- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Okosóra kijelzőjébe épített ujjlenyomat-leolvasó ötletét védette le a Huawei
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PNP
őstag
válasz Molydeus #73764 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
A K3 szimpatikus (bár akkor már maradhatnék az eredeti Thinkpad-emnél), de nem tudom, hogy az enter melletti oszlop mennyire zavarna.
Ha nem gond, lenne még pár kérdésem:- Keychron rendelés esetén nektek jött rá vám/áfa? Ki szállította, honnan jött?
- Van értelme ISO K5-re várni? Előbb-utóbb kijönnek több változatban, vagy ez teljesen esetleges?
- Most van akció, de nem K3-ra. Ha nem nem kifejezetten sürgős, érdemes várnom?
- Ha magyarítom (K3), mindegy, hogy DE vagy UK verziót rendelek? (UK sold out jelenleg)
- K3-nál, ha jól látom csak cserélhető van, amúgy van ennek bármi hátránya a forrasztotthoz képest? Nem mozog, nem hangosabb, ilyesmi?
- Külön numpadből tudsz valamit ajánlani?
- A különböző gombokat ki fogom próbálni, de notebook billlentyűzethet melyik állhat szerinted a legközelebb? Cserélhető gombosnál van, aki vegyesen használja? -
PNP
őstag
válasz Molydeus #73755 üzenetére
Köszi! Rapoo amúgy használható márka? Még régebben vettem egy vezeték nélküli billt tőlük, aznap ment vissza (space csak középen érzékelt pl.). A 9900M már értelmesebb kiosztásnak tűnik amúgy, de ehhez is van egér, mint a Dellhez, amire nincs szükségem, és árban már kezd belelógni a mechanikusak területére. (Amúgy sose volt dolgom mechanikussal, hol lehet nyomkodni ilyeneket?). Premiere szimpatikus lenne egér nélkül, olcsóbban. MX Keys-t nem láttam magyarul. Van egyébként a teljesen lapos, laptopszerű billentyűzetek, és a full size gombok között valami átmenet, ami viszonylag jól meg van vezetve? Nézegettem még a Keychron-okat, ott viszont numpadesből nincs lapos, ha jól látom. Tesoro Gram XS kellett volna, de erről is lemaradtam.
[ Szerkesztve ]
-
PNP
őstag
válasz nyunyu #73750 üzenetére
Valószínűleg a Cherry Stream 3 lenne jó (leszámítva gondolom a rollovert), de sehol nem kapni már. Nincs valami alternatíva? Vagy szokjam a gondolatot, hogy low profile mechanikusra kell spórolnom sokáig? Kínomban már laptop billentyűzet - USB átalakító projekteket nézegetek, de nincs kedvem PCB-t gyártatni, forrasztani, kódolni, stb.
-
PNP
őstag
Sziasztok,
A topik hatására tettem egy próbát a Lenovo Preferred Pro II-vel (HA-ról), de szerintem rettenetes (sejtettem, hogy gondom lesz a magas gombokkal, de ez a szivacsos nyomásérzet, a billegő gombok, a surlódó kefe hang nem hiszem, hogy megszokható, elég sokat mellé is ütök). Nyilván first world problem, de valami jobbat keresek. Eddig amúgy egy Lenovo Thinkpad billentyűzetet használtam (20-as széria USB-s változata) asztali géphez, amit imádok, leszámítva hogy nincs rajta numbad, illetve a Fn-Ctrl cserét. Ezen kívül notebookon gépelek, tehát lapos billentyűzet kellene. Mechanikust még nem próbáltam, de gondolom azok jellemzően magasak és drágák, gondolom nekem ollós kellene. Numpad fontos, és mivel csak az asztalon használom, gondolom jobban járok, ha vezetékes. Jó lenne, ha 20e Ft körül megállna, de magyar kiosztással eddig nem találtam semmit, ami szóba jöhetne, főleg ami legalább 6KRO, bár sokszor ez ki sem derül a terméklapokról.
Létezik ilyen? És drágábban?
-
PNP
őstag
Sziasztok,
Magyar, lehetőleg (de nem kizárólag) vezeték nélküli billentyűzetet keresek, aminek van numpad része, visszafogottan néz ki, és hasonló jellegű, mint egy jobb notebook (Thinkpad, Dell Latitude) billentyűzet. Háttérvilágítás nem feltétlenül kell, de ha szolíd, egyszínű, akkor jöhet, árban kb. 15 ezerig keresek.
Jelenleg egy Lenovo billentyűzetet használok, ami gyakorlatilag az X220 notebook billentyűzete, csak USB-s. Ezt imádom, de munka miatt kellene a numpad is (noha a tenkeyless amúgy jobban bejön, mert közelebb van az egér). -
PNP
őstag
Milyen tenkeyless ISO billentyűzetet érdemes mondjuk ebayen keresni?
-
PNP
őstag
Csak gondoltam van valami egyértelmű favorit, mint mondjuk a Sidewinder X4 (persze nem magyar és nem 10k, de membrános).
Amúgy vettem így billentyűzetet (10k alatt legyen és slim), Logitech K310. Semmi baja, csak éppen nem tudok rajra rendesen gépelni, akkora betűközök vannak. Hosszú ujjaim vannak, de szinte szét kell őket feszíteni gépelés közben, hogy ne üssek mellé. Az ilyen dolgok használat közben derülnek ki, az hogy egy boltban megtapicskolom esetleg, még nem jelent semmit. -
PNP
őstag
Melyik
magyar kiosztású
tenkeyless (ha van ilyen), vagy numpades, de home/end stb. blokk legyen rajta
vezetékes (vagy anélküli)
kulturált kinézetű (nem gamer)
legfeljebb 10e Ft-osbillenytűzetet érdemes venni? A lényeg, hogy normálisan lehessen rajta gépelni, ne miniatűr legyen, de ne is legyen túl nagy szünet a gombok között, stb.
Köszönöm.
-
PNP
őstag
válasz bencze #12396 üzenetére
Köszönöm, ez volt az, csak úgy emlékeztem, hogy komplett billentyűzet.
Más: eddig azt gondoltam, hogy a numpad létkérdés, persze egyérteműen gyorsabb azon bevinni számokat, de aztán lehet, hogy valójában a Home/End/PgDn/PgUp/stb. sziget fontosabb. Innentől kezdve viszont a tenkeyless kiosztás egész szimpatikus, nem is szeretem, ha teljes billentyűzet, meg az egér egy vonalban vannak, úgy már túl széles nekem. Szóval: milyen jó TKL létezik magyar kiosztással? Gondolom nem sok, persze nyilván tudom egy UK keyboardon is az é, á stb. helyét, de a $,[,],{,} stb. karaktereket már biztosan nem. Egy drága billentyűzetet átmatricázni kicsit gányolás. -
PNP
őstag
1-2 hete valaki linkelt egy mechanikus billentyűzetet, viszonylag színes volt, Commodore gombbal. Az milyen márka volt?
-
PNP
őstag
Sziasztok.
Kínomban már Logitech K360-on gondolkozom, nem igazán tetszik, de nem tudok jobbat, annyira nincs választék. Mindenképp Unifying billentyűzet kell. K800-at néztem boltban, de nem volt meggyőző, sőt kifejezetten gagyi hatása volt, amellett, hogy egy vagyon. K360-ból neten talált képek alapján létezik fekete változat, ezt lehet itthon kapni, vagy csak azt a mintás szürkét?
-
PNP
őstag
válasz Vasinger! #12040 üzenetére
Ott van mellette az egér is, amit amúgy nagyon szeretek a formája és a sok gomb/görgő miatt, de az se tökéletes, épp most jött meg a kapcsoló kínából, mert bal gomb már nem marad lenyomva, a lendkerekes görgő se kapcsol át, úgyhogy a racsnit kiszereltem belőle, a töltője meg sípol, ha nincs belerakva az egér. Szóval az összes komponensnek van baja, ráadásul már egyszer cseréltem az egészet garanciában. Innen nézve valóban szánalmas az ára.
Tehát akkor billentyűzetet keresek. Már a wirelesshez sem ragaszkodom. Sidewinder X4 tetszene, de nem kapni. Nem sokat gépelek, úgyhogy mechanikusra nem szeretnék költeni, vezeték nélküliség tehát nem döntő, de jó, ha nincs drót. Háttérvilágítással is így vagyok, ha van, akkor a fehéret preferálom. Ami inkább lényeg, hogy lapos legyen, notebook billentyűzeteket szeretem. 15e Ft a fájdalomküszöb. -
PNP
őstag
Billentyűzetet hogyan érdemes felújítani? MX5500-ről van szó, már nehezen jártak a gombjai, úgyhogy szétszedtem, meleg szappanos vízzel kimostam, enyhén olajozva összeraktam. Most sokkal halkabb és persze szebb is, de a gombok talán még rosszabbul járnak, pontosan felülről kell benyomni őket, különben akadnak, kellemetlen rajta gépelni, sok az elírás, stb.
-
PNP
őstag
Logitech MX5500 lecserélésén gondolkozom.
Vezeték nélküli egér és billentyűzet kellene (bár ezeket lehet hogy külön lenne érdemes venni, nem kombóban).Valami szolíd megjelenésű, szigetes, lehetőleg háttérvilágításos (bár ez nem létkérdés), magyar kiosztású billt keresek, egérből meg valami hasonlót, mint a mostani (nagy, sok gomb/görgő).
Köszönöm a tippeket előre is.
-
PNP
őstag
Szerintetek érdemes MX5500-at venni, ha mindenképp MX Revo-t akarok, vagy külön billentyűzettel járok jobban? (Magyarán az MX5500 billentyűzete megér-e 16 ezret kb?)
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Cuisineer teszt
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Okosóra kijelzőjébe épített ujjlenyomat-leolvasó ötletét védette le a Huawei
- Milyen processzort vegyek?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok