Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Masooo
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #52699 üzenetére
Estét
Igy van, a meglévő szettem része egy fuji xt, ehhez is lehetne kiegészítő obit venni, de az utak amikre mennem kell (persze akarok is) már havi szintűek. A gép pedig a cég érdekeit szolgálja, így nem opció az elvitele, ezért lenne nekem jó egy másik amit talán nem is kellene annyira félteni sem, és minden fontos dologra mégis megfelelő.
Megnéztem imént a sony gépeket, olvasok pár tesztet egyikükről. Köszönöm!
Rálesek azért az ajánlott obikra is, olcsóbb megoldás lenne, de nem tudom ez jó döntés lenne e részemről.köszi
-
Rapid136
őstag
válasz
Mr.Csizmás #52697 üzenetére
"meglévő" ?
-
Rapid136
őstag
válasz
Mr.Csizmás #52695 üzenetére
Pl. épületfotónál szeretne RAW-ból dolgozni, a nagylátószögnél kis érzékelőnél lehet hogy komolyabb szoftveres korrekció van az obihoz. Egy márkás filmes, mondjuk 24mm-es obi meg önmagában ad szépen korrigált képet.
De ez csak egy lehetőség -
Dragbajnok
tag
Köszönöm a segítségeteket!
-
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Segítséget kérnék.
Egy utazós, főleg test / táj /testtáj / épület -ipar fotózására keresek milc gépet. Hozzá aránylag nagy zoomra is képes obit kiegészítőnek pluszban.
Magára a gépre 200.000 körül szánnék abban az esetben ha fullframe megoldás kijön ennyiből ami jó és részleteiben állítható rajta mindenféle, mint záridő, fehéregyensúly és társaik. Wifi és egyéb nyalánkságok nem érdekesek. Akkor ha valami extra jó gép lenne a megjelölt összeg felett, arra is rálesnék azért.
Eddig jobbára fuji gépekkel volt dolgom, de nem ragaszkodom a márkához, bármi ajánlásnak örülnék!
Köszönöm szépen előre is! -
tvamos
nagyúr
A Canon M50 egy egeszen jo point and shot, (mondjuk a Fuji valoszinuleg jobb,) egyszeru hasznalni, kivalo a DPAF, es tegnap is lattam hasznaltan 140 ezer korul. Az siman beleferne a keretedbe, es maradna penzed nezelodni, hogy milyen kiegeszitokre van meg szukseged. Fenyeros fix hasznaltan, vagy egy jobb vaku, allvany, ilyesmi. Mondjuk Studio shot comparison lehet, hogy meg rosszab is magas ISO-n, mint az LX100. Szoval megis inkabb a Fujifilm.
-
Tin_Shield
őstag
Ha fix gyújtótávolságú objektívekkel együtt tudsz élni akkor relatíve egyszerű dolgod lesz, csak a kereted kell kibővítened. Ha viszont a zoom kényelmét is szeretnéd akkor kezdődnek majd az érdekes számok megjelenni az árcédulákon...
A kitobikat gyorsan felejtsd el, amit nyersz a nagyobb szenzorral annak a többszörösét bukod el az objektívek fényerejével, és akkor még a rajzot nem is néztük.
Ami esetleg szóba jöhet, az a Fuji XE3 +18-55 2.8-4, de ez nem fog megállni ennyiből. A Sony gépeit inkább fix gyújtótávolságú objektívekkel nézegesd ha képminőségben érdemi előrelépést szeretnél, az APS-C minőségi zoom egy másik dimenzió árban.
-
1eske
tag
Sziasztok!
Utódot keresek a jelenlegi Panasonic DMC-LX100-omnak. Nagyon jó kis kompakt gép, de sajnos a fix lencse és a nem extra erős szenzor sajna nagyon limitálja a képességeit.
Szeretném lecserélni egy MILC-re, ami ASP-C szenzorral rendelkezik már, de Full framre nincs szükségem még, egyelőre kis léptékekkel szeretnék haladni.
Ami fontos lenne:
- Kompakt méret: Továbbra is az egyik legfontosabb tulajdonság a hordozhatóság lenne. Tehát nagy testű gépek nem igazán jöhetnek szóba.
- Korrekt üzemidő
- Előrelépés az LX-100-hoz képest képminőségben.
- Jó point and shoot képesség, tehát akár JPEG-ben, vagy RAW-ból kis utómunkával is jó eredmény. Nem profi felhasználásra lenne.
- Lencse/kiegészítő választék, lehetőleg nem csillagászati áron.Ami nem számít:
- Videós képességekMire használnám?
Főleg utazások során, vagy hobbi fotózásra. (Tehát főképp portré vagy épületek fotózására)A gépre szánt összeg 600 EUR/200k HUF, külföldön élek, így nem gond Amazonról is rendelni akár. Még akár használtat is bevállalnék, de ezt inkább csak akkor ha nagyon kihagyhatatlan ajánlatról lenne szó.
Bármilyen segítséget szívesen fogadok!
-
vihartigris
őstag
válasz
Dragbajnok #52683 üzenetére
A Sony vélhetően lesz akcióban, mivel nemrég jött ki az utódja és a valamivel olcsóbb verziója is (6400 és 6100)
-
válasz
Itt a Sony jobb döntés lenne.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
ha csak a videó a döntő, akkor sony mindenképp. [link] (valami gari azért legyen, ha használt)
-
Dragbajnok
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Kinéztem két fényképezőt az egyik a Sony a6300+16-50mm a másik a Fujifilm X-T20+15-45mm. A Sony az használtan lenne annyi mint a Fuji újonnan. Szerintetek melyik lenne a jobb választás, ha a videós képességek is számítanak? -
gyulank
addikt
Van olyan, amit webkameraként is lehet használni? És mi ennek a funkciónak a neve, hogy kell keresni? Van olyan oldal, ahol rá lehet keresni a videós felbontására is? Mármint listában, mint az árukeresőn.
-
-
Kreash
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #52678 üzenetére
-
Kreash
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #52658 üzenetére
Kérdés
Utóbbi 2-3 évbe nem követtem a MILC eket.
Egy Oly E-Pl5-m van, de tönkre ment.
Megláttam, hogy írtátok többen az M100ast, elég jó vételnek tűnik ilyen áron.
A kit obija mennyire mondható megfelelőnek?Megéri a felárat+ 48k EF-M 15-45 mm IS STM ezüst Value Up Kit ben ?
Van 2 analóg obim, m42esek egy egy szokásos Helios 44m6 ill. egy Tokina 35-135ös, ezek működnek vele adapterrel igaz ?
Ezen kívül van még ezek vannak amiket nézegettem:
Sony Alpha A5000 fekete + 16-50 mm objektív
E-PL8 + Pancake objektiv ED 14-42EZ
LUMIX DC-GX880 + 12-32mm
LUMIX DMC-GX800 ezüst + 12-32mm
Melyik érné meg jobban?
Sima hobbi fotozásra használnám, főleg táj, makró
Használt váztól se óckodok -
Keem1
veterán
válasz
#32191744 #52672 üzenetére
Az objektív ne legyen gond, ott az egész M, EF-S és persze az EF obipark, ami rengeteg opciót jelent (én ajándékba kaptam a gyári adaptert).
Akció meg épp mikor miből van. Van, hogy EF-S-re, de időnként épp egy-egy EF obira látok, dönteni később majd ezek mellett (is) érdemes. Én folyamatosan figyelem a lehetőségeket, és ha látok lenyomott árú cumót, lecsapok rá, mindegy, épp melyik bajonettre van a fenti háromból. -
törölt tag
Akkor ez Canon M50 lesz, az objektív meg majd ahogy alakul. Köszönöm a sok segítséget!
-
törölt tag
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát.
1. [canon m50] ez 15-45 obival van, + vennék rá egy 55-200ast
2. [nikon d5500] ez 18-140 obival vanEzek közül melyik a jobb vétel? Gondolom akkor a MILC, mert felbontható objektíveket kapna, + belépő DSLR-t hagyjam, azt mondtátok.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
PuMbA
titán
válasz
#32191744 #52664 üzenetére
Akkor kellhet egy nagylátó, egy normál látószög és egy tele. Normált és tele-t kiválhatod egy 18-140-es obival (Canon oldalon 18-135), de a nagy átfogás miatt képminőséget vesztesz, mintha mondjuk 15-45 és 55-200-ra bontanád fel. Nikon oldalon 10-20 objektív van, mint nagylátó, Canon-on 11-22. Mindkettő elég olcsó a többi gyártóéhoz képest. MILC-et ajánlanék talán, M50-re adapterrel felmegy egyébként az összes EF, EF-S objektív.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Tájképelhez célszerű egy nagylátószögű objektív. De önmagában nem elég, a közhiedelmmel nem minden tájképfotó készül nagylátószöggel - és főleg nem ultranagylátószöggel. Az optika egyenletes rajzolata kiemelten fontos, a fényerő viszonylag kevésbé, a legtöbb esetben úgyis rekeszelni kell. Egy stabil állványra is szükséged lesz.
Az égbolt fotózás másik műfaj, az asztrotájképekhez is a nagylátószög az elsődleges, de ide már keményen kell a fényerő és az optikai hibáktól mentes képalkotás.
És akkor még nem beszéltünk a mélyűr fotózásról ami megint csak merőben más technikát igényel.
Szóval nem olyan egyszerű dolog ez... -
nozs23
addikt
válasz
Szerintem mielőtt bármibe beleugranál érdemes kicsit még utána olvasgatnod a dolgoknak.
Elég fontos eldönteni, hogy kell-e a cserélhető objektív. Amennyiben kell, a későbbiekben valószinüleg további beruházásokra is szükség lesz (ezzel érdemes kalkulálni).
Nem a kereteddel van gond, mert kezdő géphez kitobival + obihoz is akár már okés.
Ha érdekel a fotózás, mint hobbi és úgy érzed sokmindent kipróbálnál, akkor szerintem ne korlátozd le magad egy fix objektíves géppel.
Panasonic GX80, Olympus E-M10 II, Sony A6000. Ezek mind kijönnek a keretedből újan is és olyanok amiken cserélheted az obit, illetve van kereső (telefonról váltva ez nem lesz mérvadó az elején, de később nagyon megtettszhet). Persze van ezeken kívül is még ajánlat, biztos fognak mondani Fujit, Canon-t. Egy belépő DSLR-nél jobban jársz egy kezdő MILC-el. Szerintem. Üdv! -
törölt tag
Lassan, idővel tudnám bővíteni, csak így az elején nem tudom milyen objektív kellene akkor hozzá. Pontosítok akkor, tájképekhez, naplementés, égboltos fotókhoz mit tudnátok ajánlani?
(#52662) Rendben, köszönöm, ezen elgondolkozom, esetleg valami cserélhető objektíves gépet használtan? Mint amiket írtam például, vagy azok felejtősek számomra?
-
Tin_Shield
őstag
válasz
#32191744 #52661 üzenetére
Panasonic LX100. Kompakt, de nem túl kicsi. A szenzor viszonylag nagy, és fényerős a zoom objektív, ez így elég jó kombó általános célra, de néhány dologgal együtt kell élni: nem cserélhető az objektív, az lcd monitor fix és nem érintős, nincs beépített mókusvillantó, csak egy mini külső.
-
törölt tag
Sziasztok!
Elkezdtem érdeklődni a fotózás iránt, eddig iPhone 7 készülékemmel lövöldöztem, de nagyon kevésnek érzem.
Amatőr, de hobbi szinten szeretnék foglalkozni vele, a keret 160-200 körül lenne. Nincs meghatározva hogy mire kellene, nagyjából mindenre. (Tájképek, közeli fotók, stb..) Lehet DSLR, MILC, nagyon apró kompaktot nem szeretnék.
Hardverapron nézegettem, és nézegetem őket mostanáig, de nem tudom melyik lenne a jobb ilyen árkategóriában.
Konkrét kinézett nincs, nagyjából ezek lennének:
1. Canon M50+EF-M 15-45 IS STM (160 ezer)
2. Nikon D5300+18-140 AF-S DX VR (180 ezer)
3. Nikon D5500+AF-S 18-140 (200 ezer)Tudnátok segíteni?
Vagy ha nem találok, akkor egy fasza kamerás mobilban gondolkozom (de tényleg csak akkor, ha más nincs)
Üdv!
-
válasz
pepeSTAAR19 #52641 üzenetére
Ez a dilemma szerintem egyértelműen Fuji.
-
zaskar
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #52658 üzenetére
Ezt a gépet konkrétan próbálgattam is, egy barátom D7500 mellé vett egyet. Szimpatikus, könnyű kis gép, és tetszik a képminősége is. A barátom mindig Nikonos volt, de ez neki is bejött, rendszeresen tesz itt Debrecenben rövidebb fotósétákat, akkor mindig ezt viszi magával. A múltkor megláttam itt az MM-ben egyet 80-ért, aztán kiderült, hogy bemutató darab volt és nincsenek meg a tartozékok, pl. a töltő se, így inkább otthagytam.
-
zaskar
senior tag
válasz
#31733248 #52656 üzenetére
Kösz a tippet, szoktam nézegetni a használtakat is, a gondom csak annyi, hogy a jó ajánlatok 90%-a Bp-en vagy a közelében van, én meg 240 km-re vagyok a fővárostól. Így ezeket többnyire hamar elviszik, én meg használt cuccot nem szívesen veszek látatlanban, postázással.
-
zaskar
senior tag
válasz
Rapid136 #52654 üzenetére
Nézd, ezzel tisztában vagyok, de szerencsére még nem kenyérre kell a pénz, amúgy is jó esetben ér így 100 ezret, azzal nem nagyon vagyok kisegítve. Túl sűrűn nem használom, főként utazások alkalmával, de attól igényesebb vagyok, hogy megelégedjek a mobilfotózással vagy egy olcsó kompakttal. Az első DSLR-emet 2004-ben vettem, azóta is azt használok. Különösebben nincs bajom a D5500-al, egy 18-135-ös obival, táskástól 1.1 kg, ezt még ki lehet bírni. Emellett elférne egy ilyen olcsóbb MILC, (pl. amiket fentebb linkeltem).
Amúgy szeretem, ahogy minden második DSLR eladó "kihasználatlanságra" hivatkozik, hogy mindenáron megjelöljön valamit az eladás okául (ami egyébként valójában "kell a pénz", "már nem érdekel a fényképezés" "MILC-re váltok" "a mobilom is jó képeket csinál" stb). Ez a "kihasználatlanság" egy hülyeség. Én se használom napi vagy heti rendszerességgel a gépet, mégis elfér otthon. -
Rapid136
őstag
válasz
zaskar #52648 üzenetére
Halkan jegyzem meg hogy minél később adod el, annál nagyobbat buksz :)
egyfelől, mert jóval többen váltanak tükrösről MILC-re mint fordítva
másfelől meg évről-évre durván csökken az értéke a digitális eszközöknek
még a tavaszt megvárhatod, esetleg karácsony előtt érdemes próbálkozni hátha felpörög a piac -
pandur99
aktív tag
válasz
zaskar #52651 üzenetére
Nekem volt ennek az egyik elődje, az A1. Pöpec kis gép volt, csak éppen az EVF hiányzott. Most Olympusom van, de nem tudnám egyikre sem mondani - mármint a rögzített képek alapján -, hogy jobb, mint a másik. A kezelés és méret már más tészta. Ott nálam az Oly győzött. Ha tényleg akarsz további objektíveket venni a jövőben, és azok között pl. lesz tele is vagy nehezebb fényerős fix, akkor mindenképpen jobb az EVF, jobban meg lehet tartani a gépet. Ha meg zsebre akarod dugni, lecseréled a 14-42-t egy palacsintára (14-42 EZ vagy Pana 12-32).
-
zaskar
senior tag
válasz
pandur99 #52650 üzenetére
Nem feltétlenül ragaszkodom az EVF-hez, másodgépként a Fuji se lenne rossz. Annyi zavar benne, hogy nem igazán találok erről a típusról semmit. A hazai piacról is el van tűnve, egyedül az MM árulja. Legalább találnék tesztfotókat, de még tesztet se találtam. Majd még keresgélek.
Közben meg is találtam, mi ennek az oka, valójában a kínai piacra készítették. Persze ettől még lehet jó.
https://pixinfo.com/hirek/2018/02/01/hova-lett-a-fujifilm-x-a20/ -
pandur99
aktív tag
válasz
zaskar #52648 üzenetére
A legkomolyabb gép ezek közül az Oly E-M10 II, de azért a Fuji is meggondolandó, ha nem ragaszkodsz az evf-hez. A Fuji APSC, az Olyk m4/3-osok, vagyis kisebb az érzékelőjük, mondjuk felhasználásfüggő, hogy ez számít, vagy nem. Ha azonban később az objektívparkot akarod fejleszteni, az E-M10 a jó választás.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Korábban írtam, hogy Nikon D5500-as szettemet szeretném MILC-re cserélni. Közben átgondoltam a dolgot, inkább keresnék egy relatíve olcsó MILC-et "szaladgálós" másodgépnek. Egyszerűen sajnálom a D5500-at elpocsékolni annyiért, amennyiért mostanában a hasonló DSLR-eket el lehet adni. Az ár, amit rászánnék, max. 100-120 ezer lenne, mindjárt találtam is hármat, amik - szerintem - elfogadható árban vannak most:
Fuji
Olympus 1.
Olympus 2.Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Az igényeimnek valószínűleg bármelyik megfelelne, egyelőre kitobjektívvel használnám, aztán lehet, hogy majd vennék hozzá mást is. Az Olympusokról találtam teszteket, a Fujiról már kevésbé. Köszönöm előre is, ha valakinek vannak érvei valamelyik mellett vagy ellen.
-
Neck
veterán
válasz
Mr.Csizmás #52644 üzenetére
Azt se tudjuk, mit akar fotózni. A fixek terén meg a "szotyi" jobb mint a "fusi".
-
vihartigris
őstag
válasz
pepeSTAAR19 #52643 üzenetére
A7-tet már nem érdemes venni, eljárt felette az idő.
A 6100 elég jó váz lesz, de a Fuji 18-55 féle üveget nem fogsz hozzá natívban találni. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
pepeSTAAR19 #52643 üzenetére
ahogy érzed, de szotyi apsc-re nincsenek olyan jó zoomok, mint fujira.
(nem, az mc11+random obik nem érv, mert drága és nehéz - továbbá viltrox effx-el fujira is tudsz tenni canont)
-
pepeSTAAR19
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #52642 üzenetére
Igen a simára gondoltam. Viszont nézegettem mellette az új 6100-at is. Ahogy olvastam egy 6000-res házba bújtatott 6400-as kb. Jövő hónapban érkezik is ha minden igaz
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
pepeSTAAR19 #52641 üzenetére
A7 simán? azt ne vegyed, nagyon régi gép elég sok nyűggel
a7m2 is kifutó már.
-
pepeSTAAR19
csendes tag
Sziasztok!
Egyszerűen nem tudok dönteni a Sony A7 28-70 és a Fuji X-T20 18-55 között. A Sony olcsóbb 35 ezerrel és 1+3év(gyártói) garanciával van. Rengeteg tesztet és véleményt olvastam, viszont nagyon megoszlanak a vélemények. Videozás számomra egyáltalán nem lényeg. Az objektívek is hasonló árban kaphatóak ahogy nézegettem.
-
dabgergo
őstag
válasz
Mr.Csizmás #52635 üzenetére
Az árban okés lenne (275+220e lenne használtan kb), csak APSC-n a 2.8 az nagyon kevés nekem FF után
-
dabgergo
őstag
válasz
Mr.Csizmás #52633 üzenetére
Azért gondoltam a T30-ra mert poén h ennyire kicsi
Igazából vmi olyasmi lenne a cél h jó képminőség, minél jobb AF (amivel feleségem is tud jó családi képeket csinálni, neki D750-em mozgó gyerekeknél már nehezen használható). A FF-et pedig megpróbálom elengedni, bár még picit gondolkodom a Sony A7III-on, de az jóval drágább irány lenne...
-
dabgergo
őstag
Ha már APSC akkor sztem X-T30 vagy X-T3.
XH1 mit tud h inkább azt ajánljátok? -
dabgergo
őstag
válasz
Mr.Csizmás #52627 üzenetére
Hmm köszi, videó mondjuk nem szempont, de az A7 III-nak azért csak profibb az AF-e mint a T3-nak, nem? Dupla kártya slot is van a A7 III-ban, de akkor gondolom a lentieket az A7 II-vel összehasonlítva írtad.
Most látom h a táblázatomban nagyon csúnyán benéztema Sony lencséket, mert bekerültek APSC lencsék is
-
dabgergo
őstag
Nikon FX-ről (D750) tervezek váltani főleg az eye-AF nyújtotta könnyebbség miatt vagy Fuji-ra (x-t30 vagy t3) vagy Sony FX-re (A7 II vagy III). FX miatt a Sony felé húzok és amin meglepődtem h az obik amiket használnék Sony-ra kb. olcsóbbak és nem nehezebbek mint a Fuji párjai (leszámítva a 135mm-t).
Kérdésem az volna h ezek a Sony obik minőségre jók? Fuji azért drágább mert újabbak, jobbak?
Tudom h a Fuji APSC-t a Sony APSC-vel illene összehasonlítani, de ez utóbbi széria nem igazán tetszik, ha már APSC-re downgradelnék akkor sztem Fuji lenne.
Összességébe véve mozgó gyerekekhez, családi fotózáshoz, portrézáshoz melyik rendszert ajánlanátok jobb szívvel? -
törölt tag
Sziasztok!
Keresztapám váltaná le belépő Pentax Apsc szettjét milcre. Ahogy néztem 2db zoom obija van. Mondta, hogy az árkategóriában amit nézett a használpiacon kereső nélküli gépeket talált csak. Átküldtem neki pár linket amik szerintem árban nem drágák és szerintem ez alatt ne nagyon nézelődjön és evf is van valamint nem látszanak a pixelek, vagyis jobb minőségűek. Ezeket küldtem el neki:
Pana GX8, GX80
Fuji XT20, E2
Elrettentésképp (árban) a Sony A6300-at is belinkeltem.
Írtam neki, hogy Fuji-k nem stabisak és, hogy inkább Pana, mint Oly mert utóbbiról sokan írják, hogy hamar tönkremennek. Gombok, zár stb..Kihagytam valamit a listából?
-
válasz
kw3v865 #52620 üzenetére
Ha cserélgeted az objektíveket, akkor igen, mindenképpen előnyösebbek a milcek, mivel cserélhető az objektívjük. A kompaktok (bridge-ek) esetén is szokott néha lenni valamekkora mozgástér tele vagy nagylátószögű konverziós lencsékkel, de az nagyon kicsi lehetőség a cserélhető objektívekhez képest.
-
kw3v865
senior tag
Igen, ahogy korábban is írtad a Pana LX-100-at, az továbbra is nagyon szimpatikus számomra. Egyedül az áráva van gond. Újonnan brutál sok az a 160 ezer Ft. Talán eBay-en 100 körül megkapom, bár annyiért garancia nélkül elég rizikós. Lényegében akkor elmondható, hogy a 100-150 ezres kategóriában a MILC-ek akkor előnyösebbek, mint a hasonló árú 4/3-os csúcskompaktok, ha cserélgetem az objektíveket? Azaz, komolyabb objektívvel jön ki az előnyük?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kw3v865 #52616 üzenetére
Ha tényleg nem akarsz objektívet cserélgetni, akkor megint csak az MFT szenzoros, brutál fényerős LX100-at tudom javasolni. Vagy valamelyik újabb 1"-es szenzoros kompaktot, pl. Pana LX15, vagy Canon G7X II, vagy a Sony RX100 széria keretbe épp beférő változata. Ezek fotós képminőségben és videóban is elég jók, főleg ha nagyrészt nappal használnád őket.
A drága használt obikra meg annyit, hogy pl. egy Pana 25mm f/1.7-et néha el lehet csípni 30 ezerért is, de 35-40-ért még biztosabban. És ha ezt feltekered mondjuk a 12-32, vagy a 14-42 helyett, akkor kinyílik egy másik világ. Azonos gyújtótávon lesz kb. 3 FÉ előnyöd, ami azért nagyon nem mindegy. Az élességről, a szép, szűk DOF-ról nem is beszélve.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
kw3v865 #52616 üzenetére
Ez megapixel fejtegetés ebben a formában már nagyon nem állja meg a helyét. Az öreg 12MP-es Panasonic gyártású szenzort (ez van az E-PM1-ben) bőven beérte zajban a kisebb 1"-os méret is, a modernebb tervezés és gyártástechnológia miatt. Az E-PL8 Sony gyártású szenzora egy fényértéket simán ráver a gépedre a magasabb pixelszám ellenére, és a Panasonic 16-osa is. A mai APS-C szenzorok pedig legalább kettőt. Képminőségben egyébként ezek közül a Fuji a legjobb.
De ha nem akarsz objektívet cserélgetni egy prémium kompakttal szerintem is jobban járnál. -
Keem1
veterán
válasz
kw3v865 #52616 üzenetére
Nem akarok objektíveket cserélgetni. Elég drágák még használtan is.
Mindenre nem lesz jó egy kit obi, ráadásul a cserélhetőség szabadságát sutba dobni botorság.
Ellenben a te esetedben, ha nem annyira óhajtasz éjszaka fotózni, egy 1" érzékelős, fényerős zoom obival rendelkező prémium kompakt jobb választás lehet. -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Ti melyiket választanátok a 4 verzió közül?
1. Panasonic GX-800 + kit obi 12-32 mm
2. Canon M100 + EF-M 15-45mm
3. FUJI FILM X-A20/XC kitobi 15-45 mm
4. OLYMPUS E-PL8 + Pancake EZ-M144Túrákon, természetfotózásra szeretném használni, illetve általános célokra. A képminőség számít, a kinézet, kezelőszervek elhelyzekedése stb. nem igazán, mivel leggyakrabban automata módban kívánom használni. Videóban jobb a Panasonic, mert tud 4K-t, de azért erről le tudnék mondani, ugyanakkor fontos, hogy legalább fullHD-ban jó videót készítsen.
Nem akarok objektíveket cserélgetni. Elég drágák még használtan is.
Sajnos a Canonnak és a Fujinak elég nagy a felbontása, hiába APS-C, a 24 MP sajnos ezt "kompenzálja". Vagy nem? Igaz az Olympus 16 MP-e is visszalépés a mostani, szintén 4/3-os E-PM1-em 12 MP-éhez képest. Bár kérdés hogy egyébként mivel tud többet mint a régi gépem, amely tönkrement, ezért kell cserélnem. Egyébként bőven elég lenne nekem a 12 MP is. Ugye továbbra is érvényes, hogy minél több MP, annál rosszabb a képminőség, azonos méretű szenzor esetén? -
zaskar
senior tag
Mi a véleményetek, ez a kit mennyire számít jó vételnek?
Pana GX80 + 12-60 obi, plusz akku, táska, 32 Gb kártya. Szállítással kb. 187 ezerre jön ki.
-
alcapone386
őstag
Ja, ok
Semmi gond, csak nem értettem mi rosszat irtam
Igazad van. Most, hogy egyre többet használom, néha zavar, hogy a pántra is reagál.
Off.: Ahány helyen olvastam, mindenki azt irta, hogy a kezdő obi kevés. Én csak ráztam a fejem, hogy nekem tuti elég lesz vagy fél évig. 1 nap után nézegetem az obikat....ez tényleg fertőző
-
vond
MODERÁTOR
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
Egy szèp àllapotban lévő Panasonic dmc G5-nek mennyi lehet a reàlis eladàsi àra ?
Full dobozos... -
vond
MODERÁTOR
válasz
alcapone386 #52609 üzenetére
Én voltam, bocsi.
Válaszolni akartam, aztán véletlenül módosítottam. De már visszaállítottuk.
A közelség érzékelőre akartam írni, hogy nálam kb. az az első dolog, amit kikapcsolok. Meg tudok őrülni tőle.
-
alcapone386
őstag
Létezik, hogy törölve lett a hozzászólásom, vagy én vagyok a béna? (Tegnap delutani)...
-
s4tch
veterán
válasz
pepeSTAAR19 #52604 üzenetére
Kifejezetten jó objektív a 18-55. Nagyjából mindent lehet vele fotózni, ami belefér az átfogásába, és nem kíván tágabb blendét. Ha kíváncsi vagy rá, mit tud, érdemes ide belépni, és a csoport keresőjének segítségével szétnézni.
-
alcapone386
őstag
Ma megérkezett edigitaltól sony a6000+obi szettem
Féltem a 16-50 kezdő obitól, de kellemes meglepetést okozott. Maga a gép is tökéletes számomra. Hiába 2014 es technika, szerintem bőven tudja a mostanság kiadott MILC ek teljesítményét. Kifejezetten tetszik, hogy dlna-n ki tudom azonnal lőni a képeket tv re, illetve tök jó fícsör, hogy van közelség érzékelő a keresőnél (kukkernél), így ha nem kell a nagy lcd, akkor kikapcsol ha belenézek.
Természetesen a nagy részét nem tudtam átnézni, de eddig tetszik nagyon.Az ára meg egyenesen bestbuy volt. Edigital akciózza, + hirlevélre feliratkozva még kaptam 5% kedvezményt, így elhoztam 147eFt ért.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
pepeSTAAR19 #52604 üzenetére
a 18.55 rövid végével inkább esélyes. de csillagozni ne a rajtvonalról akarj, mert csalódás lesz.
-
-
grigo
őstag
válasz
rednifegnar #52587 üzenetére
Hát azért nagyobb a biztonságérzeted egy ilyen cégnél mint egy McDonalds-ban megvett gép esetében.
-
kopogo
tag
Hello!
Használt MILC gépnél pana gx80-nál 6680 expoval mit kell megnézni hallgatni vásárlás előtt.
Mire kell figyelni???
köszönöm -
Muerte68
addikt
válasz
pepeSTAAR19 #52597 üzenetére
Fuji xt100-15-45-tel bőven kijön a keretből és egy elég jó pancake obit kapsz hozzá.
Vagy kicsit többért xt20+18-55/2'8-4.
Ez kb 330-de a jobbik fényerős kit obi jár hozzá ami igen jó darab fényerős is meg zoom is elég univerzális.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óra topik
- RAM topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest