Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
kizárólag a fent említett 2 gyártóból szeretnék választani. ennek több oka van nem sorolnám fel őket. a legjobb érv mellettük talán, hogy ehhez a 2 márkához találni meg a legtöbb kiegészítőt.
Pedig ha felsorolnád, segítenél tanácsot adni... Ha sok ismerősöd van, akiknek Canon vagy Nikon cucca van, és esetleg nem sajnálják kölcsönadni az obit, vakut stb, akkor érthető, hogy ezen márkákon gondolkodsz. Egyébként meg kábé mindenhez lehet kapni mindent.
Holnap majd jól beletépünk...
-
taxy
csendes tag
Nem akarlak lebeszélni a canikonról, nem rossz gépek (bár én pont nem közülük választottam), de érdemes megnézni a többi ajánlatot is. Lehet, hogy jobb választás lenne... Butaság azt hinni, hogy a többihez nem lehet elég olcsó és/vagy használt objektívet, kiegészítőt kapni.
Ha zoom képek alatt a nagy távolságban lévő dolgok fényképezését érted, akkor pont az Oly a legjobb barátod.
-
Byk01
őstag
Ahogy én olvasgattam fórumokat ebben a témában, mielőtt vásárlásra adtam volna a fejem, az volt az általános vélekedés, hogy ne annyira a vázat nézzem, hanem azt, hogy milyen obikat akarok venni hozzá később. A váz idővel úgyis változni fog, míg az obi jó esetben többet is kiszolgál. És hiába szimpatikusabb mondjuk a Canon, ha nekem pont a már említett 18-105-ös átfogás kellene vmihez, akkor a Nikon lesz a nyerő, mert csak ahhoz van. de van, ami meg a Nikonhoz nincs a Canon kínálatából. Mondjuk kezdőként elég nehéz előre megmondani, mi az, ami kelleni fog később.
A lényeg, hogy a várható felhasználáshoz, és a szükséges objektívekhez válassz vázat."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Throme
veterán
A használatit nem is úgy értettem, hogy a-tól z-ig elolvasd .
Ha érettségi, akkor ne hamarkodd el a döntést.!
Én pl sokat agyaltam, de megérte!Attól függ mi a célod, aszerint kitobi vagy külön váz + obi. Indulásnak teljesen jó a kitobi.
Ha konkrét célod van akkor az utóbbi.
Én gondolkodtam váz + 18-200 mm obiban (ez nincs kitben), csak húzós lett volna kezdésnek.
Hát ezt neked kell kitalálni -
Degeczi
nagyúr
ha jó a kitobi, akkor egyértelműen azzal, sokkal kedvezőbb kitben az ár
(van, aki csak azért vesz kitet, mert bár nem kell neki az obi, de más azonnal átveszi tőle, így mindketten jól járnak)ez persze inkább a vonzóbb obikra vonatkozik, mint pl. az említett 18-105
nem rossz a Nikon 18-55 VR (vagy a Canon 18-55 IS sem, szemben annak régi változatával) sem, de az átfogása miatt érthetően kedveltebb a 18-105
-
Throme
veterán
Egyikkel sem fogsz rosszul járni.
Ajánlani nem fogok, mert itt vannak hozzáértők és nem rég még én is kérdezgettem csak .
Egy javaslat, vagy 5let, hogy próbáld beszerezni a használatijukat és olvasgasd át. Hátha lesz olyan funkció ami nagyon nem bejövős vagy pont fordítva, megkönnyítve a döntést.Én is nézegettem ezeket a gépeket és a D5000 mellett voksoltam.
Ebben segített a 18-105 mm-es kit obi is. Nagyon szimpi és nekem teljesen megfelel.Valamint nem elhanyagolható melyik tetszik jobban, amit szívesen veszel kézbe bármikor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + tok ( Canon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest