-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
"Amúgy valami technikai oka van, hogy mindegyik úgy néz ki mint valami noname gyártó 5 évvel ezelőtt kiadott terméke?"
Igen. Az, hogy mechanikus.
(#11295) bencze:
Ebből Poker lesz úgy érzem. Már csak azt kéne eldöntenem, hogy melyik. Szóval a Tea = Brown, de akkor meg gondolom a Green meg Blue lesz igazából, nem a rendes Green.
Mennyire különbözik használatban a kettő? A sablonokat már elolvastam amit lehetett, de valami egyéni vélemény még jó lenne.[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
addikt
Sziasztok,
Gondolkozom egy mechanikus billentyűzeten, csak nagyon nem jön be a kinézetük.
Létezik slim vagy netán chicletes, jó minőségű mechanikus bill?
Valami olyasmi kinézetű mint az apple keyboard vagy a Logitech Illuminated.
Fontos, hogy ne világítson zölden, lilán meg minden hülye színben, fehér háttérvilágítás preferált.
6KRO-s elég, lényeg, hogy minden gomb reagáljon a leges legszélén is, a space is.
Ártól most tekintsünk el egyelőre.
Amúgy valami technikai oka van, hogy mindegyik úgy néz ki mint valami noname gyártó 5 évvel ezelőtt kiadott terméke? -
takysoft
tag
Sziasztok ismét!
Most egyszerűbb kérdésem lenne. Billentyűzet kéne ugye Ajándékba lesz, szóval minimalizáljuk az árat.
Nem power-usernek, szóval semmi spéci nem kell.
Jó lenne, ha örülne neki, így az igények a következők:
-működjön jól... evidens, szóva nincs beragadó gomb, meg érzéketlenség...
-magyar kiosztás
-normális kiosztás (semmi kis enter, meg összenyomott kurzorgombot, meg hiányzó Delete, letolt Insert, szóva a standard magyar kiosztás)
-nézzen ki faszánÉrtem ezt: ne nézzek ki szarul Lehet persze sima fekete is, de desingosabb se gond. Ha a Sharkoon Skiller lenne magyar kiosztásban, nem is gondolkodnék 5k-ért iszonyú jó vétel.
Úgy kábé ez a maximum is árban... szóvan 3-5 ezer környéke.
Haveromnak lenne ajándék (fogadtunk, vesztettem nem hiszi, hogy tartom a szavam, de mindig tartom a szavam. Szart meg azért mégse akarok andi)Kösz a tippeket
I will live forever or die trying
-
kisza25
félisten
sziasztok logitech G105 8,5eFt-ért jó vétel? új 2év gar angol
amúgy vélemény a bill.-ről?[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
billentyűzetet keresek még pedig olyat ami vezeték nélküli usb. pc-vel kompatibilis. legyen rajta touchpad vagy "golyó". nem túl drágán. tudtok ajánlani valamit/valamiket?
esetleg van valakinek tapasztalata az ilyen jellegű bill-kel?Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
bencze
senior tag
válasz Tenken #11294 üzenetére
Érdekes, a deskthority wiki szerint a barnát hívják így az ázsiaiak, de eddig nem hallottam róla
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Geresics
addikt
válasz WolfheartGR #11291 üzenetére
Én is kábelfétises vagyok, de ahhoz, hogy a TV előtt tudjam használni, ahhoz kellene 5m zsinór, ami több gondot okozna, mint venni egy akármilyen bill.-t...
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Tenken
őstag
válasz bencze #11290 üzenetére
Nekem nem feltétlen kell a TKL. Jó ideje laptop-ot használok és abból is a kisebb féléket. CAD meg Excel közben jön jól ha van numpad, de ezt megoldom külön.
QFR Rapid azért került képbe, mert jó minőségű és könnyen elérhető. Csak éppen itthon max red-et találok belőle. QFR TK meg már másik oem. Régen nagy Dota-s voltam, akkor lehet gondolkodás nélkül megvettem volna, valószínűleg nem is bántam volna meg, de most inkább valami kompaktabbra vágyom.Mivel az idő nagyobb részében elsősorban nem játék lesz rajta, ezért a Black/Red switch-eket kizárnám. Így kiesik a nálunk kapható Rapid is most.
20-25k közötti sávban szánnék a projektre. Amiket eddig találtam kompakt méretben az a Noppoo mini (direktben gyártótól rendelve akár 20 alatt is lehetne elvileg MX Blue-val), Keycool84 (ez hasonló mint az előző, csak másik oem) illetve a KBC Poker amit említettél (, de ehhez meg még nem találtam forrást).
Van még valami ismert ajánlott kompakt méretű típus aminek érdemes utána néznem?
-
bencze
senior tag
válasz Tenken #11285 üzenetére
Hát a Choc mini az nem TKL méret hanem kisebb. Én sem értem ezeket a 60% - 65% - 70% - 75% stb. megnevezéseket de lényeg, hogy a Choc az kisebb pl a QFR-nél. Attól lehet jó csak megszokás kérdése. Én TKL alá nem mertem menni egyelőre, szerencsére legelterjedtebb méret. Egy ún. 60%, pici billentyűzet jó lehet, ha az ember megszokja az Fn kombinációkat, nem kell sokat mozgatni a kezet fölötte... a KBC Pokert eléggé istenítik ebben a méretben.
A másik szempont az a billentyűzet 'eredeti' gyártója, pl. a Filcokat a Costar gyártja amit legjobb minőségnek tartanak, a QFR-t is ők csinálják habár állítólag mégsem egy Filco minőség de azért jó ár / érték arány. Az iOne is csinál több billentyűzetet, van amit több, van amit kevesebb sikerrel. Pl a Blackwidowokat szidják (ingadozó minőség), de a Quickfire Pro-t már nem annyira. Aztán vannak ismeretlenebb kínai gyártók ami már nagyobb lutri de lehet jó modellt kifogni. Minderre persze rájön, hogy ami elromolhat az el is romlik attól függetlenül ki csinálta Ezek gondolom csak tájékozottabb emberek tapasztalatából jönnek, esetleg nemhivatalos statisztikákból pl. amazon feedbackek vagy akármi...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Geresics
addikt
válasz WolfheartGR #11287 üzenetére
Logitech K270 vagy K360 esetleg?
-
Geresics
addikt
válasz WolfheartGR #11287 üzenetére
és mit tudtok javasolni? (itt sajna nincs 1. hsz., ami összefoglalja, hogy mi a jó)
-
Geresics
addikt
Hali!
Az a helyzet állt elő, hogy vezeték nélküli bill.-t keresek játékra (MMO), netezésre, valamint TV-hez!
A Logitech K400 eléggé mindenesnek néz ki, és az ára is megfelelő számomra, viszont még sosem láttam élőben, és nem tudom, hogy játékra, gépelésre alkalmas-e egyáltalán?
Ha a K400 felejtős, akkor mit javasoltok?Szerk.: természetesen játékhoz külön egeret használnék!
[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
válasz bencze #11284 üzenetére
Ebay-en Choc mini blue-val kb 22k lenne, de minőségben nem tudom mit képviselne mondjuk egy rapid-hoz képest. Próbáltam utána nézni én is és elvileg jókat írtak, de konkrét össze vetést nem találtam.
Ezt az iOne - Costar témát nem nagyon ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz Tenken #11283 üzenetére
Egyiket sem találtam amikor kerestem, kékkel kapcsolatban megkérdeztem a cmstorm weboldalon feltüntetett egyetlen magyar kereskedőt (expert zrt vagy valami ilyesmi) és nem hoznak. Külön nem kérdeztem de kétlem, hogy barna lenne.
Én usából hozattam, ebayről, valami nagy cégtől vettem, kb 32e körülbe jött ki azt hiszem, áfával.
Megjegyzem még így is jó vételnek tartom a felhozatalt elnézve, a filco tkl sem jött volna ki 45 alatt, más Costar board nem nagyon van ami elérhetőbb lenne ezen az áron.
Persze kockázatos, mi van, ha hibás.szerk. Ami még jó vételnek tűnik az a HPE 87, 20-ba jött ki szállítással, erre nem fizettem áfát, 25$ volt feltüntetve, fedex hozta ki. Igaz ez valószínűleg iOne nem Costar de meglepően jól összerakott. A billentyűk idegesítenek (tapintásra) de működnek,nem lötyögnek stb. Igazi Filco tkl klón jó értelemben véve. Szokásos garancia nélküli lutri persze de ennyiért ha jól jársz akkor nagyon jól jársz, szvsz.
(qtan-tól rendeltem)[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
CM Storm TK-ról mi a véleményetek? Szeretnék numerikus részt, de pl a nyilakat én egyáltalán nem használom. Home/End meg Page Up/Down viszont jól szokott jönni. Próbálta valaki már esetleg?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Sk8erPeter #11280 üzenetére
Nekem van bent a melóban, annyira nem gáz. Otthonra nem kéne, de ha jól olvastam a halkság nem volt a kitételeknél.
-
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
melyik a legolcsóbb wireless billzet+egért kombó ami már nyugodt szívvel ajánlható? Játék kevésbé szempont, a lényeg, hogy normálisan lehessen rajta gépelni, meg az egér is azért használható legyen.
-
WolfheartGR
őstag
-
bencze
senior tag
válasz WolfheartGR #11272 üzenetére
A switch megvan? Ha a héten járnál Budapesten kék QFR-t, vagy barna HPE-t tudnék mutatni de gondolom nem sok dolgod akad errefele...
szerintem a lineáris switch élettelen és nekem az ötlet sem tetszik, szóval olyanom nincs...-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
xxSanchez
őstag
Mostanra már elég sok boltnál megérdeklődtem, hogy van-e UK kiosztású és sajnos mindenhol csak US van. Ma megnéztem, hogy amazonon keresztül angliából mennyibe kerülne és eléggé elszomorodtam.
Billentyűzet: 89.98 font (ebből valahogy 95.22 font lesz mire a vásárláshoz érek vele )
Csomagolás és postázás: 7.14 fontÖsszesen 102.36 font ami 36 ezer forint. Szóval Magyarországon US kiosztással 27 ezer forint, Angliából pedig UK kiosztással 36 ezer forint. Ennyiért meg már tudnék venni itthon Ultimate változatot is a Blackwidow-ból. Egyelőre nem tudom mi lesz...
[ Szerkesztve ]
Heyho.
-
-
7
addikt
-
belaur
tag
Hello!
Magyar kiosztású kábeles billentyűzetet keresek olyan 10-12ezer környékén, lehetőleg olyat amiben van, USB hub (mint az Apple keyboardban) és tartós.
Van valakinek ötlete?
-
wwhy
veterán
SideWinder X4 Keyboardból magyar kiosztású nincs:
Amiből van magyar kiosztású, azt a MS fel is tünteti, pl:
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
-
7
addikt
Egyben Tarill kérdésére is válasz: Microsoft Sidewinder X4
Érdemes megérdeklődni a hazai üzleteknél, hogy kapható-e magyar kiosztással. FeW igényeinek nem felel meg, de ettől még játékos billentyűzetnek jó.
[ Szerkesztve ]
-
Tarill
őstag
válasz WolfheartGR #11260 üzenetére
azért írtam h mmo hoz lehet jó lenne még ha fps-hez nem is
-
Tarill
őstag
válasz WolfheartGR #11258 üzenetére
remek köszi
egyébként MMO-zok aktívan az ilyen cod meg bf3 típusú játékok nem jönnek be :/
[ Szerkesztve ]
-
Tarill
őstag
[link] erről esetleg bárkinek valami véleménye? tapasztalata? bepróbálkozzak egyel?
-
K_Gabor
tag
(#11250) proci985 Numpad hiánya talán engem annyira nem,inkább tényleg az,hogyha megszokna egy ilyet a kezem mennyire tudnék vagy inkább nem tudnék gépelni a hagyományos billeken.Főleg úgy,hogy 95%-ban a natergon gépelek és már e miatt is furcsa dolgokat tudok írni egy ideig,ha leülök egy laptop elé mondjuk.Képzelem mi lenne egy ilyen után.
(#11251) WolfheartGR Akkor lehet tényleg csak elsőre tűnnek igéretesnek,majd meglátjuk ezek hogyan bírják itt.
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
Beladon
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném billentyűzet vásárlásban. Eddig egy ilyet használtam igen nagy szeretettel. Elégedett voltam vele majdnem minden téren. Nos a kis kedvenc vizes balesetet szenvedett. (menthetetlen)Abban kérnék segítséget, hogy ajánlhatnátok valami jó alternatívát e helyett. Az igény semmi több mint amit ez is tudott csak az, hogy legyen háttérvilágítása is és legalább 1 USB csati is. Az, hogy hangos nem érdekel a megbízhatóság az első. Nem játszok vele de sokat gépelek rajta.
Összegezve:
Megbízható hű társ a mindennapokban
Háttérvilágítás
Multimédia gombok/ play pause volume stb.
USB csatlakozo: legalább +1, de jobb a 2.
Ne legyen ilyen laptop nyomáspontú
Csuklótámasza ne legyen nagy vagy eltávolítható legyen.
Ár: kb.:12k körül +/- 1-2k -
Tarill
őstag
válasz WolfheartGR #11253 üzenetére
hát az úgy fasza
-
Tarill
őstag
ez a Zboard erős túlzás ennyire nem kell gamer
nagyon speciális igény nincs bár egypár macro gomb bal szélre azért jól jönne, meg ha már drágább kategóriáról beszélünk akkor valamilyen megvilágítás is jól jönne mert sokat használom este/éjszaka. Használt billentyűt nem szeretnék.... :/ de ha azt mondjátok hogy mondjuk egy 20k ból már lehetne venni egy normális billentyűt ami magyar kiosztású, van háttérvilágítása és játszani is jó lesz akkor ám legyen
( én amúgy ezt néztem ki: http://www.pcx.hu/termek/genius-imperator-31310052112-billentyzet-103529 az a baj a h ebből a pro az 15k ami még még oké is lenne sőt annak még háttérvilágítása is van csak az meg angol kivitelbe van :/ )
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz K_Gabor #11248 üzenetére
ezekkel az a baj, hogy van külön laptopom is, illetve kell használnom normál billes megoldásokat is. namost, a NatErgo még épp az a kategória, ami nagyon nem öli meg más billekkel a gépelési sebességet. szépnek és nagyon kényelmesnek néz ki, de nekem pl hiányzik a numpad .
Dell optiplex téma: nálunk a hálózatos/játékfejlesztő laborban lévők olyan 4-5 évesek és nagyon szépen tartják magukat. relatíve gyorsan lehet rajtuk gépelni, annyira nem hangosak és ha a laborokat bírják, akkor otthoni felhasználásra bőven elegeknek kell lenniük. ahogy nézem az áruk se vészes.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
7
addikt
válasz Tarill #11246 üzenetére
Használt Zboard az apróról?
Esetleg a korábban említett olcsó Genius KB-G235 billentyűzet.Vannak esetleg valamilyen speciális igényeid, amik indokolják, hogy ne egy olcsó billentyűzetet, hanem egy 10.000 Ft környékit vegyél? Azért kérdezem, mert a 10.000 Ft alatti árszegmensben olyan extra különbségek nincsenek billentyűzetek között, legfeljebb körítés tekintetében (design, makrók, márkanév stb). Szinte mindegyik csak egyszerre 2 billentyű leütésének érzékelését tudja garantálni, de a "gamer" címkével ellátottaknál a WASD gombok környékén azért megpróbálnak ezen javítani (inkább kevesebb, mint több sikerrel).
[ Szerkesztve ]
-
K_Gabor
tag
válasz proci985 #11240 üzenetére
Én egyszer egy ilyet szeretnék megtapizni/megszerezni.
Mondjuk elsőre kicsit meredeknek tűnik,bár kissé félve vettem meg anno a nat ergot is,azt milyen jó azóta isMásoknak lehet hasznos infó:
Pár nappal ezelőtt találkoztam a Dell optiplex 3010-ekhez járó billel.Ha jól emlékszem egy ilyen volt,csak magyarban.
Csak pár órácskát pötyögtem rajta,úgyhogy sokat nemtudok mondani róla egyenlőre.
Ami tetszett benne:
-csendes
-kényelmesen lehetett rajta gépelni
-emlékeim szerint elég rövid úton járnak a gombok(valahol fél úton talán a laptop és rendes billek között)
-amiket használtam gombok nem ragadtak be a numpad 0-ja kivételével (egyszer,max kétszer használtam és elsőre kicsit fura volt)Nem tudom mennyit bírhat,hogyan viseli a hosszabb használatot (bár ezekről pár hónap múlva már lesz némi infóm,mert egy iskolában vannak),de szerintem ha valaki hasonlót keres és tud olyan üzletet ahol meg tudja vizsgálni személyesen,akkor lehet megér egy próbát.Én kellemes darabot ismertem meg benne.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
Tarill
őstag
Hello! tudnátok nekem ajánlani valami jobb billentyűzetet,
magyar legyen, 2-3 évet azért bírjon ki és árban olyan 10k körül gondoltam rá (+/- 1-2k nemgond) köszönöm előre is! -
Abrion
senior tag
Voltam az MMben és sok Kolink billt láttam, menyire jó ez a márka?
Melyik márkát érdemes megvenni? MMben ezek voltak
Genius + Logitech + Kolink + Hama -
proci985
MODERÁTOR
válasz TTomax #11241 üzenetére
anno olyan tizenvalahány évig használtam rugósokat, amik egy idő után hasonló élményt adtak. pl az enteremen oldalirányba volt egy kopási csík mert kisujjal annyira kellett megérinteni.
tehát nekem alapvetően ez a felhőn gépelés előny.
-
7
addikt
válasz TTomax #11241 üzenetére
Azért ajánljott játékra a red/black, mert játék közben úgyis lenyomja az ember tökig a billentyűket, úgyhogy ott nem annyira fontos, hogy érezni lehessen az aktiválási pontot. Gépelés közben azért rutinosabbak már nem mindig nyomják le teljesen, csak az aktiválási pontig, ezért arra a brown/blue javallott.
-
TTomax
félisten
válasz proci985 #11240 üzenetére
Nekem pont ezért nem tetszett az MXred (CM Storm) meg a black se (Corsair K90)...lapát kezem van,rengeteget félrevertem... gépelés közben én a monitor nézem,de mindig le kellett néznem,nem tudtam megszokni ezt a "felhőben járást".. most ezzel a blueval jobb a helyzet,ha picit hozzáérek/mellényúlok nem regisztrál rögtön,és kapok visszajelzést is amikor játszok,hogy lenyomtam vagy nem... nem értem miért ajánlják a red/blacket játékra... gondolom azért mert megsimogatod máris leüt,csak visszajelzés nélkül...tudom ez meg hangos,de nem érdekel...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz rayoliviero #11230 üzenetére
annyiért mechanikusat kapsz...
más: ma bementem boltba és vettem egy steelseries 6g v2 redet. Cherry MX red kapcsolók, tényleg mintha az ember felhőkön írna. nem annyira jó, mint a rugós régi IBM M, de nagyon hasonló ahhoz, csak kompaktabb. ami engem zavar, hogy nem állítható a dőlése, illetve az ű eléggé hülye helyen van, főleg a natural ergonomic 4000 után.
masszív darab. plusz ugye nem kell teljesen lenyomni a billentyűket, hogy érzékelje.
első tapasztalatok:
natural ergonomic sokkal de sokkal kényelmesebb. és sokkal halkabb.
a steelseriesen meg kényelmesebb írni a kapcsolók miatt.konklúzió: az MS szerintem hatalmas profitot tudna csinálni a natural ergonomic egy jobb kapcsolós variánsával (ha hang, akkor a scissor se hangos, és sokkal de sokkal rövidebb úton és könnyebben jár).
-
bencze
senior tag
Bocs a rossz képért!
hpe87 barna cherry mx kapcsolókkal
(csak céltalan show off poszt, ne érdeklődjetek a célja felől.. ilyen is van és így néz ki, ennyi)
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz rayoliviero #11236 üzenetére
Sajnos a minősége,sorjás élek,fényes betétek,stb... ráadásul futtatnod kell a saját szoftverüket ami egy rémálom... szépnek tűnik először,de aztán eldobálja magát,nem azt csinálja amit te beállítasz,ezzel-azzal összeakad... nekem volt/van egy egerem ettől a gyártótól,soha többet semmit tőlük... nagyon erősen túl van árazva a termék,ennyiért már egészen jó billeket lehet venni.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
-
TTomax
félisten
válasz rayoliviero #11234 üzenetére
Mert a búcsúban különbet lehet lőni.Nem 23.000-et,de 2300at nem ér az a keyboard...
-
rayoliviero
veterán
válasz WolfheartGR #11233 üzenetére
És ez a Madcatz v7 miért nem jó? Mert nekem ez tetszik, nem a Microsoft.
-
WolfheartGR
őstag
válasz rayoliviero #11232 üzenetére
Microsoft Sidewinder X4
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
rayoliviero
veterán
válasz WolfheartGR #11231 üzenetére
Ok.
És maga a billentyűzet az milyen? Megér ennyit vagy vannak jobbak ilyen áron?
-
WolfheartGR
őstag
válasz rayoliviero #11230 üzenetére
Lóvét merek rátenni, hogy nem magyar. Csak elírás.
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
rayoliviero
veterán
Ez a MadCatz V7 jó billentyűzet? Mert elég olcsónak tűnik a kinézetéhez képest. így ránézésre elég komoly. Merlinnél ugyanez 23600 Ft. És tényleg magyar lenne a kosztás? Azt nem nagyon tudom elhinni.
[ Szerkesztve ]
-
bulbaa
tag
válasz vadorzó #11098 üzenetére
Köszi, de végülis a Modecom MC-9005 lett, mert az A4 Tech KX-100 kiosztása nagyon idegen volt nekem (a bal alt környékén is volt valami ékezetes karakter)
A Modecom egyetlen hibája az egysoros enter és a fölötte lévő "ű", de ez megszokható.Rövid jellemzés, hátha valakinek segít: kicsit lötyögős gombok, az átlagnál csendesebb üzem és viszonylag lágy lenyomás, az alul lévő multimédiagombok (az elmúlt pár napban csak 1x nyomtam le egyet véletlen) könnyen megszokhatók, az F1...12 gombok nincsenek négyesével tagolva (kompakt méretért cserébe le kell nyelni), a gombokra festett(?) karakterek viszonylag vékonyak, lehet hogy gyorsabban kopik mint az átlag, majd idővel eldől, viszonylag olcsó volt.
-
7
addikt
A CM Quickfire Pro egyetlen feltételnek nem felel meg: a magyar matricázásnak. De ha szerencséd van, még annak is. Fel kell hívni néhány üzletet, ahol árulják, és egyből megtudod, jó-e az neked. Járj utána kicsit.
Rendes 5+KRO-t egyébként nem nagyon láttam membránosoknál eddig. Illetve csak nagyon ritka daraboknál, de azoknak az ára is az egekben volt (membránosok viszonylatában).
[ Szerkesztve ]
-
vadorzó
tag
válasz ricsiii01 #11219 üzenetére
2008-ban vettem egy Logitech wave-et, elég sokat játszottam rajta (UT2004), nagy igénybevétellel, mai napig működik, néhány funkció romlott el csak rajta (nem tudok pl % jelet írni, meg 1-2 nagybetűt). Előtte volt néhány komolytalan darabom is, max 2 hónapig bírták.
Kérdés, hogy mennyit szánsz a dologra, és mi az ami fontos neked használat során.You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
Songo
senior tag
válasz WolfheartGR #11225 üzenetére
akkor közelítsünk hozzá így milyen lehetőségek vannak?
nincs valami olyan mint pl a régi logitechem volt amit linkeltem?
-
7
addikt
Magyar feliratozást nehezen fogsz találni, a többi kritériumnak szerintem a legkedvezőbb árfekvéssel egy CM Storm Quickfire Pro felel meg. Keresd néhány magyar üzletben, és érdeklődd meg, hogy van-e rajta kétsoros enter, illetve rövid-e a bal shift. Ha igen, akkor ISO kiosztásúhoz van szerencséd. Érdemes megérdeklődni azt is, hogy milyen Cherry MX kapcsoló van rajta.
A fekete kapcsolókat kerülném a helyedben. Ha nem zavar, hogy kattog, és sokat gépelsz, akkor a Blue ajánlott. Ha zavar a kattogás, akkor a Brown vagy a Red (előbbinél fizikailag is lehet érezni, hogy hol van az aktiválási pont, utóbbinál csak a képernyőn látod, hogy a géped érzékelte a leütött billentyűt) -
bencze
senior tag
Csak egy apróság, full screen alkalmazásokból általában ki lehet jönni a win, vagy azzal ekvivalens ctrl-esc kombinációval, hacsak speckó nem tiltja le ezeket.
A legtöbb mechanikus billentyűzeten nem találni extra gombokat, semmifélét sőt rengeteg a tenkeyless vagy kisebb.
A mechanikus elviekben tovább kell tartson a membránosnál, de persze ez is elromolhat, mind minden. Statisztikailag igaznak tűnik, továbbá egyes problémák javíthatók.A gigabyte aivia osmium megfelelhet, persze kicsi a választék a követelményeid miatt, így kihagysz egy csomó jónak tartott billentyűzetet ami nem magyar, esetleg nem is full size. A gb emellett ledes is, úgy tartják, esélyesen az fog elsőre elromolni benne.
A gigabyteot nem tudom errefelé milyern kapcsolóval adják, nagy eséllyel fekete vagy piros. Érdekes, hogy egy ilyen kizáró jellegű infót mifelénk nem szokás feltüntetni a termékinformációban de az, hogy van rajta multimédia gomb, megvan...
-
Egon
nagyúr
Egy pár napja nekem is sz*rakodott a Gigabyte K8100 v2. A hangerőt levette nullára, és a ledek elkezdtek villózni (egymás után sorban világítani).
Viszont a hangerőt a Windowsban visszaállítva, nem némította le ismét, illetve a gép teljes áramtalanítását követően, elmúlt a ledvillogás is. Mindez vasárnap történt, azóta (kop-kopp) hibamentes a cucc.
Kíváncsi leszek, hogy vajon egyszeri jelenség volt, vagy csak idő kérdése, hogy nekem is végleg megadja magát..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Na a napokban olvasgatottak alapján kicsit jobban összeszedtem a gondolataimat.
Ha jól értem akkor a mechanikus billentyűzet az gombonkénti nyomógombos és nem a gumi fóliás megoldás?
Hangos viszont cserébe tartósabb verzió?Akkor ez alapján amire nekem kellene egy ajánlat.
Mechanikus.
Baloldalt a tab/capslock/shift/esc vonaltól csak általános 5-10mm-re lógjon ki a széle
A szóköz alatt pedig max 2-3cm-re.Tehát azok a billek amik fix (nagy) csuklótámasszal és/vagy spéci gombokkal az oladlukon készültek kizárva.
A nyíl gombok és a hom/del 6os csoport között legyen 1 üres sor.
Teljes értékű enter legyen a billen.teljes kiosztás mert sűrűn hazsnálom a numerikust. és magyar nem matricázott kellene.
Fps játlékok miatt a több legalább 4-5 gomb egyidejű kezelése kell. a mostanim néha már a gugol oldalazik előre megy 3astól is megadja magát.
Szükségem van felül multimédia vezérlő gombokra és egy e-mail vagy web gombra mert pl a cod6-ból nemtudok kitabilni csak a mail klines gombjával.
Vezetékest keresek.
Tudom tudom menjek én a p...ba de mivel nem asztalon hanem az ölemben használom a billt már 15éve így fontos a méret.
Fél éve kipróbáltam egy genius gamer billt de mivel a szélén voltak a spéci gombok pár óra után brutális csukló fájásom lett és hetek alatt sem tudtam megszokni.
Hát ha jól értem akkor mindent összeszedtem
Szóval főleg játékra és netezésre kell nemfogok rajta gyors és gépírni. illetve a hangja is relative mind1.Árkategóriában alapvetően mind1 mivel hosszú távra tervezem.
A régi billem amit nagyon szerettem egy ilyen volt: http://www.pacificgeek.com/productimages/xl/967448-0403-PB-R-2.jpgvalami hasonló egyszerű de mégis jó billt keresek.
Köszönöm előre is
-
TTomax
félisten
-
xxSanchez
őstag
válasz TTomax #11213 üzenetére
A Scan-el az a baj, hogy 31k lenne átszámítva és erre még rájönne a szállítás is, itthon meg 26-27 körül vannak.
(#11212) 7 : Nem nagyon érdeklődtem még sehol csak nézegetem az oldalakat, de csak egy UK kiosztásút találtam ott viszont nem rendelhető.
[ Szerkesztve ]
Heyho.
-
TTomax
félisten
válasz xxSanchez #11211 üzenetére
Scan Computers, 5 mérföldre lakok tőle...ám az enyém most éppen fogja a port jobb híján...
(#11214) 7
6éve már kb...
[ Szerkesztve ]
-
xxSanchez
őstag
Valaki nem tudja véletlen, hogy lehet kapni Magyarországon UK kiosztású CM Storm Quick Fire Pro-t vagy Razer Blackwidow 2013-at? Mindenhol csak US kiosztású van...
Heyho.
-
wwhy
veterán
válasz V.Stryker #11201 üzenetére
Örülök, hogy tetszik - elég régóta keresek normális bill.-t, átment a kezem között - mint sok más embernek is - jó sok fajta. Az új Logi-k kinézete, feliratozása egyértelműen "selejt" a Fujitsu-k mellett. A Microsoft még îgy-ahogy, de a régi cuccai minőségéhez képest ők is sokat "koptak".
Gondolkodom egy német/UK angol kiosztású, világítós KB910-en, de nekem wireless kell[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mini-ITX
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...