Hirdetés
- Fujifilm X
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
Igen, emiatt is jó lenne egy EU-s vendor.
Igen, ilyesmire gondoltam. A Neo60/65Cu-hoz adnak majd elvileg platefork-ot, aminek a rövid vége ilyen kulcs. Addig is keresek valamit itthon, ami megfelel erre a célra.
Meg ahogy nézem, muszáj lesz lekerekíteni egy-két Plate-em sarkait is.Csomagok
Ma megjött a SMRT, végre lett DCS-es split-space-em 3-1-3 és 2.25-1.25-2.75 osztásokhoz, meg egy készletem 40-es modokkal, ha esetleg egyszer kellene.
Így elsőre az alfák színe passzol a Soware-hez is, ami megoldana egy régi problémát.M.
-
Mephike
őstag
válasz
Synthwave #104195 üzenetére
Értem amit mondasz, de Te egy szeletét hasonlítod össze a itt most a dolgoknak egy másik szelettel.
Aki HE billentyűzetet vesz, annak én továbbra sem tudom fenntartások nélkül a Boog75 és Zoom 75 billentyűzeteket ajánlani, főleg ha a szerelhetőség is a cél, márpedig Te is megjelölted azt és szerintem is fontos.
De részemről ez a téma lefutott, többet nem szándékozom ezt leírni, mert kb. falra hányt borsó. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
4nick8 #104193 üzenetére
Ettől még nem lesz valaminek jó ára. Egyébként a BOOG már 200 dollár, nem 230.
Kérdés, hogy mi a fontosabb? A jóval minőségibb hardver + szerelhetőség vagy a tizedmilliméterek és ezredmásodpercek? Elég komoly szinten lőttem, és számomra tuti, hogy az előbbi. Főleg, hogy az ember a gépével nem 24/7 csak játszik.
Amúgy nem tűnik rossznak a Lamzu sem, de ennyiért inkább nem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Beraktam az egyik spacebar alá egy RAW Zerót.
Eh, ez nagyon lomha. Olyan mintha masszívan túl lenne kenve a stab. Not a fan.
Ebbe kb. 14 mm/45 gf-es Geon rugó kéne, hogy vállalható legyen, de a szétszedés/összerakás lehet, hogy nem tenne neki jót a nagyon alacsony toleranciák miatt.
A hangja nem rossz. -
4nick8
őstag
válasz
Synthwave #104186 üzenetére
Lamzu vs Meletrix
Más a célközönsèg -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
CriticalHit #104191 üzenetére
Leginkább azért, mert full CNC-zett, eloxált, majd homokfúvott 6063 alumíniumház, ami nyolc torx csavar kicsavarásával bármiféle nehézség nélkül szétszedhetó, ergo könnyedén átépíthető, és nincs szüksége 56 csillapítórétegre, hogy korrekt akusztikája legyen. Nagyon nem ugyanolyan, mint a műanyag. Jóval komolyabb.
A csuklód kényelméhez egy csuklótámasz kell.
-
CriticalHit
addikt
-
Molydeus
őstag
válasz
micafighter #104168 üzenetére
Nem rossz a Leggera, de lehet, hogy érdemes lenne kivárni, hátha megjelenik a DKC-nél. Ha már minden más Venom alkatrész is kapható náluk úgyis, hátha elhoznák a házat is.
Viszont már eldőlt időközben a kérdés, mert véletlenül ráakadtam a WS-nél a náluk megmaradt Bakeneko-kra féláron. Múlt héten érkezett meg, most már csak időt kell találnom rá, hogy foglalkozzak is vele meg a bele szánt belsőkkel.
A lustaságomAz időhiány miatt eleve 2 lépcsőben tervezem a költözéseket.
Első körben egy Waffling60revD+FR4 páros kerül a macskába a Tofu60 Redux-ból. Ez a tesztpadom, ebben koptatom az MX Black-eket, most úgyis esedékes egy csere az MX1A-król az 2A-kra. Illetve megépítem a gyári PCB+FR4 Plate-et is, hogy legyen mivel kitalálni a számomra legjobb nem split-Space-es kiosztást, amig megjönnek a Neo-k, amikben nem lesz ilyen.
Hosszabb távon a két Navi60 top mount belsőben PCB csere lesz hot swap-ról forrasztottra (főleg ezekhez kellett az align plate), az onnan kieső PCB-k (egy Waffling60 revE és egy BIOI F60, de ez lehet, hogy a gummy o-ring-gel már túl sok lenne) mennek a Bakeneko csere belsőkhöz. Ezekhez majd még Plate-et is tervezek vágatni.Ha már gummy o-ring mount. Nincs ezekhez valami praktikus eszköz, amivel könnyebben ki lehet emelni az aktuális belsőt? Olyasmire gondolok, hogy valami kulcs szerű izét benyomni akár az acoustic cut-okba akár a tray mount csavarhelyekbe (már amenyiken van ilyesmi), elfordítva beakasztani a Plate alá és úgy kihúzni?
Próbaképpen beraktam egy Waffling+CF belsőt. De alig tudtam kiszedni, végül az mentett meg, hogy ne kelljen valami olyasmivel próbálkozni, ami felsértheti a bevonatot, hogy a Space-eken még nem DCS kupakok voltak, hanem alis PBT-k, amik jobban ragaszkodtak a stabokhoz és a switch-ekhez, mint az o-ring a ház belső falához...
M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
CriticalHit #104188 üzenetére
Amúgy akkor már a V1 Max helyett inkább ezt venném, főleg, mivel neked a wireless sem létkérdés. Amíg még kapható ennyiért.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
CriticalHit #104183 üzenetére
Nem tudom, hogy a K11 Maxnek mi köze van hozzá. Arra gondoltam, hogy nem sokkal több a K2 Max, mint a K2, de egy jóval korrektebb konstrukció, QMK firmware-rel jön és van 2,4 GHz-es rádiója is. Ergo nincs értelme K2-t venni, hacsak nem nagyon kedvezményes az ára.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
dqdb
nagyúr
válasz
CriticalHit #104183 üzenetére
A K/V variánsok közül a V Max sorozatból akarsz vásárolni, akkor is, ha nem kell wireless, a jobb belső felépítés miatt, maximum kábelről használod.
Szóval K2 Max helyett a V1 Maxot célozd meg.
-
dqdb
nagyúr
válasz
totron #104161 üzenetére
Azt, amt meg tudsz venni. Választék nincsen, válogatni nem nagyon lehet. Van a Logitech K400 Plus, van pár a Rapoo, akad pár random tévéhez való mini billentyűzet az AliExpressen, ezek billentyűzetként nem túl jók, valamint van a Cherry G80-11900 viccesen apró touchpaddel, ez billentyűzetként jó, de touchpadként hasal el, és körülbelül ennyi.
-
CriticalHit
addikt
válasz
FireKeeper #104173 üzenetére
Máris előrelépés, hiszen kiderült, hogy számomra teljesen lényegtelen a Hall Effect kapcsoló hiszen csak hobbi játékos vagyok.
Synthwave
Erre gondolsz amikor "amit a K2 Max teljesen okafogyottá tett"? [link]
A V és a K sorozat között mi a különbség? -
dqdb
nagyúr
válasz
4nick8 #104179 üzenetére
Műanyag alsó ház, mocsok magas, plate mount stabilizátorok (az egyik a videóban, amit megnéztem, a space a Corsair szintet hozta, azaz zörgött, a másikban a space rendben volt, de a Backspace zörgött, szóval a stabilizátor QC meh), a belső felépítéséről egy szót sem ejtenek, szóval feltételezhető a tray mount, és mindez 189 dollár. Értem, hogy a Lamzu egérben nagyon jó és neked csak a pozitívumot kell a márkáról tolni, de ez akkor is csak egy túlárazott és nem túl jó billentyűzet.
-
Valkűr
addikt
Ezt nem is tudtam h van, milyen lehet?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave #104171 üzenetére
Nem teszteltem még őket a kenés nélküli stabilizátorokkal, de a Gateron Melodic a double side-rail-el és a Zeal Clickiez a Gateron CAP oszlop+alsóházzal a stabilabb kapcsolók közül valóak, bár azért a szoros házú Geon Raw Zero és a görgőcsapágyas WS Pearl más más szint. Van itthon mindkettőből, majd tesztelem ezeket is.
Szétnéztem most Wuque és Geon oldalán is, nem láttam sajnos egyikből sem clicky vagy taktilis verziót, de hátha lesz majd idővel. Nem tudom egyébként ki gyártja ezeket a kapcsolókat, lehet gyártanak még ezekhez hasonlókat másnak is - Geon a RAW Zero-t megrendelésre gyártatja és saját brand alatt árulja, a WS se hiszem, hogy maga gyártaná a kapcsolót.
-
Mephike
őstag
válasz
CriticalHit #104169 üzenetére
Határozottam megfontolandó, mialatt képzem magam és gyűjtöm az infót a megalapozott döntéshozatalhoz.
Jól teszed, ne kapkodj. Eléggé gyakori hiba, hogy elhamarkodja az ember a döntést. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
a HE hall effekt switchekkel jön, a sima mechanikussal. a hall effekt jobb gamingra a rapid trigger funkció miatt - bár csak bizonyos játékokban, és azért nem ettől leszel top player. mechankiusba sokkal több féle switch opció van.
-
Ispy
nagyúr
válasz
micafighter #104159 üzenetére
Én most nem fogom nagyon varálni a dolgokat, mert nincsenek extra drótjaim. Találtam itthon szerintem sw knight v2 stabokat a maradékos zsacsiban, hozzávágtam pár maradék drótot, mindenféle kenés nélkül is szerintem elég jó lett, az egyik stab a shift alatt zörög, szóval majd szétszedem és kap pici 205g0-át. A durock meg megy majd a tofuba, ott csak 2u és 3u lesz, de mind durock wire-el.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
micafighter #104159 üzenetére
Rawhoz hasonló stabilitású clicky-t gondolom, még véletlenül sem ismersz, ugye?
Mert öröm volna nem kencéskedni stabokkal, de a lineáris kapcsoló nem megoldás mindenhová.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Csak az egyik K2 HE, a másik egy sima K2. Az előbbi egy új analóg cucc, az utóbbi meg egy kifutott low profile konstrukció, amit a K2 Max teljesen okafogyottá tett.
Értsd csodálom, hogy a linkeltek között csak 20 000 forint diffi van.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
CriticalHit #104128 üzenetére
Valamivel tölteni kell.
Cikk, ha kicsit jobban képben akarsz lenni a témával.
-
HThomas
őstag
Megnéztem és az USB Powershare ki van kapcsolva, és egyébként sem a powered portba volt dugva a bill. Rákérdeztem, elvileg hibernálásból felélesztve jött elő a probléma. Átdugom egy másik portba, meglátjuk. Ha újra, vagy esetleg gyakrabban előjön, akkor majd körbenézek a Discordon.
-
Valkűr
addikt
válasz
CriticalHit #104163 üzenetére
Én ma már nem vennék mást csak mechanikust…Ott azer akad ebben az árszegmensben jó néhány amikkel jobban jársz..
Razer , Logi és régi nagy, ma már nagynak hitt neveket hamar felejtsd el… Egy vagyont fizetsz a semmièrt
-
CriticalHit
addikt
válasz
Valkűr #104144 üzenetére
Bár nem sürgős de előbb vagy utóbb kell választanom. Köszi az ajánlást.
dqdb
Köszi. Ajánlásodra kihúztam a jelöltek közül a Logitech K650-t. A mechanikus játékra is jobb, mint a membrános? A fejemben a mechanikus, mint irodai gépelő billentyűzet van meg. Ebben a témában (sem) abszolút nem vagyok képben.
"az Apex 3 árából már rendes billentyűzetet is akad" Ezt azt jelenti hogy az Apex3 nincs a "rendes" ajánlott billentyűzetek között? Tudsz ajánlani típust?
Bár mechanikus de vezetékes és számomra szimpatikus: [link] vagy de itt már nem vagyok biztos abban, hogy vezetékkel is használható: [link] -
Valkűr
addikt
Ennek azért elég jó az ára most, aki HE Ben gondolkodik.
-
totron
addikt
Wireless + touchpaddal rendelkezők közül mit ajánlotok? Kérem a high-end és a használhatatlan között elterülő intervallumnak is legyen felbontása.
-
micafighter
nagyúr
2U-ra talán a legjobb megoldás szerintem a Durock v3 stabilizátor, C3 vagy Geon dróttal. Sajnos 3U-s C3 vagy Geon drót nincs, 7U-nál meg már a kapcsolótól való távolság miatt a kapcsoló nem tartotta annyira stabilan a stabilizátort így volt némi ticking, ahogy a műanyag slider nekiütődik a műanyag háznak. 7U Geon dróttal nem járt simán ahogy írtam, szerintem a drót hajlításának íve miatt, 7U-s C3 dróttal ilyen gond nem volt. 6U felett nagyon fontos a tolerancia, ebből a szempontból a TX AP és a Staebies a legjobb, ott a legkisebb a holtjáték, viszont a stabilizátoroknál a holtjátékra a kupak kompatibilitás miatt van szükség, úgyhogy ezek nem biztos, hogy minden kupakszettel akadás nélkül fognak járni, mert két gyártó között lehet minimális eltérés 7U space és 7U space között is. Pl Staebies az kifejezetten GMK kupakhoz lett tervezve. Én most XMI space-el teszteltem őket, azzal tökéletes volt a Staebies és a TX AP is a Geon Raw Zero mellett (Staebies saját dróttal, TX az Durock dróttal).
Másik megoldás a split space, ott a kisebb kupak miatt a stabilizátor jóval közelebb lesz a kapcsolóhoz, így ott a tickingel nem lesz szerintem gond, több féle stabilizátor is jó lehet. Durock v3 egy 3U-s Durock dróttal pl nem tudom jó lesz-e mondjuk, mert a Durock drót picit vékonyabb, mint a C3 vagy a Geon drót. Majd a Durock v3 + 3U-s Durock drótot pár nap múlva tesztelem ha lesz egy kis időm összerakni az új nyákot. De van ugye olyan split space is ami 2U-s drótokat használ, ott megint a Durock v3 Geon vagy C3 dróttal biztos jó lesz a Geon Raw Zero kapcsoló mellett.
Kíváncsi vagyok a drót egyenesítgetésére mennyire van szükség, azt mindig meg szoktam nézni/csinálni, de lehet 2U-nál azzal se kell foglalkozni a Geon Raw Zero stabilitása miatt.
#stabs
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #104151 üzenetére
HE-t az ember az olyan HE feature-ökért vesz, mint rapid trigger, konfigurálható érzékelési pont, SOCD és társai, amihez kötelező a PC oldali szoftver, mert beállítást igényelnek.
Ha tré a PC oldali szoftver, akkor éppen a HE dolgokat nem tudja/tudja jól konfigurálni, ha tré a firmware-ben például az automatikus kalibráció, akkor az akár a gépelést is problémássá tudja tenni.
Például a BOOG75 tulajdonosok sokáig háborogtak a Meletrixnél, mert az eredetileg nem túl jól sikerült és feature-hiányos szoftvert sokáig nem frissítették, így hiába volt ott a vas, ha nem tudta azt, amit a konkurencia, mert nem volt mögötte a szoftver ehhez.
-
Valkűr
addikt
Erős a késztetés de két billencs között megy a vacilla már 2 hónapja … Neo Ergo vagy Boog75 … Árban kb ugyan ott lennék ha a postát is számolom. Egyik se mai vitéz, de talán jöhetnek újabb HE termékek amik jobbak lehetnek mint a Boog, a NEO Meg nem tudom mit tudna pluszt hozni a formától eltekintve
-
dqdb
nagyúr
válasz
4nick8 #104150 üzenetére
Igen, ollós. De az elöregedésre hajlamos szilikondarab azokban is jelen van, bár ollósban az tipikiusan jobb minőségű
ViZion: a legtöbb mechanikus 6KRO legalább, mert az antighosting elkerülésére muszáj diódázni a mátrixban, aminek mellékhatása a sok KRO. Régebben/spórolósra véve előfordult akár 1KRO mechanikus is, de manapság már nem költség azt az SMD diódát feldobni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
CriticalHit #104142 üzenetére
~20 éve nincsen olyan, hogy jó minőségű membrános billentyűzet. Olyan van, hogy olcsó és olyan van, hogy túlárazott.
HE QUIC BROWN OX UMP OVER HE Y OG
↑
ez itt a Keychron B6 Pro elbukása a szokásos 6KRO teszten (mindkét Shiftet lenyomva tartva azt kell begépelni, hogy THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG ← ezt egy NKRO mechanikus billentyűzeten a leírt módon gépeltem be), ettől még lehet, hogy a WASD környékén játékra optimalizált a mátrixa, de esélyesebb, hogy nem, mert ez egy irodai billentyűzet (sosem próbáltam meg játszani rajta és sosem fogok, de ha mondasz kombinációkat, akkor megnézem, hogy azokat tudja-e kezelni).A K650 is irodai billentyűzet, ráadásul csak BT, ami egyet jelent a legfeljebb 125 Hz-es polling rate-tel, a másik kettő talán, bár az Apex 3 árából már rendes billentyűzetet is akad a Hardveraprón.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #104136 üzenetére
HE-nél a szoftveres támogatás minősége kritikus, ami a nagyon olcsó billentyűzeteknél kétséges sokszor. Nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem, értelmes review-kat kell nézni hozzáértőktől, mert nem rémlik, hogy itt bárki is próbálta volna.
-
Valkűr
addikt
válasz
CriticalHit #104142 üzenetére
KEYCHRON B1 ha választani kell
-
CriticalHit
addikt
Mi a véleményetek a leszűkített találataimra membrános, játékcélú, jó minőségű vezetékes használatú célpontjaimról?
Keychron B1 Pro [link]
Logitech MX, Logitech K650 [link]
SteelSeries - Apex 3 [link]
Roccat Magma [link]Vezetékes módban szeretném használni de a csomag nem tartalmaz vezetéket bár némelyiknél jelzik, hogy vezetékes üzemmód is. Mi a megoldás?
-
Land
veterán
válasz
Valkűr #104138 üzenetére
Azért ajánlod inkább az Aulat, mert több éve létező cég és félő, hogy a többiek közül bármelyik hipp hopp eltűnhet? Illetve esetleg jobb a szoftvere (is)?
Apróról? Akko MonsGeek MG75S HE
-
Ispy
nagyúr
válasz
Valkűr #104118 üzenetére
A rúgó hossza kulcs, bár a smoothie 45g-os, de hosszú double stage rúgó van benne, míg egy 14mm-es 45g-os geonnal gyakorlatilag nem tudtam gépelni sem.
Egyébként ez a pom smoothie nagyon nem szereti a ki-be rakosgatást, meg a szétszedést, össze-vissza törnek le belőle apró darabkák.
-
Ispy
nagyúr
válasz
micafighter #104135 üzenetére
Most én is berendeltem egy adag durock v3-at, hogy mit tud.
-
Mr.Csizmás
titán
@mindenki alapon:
FUN60 HE vállalható? vagy ne javasoljam zöldsas kollegának? 40$+
Akko MonsGeek FUN60 Mechanical Keyboard Magnetic Switch 60% -
micafighter
nagyúr
Nem is tudtam, hogy Taeha is be van vonva ebbe a projektbe. Érdekes egyébként, hogy több tízezer dollárt és több száz órát a témába fektetve nekem nem rémlik Norbauer előadásában a kapcsoló fontosságának említése - bár nem mostanában láttam a videót. Pedig adja magát ugye, hogy a kupak stabilitása nem csak a stabilizátorból, hanem a kapcsolóból is jön.
Én részemről megtaláltam a tökéletes megoldást egy 50 centes kapcsolóval (Geon Raw Zero), a megfelelő stabilizátorokkal és drótokkal kombinálva nem igényel kenést - ez lett volna ugye Norbauer projektjének is a célja, hogy egy olyan stabilizátort csináljanak, ami kenés nélkül is tökéletes, így nem igényel időnként újra kenést, esetlegesen takarítást/karbantartást.
Már pár napja így használom a Bakenekot kenetlen stabilizátorokkal, majd a Frog mini-be is összerakok így egy nyákot.
Eddigi tapasztalatok alapján szerintem nem is nagyon fogok már stabilizátort kenni, nem lesz rá szükség - mondom ezt úgy, hogy nagyon kényes vagyok a stabilizált kupakok/kapcsolók hangjára/érzésére.
Norbauer stabilizátora annyival lesz jobb vélhetően, hogy valószínűleg nem fog igényelni szuperstabil kapcsolót, cserébe több száz dollárba fog kerülni, és/vagy több óra szerelést igényel majd a sokkal több alpró alkatrész miatt.
#stabs
-
Land
veterán
válasz
Valkűr #104130 üzenetére
Fekete az asztalom, ezért néztem feketét, illetve talán a kosz is kevésbé látszódik a feketén. Aztán lehet tévedek. Sajnos sima feketét nem csináltak belőle, csak a fehér színből.
A 2 switch közül mindenképp a God lenne a jobb/ajánlottabb?Mr.Csizmás: 30k Ft körülire gondoltam. Nekem a 10 ezer Ft-os membrános Spirit of Gamer után bármelyik űrtechnika lesz
-
Mr.Csizmás
titán
a max. árat nem írtad, csak sejtem az "olcsóbb" példákból, de drágábban:
Keychron K2 HE Wireless Magnetic Switch Custom Keyboard 140$
Lemokey P1 HE Wireless Magnetic Switch Custom Gaming Keyboard 170$főleg az utóbbinál van hype faktor, nem beszélve a 240$ nagytesójáról, parasztvakító 8/32K pollinggal az élen.
-
Valkűr
addikt
Az az egy nap honnan jött infó, nálam az aula világítással sem merült le egy hét alatt sem. Minden tri mód billencs használható kábelesen is azért tri mód… Ezek közül a Mchose lenne a kiválasztott nálam is. Ennyiért jó vétel, kérdés mi a cél, mik az elvárások. Van nekik rendes feliratozással is billencs. Mondjuk én a hangjától agyvérzést kapnék, elég zőrgős a videón 😂
-
Land
veterán
Üdv!
Végül itteni javaslatra 75%-os billentyűzet mellett tettem le a voksomat: 75 %, HE/Rapid Trigger, Ansi, angol, RGB
Van vezetékes és 3 módos is. Igazából nem tudom vezeték nélküli miért lenne jobb, mivel az RGB miatt 1 napot bír az aksijuk.3 típusra szűrtem le az "olcsóbb" kategóriából:
Mchose Jet 75: vezetékes, Kailth Magnetic God switch, fekete topografik szín (ezen mennyire láthatóak a betűk?), kb. alin most 25k Ft lenne->elég jó véleményeket láttam róla, friss cucc, Youtube: link, link
Ajazz AK820 Max HE: vezetékes, switchet nem tudom, szürke/citrom szín , kb 25 k Ft alin
A 3 módos (vezeték, BT, 2.4) kb. 30k Ft lenne, abban 4000 mAh aksi van és van rajta egy kicsi TFT kijelző (idő, dátum, aksi százalék) is. Youtube: link ,link
Yunzii RT75: vezetékes, Outemu switch, szürke, kb 31 k Ft Alin.
Youtube: link és linkSzerintetek? Láttok bármelyiknél olyan dolgot, ami miatt lőjem ki a listából?
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #104095 üzenetére
A V6 Maxnál a saját legfrissebb QMK gondolom a gyakorlatban nem kivitelezhető a Keychron fork miatt?
Nem tudom, QMK-képes Keychron hiányában ilyen mélységekben nem ástam bele magam abba, hogy mennyire térnek el a QMK master branchtől, milyen sűrű fésülik össze azzal.QMK karbantartótól hallottam, hogy a Keychron valózínűleg akkor sem tudná a wireless dolgait a saját fork helyett/mellett betolni a master branchbe, ha akarná, mert annyi helyen belenyúltak a forrásokba. Nekik pedig azt is kell nézni, hogy a maradék több száz billentyűzetnél ne törjön el semmi sem, és ne váljon a kód karbantarthatatlanná.
Én a Keychron Discordon néznék körül, és tenném fel a kérdést, hogy ilyen hibát tapasztaltok többen, van-e rá megoldás.
-
dqdb
nagyúr
-
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #104102 üzenetére
Engem most ez a Speed Bronze/Pink páros foglalkoztat a majdnem lineáris clicky koncepcióval. Viszont a fene tudja, hogy mennyire zavarna, hogy a speed stem miatt előbb van az actuáció, mint a kattanás. Normál esetben - nem ultra könnyű rugóval és lineárisnál - nem érdekelne, mert úgyis tövig ütöm, de éppen ez a click bar/leaf clicky vonal az, ahol kis odafigyeléssel el tudom kerülni a padlózást és nem tudom, hogy ebbe hogy szólna bele ez az "inkonzisztencia".
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #104118 üzenetére
Mindkét Smoothie-ban hosszú rugó van, ezért érzed nagyobb ellenállásúnak őket annak ellenére, hogy viszonylag könnyűek. A rugóerőt mindig érdemes a hosszal együtt vizsgálni. Egy 55gf 14mm-en kifejezetten könnyű, a klasszik "Red" 60gf/14mm is az és még 65gf sem nehéz, de a legtöbb usernél már éppen átbillen a "lehet rajta pihentetni az ujjad" tartományba. Viszont 55gf-t 22mm-en már egyáltalán nem érzed könnyűnek a kezdeti ellenállása miatt.
M.
-
Valkűr
addikt
A neoban Carbon plate van nincs szivacs, azt kivettem. Anélkül szerintem jobb a hangja. Eddig a Gateron Sea Salt volt a legjobb a Neoban. Amúgy a Gateronok nekem javarészt mindegyikben jol vizsgáztak, nyilván a végeredmény más es más, de mindent összevetve nekem eddig ezek tetszenek a legjobban. A pom es a Pc plate esetében is nagyon jók. A Smoothie ment az Aulába, jobb mint a WS jade, vagy Pom… Nyilván saját tapasztalat, másnál más lehet, nálam ök a legstabilabbak eddig mindent összevetve. Aztán lehet a HMX lepipálja
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
arnes #104107 üzenetére
Nem hekkeltem még, megvárom a Gateron Melodic-okat, aztán akkor lesz egy tripla átépítés (még a KTT Matcha is zacsiban van, az átgeonozott KiiBOOM Topazok meg még mindig a Ducky One 3 SF-ben, szóval háromból egyelőre kettő most clicky build, a harmadik meg a Bsunos taktilis).
-----------------------------------------------------------------------------
(#104106)Valkűr: "ez a hangkarakter inkább zajos mint kellemes hangzás"
Mert a Neódban kell megnézni, azokkal, amiket írtam.
Szénszálas plate jó lesz.
Azért ezek nagyon nem lebegőgombos Cherry MX Blue/átvilágított tejfölösdoboz történetek.
-
Valkűr
addikt
Hát egyre inkább azt látom a Gareron kapcsolok amik számomra kitöltik az űrt, szinte mind jó amit vettem, ellenben a sok másikkal amik épp csak futottak kategória. Még a Haimu és a Geon amik tetszenek és meg is tartottam őket, meg van pár WS, de kb ennyi. A HMX ami bassza a csőrőm még
-
Valkűr
addikt
Én most a két gateronhoz lövöm be mert azok kényelmesek számomra. A Sea salt smoothie az tetszik a legjobban de a sima Smoothie is jó, elég ellenállása van számomra pedig az egy könnyü linearis. Ha ezt a hangot hozza nálam is akkor elennék vele, a NEOBAN nekem is carbon plate van.
[link] -
Valkűr
addikt
válasz
Synthwave #104105 üzenetére
Nem akarok clickyt nekem ez a hangkarakter inkább zajos mint kellemes hangzás
A magas profil sem jött be végül, max a Csa profil ami elmegy, de nekem ez az ISA nagyon bejött, a Neo nekem ezzel a legjobb. Maradok a Lineáris vonalon, taktilisből meg uton a HAIMU LOTUS… Lineárist még a HMX Blue topat kehet bepróbálom, csak picit magas az ára, viszont ebből tudok választani mekkora legyen a spring, ugy gondoltam a 45 grammost rendelem játékra.. 28,37,45,53, és 58 grammos választható. Sztem a 45 ideális nagyjából mindenre.
-
-
Valkűr
addikt
válasz
Synthwave #104101 üzenetére
Nálam az MSI VENTUS 4060 is elég, pedig rendszerint 2 és 4k tolom amivel játszom. Amennyit hoz FPS -ben a nagyobb kártya annyit nekem nem ér meg anyagilag, mert akkora játékfan meg nem vagyok.
De tény, ha valakinek ilyen rendszere van az ne a billencsen spóroljon. Azért abban egyet értünk, ha mindent aprólékosan megnézünk egy billencsen akkor valóban nincs tökéletes 20-30 ezerért. De ami tetszik nekem nem biztos, h másnak is, ahogy ami fontos nekem nem biztos hogy másnak is! Egy normális billencs 80-100 ezer körül kezdődik még a belépő kategóriás Neo háza tájékán is, ha a kupakot es kapcsolót is beszámoljuk.ellenben továbbra is vallom, h amig valaki nem kóstol bele mélyebben ebbe a világba az boldogan fogja az Aula F75-öt használni. A forumtárs, a konfigot nézve hardcore gamer, oda egyből Vennék egy Meletrix HE Billencset, de a Keychron K2 alá semmiképp sem adnám.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Amúgy a Kailh BOX Summer kapcsolókat próbálta már valaki? Igen guszták (KiiBOOM Topaz feeling), és csak egy picivel nehezebbek a BOX White-oknál, de a tactile force-uk ugyanannyi. Ja, és a POM száron kívül full polikarbonát. Meg öttűs, de semmi sem lehet tökéletes.
Mondjuk ez a White Owl is érdekes; BOX White-szerű aktuációs erő, de Jade-hoz hasonló tactile force...
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Motoros topic
- Fujifilm X
- Medence topik
- RAM topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest