- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ZIDOO médialejátszók
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
weres78
senior tag
Szeretném megkérdezni, hogy miben jobb a k70 rgb a Roccat MX pro-nál?
-
haxiboy
veterán
Nya...conradéknak írtam hogy minden switchből vennék egyet
A cherry teljes mx termékpalettáját bemásoltam nekik
Greetech switche nincs valakinek?[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Entaro
tag
-
fogtunder
nagyúr
válasz weres78 #21696 üzenetére
magyar kiosztásban a Tesoro van, de az a nagyon jó minőségtől távol van a többiek szerint. a WASD Keyboardstól tudsz rendelni egyediben, az ára is olyan lesz. ha a felirat nem fontos, lehet UK-ben vadászni ISO kiosztású K70 RGB-t, elvileg létezik.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
weres78
senior tag
Üdv!
Melyik magyar kiosztású mechanikus billentyűzetet tudnátok ajánlani? Játékra lesz, vezetékes kellene, numpad mindegy. Világítás nem fontos, de nem baj ha van. Csuklótámasz mindegy. Legyen nagyon jó minőségű, az ára pedig ennek tükrében annyi amennyi. Szeretném hosszú távon használni...
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
vezeték nélküli billentyűzet - egér kombót keresek. HUN kiosztás fontos lenne, illetve ne legyen nagyon klattyogós. adott esetben jó lehet a használt is.
Árat nem feltétlenül tudok, de olyan 15, max 20-at szánnék rá.tudnátok ajánlani valamit?
[ Szerkesztve ]
-
UnSkilleD
senior tag
kéne nekem egy numpad nélküli magyar kiosztású billentyűzet, hosszabb járású billentyűkkel
lehetőleg minél olcsóbban
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz ViZion #21691 üzenetére
Köszönöm szépen, srácok!
Úgy néz ki, hogy K70 lesz, még nem tudom, hogy a sima vagy az RGB, de az már biztos, hogy külföldről fogom venni. A német is és az UK is ISO (nagy enteres és minden gomb a helyén).
A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
válasz ЯΞNΞGΔT #21688 üzenetére
Német kiosztás hasonlít leginkább a magyarra, ott szép nagy az enter, kicsi a jobb shift, amit én szeretek.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
fogtunder
nagyúr
én is ISO párti vagyok (bár épp most akarok kísérletet tenni az átszokásra, ami egyszer már megbukott), a jobb billekből kvázi lehetetlen ilyen kiosztást találni, mondjuk ott a WASD keyboard, ők nagyjából bármit megcsinálnak neked, amit szeretnél. viszont Európán kívül senki nem használ kb. ISO kiosztást és a kínálat is ehhez igazodik. UK-ben még talán van esélyed ilyeneket találni ebből-abból, de nem egyszerű kör, plusz ha keycap cserét szeretnél, nem fogsz nagyon új szettet találni rá.
-
haxiboy
veterán
Szia!
Létezik iso, de lehetetlen beszerezni. És ha már ott tartunk nem is ajánlott mert az ansi minden tekintetben kényelmesebb.
A sima k70 olcsóbb ha nem szükséges az rgb világítás (ez csak pirosan tud).
Én MX Reddel használom, imádom bár van néhány nyűgje.
Néhány alaplap nem szeret vele indulni, az efi inicializáláskor csak áll és pislog, ilyenkor át kell váltani a polling rate switchet a billentyűzeten és tovább megy.Ha Dunaújváros közel van neked akkor nálam ki is próbálhatod hogy milyen.
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
Huhh...ahogy olvasom a hsz-ket úgy látom nem lesz egyszerű a dolog.
Szóval én is szeretnék egy normális bill.-t venni, természetesen már akkor én is mechanikusat.
Néztem sokat, de az itt leírtak alapján ki is zártam őket szépen sorban (pl.Tesoro, Asus, Logitech, Razer)
És úgy látom a Roccat sem annyira ajánlott, mint amennyire vártam. Illetve azon nekem sem tetszenek a plusz gombok a space alatt, apropó azok kikapcsolhatóak?
Szép lassan eljutottam oda, hogy Corsair K70 RGB, külföldről talán olcsóbban be is tudom szerezni, ugye ennél nem játszik a magyar layout. Viszont ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy ebből létezik olyan h. nagy enteres?
Esetleg van még más amit ajánlanátok? Valószínű az eddigiekből kiderült, hogy minőségi darabot szeretnék (MX Red v. Brown switchekkel) ha lehet akkor ennyiért már világítson a sötétben, nem azért mert nem tudok vakon gépelni, hanem mert jól néz ki. Játékra és munkára kellene, mindenképpen vezetékes, numpad is és csuklótámasz is kell. Illetve azt is szeretném megkérdezni, hogy a magyar layouthoz melyik más ország kiosztása hasonlít a legjobban?
Nem sos a vásárlás, szeretném jól körbejárni a lehetőségeket.
Köszönöm előre is a segítséget.Szerk.: Közben megtaláltam az összefoglaló alján , hogy ISO-s kell nekem a nagy enterhez.
[ Szerkesztve ]
A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
haxiboy
veterán
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Most végre rászántam magam egy mechanikus billentyűzet vásárlására. A Tesoro Durandal G1NL-t választottam. Már csak a kapcsolón hezitálok.
Elvileg a Brown-t néztem ki, mert inkább gépelésre kéne, de néha a játék is befigyelhet. Eddig egy sima membrános billentyűzetem van (volt), de lassan (12 év) váltani kellene....
Szerintetek a Brown kapcsolós jó választás a leírt felhasználásra?
Üdv.
P1eTr0Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Van most az interSparban GXT280 8.990 forintért. És ugyebár most van a Spar újságokban 20%-os szürke kupon is, ami érvényes műszaki cikkekre.
Így mi vettünk a feleségemmel egy ilyen billentyűzetet 7.200-ért, ami elég baráti ár! -
S. Szabi
őstag
Üdv!
Van aki használ itt magyar kiosztású Rapoo 8200P-t, és tudni róla képet mutatni, valamint véleményt írni?
-
Domonkos
Ármester
válasz haxiboy #21682 üzenetére
Ezeket most úgy mondom hogy nem nézegettem különböző chartokat semelyik leírt dologról.
Hát furcsa. Mondjuk sok tapasztalatom más switchekkel nincs, kéket, feketét próbáltam, barna lett a hosszútávú befutó. A buckling spring leginkább a kékre hasonlít, viszont sokkal-sokkal keményebb és talán kevésbé esik vissza az actuation után a szükséges erő a lenyomáshoz. Mondhatni hogy egy picit talán lineárisabb, de nagyon jól (sokkal jobban mint barnán) lehet érezni hogy hol fog.
Ami ennél nagyobb különbség hogy retekhangos. De tényleg. Már előre sajnálom a környezetemben élőket. (meg a szomszédokat...) A szeretetünk a billentyűzet iránt még egyenletlenebbül fog megoszlani, mint a brown esetén
De talán ami a legnagyobb különbség: Szerintem (barnától átülve) lejjebb van az actuation és a klikk. mondjuk olyan 3/4 útnál. Ezt szokni kell. Még nem tudom hogy ez jó-e, de emiatt kb. 5%-kal lassabb is a gépelés most rajta. Majd írok még erről mondjuk úgy 3 hét múlva, mikor már jól bejáratom. Addig a Das model s pihen egy kicsit.
Különben szép, masszív darab. 2 kiló felett van a tömege. Munkába nem fogom hordozgatni az tuti.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz qisqaqas #21674 üzenetére
Gyerekek! A mai napon valószínűleg az év legjobb üzletét kötöttem
Röviden: Éppen Pécsen járok és ilyenkor ha tehetem meglátogatom a pécsi vásárt. Most épp cisco vagy linksys routert keresve. A felhozatal nem volt valami fényes, routert egyetlen megfelelőt nem találtam, régi, vacak, darabokban lévő billentyűzetekből, egerekből megint volt egy rakat. Hát gondoltam, ha már pénzt nem költök, akkor legalább eszem egy jót. De ahogy a kajás sor felé vettem az irányt rögtön meglátok egy olyan valamit amitől leesett az állam. Odaugrok az eladóhoz, letérdelek a plédre kirakott portékák közé, fölé hajolok, megnyomom. Klikkel. Megnyomok egy másikat is, az is klikkel (ilyenkor már tudtam...). A pulzusom egyből megduplázódott. Még mielőtt akármit szólni tudnék az eladó odaszól, hogy "Itt minden olcsó." Kérdezem, hogy "És ez is?". Azt mondja, hogy az egy ezres Kezembe veszem, megforgatom, dög nehéz. Hátán egy érintetlen manufacturer stickeren az áll hogy IBM egy valid sorozatszám, meg hogy 1985. Visszanézek az eladóra, kérdezem tőle, hogy "pardon?" - Nem érti az izgatottságomat. Gyorsan, még mielőtt akármelyikőnk meggondolhatná magát kapok a keze után, vágom bele az ezrest, jól megszorítom és megrázom. Az üzlet megköttetett. Mielőtt hazaértem volna vettem neki egy sört (bár mint utólag kiderült kocsival volt...) Visszaérek, bedugom és megírom vele ezt a kommentet.Pár fontosabb dolgot kiemelve:
+A buckling spring - %/!!33 jó. Eddig MX brownt használtam, ez most egy kicsit fura. Nehéz a double tap amire még rátesz hogy minden billben keményebb a rugó. Ha megszokom király lesz
+A billentyűk egyenletesnek érződnek. Bár ez csak az én hülyeségem, de azért lett barna kapcsolós a munkára használt billem, mert a kék nem érződött egyáltalán egyenletesnek.
+Masszív. Semmi lötyögés a keycapaken, egy kis csúszkálás viszont van mert a gumitalpak eléggé keménnyé száradtak.
+Jó minőségű keycapek. Ugyan nem tudom hogy mennyit volt használva de nem érződnek egyáltalán kopottnak. A nyomtatás minősége rajtuk meg csúcs.
0Magyar kiosztás. Hát ritka, meg számomra felesleges, jobban szeretem a dvorakot. Viszont az AltGr karakterek "ninja" mód az oldalukra van nyomtatva ami egy kicsit letisztultabbá teszi az egészet.
0Natív ps2 csati. Szerintem jó, kifejezetten nem előny.
-Nincs mod4(win) bill. Ami rossz, mert szinte az összes wm-es shortcutom arra volt bindelve. (Asszem szokhatok vissza a backspace használatára hogy a capslockon helyet szorítsak neki.)
-Az 'F' billentyűn nincs dudor. Engem annyira nem zavar, de mindenképp hiányosság.
-Nagy. Van felül egy 5cm-es kerete ami meggátolja hogy csutkára betoljam a monitorom alá.Összességében nagyon nem vagyok vele elégedve és a következő hetekben biztosan el fogok tudni játszogatni vele. Utána meg hogy mi lesz a sorsa még eldől.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
qisqaqas
senior tag
válasz salytmasztor #21661 üzenetére
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
haxiboy
veterán
Oh valóban bocsánat teljesen kiment a fejemből...ezek a fránya új ramok, meg procihűtő rendelés , stb.
Logitech Wireless Keyboard K360 amit így elsőre találtam és megfelel neked vagy talán a Microsoft Wedge.
Az a gond hogy a kompakt általában kizárja a numpadot, vagy touchpad van helyette. Numerikus gombokat amúgy általában funkció gombokkal elő lehet hívni.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
ivana
Ármester
válasz kalapacsolok #21668 üzenetére
Én például ki nem állhatom a lineart, inkább laptop rubber dome mint linear, az alacsony actuation forcetól is frászt kapok, ez red volt? A hangosság a cherry-re és egyes alpsokra jellemző nyavaja nem minden mechának van bottom out hangja (a clicky az más ott jó a klikk hang, én droidon is be szoktam kapcsolni, mert javítja a sebességem) Egyből nem lesz változás, mert hozzá kell szokni, még két mecha között is, talán a laptop desktop viszonylat az amiben nem, mert az külön tárolódik, mint az érintő kijelzős gépelés is...
(#21670) tDr1v3r: A rubber domenak is van hangja, és annál a damped alps (ami a matias quit is) halkabb, talán a leghalkabb bill amivel találkoztam. Bottom out szempontból a model m vicces, mert bottom out hang nincs csak klikk. Nem klikk-klakk mint a cherry.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
Nincs halk mechanikus, még egy Matias Quiet is könnyen meghallható. A lenyomási erő és az érzet kapcsolótípusfüggő, egy neked nem tetsző alapján gagyizni elég dilettáns.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Hááát, ha nem érzed mennyivel stabilabbak, kényelmesebbek a gombok, akkor ne vegyél mechát, ennyi.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kalapacsolok
senior tag
Kipróbáltam ma egy mechanikus billentyűzetet. Könnyebb picit lenyomni és egyenletes, viszont nagyon hangos (tudom, többféle van). Egyszerűen gagyi. Én nem érzek gépelésbeli, érdemi különbséget gyorsaság terén...
-
Dapro
senior tag
@haxiboy: írtad, hogy majd meglesel valami listát, hogy tudsz-e vmi jó wireless keyboardot, numpados, halk stb kritériumokkal. az még érdekelne (ha numpad nagyon nincs akkor kihagyható, kompakt méret jó lenne. nem tudom miért erőltetik a touchpadot a numpad helyén de totál felesleges nekem pl olyan. (nyilván tv-hez gondolom) rapooknak vannak jói, de túl közel vannak a gombok sztem.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Darth_Revan #21659 üzenetére
a tápellátás megszűnése miatt felejti el, ha egy aktív USB hubon keresztül dugod a gépre, akkor meg fog szűnni.
(#21660) anddrew: jó kérdés, mert amúgy élőben még egyikhez sem volt szerencsém, csak rohadtul bejönnek, de gondolom egy 4-est vennék. vagy egy legendet az alumínium ház miatt.
-
haxiboy
veterán
válasz salytmasztor #21574 üzenetére
celluon magic cube??? ez tuti vízálló
-
salytmasztor
aktív tag
válasz salytmasztor #21574 üzenetére
Akkor ezek szerint semmi tippetek / ajánlatotok nincs magyar kiosztású vízálló / könnyen tisztítható billentyűre? (#21574)
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Trust GXT 280 billentyűzetet és alapbl jónak tűnik, viszont 1 dolog idegesít, mégpedig, hogy minden egyes gép újraindulásnál újra be kell kapcsolni a bill. világítást. Nem lehet valahogy beállítani, hogy automatikusan bekapcsoljon, amikor indul a gép ? -
fogtunder
nagyúr
válasz haxiboy #21657 üzenetére
sajnos van egy családi házam is, amire folyton költeni kell (pl. most vettem új routert és 8 portos switcht, megy egy 2TB WD Redet a szerverbe ) és a gyerek miatt már közel sem ülök annyit a gép előtt itthon, hogy igazán legyen értelme, plusz tényleg elégedett vagyok a 200K-val.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz anddrew #21654 üzenetére
hát nekem akkor nincs más ötletem, ha itthoni forrásból kellene értelmes TKL. ha mégis meg tudsz barátkozni a numpad létével, akkor Corsair K70, illetve külföldről a végtelen lehetőségek tárháza (én speciel egy Ducky Shine-t vennék, ha meg tudnám magamnak indokolni a kiadást).
-
anddrew
tag
Cm storm billeket inkabb nem... az elozo nagyon felb*szott... elromlott 2 ugyan olyan.
π
-
-
anddrew
tag
Hello
Mekkora összeget szánsz rá? 30-40 ezer Ft
Használt szóba jöhet-e? Nem
Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Játékra
Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus) Mechanikus
Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?) Numpadot nem szeretnék, világítás mind1, vezetékest szeretnék
Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk) Angol kiosztás teljesen jó
π
-
SigmaW
tag
Sziasztok, lehet veszek egy SteelSeries Zboardot, de előtte megkérdezném, a SteelSeries Shift keyset-ek működnek a Zboard-hoz? Sajna a Zboard topik kihalt, ott nem jött válasz
Rendszergizda :)
-
haxiboy
veterán
válasz peterez #21641 üzenetére
szerintem teljesen szét kell kapni és kitisztítani, alaposan két ok lehet :
1. Kapott a switch és beragadt
2. Az elektronika kapott és zárlat van.Szvsz szedd szét amennyire csak lehet, a műanyag alkatrészeket alaposan mosd meg, és rakd ki száradni.
Esetleg multiméterrel mérj rá a switchekre hogy be van-e ragadva. (szakadásvizsgálat)Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
peterez
csendes tag
Sziasztok, tegnap sikerült beleöntenem egy másfél deci finom fröccsöt a meglehetősen drága WASD mechanikus billentyűzetembe.
Kiöntöttem belőle és hagytam kiszáradni. Most van billentyű ami nem ír semmit, a legtöbb pedig teljesen más karaktereket ír, olyan is van, ami több-billentyűs parancsokat ad a gépnek.
A kérdésem, hogy lehet még ezzel kezdeni valamit, vagy ennyike?
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Milyen billentyűzet és egér párost ajánlatok (20-25 000 Ft-ig)? A Microsoft/Trust/A4Tech és Genius termékei mennyire megbízhatóak? Eddig csak Logitech cuccaim voltak, így csak ezekkel van tapasztalatom.
Az ASUS Strix cuccai is tetszenek, bár drágának tartom őket, na meg nincs szükségem gamer cuccokra, hisz nem játszom sokat.
Világítós billentyűzet sem igazán kell, de persze nem hátrány ha ilyen, inkább kényelmes legyen (kellemes legyen vele a gépelés) és jó minőségű.Most egy LOGITECH Wireless Combo MK330 billentyű és egér párosom van, de épp haldoklóban van (az érzékelője nem mindig érzékeli, hogy csatlakoztatva van a gépre - ha leválasztom, újra csatlakoztatom, akkor ismét működik).
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
haxiboy
veterán
válasz kalapacsolok #21635 üzenetére
Teljesen más mint egy gumidóm/ollós. Kényelmesebb, pontosabb, megbízhatóbb
Mediamarktban nyomkodj meg párat, garantálom ha mechát veszel 1x, soha többet membrános.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
kalapacsolok
senior tag
válasz haxiboy #21633 üzenetére
Akkor nem volt világos számomra, úgy tűnt a cikkekből, hogy szinte az összes billentyűzet mechanikus. Akkor biztosan nem ilyenjeim vannak otthon, mert azok olcsó,alap billentyűzetek ... És nem tudom, mennyire nagy durranás a mechanikus úgy egyébként, soha nem próbáltam.
Akkor mit ajánlanátok sok gépelésre, ami nem mechanikus? Ha írnátok néhány jó típust (esetleg világítással, programozható gombokkal, magyar kiosztással, numpaddal), azokból választanék. 30 ezrem azért nincs egy billentyűzetre...
Sajnos az első hozzászólásban nem látok megnevezve konkrét típusokat, márkákat, ami általában szokott lenni itt a prohardveres fórumokban.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz kalapacsolok #21632 üzenetére
Mechanikusat ilyen árban csak használtat fogsz találni. Esetleg a Tesoro márka amit bár nem szívesen de egy media marktban el tudod dönteni hogy érdemes-e ez neked vagy sem. Ezek már 22-25k környékén vannak.
A4Tech Bloody B120 esetleg.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz kalapacsolok #21631 üzenetére
Numpad kell nekem!
-
kalapacsolok
senior tag
Szia! Elolvastam. Újat akarok, max. 15 ezer ft (de ha van sokkal jobb, akkor elgondolkodom, hogy többet költsek rá, de luxuscikk nem kell ), Ha jól olvastam, a mechanikus a legminőségibb/legjobb. Magyar kiosztást szeretnék, egyéb dolgok nem létszükséges - de ha van programozható gomb, azt nem bánom
Gépelésre használnám, minőségi, jó ár/érték arányú billentyűzetet szeretnék. Ha tudnátok néhányat javasolni, azt nagyon megköszönném!
-
-
qisqaqas
senior tag
válasz FoxBat88 #21620 üzenetére
Neki van null kilométeres eladó. Nem tudom a Roccat hogy áll szoftverben de az említett kollega tuti segít ebben is.
Haxiboy nyomkodott egy ilyet, szerinte okés, szoftver van hozzá, de azt még nem látta senki. Ez ISO kiosztás, magyar elrendezéssel megegyezik, csak a felirat más.
US englishből már nagyobb a választék, itt az enter egysoros és nincs a bal shiftnél í. Utóbbit AltGr i és j gombokkal lehet előhozni ha ilyet használsz(nem nagy kunszt átszokni) míg előbbi az előnye az US english kiosztásnak.
Talán még az ASUS STRIX tactics pro ami fedheti az igényeidet. Ilyen volt már a kezemben, semmi extra. Szoftverről gőzöm sincs.
(#21625) Xalderon :
Hajlitott LEDtv-n kivul szinte semmi nincs raktaron ami 10knal dragabb. Ne is vard. Egyebkent en is a kezedbe tudok adni pár keyboardot illetve kapcsolót.CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
haxiboy
veterán
válasz hajnerk1337 #21627 üzenetére
B120-at szoktuk ajánlani, ebben a kategóriában elég jónak számít
-
hajnerk1337
csendes tag
Üdv!
Szeretném a mostani billentyűzetemet lecserélni és ehhez kérném a segítségeteket.Legfőképpen játékra használnám, főleg mmo és fps gamek. Fontos lenne, hogy magyar kiosztású legyen, valamint a LED-es háttérvilágítás is szükséges. Az összeg amit rászánnék az ~ 10-12 ezer forint.
A következőket találtam, amik nagyjából lefedik az általam leírt feltételeket:
A4TECH Bloody B120 és Trust GXT 280. A kettő közül melyiket ajánlanátok inkább? Illetve ha ezeken kívül esetleg tudtok jobbat ajánlani akkor örömmel veszem az ötleteket.
Előre is köszönöm!
-
Xalderon
tag
válasz haxiboy #21611 üzenetére
Qisqaqas es haxiboy!
Kosz az infokat es a jotanacsokat!
Ugy latszik vegul varni kenyszerulok a dologgal, ha tetszik, ha nem.
Tegnapra eljutottam odaig, hogy na akkor jo lesz nekem a brown kapcsolos K70 RGB, megveszem latatlanban, kiprobalas nelkul. Erre minden uzlet ahol kaphato volt, szerdarol csutortokre levette a kinalatabol. Jelenleg nem kaphato...
Ilyen az en formam... de most legalabb lesz idom kiprobalni oket, felteve, hogy talalok helyet ahol engedik majd kiprobalni oket.
Alapveto problemam az, hogy a legtobb uzlet nem tart raktaron manapsag mar szinte semmit, mindent rendelesre hoznak a nagykerekbol... -
arról lebeszélném... Azon túl, h 15k, legalább egy rakás szar. Nálunk ezek vannak/voltak cégnél, van, ami két évet sem bírt ki. Tavaly sztem a 15-ből 3 volt kuka. A kicsik is vacakok, vezetékesük jobb azért. Most már fekete "mezei" Dell billeket veszünk.
-
kvarc
tag
Apple billenyuhoz hasonlot keresek PC-hez [link]. Vezetek nelkulit vekony egyszeru billenytuzet. Logitech k360 bill-t vettem mert sehol nem lattam kialitva, de 3 ora utan eleg volt belole. Van valami javaslat?
-
FoxBat88
újonc
Mekkora összeget szánsz rá? 40.000 max
Használt szóba jöhet-e? Igen, de csak hibátlan, esetleg olyan ami teljesen felújítható ennyiből
Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Elsősorban játékra. MMORPG előnyben!
Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus) Csakis mechanikus.
kell-e numpad, Nem.
világítás, elegendő egyszerű, de jó világítás (nem kell 16m szín, semmi csecsa). Világítás nélkül is megvagyok egyébként, nem feltétel.
csuklótámasz, megvagyok nélküle, de ha van sem baj
vezetéknélküli, Nem, ssak vezetékes, lehetőleg hosszabb vezeték (1,8 m, agy felette)
ergonomitás, Legyen kényelmes, minőségi tapintású
programozhatóság, Néhány makró gomb nem árt, de itt sem kell túlzásba esni. Nem szükséges, hogy az összes billentyű 4 féleképpen programozható legyen és az 6 féleképpen módosítható.
stb: Olyat szeretnék, amit ki is használok. Semmi felesleges funkció nem feltétel Pl: minden billentyű programozható, aranyozott csatlakozó, hang ki-bemenet, semmi lcd....
Legyen minőségi, tartós, egyszerű.
Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? Elsősorban ilyet szeretnék, esetleg a magyarral teljesen megegyző kiosztású szóba jöhet, amennyiben be lehet állítani a megfelelő helyre a megfelelő funkciót...?- ezt nem tudomKöszönöm szépen a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz kalapacsolok #21618 üzenetére
Mennyi lenne rá a keret? Mecha kellene vagy sem? Világítás kell vagy sem? Az összefoglalóban van egy ilyen kérdés lista arra ha válaszolsz kicsit könnyebb dolgunk lesz
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
tDr1v3r
veterán
válasz ViZion #21583 üzenetére
Annyira nem látom értelmét ennek, olyan jó dolgaik azért nincsenek... elég vékony ABS setjeik vannak, én is csak azért akarok tőlük rendelni mert vannak Mac-es modifierjeik. Meg hát ezeket amúgy nagyon könnyen megfogják a vámon, főleg Amerikából...
Amúgy újra van Massdrop-on Pok3r, ha esetleg szeretne valaki.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
fogtunder
nagyúr
válasz kalapacsolok #21615 üzenetére
nagyon fontos a wireless? vezetékesből van egy csomó, amit lehet ajánlani sok gépelésre.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Irodai munkára szeretnék vezeték nélküli, minőségi billentyűzetet (nagyon sokat és gyorsan gépelek )). Semmi extra kérésem sincs, pusztán egy minőségi, jó ár/érték arányú, bevált billentyűzetet szeretnék. Mit ajánlotok?
Egerem már van. Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
karesy
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon kenitek a témát, végig olvastam a topic-ot, és a legtöbb technikával már tisztába lettem, a gondom az, hogy a legtöbb billentyűzetnél nem tüntetik fel a technikát, ezért kérném a segítségeteket.
Nem szeretnék mellé nyúlni, bár a 10-20e Ft.-os kategóriába sok megtévesztő van
Az igényeim elég egyszerűek lennének:
- sokat játszok online játékkal, sc, hots, dota2, és szükségem van arra, hogy több billentyűt érzékeljen egyszerre
- igen sokat gépelek, és bár írógépen tanultam gépelni átszoktam évek alatt a billentyűzetre, így puhán ütöm a billentyűket, nem szeretem, ha kattog, agyunkkor szeretem én "kitaposni" tehát használt billentyűt nem vennék szívesen.
- a hely adott, sajnos nagy billentyű nem fér el, multimédiás extrák csak nyűg lenne
- és bár ennyiből mechanikus nem futi, de azért nem szeretném, ha fél év múlva azon kattognék, hogy az e-t nem veszi be, de miért..Szívesen fogadok minden okosítást !
Ez eddig számtalant néztem végig, és találtam egy olyat, ami talán megérné ennyiért, igaz kicsit karcolja a határt: link ez már mech, de mindenképp várom a véleményeteket!
PS.: kösz fiúk az eddigi munkátokat, többet tanultam a prohardverből az elmúlt x évbe, mint az eddigi tanulmányaim alatt összesen.. amiért hálás vagyok az oldalnak! és az aktív tudoroknak!!
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz nemethchek19 #21612 üzenetére
Geniusnak vannak olcsó billjei de ilyen kicsinyítettből itthon szerintem csak logitech van. Délután megjönnek a ramjaim és meglesem a listát. Egyre többen keresnek ilyet úgyhogy egy HTPC billentyűzet részt is írok bele.
-
haxiboy
veterán
válasz qisqaqas #21609 üzenetére
Illetve még az is sokat játszik, hogy billentyűzetenként eltérőek lehetnek a gombok között a távolságok, ezért reflexből nem oda ütsz ahol a gomb van.
Azt ajánlom ne sürgesd a vételt, ne legyél a magad ellensége, és bár igaz hogy rendelés esetén elállhatsz a vásárlástól, de a pénzt (általában) nem egyből kapod vissza.
Az egyéni preferancia nagyon sokat számít, lehet hogy elsőre beleszeretsz a Cherry MX Blue-ba, aztán később az agyadra megy a hangja, az is lehet hogy egyik switch típus sem fog tetszeni, egészen addíg amíg nem kap o-ringet. Előfordul hogy nem is találsz magadnak a Cherry kínálatában megfelelőt csak a Gateronnál, vagy olyan igényeid vannak mint a blue kapcsoló brutál erős rugóval, vagy épp egy nagy nagyon gyenge lineáris.(#21610) Dapro: Holnap délután körül nézek neked, épp asszony laptopjáról írogatok mert ramcsere van, minden doksim az asztalin van.
qisqaqas: Szerinted a cikkemben külön kiemeljem a szoftveres tulajdonságokat, vagy írjak róla egy külön bejegyzést és linkeljem? A különböző Corsair perifériákhoz szinte ugyan azok a funkciók vannak, így arra gondoltam hogy nem szentelnék külön fejezetet az utility engine-nek. Egyszerűen be lenne linkelve hogy ezek a szoftveres tulajdonságok, esetleg pár lényegesebb pont. Így ha valaki más billentyűzetről írna akkor oda is egyszerűen be tudná linkelni.
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
Hi, wireless keyboardot keresek, numpad jó lenne de valami kicsinyített lehetne a méret, !halk legyen! ha nincs numpados vmi kis fajta wireless bill is jó, ha van ajánlás . kb 10k körül. logi k360 jó? illetve rapoo 8200p t néztem de ahhoz van egér is az nem kéne...
-
qisqaqas
senior tag
válasz Xalderon #21601 üzenetére
Brown vs Red kozott annyira nincsen nagy kulonbseg. Barna kapcsolo bumpja alig erezheto ha az ember belemaszik a kepernyobe. Rednel tenyleg nincs semmilyen visszajelzes hogy le lett-e nyomva, illetve nagyon konnyen lenyomodik a gomb.
Igazabol izles kerdese a dolog. Az hogy jatekra melyik alkalmas, azt hulyeseg fejtegetni. Aki hozza van szokva az blue kapcsoloval is nyer CSben van SCben. Nem ezen mulik. (Ja meg ugyes is)
Nyomkodni kell a gombokat es akkor talan(!) el tudod donteni melyik a jo neked. A tenyleges velemenyt alkotni honapok is kellhetnek, hogy az elso benyomasok megszunjenek es tenyleg erezd azt hogy amikor lenyomsz valamit akkor az jo e neked vagy sem. Ezert erdemes kiprobalni mindenfele kapcsolot. Hasznaltam mar Kailh Red-et, Cherry MX Brown-t es Clear-t, illetve Gateronból Blue, Black, Brown fajtákat. Meg ugye megmoddoltam egy combosabb rugoval a keket.
A felregepeles az egyen kepessegein is mulik meg mennyire van hozzaszokva a kapcsolofajtakhoz. En siman ajanlanam neked barmelyiket, de ez tenylegesen izles kerdese. Ez olyan mint amikor hatulgombolos korunkban joanyank elmegy ruhat venni a szeretett kolkenek, de amikor felprobalod kenyelmetlen. Meg a szine se tetszik. Nincs ebben olyan egyszeru megoldas mint amikor pl porszivot veszel, kiprobalod sziv-e: ha igen hazaviszed>boldogsag. Ne legyel turelmetlen, a sajat erdekedben.
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
fogtunder
nagyúr
válasz Zoli0726 #21607 üzenetére
ha tényleg sokat gépelsz, mármint napi szinten oldalakat, akkor szerintem spórolj össze egy értelmes mechára (~30K), annál jobb feedbacked nem lesz. én személy szerint 10K alatt ollósat vennék, mert a sima gumiharangosak nekem nem adják, abból Fujitsu KB900, vagy kicsit felette a világítós Cougar 200K
-
Zoli0726
aktív tag
Sziasztok.
Kb 10 ezer forintig keresnék billentyűzetet, melyet legfőképp gépelési célokkal használnék, szóval a legfontosabb tulajdonság a kényelem lenne, illetve az, hogy a gombok nyomáspontja keménysége határozott legyen.
Tudtok esetleg ilyet ajánlani?
-
Xalderon
tag
válasz haxiboy #21603 üzenetére
Felni kicsit felek, de mar annyira raporogtem a temara, hogy most mar addig nem fogok tudni leallni vele, amig nem rendelem meg valamelyik verziot, ez van, ilyen vagyok.
Egyebkent valahol azt olvastam/hallottam, hogy double tap szempontjabol a brown eleg jol hasznalhato (nyilvan a red es black ilyen szempontbol a legjobb), mert nagyon kozel van az actuation es a reset pontja egymashoz, igy nem kell sokat felengedni es ujra lenyomni a gombot, egyfajta lebegtetessel elerheto a tobbszori tap.
Lassan csak rabeszelem magam a brown-ra...
Jatekokban double (multiple) tap-re tudnal par peldat hozni?
Ugy remlik az FPS es moba jatekokat szokas ilyenkor peldakent felhozni, de egyiknel sem remlik, hogy kellene bennuk veszetten ugyanazt a gombot spammelni.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Xalderon #21599 üzenetére
Ha félsz akkor mindenképpen várj, mert elmondani eléggé nehéz.
Egy született vaknak nehéz a színeket magyarázni. Én itt leszek a hétvégén a koliban, ha nem olyan hű de sürgős akkor nálam megnyomogathatod , megszagolgathatod, és (hamarosan a cikkemben is leírom) el tudom mondani a személyes tapasztalataimat, előnyeit, hátrányait.Valóban könnyű elgépelni a red kapcsolókon, de igazából mindegyiken ha nem tudsz stabilan vakon gépelni. Leginkább a félreütések amik idegesítőek lehetnek, el tudom képzelni hogy mondjuk egy gateron clearen milyen lehet amit már a "szellő" is bottomoutol
Az is kérdés hogy mennyire reflex játékokkal játszol, szvsz ahol sok a double tap (azonos gomb sokszor egymás után lenyomása) oda lineáris kell
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz Skinny26 #21598 üzenetére
CM-ből pl. ez van 25k környékén.
Ha meg nem kell a numpad akkor találsz TKL-t is az ha jól emlékszem kicsit drágább.
A kapcsolót meg úgy lenne érdemes választani ha ki tudod próbálni. Az lenne a legjobb. De általánosan a kéket szokták gépelésre ajánlani. A barna ilyen köztes a gépelős/játékos között. A fekete/piros meg inkább a játékosoknak van. De találsz itt fórumon olyat aki pirossal gépel és szereti(#21601) Xalderon
Tudom, hogy nem red/brown kapcsoló de leírom a tapasztalatomat játék terén blue/green kapcsolóval. Ugye ennek érezhető az a pont amikor kapcsol így ha a megfelelő technikával megtanulsz rajta gépelni baromi gyorsan lehet tolni. Viszont saját tapasztalat alapján játéknál ezt a pontot baromira nem fogod figyelni úgyis tövig vered a gombokat(O-ring előny ). Tehát ha csak ez tart vissza akkor ne tegye Egyáltalán nem rossz rajta játszani.[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
Xalderon
tag
Azoktol kerdeznem, akiknek van tapasztalata mind Red es Brown kapcsolok teren:
Jatek kozben mennyire kulonbozo erzesre a Red es Brown kacsolo ?
Tudom, hogy a red linearis es nincs menet kozben bump, ellenben a brown-nal, aminel van.
Valamint a tesztek szerint a red-del nem annyira elvezetes gepelni, menet kozben konnyu hibat veteni, elgepelni. Bar ez nem tunt ennyire egyertelmunek, mert ennek ellenere volt, aki kifejezetten szeretett rajta gepelni.Mennyire zavaro jatek kozben a brown kapcsolo bump-ja? Konnyen megszokhato, teljesen hasznalhato es csak az elejen tunik majd furcsanak?
Az eddig olvasottak es latottak alapjan hajlok a Brown fele, csak kellene egy kis pozitiv megerosites, hogy nem fogom vele megszivatni magam, amennyiben foleg jatekra szeretnem hasznalni a bill.-t.
Elore is koszonom a valaszokat, nagy segitseg lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Eredeti játékok OFF topik
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest