- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPad topik
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadorzó
tag
válasz rayoliviero #11198 üzenetére
Bölcs döntés. Ha váltani akarsz, talán érdemesebb gyűjteni egy jobb billentyűzetre, és mire a mostani elhasználódik, össze is jön a rávaló az újra. Szerintem.
You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
7
addikt
válasz rayoliviero #11196 üzenetére
Ha a mostanival nincs problémád, akkor nem váltanék. Nem látom, hogy bármivel is jobb lenne az a billentyűzet, mint amit épp használsz. Nincsenek rajta extra funkciók, csak néhány makró gomb, és azt se tudjuk, hogy mennyire állja meg a helyét key rollover tekintetében (azaz hány gomb szimultán lenyomását tudja kezelni)
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
-
vadorzó
tag
válasz rayoliviero #11191 üzenetére
Biztos, hogy jó egy használt cuccost megvenni? Annyira jó az a g105 használtan is?
-
vadorzó
tag
válasz WolfheartGR #11190 üzenetére
Nekem hasznos volt, kedvet is kaptam mindjárt egy ozone strike-hoz , talán olcsóbb lesz egyszer
-
7
addikt
válasz rayoliviero #11191 üzenetére
Tapasztaltál eddig bármiféle nehézséget a billentyűzeteddel?
-
rayoliviero
veterán
Erdemes lecserelnem az A4 Tech KD800L vezetekes, de nem gamer billentyuzetemet egy Logitech G105 gamer billentyuzetre, ha jatszok Crysis 3-al? Lesz valami elonyom ezaltal a jatekban vagy folosleges a billentyuzet csere? Es csak a G105 johet szoba, mert azt tudnam most megvenni helyben, hasznaltan.
#11192: Nem tapasztaltam. De mivel ez a Logitech gamer, azert gondolom, hogy lehet elonye a simaval szemben. Vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Ezt a cikket most találtam, ráadásul helyben.
Biztosan sokan vannak (köztük én is), aki nem tudja mi az a piros, kék, fekete, barna.Hát ez : Billentyűzetek működése – membrános, ollós, mikrokapcsolós
[ Szerkesztve ]
-
takysoft
tag
No, megvettem az Osmium-ot.
Nagyon fura ez a mechanikus Ilyet talán a Commodore-omnál használtam utoljára még nem világos, hogy miért esküsznek erre ennyire a népek a membránossal ellentétben, de ez a trend manapság, szóval pár hét múlva okosabb leszek. az előbb említett switch dampenert lehet h kipróbálom. Elég nagy a leütési út, és picit hangos is. 4 mm-ből elvileg csak 2 mm az, ami valóban kell, utána már érzékel.A szoftver szar. Fel se kellett volna tennem. Az 5 makro gomb beállításához jó, de olyan keveset tud, hogy szinte fáj ránézni.
A csuklótámasztól rövid úton szintén megszabadultam. Szép-szép, de nem a stílusom
A világítás gyönyörű. Külön öröm hogy magyar kiosztás fénylik
(bár a "magyar" kiosztás csorbul picit, amikor az Enter helyett "entrée" van a billentyűbe vésve XD Lehet, hogy egy külön "Enter" gravírozású gombot még be lehetne szerezni hozzá....Pár nap használat után majd még írok róla, de eddig nagyon meg vagyok vele elégedve (inkább hétvége után, mert hétköznap cégnél nem azt használom)
I will live forever or die trying
-
Rypejakten
addikt
Sziasztok!
10k alatti billentyűzetet keresek, ami a lehető legjobban hajaz a CM Storm QF-re. Persze nem mechanikus, arra nincs keret.
A lényeg, hogy egy karbonfólia megy rá, ezért jó lenne, ha nem lennének rajta számomra fölösleges dolgok, letisztult legyen. Ha létezik ebben a kategóriában az i200-on kívül numpad nélküli, az tovább tetézné az örömöm.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
xxSanchez
őstag
Sziasztok!
Szeretnék beruházni életem első Mechanikus billentyűzetére, viszont nem nagyon tudok dönteni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb. Elsősorban sok-sok gépeléshez és játékhoz szeretném használni. Nem nagyon szeretnék 28 ezer felé menni, ez már a legvégső határ lenne. Mindenképpen nagy enteres kell, és UK kiosztással, tehát az összes billentyű legyen rajta amit mi használunk, numpad is fontos lenne. Az, hogy mi van a billentyűre írva teljesen mindegy. Eddig a Razer Blackwidow 2013 tetszett a legjobban. Valakinek esetleg van tapasztalata vele, vagy ilyen árkategóriában milyeneket lenne érdemes még megnézni?
Előre is köszi!
Heyho.
-
TTomax
félisten
Vettem egy Razer BlackWidow Ultimate 2013-t.... hát elég fura a blue switch...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
7
addikt
válasz ricsiii01 #11178 üzenetére
Bármelyiket, amit ilyen árban találsz. Túl sok különbseg nincs köztük. Azért hogy konkrétat is ajánljak: Genius KB-G235
-
ricsiii01
tag
Sziasztok!
Milyen billentyűzetet ajánlotok 4k körül?
Játékra, netezésre használnám.Köszi a választ előre is.
.
-
V.Stryker
nagyúr
Nekem mindenképp csak bill kell, nem szett....ott a performance egér. Illetve a nappali dizájnba nem illik bele sajnos a KB520. Viszont KB410 jó lenne, de alig drágább a KB900, viszont nem tudom az mivel jobb...csak a multimédia gombokkal?
Ha nem az ár dönt, melyiket szerintetek? Illetve az ártöbletet megéri-e a kb900?
[ Szerkesztve ]
-
-
7
addikt
válasz Abrion #11166 üzenetére
Sajnos nem találtam róla szétszedős képet. Mindenesetre megmutatom, hogy mire gondoltam: [link]. Ezeket a gumigyűrűket főleg Cherry MX kapcsolós billentyűzeteken szokták alkalmazni, de ha szerencséd van, és leütéskor neki tud ütközni valaminek a gumigyűrű, akkor a tieden is alkalmazható. Billentyűzethez való gumigyűrűket idehaza nem árusítanak, viszont van több hazai cég is, ami hasonlók forgalmazásával, vagy akár gyártásával foglalkozik, szóval ha kell, meg tudod oldani.
Persze ez sem fogja megváltani a világot, és a legegyszerűbb igazából az lenne, ha megtanulnád kevésbé keményen leütni a billentyűidet. -
wwhy
veterán
válasz V.Stryker #11167 üzenetére
Az LX400-at már nem gyártják, helyette LX390 van, sztem teljesen ugyanaz a combo.
És vezeték nélküli A K360-al össze sem lehet hasonlítani, olyanom is volt, többször is (már csak a kiosztás miatt sem). De nézd meg a Fuji KB410-et vagy KB520-at is.ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
7
addikt
válasz Abrion #11161 üzenetére
Amíg nem slim billentyűzeten gépelsz, addig nem lesz jelentősen halkabb egyik billentyűzet sem. A vad gépelés során olyan erővel nyomod a billentyűket, hogy azok hozzácsapódnak az őket tartó műanyaghoz.
Slim billentyűzetekből viszont sajnos nem igazán láttam még olyat, ami egyszerre két gomb lenyomásánál többet tudna érzékelni, ami viszont azt jelenti, hogy játékra nem jó, arról nem is beszélve, hogy nem olyan strapabíró.
Ha leszedsz egy billentyűt a billentyűzetről, és csinálsz egy fotót a leszedett billentyű aljáról, illetve helyéről, akkor talán tudok mondani egy gazdaságos alternatívát, de ehhez meg kell bizonyosodnom róla, hogy megvalósítható-e a te billentyűzeteden.
-
vadorzó
tag
Gigabyte k8100-as tapasztalata van valakinek?
(Régi kommenteket leszámítva, azokat olvastam, érdekelne, hogy hosszútávon hogy szuperál, érdemes-e megvenni, stb.)You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
TTomax
félisten
Megjegyezném,hogy a quickfire képek sehol nem stimmelnek,még a gyártó honlapján sem... mert nagy "enteres"....
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Abrion
senior tag
Ajánljatok olyan billt ami halk a strapabíró, nagyon erősen ütöm le a gombokat a gyors írás miatt, és játékban is gyors reagálás van, nem kell más csak bill, és ne legyen elemes.
Per pill egy Genius van, kb 5 éve vettem.
[ Szerkesztve ]
-
gergobaby
aktív tag
Hali Nem tudjátok hol lehetne venni ujjlenyomat olvasós billentyűzetet?
Köszi előre is
-
takysoft
tag
Komoly plusszot jelentene a háttérvilágítás, így a matricázós megoldás kiesett. Meg akkor már amúgy sem matricáznék, fejből is tudom mi merre van egy UK billentyűn is.
Viszont barátnőm is használná, meg én is magyar kiosztást használok. Nem hiszem, h ez akkora luxusigény lenne.
Felmérném a piacot, hogy egyáltalán van-e valami lehetőség az Osmiumon kívül, ami magyar és mechanikus.Normális billentyűzetet keresek, semmi pici enter, meg összenyomott Home-Insert menusor... numpad is kell, igen
Otthonra kell, szóval javarészt netezés meg játék. Olykor-olykor programozás(bár azt nem szívesen viszem haza a cégtől)
Switchek... ugyan már Egyáltalán létezik-e magyar mechanikus billentyűzet az Osmiumon kívül, az az első kérdésem XD Majd válogatok, ha már lesz miből.
Az ár hasonlóképp. Most elvileg sikerült kinézni egy Osmiumot picivel 30 alatt, az még belefér (bár a hónapban akkor már nem eszem)
Na ennek szeretnék alámenni, ha lehet Fölé semmiképp (de a kínálat azért érdekel)Ha tudsz valamit, akkor köszönöm előre is.
Kicsit talán soknak tűnik az ár, de számomra a billentyűzet, egér és monitor (meg a szék amin ülök) ezerszer fontosabb komponensek, mint a proci/videokari/memória... ami másoknak szokott prioritás lenni.
-
7
addikt
válasz takysoft #11144 üzenetére
A legtöbb mechanikus billentyűzetből van ISO kiosztású (Európában ez az elterjedt szabvány, a magyarok, britek, németek is ezt használják példának okáért). Jó volna viszont, ha tudnánk, hogy:
- milyen switchekkel akarod
(Cherry MX [blue, red, brown, black]? Topre? Egyéb?)
- mire kell
- milyen árban gondolkodsz
- teljes kiosztást akarsz-e mindenképp, vagy jó-e valamilyen kicsinyített változat (pl. numpad nélküli) -
takysoft
tag
Kérdés:
Magyar kiosztású mechanikus billentyűzetet keresek. (matrica nem érdekel)
Gigabyte Osmium-on kívül van alternatívám?
Régebben kicsit rondának tűnt az Osmium, de páttam videot is róla, egész megtetszett, Kivéve talán az árát
A háttérvilágításról akár le is mondok.
A Roccat tervezi majd asszem a Ryos-t magyarul. De az még angolul se jött ki sajnos, kell pár hónap, és a magyar még az után is csúszik majd pár hónapot. Idén talán karácsony felé, de az se nagyon esélyes, plusz nem hiszem h olcsóbb lenne.
Vannak tippek? Köszi előreSzóval... magyar kiosztású mechanikus billentyűzet.... Mi a kínálat?
-
7
addikt
válasz kergemarha92 #11137 üzenetére
Szerintem ha az ár a fő szempont, akkor egy Genius KB-G235 megteszi neked: [link].
Közel sem a legjobb billentyűzet, amivel dolgom volt, de azért kiszolgált engem is egy darabig, és elviselt többszáz óra játékot. 2KRO-t tud, de ha WASD-t használsz játékra, akkor csak bizonyos billentyűkombinációknál fog feltűnni, hogy nem érzékel egy-egy billentyűt. Összességében alkalmi játékra és gépelésre megfelel, cserébe olcsó, és ha vágod az asztalhoz, hosszú ideig használható is marad.
-
zo-lee
aktív tag
Sziasztok!
Jó ideje olvasgatom a fórumot normális billentyűzet hiányában, és lépésre szántam rá magam.
Igényeim a következők voltak: normál magyar kialakítás, vezetékes, multimédia gyorsbillentyűk előny, világítás előny, gémerség szintén előny Igazából a Gigabyte k8100 v2. lett volna a befutó a már sokat említett villogásos, némítós hibája nélkül. Mivel ezen kívül maradt a Gigabyte Osmium, ami azért (mechanikus ide vagy oda) szerintem kicsit drága.
Szóval, elég sok mindent átbogarásztam, aztán a gémerséget dobva a kukába kompromisszumot kötöttem magammal.
Vettem egy A-4 Tech KD 600L típusú világítós mókát. Pár napos kemény próba után a véleményem róla a következő: játékos (BF3) lévén kicsit zavarónak találom, hogy a bal CTRL billentyűt játék közben, ha nem jó szögben nyomom, nem mindíg érzékeli. Mivel ez a játékokban nálam a futás gombja, tud izgalmas lenni, mikor nagy sprint közben egyszer csak leáll a figura sétálni.
Az az igazság, hogy eddig ezt az egy negatív tulajdonságot tudom vele kapcsolatban megemlíteni. Igaz, hogy a billentyűi (pl. Space, Enter) nem a leghalkabbak, de ez engem igazából nem zavar. Szép kék színnel világít, úgyhogy játék közben sem zavaró, bár a pilácsot csak a játékon belüli írogatás idejére szoktam bekapcsolni . Nap közben is szépen olvashatók a billentyűk, a korábban valaki által írt oldalirányú elmozdulásukról, forgásukról nem nagyon tudok nyilatkozni, nálam nem forognak a gombok.
Egy csukló támasz ugyan még jól jött volna, de a magassága engem egyáltalán nem zavar ...
Egyelőre meg vagyok elégedve vele, és véleményem szerint azt az 5.600 Ft- ot megérte, és átlagos felhasználásra szerintem teljesen alkalmas ... eddig.....
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Szeretném lecserélni a mostani Genius i200 -as billentyűzetem, mert számomra zavaróan hangos. Hozzáteszem,hogy ezt leszámítva semmi gondom nincs vele.
Szóval keresnék egy kifejezetten halk billentyűzetet, ami úgy normálisan is néz ki és árban megáll 8000 forint körül. Színe mindegy igazából, formában sincs elvárás úgy határozottan és nem is kifejezetten játékra kell. Ha slim lenne, akkor annak örülnék, ahogy néhány multimédiás gombnak is. Illetve a capslock-ot, numlock-ot jelezze led.
Miket tudtok javasolni? Esetleg HP QY776AA -ről vélemény_?
-
-
bencze
senior tag
válasz kergemarha92 #11137 üzenetére
Én tippet nem tudok adni de a szórás biztos, hogy nagy. A legotóbbi olcsó Logitech billentyűzetemen olyan 3 hónap moderált használat után egyes billentyűket érezhetően nehezebb lenyomni mint másokat. Igaz vagy 2-3e ft volt és ugye "márkás" is...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
TTomax
félisten
Ja ne haragudj,én azt hittem ez Filco only...elnézést akkor...
(#11136) WolfheartGR
Nagyon masszív strapabírónak látszik.. a gombok precízen járnak,minkét végén usbs a kábel viszont elég merev!Bár mivel leszedhető,így könnyen cserélhető ,akár hosszabbra,rövidebbre,lágyabbra is.A legnagyobb pozitívuma számomra,hogy van hely végre az asztalomon... K90-em volt előtte (Corsair)... annál feszesebbek a kapcsolók.. amúgy a sok extra,amivel többet tudott sosem volt kihasználva,egy valami picit hiányzik a háttérvilágítás...persze lehet kapni MX redben aminek van,de nekem kimondottan black kellett,abban meg nem volt... nekem bejött ez a keyboard,egyszerű letisztult sallangmentes.[ Szerkesztve ]
-
kergemarha92
csendes tag
Sziasztok! Szomorúan konstatáltam, hogy a notebookom (Samsung R580) billentyűzete szép lassan kezdte kilehelni a lelkét. Mivel egymás alatti gombok hibásodtak meg, így valószínűleg az elektronika romlott el benne, ami csak komplett billentyűzetcserével lenne orvosolható. Ez kb. 20 ezer forintba fájna, amit sokallok érte. Emiatt úgy döntöttem, inkább külső billentyűzettel használom a laptopot a jövőben.
A megfelelő billentyűzet kiválasztásához kérnék egy kis segítséget. A legfontosabb szempont az ár lenne nekem, semmiféle speciális igényem nincs. Megtanultam a tízujjas vakírást, de annyit nem használom a számítógépet, hogy megérné pl. egy mechanikus billentyűzetre beruházni. Játszani is szoktam ráadásul a laptopon, az meg pont másfajta igényeket támaszt egy klaviatúra felé. Egy szó mint száz, egy olcsó, de relatíve megbízható billentyűzetre lenne szükségem. A kérdésem az lenne, hogy van-e bármilyen jelentős különbség egy jó nevű gyártó alsó kategóriás billentyűzete és egy Tesco-ban / Auchanban vásárolt termék között. Tudtok ajánlani egy best buy billentyűzetet a 'hűdeolcsó' kategóriában? [max 2000 HUF]
-
bencze
senior tag
válasz proci985 #11133 üzenetére
Csak érdekességként jegyzem meg, úgy 10 évvel ezelőtt valami ilyesmit tartottam rendes billentyűzetnek - nagy enter (L), nagy backspace. Nem tudom annó miféle szabvány lehetett, hogy a legelején ehhez szoktam de egy idő után eltűntek.
Ok a backspace fura helyen van de amúgy nekem tetszik-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz proci985 #11107 üzenetére
update:
pénteken kipróbáltam egy elég bejáratott steelseries 6gv2 (black) modellt. ami fura, hogy hangos, bár a régi rugós géppuskaropogástól még távol áll. viszont néztem a kevésbé használt részeit is, valószínűleg tényleg vörösre lesz szükségem, a fekete alapveőten nem tűnik kevésbé keménynek a NatErgo4knál.
ill a hülye kiosztás (miért kell az "ű" elrakni) miatt szerintem marad a QTEC MK-50.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
hun620
aktív tag
Sziasztok!
Vezetékes billentyűzetet keresek, ami halk, és viszonylag puha a lenyomása. A multimédiás gombok (mute, play, számológép...) léte előny. 5000 Ft a keret rá. Tudnátok ajánlani egyet? A Trust Convex 17615 tetszett, de azt olvasom sok helyen, hogy rossz a nyomáspontja több gombnak.
Köszi.
>> Galaxy Tab 2 7.0 P3100/P3110 matt/fényes (klasszikus) fólia, Galaxy S WiFi 5.0 fólia >> http://bit.ly/11HvvRU <<
-
bencze
senior tag
Erről jut eszembe, kérdés, valaki használ HPE87-et? Ha igen mennyi ideje, milyen kapcsolós, és mi a vélemény?
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
nyunyu
félisten
Olben hasznalva kifejezetten elony az integralt csuklotamasz, mert par centivel eltartja a hasadtol a billzetet, igy nem kell annyira kitekerni a csuklodat.
Ergo4k-t olben hasznalom, bal konyokom a karfan, hastamasz miatt pont jo tavolsagban van a WASD.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Songo
senior tag
Régen egy ilyenem volt: http://www.pacificgeek.com/productimages/xl/967448-0403-PB-R-2.jpg
Sajnos meghalt pedig nagyon szerettem évekig javítgattam a kábelét
amíg az arányok megmaradanak addig nincs csuklófájás már valszeg régen hozzá deformálódott a csuklóm
árban? igazából mind1 billt nem1 hétre vesz az ember hanem 10évre jó esetben.
akár csak egeret (mx510 9éves )
Szóval bármi jöhet ami megfelel.
Teljes kiosztású kell
Bal oldalal a combomnak jobb oldala a fotel karfájának támaszkodva énmeg idióta pózban alatta
-
csibe1
addikt
Igen,inkább játék miatt nézegettem ezeket,és a kiosztás miatt.
A mostani billentyűzet 2 egyidejű lenyomást érzékel,az meg elég kevés pl. BF3-nál is.
Utánanéztem,de a vékony Enteresekből sajnos nem találtam másfajtát,pedig a G105 bejött volna." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
bencze
senior tag
válasz TTomax #11124 üzenetére
Egy srác szétszedte youtobeon, fura mód kicsit rendezettebbnek tűnt a pcb, lehet a Costaron belül is van minőségi szint. Rossznak ez sem rossz.
Engem csak a billentyűbe épített led zavar, megcseréltem volna a caps lockot a backspace-el de így nem sok értelme van... ebben jobb a filco..-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
TTomax
félisten
Marha drágák azok a Filcok...aranyáron adják,nem tudom mivel tud többet mint pl. ez amit éppen most használok...[link]...ez majdnem,hogy feleannyiba kerül.
-
7
addikt
Ha ölben használod, akkor mindenképp fájni fog a csuklód, egyszerűen nem ergonomikus úgy. Vannak egyéb követelményeid is? Milyen árban gondolkodsz? Ha már fontos a méret, biztosan teljes kiosztásút akarsz? Sok ember egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán használja a numerikus billentyűzetet, így nekik jól jöhet egy ún. tenkeyless billentyűzet, ami gyakorlatilag pont a numpadot hagyja el.
[ Szerkesztve ]
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Segítségeteket kérném bill választásban.
Paraméterek:
Baloldalt a tab/capslock/shift/esc vonaltól csak általános 5-10mm-re lógjon ki a széle
A szóköz alatt pedig max 2-3cm-re.Tehát azok a billek amik fix csuklótámasszal és/vagy spéci gombokkal az oladlukon készültek kizárva.
A nyíl gombok és a hom/del 6os csoport között legyen 1 üres sor.
Teljes értékű enter legyen a billen.halk és lehetőleg 5+ gomb lenyomását kezelőt keresek.
Hangerő, mail videó lejátszás gombok jó lennének a tetején.Vezetékest keresek.
Tudom tudom menjek én a p...ba de mivel nem asztalon hanem az ölemben használom a billt már 15éve így fontos a méret.
Fél éve kipróbáltam egy genius gamer billt de mivel a szélén voltak a spéci gombok pár óra után brutális csukló fájásom lett és hetek alatt sem tudtam megszokni.
Nagyon szépen köszönöm a segítségetek
-
dunc
nagyúr
Sziasztok olyan 12000 ft ért milyen mutatos bill. t tudtok ajánlani. Alap dolgok semmi játék,Magyar kiosztású kell. Vezetékes ,vezetéknélküli is játszik,ismert márka előny !
-
vlevi
nagyúr
Annak az angol-on is meg kellene lennie.
Mert amikor erről beszélünk, akkor kétféle billentyűzetről van szó. Az egyik az ANSI (másnéven 101, vagy 104 gombos), amit főleg az amerikaiak használnak, a bal shift nagyobb, és a Z(Y) mellett nincs hely az I-nek.
A másik, az ISO layout, amin 102 (win gombokkal együtt 105) gomb van, a függőleges enterről és főként a sift és az Y közötti plusz egy gombról ismerhető fel. Ezt használják az angolok is. Mármint az angliai angolok, mert sokszor angolnak hívják a fennt említett amerikait is.
Esetleg az enter gomb alakjában, és ezzel együtt a backspace gomb méretében, helyében lehetnek apróbb eltérések.
Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy a félreértések elkerülése végett a legszerencsésebb, ha a németet keresed. Azon legalább már az Y/Z a magyarnak megfelelően van, és garantáltan ISO layout. -
GoZoL
senior tag
Ez alapján látom megvan, és még az Á betű is jó helyen van, a többit matricázom!
-
GoZoL
senior tag
A német kiosztású Logitech G110-en mi a különbség az angolhoz képest? Úgy néz ki németet tudok most rendelni!
-
csibe1
addikt
Megnézted a linkelt billentyűzeteket?
Szerintem mindegyik ISO kiosztású a kép alapján,és a kiosztás miatt ezeket linkeltem.
Engem az érdekelne,hogy érdemes-e valamelyiket megvenni a linkelt oldalon található specifikációk alapján." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
7
addikt
válasz csibe1 #11109 üzenetére
Nézz utána, hogy ISO kiosztással lehet-e kapni az általad kinézett darabokat. Ez nem "mánia" kérdése, egyszerűen két elterjedt szabvány van: ISO és ANSI. Európában az előbbit részesítik előnyben.
-
csibe1
addikt
Üdv!
Most éppen innen találtam ide,de már régebben is olvastam a topikot.
Nekem nem jönnek be a vékony Enterrel ellátott billentyűzetek,pedig mostanában az a mánia.
Az se hátrány ha nincs hely kihagyva a kurzornyilak és a del-end-page down között.
Ez nem is lenne rossz,de szintén vékony az Enter.
Nézelődtem az itt linkelt oldalakon,és találtam pár billentyűzetet amikről véleményeket kérnék,
hogy megéri-e megvenni:i-rocks K10 plastic steel shaft Gaming Keyboard
i-rocks KR-6260 24 pcs keys do not conflict Gaming Keyboard (Black)
FOXXRAY FXR-SK-01 Thunderbolt war fox Gaming Keyboard
A4 shuangfeiyan X7 Ares potential key G-700
A kiosztás miatt az utolsó lenne a legszimpatikusabb,de sok mindent nem írnak róla.
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Lord Charles
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég újítottam az asztali konfigomat, és szeretnék hozzá egy normális, mechanikus billentyűzetet is beszerezni. Beleástam magam a Cherry kapcsolók rejtelmeibe, viszont nem sokkal lettem okosabb.
Olyan mint a szex: Olvashat róla a jóember, attól még nem tudja milyen érzés...Szóval a kérdésem a következő: Létezik olyan hely kishazánkban ahol ki tudom próbálni mind a négyet? (kék,piros,barna,fekete) Billentés szempontjából érdekelne.
Válaszotok előre is köszönöm.
-
proci985
MODERÁTOR
mk50 is vörös. 6Gv2 red is kapható erre, kb egy árban van a kettő. 7G tényleg fekete, és tényleg nehezebben nyomható... kár. a régi rugósakban azt imádtam, hogy pár év nyúzás után kb lehellettel lehetett őket vezérelni, meg is sirattam az utolsóm, amikor elhunyt olyan 2005-2006 körül, tizenvalahány év nyúzás után.
mk50 nekem amiatt szimpibb a 6gv2nél, mert van csuklótámasza. (és akkor visszajutunk oda, hogy igazából NatErgo4k brown/red switchekkel szerelve lenne az igazi)
köszönöm a segítséget! még kitalálom, hogy mi legyen, mert a natergo sajnos tényleg kénylemes, csak ne járna ilyen nehezen (én hülye meg ugye persze a diplomamunka közepén öntöttem nyakon az előző bejáratott példányomat, amikor írni kéne). aztán béta verzió, hogy berendelek egy mk50et tesztelni, aztán a kijöveteltől függően hugom kap születésnapjára új billt, úgyis döglődik a jelenlegije.
bencze: köszi, ez is igaz. gari miatt jobban szeretem a svéd cuccokat, más kérdés, hogy +100%os felárat nem biztos ér.
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz proci985 #11102 üzenetére
Elvileg szállítanak Svédországba is, ott a listán checkoutnál szóval nem kéne beszerezhetetlen legyen... legtöbb cuccot meg lehet valahol találni, még ha legtöbbet nem is Európában. Usa vagy Taiwan.
-
7
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
ja, áfa itt is eléggé magas, plusz két helyen árulják, amiből az egyik az importőr. gondolom kisszériás, prémium is, ki is jön kb a dolog.
Steelseries 7G / Qpad MK50 proról egyébként itt a topikban mi a vélemény? hozzászoktam a natergo csuklótámaszához elvileg red kapcsolóik vannak. brown sajna nincs, de árban ezek mégiscsak 20 alatt/körül mozognak átszámolva, ami mégiscsak a fele az előbb említett márkáknak.
akkora hatalmas különbség köztük meg nincs, vagy?
-
7
addikt
válasz proci985 #11102 üzenetére
Az csúnya. Tajvanból szállítással együtt ~100 USD egy Ducky Zero, illetve a behozatal miatt a vámon még rájön az ÁFA.
Érdemes lehet megnézni esetleg a Cooler Master mechanikus billentyűzeteit, van köztük teljes méretű is.
A gamer címke ne tántorítson el. Ha a kiosztás, a minőség és a kapcsolók megfelelőek, akkor tökmindegy, hogy minek árulják.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz bencze #11100 üzenetére
és 7:
unicomp sajna erre beszerezhetetlen.
Das Keyboardból professional és ultimate brown és blue van
duckyból shine 2 illetve G2Pro brown/red/blue
filcoból majestouch 2 brown és red.poén: árban nem igazán van különbség (mármint a keyboard1200SEK, a ducky 1300-1400, a Filco meg 1500), viszont ez átszámolva inkább 150-200USD, mint 80:S
ami erre itt 80usd körül van, az a Qpad MK-50 Pro, a Steelseries 6G v2, a tesuro durandal g1n (red), és a TT esportsd meka / meka g1. amivel csak az a probléma, hogy ezek mind gamer billek, én meg alapvetően inkább programozni/gépelni venném, játszani meg amúgy is numpadról (és nem wasdről) szoktam.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz proci985 #11099 üzenetére
Esetleg megpróbálhatsz érdeklődni a Ducky Nordicnál, a Ducky európai disztribútoránál. Még nincs meg a hivatalos weboldaluk, de a linken a hozzászólás elején ott az e-mail cím, amin lehet náluk érdeklődni. A Duckyk belépő kategóriás mechanikus billentyűzetek, és bár csak közepes a minőségük egy Filcohoz képest, cserébe jelentősen olcsóbbak. Azért Ducky Nordic, mert valamelyik skandináv országban van a telephelyük, ami neked még jól is jöhet, főleg a billentyűk feliratozása miatt.
A Duckykban (és a ma divatos mechanikus billentyűzetek egy jelentős részében) is Cherry MX kapcsolók vannak, ezek közül is a következők a leggyakoribbak és legelérhetőbbek: Blue, Brown, Red, Black.
Neked a leírás alapján Brown vagy Red kell. Bővebb információt itt találsz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest