- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Androidos fejegységek
- Computex 2025: egyelőre nem szemez a Windows-zal a MediaTek
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chef69
tag
Sziasztok!
Szeretném megköszönni a segítséget, végül egy Nikon D750 lett a befutó 24-120 f4 kitobival . -
pandur99
aktív tag
Sajnos valamiért eléggé pang most a piac. Én az E-PL6-osomat nem tudtam eladni, de más is hirdet most éppen ilyet, gondolom hasonló "sikerrel". Én azt csináltam, hogy inkább vettem hozzá egy palacsinta objektívet, így másodgépnek kiváló, zsebben vagy kesztyűtartóban elférő gép lett. Szerintem jobban jársz, ha a 2 objektívedet lecseréled egy palacsintára (Pana 12-32, Oly 14-42, Oly 17/2,8- én az utóbbit választottam). Elkótyavetyélni nem érdemes.
-
gg72
veterán
Sziasztok! Véleményetekre lennék kíváncsi: Olympus PEN E-PM2 fényképezőmet szeretném eladni, immár lassan 3 hónapja hirdetem itt az aprón, az ármester által ajánlott árra lőttem be először, de azóta 30%-ot engedtem már belőle, közel 900-an nézték meg a hirdetést, de eddig nulla (!) érdeklődő volt. Már régi ph-s vagyok, eddig mindenre sikerült vevőt találnom, de úgy néz ki, erre nem fogok... Vajon miért? Ennyire nem használ már senki hagyományos gépet? A mostani árból mindenesetre már nem szeretnék engedni, ez is annyira alatta van szerintem a gép (+ objektív és tartozékok) értékének...
-
csacsi77
senior tag
válasz
Kodiak88 #48789 üzenetére
Én biztos nem vennék D90-et, pláne nem 70-300-as obival. Először is milyen 70-300? Ez egy tele, ezzel aztán nem ismerkednél meg a fotózással.
Először is döntsd el magadban, hogy mit szeretnél. Hordozható gépet? Vagy nem zavar a súly? Kell-e videó? Mit akarsz? Makrózni? Ugró szarvast fotózni messziről? Városi életképeket? Épületeket?
Ha ezeket eldöntöd, akkor lehet majd pontosabb tanácsokat adni. -
Kodiak88
tag
Üdv! Szeretnék tanácsot kérni, még csak most kezdek ismerkedni a fotózással. Érdemes első gépnek egy Nikon D90 70-300as objektívvel. Pár extra funkciónak (kihajtható képernyő, wifi stb) örülnék, de nem feltétlwn mérvadóak. A keret ha használt gépet vennék akkor 100-150, új gép esetén mennék feljebb esetlag használt objektívvel. Köszönöm.
-
AggressiveGT
csendes tag
válasz
Tin_Shield #48781 üzenetére
Oké hogy mindegyik porosodhat valamilyen szinten, de ha az általam linkelt Amazon oldalon megnézed a negatív értékeléseket, akkor nem egyben van szó erről a problémáról.
Illetve egy pár kép ami engem nem igazán győzött meg élesség tekintetében. Persze lehet, hogy full amatőrök képei, de én is az vagyok és ezzel a végeredménnyel én nem lennék elégedett.
-
freelanced
addikt
Üdv!
D3100-am váltanám le, kisebb, könnyebben hordozható gépre, már amennyiben ez jelenleg opció ( gondolok itt a MILC gépekre).
Egy ideje nem követem a fényképezős topikot, viszont személy szerint a telefonok kameráját, főleg ha sötétedik, baromi kevésnek érzem személy szerint.
- Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max). Ha csak gép, azt az összeget. Ha objektívvel együtt, akkor úgy megadni. 100-150e
- Felhasználás? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mi lenne kedvenc témád). Tájképek, Városi fotók, semmi különleges, elsőre elég lenne egy mindenes ( fix? ) objektív akár
- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság). Igen számít, valami kompaktabb darabra gondoltam, persze ha egyáltalán van ilyen / érdemes ilyet.
- Videóra szükség van ? (Igen: komoly minőséggel és tudással, vagy csak átlagos minőségben ? Nem: teljesen hiányozhat akár, bár ez egyre ritkább, lassan minden gép tud video-zni). Nem igazán szükséges.
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Leginkább új, de ha van valami jó ajánlat szívesen meghallgatnám.
- Egyéb kívánság, speciális igények? Jelenleg nincsSzóval érdekelne, hogy mik a lehetőségeim a piacon jelenleg. Most egyáltalán nincs gépem, sem semmilyen felszerelés az állványomon kívül szóval nem húz a szívem semelyik gyártó fele és nincs kallódó objektív amit fel tudnék használni.
Nagyon köszönöm!
-
Neck
veterán
válasz
AggressiveGT #48774 üzenetére
Éjszakai város fotózásra ezen a szinten A6000 + Sigma 16mm f1.4 nagyon ütős kombó - viszont az obi csak később fog beleférni a keretbe
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Tin_Shield #48777 üzenetére
Köszönöm a felhomályosítást, akkor már csak kell találnom használtban jó ajánlatot és akkor meg is van hogy G80 lesz
Meg hát a nikon szett el kell menjen előbb, majd meghirdetem és akkor meglátom mennyi pénz lesz mindenre
-
Muerte68
addikt
válasz
topikk #48770 üzenetére
Köszönöm
Mikor elindultam nem is volt semmi hó menetközben kezdett el szakadni.
Először nem is akartam elővenni a gépet de utána azt mondtam ha már elhoztam csakazértis fotózok.
Így sikerült is egy pár egész jó fotót csinálni, bár közben mindig azon gondolkodtam hogy teszem tönkre a gépet -
pandur99
aktív tag
válasz
AggressiveGT #48780 üzenetére
OK: A fényerő viszont drága. Még talán egy jól megválasztott fixszel megoldható, bár akkor eléggé be vagy korlátozva.
LX100: tájfotóknál meg rekeszelni kell. -
Tin_Shield
őstag
válasz
AggressiveGT #48780 üzenetére
Nem akarom védeni az LX100-at, de a "hajlamos porosodni" a legtöbb zoom objektívre igaz, kivéve ha belső zoomos és/vagy szigetelt felépítésű. 200e környékén pedig nem nagyon kapsz ilyen kitet.
A távoli tárgyak nem megfelelő élessége akár igaz is lehet, de jó lenne látni azokat a képeket, mert így látatlanban a júzererrornak is komoly esélye van. -
AggressiveGT
csendes tag
válasz
pandur99 #48779 üzenetére
Már gondoltam rá, de jobban utána olvasva többen panaszkodtak hogy a lencsék hajlamosak porosodni, van aki szőrszálat talált benne. Egy majd 200e kerülő géptől szerintem ez elég cinkes. Illetve többen írták hogy tájfotóknál a távoli tárgyak élessége és részletessége elmarad az elvártaktól. Így nálam ki is esett.
-
pandur99
aktív tag
válasz
Panasonic LX100?
-
Tin_Shield
őstag
válasz
ftamas0201 #48775 üzenetére
Dupla, bocsánat.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
ftamas0201 #48775 üzenetére
Az m43-as túristazoomok elég tisztességes darabok (Pana 14-140, Oly 14-150), a G80-ban képstabi is van, bármelyiket veheted, de ha van módod inkább válaszd a második kiadást mindkettőből. Sokat adtak el belőlük kitben is, használtan, jóárasítva ki lehet fogni bármelyiket. Ekv. 50mm környékére több opció is létezik: Pana 25 f1.7, 20 f1.7, Oly 25 f1.8, Sigma 30 f1.4, Pana 25 f1.4
-
modulus
aktív tag
válasz
Ilyen jellegű fotózásra a minél nagyobb szenzoros gép ajánlott. Plusz egy jó fényerős (kis gyujtotávolságú, fix) obi. Fix direkt zárójeles, mert valakinek jól jöhet a zoom.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Tin_Shield #48773 üzenetére
Nem néztem még körül nagyon hogy mi a választék ebben az m43 bajonettben, nikonhoz a 18-140 kit mellett egy fix 50mm-es van, viszont 35 jobb lett volna de ez volt. valami 35 körüli fix lenne igazából ha van valami, de az majd a jövő még, egyelőre egy váz és kit legyen meg, utána a többi már csak anyagiak kérdése
-
AggressiveGT
csendes tag
Üdv mindenkinek!
El jött az ideje, hogy új gépet vegyek, mert a hét éves Canon A495-öm (nem röhög) kezdi megadni magát. Ilyenkor mindig beleásom magam a témába, és alaposan átrágom, hogy mit érdemes vennem. A fórumokat bújva arra jutottam, hogy vagy egy 1 inches szenzorral rendelkező kompakt, vagy egy belépő MILC lesz a befutó. Ebben kérnék útbaigazítást a következő igények alapján.
- A rá szánt összeg mindennel együtt 200e, nagyon max 225e.
- Felhasználási terület: utazás, táj, természet, város, család, 95%-ban statikus dolgok.
- Méret: fogtam egy a6000 az MM-ben, annál sokkal nagyobb ne legyen.
- Videóban egy tisztességes fullHD-t tudjon, 4K nem érdekel.
- Csak új jöhet szóba
- Egyéb kívánság: éjszakai város fotózásban illetve dinamikában legyen erős.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
ftamas0201 #48772 üzenetére
Kitobjektíven túl miben gondolkodsz még? Tele? Ultranagylátó? Túristazoom? Fix?
-
ftamas0201
senior tag
válasz
modulus #48767 üzenetére
Természetesen fotózni is, túlnyomó többségében fotók készülnének vele (macro és akvárium fotók, pár tájkép utazáskor nyaraláskor) viszont videózás is lenne vele igaz nem olyan sűrűn de akkor az jó minőség legyen. A D7000 ebben sajnos kevés.
Diskuráltam egy fotós ismerősömmel és ő a panasonicot ajánlotta, neki G7 volt, videókat nézve, teszteket valóban egész jól teljesít, de a G80-ban meg ott a stabi meg kicsit fejlettebb ezért néztem azt is viszont ő csak használtban jöhet szóba valami jó fogásban. -
modulus
aktív tag
válasz
ftamas0201 #48766 üzenetére
Mondjuk függ attól is, hogy mire kell.
Fotózni is? Milyen minőségben? Vagy csak videóra kell? Mennyit? Stb., stb.
Videózásra azért vannak kifejezetten arra való eszközök, árban - minőségben jobbat produkálna. -
ftamas0201
senior tag
válasz
modulus #48765 üzenetére
Hát igazából azért jöttem ide hogy helyre igazítsanak ,szóval nyílt vagyok minden lehetőségre így kb 200.000 Ft-ig. Arról azt olvasom hogy videózás közben hajlamos túlmelegedni, meg nekem valahogy ezek a kisebb vázak nem jönnek be
Meg ugye panáknál ott a 4k lehetősége.
-
modulus
aktív tag
válasz
ftamas0201 #48763 üzenetére
Sony a6000 nem jobb ilyen szempontból, meg úgy egyébként?
-
Tin_Shield
őstag
válasz
ftamas0201 #48763 üzenetére
G80
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Véleményetek szeretném kérni.
Le szeretném cserélni a nikon D7000 gépemet.
Amit kinézetem viszont Panasonic lenne méghozzá egy új g7 kit objektívvel vagy egy használt g80. Véleményetek szerint melyik lenne a jobb választás? Videózás is fontos szempont, ezért térnék át Panasonic oldalra mert azt olvasom mindenhol hogy abban kiemelkedőek.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Muerte68
addikt
válasz
Matska #48758 üzenetére
Az XE-1-et én is használtam szakadó hóban havas esőben,úgy törölgettem róla a havat
de nem lett baja meg annyira nem is sajnáltam mint egy drága gépet.
Nekem egy igásló kategóriaszerintem meg is tartom az élete végéig.
ezt is szakadó hóban csináltam,úgy takargattam a gépet de semmi baja nem lett pedig alig láttam olyan hófúvás volt. -
törölt tag
A Canon topikból loptam:
https://www.diyphotography.net/yongnuos-new-android-powered-mirrorless-camera-is-micro-four-thirds-with-an-ef-mount/
hová fajulhat még a fotózás ? ;-)
-
törölt tag
válasz
Muerte68 #48757 üzenetére
Akkor egy a véleményünk, de tény, hogy egy ff dslr minden igényt kielégít, legalábbis a d600 mindent tud ami nekem kell, de nagyobb, ez tény...mellette, mivel hozzászokik a szem a nagy iso melletti jó képekhez, legfeljebb xtransos lapka jöhet szóba....árulok egy új epl7-et is, az asszonynak vettem de nem kell neki, kicsi, könnyű, jó képminőség de az isoval nem tudok megbarátkozni.
-
Matska
senior tag
válasz
#86322688 #48756 üzenetére
Az X-E1-et használtam -20 fokban órákig (bár közben 3 akksit leszívott), előfordult hogy a kesztyűtartóban felejtettem egy napra nyáron a fekete autóban, de nem szólt egy szót se, hogy gazdi, tán nem kéne. A T10-ről éjszakai fotózások alkalmával volt, hogy cseppekben folyt a pára, villámfotózásoknál szintén nem maradt száraz. Egyikkel sem volt bajom. Egy hónapja egy T20-at kezdtem nyúzni. Nem hiszem, hogy csalódni fogok
-
Muerte68
addikt
válasz
#86322688 #48756 üzenetére
Próbáld meg a T-szériát,ott kétszer akkora az evf meg a fókusz is jóval gyorsabb.
Nekem még nem voltak szervizes problémáim,mondjuk ha az XE1-elromlik bedobom a kukába,mivel olcsóbb egy másik mint a szerviz.
Nekem eddig a Fuji az ahol megtaláltam azt a képminőséget,meg azt a fényerős kit obit amit sehol máshol.
Az EM10-szolgáltatásban nagyon ott volt csak a szenzor volt nekem ami nem volt elég.
Ha előbb utóbb meg tudom venni valamelyik újjabb Fuji vázat kicsit gyorsabb AF-el akkor én bőven elégedett leszek.
A tükrösökkel nekem a méret meg az AF-hangolgatás a problémám,de főleg a méret,a nagy gépet egyszerűen sokszor azért nem vittem mert zavart a mérete meg a súlya.
A Sony A5000-et az EM10-et vagy a Fujit egy kis táskába simán berakom anélkül hogy bármiben zavarna és viszem mindenhova.
Amióta a 18-55/2,8-4-megvan azóta meg szinte le sem került róla mert szinte mindent meg tudok oldani vele.
De ez az én véleményem mindenkinek más a fontos opció. -
törölt tag
válasz
Muerte68 #48755 üzenetére
Félreértés ne essék, a Fuji és az m4/3 gépek amikre tényleg jó érzéssel gondolok, az Olympusban a stabi ment tönkre, 5000 expó alatt, elviselhető, annyira nem érint a stabi..... Igazából meg Fuji fan lennék de elég sokat olvasok és olvastam problémákról.
Sajnos azok is panaszkodnak, akik mindig Fujisok voltak.Nekem X-E1 és XE-2 volt, annak ellenére, hogy nem tetszik a kis kereső kukucskálás, a lassú evf, meg eleve a lassúság, a képekkel nagyon meg voltam elégedve, nem beszélve a minőségi obikról, a kitobi is karcol rendesen. Az XE-1 kuka lett, kártyaolvasó hibával, az XE-2 egyszer volt hidegbe, valahogy elmászott a fénymérés mira hazaértem.
De most őszintén, van kedve ilyenkor az embernek harmadikat venni?...tudva azt, hogy másnál évek óta semmi gond.
Persze most nem beszélek ugró szarvasról, arra itt a D600, múltkor családi kiránduláskor 113 képet készítettem, gyerekes, futkozós, hintázós stb. felvételek, nem hazudok, 1 kép nem lett éles, az is a záridő miatt...úgyhogy én nem a pontatlanság miatt veszek és vettem milc-et.
Egyszerűen tetszik, a Fuji jpg-je különösen, de így...?
-
Muerte68
addikt
válasz
#86322688 #48749 üzenetére
Mármint a visszahívásos széria hibás zárcserés,olajfolyásos stb...dslr-ekről beszélsz??
Ha jól tudom a te tipusod is visszahívásos,vagyis tényleg jól kiforrott dolog
De ha ez nem volna ott az AF-hangolgatás,tényleg mennyivel jobb
Nekem kb 10 külömböző milc-em volt és egy se volt szervízben(Olympus,Panasonic,Sony,Fuji)
Volt két Dslr azok sem.
Szerintem a fikázós posztokra kb semmi szükség,itt segíteni kellene a kérdezőknek,akik nem mindig ugró szarvast akarnak fotózni. -
grigo
őstag
válasz
#86322688 #48749 üzenetére
A három milced mekkora %-os arányt jelenthet a milcet esetében mint iparági sajátosság? 0, után hány nulla után jön az 1-es szám? Értem én, hogy kellemetlen és nem jó dolog ha valami meghibásodik de nem biztos, hogy van jelentősége. Teljesen meddő téma, sehova sem vezet azok szemszögéből akik gépet keresnek
Amúgy pedig BREAKING NEWS a kezdő fotósok digitális fényképei csoportban
Amúgy nem, nem kell fikázni, épp ez a baj. Ugyanis tanácsért jönnek, nem fikázásért meg hitvitáért.
-
konyi79
addikt
De most tényleg, olyan nehéz az off topic-ra átrakni azt a pöttyöt, ha csak így elfilozofálgattok?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Elektromos autók - motorok
- Nem fair: lemarad az Android 14-ről a Fairphone 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Warhammer 40.000
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Fujifilm Fujinon XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera +ISY tartozék készlet
- Nikon F rendszer Nikon D750 Sigma ART 24-105 F4 Nikon F 28-300 Nikon 50mm AF-D
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple Watch 9 45mm LTE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest