- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Üdv. PC-hez szeretnék egy gamer billentyűt, 10k-nél nem többért. Logitech Billentyűzet G105 Call of Duty MW3 néztem ki, az a kérdés, hogy ha a festést leszámítjuk, ez egy teljes értékű G105 billentyű? Vagy az extra gombok COD-ra vannak beállítva?
Ha ez nem jó, 10k-ig esetleg valami javaslat?
Köszi! -
Tetszik ez a K70, de miért ilyen magasak a billentyűk? Félmagas nincs?
-
PNP
őstag
Sziasztok.
Kínomban már Logitech K360-on gondolkozom, nem igazán tetszik, de nem tudok jobbat, annyira nincs választék. Mindenképp Unifying billentyűzet kell. K800-at néztem boltban, de nem volt meggyőző, sőt kifejezetten gagyi hatása volt, amellett, hogy egy vagyon. K360-ból neten talált képek alapján létezik fekete változat, ezt lehet itthon kapni, vagy csak azt a mintás szürkét?
-
Roku
csendes tag
Átrágtam a dolgot és lenulláztam az egészet, szóval kezdem elölről az egész billzetkeresést
Olyan billentyűzetet keresek, ami eléggé halk, van rajta fülhallgató kimenet és mikrofon bemenet, multimédiás vezérlők vannak (főként a média billentyűk miatt - hangerő, lejátszás, stop stb...) illetve ha lenne pár programozható billentyűje az sem lenne hátrány. Az irányár max 25k. Ennyiért szeretnék minőségi billenytyűzetet vásárolni hosszú távra.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
7
addikt
Ha nem kek kapcsolot valasztasz, akkor csak az un. "bottom out" hangot hallod, azaz amikor billentyu teljes lenyomaskor nekiutodik a kapcsolo vagy a billentyuzet boritasanak. Probald ki, hogy leszedsz egy billentyut a jelenlegi billentyuzetedrol, es hozzakoccintod a billentyuzethez olyan erovel, mintha leutned. Nagyjabol annyival lesz hangosabb.
-
Roku
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy minőségi billzetet vásárolni a közeljövőben, viszont nem tudok dönteni 2 billzet közül:
Az egyik egy RAZER DeathStalker Essential, a másik pedig Cyborg V.7 lenne, nem tudom eldönteni melyiket éri meg jobban megvenni.
Ha valaki tud valami okosat ezzel kapcsolatban, szívesen venném a segítségét és jó tanácsát.
Előre is köszi.
-
LW
őstag
Sziasztok!
Új billentyűzet vásárlásán gondolkozom. Mindenképp mechanikusat szeretnék, már régóta terveztgetem, hogy kipróbálom. Elég sokat programozok, napi max 1-2 órát játszok.
Kollégiumban fogom használni, így jobb ha minél halkabb (bár tudom, hogy mechanikus billentyűzetek nem erről híresek).
ISO kiosztású érdekel csak, ár képlékeny 15-30 közötti kategáriára gondoltam.
Tesoro Durandal-t jó áron be tudom szerezni, de kíváncsi vagyok hátha tudtok jobbat. -
7
addikt
válasz
Peddy789 #12332 üzenetére
Ezek mindig forrasztva vannak. A cserével garanciavesztés is jár (vagy rosszabb esetben elrontod a billentyűzetet).
@Renok: Nem ismerem az Ozone Strike-ot. A Costar közkedvelt OEM, tőlük kerülnek ki a Filco billentyűzetek is. Ez valamennyire biztató, de nincs semmi más, ami alapján tudnék róla akár csak sejtéseket is mondani.
-
Peddy789
őstag
valyon lehetséges a tesoronál egyesével kicserélni a ledeket?
hogyvannak ezek belerakva? valaki ötlet?
-
Xero
nagyúr
válasz
WolfheartGR #12329 üzenetére
PPC és Intel.
-
Tenken
őstag
válasz
WolfheartGR #12325 üzenetére
Feltéve, hogy nem szibériában gépelsz szabad téren elég kevés esély van rá, hogy bármilyen élettani következménnyel járjon a fémmel való érintkezés ez esetben.
-
Xero
nagyúr
válasz
WolfheartGR #12325 üzenetére
Az utóbbi 9 évből 7-et fém laptopot használtam és gépeltem rajtuk eleget. Köszönöm semmi bajom.
-
Peddy789
őstag
lehet várok még, szerintetek van esélye hogy kijön 1-2hónapon belül egy másik mecha magyar kiosztású tesoro ami nem piros világítású?
-
7
addikt
válasz
WolfheartGR #12321 üzenetére
Hacsak nem szoktad rendszeresen emelgetni őket, nem tudom, hogy mi okból féltenéd az ízületeidet a fémburkolattól.
-
7
addikt
Itt azért hallgasd meg a Tactile Pro és Quiet Pro közti különbséget, mielőtt beleugrasz.
A kapcsolókról nem sokat tudni. ALPS-jellegű kapcsolók, kattannak, fizikailag is érezhető aktiválási pontjuk van, de hogy pontosan milyen aktiválási erő kell hozzá, arról nem igazán találtam információt. Valószínűleg a fehér ALPS-kapcsolókhoz állnak legközelebb.
-
Xero
nagyúr
Na ezeken elindulva azt hiszem meg is van a befutó. Matias Tactile Pro 3 Mac.
Ugyan az a layout mint a régi Apple Pro keyboard és ugyan az a mechanika, mint az extended keyboardon (ami nem tudom, milyen, de gyors volt az fix).Erről van esetleg valami tapasztalat? A régi reviewk alapján talán ez még járható útnak tűnik.
szerk: Barna és kék párti vagyok.
Bár eddig csak fekete, piros, barna és kék volt a kezem alatt. A többit nem ismerem.
-
7
addikt
Így viszont már jó neked majdnem bármelyik ISO elrendezésű mechanikus billentyűzet (kivételt csak azok képeznek, amik úgy tudnak USB-n NKRO-t, hogy azt nem lehet kikapcsolni; ha ki lehet kapcsolni, hogy sima 6KRO legyen, akkor már rendben vagy).
A legegyszerűbb dolgod a Tesoro Durandal billentyűzettel van: idehaza kapható ISO elrendezéssel és magyar feliratozással; de annak a gyártója az iOne, amivel kapcsolatban időről időre felmerül a hullámzó minőség.
Következő lehetőséged, hogy itt az aprón keresel ISO kiosztású mechanikus billentyűzetet (Filco, Das Keyboard, Ducky pl. használtan jó vétel 30-33k körüli áron) -- ezeknél mindig kérdezz rá, hogy ténylegesen ISO kiosztás-e, és van-e rajta numpad (és vedd figyelembe azt is, hogy sok eladó nem tudja, mi fán terem az ISO vagy ANSI
).
Filco, Das és Ducky kapható egyébként újonnan is ISO kiosztással, csak magasabb áron, mint amit megjelöltél, és akkor a szállításról még nem is volt szó.
Ezeken kívül kereshetsz CM Quickfire Trigger vagy Rapid billentyűzetet (utóbbin nincs numpad, azt külön kell venned) a briteknél, de nem tudom, hogy mennyire találsz UK kiosztásút. Az amazon.co.uk-n érdemes lehet szétnézni, hátha szerencsével jársz.
----
Viszont mielőtt bármilyen vételbe beleugrasz, érdemes valamilyen módon belőnöd, hogy a négy legnépszerűbb Cherry MX kapcsolóból (blue, brown, red, black) melyik fekszik neked a legjobban, mert azok befolyásolják leginkább a gépelési élménty. A legjobb az volna, ha kipróbálnál különböző mechanikus billentyűzeteket, hogy el tudd dönteni, csak erre ritkán van lehetőség. Rövid leírás:
-
Xero
nagyúr
A numpadet is meg tudom szokni, ülök eleget más rendszerek előtt, csak gondoltam bepróbálkozom.
Ez tény, hogy ilyenkor bosszantó, viszont a shortcut és funkció elrendezés számomra lényegesen könnyebben kezelhető, ergonomikusabb. Bár ennek vajmi kevés köze van a fizikai layout-hoz.
Akkor marad a kérdés: Mechanikus Mac edition miből van még a piacon ISO layout-al? Ez a Das Keyboard Model S pl tetszetős, de látom, hogy ISO felejtős.
-
7
addikt
Ha jól értem, a numpad a legnagyobb probléma, a többin túl tudod tenni magad. Körbenéztem, egy helyen sem láttam olyan numpad kiosztást, mint amit te linkeltél (a Blackwidow kivételével természetesen), még a Das Keyboard Mac modelljén sem. Valószínűleg a legjobban akkor jársz, ha beszerzel valahonnan egy ISO kiosztású tenkeyless billentyűzetet (de ezt csak külföldről tudod), és valahonnan máshonnan egy Maces kiosztású numpadet.
Ez viszont így biztosan többe fog kerülni, mint 30k.
Hiába, ilyenkor tud bosszantó lenni, hogy az Apple nem veszi annyira komolyan a standard szoftveres és hardveres kiosztást: ha ANSI kiosztáson akarnál í-t és Í-t, akkor külön billentyűkiosztást kellene szerkesztened hozzá (vagy letölteni valahonnan), plusz hozzászoktatott egy olyan numerikus elrendezéshez, amit máshol nem használnak, így hatványozottan nehéz beszerezni az ilyen eszközöket.
-
Xero
nagyúr
Mac layout alatt, Mac-es funkció gomb kiosztás és felirat (ctrl, option, cmd), valamint numerikus részt értek. Itt ugyebár van némi eltérés. Nyilván nem nagy kaland a funkció gombokat átmapelni, de a numerikus rész már macerásabb és engem zavar is. Ráadásnak a Black Widown szerepelnek a Mac-es plusz funkció gombok is (dashboard, mission controll, volume, eject)
ISO kiosztás, így meglenne a megfelelő billentyű szám tudtommal a magyar karakterekhez. Természetesen külföldről rendelni nem akadály.
Az ár most másodlagos, nem egy évre venném, de 30e fölé nem mennék nagyon.
-
Xero
nagyúr
Haliho!
Ismét billentyűzet vásárláson töröm a fejemet.
Az utóbbi 10 évben nem voltam valami váltogatós. Voltak Apple Pro billentyűzetek, egy Fujitsu slim és egy Apple alu az utóbbi 5 évben. Ez utóbbi balesetet szenvedett és felmerült az ötlet, hogy másfelé nézelődjek.Ami feltétel lenne:
- Mechanikus
- Mac layoutAminek nagyon örülnék:
- Magyar vagy int. Eng kiosztásEddig amit találtam, az a Razer BlackWidow Mac kiadás, de nem rajongok a plusz funkció billentyűkért bal oldalon, valamint a megjelenése sem nyűgöz le annyira.
Van esetleg valamilyen az igényeknek megfelelő billentyűzet a piacon? Ha nem jutok eredményre, akkor maradok az alu bill-nél, de jó lenne sikerrel járni.
A tippeket előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest