- HP notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Monitor hiba topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
válasz
chef69 #48686 üzenetére
A gyerek oké, de makrózni meg egyéb témáknál simán jó a manuális obi.
A szemed meg mindegy milyen, a belső keresőben bele tudsz nagyítani a képbe és ellenőrizni az élességet.
A MILC legnagyobb előnye hogy az elektronikus keresőben azt a képet látod amit az érzékelő, beállítás kérdése hogy optimális képet vagy az a beállításoknak megfelelőt mutasson. Ha nem jó a WB beállítás akkor a keresőben rögtön látod, ha alá vagy fölé kell exponálni az is rögtön feltűnik, gyakorlatilag azt a képet látod amit aztán rögzit a gép.
Ja és a belső keresőben vissza tudod nézni a képet, nem kell elkapkodni a szemedtől állandóan, vagy épp a kihajtható LCD-n csipőből tudsz fotózni. (tudom tükrösön is lehet ha van benne LiveView és kihajtható LCD)
Amúgy makrózni, gyerekezni lehet jobban járnál egy APS-C vázzal, a nagyobb mélységélesség miatt. A FF vázon már két arcból az egyik lehet nem lesz éles ha nincsenek teljesen egyvonalban.
Szűk mélységélesség csak komolyabb portréknál érdekes inkább.
Sony vázakra, ha még garis akkor ki tudod bővíteni néhány évvel utólag is baráti áron. -
Muerte68
addikt
válasz
chef69 #48695 üzenetére
Nézd meg esetleg a Fuji-t is ha használt jó.
A 18-55/2'8-4 egy elég jó fényerős zoom,80-90-körül megkaphatod.
XT10-XE2-100 körül van,XT 20-150 körül, ezeknek az AF-je szerintem gyerek fotózásra elég gyors.
De ebbe a keretbe még a használt XT2-is beleférne 220-körül már szokott lenni.
A szenzor elég jól húzható jó az ISO tűrése ezzel az obival nagyon sok mindent meg lehet oldani.
Vehetsz Sony-t is,de ott nincs fényerős zoom csak adapterezve,vagy fix obi de ott nincs zoom-od.
A Nikon szenzor jobban bírja a nagyobb ISO-t meg a sötétből vissza húzást, cserébe nagy, meg bejöhet a F/B-fókusz probléma.
A használt obi piac olcsóbb a CaNikonnak. -
grigo
őstag
válasz
chef69 #48692 üzenetére
Felhasználási oldalról közelíteném meg inkább. Azt írtad lejjebb, hogy embereket, meg gyereket szeretnél otthon fotózni. Gondolom nem bemozdulás fetisiszta vagy, az otthoni gyerekhez pedig kell majd a záridő, azaz vélhetően az elérhető legjobb low light teljesítmény kell. Én azt nézném meg, hogy a pénztárcán belül mi bírja a legjobban az iso emelését és, hogy kapsz-e hozzá valami baráti árú fényerős obit.
-
PuMbA
titán
válasz
chef69 #48695 üzenetére
Igen, írásban nagyon kevés anyag van, de videóban nagyon részletes tesztek vannak
Arra is figyelned kell, hogy használt, régebbi cuccokat nézel, tehát régebbi anyagokat kell keresned. Itt egy 2016-os videó.
-
konyi79
addikt
válasz
chef69 #48686 üzenetére
Fókuszhibák a működési elvükből fakadóan nem érintik.
Más nincs, az 1000EUR meg szűk obikkal együtt milcre, a koruk hozza, legalábbis FF váz nemigen fér bele, pláne objektívekkel együtt.
Talán 6d mk1 vagy hasonló használtban, de vannak itt tükröst használók, majd elmondják mit érdemes venni. -
Rapid136
őstag
válasz
chef69 #48672 üzenetére
Annyiban hogyha kibirod AF nélkül, márpedig makrozni, portrézni lehet anélkül is akkor a Sony MILC, mint egyetlen elérhető árú FF váz nem rossz opció. Gyakorlatilag bármilyen régi manuálos objektiv rárakható filléres adapterekkel, én 3 év után vettem meg az első AF obimat hozzá, de már elérhető árú 1,8/50 is van hozzá és a kitobi se drága. Oké az AF sebességén lehet vitatkozni, de ha kompromisszumot minden szettnél kell kötni.
-
konyi79
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest