-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #29680 üzenetére
Mennyi is a Zealio darabja? 0.75$?
Cherry általánosan elterjedt 4 féle kapcsolója 0.31$, ritkábbak meg 0.36$-re jönnének ki.
(Massdrop 29$-ért osztogatta 120db-os kiszerelésű Gateronokat, az 0.24$/db.
Csingcsung Bluekat meg 0.1$ körül lehet lőni.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz tDr1v3r #29431 üzenetére
Azt hittem más oka volt, mert az a nyilvánvaló indok, mint elérhetőség, eszembe sem jutott Szerencsére a helyzet azóta javult, legalábbis a GH60 esetében, mert azt Európából rendelve is össze lehet építeni.
nyunyu: Hány évet csúszott az a projekt? 2?
Ahogyan nézem a cikkeket és fórumokat, valami ilyesmi jön ki.Addig nézegettem a massdropos Inifinity group buy-t, hogy még a végén egy GH60 tényleg lesz belőle, pedig nem is akartam mostanáig 60%-os billentyűzetet, de a teljes programozhatósággal levettek a lábamról
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #29261 üzenetére
Egy próbát megér, de sok reményt nem fűznék hozzá.
A mai egyszerhasználatos membrános billzetekben egy pillanat alatt eloxidálódik a 3 réteg fóliára felrajzolt billentyűmátrix, ha bármilyen savas folyadék éri (narancslé, kóla, kávé...), aztán azon max a jobb kézzel bal váll fölött nagy ívben a kukába módszer segít.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
törölt tag
válasz tDr1v3r #28668 üzenetére
1x volt olyan billem amin 1 soros volt az enter. Úgy nekivágtam a falnak, h asszem pár gomb maradt a helyén.
(A kis backspace a másik, ami min. egy kettétérdelést érdemel. )Magyar billhez szokott emberek ezt nem nyelik le, akármilyen jó ANSI billentyűzetek is vannak.
A másik az ékezetek... Ok, lehet bill kombókkal is nyomulni, de ne vicceljünk már... -
Archttila
veterán
válasz tDr1v3r #28652 üzenetére
Megtévesztett a leírás ott magyar kiosztás szerepel
Latom a nyelv lesz itt a szűk keresztmetszet, szóval: első körben 30k ig minden magyar szoba jöhet.Ez az Ozone halvány világítással nem is olyan rossz, van belőle magyar kiosztasu és a mérete is megfelelne, a tapadást megoldanám, csak tényleg ennyire hajlamosak lennének a meghibásodásra, vagy azóta mar javult a helyzet?
Ha más nem veszek egy Durandal ultimate-et és le van tudva a bill kérdés
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
haxiboy
veterán
válasz tDr1v3r #28638 üzenetére
Nem rossz a topre kb 1 hónapig használta. novatouch tkl-t, de nem érhet fel egy mxblue vagy clearrel. Ha a 15k-s kategóriában versenyezne akkor tuti befutó lenne. Mindenesetre bekerül az ajánlóba, illetve készül egy részletes switch összehasonlítás táblázat, illetve néhány billentyűzet (ha jönnek hozzám A jövőben) nagyjából azonos körülmények között hangmintát is csinálok.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #28609 üzenetére
Akkor bemehetne a CM Novatouch is, 30k-árt Topre veszett jó ajánlat.
TKL kapacitív gumidóm 30k-ért? Viccelsz?
Inkább egy ősrégi full kiosztású Packard Bell valamelyik lomistól 1-2k-ért, ami a Topre feelingjének 85%-át tudja.
Na jó, talán nem kellett volna megnéznem ezt a HHKB reviewt, amiben a Topre kapcsolót hasonlítja össze a BTC taktilis gumidómjával.
-
haxiboy
veterán
válasz tDr1v3r #28613 üzenetére
Az áras részre valóban ráférne egy frissítés már, rengeteg billencsnek lejebb ment az ára.
Ha gondolod adok szerkeztési jogot hozzá
Fórumban aktívak nyugodtan jelentkezhetnek és akkor még aktuálisabb tud lenniPremium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
pubwart
aktív tag
válasz tDr1v3r #28513 üzenetére
Köszi! Az overclockers-nél van és még ide Ausztráliába is szállítanak és nem vadak az árak se.
Már csak ki kell találnom, hogy lehet rentábilisen megoldani ezt az egészet.
Lehet olyat csinálni, hogy venni egy külön keycap szettet a bill mellé? Van ilyen valahol szerintetek?
Where you go how is up to you
-
haxiboy
veterán
válasz tDr1v3r #28443 üzenetére
+1, valóban sokkal jobb.
O-ringekkel egyébként az a tapasztalat hogy valakinek bejön, nekem meg nem
Szóval ezt majd kitapasztalod. Lehet nekem is valami drágább o-ring szettel már jobban tetszene, a $2/csomagos ebayes mindenesetre nem jött be.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #28360 üzenetére
Még pár iteráció, aztán a végén marad 1 gombod, 15 layer választóval, és úgy kell majd morzézni amit akarsz írni.
Egyébként mennyire használható a Granite szetted?
Mennyire kényelmes gépelni a DSA profilon?Amúgy azt a kék-szürke PBT kupakot külön is árulja a Ducky.
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #28300 üzenetére
Valahol olvastam a történetét.
MassDrop berendelt pár prototípust egy gyártónál, mondván kell majd belőle 1000, aztán a prototípusról készült fényképekkel elindította az első WhiteFox groupbuyt.
Erre a kínai gyártó ész nélkül legyártotta az ezret, de közben változott a dizájn (meg talán a Costar stab+Gateron kupak kombóval is voltak gondok), és a végleges szériát már nem tőlük rendelték meg.
Gyártó meg ott maradt a nyakán ezer legyártott kupakszettel, vevő nélkül.
Aztán amikor az egyik általam követett geekhackes keycap GBt szervezte az egyik srác, akkor a klasszikus kínálatuk mellett mellékesen megmutatták neki a béta WhiteFoxot is, hátha el tudják sózni...
Matt3o persze erről semmit sem tudott, meg a gyártó sem tudta, hogy övé az eredeti dizájn, ő tervezte a betűtípust, logókat.
Amikor ez kiderült, akkor a GBt szervező srác kivette a kinálatából a béta WhiteFoxot, mivel nem akarta a piacot elárasztani "hamis" kupakokkal, amiből a tervező egy fillér "jogdíjat" sem lát.Kínai gyártó közben a kezét dörzsölte, aztán már azt tervezte, hogy újabb szériát gyárt a náluk lévő régi dizájnból...
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #28290 üzenetére
Nem rossz a Gateron Brown, mindenképp jobb mint a Cherry (simábban siklik a stem), de a Zelio-k sokkal jobb taktilitást kínálnak - az én építettemben is 65 grarmmosok vannak, egyszerűen imádom. Erőre kb. a Brown és a Clear közt van (közelebb a Brown-hoz mondjuk)
Olyan jó, hogy mindenki másképp jelöli a rugók keménységét.
Cherry ugye a kapcsolási pontnál méri az erőt, többi kapcsológyártó nagyjából átvette ezt a jelölést, max a cN-t cserélték grammra.
Míg az egyedi rugósok a teljes 4mm lenyomásához szükséges nehezék tömegét adják meg grammban.
Zealio 65 grammja az melyik értéket takarja?
Egyedi rugósok mérése szerint az MX Clearnek gyárilag 80-85 gramm körüli rugója van, azzal jön ki félig lenyomva a Cherry által megadott 65cN.
Red/Brown/Blue rugója 60 grammos, Black az ~70 gramm.Tehát valahol az Ergo Clear (MX Brown rugó/Clear stem hibrid) és a Panda Clear (Black rugó/Clear stem) között van a 65 grammos Zealiod keménységre.
de sokkal jobb a taktilis visszajelzése (a stock Clear-hez képest kb. ugyanolyan, rugó ellenére), meg ugye eleve vajsima a stem csúszása, nem olyan mint a Cherry-féle. Lényeg a lényeg, csak ajánalni tudom ha nem sajnálod a felérat.
Rugó és rugó között is van különbség.
Papíron hasonló paraméterekkel bír az MX Brown viszonylag vastag drótból sűrűn tekercselt rugója, meg a Gateron Brown vékonyabb, ritkábban tekercseltje, de engem kifejezetten zavar a Gateron rugójának hangja, gyakrabban+élesebb hangon nyikorog, mint a Cherryé.
Ha nem sajnálnék újabb 2-3 órát elbaltázni a billzet újabb szétszedésére+összerakására (meg az MXB2 elrepedt aljának kettétörésére), akkor már rég visszacserélhettem volna a Cherry rugóira.
De nemrég láttam Geekhacken, hogy nekiálltak ötletelni, hogy valakivel gyártassanak MX Clear stem replikákat, hogy tetszőleges MXből (~0.55$/db) lehessen utólag Cleareket építeni (ha már a Cherry nem gyártja az eredeti MX Clear kapcsolókat )
Zeal sem árulja külön az egyedi lila stemjeit, csak komplett kapcsolóval együtt, méregdrágán. (0.75$/db, ha a GBje részese voltál, egyébként 1$)Úgyhogy rugó visszacserét addig elhalasztottam, amíg nem lehet külön kapni az extra taktilis stemeket.
De lehet, hogy akkor már a rugókat is cserélem 70 grammosakra, mivel az elveszett szóköz rugómat egy MX Blackével pótoltam, és sokkal kellemesebb lett tőle az MX Brown, nagyobbat rúg vissza.[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
-
Varoz
addikt
válasz tDr1v3r #28093 üzenetére
Engem hidegen hagy, hogy mit szeretsz. Viszont tény, hogy 7 hónap után is változatlan a G.Skillem. Ami már megdöntötte az első állításodat.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
hemaka
nagyúr
válasz tDr1v3r #28089 üzenetére
Akkor nem tudom mi tévő legyek. Mert így meg közel 50 ruppot nem adok ki egy billentyűzetért.
Valami kisebb szélességű teljes vagy TKL de világítson(az se baj, ha nem rgb)? Kiosztás igazából mindegy, az ár meg max 50e.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Varoz
addikt
válasz tDr1v3r #27872 üzenetére
Azt vágod, hogy nem lenyomásnál van a hang, hanem a felengedésnél?
A videón jó részt le se nyomja, csak a tetejét pöckölgeti.
Szerintem a nyunyu által is javasult gyűrűzés nem hiszem, hogy segítene, hisz most se nyomta le a gombokat, tehát hiába a gumi.[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Bero
aktív tag
válasz tDr1v3r #27657 üzenetére
Értem, köszönöm, akkor mindenképp a Cherry kapcsolókat nézem. Viszonylag utánajárva a tacktile miatt a blue/brown kapcsolókat ajánlják inkább, de kérdés: eddig nulla tapasztalattal mekkora különbséget érezhetek, ha napi szinten használnák red/black kapcsolókat gépelésre?
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #27599 üzenetére
Egyszer már kiszámoltam, hány kupakban tér el a magyar kiosztás a brittől, de gyakorlatilag a fél billzetet újra kellene gyártani. (44/105)
Máshonnan rendeljünk Entert meg nem működik, mert egyrészt az SP kupakjai nem pont olyan formájúak, mint a többieké, meg a színük sem stimmel.
(Egyébként most is ANSIt használok, mivel csak az van összerakva.)
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #27177 üzenetére
Ertem en, hogy a PBTt nem olyan konnyu onteni, mert kihules kozben zsugorodik, de ez a tobbi kupakgyartonal max a hosszu szokoz kupakoknal szokott problemat jelenteni.
Itt meg az 1U gombok is el vannak tekeredveHa jol remlik, akkor valami 56$ volt az alfanumerikus szett, plusz 28$ a mod gombok?
Szoval 85$ korul kaptal egy TKL billzetre eleg hulladekot
Numpad extra 15$ lett volna.Teljes billzetre valo GMK szettek meg 120-140$ korul mozognak.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #27174 üzenetére
Ennyi varia utan mar egy egyszeru magyar kiosztasnak is tudok orulni.
Meg mindig nem tudom, hogy a kupakjaidat gyarto SP komolyan gondolta-e a 800$-os arajanlatot *, amikor tavaly nyaron erdeklodtem, hogy tudnanak-e gyartani magyar kiosztasu PBT kupakszettet DCS profillal, vagy csak szimplan le akartak koptatni.
*: Ennyiert tudtam volna csinaltatni 10 dyesub PBT szettet Cherry profillal mashol, ha vakon beleugrottam volna a GHs groupbuyba.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #26510 üzenetére
Hinnye, nem volt egy óra a B.face teljes összerakása.
Keszen veheto PCBvel, platettel baromi egyszeru.
Innen viszont nem egy ora lesz:
- plate design veglegesitese
- plate kivagatasa lezerrel/vizzel
- haz tetejerol levagni a kupakok helyet, csak a keret maradjon
- egyik haz festese feherre, hogy passzoljon a kek/feher Max kupakhoz (masik billzet marad eredeti szinu, eredeti kupakjaival)
- osszelegozni az Arduino Microt, meg a sorok+oszlopok cimzesere hasznalt 4 extra ICt egy PCBre
- kapcsolok, stabok bepattintgatasa a platebe
- diodakbol kialakitani a sorokat, pokhalositas
- firmware?Ja, a szivarvanyszinu szalagkabel, amit a sorok/oszlopok bekotesehez vettem, az jol lemaradt a csoportkeprol
Hattervilagitasrol kozben lemondtam, mivel oldschool, fekete hazas Gateron kapcsolokat kuldtek, nem az ujfajta SMD LED kompatibiliset.
Igy legalabb megsporolok 20$-t az SK6812mini LEDeken.[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
válasz tDr1v3r #26406 üzenetére
Nekem pont forditva, a DPD futarok mindig felhivtak eddig (legutoljara masfel oraval ezelott hivtak fel).
Postaval szinten nincs nagyobb negativ tapasztalatom, eleg sokat postazok nagyobb ertekben is (komplett kerekparok meg hasonlo meretu dolgoktol a kis IT cuccokig mindent). Volt mar ra pelda hogy a postan allt csomagom es b@sztak ertesiteni, de ez meg a postas sara.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #25976 üzenetére
Max Keyboards ugyanúgy csinál egyedi keycapszetteket, csak írni kell nekik egy e-mailt.
Kinomban irtam nekik, mellekelve a legutolso tervemet.
Par napot kertek, aztan valaszthato lesz a magyar kiosztas is a konfiguratorukban, meg sotetebb kek a feliratozashoz.
Bezs gombjuk viszont nincs, csak vilagosszurke.
Ugyan tetszik az Olivetti szinsema is, de ennyire oldschool sakktablat nem akarok.Na meg ok OEM profilban utaznak, nem a valamivel alacsonyabb Cherryben.
Nem tudom, mennyire konganak a vekony OEM kupakjaik, de a mostani vekony gombjaim nagyon idegesitoek.Szerintem probanak berendelek egyet, aztan max eladom, ha valamikor sikerul dulore jutnom a dyesubos gyartoval.
Szallitassal egyutt 50$ viszont mar nem olyan olcso, hogy csak ugy meggondolatlanul kidobja az ember.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #25976 üzenetére
Max Keyboards ugyanúgy csinál egyedi keycapszetteket, csak írni kell nekik egy e-mailt. 30-40 USD körül meg lehet úszni elvileg
25$ a blank szettjuk, plusz 15$-ert feliratozzak, igy 40$ a cucc.
Viszont ez is vekony ABS, akarcsak a WASD egyedi szettje.
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #25796 üzenetére
Egyaltalan le kell beszelni a kinaiknal, hogy 10 USDs sample legyen?
Kinai cseresznyemet egy hong kongi webshopbol vettem anno 510HKD-ert (akkor 14.5k, most 18.7k lenne), siman atcsuszott a vamon, meg afat se kellett fizetnem utana.
MDs csomagra en is kivancsi leszek, kivancsisagbol rendeltem ultrapuha Gateron Clear kapcsolokat.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #25569 üzenetére
Visszakerestem a multkori hozzaszolasodat, de ezt a gyartot mar regebben nezegettem, de hamar el lett vetve.
Vastag PBTt szeretnek Cherry profillal, ok viszont a legolcsobb papirvekony KBC/Keycool kupakot hasznaljak (ebbol 5k egy TKL blank szett, amirol tegnap irt itt valaki), ami magas OEM profilos.
Masreszt kell 48 egyedi magyar kupak, nem hinnem hogy olcsobbra hoznak ki, mint masok egy komplett keszletet.
Plusz attol meg tovabbra is kene egy szett UK kiosztasu dyesub szett az ISO Enter miatt, mivel a most kaphato US kiosztasokhoz nincs olyan.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
Ármester
válasz tDr1v3r #25394 üzenetére
Nekem ennek az elodje, az fn-ek nelkuli verzio volt ultimate kivitelben meg egy jo darabig. Lentebb irtam rola egy rovidebb osszehasonlitast.
Ha barmi kerdesed van, szivesen valaszolok ra.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Tin
veterán
válasz tDr1v3r #25396 üzenetére
én is gondolkoztam, hogy majd rakok rá pbt szettet, meg mittomén, de tök felesleges. fel van gyűrűzve amúgy a red, tehát még halkabb, de azért csattogós így is. én szeretem, baromi nehéz, masszív darab, nem mozog az asztalon, és jó gépelni rajta, igaz, a red minden véletlen leütést keményen büntet, ezért fáradtan könnyebb hibázni vele. de alapvetően ennyiért ajándék, főleg, hogy valószínűleg 10 év múlva is menni fog, mert olyan.
-
Tin
veterán
válasz tDr1v3r #25394 üzenetére
szia,
igen, nekem van, én vettem először az olcsó red verzióból, de mások is vettek már.
bika felépítés, jó gépelés, október óta használom, semmi gond vele. szó szerint semmi.
a bottom row meg tényleg nem standard, itt a képeken van német layoutról is nagyítható fotó, na pontosan ilyen. amúgy én is innen vettem, kevesebb mint 1 héten belül itt volt, szállítással 29e ft, és 2 év gari van rá.
-
őstag
válasz tDr1v3r #25343 üzenetére
Van nullám, de melyik nyelvkiosztásról van itt szó? Én Hu-ban vagyok.
[ Szerkesztve ]
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
ZaenN
csendes tag
válasz tDr1v3r #25087 üzenetére
Jó, hát akkor kivárok egyelőre.
Még az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség ez és ez verzió között (persze a színétől eltekintve)?
Nekem az egyszerűbb, "kígyó nélküli" dizájn talán jobban bejönne, de kíváncsi lennék, hogy azon kívül van-e eltérés.Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ZaenN
csendes tag
válasz tDr1v3r #25075 üzenetére
Nekem nem sikerült egy oldalon se találnom eladót. :/ Ducky Shine 3 TKL (Brown switch, Orange/Blue LED)
Quickfire meg Corsairről pedig írtatok ellenvéleményt (mondjuk jobb opció híján lehet marad az utóbbi). Nem tudom mitévő legyek.
Esetleg más alternatíva?
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24987 üzenetére
MX Blue kapcsolot sztem itthon is lehet venni
Conradban lehet kapni plate- es PCB mounted MX Blacket, de a tobbi szin rendelesre sincs.
Gondolom azert ilyen olcsoak, mert 200-as dollar arfolyammal lettek behozva...
Netes ara 0.55$/db korul mozog, plusz vam/afa.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24864 üzenetére
csakagranite
Ez volt az eredeti prototipusa, amit a Gateron nekiallt gyartani az MDs arcok keresere, de aztan szoren szalan eltuntek, es vegul a vegleges dizajnt az SPnel gyartattak le.
Azota nem szeretik az MDt a Gateronnal.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz tDr1v3r #24830 üzenetére
1) szeretném kipróbálni
2) tetszik, hogy keret nélkül kis helyet foglal
3) ha játékra beválik, megmaradhat+1) Nem szeretnék lapos billentyűzetet. Mechanikusat igen, de az ára miatt nagyon megválogatom, igaz nincsenek nagy igényeim. Lehetőleg magyar kiosztás, fehér alapon fekete betűk, MX brown illetve egyéb lehetőleg 45g actuation force. (nem vagyok gépíró, nem kell blue)
Programmal mindent át lehet bindelni, még a funkcióbillentyűket is? AltGr is kellene, nem csak alt.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
őstag
válasz tDr1v3r #24825 üzenetére
win7-hez használnám és nem tudom alt gr funkciót tudok-e aktiválni. Akár programmal, de anélkül még jobb, csak nem mindegy, hogy prtscr.t akarok gombra tenni, vagy egy funkcióbillentyűt...
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24734 üzenetére
Gatyad is ramegy, mire osszeraksz belole egy 105 gombos billzetet.
Common kit: 35$, modifier set: 32$
Eddig ez 67$ es csak egy ANSI TKLre eleg gombod van.Numpad: 17$, ISO Enter+UK kit: 17$+7$
ANSI US kivitel osszesen 84$, ISO UK mar 108$-ra rug
75$ korul mozognak a dye-sub Gateron szettek ANSI US kivitelben, ebben benne van a numpad, meg egy rakat nem szabvany modifer rowhoz valo gomb is, ami a Granitenal ujabb 18$-ba fajna.
(ISOt sajnos meg mindig nem akar a Gateron gyartani )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24544 üzenetére
13$ egy nyuves dye-sub ISO Enter hozza
Eddig is tudtam, hogy az SP egy rablobanda, de hogy ennyire???
Blank DSA Entert adjak 5$-ert, \, #, rovid bal Shift gomb darabja is 1$, ez osszesen 8$ extra koltseg.
Ilyen draga lenne a dye-sub, meg az MD profitja?
Plane, hogy mostanaban Geekhackon ekezik az SPt rendesen, hogy le akarjak nyulni a naluk bergyartatott egyedi kupakszettek dizajnjait, hogy tetszolegesen ujragyarthassak a sajat webshopjuk szamara.
Gateron Brownra szerintem majd vevo leszek, de elotte lovet kene keritenem a projekt folytatasahoz.
Igy legalabb nem kell majd szetbarmolni a kinai cseresznyet alkatresznek, hanem megmaradhat backupnak. (Na, nem mintha nem lenne itthon eleg billzet anelkul is.)
Meg amugy is kivancsi lennek, mennyivel jobb a taktilis visszajelzese a Gateron Brownnak.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24542 üzenetére
Hajaj, ossze sem merem szamolni, mennyit vertem el eddig a billzet projektre, pedig meg igazan neki sem alltam.
- ~15k 104db Cherry MX Brown, ajandek billzettel
- 10$ volt a 2mm vastag kek 40A o-ring, plusz 2$ a 1.5mm vastag atlatszo 50A(?)
- ~8k az Arduino Pro Micro, dugdosos probanyak, stb Kinabol (Bakker, mar csak 4$ az Arduino???)
- ~7k volt a 2 oldalas NYAK lemez, vas-klorid, diodak, ellenallatok, mux, demux ICk, drotok a sarki elekronikai boltbol
- ~2k a marasallo lakkfilc, aztan rajottem, hogy nincs kedvem PCBt rajzolgatni, marni, furni a Mechanix 4000-hez
- 2.5k a 8db PB 5131C magyar kupakszett
- ~5k a kupakokra ellott takaritoszerek ara (Vanish, mosogep zsak, gumikesztyuk, stb.)
- ~2k volt a szokitesre hasznalt 3l H2O2 a vegyszerboltban
- ~1k volt az 1l aceton a festeshez
- 2.4k volt a 4 tegely festek, amivel a kupakokat tervezem festeni
- ~6k-t hagytam egy masik elektronikai boltban a takonypisztoly+loszer, USB aljzat, csatik, szalagkabel, forraszthato probanyak, forrasztoon, stb. aprolekra
- 5$-ert rendeltem vegul szines micro USB kabelt Kinabol, hogy passzoljon a zold modifier keyekhezEddig ez ~66k.
Kell meg:
- backplate rajzolas CADben, 1.5mm acelbol kiszabatni vizzel(?), porfestetni feherre
- keriteni valahonnan 2db MX Brownt (5131C HU 106 gombos, nem 104)
- osszerakni a billzet matrixot
- osszerakni a probanyakon a sorok/oszlopok cimzesere hasznalt mux, demux ICket, meg az Arduinot.
- megirni a firmwaret
(- Gateron PBT kupakszett ISO kiosztassal??? ~35$+ISO addon
- magyarra feliratoztatni valahol)Kozben felmerult otletnek, hogy inkabb halk billzetet kene epiteni Gateron Red (esetleg Clear) kapcsoloval, de az ujabb 35-40$ kiadas lett volna.
Plane, hogy mostani MD ajanlatnal az SMD LED kompatibilis verziot kinaltak, viszont a WS2812B-vel megbolonditas az ujabb 20$ lett volna, plusz ahhoz mar muszaj lett volna PCBt CADben tervezni+profi helyen gyartatni, mivel az SMD cuccokhoz szukseges vezetekezest kezzel nem rajzolod+marod ki.Szoval ha igy folytatom, nem uszom meg 100 alatt a feher magyar mechanikus billzetet.
[ Szerkesztve ]
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz tDr1v3r #24524 üzenetére
(#24523) haxiboy: Igen a másik irány a Corsair felé vezet, megnézem azokat is, csak mindenképpen chromát szeretnék.
(#24524) tDr1v3r: Hát akkor most csak fogom a fejem, hogy ilyen árfekvésben hogyan engedhetik ezt meg, hogy sok elhullik, ha csak arra gondolok, hogy elmehetek a Tescoba venni 3 ezerért egy alap Logitech billentyűzetet is.
Amúgy írtad, hogy TE, akkor annak is kihúzható volt a kábelja, ha simán helymegtakarítás miatt szeretnék kisebbet venni, akár ezt a típust, akár majd más márkából nézve, az, hogy kihúzható a kábele ér engem bármilyen negatívumként a fixekkel szemben?„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24452 üzenetére
Taobaohoz kell agent is, azon át meg sokkal drágább.
Mar nem emlekszem, melyik agentet neztem, az 10% jutalekot ker, es ingyen postaz.
Viszont minimum 300 juannyi csomagot kell osszeallitani (+30 lenne a jutalek), annyit viszont eleg maceras a nekem kello extra kupakokbol meg stabokbol osszerakni.[ Szerkesztve ]
-
-
7
addikt
válasz tDr1v3r #24019 üzenetére
Én is szívesen szoktam ajánlgatni a POK3Rt, de érdemes szem előtt tartani, hogy ha valaki az ISO kiosztáshoz is mindenképpen ragaszkodik, annak a POK3R által igényelt még nagyobb rugalmasság (Fn mögé rejtve egy csomó billentyű) aligha vállalható.
Corusnál pedig jelenleg mást nem nagyon kapsz ISOban.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz tDr1v3r #23677 üzenetére
Ki hasznal Ctrl-t manapsag? Nem kell az
Mutatom a "next gen" kiosztasomat (az elterjedt hu kiosztasbol kiindulva):
0 -> esc (poker inspiracio)
esc -> 0
caps -> backspace
backspace -> del
2 shift egyszeri lenyomasara pedig capsEsetleg ha rakattanok a vim-re, akkor caps es esc helyet cserelhet. (viszon ekkor pont hogy nem lesz kozelebb a backspace) *sigh
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Tin
veterán
válasz tDr1v3r #22941 üzenetére
irigyellek ha annyi kódot kell írnod, hogy a kézmozgatás már időveszteség. nekem sajnos sokkal többet kell terveznem és egyéb sallangokat csinálnom, mint a pure coding...
Domonkos: lehet hogy az alja, de ha te is tervezed, a legjobb. viszont amikor már annyi minden mást kell csinálnod, pm, doksik, tervezés, ügyfélkezelés, integráció, adatformátumok, mindenféle egyéb baromság, hogy a projektben maga a coding rész, amiben örömet lelnéd, nagyrészt már nem is a tiéd, akkor ugyan örülhetsz, mert többet keresel, de sajnálhatod, mert az a klasszikus alkotási folyamat, amivel tudod mire gondolok, kimarad. így a sikerélmény sem ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- PlayStation 5
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vaku topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Apple notebookok
- További aktív témák...