- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mephike
őstag
válasz Peddy789 #82468 üzenetére
Mivel kicsit a sötétben tapogatózol, érthető okokból, lehet várnék azzal a vásáslással a helyedben. Mert ha beruházol egy switchre, ami nem fog tetszeni, akkor csak a mérgelődés lesz utána.
Lehet megérné neked is egy ilyen teszterre beruházni (Aliexpressen is van ezer féle/fajta). Ha megérkezik beszereled a billentyűzetedbe és kipróbálod a neked tetsző darabokat. Ennyiből már el tudod dönteni, hogy silent kell-e vagy normál, illetve melyik az a rugóerő, ami bejön neked.
Ha megvan a kiválasztott, akkor a tesztert el tudod adni itt a Hardveraprón, lesz rá vevő. -
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #82468 üzenetére
Az a jó, hogy a Geon kapcsoló 60 grammja a bottom outra vonatkozik, míg a K Pro Red 45 grammja az érzékelésre, és egyikhez sem tartozik nyomásgörbe, így nem igazán lehet összehasonlítani őket.
Ha a Keychron a Cherryt másolta, akkor a 45 grammos actuationhöz ~60 grammos bottom out tartozik, azaz valószínűleg hasonló erővel lehet tövig nyomni majd a kapcsolót, azonban a Geon kapcsolóban nagyon hosszú rugó van, így még ha a bottom out hasonló is lesz, nagyobb erő hatására indul meg, ami éppen a te problémádat orvosolhatja.
Akartam javasolni alternatív megoldásként a külön rugót, de úgy nézem, hogy alig érkezett be Geontól a szállítmány, máris lerabolták.
Ez a black amúgy nem úgy black, ahogyan Mephike értette, ez nem egy adott gyártó alapszínű kapcsolója, hanem egyedileg megrendelésre gyártott darab, és ott a színek már nem utalnak sem a karakterisztikára, sem a rugóerőre. Egy "igazi" fekete kapcsoló sokkal nehezebb ennél 80 gramm környéki bottom outtal.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Mephike
őstag
válasz Peddy789 #82461 üzenetére
Nem Te vagy az egyetlen, aki erre a megállapításra jutott
A sárga vagy fekete kapcsolók irányába érdemes elindulni, majd azt kellene elsőre kitalálnod, hogy mennyit is áldoznál a dologra, mert lehet billentyűzetet váltani fogsz fél év múlva, ha ráérzel az ízére, akkor meg jól jöhet, hogy nem kell már új kapcsolót venned -
micafighter
nagyúr
válasz Peddy789 #81637 üzenetére
A sparknak a mod kit fog szint adni, ki tudod választani ugyanott a lenyiló menüből:
Nem olcsó sajnos, én azért vettem mert szép színek, és ezekből 2-3 kupakot felhasználva fel tudok dobni egy amúgy egyszínű fekete vagy fehér kupak készletet. Ha pedig csak 2-3 kupakot használok, akkor ebből kijön 5 build is. Majd tudok képet is küldeni ha érdekel esetleg valakit.Kiegészítve az előttem hozzászólókat, a PBTfans eléggé új, így nem tudjuk mennyire lesz tartós. Mivel double-shot, így a feliratok biztos nem fognak lekopni, így a kérdés csak az, a kupakok felülete mennyire fog fényesedni/simára kopni. Ezektől eltekintve is, a razer / corsair szintnél kategóriákkal jobb lesz.
Kíváncsi vagyok egyébként az acetonos teszt vajon mennyire mérvadó annak a megállapítására, hogy mennyire fog várhatóan kopni/fényesedni egy kupakszett. Van PBT double-shotnak hirdetett kupakom a PBTfansbol, Keychrontol, Tecseetol, AliExpressrol, Akkotol így hirtelen amik eszembe jutottak, úgyhogy lenne mit tesztelni.
-
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #81620 üzenetére
glorius eleg olcsonak tunik, minosegben milyen ez ?
0.81 GBP az inkább marha drága. Az olcsó nálam ezt jelenti, a drágább kapcsolók szoktak 0.55-0.60 GBP környékén menni.Plusz ahogy nezem ez pre-lubed, igy nem kell a lube keszletet megvennem hozza.
Az, hogy prelubed, nem jelenti azt, hogy jól is van megkenve. Kevés a gyárilag jó kenéssel ellátott kapcsoló.Viszont ebben a arban 30-40 font korul csak a roszabb minosegu keycapaket fogom talalni? Mas oldalakon 100-130 fontos keycap seteket latok.
AliExpressről 40-45 dollárért lehet jobb minőségű kupakot rendelni, azok, amelyekhez valaki már a nevét adja, 80 GBP felett vannak.Esetleg ezt a Tai-Hao-t ismeri valaki ?
A Tai-Hao régi motoros, nem rossz, olcsó, de alsó polcos gyártó, ezek a kupakok a Razer és Corsair készletek szintjét hozzák.Kesobb valoszinuleg rendelenek valami rgb menteset is.
Inkább kezd így. A V3-nál a LED-ek a kupak alsó felén vannak, így a hagyományos világítós kupakok nem lesznek túl jók a felül lévő felirattal, emellett minőségre a legjobb világítós is alulmarad a jobb nem világítósokkal szemben.Javasolnám, hogy az épített billentyűzetekre specializálódott boltokban is nézzél körül (ProtoTypist, Mechboards, Keebcats), ha angol beszerzési helyet keresel, a választék nagyobb és általában olcsóbbak is.
[ Szerkesztve ]
-
Keychron PCB megeszi az 5-pines Cherry kapcsolót is, szóval gyárilag jónak kell lennie a Lynx-nek. Arra figyelj, hogy ha más hot-swap billentyűzetbe akarod majd berakni azokat a kapcsolókat, akkor valószinüleg le kell majd vágni a két vékonyabb műanyag pöcköt róluk.
A Tai-Hao régi gyártó, jó minőségű kupakokat csinálnak. Van ABS-ük és PBT-jük is, Cherry-hez és Alps-hoz is, meg gyártanak kapcsolót és talán még billentyűzetet is (legalábbis régen volt nekik).
#81623 elite.cs11
A Double shot az abs+pbt keverék tehát nem lesz olyan tartós mint egy PBTNe haragudj, de ez már olyan szintű túllihegése a dolgoknak, hogy hihetetlen. Nálam még tisztességes lézerezett (nem átlátszó) ABS sem ment tönkre a filléres gumidómos billentyűzeteken soha.
Nyilván ez is emberfüggő, de szerinted mégis mennyit kéne használni egy double-shot ABS+PBT kupakot ahhoz, hogy tönkre menjen, amikor sokan még mindig a 80-as évekből visszamaradt vékony doubleshot ABS kupakokat használják?
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
elite.cs11
senior tag
Sajnos még a keycapek sem ennyire egyszerűek
Ha PBT-t szeretnél, akkor ajánlott DyeSub PBT kupakokat venni, mert az garantáltan 100% PBT. A Double shot az abs+pbt keverék tehát nem lesz olyan tartós mint egy PBT. Ha shine through-t vennél az meg garantáltan nem tiszta PBT lesz, hanem PBT + valami más.
Amúgy az átvilágítós nem ajánlott, mert az mindenképpen ront a minőségén. A Double shot ABS + PBT (ezt is simán PBT-nek nevezik a mocskok) meg nyilván rendelkezik valamennyire az ABS tulajdonságaival (fényesedés, csúszósság). Én személy szerint a PBT-t preferálom, ezért próbálok mindig dye sub készletet venni.A switchek bele fognak menni, ha hotswapes a billentyűzet. Nem ismerem a lynx switchet, de egy gyors google után nem írnak róla jókat.
Most nézem, hogy 36 darab kerül 35 fontba?? Ha jókat írnának róla azt mondom persze, de így elég meredek...
Inkább ajánlanék gateron milky yellow pro-t. Ezen az oldalon nem találtam de amazonon ~35 font 70 darab.[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
en butus, most nezem hogy a panda az tactile switch.. nevermind...
Glorious Lynx Switches, Pre-lubed - 36 Pieces (GLO-SWT-LYNX-LUBED) 29£ (*2=60)
A lynx a linearis ahogy nezem.
Ez amugy siman belemegy elvileg a keychron V3-ba ugye? -
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #80760 üzenetére
A korábbi MKUK Discord javaslatom továbbra is él, én Keychron Q-t is használtan vennék onnan, a UK belpiac eléggé jól pörög az EU-shoz képest. Nem tudod, hogy mit szeretnél, ha nincsen közeledben olyan ember, akinél meg tudod nézni élőben a dolgokat, akkor használtan vásárolva egy félrenyúlás esetében nem nálad realizálódik az újonnan vásárlás miatti veszteség.
Billentyűzetből is csak az tartja az árát, ami nem könnyen elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Peddy789 #80760 üzenetére
Azt vedd, ami neked tetszik. Bár az kétségtelen, hogy bármelyiket veszed, az nem lesz végállomás. Szinte biztos vagyok benne, hogy idővel el fogsz azon gondolkodni, hogy vajon milyen lehet ez a billentyűzet XY kapcsolóval? Vajon milyen lehet gépelni ezzel a másik profilú keycappel? Szóval szerintem arra totál felesleges építeni, hogy egy switchel és egy keycappel éled le az életed.
Persze aztán lehet csak nekem van ilyen hóbortom, hogy időnként berendelek valami apróságot. -
Ispy
veterán
válasz Peddy789 #80703 üzenetére
Azt is vedd hozzá, hogy a q egy fapad, megveszed, használod, ha tetszik jó. De azért ha szebb hangot akarsz kivarázsolni belőle, akkor még melózni kell rajta. A zoom meg out of box jó, csak a stabokat kell megkenni. Nem egy polcon van a két termék. Meg kell nézni pár reviewt a q-ról, hogy neked ez így megfelel-e. Nekem nem tetszett, amit alapból tud.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #80693 üzenetére
A kupakkészleten lehet fogni, bár a 80 font már eléggé kedvező ár, ha maga a készlet minőségre jó. A kapcsoló meglehetősen drága, azon bőven lehet fogni, ahogyan a kijelzőn és az extra plate-en is. Ezeknél a group buy-oknál az extrákon szedik be a hasznot, magát az alapot olcsón adják, ezért is javasoltam a használtra vadászást, mert ott az extrákon más bukik helyetted.
A Keychron a kapcsolót és a kupakokat adja nevetségesen olcsón, cserébe náluk a barebone drága, ők azon kaszálnak inkább, és nem az extra kiegészítőkön. A Keychron árához add hozzá a hordtáskát is, a Zoomnál jár, a Keychronnál nem, és eléggé hasznos dolog.
-
Ispy
veterán
120-130k körül indulnak a szettek árai, ami olyan 280 font, ennél olcsóbban nem nagyon lehet kilegózni. Akinek bejön a keychron, annak bestbuy, nekem spec nem, szóval mindegy mennyibe kerül.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
[Prolixus]
addikt
Ilyen ez a popszakma A fiber plate-et meg a kijelzőt vedd ki az egyenletből mert azt ugyebár nem adják a Q3-mal.
De egyébként igen, ha a Keychronokon lévő gyári kupak (színe és profilja) elfogadható a számodra, illetve az ott árult switch-ekkel is elégedett vagy, akkor a pre-assembled "Q" szériás Keychronok abszolút verhetetlen áron vannak. Sajnos az egyéni igények kielégítését mindig is feláron kellett megfizetni, ebben nincs újdonság.
Ha nem kell ISO meg elég BT a wireless-re, akkor egy pre-assembled Keychron Q1 Pro ár/érték arányban szerintem egy jobb vétel kezdő customosnak, mint a Zoom75.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #80680 üzenetére
Nem fog elromlani, rugalmas anyag az FR4, de hangra és gépelési érzetre más lesz. Én 1,2 mm-es nyáknál nem erőltetném a flex cutot annyira.
Amit érdemes lehet venned szerintem, az egy extra PCB, mert az az egyetlen dolog, ami el tud romlani egy ilyen billentyűzeten garanciális időn kívül és egyedi nyákot használnak, nem valamelyik kváziszabványt (bár jelenleg úgy tűnik, hogy folyamatosan jönnek az újabb körök, így eléggé könnyen beszerezhető lesz a jövőben), vagy egy extra PCB és plate, ha szeretnél kétféle belsőt gyorsan cserélgetni.
Réz plate-et nem erőltetném, annak a custom világban 2019-2020-ban volt egy rövid felfutása, aztán mindenki rájött, hogy nem túl jó (nagyon merev és magas hangon tud pengeni), most ebben a kategóriában mérsékelten felkapták. A szövött CF majdnem olyan merev, mint a réz (igazából a szövésétől függ, lehetne akár merevebb is), de nincsen pengő hangja, azonban valamennyit tompít a hangon.
Azonban sajnos az összes plate érthetetlen módon tele van lyuggatva, így amire azt mondtam, hogy merev, az se lesz igazán az (a PCB foam ad neki némi merevséget, ha használod), mellékhatásként a hangra is rosszabb hatással van, valamint kupak leszedésekor az ilyen nagy levegőtartalmú plate-eknél gyakran jönni fog a kapcsoló is, ha a kupak szorosabban illeszkedik.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
válasz Peddy789 #80680 üzenetére
Nem hiszem, higy hamarabb tonkremenne, legalabbis nincs hasonlitasi alapunk, mert ez csak par (?) eve divat.
En azt mondom, hogy no flex cut, mert szerintem nem tesz sokat hozza, de cserebe a hangjabol elvesz.
[Ebben] a videoban 9:50tol kb hallhatod milyen flex cuttal, es nem sokkal utana atvalt arra amikor leragasztotta a flex cutokat. Sokkal teljesebb a hangja cutok nelkul szerintem, de ez is preferencia vegulis.
At tudom, hogy en a QK75nel le fogom ragasztani ezeket (ott sajna nem volt flex cut nelkuli PCB).
Amugy szokas ajanlani, hogy 2 pcb-t vegyen az ember, ha esetleg hibas lenne vagy elszarodna, akkor tuti legyen backup (lehet ez regebbi mentalitas, es az ujabb gb-nal ezek nem annyira jellemzoek, mert tesznek el tartalekba es a support tud adni). Meg persze mindenki maga donti el, hogy mennyit akar raszanni.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Peddy789 #80677 üzenetére
Ennyi flex cut mellett az összes plate-ben, én úgy tippelnék még kevésbé jön ki a különbség a plate-ek között. Amúgy ha tele van tömve szivaccsal egy billentyűzet, akkor persze hogy nem nagyon hallani különbséget. Alapból a PC plate jár hozzá amúgy.
Én fogok rendelni egy POM plate-et, de lényegében csak tartalékba, ha a PC-vel történne valami. Szvsz egy kezdő építőnek egy-egy ilyen GB jó lehetőség a különböző plate-ek közötti különbség kipróbálására, de a Zoom75 erre nem egy jó jelölt, szóval fogd fel ezt a hőn áhított lebeszélésnek
-
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #80659 üzenetére
Az anodizálás a legtartósabb színezési módszer, ami nem bevonat, hanem az alumínium külső rétegét keményíti és opcionálisan színezi meg, cserébe fehéret egyáltalán nem, nagyon világos színeket pedig nehezen lehet elérni vele.
A ProtoTypistnál ma este helyi idő szerint 6-kor fognak landolni a QK65 R2 extrái, ha türelmetlenebb vagy.
[Prolixus]: ha valami külsős ránéz, az se gondolja hogy LGBT irányba akarok elmenni
Kit érdekel, hogy egy külsős mit gondol? Ha neked tetszik, akkor tetszik, ennyi. Azért nincsen rózsaszínű billentyűzetem, mert még nem jött szembe a megfelelő darab coral pink árnyalatban. Ha pedig erre buksz, akkor pedig úgyis mindegy[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #80635 üzenetére
[link]
Itt van a hivatalos adatlap, a ProtoTypist lesz hozzád a legközelebbi vendor, a group buy nem limitált, ráérsz az utolsó előtti napig gondolkodni, hogy mi kellene.Elosszor mit valaszt ehhez az ember.. ?
Asztal szint?
Vagy keycapet?
Vagy a billentyuzet vaz elosszor aztan mindent akore??
Help..
Ha extrább színű házat szeretnél, akkor először válassz házat, aztán kupakot (a bézs kupak mindenhez házszínhez jó menekülő út), aztán deskmat. A kapcsoló pedig más kérdés.Háromféle megközelítés van: semleges ház-élénk kupak, élénk ház-semleges kupak és semleges-semleges, ez már teljes egészében ízlés- és kedvfüggő, hogy melyiket célzod meg.
A lilac tetszett meg elsore nagyon, es ezen a szuper osszeallitason is a lila tetszik valamiert
A lila-lila egyensúly ház és kupak között nehezen teremthető meg, az egyikben kicsit nagyobb a piros vagy a kék aránya, és el fognak ütni egymástól nem túl jó módon. A lila szerintem a legjobb billentyűzetszín, bár az én kedvencem a mély padlizsánlila a pasztellesebb árnyalatok helyett.Amikor 3-4 eve vettem az elozot akkor volt par corsair razer meg logitech kb meg par felreeso marka es ennyi.
Megvolt ez a szegmens már akkor is, csak két nagyságrenddel kevesebben tudtak róla.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
[Prolixus]
addikt
válasz Peddy789 #80643 üzenetére
Jó, mondjuk a corsair, asus, steelseries, cooler master stb akkor is egy teljesen másik célközönséget szolgál(t) ki, még most is, szóval nem érzem azt hogy a cutsom piac alakulását rajtuk keresztül (akár kontrasztot állítva) lehetne jól bemutatni. De igen, tényleg nagyon pörög a custom piac, jobbnál jobb opciók vannak - vagyis hát fut hozzájuk GB, aztán utána ül az ember hónapokat és mire megjön az adott cucc közben van 3 másik GB amibe ugyanúgy beszállt volna, ha nem költötte volna már el a pízt
Nincs mennyiségkorlát, elérhető lesz a lila SE edition is (bár a felárat szerintem nem éri meg), a GB meg 2 hétig fog tartani, szóval nem kell azonnal az order gombra tenyerelned nyugodtan gondolkozhatsz még a dolgon napokig.
Valóban nem gyakori de van pár klasszikus színséma amiből többféle profil is létezik. pl pár ami hirtelen eszembe jut az az Arctic (GMK+KAT), Mizu (GMK+SA+KAT), Carbon (SA+ tuti van ebből is valami cherry profilos szett), Hyperfuse (GMK+KAT), Godspeed (SA+MT3), Maestro (GMK+SA). A lista biztos nem teljes, sőt biztos van olyan szín amihez van többféle profil mint amiről én tudok... De igen, ha a teljes keycap piacot veszem, akkor nekem is az a benyomásom hogy a legtöbb szett csak egyfél profilban elérhető (tipikusan cherry, mi más lenne )
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Peddy789 #80639 üzenetére
Eszemben sincs ízlésbeli kérdésekben tanácsot adni, de azzal számolj, hogy ha nem is valószínű, de elképzelhető, hogy nem lesz több kör és előbb-utóbb az extrák is elfogynak.
Azért mondom ezt, mert előfordul az emberrel, hogy a jobb variálhatóság, vagy esetleges a könnyebb eladhatóság miatt választ egy semlegesebb színt és később megbánja, hogy mégsem azt a "szépet" vette meg, ami elsőre megtetszett.
Kupakot könnyebb utólag találni egy már adott bill. vázhoz, mint később találni egy olyan vázat, amit elengedtél egy semleges kedvéért.
Innentől szubjektív: egy szép színű házban akár egy egyszerű fehér készlet is mutatós tud lenni, míg ugyanez egy fekete, szürke, ezüst (tetszőlegesen lehetne folytatni a sort a szokásos váz színekkel) lehet, hogy unalmas lenne. Persze más lenne a helyzet, ha már meglévő kupak készletekhez választanád a vázat, de szerencsés helyzetben vagy, nyugodtan lehetsz merész.M.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Peddy789 #80639 üzenetére
EZ már rád van bízva. Néha hozni kell ilyen nehéz döntéseket
Neutrális színekhez mint fehér, törtfehér, szürke, ezüst, fekete nyilván kb mindenféle keycap szett megy. Viszont egyik sem fog velük akkorát "ütni", szvsz, mint egy színügyileg jól összepasszintott case color + keycap color válogatás. Pl. a Lilac nem tetszik nekem mint szín, de annál a neki szánt keycap (aminél továbbra is hangsúlyozandó, hogy nem muszáj megvenni) nagyon jól el lett találva szerintem.
Vagy a narancsoshoz a bal oldali szett szintén rohadt jó:
Amúgy józan paraszti ész: Ha nem nagyon akarsz keycap-eket cserélni, meg foglalkozni ezzel a billentyűzet témával a kövi pár évben, csak egyet megveszel, használod aztán happy vagy, akkor nyugodtan lehet színesebb házat venni amihez korlátozottabb a passzoló színkombók száma, de talán nagyobbat "üt", meg egyedibb/különlegesebb. Ha tervezel még többféle színű keycap szettet venni amit cserélgetnél (pl különböző profilok kipróbálása végett), akkor érdemesebb lehet valami neutrális színt venni (kivéve ha billentyűzetet is akarsz még venni a jövőben, mert akkor az lehet egy másik élénk szín és kezdődik a körhinta meg összeválogatósdi előlről ). Érdemes lehet ebbe a discord csatornába benézned, ugyan QK80hoz van, és a case színek nem teljesen azonosak stb. de photoshoppal az adott színekhez rengeteg eycap szettet legeneráltak, arra jó hogy az emberben kialakulhasson egy kép hogy nagyjából milyen színeket preferál, meg hogy a saját érzése szerint milyen színhez milyen szett passzol leginkább.
Pár kombó még az íze kedvéért:
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz Peddy789 #80635 üzenetére
A backplate az sajnos a ház színéhez kötött, ha más hátlapot akarsz csak extraként vehetsz hozzá. A ház színe, illetve a külső súly szabadon kombinálható, meg persze ha veszel extra hátlapot akkor mindne szabadol kombinálható.
Keycap-et nem muszáj venni. Amúgy nyilván majd kiderül hogy lesz megoldva, de valszeg külön kell majd hozzáadni, vagy lehet bundle-ök lesznek, amiben minden fix és így a keycap is.
A konkrét színek kiválasztása meg rád van bízva, ezért custom. Magyarul 3 dologot kell kiválasztanod mindenképpen: case, külső súly, meg a PCB. Az adott case színhez tartozó "Product page"en látható hogy egyszerű lenyíló menü lesz. Az extráknak meg biztos lesz egy külön oldal szentelve, ahol megint valami lenyíló menüből kell kiválasztanod amit akarsz.
Kérdés még hogy közvetlenül a gyártótól rendelhető lesz-e, vagy csak vendortól, Európában ez a MKEU lesz, azt meg még nem láttuk hogy náluk hogy lesz megoldva a konfigurálás, de a lehetőségek ugyanazok lesznek.
Amúgy a színválasztás nekem is fejtörést okoz, mert a kékjük ez a nagyon sötét "utálom" navy szín, nem valami szép kék, pedig ha valami szép kék lenne tuti arra mennék rá. A zöld, piros nagyon szép csak ahhoz meg keycap-jeim nem mennek annyira, max egy Kat Napoleonicot tudnék rárakni zöld modokkal. Az ezüst lehetne picit sötétebb, inkább olyan titán szürke mintsem ezüst, akkor jönne be igazán. A törtfehér kérdés hogy mennyire sárgás élőben, ezt sajnos még nem nagyon láttuk. A többi szín meg nem érdekel anynira, túl paszteles vagy harsány vagy unalmas az én ízlésemnek. A QK65 kékjét azóta is visszasírom, az gyönyörű volt
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Peddy789 #80625 üzenetére
Zoom65bol pl van Olivia edition, ami nagyon minimális felárért tartalmazott kapcsolókat és egy jó kupakeszettet is, úgyhogy van ilyen is, de azért ez a ritkább eset. Általában a billentyűzet group buyoknál nem szoktak adni kupakot meg kapcsolót, mert amúgy is ezer féle van ezekből és mások a preferenciák.
-
[Prolixus]
addikt
Ahogy írták előttem, stabot sokszor adnak, Zoom75-höz is lesz (ami azért különösen fontos, mert a PCB nem a tipikus 1.6mm hanem csak 1.2mm) általában csak keycap meg switch kell hozzá. De néha lehet korrekt áron egy csomagban venni, a Zoom75-höz is lesznek custom világban korrekt árú keycap szettek (persze nem magyar nyelvű).
Viszont nagyon ritkán jönnek teljesen összerakva. Semmi értelme nem lenne: a custom iránt érdeklődők 99.9% nem fog megrettenni egy összerakástól, sőt a hobbi egy fontos eleme maga az építés meg a billentyűzettel bíbelődés. Az odavezető út is számít, nem csak a végállomás, hogy bölcselkedjünk Ennek ellenére előfordul hogy minden egyben és összerakva jön, ilyen volt pl a legelső Zoom65 kiadás is, meg asszem a Zoom TKL-ből is volt összerakott változat (de azok asszem késnek, szóval lehet még nem is szállították le). Úgyhogy erre ne alapozz szerintem.
75% vonalon a QK75 volt meg a JRIS75 nemrég hasonló kaliberű board hasonló pénzért, de azokról lemaradtál. Nyilván lesz még a jövőben ilyesmi GB, nagyon pörög a piac, újítgatnak is a gyártók, meg trendek-jönnek mennek. Szóval simán előfordulhat hogy egy év múlva lesz pont egy GB ami még jobban bejönne, de sokkal olcsóbb nem hiszem hogy lesz. A Keychron kvázi tömeggyártó ezekhez a fenti billentyűzeteket gyártó cégekhez képest (Meletrix, qwertykeys, irislab), mégis azért a Q szériás billentyűzeteket azért ők is 150$+-ért kínálják, nem akciósan.
A QK65-tel a qwertykeys kezdte el hogy kvázi prémium (400-500$) minőséget meg fícsöröket hozott le egy-két kategóriával lentebb (170-200$ környékére), és jöttek a versenytársak, aminek persze a vásárlók nagyon örülnek, de azért nem várható hogy ez a végtelenségig fog tudni folytatódni, no meg a világgazdasági folyamatok sem kedveznek a stabil olcsósításnak. Mondom az szerintem simán előfordulhat hogy lesz a jövőben olyan board aminek lesz valami fícsöre amire rájössz hogy neked kellene, vagy kinézetre jobban fog tetszeni a billentyűzet, de olcsóbb nem nagyon már lesz ettől, ez a 165-170$ a legalja ezeknek a GBjoknak is (és az tényleg a legalapabb legolcsóbb változat, drótos, vagy akár plate nélküli, ha azt támogatja a mounting stb)
-
elite.cs11
senior tag
A legtöbb group buy úgy néz ki, mint egy barebone kit + stabilizátorok. Tehát csak switchek és kupakok kellenek.
Sőt van olyan group buy ahol switcheket és kupakokat is választhatsz mellé, ha úgy akarod (a QK75 ilyen volt)
De összerakva nem lehet venni őket, azt neked kell (nem túl bonyolult)
#80626 Kobe: Ezt nem teljesen értem. A legtöbb group buynál adnak foam-ot, és ha akarod beleteszed, ha akarod nem, pöcsölni nem nagyon kell vele. A stabot meg mindenképpen meg kell kenni, ha nem akarod, hogy zörögjön
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz Peddy789 #80620 üzenetére
Pont hogy group buy-ban lehet megvenni. Vagy az extráit az adott group buy-nak, ha az "előrendelők" már megkapták a saját példányaikat. Mindig akad pár eladó extra mindegyik billentyűzetből )bár jellemzően picivel drágábban mint a GB ár), de résen kell lenni amikor elérhetővé válnak és gyorsan lecsapni rá (magyarul ez úgy fogható fel mint nagyon limitált készletű, de in stock elem). Egy-egy GB meg kb 2 hétig szokott tartani, addig lehet benevezni rá.
A ZOOM TKL-ből pár hónapon belül lesz egy második forudlós GB. Viszont maga a szállítás egy GB befejezése után 3-4 hónap, szóval ugyan ezzel a módszerrel igen jó ár-érték arányú billentyűzeteket venni, de csak olyannak jön szóba aki tud várni.
-
Throme
veterán
válasz Peddy789 #80610 üzenetére
Ebben az esetben nem kell arra törekedned, hogy vezeték nélküli legyen a kiválasztott megoldás.
Még olcsóbban is megúszod, nem kell Q pro, max Q, vagy nem kell K, elég a V (már ha Keychronról beszélünk).#80615Peddy789
Nekem ezért tetszett meg a K sorozat, ami műanyag házas, de a fém keret (lehet nélküle is venni) ad neki egy kis plusz minőségibb érzetet, még ha nem is befolyásol semmit.
Használat közben nem is látod az alját. -
-
elite.cs11
senior tag
-
Throme
veterán
válasz Peddy789 #80600 üzenetére
Szerintem a BT használat mellett a - ha jól tudom - 90Hz-től nem kell megijedni!
Amennyiben e-sportolsz, vagy komoly online fps harcos vagy, akkor lehet kevés.
(nem néztem utána mert nem érdekel, de gémerknek érdekes lehet, hogy valójában mi a lassabb, a ping-ed/internet sebességed -pláne, hogy wifi-t emlegetsz- vagy a billentyűzet reakcióideje BT-szal ).A kábeles kapcsolatnak mondjuk van egy olyan előnye, hogy nem merül le, max az áramszünetektől kell tartani... szünetmentesed van-e, hogy mindenre felkészülj, ha már az 1000Hz követelmény ?
Otthon, offline módban nem hiszem, hogy megtörné a játékélményt a BT kapcsolat
Lehet egyébként ellenőrizni a töltöttséget. Hozzávetőlegesen még a billentyűzeten is... -
Mephike
őstag
A Q szériában nincs Bluetooth. A most érkező Q Proban lesz. Abból a Q1 Pro van kint. Nem tudom erről megy-e a diszkurzus, ha igen, akkor bocs, ha nem akkor ezt vedd figyelembe!
Amúgy igen 1000Hz itt is a polling rate, illetve igen működik a több gomb lenyomása is.
Ha a Q1 Pro-t drágállod, mert új termék és ugye nem olcsó. Akkor egy K8 Pro vagy egy K2 Pro vételét javaslom a Bluetooth miatt. -
elite.cs11
senior tag
Ha a plate-re gondolsz akkor a brass az magasabb hangu, neked pont hogy melyebb kell, tehat az ajnalott plate az POM vagy PC. De am igen, hang miatt aruljak, van aki pont a clicky hangot szereti jobban. Illetve meg annyit hozzatennek, hogy Molydeus silent kapcsolokat ajanlott neked, de en azt vettem le, hogy te akarsz hangot, csak inkabb mely hang a cel. Tehat akkor ne silent switchet vegyel, mert annak az a lenyege, h kb hangtalan.
Ugy mukodik a Q ahogy mondod (tudtommal!). Nekem K van es ezen kulon van kapcsolo, hogy off, bluetooth, on. Illetve meg annyit tennek hozza, hogyha adnak hozza bluetooth adaptert, akkor ugyan olyan jo a sampling timeja mint vezeteken. De ha nem cel a vezeteknelkuliseg, akkor ja, hasznald siman kabellel.
Illetve a femes hangra is van megoldas, nev szerint a force break modSzerk.: Most nem tudom megnezni, de ebben a vidiben tuti nezik/mondjak hogy mizu a kabel/adapter szituval, ha megse akkor bocsi
[link][ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Peddy789 #80587 üzenetére
A fémes hang nem mindegyiknél és nem minden verziónál van (Q1 v1-nél inkább, v2-nél a beszámolók szerint kevésbé). Ráadásul a legtöbb Q-hoz jár hangtompító szivacs készlet is, ami sokat tud ezen segíteni, vagy még inkább megszüntetni a pengést.
Ha Cherry MX kompatibilis a készlet, vagyis a piacon lévő készletek döntő többsége, akkor csak arra kell figyelni, hogy a kiosztásnak megfeleljen.
Ha igazán halkat szeretnél és úgyis külön vásárolsz kupakokat, akkor a Q1-ből is egyszerűbb barebone-t venni és switchekből valamelyik lineáris (mint a Red) Silent switchet. A Keychronnál kicsit drágábbak az alap Silent-ek is (a sajátjuk pedig most nem elérhető). Ha nem idegenkedsz tőleakkor megbízható, de lassabb kiszállítású Ali-s store:
Két példa:
1. Gateron Silent Red: [link] db-ra is árulják, 90-et azért érdemes berendelni 75%-ra a tartalék miatt.
Ez egy halkított, de nem néma kapcsoló, marad egy kis kopogás, de cserébe nem túl nyúlód a bottom-out sem.
2. Outemu Silent White: [link]
Előbbinél halkabb, de emiatt gumisabb a gépelési érzet, ha tövig ütöd. Van javított verzió Silent Peach, de ahhoz nincs mentett store-om.M.
-
elite.cs11
senior tag
válasz Peddy789 #80581 üzenetére
Keychron szerintem eleg jo tud lenni + youtubeon talalhatsz tobbrol is jo reviewt.
Q szerias a legpremiumabb keychroneknal, eggyel lejjeb van a k szerie, es eggyel lejjebb van a v szeria. Amugy nyilvan nincs egy custom szintjen, de az in stock opciok kozul szerintem teljesen jo. A paros szamu a rendes billzet, a paratlan a low profile.
Erdemes hotswapeset venni, ha nem vagy egy forrasztos fajta.
Rgb a legtobbon van, dee a minosegibb kupak (ami nem fog kopni, fenyesedni se 5+ evig, stb) az a PBT anyagu kupak, viszont ezek nem vilagitanak at. Ugyanakkor ha feher/vilagos kupakot veszel akkor a monitor fenye tobb mint eleg lesz hozza.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz Peddy789 #80581 üzenetére
Ez már egy tisztességes keret, az ANSI miatt meg még jobban megnöveli az in stock opciókat is. Wireless kell?
Amúgy a Keychron "Q" széria teljesen jó minőség. Group buy világban vannak jobb opciók, de azokra hónapokat kell várni.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Peddy789 #80553 üzenetére
De várj, mármint a kupak kopik, vagy nem érzékel maga a kapcsoló? Ha előbbi, akkor minden festett ABS kupakos billentyűzetben benne van hogy hamar el fog kopni. A géjmer cuccok mind ilyenek sajnos, úgyhogy csak ezért nem ajánlott a teljes billentyűzetet lecserélni.
-
nyunyu
félisten
válasz Peddy789 #80553 üzenetére
Régi Corsair alsó soros kupakszett, ez kell neked, ha még kapni.
Mostani kupakszettjük NEM jó a Straféra.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Peddy789 #54181 üzenetére
Van olyan kollégám, aki a kilencvenes évekbeli Compaq gumidómokat (az még NMB gyártmány volt?) istenítette egy időben (most is van neki otthon vagy 10 biztonsági tartaléknak), aztán váltott almára.
Eleinte fura volt neki az alumíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííínium wired keyboard, de hozzászokott az 1mm körüli billentyűútjához, most már a régi kedvenc billzetén sem tud gépelni, mert "túl hosszan járnak a gombjai".
Onnan váltott a vezetéknélküli MK1-re (ceruzaelemes alutábla), múlt héten már MK2-t láttam nála (aktuális alu ajtóék eggyel előző, numpad nélküli verziója)Másik kollégám még mindig nem tud rendesen gépelni az MK2N-jén, fél iroda visszhangzik, ahogy gorilla módra püfföli a pillangós ollókat.
Harmadik, főiDeológusunk is csak azért használ fehér, aztán asztroszürke MK2, aztán asztroszürke MK2N-t, mert az passzol a fehérről asztroszürkére cserélt MT2-höz, de mint billzet, nincs oda érte.
(Fehér nem passzolt az rMBP-hez, de apple módra a laptophoz passzoló színű billzet, egér, trackpad trió 2 évvel később jelent meg, hogy újra megvehesd Aztán újabb fél évre rá jött a numpados verzió...)Arra figyelj, hogy az apple billzeteken az apple féle magyar kiosztás van feliratozva, nem a PC/Win világban megszokott!
Ékezetek ugyanott vannak, viszont az írásjelek NEM! (\, @, *, stb.)
Így macos alatt virtuális gépként futtatva a wint lehet fejet vakarni, hogy mi hol van...Mindenesetre, amikor én próbáltam az MK2N-t, nekem sem tetszett, de én tetszőleges laptopbillzettől hülyét tudok kapni.
(Grrr, irodában kiszorultam az asztalomtól, így most a laptopomon gépelek a Cherry 1800 helyett )
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #54181 üzenetére
szertenek hozzaszokni egy adott tipushoz, amin gyorsan fogok tudni gepelni
Hibás gondolat. Fejlesztőként nem olyan kell, amin gyorsan tudsz gépelni, mert rövid a billentyűút, hanem olyan, amin kényelmesen tudsz gépelni. Ha ez éppen ollós, akkor ollós.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Frogged
aktív tag
válasz Peddy789 #34180 üzenetére
Igazából ember függö öcsém kipróbálta mind3 billemet neki tök egyforma volt a cherry brown a gatheron red meg a rommer-g.
Én meg miután meg jött a gatheronos Rantopadom mxx-em 2hét után elajándékoztam neki a logit.
Mert bár keveset pötyögök főleg játszom nekem nem volt szimpi hogy úgy jár a rommer-g mintha lenyomásközben kicsit akadnának a gombok.
A gatheron red meg úgy siklik mint ha vajjal lenne be kenve (van akinek meg lehet ez lenne zavaró).
így nem mentette meg a logit se az hogy halkabb se a szép rgb világítás.
De szerintem jól teszed hogy kipróbálsz új dolgokat mert mindenki magának tudja legjobban kitapasztalni hogy mi az ami fekszik. -
Frogged
aktív tag
válasz Peddy789 #34174 üzenetére
Én vettem a kis gépemhez korában egy RommerG-s logi G410-et akciós amazonról 23ért ide ért kiszállításal.
A világítás szép és a hangja is halkabb picivel minta cherry brownos G.skillem.
Személy szerint azt gondolom hogy akinek első mechája annak jó a Rommer-g mert membránoshoz képest előre lépés.
De aki már használt cherry vagy Gatheron kapcsolós billt annak érezhetö vissza lépés gépelési élményben.
Persze mikor fél áron ki lehet rommerg-s billeket fogni amazonon akkor az nem rossz vétel szerintem. -
Domonkos
Ármester
válasz Peddy789 #34175 üzenetére
Mert sokaknak egyaltalan nem kell, akik meg hasznaljak azok sem ugyanazt szeretnek. (en peldaul ezt hasznalom es nem is nagyon a csuklomat tamasztja...) Ha egy ket ezerrel lehetne dragabban packben venni csuklotamaszos valtozatot, akkor azt mondom hogy jo, de ha olyan valamiert kellene extraban fizetni, amit az emberek nagy resze amugy sem hasznal, akkor szerintem jobb igy.
Meg altalaban jobbakat is lehet kapni, mint azok, amik a billentyuzettel egyutt szoktak jonni.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz Peddy789 #34164 üzenetére
Corsair az a kifejezetten jo minoseget kepviseli. Nem egy retro IBM, de a mostani felhozatalban kifejezetten eros es tartos. Kollegak szoktak mindig ajanlgatni a g.skill-t is, a corsair ikertesojat. Ha kicsit visszabb olvasol, akkor egesz sokat irtak rola.
Ha tenyleg egy minosegi mechat veszel - es nem ontod nyakon, nem csapod szet mergedben, es nem lokdosod le az asztalro hetente, akkor egy jo 10 evet meg lehet neki josolni. Leggyongebb pontjuk a kabel szokott lenni, de talan cserelni is azt a legegyszerubb. Ha pedig kapcsolobol hal be egy-ketto, azt is kisebb erofeszitessel egymagad meg fogod tudni javitani. Havi egy takaritast azert mindenkepp kalkulalj bele!
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz Peddy789 #33374 üzenetére
Szerintunk nincs nagyon olyan nem mechanikus/sima membranos billentyuzet amiert erdemes 10k-nal
jovaltobbet kiadni. Minosegben es erzetben nagyjabol mar ebben az arkategoriaban elerik a plafont es amiert tobbet fizetsz az a marketing, a szoftver, es a kulonfele eyecandyk - tipikusan nem ezekert vesz az ember periferiat.
Ranezesre ez a k55 nem tud tobbet, mint a realisabb aru CM Masterkey Lite L.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
őstag
válasz Peddy789 #33249 üzenetére
A neve szerint halk egyébként nem tudom. Fnatic mx silent switch
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
nyunyu
félisten
Realforce RGB, de a pénztárcádnak nagyon fájni fog.
Topre halkabb, mint a hangtompítós MX Pink.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
En a cherry mx red silentet ismerem a leghalkabbnak a stock es ma is kaphato kapcsolok kozul. Sajnos nem annyira elterjedt koszonhetoen annak is hogy az elso evben csak a corsair gyarthatott vele billencseket, tovabba hogy nem is hatalmas megvaltas. Egy atlagos, uj membranosnal azert meg mindig hangosabb.
pl: corsair strafe rgb[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
tDr1v3r
veterán
válasz Peddy789 #19514 üzenetére
Szia,
Van, a LED-eket egyszerűen kiforrasztod és kicseréled fehérre, a gombokat meg egyszerűen meg lehet emelni két meghajtott gemkapoccsal.
A "kupakok" ára elég változó, a minőségi, ritkábban beszerezhető szettek ára 100 USD felett szokott lenni, de átlagban 50-60 körül szoktak lenni a standard ABS vagy PBT szettek árai. Nagy választék van ha képes vagy eltekinteni olyan rétegigényektől mint pl. az Apple specifikus feliratok.
De azt már most megmondom hogy a billentyűzeteden a modifier row (a legalsó sor) nem standard, így vicces kör lesz néhány gomb...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
- = Zk = -
félisten
válasz Peddy789 #14220 üzenetére
neeeem, dehogy is
10K-ért max használt van
15-20K közé lőttem be, és ehhez találtam a Tensoro-t (Y)" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
senior tag
-
do3om
addikt
válasz Peddy789 #13993 üzenetére
Ebből az osmiumból most hogy van: milyen a világítás színe? Mert van ahol kék meg van fehér.
A pcland-ban pl. 3 néven szerepel. még árban is van eltérés.Nekem nem kéne csak fehér világítássá. Szerintem a kék zavarja a szemet.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
CriticalHit
addikt
válasz Peddy789 #13965 üzenetére
Gondoltam rá, hogy szétszedés után egyszerűen kiiktatom a panelt, de közelebbről megtekintve kurva nehéz szétszedni. Nem merem. Marad vagy együtt élni vele és kihúzni - visszadugni a hiba jelentkezésekor vagy becseréni egy mechanikusra (CM Storm Trigger), ha már az MS Sidewinder X4 nem elérhető.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
mqm
senior tag
válasz Peddy789 #13951 üzenetére
És most ne nézzük a szállítási költséget mert nem erről beszélgetünk hanem az árakról bizonyos régiókban:
(Ez csak egy példa, de bármelyik elektronikus terméket vehetném alapul. Nem hiába vásárol a prohardver népének többsége ilyen helyekről. )
eBAY
Ipon
Hozzá teszem én is M.O-ról vásárolok mivel rohadt türelmetlen vagyok és nem tudok várni heteket 1-1 termékre. De ha van egyéb más mondani valód írj privátot és megbeszéljük.
Ez nem fórum téma.Szerk.:
Vannak 10e-ért nagyon szimpi pislákolós magyar Bill.-ek. Giga k7/k8100,Ozone Blade stb... (még Mode Come MC-9006 is meg kockáztatom ,hogy egész kellemes lenne).
De tudod ezeken nincs akkora hasznuk ,hogy normálisan megcsinálják ezért szív vele a fél ország a nevetséges hibáikkal.
Nem kell ehhez 30kilós Gaymer szörnyeteg... elég lenne ,ha nem kérnének vagyonokat az elvárható minőségért.
De ez egyéni meglátás.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz Peddy789 #13888 üzenetére
Írd be keresőbe O-Ring vagy O-Gyűrű 5X2mm. (5mm belső átmérő 2mm falvastagság) Én 5X2mm-t raktam bele kipróbáltam 1,5-öt 1,8-at és 2mm-ert. 2-es jött be nekem. Szinte elenyésző különbség van köztük. Néha nem tompított egyes gombok alatt a1,5mm-es ugyan úgy a 2mm-es teljesen egyenletes az összes alatt.
110db kell.
O-ring kft pl. de van csomó főleg BP-en.
-
-
-
zack
nagyúr
válasz Peddy789 #13706 üzenetére
Nekem külsőre a K95, de az itthoni forgalmazás a Giga mellett szól. Az ár kb azonos, csak az egyikre vársz 2 hetet rendeléstől számítva. Ennyivel nem hiszem hogy jobb a K95.
De még én sem döntöttem. A kettő közül választok én is.Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
bencze
senior tag
válasz Peddy789 #13449 üzenetére
Én speciel azért nem veszek razert mert több rossz kritikát olvastam róla. Pl egyes termékek amazon ratingje. Szóval nem feltétlen csak 1 hibás példányról van szó. Mechanikus billentyűzetben alja kategóriának tartják, gondolom spórolnak és olcsó cégtől veszik a billentyűzeteket amiket felmatricáznak pl iOne ami vegyes minőséget gyárt, nagy a szórás a szériák közt, ezért sokan inkább nem vállalják be a lottót.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
mqm
senior tag
válasz Peddy789 #13449 üzenetére
Tul arazott.. de semmifelekeppen sem rossz. Nekem annyira nem jon at a slim billzet utan, de ez csak megszokas kerdese. Viszont anyaghasznalatban tenyleg tehettek volna bele egy kis extrat.
Sajnos szet kellet kapnom atomjaira ,mivel elozo gazdi szerette a "szörpöt"... es amit benne talaltam.. hat nem vagtam magam hanyatt. Ok ,hogy a ledes megoldas es az extra also billzet miatt kicsit tobb volt a kabel, de ezeken felul semmivel nem lattam tobbet mint egy 3ezer forintos HP billentyuzet eseteben.
Ha valaki azt a 25ezret tenyleg billre koltene akkor inkabb masfele kacsingasson.
Nekem megerte 10k-ert, meg ha szivtam is vele egy kicsit. -
nyunyu
félisten
válasz Peddy789 #12881 üzenetére
Mechanikus billzetek speciel a legtobb hardverrel ellentetben alig dragabbak itthon, mint egy orszaggal nyugatabbra.
Kint sem kapsz 70€ alatt teljes kiosztasu mechanikus billzetet barna kapcsolokkal. *
Legalabbis az osztrak argep legolcsobb talalata a Tesoro Durandal G1N-re 71€, mig itthon 21-22 korul kaphato.Ami ennel olcsobb az altalaban tenkeyless kivitel, vagyis lesporoljak rola a numerikus blokk 17 gombjat.
Ez onmagaban csokkenti a billzet eloallitasi arat kb. 10€-val.Legalabbis eddig sehol sem lattam Cherry MX Brown kapcsolot 0.6€/db alatt, pedig kerestem eleget...
*: kek kapcsolosak olcsobbak, Cherry G80-3000-et ~55€-ert osztogatjak az eBayen.
Csak hat az pottyet hangos, meg total alkalmatlan jatekra.BTW, barna kapcsolonak uj koraban kb. olyan hangja van, mint a 3 eves agyonnyuzott Ergo4k-mnak.
Es akkor meg finoman probaltam gepelni rajta, teljesen leutve joval hangosabban kopog.[ Szerkesztve ]
-
Dzsosy
senior tag
válasz Peddy789 #12856 üzenetére
Nem billenként van a vilagítás, viszont egész ügyesen csinálták meg és egész egyenletesre sikerült megcsinálniuk a világítást, sőt..
A hangerő bug az lenne, hogy az érintővezérlős multimédia panel behülyűl és random leveszi magátol a hangerejét a rendszernek. Nálam egyenlőre nincs ilyen gond és a mostanában vásárolt példányok a visszajelzések alapján már hibamentesnek tűnnek. (kopp-kopp)
Persze, ha ez előjön akkor is van rá megoldás, bár nem túl elegáns. A winben le lehet tiltani a multimédiás panelt, így az használhatatlan lesz, de cserébe a hibajelenség is megszűnik. További hátránya, hogyha az egered extra gombjait (ha van) nem külön szoftver vezérli, akkor az is letiltásra kerül. De erre megoldás, ha teszel fel erre a célra egy külön szoftvert.A Razer világítós változatával én is sokáig szemeztem, de mivel nálunk csak US kiosztással forgalmazzák, így maradt a 7k-val olcsóbb magyar kiosztású Giga. Pedig ha lett volna UK, vagy uram bocsáss meg magyar kiosztás belőle, akkor nem is gobdolkoztam volna, mert nálam a Razer A PERIFÉRIA. Így abban maradtam, hogy bepróbálom a K8100-at, aztán ha nem jön be, vagy behal, akkor nyelek egyet és bevállalom a US kiosztást a Razer kedvéért. Viszont a Giga eddig tetszik és hibátlanul működik is (2 hete vettem), így maradt.
Remélem tudtam segíteni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest