Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t_a_m_a_s

    őstag

    válasz kovaripeti #4796 üzenetére

    Én technikai adatokkal, egyebekkel nem nagyon tudok (nem is akarok) szolgálni, csak azt tudom, hogy ez a gép kb a Nikon D40-el egyidős, tudásban talán kicsit felette is jár. Nekem D40-em van, és nem tartom egy annyira elavult technikának, hogy ne tudnék még évekig fotózgatni vele. Igaz, a kitobjektívet lecseréltem, de nem a minősége, hanem az átfogása miatt.
    Azt, hogy drága-e vagy sem, neked kell eldöntened. Ha azt nézzük, hogy a többi kifutó szériás belépő szintű tükrös is hasonló árban van, akkor nem drága. Ha azt, hogy kicsit több pénzért jobb új tükröset tudsz venni, akkor drága (a használtat nem említem, mert írtad, hogy új érdekel...)
    Azt javaslom, hogy hamár egyszer felmerült a tükrös gép ötlete, akkor semmikép ne hagyd magad rábeszélni semmilyen okosabb kompaktra vagy bridge-re, mert nagyon hamar meg fogod bánni. A tükrös azért akkor is magasabb kategória, ha kifutó szériás alapgépről van szó. Ha tényleg csak az a célod, hogy legyen egy jó géped, ami odaver a kompaktoknak, és nem akarsz belemerülni a fotózásba, akkor szvsz a 400D-vel is sokáig elégedett leszel. Ha meg nem így lesz, akkor inkább vegyél jó obikat egy középszerűbb vázra, mint fordítva.

    Holnap majd jól beletépünk...

Új hozzászólás Aktív témák