Tesztpadon a Rapoo ultraslim profilú klaviatúrája, az E9700M

A vezetékmentes eszköz 96 százalékos dizájnt kapott, és az alsó burkolati eleme fémből készült.

Rapoo E9700M billentyűzet

Az utóbbi pár évben óriási fejlődésnek indult a billentyűzetek szegmense, és ebben szerepet játszott a világméretű koronavírus járvány tetőzése is, hiszen sokan nem tudtak mit kezdeni a semmiből jött szabadidővel, így mélyebbre merültek hobbijaikban vagy épp új dolgokkal ismerkedtek meg. Ez a nagy fellendülés leginkább a mechanikus klaviatúrák terén volt tapasztalható, aminek eredményeként rendesen megnövekedett a választék, és a különböző formátumok népszerűsödésével egyre többek szembesülhettek a bőség zavarával.

Hirdetés

De mi a helyzet azokkal, akik nem ilyesmire vágynak, hanem inkább egy vékony, elegáns, helytakarékos, vezeték nélküli modellt keresnek, amit a PC-vel, okostévével, tablettel vagy más eszközeikkel is használhatnak, és lehetőleg magyar kiosztású? Ez a termékkategória már nem mondható annyira népesnek, és pontosan ezért láttuk szívesen a Rapoo E9700M névre keresztelt, 96 százalékos kivitelű modellt, ami 20-22 000 forint körüli áron kapható.


[+]

A szóban forgó típus kissé spártai dobozát felbontva mindössze egy nano vevőegységet, egy 1,1 méter hosszú, gumírozott USB Type-C/Type-A kábelt, egy (összehajtott) információs papírlapot és egy jótállási jegyet találhatunk a kartonban magán a porvédő zacskóba bújtatott apparátuson kívül.


[+]

A 362 mm széles, 115 mm mély, illetve 13 mm magas, fix dőlésszögű billentyűzet 100 gombos, tehát minden rajta van hat dedikált kurzorpozicionálótól eltekintve, és 445 grammot nyom a mérlegen. A műanyag fedőlapos megoldás készülékházának alsó része eloxált alumíniumból készült, és ABS kupakjainak középső szekcióját enyhén bemélyesztették kör alakban a jobb gépelési komfort érdekében. A vékony kivitelből adódóan ultraalacsony profilú, ollós (chiclet) gombokkal ellátott periféria leginkább a notebook klaviatúrákra emlékeztet

[+]

A médiavezérlőket és egyéb bónusz funkciókat a jól megszokott módszerrel, azaz az Fn + [gomb] kombinációkkal érhetjük el, viszont a jobb felső sarokban egy különálló kalkulátorgombnak is szorítottak helyet a tervezők. Tesztünk tárgyához nincs külön meghajtóprogram, de erre igazából nincs is szükség, mert működése plug and play, makrózás pedig ezúttal nem szerepel a lehetőségek közt., hiszen nem egy gamer eszközről van szó.


[+]

Az alján öt csúszásgátló gumitappanccsal megspékelt konstrukció 10 méteres sugarú körön belül 2,4 GHz-es rádió és háromeszközös Bluetooth 5.0/3.0 technológia segítségével kommunikálhat a célgéppel, a működéshez szükséges energiát pedig beépített lítiumion akkumulátorból nyeri.


[+]

A polling rate sztenderd 125 Hz, míg a ki-/bekapcsolásért felelős, kétállású reteszkapcsoló a borítás felső peremén állomásozik az USB Type-C csatlakozó társaságában. A hardver feketében vagy fehérben vihetjük haza, de US ANSI kiosztással a ciánkék, a rózsaszín vagy és orgonalila is bekerül a színválasztékba.


[+]

Specifikációk
Rapoo E9700M
Méret (h x mé x ma) 362 x 115 x 13 mm
Formátum 96 százalékos
Dizájn ultraalacsony profilú chiclet
Gombok száma 100
Kapcsolók ollós
Vezeték nélküli kapcsolat 2,4 GHz RF
háromeszközös Bluetooth 5.0/4.0/3.0
Energiaellátás beépített Li-ion akkumulátor
USB frissítési ráta 125 Hz
Extrák Extra funkciók elérése: Fn + [gomb], dedikált kalkulátorgomb, eloxált alumínium készülékház, plug and play működés
Tömeg 450 gramm
Szoftver nincs
Gyártó honlapja www.rapoo-eu.com
Termék honlapja Rapoo E9700M
Garancia 2 év
Ár kb. 20 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Rapoo

Előzmények

Hirdetés