Slim profilos, vezetékmentes klaviatúrát újított be a Logitech

A G915 TKL mérsékeltebb vételárú leszármazottja végre megismerkedett a lubrikált kapcsolókkal és a csillapított készülékházzal.

A Logitech ismét egy mechanikus billentyűzettel gyarapította kínálatát, azonban ezúttal talán egy fokkal épkézlábabb megoldással rukkolt elő annál, mint amit a nemrégiben debütált PRO X 60 esetében megtapasztalhattunk.


[+]

A feketében vagy szürke/fehérben kosárba tehető, lebegőgombos újdonság a G515 Lightspeed TKL elnevezést kapta, és a népszerű G915 széria utódjának tekinthető, tehát egy alacsony profilú modellről van szó, ami a sajtóanyagban foglaltak alapján több szempontból is fejlődött az elődjéhez képest, ráadásul jelentősen olcsóbban kerül fel az üzletek polcaira.


[+]

A 80 százalékos kivitelű, mérlegen 880 grammot nyomó periféria mindössze 22 mm magas, szóval könnyebben mellőzhetővé teszi a csuklótámasz használatát, és gyárilag kent GL kapcsolókkal érkezik, amelyek egyaránt lehetnek lineárisak (43 gF) vagy taktilisek (45 gF). A leütést a 3,2 mm-es billentyűút 1,3 mm-nél lévő pontján regisztráló switch-ek szárain enyhén homorú kontaktfelületű, kettős fröccsöntéssel készített PBT kupakok telepednek meg, amik átengedik a LED-enként címezhető, 16,8 millió színű Lightsync RGB világítás fényét, viszont a dedikált médiavezérlőket, illetve hangerőszabályzó tárcsát eltávolították a fedőlap felső szekciójából.

Hirdetés

[+]

A klaviatúra természetesen támogatja a gyártó Keycontrol technológiáját, amely csupán egy hangzatos név a programozhatóságra, de ennek eredményeképp legalább elmondhatjuk, hogy egy gombra maximum 15 különböző dolgot rakhatunk fel, beleértve a makrókat vagy az extra rétegeket biztosító G-Shiftet. Az alapvető extra funkciókat a jól bevált metódussal, az Fn + [gomb] kombinácókkal érhetjük el.


[+]

A stabilizátorok integráltak, míg a készülékházban szivacsréteg igyekszik finomítani a gépelési akusztikát, és a célgéppel történő kommunikáció 2,4 GHz-es Lightspeed rádióval, Bluetooth-szal, valamint a legfeljebb 36 órás energiatartalékokkal rendelkező akkumulátor feltankolásához mellékelt, 1,8 méteres USB Type-C/Type-A kábellel egyformán megvalósulhat. Kellemes adalék, hogy a vevőegységgel lehetőségünk nyílik egyszerre két eszközt csatlakoztatni masinánkhoz, ergo a tasztatúránk és az ezzel kompatibilis egerünk (például G PRO X Superlight 2) egyetlen USB Type-A porton osztozhat.


[+]

A módváltók triója a bal felső sarokban állomásozik, miközben a jobb szélen a CapsLock, továbbá a töltöttségi állapotot jelző indikátor fénydiódák találhatók, és a dongle tárolórekeszének otthont adó, csúszásgátló gumitappancsokkal ellátott hasi oldalon két kihajtható lábpár figyel, azaz a dőlésszöget összesen három szintre lőhetjük be. A kiosztásokat illetően az US ANSI mellett számos ISO elrendezés akad az "étlapon" (DE ISO, FR ISO, UK ISO, ES ISO stb.), de magyar egyelőre nem szerepel az alternatívák között.

[+]

A 2 évre szóló garanciával értékesített termék 150 euróért már megvásárolható, és az év folyamán jön még egy 110 eurót kóstáló, madzagos testvére is.

Előzmények

Hirdetés