-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
takysoft
tag
válasz kristof123 #11594 üzenetére
Nekem O-ring van az Osmiumon.
Imádom. Megvettem a mechanikus billentyűzetet, és tisztára nem tetszett, de ezzel az O-ringgel kellemes a leütése.
Nekem piros van, a kisebb. ebay-en rendeltem a WASD hivatalos boltjából, de lehet a weblapjukon is. Nem ócsó.... nagyon nem..A 4mm-es utat kb 3,5-re csökkentette, de 2-nél érzékel, szóval tökéletesen jó.
Más:
Megjelent a magyar kiosztású Roccat Isku FX.
Membrános csak, de a review-k alapján jó minőségű.
Bár én ennyiért vettem az Osmiumot is, ami meg membrános...
De ha valakinek sokezerféle ledes pompa kell, akkor itt meg van említve, hogy bizony megjelent...
2/3 áron még nem is lenne olyan túldrága...Jaa, és a Roccat-nek is lesz majd magyar kiosztású mechanikus billentyűzete választható MX kapcoslóval.
Bár szerintem aki most vesz egy Osmiumot pirossal az ugyanúgy jól jár...[ Szerkesztve ]
I will live forever or die trying
-
senior tag
válasz Tenken #11795 üzenetére
Okos ember vagy Te
Engem is zavar, hogy O Tv-zik, azert is hasznalok allandoan fulest (amik par ora utan rohadt kenyelmetlenek sajnos).
Meg a mecha bill. araert is sajnalja a penzt, nehezen erti meg, hogy picit unom mar, hogy csomo gombnyomast sokszor nem erzekel a jelenlegi bill., meg beragad neha 1-2 gomb, a nem letilthato windows gombrol es az emiatt bebukott meccsekrol mar nem is beszelve
Azt mar sikerult elerni, hogyha kiprobalom vasarlas elott valahol, es szerzek gumigyurut hozza, akkor talan benne van O is. -
Tenken
őstag
Elején nekem is azt mondta, hogy elköltözik.
Akkor még nem erőltettem, csak félre tettem, hogy majd "szoktatom" akkor. Napokig elő sem vettem. Aztán ilyen rövid 10-15 percekre gyűrűzés után, majd fokozatosan növeltem az időt. Ma már csak ez van.
Szerintem nem szabad direktben semmibe venni a véleményét. Látnia kell, hogy figyelembe van véve, de ez neked fontos lenne. Ez a zavarás inkább hozzá állás kérdése. Ha nem érdekli, akkor észre sem fogja venni.Mellesleg meg téged nem zavar játék közben, hogy ő meg tévézik?
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
senior tag
válasz Tenken #11793 üzenetére
Kekkel?! Omg, Te tudsz valamit. De azt megis hogy? Asszony neha mar attol is kivan, hogy a membranost puffolom most (Logitech K200).
Hiaba mondom neki, hogy vennek hozza gyumigyurut is majd (meg nem tudom honnan), akkor is ki van akadva, hogy ezek hangosak. A youtube videok sem gyoztek meg.
O a geptol 1-2 meterre TV-zik, es fel, hogy zavarna, ha en meg jatszom kozben. -
freelanced
addikt
Üdv! A Logitech G510s-ről milyen véleménnyel vagytok?
Valami más 20k körül (alatta, felette)?
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
senior tag
Akkor marad a CM Quick Fire Pro, ill. kivarom a juliust, amig lehet vegre kapni EU-ban is a Corsair Vengeance K70-et. Par USA beli teszt mar van, de meg eleg keves, varni kell.
Meg addig ki kene probalnom egy Black ill. Red switches bill-t valahol
Es asszonyt meggyozni, hogy nem olyan hangos egy mecha bill. -> Mission Impossible[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Tesoro Durandal mecha bill-rol van valami tapasztalat (G1N es G1NL)?
-
gregus021
tag
-
Tenken
őstag
Nem. Rapid-ot gyártja csak a Costar (ha jól tudom). Pro meg TK sem rossz, de egyértelműen nem ugyanaz a minőség.
(#11766) Peddy789:
Bárkinek adott a lehetőség. Valamilyen szinten ment már előtte is, csak nem azokkal az ujjakkal nyúltam sok gombért, így most eléggé be vagyok lassulva, még ahhoz képest amilyen előtte volt.. De legalább már fejből vágom az összes billentyűt.[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
7
addikt
válasz WolfheartGR #11773 üzenetére
Figyelj rá, hogy idehaza csak ANSI (104 billentyűs) kiosztással tudod beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Van, csak nem ennyiért.
Quickfire Pro: teljes kiosztás
Quickfire TK: numerikus billentyűzet van, középső blokk hiányzik, de lényegében beleépítették a numerikus billentyűzetbeA Quickfire szériára általában jellemző a jó ár/érték arány. Minőségben nem éri el például a Filcot, de az ára is jócskán alatta van.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz Keni21 #11769 üzenetére
Quickfire Rapid (Red Switch) -- most esett az ára egy óriásit, 22.514 Ft-ért mesés vétel. Eddig nemigen hallottam róla rossz véleményt: átgondolt, jó minőségű, jól összerakott, cserélhető kábel rendes elvezetővel (hogy minimálisra csökkentsék az áramköri csatlakozó sérülésének lehetőségét) -- és mindezt kedvező áron. A régi revíziókon kicsit túlzásba vitték a márkajelzést, de az újakon már ez sem probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Keni21
tag
-Cherry MX Red megfelelő (Bár én nem értem a különbségeket)
-Nem igen használok numerikus részt de szerintem megszoknám hiányát
-A kiosztás is megfelel bármilyen
- Az ár meg maximum 30000 Forint de ekkor már legalább 3 év garancia kell, hogy rajta legyenRengetek oldalt átnyálaztam, de nem igen jutottam dűlőre
Roccat márkát szeretem de nem tudom mikor jön el hozzánk a ROCCAT Ryos MK Pro ezt szívesen elviselném az asztalomon
[ Szerkesztve ]
"Könnyebb hazudni, mint szembenézni az igazsággal." PM
-
bencze
senior tag
Van csak trükkösen, ahogy mondod, a qwerty magyar kiosztásban, amit hungarian 101-nek is becéznek, az í a `~ helyén van és ugyanazt használod altgr-el 0-nak. Én így használom, mert í-t többet írok mint 0-t.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
7
addikt
válasz Keni21 #11764 üzenetére
- Milyen árban gondolkodsz?
- Milyen mikrokapcsolót szeretnél? (Cherry MX Red a legkönnyebben beszerezhető)
- Szükséged van a numerikus billentyűzetre is?
- Megfelel neked az ANSI (104 gombos, "í" nincs, egysoros enter) kiosztás, vagy mindenképpen ISO (105 gombos, van "í", kétsoros enter) kell? (előbbit könnyebb és olcsóbb beszerezni)Elöljáróban is: valószínűleg magyar feliratozású mechanikus billentyűzetet nem tudsz beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Keni21
tag
Sziasztok szeretnék venni egy mechanikus billentyűzetet, de sajna nem tudok választani
Igazából FPS játékra használnám. Ki mit javasol???"Könnyebb hazudni, mint szembenézni az igazsággal." PM
-
7
addikt
Sidewinderrel jobban jársz, ha megfelel neked az amerikai kiosztás -- az amerikaiak 104 gombos ANSI-kiosztást használnak (egysoros enterrel és hosszú bal shift, "í" nincs). A britek 105 gombos ISO-kiosztást használnak, ami megegyezik a mienkkel a billentyűk elhelyezése tekintetében (kétsoros enter, bal shift rövidebb az "í" miatt), de ezt sajnos csak onnan tudod behozatni, az idehaza nem lehet újonnan kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
válasz bencze #11753 üzenetére
Hja, de a j az alapont a jobb mutató ujjadnak. Botor próbálkokzásaim során úgy csüngök azon a kis recén a homerow-n, mintha az életem múlna rajta.
(#11754) birno:
Igen. Szerintem elég korrekten megvan csinálva."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
NORBl
aktív tag
Akkor máshogy kérdezem.: Fps játékokhoz kéne csak a "játékos" bill, tehát, gondolok itt pl a.: a billentyűk lenyomására... Nekem nincs szükségem profil váltásra, gyors gombokra... Így sincs a piacon korrekt bill ?
-
Tenken
őstag
Elkezdtem a vak 10 ujjas tréninget. Most kezdem el igazán érteni, hogy mennyire felesleges ríni az US-ről hiányzó í miatt...
Ennél jobb helyet gyakorlatilag ki sem lehetett volna találni neki."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
NORBl
aktív tag
Értem, köszönöm szépen azért az információkat! Akkor nézelődök és ha valami megtetszik, kikérem azért a véleményeteket, ha szabad...?
-
Peddy789
őstag
jah, vehetsz belőle us kiosztásut itt nincs " í " betü csak altgr i? -vel, magyarhoz hasonló uk nincs, ebben a kategoriban tudsz még szériahibás gigabytot venni , világítós revoltecet ami egyenletlen megvilágítású és nappal nem láthatóak a betük, meg úgy este se normálisan, a következő kategória meg 30ezerért a rocat isku fx ha magyart szeretnél, vagy mechanikus tesoro durandal,
röviden nem tudsz venni mo-n normális világítós billt 10ezerért jelenleg , legalábbis többen is szeretnénk és nem találunk, de ami mégszomorubb hogy 20 körül se igazán van, valójában 30 körül vannak lehetőségek ott azért van jópár, uk kiosztásu corsair k90, razer, stb. magyarból roccat isku fx (multicolor, nem mechanikus), tesoro durandal (piros led+ mechanikus)
azért nem ajánlj neked hirtelen senki semmi bestbuyt mert nincs ilyen, szubjektív erősen kinek mi tetszik kinézetre +gombok terén, meg elvárások, + amit te szeretnél szerintem totál logikus és sokaknak ez lenne az igénye, és nemtudnak igazán mit venni
-
jookomak
őstag
válasz kristof123 #11747 üzenetére
Pont lejárt a szerk.
Úgy értettem 10k körül. A legtöbben itt keresnek. Alatta én egyre jobban ajánlom a sima hp billt. Stabil, kényelmes, jó. Jobb, mint a hasonló árú logitechek. Mellesleg könnyen lehet, hogy az a hp is logi (vagy ms), csak át van címkézve. -
NORBl
aktív tag
válasz kristof123 #11744 üzenetére
Ez egy ilyen bestbuy cucc? Érdemes rá beruházni? Otthon majd akkor
ránézek -
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
Billentyűzetet szeretnék, játékra is...
Kritériumaim.:
- minőségi anyagokból álljon
- háttérvilágítás jó lenne...
- Magyar kiosztás jó lenne, de nem fontos...Keret.: 10.000 - 11.000 Huf, max egy icipicit több
Szerk.: Mit tudnátok ajánlani?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz #59070464 #11739 üzenetére
Értem. Hát, nehéz ilyen megkötésekkel, de Angliában biztos van dögivel. Inkább azt mondanám, ha az ember tud olyat ami amúgy jó lenne akkor érdemes alaposan átgondolni, ne 2-3-4 ezren múljon, a billentyűzet fontos eszköz Azért sok sikert.
Úgy értetted, egyelőre...-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz #59070464 #11737 üzenetére
Pedig az ár a csomag súlyától és/vagy méretétől függ. Azon ne filózzunk melyik ország postája olcsóbb, én mindössze azt mondtam, hogy a németek viszonylag olcsón postáznak (eu-ban) és felhoztam egy releváns példát. Lehet rendelni kínából csak az áfával esélyes, hogy ott vagy.
Hogy uk vagy de az tökmindegy ha magyarul kell írni rajta, az ember úgyis hiába keresgél rajta - nem kell nézni...-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
törölt tag
válasz bencze #11736 üzenetére
A UK is ugyanaz. Vélelmezem a németen biztos ott vannak azok a jellegzetes német karakterek, amiket én nem szeretnék látni a saját billentyűzetemen. Az, hogy ki mennyiért küldi el a csomagját az sajnos nem súly, hanem feladó függő. Kínából kisebb súlyú csomagokat ingyen szokták küldeni. Olaszországba egy ~12kg-os hangsugárzót a Magyar Posta ~25 ezer Ft alatt nem volt hajlandó elvinni (törésbiztost pedig még így sem vállalnak -sehogy-).
-
bencze
senior tag
válasz #59070464 #11735 üzenetére
Érdemes utánanézni, nekem Németországból 20 euroért hoztak el egy model M-et ami szerintem 2x olyan nehéz.
Szóval lehet, hogy a németeknél kicsit olcsóbb a szállítás, és a kiosztás - azt mondják - ugyanaz, mint a magyar.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
törölt tag
Visszaírt az A4Team. Az ő beszállítójuk is csak US verziós Microsoft X4-t tud szerezni. Az országban tényleg nincs UK verzió.
-
vadorzó
tag
Ozone Strike-ról tudja valaki, hogy milyen gyártmány?
You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
7
addikt
válasz bencze #11726 üzenetére
Új kiosztáshoz kell nagy elhatározás. Ha már évek óta használsz egy kiosztást, akkor nem igazán problematikus leszokni arról, hogy a billentyűzetet nézed; egyszerűen csak bízni kell a motorikus memóriádban és a fejedben, mert lényegében ezek felelősek a vakon gépelésért.
-
bencze
senior tag
Nagy elhatározás kell. Én végigcsináltam a typigweb kezdő és haladó (vagy mi az a közepes) szintjét kb 2 hét alatt, egész jó oldal. De amikor írok haladni szeretnék nem szöszmötölni, nem mérem mennyit írok billentyűzetet nézve de nem 20-25 wpm-et az biztos. Egyszer talán sikerül tényleg elhatároznom magam. A baj ott is van, hogy sokszor kis dolgokat írok mint most, és nem vagyok író vagy tudomisén, ha az lennék 1 hét alatt egész elfogadhatóra meg lehetne szokni napi 5-10 óra írással
(#11720) birno
Az a baj ezekkel a cuccokkal, hogy ha az olcsó kategóriához hasonlítod, tényleg nem tud 10x - 20x annyit. És lehet benne olyasmi ami végül nem tetszik vagy zavaró. Plusz ha valaki ISO billentyűzetet használt világéletében annak az ANSI nehéz lehet. Én Romániában nőttem fel és ott annakidején az egyetemen is US kiosztású billentyűzetek voltak, egy része ANSI, sőt egy része még az ún. J enteres de lényeg, hogy nem az európai stílusú. Sok időbe telt amire megtanultam itt magyar billentyűzeten írni. Most kicsit zavaró volt visszaállni de azért csak előnyben vagyok különösebben nem érdekel, amit kell megtalálok. Az í/0 dolog zavar főleg, hogy nincs numpad, mert nekem az í a ` helyén van (ahová a 0 kerül a magyaron). Az is egy beidegződés, mert ANSI-n nincs í és Magyarországon az első években Ansit kerestem és azon tanultam magyarul írni.
Szóval bonyolult ez az egész..[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
proci985
MODERÁTOR
erre csak annyit mondok: "steep learning curve".
vakon gépelés nekem is kb így indult, addigra tizenvalahány év alatt berögzült mi hol van.
nekem ilyen váltásos sztorim csak az volt, amikor két párhuzamos prog kurzus közepén megadta magát az előző előtti billem, a kb 25-30 oldalnyi dokumentáció beadása előtt. az egyetlen bill amit találtam a városban és normálisnak tűnt délután kettőkör egy natural ergonomic 4000 volt (trustot meg ilyen szörnyűségeket nem akartam). az első órák eléggé szívósak voltak, aztán a második nap környékére már kb elfogadható volt vele a tempóm (olyan két héten belül meg már érzésre nem voltam lassabb).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
7
addikt
Onnantol kezdve, hogy mar ismered a billentyuzetet, a vakon gepeles leginkabb fejben dol el. En is evekig neztem a billentyuzetet gepeles kozben, holott beteve tudtam a billentyuk elhelyezkedeset egy ido utan, mi tobb, a kezemben is benne volt a mozdulat, mert lenyegeben tizujjasan gepeltem, csak nem vakon. Akkor jott a szikra, hogy ha mar a fejemben es a kezemben is ott van a teljes kiosztas, akkor miert nezem en azt egyaltalan?
Igy hataroztam el, hogy akkor mar csak a monitort nezem, es meglepetesemre kulonosebb nehezseg nelkul sikerult is betartanom. Persze voltak kezdeti elgepelesek, de ezek inkabb rossz berogzodeseknek vagy satnya tanulasnak voltak betudhatok, az pedig par ora, nap, esetleg het alatt kikuszobolheto.De mondok jobbat is:
Egyetemista koromban elhataroztam, hogy a magyar kiosztasrol atvaltok dvorakra. Az elso honapban kegyetlenul szenvedtem, fel kellett matricaznom a billentyuzetemet is, hatterkepnek is beallitottam a kiosztast, hogy rogzuljon valamennyire, de kitartottam, es nem voltam hajlando mast hasznalni. Masodik honapban mar egyre kevesebb volt az elgepelesem, es szep fokozatosan szedegettem le a billentyuzetemrol is a matricakat azokrol a reszekrol, amiket mar relative nagy biztonsaggal ismertem. Harmadik honapban mar vakon irtam, csak lassan. Negyedik honapra elertem azt a szintet, amit magyar kiosztassal. Otodik honapra elertem a mostani sebessegemnek a 90%-at. Ez volt egynehany eve. Most 100 wpm korul produkalok.Lenyegeben harom-negy honap alatt nullarol indulva elsajatitottam egy olyan kiosztast, amin csak az "1-9", illetve az "m" es "a" billentyuk egyeznek a magyar kiosztassal, es megtanultam rajta vakon irni. Ezek utan nehez elfogadni azt, hogy neked egyszeruen nem megy, mikozben a kompromisszumokat elfogadokat lustasaggal vadolod.
-
Peddy789
őstag
amugy összesen milyen opciók vanak világítós magyar normális billekre? Tesoro durandan, Roccat isku fx, tud még valaki valamit?
-
addikt
válasz Tenken #11718 üzenetére
A leragasztás meg az én szememben, ilyen értékű s állitólagosan amúgy is különösen ajánlott világitós billre vágyóknak cimű termék esetén, egyszerűen full cigány munka, már elnézést a kifejezésért, számomra még mindig érthetetlen, hogy a hülyére programozható világitás profilok mellett ilyen dolgokra hogy nem figyeltek oda.
S ugye nem az US layout volt az egyetlen s elsődleges problémám, ha visszanézed a listát amit irtam.Na de elég volt a trollkodásból, amúgy most egyre inkább arra vágyom, hogy kipróbálhassak egy red switches billt, iszonyat kiváncsi lennék rá milyen, meg nagyban befolyásolná a döntésemet is.
[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
Te verziódban is van igazság, de szerintem a különbséget az teszi, hogy milyen volumenü dologról van szó. Ha világos egy led és zavar, akkor leragasztom, de nem eladom az egész bill.-t, de ugyanígy megtanulható az í+Í használata is US-en vagy a vékony enter megszokása. Viszont, ha pl zavarna a kék kapcsolók kattanása, azért már kicserélném inkább az egészet, nem stresszelném magam, hogy majd hátha nem zavar egy idő után.
Szóval persze, álljon ki az ember magáért, de aki nem képes megszokni egy US layout-ot és inkább cserél miatta az nekem egyértelműen a lusta kategória, nem magáért kiálló."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Peddy789
őstag
válasz #59070464 #11715 üzenetére
remélem egyszer majd gyárt valaki valami értelmeset, őszintén én azt nem értem hogy miért nem használja ki valaki a piaci igényt, egy rakat ember irogat ide hetente hogy 10 körül venne játékos ledes billt, de egyszerűen nincs ilyen, az a gigabyte volt de ottmeg zavró lehet az egyenletlen világítás meg valaki írta hogy szériahibás is azóta :/
-
törölt tag
válasz Peddy789 #11706 üzenetére
Én is így látom. Szabadulnék az Apple keyboard-tól. Linux alatt össze-vissza vannak a gombok (hiába állítom a layout-t és minden distro-ra igaz). "0" helyett "í", F1, F2, F3, etc. gombokra sem reagál se a Chrome, se a Firefox. De még a cmd paranccsal sem. Ha megcsinálom neki a billentyű cserét: "0"-t "í"-re, akkor login-nál még mindig fel van cserélve. De bejelentkezve már jó. Eddig még oké volt, hogy a cmd (Windows gomb) nem a ctrl és alt között van, de hogy ennyi gond van, összességében kezd egyre kényelmetlenebb lenni (pedig semmi baja). Visszakanyarodva már az sem érdekelne, hogy angol, de legalább UK legyen. Ez az X4 nagyon tetszik. S1, S2... gomboktól félek csak, hogy nem-e fogok mellényúlni, illetve a recés csuklótámasz nem tudom mennyire kezdi ki a kezem, mennyire kellemetlen, ha egy hosszabb gondolkodás alkalmával vagy két pálya betöltés között könyökölök rajta. Idekapcsolódik ez a lapos vs dupla enter kérdés is. Világ életemben dupla enteres keyboard-t használtam, fogalmam nincs hogy át tudnék-e szokni. Jó lenne nem átszokni valami standard-től eltérőre, mert ha munkahelyen vagy akárhol máshol teljesen más leosztású keyboard van az okozhat fejtőrést. Visszatérve X4-re: Amazonon úgy látom, hogy lenne UK-s verzió, de 33 a fontos árra ha jól látom még 25 font a szállítás. Hát ennyit már nem adok érte, mert árban küszöbön vannak a mechanikus társaik. Ezeknek viszont a hangja lehet hátrány. Fogalmam sincs merre mozduljak. Nem kellene sokat hozzátenni egy Steelseries 6Gv2-hez. Bár az nem világít és nincs csuklótámasz sem (erre talán lenne válasza a Razer-nek). Mindezek ellenére ez a Steelseries 6Gv2 kegyetlenül vonz, de ennyit most nem szánok rá. Nem kell feltétlen világítós keyboard, de lehet hogy alkalomadtán hasznát venném. Lehet nem veszek semmit, annyira nem éget. 7G-t hagyjuk, az már számomra nem emberi áron van és úgy h ki sem próbáltam nem adok ki érte ennyi pénzt (vidéken lakom). No meg annyiért már lehet inkább egy Das-t vennék.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz jookomak #11713 üzenetére
Tudom, hogy vannak, azért irtam, hogy már próbáltam, de az egy dolog, hogy azokon végig lehet menni hamar, ténylegesen vakon gépelni marha nehéz szerintem, ahhoz rengeteg gyakorlás kell, hogy gyorsabban és kevesebb hibával csinálja az ember mintha nézné, legalábbis annak ellenér, hogy nézem szerintem viszonylag jó sebességgel tudok irni.
-
-
addikt
válasz Tenken #11681 üzenetére
Dehát a tökéletesre kell törekedni!!!
Nekem ha valaki azt mondja, hogy meg kell szokni, meg alkalmazkodni kell, általában inkább azt jelenti, hogy nem elég kitartó ahhoz, hogy megoldjon egy problémát, véghez vigyen valamit, ezért inkább bemagyarázza magának, hogy neki kell változtatni. Persze ez se mindig igaz, de szerintem azért többször van ez, mint a Te verziód.bencze: Az a baj, hogy ez nem olyan kategóriájú cucc, amire rákeres egy tudatlan a neten, meglátja, hogy húúú, 3000-rel olcsóbb, oszt már veszi is meg, sajna ebben igazatok van, Ti ki akarjátok zsigerelni inkább a szerencsétlenül jártakat, mint pl. engem, tuti csak azért jöttél ezzel a dumával, hogy levigyem az árát, aztán álnéven lecsapsz rá.
jookomak: Ha engem megtanitasz vakon irni pár óra alatt akkor meghivlak egy láda sörre.
Próbáltam már máskor, de nem olyan könnyű az, főleg ha több különböző billen gépel az ember minden nap, meg más más layoutokat kell használnia.
Te ha tudsz egy tuti módszert, ami szerinted képes erre, akkor ne tartsd magadban, lehet csak rosszal próbálkoztam. -
proci985
MODERÁTOR
válasz kristof123 #11709 üzenetére
altGR + i
Peddy789: van egyébként halk mechanikus is, egyy barna gyárilag o-ringekkel szerelt giga, ami még világít is. egyébként mechanikusokat nem kell töig lenyomni, mert nem legalul van a beviteli pont. szóval a pirosokon, de lieginkább a barnákon lehet nagyon finoman is írni, ha nem nyomod tövig a billeket. tövig lenyomni őket meg ugye idő, szóval ezen lehet gépelési tempót javítani.
a monitorok egyébként drágábbak, szóval evidens, hogy inkább azoka nézem közben. ha meg tényleg nagyon blingest akarsz, akkor ledes helyett ergonómikusat vegyél, azzal átlagember tényleg nem tud nagyon mit kezdeni.
birno: van egy régi program, a typing of the dead, az tökéletes játszva gépelni tanulni (van tutorialja is mozdulatokat tanítani/gyakoroltatni). tényleg nem pár óra, de szerintem hosszú távon eléggé megéri. a többféle layout 10ujjal gépelve egyébként annyira nem zavaró, én egy időben felváltva használtam egy 10"os EEE, egy ergonómikus és egy hagyományos billt, és annyira azért nem volt veszélyes a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Peddy789
őstag
válasz jookomak #11707 üzenetére
én a világításra gondoltam igen, legyek megkövezve de én azért vennék billentyűzetet hogy jól nézzen ki valami szép világítással, csak azért hogy most 20król gépeljek és rá se nézzek.. nekem nemér annyit az érzet, meg hogy full hangos is legyen ráadásul :/ de teljesen megértem hogy valakinek meg pont ellekezőleg van ezzel
-
jookomak
őstag
válasz Peddy789 #11706 üzenetére
Tesoro-ból pont piros nincs (már ha gombra gondolsz, és nem világításra)
Azt javaslom tanulj meg vakon gépelni, és máris nem kell világítás a bill-re. Néhány óra alatt simán meg lehet, utána már csak gyakorolni kell. Később is jól fog jönni, suliban, munkahelyen is. Én is néztem néhány kollegát, a mostani, és az előző munkahelyen, és brutál, hogy némelyik keresi a billentyűt. Volt, aki úgy ütött nagy karaktert, hogy capslock be, betű, caps ki.[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
válasz #59070464 #11702 üzenetére
szánalom az egész, nemlehet egy ki*****tt normális billentyűzetet venni ami MAGYAR kiosztásu, demég UK-t is nehéz, hozátéve hogy 20ezer körüli tételekről van szó, ami határozottan nem az olcsószar kategoria, ez a tesor duran vagy mi legalább magyar de piros , ami kék is az meg a roccat isku ami eszméletlenül túlvan árazva a 30ezrével , siralom ez az egész ágazat, bocs a sok cryért de eléggé kivagyok rajta,
én tegnap amúgy razer deathstalkert kerestem, de abbólis mindenhol csak us van, ukt rendelni hivatalos oldalról meg megintcsak 30 , akkor már inka túlárazott magyar roccat, tehát kicsit úgyérzem van a 2-5ezres kategoria, aztán elvileg a 10ezres dehát gyak nincs sok értelme, és utána jön a 30ezres kategoria..... -
bencze
senior tag
válasz kristof123 #11704 üzenetére
Jó kérdés én 1x kipróbáltam és nem ment winamp alatt, igaz nem sokat használom szóval nem foglalkoztam vele. Az én médialejátszóm (Ario) valszeg még kisebb eséllyel vinné.
Amúgy gratulálok a QFR-hez, jó eséllyel szeretni fogod, nekem tetszik, igaz kék nem piros.
-
nyunyu
félisten
válasz kristof123 #11699 üzenetére
WinAmp frissites? XP alatt frankon mukodo 2.9x nem kezelte a media gombokat 7 alatt.
Masik: ha ujrahuztad a Wint, akkor a WinAmp legyen beallitva alapertelmezett medialejatszonak.Ha eppen nem zajong semmi, es megnyomod valamelyik media gombot, akkor az alapertelmezett lejatszot inditja el a Win.
Egyebkent a mar futo medialejatszo kapja el a gombokat.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
törölt tag
Létezett Mo-n UK-s kiosztású Microsoft Sidewinder X4?
- A bestmarkt.hu-t felhívva van külső raktáron, de csak annyit tudtak mondani, hogy angol. A képen a US látható, de erre nem alapozok. Nem tudják, hogy US vagy UK.
- A4Team-nek is van, de ott egyértelmű, hogy US-t árulnak (zavar a kis enter és hiányozhat a hosszú "í" is). -
WolfheartGR
őstag
válasz kristof123 #11699 üzenetére
Vallod? Ez nem vallási kérdés. Szerintem csak nem érted a dolgot. Egerek esetén sem a reakcióidődet csökkenti. Hanem a sűrűbb adatlekérdezés számít.
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...