkel lehet megvenni általában...
Nikon 18-55, 18-70, 18-105, 18-135, 16-85 bár az már drágább cucc ugyanúgy mint a 18-200Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Degeczi
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #4824 üzenetére
Nikonhoz is csak akkor ennyi a kínai, ha nem magad rendeled meg Hongkongból, hanem másnak fizetsz azért a pár kattintásért
egyébként árfolyamtól függően, postával együtt 7-800 Ft
(Olympushoz is) -
TeeJay
félisten
válasz t_a_m_a_s #4811 üzenetére
én sem vennék használt vázat... még objektív meg vaku az talán mehetne de vázból csakis újat mert akkor tudom hogy az első perctől kezdve nagyon vigyázok rá, és amit meg használtan veszel arról nem tudod hányszor ejtették le meg ilyenek...
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Szten Márs
nagyúr
-
psykie
aktív tag
-
psykie
aktív tag
válasz t_a_m_a_s #3916 üzenetére
Köszönöm!
Amúgy valami ilyesmiről lenne szó, ezeket hétvégén sikerült készíteni, mondjuk ezek átméretezett képek, van közte 1-2 homályos, meg hát nem túl profikLehet hülye kérdés, de expozíció-ban mi az ami már soknak számít!?
-
kugyu21
senior tag
válasz t_a_m_a_s #3849 üzenetére
"Szerintem ez inkább arra vonatkozhatott, hogy (miután megvetted) a használat során majd kitapasztalod, mik azok a beállítások, ahol a legzajtalanabb, legélesebb képet kapod."
Viszont a kérdező (aki ezt a választ kapta) vásárlási tanácsért fordult a fórumhoz.
De ha van ilyen lehetőség, akkor ilyen vásárlás előtti huzamosabb használat lehetősége engem is érdekelne. -
-
emre33
addikt
válasz t_a_m_a_s #3489 üzenetére
Mind a kettő lesz, csak azt szerettem volna tudni, ha az embert és a hátteret is minnél jobban élesen szeretném fotózni, akkor melyikkel járok jobban.
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
jeni
félisten
válasz t_a_m_a_s #3463 üzenetére
Szia
Igen én a bonyolultabb beállításokra gondoltam,spec. fogalmakra érte.
Nem pedig a play, stop , delete, cut, skip, stb...
Tény az ,hogy idő után beletanul az ember. Mindezeket azért írtam,"ha már lúd akkor legyen kövér"Ami elromolhat az el is romlik. Én ezt tartom szem elöl. Azért a váz megvétele sem biztos,hogy 50e.Ft-al olcsóbban kijönne. Persze a csomagküldő szolgálaton keresztül 3-4e.Ft is elegendő lenne a költségre. Személyesen átadás esetén tutira nem érné meg a fuvart.
Ezen nem akarok összeveszni senkivel,ez az én álláspontom.
-
-
Zoli bácsi
őstag
válasz t_a_m_a_s #3024 üzenetére
Igaz, de szerintem aki nem vigyáz a holmijára, eladáskor azért letakarítja, és megpróbálja úgy beállítani a dolgot, hogy a készülék egy megbecsült darab volt. A d50-esemen még annyira nem látszanak a használati nyomok, annyi, hogy a hátulján a hüvelykujj helyénél kezdett lejönni az a gumis izé... azt visszaragasztottam. Persze nekem mindig táskában volt, az obin UV szűrő. A naponta használt, övtáskában lévő A530-as mókusvillantó az kopik rendesen.
Zebu: Igen, valóban jobban megéri a d40x, annyival nem tud többet a D60, de azt is odaírtam, hogy paranoiásan újpárti vagyok. Erről legyen annyi, hogy feleségemmel vettünk egy 3 éves, újszerű, 20e. km-t futott kocsit, sérülésmentesen. A szerelőnk olajat cserélt, de nem vett észre semmit. Aztán mondtam nézze már meg a kormányt, olyan furcsa...Kiderült, hogy az autót nemrég totálkárosnak nyilvánították, de kihúzták az alvázat. megcsinálták....Én meg megvettem. Igaz, hogy Suzukim van, de újan vettem. Ahogy minden cuccomat. Úgy, ahogy kocsinál a km órát, DSRL-nél az exposzámot lehet variálni. Nagyon megnézném kitől, és mit veszek. Bár ahogy kedves kormányunk szorongatja a t****ket, úgy látom többet új autóm sem lesz, meg lehet hogy DSRL-t is használtat veszek, de már tényleg elkanyarodtam a tárgytól.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest